A 18. és 19. szakaszról (még) nincs video, az se lepne meg, ha Martino stábostul kihajította volna Barbarát. :-)
Viszont az eredmények tüzetesebb átvizsgálása során döbbenten állapítottam meg, hogy a Törpök vezetik a Fair Play versenyt.
1 Astana Pro Team
2 FDJ - BigMat
3 Liquigas - Cannondale 20 pts
Hogy ezt miként hozták össze az nagyobb rejtély, mint Roman megúszása.
Mert hogy "Dezsőék" nulla büntetőpontal állnak az rendben, nekik aztán tényleg nincs mire fel szabálytalankodni, de hogy az Astanát se kapták rajta még egy autó mögötti szélárnyékozáson se... Hihetetlen. :-)
Martino szerintem felrobban a pipától, de azért csak visszafogottan mutatkozik dühösnek.
Hát.. Megközelítés kérdése. A "többet vártunk tőle" és "nem a szakaszgyőzelmért hoztuk a versenyre" kitételek tapasztalataim szerint Beppe Martinelli esetében a dühös kirohanás katagóriájába esnek, mert soha nem szokta nyilvánosan szidni az embereit. :-)
Le a kalappal az Astana előtt, ahhoz képest, hogy milyen szinten lesajnálták a bandát, csak behúztak két hegyi szakaszt is. Tiralongo győzelme is nagyszerű volt, de a mai talán még értékesebb, ha lehet rangsorolni, mert jóval nehezebb szakaszon született. Arról nem beszélve, hogy a Giau után szinte semmit nem vártam már a cseh sráctól, ez pedig így igazán elegáns válasz volt.
Ez a két győzelem pedig éppen kettővel több, mint amennyit a bombaerősnek beharangozott Lampre és a Liquigas együtt gyűjtöttek eddig, ennél többet pedig nem is nagyon kell mondani, milyen remek teljesítmény volt ez az Astanától. Szerintem a végül elúszott összetett ellenére sincsen semmi oka a szégyenkezésre a törpöknek. Bravo Kreuziger.
A Touron várhatóan ki lesz majd a kapitány? Szeretnék azért kérni Vinonak egy a pályafutásához méltó búcsút ott. Köszönöm! :)
Hatalmas győzelem volt Roman-tól. Nagyon jó volt nézni és marha sok cseh szurkoló volt a hegyen. A vége előtt pár kilométerrel futott mellette a csákó és lobogtatta előtte a cseh zászlót, amelytől Kreu olyan erőre kapott, hogy le is szakította magáról Casar-t.
Nagyon szomorú vagyok Roman betlizése miatt. Szerintem túl korán került csúcsformába. Ezek után tényleg a szakasz győzelmekre kéne rámenni, csak az a baj, hogy nem nagyon lesznek már olyan szakaszok. Hacsak nem a hegyi szakaszokon engedik hazaérni a szökést.
Közben Tira meglehetős határozott - már-már döhös - sajtóközleményt adott ki, melyben visszautasít minden olyan találgatást miszerint ő váltaná Romant a csapat élén.