Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Mennyiért vetted a gépet kéz alól? Nem volt rá garancia? Mennyi idős a gép? Tulajdonképpen akkor most fizettél a javításért? Jobban jártál volna ha boltban veszed 80-ért, és van 2 év garanciád a gépre.
Köszi,eközben meglett javitva 15 ropogos volt az ára a garanciális javitásnak, nem mondta az ember mi a gond de nem is erdekel ,csak ne forduljon elö többet.
Amennyiben a reduktor tömítésére gondolsz, akkor az nálad hegesztés közben is engedi a gázt, nem csak utána. Inkább ez mondható gázpocsékolásnak. Nem hiszem, hogy egy normális tömítéssel annak engedni kellene.
Előfordul, hogy két hegesztés között napok, hetek, esetleg hónapok is eltelhetnek. Azt mondom, ha másnap hegeszteni való van, akkor esetleg nem engedi le a reduktort az ember, de ha több nap, esetleg több hét, akkor meggondolandó.
A cegnel talatunk egy Iweld Fantom4 XL-t.Vadiuj,meg sose vettek elo. de viszont kb. 2 evet volt dobozban.Nekem adtak hogy ha tudom hasznaljam otthon.Elemet tuti hogy cserelni kell benne szerintem. Szetszedheto a kazetta?En nem igazan ugy lattam rajta.Vagy inkabb nezzek hozza uj kazettat?
Nem tudom mennyire általános ez a fesztelenítés, szvsz rengeteg gáz megy pocsékba ha mindíg kiengeded azt az 1-2 deci magas nyomású gázt a csőből/reduktorbol..
Szerintem sem hülye kérdés. Egy épkézláb automata pajzs (valami BLM van nálam - de legalább már látom is, hogy mi is lesz a vége), két vastag kesztyű (munkavédelmis marhabőr), oszt' rock and roll. Kezdőként nem szégyen ez. Sőt még el is lehet'görbítgetni' a pálcikát, ha úgy jobban kézre esik. :D
Hát... igen háztol vettem magánszemélytöl aki árulja öket bontatlan csomagbol...Vissza is vittem neki hogy javitsa meg, csak nem értem hogy mért történt ez.
El kell vinni gariztatni az Iweld 185-öt. Megcsináltatod, aztán mehet tovább a munka. Vétel előtt nem olvastál utána az Iweld 185-nek. Elég sok hibás darab volt belőle. Neked még szerencséd van, hogy garancia időn belül ment tönkre, és meg tudod javíttatni.
A lakásban természetesen nem kell hegeszteni, de ma szép idő volt a hegesztéshez, csak kellett csinálni egy kis paravánt, hogy ne fújja el a szél a védőgázt. Szenvedés volt egy kicsit, de már jólesett egy kicsit mókerászni.
Így van, ahogy írod. A tanulópénzt meg kell fizetni. Én nem bánom a régi trafómat sem, az MMA inverternek is házhoz kellett jönnie, de igazából a fogyós gép az, ami kielégíti az igényeimet.
A gond ha kipróbálod a fogyosat akkor meg mmat nem akarsz.
Vettem egy trafós porbelest anno, utáltam mint a szart. Eladtam.
Vettem egy inverteres mma/awit. Az jó volt. Mellé besikerült egy trafós védőgázos. Nem volt egy jól sikerült gép, viszont használata miatt a fogyós mellett tettem le a voksom. Most egy kombi gépem van. 3 hónapja akartam megint elektródával hegeszteni jó szar is volt. 5 pálcát nem használtam el 11 hónap alatt.
Nagyon köszönöm a tanácsokat, amit leszürtem belőle, azok alapján lehet hogy veszek inkább egy mma inverteres gépet. Azzal már tényleg csak gyakorolnom kéne sokat:)
Amúgy, lehet hülye kérdés, de nekem az okoz problémát, ha új a pálca, és a hosszúsága miatt, pláne, ha hülye pozícióban van a munkadarab, nem eléggé tudom finoman mozgatni. Meg lehet fogni/támasztani a pálcát másik kézzel? Mintha láttam volna ilyesmit videón.
A másik, amiben tanácsot kérnék, hogy milyen automata pajzsot vegyek, illetve mire kell odafigyelni a kiválasztásnál. Persze itt is hobbi felhasználás a cél.