Kuplung kapcsán tud valaki segíteni nekem tanáccsal? Parancsnokiban kicseréltettem a kuplungszerkezetet lamellásra illetve kevláros kuplungtárcsa került bele. A kuplung jó működik, de nagyon lent fog, ez a kisebbik baj, viszont földöntúli erő kell hozzá hogy az ember teljesen kinyomja a kuplungot. Nagyon kemény. Mit lehet tenni? Hallottam olyat hogy ki kell hézagolni. Van valakinek egy jó tippje, javaslata?
A portál hídnak más a kerékagya, a tengelycsonkja (most nem esküdnék, de azt hiszem, hogy a fékalaplap is), a hátsó zuppántjai, a hátsó rugóköteg tetetjén van egy kovácsolt alkatrész ami a ferdén vezetett zuppántok meghúzáskor keletkező oldal erőt nem engedi a hídon kialakított szemekre átvezetni (enélkül akár el is lehet törni a hátsó híd alját). Más a nyomtávrúd és más az irányítókar is, sőt gyárilag a nagyobb legördülési sugár miatt más a gömbfej kialakítás is. Ezen utóbbiak "figyelmen kívül hagyhatók" (az irányítókar persze nem de az azért általában rajta van a hídon), az előbbiek szintén nem nagy dolgok, de ha 5e ft darabjával nézzük (mert kovács kell mindhez) az már 30e ft ami általában hozzájön még a híd árához ha be akarjuk rakni a vas alá.
A fékek egy UAZ-nál a négy kerékre hozott anygból nem jönnek ki 30 alatt, ha netán csövezni is kell keveset mondtam.
Jó fékkel egy normál UAZ híd is 100e ft, persze lehet venni 25-ben is amibe kell féltengely, szimmeringek, fék..., és a diffi is olyan amilyen, sajnos sokszor bedőltem már az olcsó fogásnak, de a vége nem lett sosem főnyeremény, pedig igen sok mindent megoldok önköltségen.
Ezért én nem hiszek a 100e ft-os portálban, mert a végére úgy is 350-400-ban áll meg a pár, és még dolgozni is kell vele!
Más:
letört a parancsnokim betöltő csonkja és mivel macerás visszaforrasztani (meg nem lesz autogénem csak ünnepek után), nincs valakinek (Borsod, Hajdú, Szabolcs) eladó bal oldali tankja?
sziasztok látok most sok eladó ford sierra 2.3d motort, épitett már be valaki ilyet, van vele tapasztalat. csak rádugom az uazváltót és kész, vagy azért ennél bonyolultabb a dolog
Ez mind jó amit felsoroltál.De sajnos ingyen egyik se lesz áldozni kell rá ,hogy jó legyen.Akár melyik megoldást választod.Nekem is van emelve a felsorolás első második és utolsó sorai alapján.
Szia! Én is most agyalok a 452 platós emelésen, én is 5-6 cm-t akrok emelni rajta. De nekem Merci dízel motor van benne, ezért a bakoknak aláemeltek, hogy ne érjen bele a difi a kartelba. Így aztán már nekem teljesen rajta ül a bakokon az eleje. Több lehetőség van, egyelőre én sem tudom mi lesz:
- vaspogácsát rakok a híd-rugóköteg közé, de így szuppántot kell csináltatni. (ezt nem ajánlják a súly miatt főleg oldaldőlésnél)
- rugót íveltetek (kicsit húzós összeg, nekem is 30ezer körüli összeget mondott a kovács)
- új rugót veszek (nagyon húzós összeg)
- csavarrugót beépítek (műszakin gondok lehetnek)
- rugót cserélek (nem húzós összeg, de lehet, hogy nem fog változni semmi) Így tehát bontott rugókötegből csak nagyon jó állapotú kellene, mert különben nem csináltunk semmit.
- a meglévő rugóba plusz lapokat beépíteni (ehhez is szuppántokat kell csináltatni, és új kengyeleket is.)
Mindegyikhez párosul a szerelési költség az eszterálás, lakatos munka, kovács munka mellett. Szóval nem egyszerű a döntés, hogy mi legyen.
Engem is érdekelne, ki-hogy oldotta meg, és mi vált be?
Íveltetés helyett nincs valami egyszerűbb megoldás? Elég húzós egy íveltetés ára, ahogy utánanéztem típustól függően 25-60 ezer/pár plusz szerelési költség. Valszeg marad így.
Íveltesd meg a laprugókat egy rugókováccsal nekem parancsnokim van én így csináltam.5-6 centi emelés még nem gáz a lengés csillapítóknak van annyi útja.Bár szerintem tetess a hátsó rugókötegbe plusz lapot mert a 452 mégis csak félig egy teherautó ha súlyt teszel bele ne az legyen hogy visszaül a rugó.
Azt tervezem hogy megemelem a 452-es Uazomat 5-6 cm-el. Ti hogyan oldottátok meg? Lengéscsillapítókkal mi a helyzet? A laprugókat rögzítő csavarok is rövidek lesznek. Teljesen hülye vagyok ebben, de ha elmegyek a szerelő haveromhoz valami elképzelésem jó lenne ha lenne róla. Minden infót szívesen fogadok.
Elkezdtem beírni egy hozzászólást, de a zindex mielőtt elköldhettem volna eldobta, azt szerettem volna leírni tapasztalatta alátámasztva, hogy: 100e-ben nincs jó portál, 400-ban ha jó a fékdob és a fékmunkahenger reális a pár, és egy világraszóló autót lehet gyári alkatrészekből összerakni.
200 lovat nem bír, de nekem 5 éve gurul egy 102 lovas dieselben és nem kellett még hozzányúlnom, eddig 4 portálos uazom volt, illetve egy uaz portálos Rocky-m, szerintem zseniális a cucc!
A részleteket is megírom ha magamhoz térek a zindex szopatása miatt...
Komolyan gondoltad hogy 5-600eft-os autó alatt már reduktoros hidak vannak ? Mérlegelve is egy jó/használható portál párban 3-400eft + autó hozzá rendezett papírokkal normális állapotban kb 500eft.
Szabad tudnom melyik Méh-telep volt az ? Csupán kíváncsiságból
Nem tudom mi lenne az elképzelés, de úgy vélem hogy árban is elég kedevző + azért keljen is rajta bütykölgetni típust szeretnél. Ritka az mikor valamit kedvező (olcsón) tud megvásárolni az ember és ráadásul jól is jön ki belőle. Ez egy ilyen eset volt, pont ezért csaptak le rá. NE mindig csak a külsőt nézd, azon könnyedén lehet változtatni!
Az a helyzet, hogy én egy olyan autót keresek ami gyári állapotú, tehát nem átépített, átalakított és mindenképpen rendezett okmányokkal! Ilyeneket nem nagyon találni már.
Sajnos az UAZ-ról lecsúsztam, már elvitték! :-( Sajnálom, ez nagyon közel is volt és azért a képek alapján nem nézett ki rosszul! Ma akartam elmenni megnézni.
akkor nekem szerencsém volt az enyémet 560 ért vettem portálhidakkal, akkor még volt ilyen állapotba. Domoszlai tett bele autómata zárakat aki szerint nem sokat mehetett az autó. az tény hogy maczinkóéknál durva árak vannak pedig nincs benne arany. felénk pár évvel ezzelött vagonszámra vágták szét a BÉMbe az m zárolt uaz, zil, ural kocsikat. máig nem tudom feldolgozni miért.
Köszönöm a válaszokat! Megoldható például a következő vizsgán,hogy 7 személyesre legyen vizsgáztatva? Mármint lehetséges ilyen? Egyébként mennyi lenne az átíratása ennek a járműnek?
Üdv!tudtok segíteni hogy honnan tudok olyan táblázatot szerezni amiben le van írva hogy mit mennyi nyomatékkal kell lehúzni az uazon?meg van egy olyan problémám hogy feltöltöttem fagyállóval és átfojt a fele az olajba és mikor ráindítottam szerintem kinyomta a főtengely szimeringet elől hátul még nem tudom mi a baja most fogom szétszedni valaki tud írhatna valami okosat!előre is kössz!Adrián
A váltófedélnél van állítási lehetőség, anno nekem az egyessel volt gondom. Tulajdonképpen a két fogaskerék nem kerül egymással teljesen fedésbe, és emiatt dobja ki! Próbálgasd állítgatni, aztán teszteld mire jutottál, mert azt nem tudom mondani hogy két menetet tekerj rajta befelé és jó lesz.
Tegnap miközben írogattam, apósom rendelt egy új, komplett elosztó szerkezetet, talppal, mindenestől.
Így erről le van a gond, már csak azzal kell molyolnom, hogy a jószomszéd mikor kikapta a komplett cuccost, nem jelölte be a rotor állását, így nem tudom csak úgy pik-pakk belökni az új szerkezetet, bohóckodhatok vele... :/
Mindezek után jöhet a karbi beállítás, szerencsére itt egy 2012-es hsz -ben találtam rá segédletet. ;)
Mindeközben após elárulta, hogy ez az UAZ mióta nála van sosem volt 4esben, max 3dikban de azt is csak lejtőn lefelé, mindig is durrogott, mindig is zabált, pici lejtőn csakis 1es...
Szia nekem az 1 es helyen van hézagoló, a kettes a motorra csavaroz tömitéssel. a 3asnak tudnia kell oldalra mozognia az hajtja az olajpumpát. Összerakásnál majd figyelj rá jó játék a helyére pászitani . Nekem volt már hogy nem ment rendesen a helyére és pár km után kibaszta oldalra és oda lett az olajnyomás.
Valóban mozoghat, ez tiszta sor de itt nem csak valamelyest mozog, hanem rendesen kileng, annyira, hogy az elosztó fedél pólus pontjaiba a rotor bele-bele vág :/ ...gondolom ez már sok.?
Szétkaptam, nincs összerohadva, enyhén korrodált a zsír hiányától de nyilván kipucolom, újra zsírzom.
Pár további kérdés, mellékeltem egy képet(remélem megjelenik),
- ha hézagolom, akkor hova tegyem a hézagoló lemezeket, gondolom az 2-es helyére. (igaz nem is értem, hogy ha gyárilag nincs akkor miért kellene tegyek, nem hiszem,. hogy megnyúlt volna annyira, hogy ki kelljen emelnem, de ha kell, megteszem.)
- a 3-as tengely nem fix, az mozoghat ugye? (itt a jószomszéd szerint annak fixen, mereven állnia kellene, mint a Jézus szobornak)
- tudtok szerelési útmutató letöltés linket, ami magyar? Vagy érjem be az orosszal?
Ki kell hézagolni,nekem a talpa alatt volt vagy 4 hézagoló lemez,hogy le lehessen huzni rendesen. De elösször szedd szét mert lehet ugy be van rohadva mint nekem volt és akkor csak tekered és az egész cucc fordul,valójában nem is állitasz semmit.
Elcserélném Opel Campo 4×4 (1994) 2,5 D Isuzu motoros pick up-mat, 469-es okmányokkal rendelkező dízel parancsnokira. Az Opel alváza teljesen felújítva, kihegesztve, galvanizálva, a karosszéria kihegesztve, fék felújítva, papírok rendezettek.
HA így-is-úgy-is szerkezet csere van, akkor lehet kpni önállító szerkezetet. Az a meleg víz után legngyobb találmány :-). El lehet felejteni dobálózást/állítgatást.
Üdv! Ahogy mondod, le kell húznod a váltót és megtalálod a kulungszerkezetedet. Ha már addig szétszeded akkor érdemes megcsináltatni a tárcsát is, kinyomocsapágyat ellenőrzöd, majd a békákat be kell állítani, a gépkönyvében benne van hogy milyen értékre kell állítani, bár én ugy állítom hogy jó legyen.
anno nekem is ezt csinálta , pláne felezőben rakottan hogy elemelkedett az eleje a földtől, mindhárom béka másfele állt. Beállítás után ez megszűnt!
Aki tud segítsen nekem legyen szíves. Kérdésem, hogy a platós és a dobozos alváz között sok különbség van? Ugyanis a platósom alváza elég gatya, de tudnék szerezni, egy viszonylag jó dobozosét (az eladó állítása szerint). Szóval a dobozos alvázát építeném be a platós helyébe.
Uazosok segítség kellene.Baj van a kuplungommal,mert egyesben főleg felezőben elinduláskor nagyon rántgat.Elkezd fogni a kuplung,már kezdi vinni az autót,majd amikor ráengedem mèg egy lehheletnyit a kuplungot olyat ugrik hogy majd leesik a fejem.Valakinek volt már hasonló problèmája?
Sziasztok! Érdeklödnék, hogy 300-as Mercedes motor (régebbi fajta) és Uaz váltó közé kell-e közbetét és ha igen, akkor tud-e ilyet valaki? Elõre is köszönöm!
Jó estét segítséget kérnék dízelesíteném a 452-esemet szívó andoria motrot tennék bele lublinból van valkinek tapasztalata mennyire jó benne és hogy mit kell átalakítani esetleg valami más javaslat h milyen motrot érdemesebb bele tenni köszönöm.
Sziasztok! 452-eshez keresek egy pár jó állapotú laprugóköteget. Akinek van, vagy tud lelőhelyet, kérem írjon ide, vagy a következő elérhetőségekre. Köszönöm!
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy külföldről (orosz, ukrán stb) oldalakról 469-hez alkatrészt rendelt már valaki? Olcsóbban jön be kintről? Ha igen megtudhatom honnan? Egy 77-es uaz 469-t újítok fel. Minden segítséget előre is köszönök! Üdv Laci
Platós uazomra szeretnék rá tenni egy gaz 66 csörlőt,a kihajtás már meg van,csak azt nem tudom hogy hozom előre a kötelet ebben kérném a segítségeteket
Személyes tapasztalat az az,hogy ha a forró kipufogó felgőzöl a motortérbe,csinálhat az ember akármilyen szigetelést,lesz ott olyan gőzfürdő,hogy a lecsapódó pára pillanatok alatt befolyik a legkisebb résen is.
Nem akarom, és nem is tudom teljes vízhatlanná tenni, csak ahogy írtam is a nagy vizekbe való belehajtás során jártam már úgy, hogy a felfröccsenő víz beszivárgott az elosztó fedél alá, és elég gáz a méteres vízben állva szerelgetni a gépet. Az alábbi képen pedig a saru esett le az akksiról, jó 5 perc mire rájöttem addig az agyvérzés kerülgetett. Azért köszönöm a képeket.
Az Uazt nem egyszerű vízhatlanná tenni, illetve rendkívül időigényes, viszont ha már feljött a téma íme két kép egy gyári megoldásról (Austin Champ...):
Köszi a választ. Én is gondoltam az FBS-re, be is kenem vele. Akkor voltak gondjaim, mikor nagyobb lendülettel zúgtam bele mélyebb vizekbe, úgy hogy hogy az ajtónál is folyt be a víz, gondolom ráfröccsent az elosztófejre aztán szépen befolyt.
Mondtak olyat is hogy gumikesztyűt, vagy nejlont tegyek rá aztán kössem vagy gumizzam körbe. Ezt a verziót elég gányolásnak érzem, meg attól tartok ha hozzáér a motorhoz elolvad.
Én az elosztófedél karimáját vékonyan bekentem fbs el.Meg vettem jó minőségű gyertya kábelt ami nem engedi befolyni a vizet.Nekem bevált.Tengeralattjáró nem lesz a kocsiból de azt a kis vizet bírni fogja.A kipufogóval meg szerintem ne foglalkozz elbugyborékol az a víz alatt nincs abban semmi.
Van valami ötletetek, hogy a 452-esnek hogyan tudnám a kipufogóját meghosszabbítani, és felkanyarítani a hátsó ajtóhoz, a kasztni széléhez? Milyen anyagból, stb? Szinte csak horgászatra használom az ártéren, és sokszor kell akkora vízben mennem hogy ellepi. Az elosztófej fedelet hogyan tudom vízmentessé tenni, mert egyszer-kétszer már oda is felfröccsent a víz, úgy hogy leállt a a gép. Ha van ötletetek, tapasztalatok ebben akkor azt szívesen fogadom.
Hát ez az, csak muszájból! De akkor érné meg csak ha ráköltenék, úgy lenne érdemes összedobni. Haj ajj... 20e-ft megérné ilyen állapotban? Szerintem nem.
Régen jártam itt, és most tanácsot szeretnék kérni. A 452-esemen behalt az akkumulátor, egy 72 Ah Varta. Egy ismerősöm adna egy 100 Ah Electric Powert, csak nem tudom hogy egy ekkora teljesítményűt belerakhatok- e anélkül, hogy valamiben kárt tenne. Elférni elfér az ülés mögött, csak nem akarok kárt tenni semmiben.
Jó napot mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni!Szükségem lenne 469-es UAZ két körös főfékmunkahenger fékolaj tartályra 2db-ra.az a probléma hogy nem találok külön csak komplett munkahengert de csak a tartályok kellenek.Valakinek van ötleté?Vagy eladó tartálya?
Értem.Akkor nem éri meg javítani.Pedig ez is csak egy éve lett cserélve vadonat újra,csak az előző tulajnak nem volt kedve levegőztetni a féket,gondolom az olaj meg talált magának helyet a rendszerben,és a gumik meg szépen szétszakdtak.
Nos micsoda ? Persze ha publikus akkor értem a helyzetet! Ez igaz, akárki szidja az internetet én még mindig csak javasolni tudom. Nagy részben megkönnyíti az életemet/tünket) Persze van negatív oldal is, de minek nincs!?
Ez mind megvan amit leírtál, úgy forgattam a nyelest is ahogy említed, de még mindig akadályozza valami! (?) A csapágy előtt van egy gyűrű ami 4 fele be van marva, az nem lehet a probléma okozója ?
Hála Istennek pénzt még nem tudtak kihúzni a zsebemből de volt egyéb affér ami miatt hanyagolom őket. A net világában hamar meg lehet találni a jobb megoldást a beszerzésre.
Igen az és utána fogasd a nyelest addig hogy a fogatlan rész alulra kerüljön és akkor ki kell huzni a csapágy a váltóházban hátráltathat de nem jellemző nem szoros illesztésű sajnos nem találok olyan képet amin a nyelestengely kialakítása jól látszik
Igen-igen az megvan odáig, ez a csúszóhüvely melyik is ? Ami a csapágyat védi 4db csavarral rögzítve a házhoz ? Ha igen, akkor ezzel kezdtem az elején! Mégis minden hiába.
a nyelestengelyen van egy rész ahol ki van hagyva a fog onnan ahova a szinkron agy kapcsol azt a részt forgatod az alsó tengely fogaskerekéhez és akkor ki kell jönni neki persze előtte a nyomcsapágy csúszóhüvelyt leveszed
Sziasztok.Dobozod Uazhoz keresnék egykörös főfékhenger javító készletet,de a neten nem jutottam előre,mert ahol találtam ott most nincs,nemtudni mikor lesz,ahol van az meg kétköröshöz van,vagy brutál drága.
Advesz-től semmit! Inkább akkor megrendelem orosz vagy ukránból. Most az árakat nézve, nem hiszem hogy foglalkozok vele, szinte nem érné még felújítani. Max a váltó/terep váltóért együtt 35eft kapnék, ha kapnék!?
Gondolkozok hogy jobban neki áljak-e szétszedni, vagy hagyjam a fenébe. Néha az ember kedve is elmegy tőle : (
Annyira ezért nem akarok bele menni, csupán érdekesség képpen raktam fel. Ma este összedobtam, és mintha szebben-halkabban forogna, nemtudom hogy viselkedne az autóba beépítve!(?)
Holnap este / ha úgy engedi időm/ lehet szétkapon a párját, aztán meglátjuk milyen annak a belseje. Ha tudok csinálok fotót
Sziasztok.Találkozott már valaki parancsnokiban azzal a problémával hogy amikor berakom 4esbe kerreg a váltó de csak ha gázt adok.Nem lehet a probléma az ,hogy a nyeles tengelyen és az előtét tengelyen az állandóan hajtott fogaskerekek már megkoptak?Mert ugye a többi fokozatban azokon megy a hajtás akkor nyomaték van rajtuk és nem hallatszik de direkt fokozatban nem megy át rajtuk semmi így csak "lötyögnek" egymáson a fogak és ez adja a hangot.
Nekem ez jutott eszembe de ha valakinek volt már ilyen problémája és rájött mi volt a baja segítene nekem?
Ezzel már nem tudsz semmit csinálni, de ha kíváncsi vagy miért történt ami történt, akkor egy keménység méréssel esetleg leelenőrízhető megáll-e túledzés teóriája vagy sem. Szerintem a keménysége lehet vagy 70 HRC, s ha tényleg így van akkor magyarázat a jelenségre.
Sem a seb.váltóban és a terepváltóban nem volt víz,de még olaj se. Ezért furcsállottam hogy így tönkre ment.
Szerintem ezt már hiába próbálom ötvözni/edzeni jó úgy se lesz. Kíváncsi leszek,hogy a seb.váltó ezeke után már hogyan is nézhet ki, pár napon belül azt is szétkapom. De nagy reményt nem fűzök hozzá.
Hali. Níva tárcsát próbáltam meg először én is. De miután sehogy nem adta magát jöttem rá, hogy azon az agy háta mögé kell tenni. Ezért válltottam a szuzukiéra. Igen egy esztergályos, aki a ralisoknak is dolgozik, ezer huf -ért csinállta darabját a tőcsavaroknak. Az uaz kb 1500-1600 kg attól függően mit aggattál rá. A samu jóval kevesebb, szerintem így alultervezett lett a fékhatás. Ezt is számításba kell venni.És az sem mindegy,hogy rásegítő nélküli főfékhengert teszel e, vagy rásegítőset. A tarókat egy Kis Árpád nevü ember csinálta, rajz után. Ez a száma: 70/372-64-75 Hatvan és Pásztö között valahol. Postáz is ha kell.
Szerintem túl lett edzve a fog és lepattogzott a felületi nyomástól amit a párja okozott, ha van ép része valahol a fogak felületének penetráljátok meg, szerintem lehet v. 70 HRC.
Találkozott már valaki ilyen problémával a terepváltón ? A többit fogaskeréknek semmi baja, viszont ezen ez a pár fog, teljesen úgymond elporladt Honvédségi uazok bontásából szedtem le, éreztem hogy kicsit furcsán forog/nem a megszokott hangja van, de nem is gondoltam volna
Biztos,hogy nem lett daráltatva, mert akkor a többin is látszódna.
Köszönöm a gyors választ szélesítés minden tárcsafékhez szükséges? Olyankor a tőcsavarokat kicserélitek hosszabbakra? Láttam olyan hidat is amin samurai tárcsaféke volt rászerelve. Láttam olyat is amin niva tárcsafék volt 2 golf féknyereggel és 5 mm szélesítéssel és gyári uaz felnivel.Neked a tárcsaféktartó konzolt ki gyártotta?
Halló uram üdvözlettel. Én nemrég építettem át az enyémet. Vitara tárcsákat tettem rá, elöl belső hűtésűt, hátra simát. A féknyergek bmw E 39, vagy E 32 (ez volt polcon), ugyanaz a kettő. 10-es lemezből csinálták a tartójukat 5 ezerért párját. Előre 2 cm pogácsa került a tárcsa alá, hátul 1,5 cm tárcsán kivűlre, az elsőket kompenzálandó. Minimum 16 os felni kell rá, az első nyerget így is le kellet sarkalni (mint a G nél). Gyári kétkörös főfékhenger kezeli őket. Hallottam wv nyergeket használni, nem tudom, lehet az egyszerübb.
Van egy platós uazom és tárcsaféket szeretnék rá.Milyen autó fékje passzol rá és nincs véletlenül egy féknyereg tartója leméretezve.Segítséget előre is köszönöm.
havernak elfér a 265/80r16 simex emelés nélkül de határeset néha pl kitekert kormánynál beakad a kuplung rudazatba. nekem 31x10.5 r15 vlt fent de nekem emelve volt.
Üdvözlet mindenkinek. Van néhány meg maradt uaz cuccom, hátsóhíd, tányér kúpkerék párok(41/8),difi, lengéscsillapitók,rásegitős főfék munkahenger (zsuk vagy Moszkvics nemtom) zsír új Gazba letvolna berakva, dízel Merci Motor 2.2-es komplet új porlasztócsúcsokkal. Tel:06306006418
Van még egy garett turbó szett(csövek, kipufogó csonk,nyomásmérő óra stb. )2.4-es Merci dízelmotoron volt.
Üdv!függő csapok -ra érdeklődnék az első hídba kinek mi vált be jobban? a bronz perselyes ősi nem rossz-a golyós már több alkalommal széttört.ezt a kúpcsapágyast még nem próbáltam.tapasztalat az utóbbival esetleg vkinek?
sziasztok. Elszallt a minap a kinyomo csapagyam, kupplung felujitas kovetkezik. kevlar tarcsam van fenn, cserelem a csapagyat kerdes hogy hol lehet jo kupplung szerkezetet beszerezni, valamit ami jobban birja. Nem akarok mostanaban tobbet kupplungot szerelni inkabb mindent kicserelnek valami strapabirobbra. Valakinek valami jo tapasztalat, tanacs mit csereljek es hol tudom megvenni maholnap? Koszi elore is
Sziasztok! Korábban írtam, hogy eladó egy UAZ 469. A félreértések elkerülése végett az autó nem rendelkezik BTR zárral! Cserében van féltengelyzár! :-) És köszönöm szépen, de csere nem érdekel!
Amelyik a fényképen van az van a kormánykerék felől( még van közben egy kis tengely darab). a kormánymű felől sima két villás-keresztes csukló van és az lett jó.
Sziasztok! Eladó egy GYÁRI állapotban lévő parancsnoki Uaz, egyedüli utólagos beépítés a biztonsági övek, de azok is a gyári furatokba kerültek rögzítésre, így nyom nélkül eltávolíthatók! A fékrendszer felújított, új főfékhenger, új fékrásegítő dob, munkahengerek, új (gyári) önindító, felújított karburátor (kéttorkú), új generátor, új (orosz) gyertyák, BTR zár. A festés 90 %-ban gyári, vannak apró rozsdafoltok, de nem vészes! AF-es alvázszám és M21 motorkód a legjobb kombó, örök élet! 7 személyre vizsgáztatva! Kiváló motor, váltó és hajtás. Adok mellé rengeteg pótalkatrészt is (szilentek, tömítések, kédergumi, lámpák, fényálca, műszerek, karburátor, kardán, fékdob, gyári vonóhorog, stb.) Tel: 30/364-1008 Iár.: 890. 000.- Ft
Ez a gazelláé a kereszt nem azonos az Uazzal. Amelyik vége a kormányműre megy és ék fogja be annak a méretében nem nyilatkozom.Nekem kereszt bajom volt azt megoldottam cserével. És hová tűnt el??????
Közben "nyomozok" a neten, nem lehet, hogy a Gazelláé ilyen? Most látok egy szervós Gazella kormányművet a jófogáson, az is reteszes, ha nem boldogulok hétfőig kereslek.
Az MTZ-é valóban nagyon így néz ki, kétféle is van, a hagyományos és az orbitos, 2600 ill 5000 Ft-ba kerül kompletten a csukló. Ha szükséges, hétfőn pontos méreteket tudok mondani.
Parancsnoki UAZ-ba lenne szükségem olyan kormánykardán csuklóra amelyik nem ricnis hanem ékes rögzítésű (szervós az autó), nem láttam egyenlőre a neten egyik ismert helyen sem, ha van valakinek v. be tudja szerezni kérem segítsen.
Heló.Nekem 2.4 szívó diesel merci motor van a parancsnokiba merci váltóval gaz69 terepváltóval.Teljesen tökéletes.A két váltó között van egy kis kardán és tökéletes.
Jó estét mindenkinek.Szeretném eladni vagy elcserélni platós diesel UAZ-omat.3200-as brassói aró motor van benne.Csere érdekelne platós gyári motoros uaz-ra mert papiros kell lakhely változás miatt.És gyári platóshoz van!!!!!
Azért mert a Gaz 69-nek külön van a terepváltója a váltótól. A motor+váltó egy egységet képez és egy kardánnal hajtja a terepváltót, az meg az első hátsó hidakat.
Helló szeretnék segítséget kérni egy w124 2.5td merci blokkot akarok beleteni de nem tudom hogy kéne össze hozni az uaz váltóval a segítséget előre is köszönöm.
Emelve 2 helyen, tárcsafékes hidak, szervó,fékrásegítő,bukócső,keménytető,bőr ülések,brutál lökösök,tank a hátsó ülés alatt, 33/12,5/15-s BF Goodrich MT gumik samurai kiforgatott felniken,laprugók erősítve ívelve, 5 éve volt újra vezetékelve a dieselesítés miatt,az elmúlt 2 évben nem ment!
Helló hubi31! A gépedet itt látom a környékünkön,jól néz ki! Saját építés? Én is építgetem a sajátomat és egy két ötletet mindig szívesen meglesek. Nekem is a 31x10.5 r 15 van rajta csak a puma mintás. Keresek is ilyet 1 darabot.
nekem ilyen méretben volt fent simex és birta a motor meg a hajtáslánc is, parancsnokin. igaz enyé emelve és velvágva volt, de haverom gyári uazán elfér pl a 265/80r 16 simex
A 215/90 R 15 medvetalp, dió mintás guminak ha jól emlékszem az oldalán YA-192-e kód van fent, a futófelületének tényleges szélessége a gumin mérve 17-17,5 cm. A futózott Malatesta Kaiman 235/85 R 16-osnak meg több, mint a felirati 235 mm, ezt 24-24,5 cm-nek mértem a minta teljes szélességét. BF Goodrich Mud-Terriant 31x10,5x15 fel lehet rakni a gyári uaz felnire, csak egy kicsit összehúzza a gumit, ennek kell legalább egy 7 coll széles felni szerintem. A gyári felnivel sem ért bele semmibe, én parancsnokin használtam hobbi célra. A terhelési indexe c-s a gyári és a BF-nek egyránt. remélem segített valamit.
A simexnél előfordulhat pl a 235/80 r16 nak hasonló a szélessége 35x10,5r15 höz. Az a futófelület, viszont a 235 az futózott nem gyári, a 35... silverstone az gyári.
A matek részét értem, csak azért kérdeztem rá a valós szélességre mert már találkoztam az írt szélességnél keskenyebbel. Pl:33*9.5-15 van most fent de a szélessége csak 170mm. :(
Az f201-es gumit sokan használják platós uazra gyári felnivel, mert bírja a nagy súlyt ugye targoncagumi révén. És nagyon kicsi az eltérés. Meg kell kérni a gumist hogy tömítő ragasztó pasztával szerelje fel és a keréknyomás se legyen alacsony.
Én is használtam a parancsnokimon, nekem teljes mértékben jó volt erdőre. Viszont javasolnám a tömlő nélküli felnit hozzá, mert annak a kis bordája még tömít is uazra a vitara felni tökeletes 7coll szélességben. Vastag és nehéz gumi.
Nehezen megy át rajta a gally. Viszont keménysége miatt jobban ráz az autó.
Egy cimborámnak több rétegű tehergumik vannak a patrol alatt. Nyílván a szálszakadás miatt. Rákérdezek. Uazra az f201-es gumi hasonló strapabíró. Az valami orosz targonca gumi volt eredetileg.
Sziasztok! GR Y60-as patrolom van és elég sűrűn van gumikkal problémán, többnyire kiszakadnak (erdőn dolgozom). Medvetalp mintás gumi méretei érdekelnének cm-ben (futó felület szélessége és teljes átmérő), csak attól tartok elég kicsik lesznek mert 33*9.5 van most fent, vagy ha tudnátok igazán strapabíró gumi azt meg köszönném.
Homokon minél szélesebb és kevésbé mintázott, annál jobb!
Nekem 285/75 r16 Bfg all terrain van rajta most. Hátsó hajtással megy mélyszántásban. Jó választás a 31-es. Észre fogod venni a különbséget. Bugac is futóhomok.
Sziasztok .Tett már fel valaki uazra 31x10.50 es gumit. Ha igen mik a tapasztalatok.Itt mi felénk elég homokos a terep és a gyári gumival elássa magát a gép.
ez igy van, én is kisebbre állíttottam őket, mármint a kisebb értékre, de szerencsére az már öt éve, igy nem emlékszem pontosan , csak a könyvből lestem ki!
Ez a gyári adat. Ezzel nagyon csattognak a szelepek . A gyakorlatban én a szívókat 0,25-re a kipufogókat 0,30-ra szoktam állítani ,..de újabban a kipufogót is (tág) 0,25-re állítom.
És mikor azzal a 70-80 fokos motorral belemész egy 0-5, max 10c-fokos vízbe, szerinted az " atombiztos árnyékolásod " nem fog bepárásodni ? : )) főleg a megszakítóknál.
baxhatod a szigetelt gyujtást mikor a ventilátor,televeri a tükrös szürőt vizzel. am adveszen most is van uj vizmentes gyujtás... de elösször a légszüröt kell át mahinálni. mert az egy kalap kula.
Ez messze nem így van, esetleg kókány falván igy csinálják a "szakik" :)
Létezik gyárilag kivitelezett víz szigetelés, nem egy Mzárolt uazon rajta volt és mai napig rajta van. Ha a gumi részei (tömítések, csövek) rendben vannak, egy cseppet nem enged be. Gyertyáktól indulva, elosztón keresztül trafóig, minden ami a motor járásához szükséges "belül" fut. (nem gumikesztyűkben) ;)
Gyári állapotban is elmegy elég nagy vízben (hiszen ez egy UAZ.. :-) de jó lenne vízmentessé tenni a benzinmotort, de erről itt a fórumon sem igazán olvastam. Bárkinek tapasztalat?
Nem láttam hogy kopott lenne a kulissza.Felmentem egy komolyabb emelkedőn és utána jelentkezett a probléma.2. fokozatban mentem fel szóval szerintem ott hajlott tört mozdult el valami.Viszont az egyest megnézem tüzetesebben lehet a kulissza ment tényleg meg.
A honlapjuk még megvan,de a gyártás leállt mert összebalhéztak a szomszéddal és nem volt több milliójuk kiköltözni az iparterületre sajnos.Én is az aro fórumon hallottam olyantól aki személyesen beszélt velük.
Sziasztok egy olyan problémám akadt a váltómmal hogy ha hármasba rakom darál mint amikor két fogaskerék egymást darálja.
Szétszedtem a váltót de minden jó benne a csapágyak nem kopottak a szinkron szerkezet is jó veszi is a sebességet.Nem tudom mi lehet a baja.Arra is gondoltam hogy esetleg a kapcsoló villa hajlott meg de nem látni rajta semmit.
Nem tudom, hogy a többi terepgumi milyen összetételű, de a gyári gumik (mindegy, hogy terep-félterep) nagggyon nem szeretik... nem hogy a jeget, de még a vizes sima aszfalt utat sem! Csak a sarat, és a mély havat! A másik nagyon nagy előnyük, hogy a súlyt állatira bírják, roppant erős oldalfaluk van, és magas. Na ilyen párosítást viszont sehol nem találsz máshol.
Hello laprugót megíveltetheted vagy alá tehetsz valami vasat vagy rugópántokat csinálsz hosszabbat vagy a rugópánt bakja alá teszel valami vasat sok féle megoldás van. Csinálj mindegyikből egy kicsit akkor magasabb és jó is lesz.Ha csak egy valamit csinálsz vagy vezethetetlen lesz az autó vagy össze se lehet rakni a kocsit.Pl ha 10 centit íveltetsz a rugókötegen értelem szerűen 10 centivel rövidebb lesz a rugó és nem éri el a rugópántot.Ha hosszabb rugópántot teszel be rohadtul libegni fog a kocsi.
Én úgy csináltam hogy íveltettem 6 centit a rugókon 2 centivel hosszabb pántokat csináltam és a rugópántok bakja alá tettem egy két centis kazánlemezt.
nem is libeg nagyobb a rugóút és nem néz ki hülyén.10 centi emelés untig elég többet nem is érdemes sőt még lehet lentebb is fogom venni.
Itt láttam a nehézterepes gumit van egy táblázat ha lejebb gurítod. Igazából ugyan annyi a 31*10.5*15 nehézterepes gumi mint a gyári új medvetalpas. igazából nem somogybabodban használnám csak azt nem akarom hogy rakomány nélkűl csúszkáljak mint a hülye lehet ezzel nem oldódik meg a problémámn de a mostani gumijaimnál biztos jobb lesz akármelyiket is választom. annyi a lényeg erdőben ne kaparjon el nincs nagy sár nállunk de ezek a gumik nem tapadnak semmit se egy kis jeget érzett meg egy kis domboldalt és elkapart.
A pápait nem gyártják már sajnos.A medvetalpas nagyon jó,nemtudom mire,hol szeretnéd használni.Lehet durvábbat is feltenni de akkor valami engedni fog nagyon észnél kell lenni.Tapasztalatból mondom nekem volt pápai fenyőmintás is,medvetalpas is,traktormintás is.A traktormintásnál törött a féltengely.Én a pápait választanám ha gyártanák még,szerintem jobb mint a medvetalpas,de ha esetleg kell egyet vegyél nem biztos hogy kapsz.De ez az én véleményem.
Tisztelt fórumosok egy olyan kérdésem lenne hogy kinek mi a véleménye az Uaz gyári medvetalpas gumijáról mennyire jó és éri meg rárakni a jószágra? Még a pápai gumik közűl a nehézterepes gumijuktra gondoltam de most nem tudom melyik legyen.
szia ha elakadásnál akarod magad kicsörlőzni vele akkor felejtsd el,esetleg trélerre kisebb személyautót vagy csónakot felhuzni jó lehet de terepjáróra felejtős. Ezek atv-re vannak kitalálva. uazra minimum kell egy 3 tonnás de olyan ami valóban tudja is azt. Nekem metrós volt fent az birta csak az aksim meg a generátorom nem.....
Sziasztok! Mi a véleményetek a Titanium (lengyel) csörlőkről? Vagy úgy általában az olcsóbb elektromos csörlőkről. Most ezt a típust viszonylag olcsón tudnám megvenni. (26000ft)
Titanium J8 3500 lbs Motor:12 V , 1300W ,250A. Teherbírása 3500LB /1590kg/ Áttétel: 153:1 Drótkötél:11 m hosszú , 4,8 mm vastag,
igen a bendix igy tovább ütöt be és igy nem érte a lendkereket mikor a két öninditot összehasonlitottam akor vettem észre hogy a betét ra volt préselödve a régi öninditora az auto komárom megye süttö az olx en fent van mivel eladó
Érdekes megoldás kíváncsi lennék rá élőben.Merre van az autó ha nem titok?De amit nem értek benne ha teszel az indító és a harang közé valamit akkor távolodik onnan szerintem.Akkor lehet az volt a gond hogy a bendix átment a fogaskoszorún és azért nem forgatta a motort.Én így értelmezem.Meg amit leszedtetek indítót az alatt nem volt vagy csak nem figyeltetek rá és ebből adódott a probléma.
uaz lendkerék van a motron .mivel közbetétel van szerelve.uazváto uazharang igy a harang és az öninditó közé is kell alátét. a közbetét miatt . olyan vastag mint maga a közbetét
Akkor ezek szerint Uaz indító van rajta és ez tuti?Ha merci bendix van benne akkor merci lendkerék kellene de az sokkal kisebb mint az Uaz lendkerék tehát Uaz harangra szerelve kicsi az esély hogy elérje.Ha Uaz lendkerék van fent akkor miért tettek volna bele merci bendixet. Ja és még egy ugyan azon oldalra nem szerelhető az Uaz vagy Merci indító ha felfele áll a behúzó tekercs mert az Uazé vezető oldalon a Mercié utas oldalon van (w123 merci)
Halli. Két fajta önindító palást van. Ha egymás mellé teszed őket, te is látod majd a külömbséget. Van a tömpe, rövid, és egy hosszabb, hegyesebb. A kettő közt lehet annyi, hogy így járj.
Persze én teljesen értelek Ár/érték arány + alkatrész ellátásban felül múlja a társait. Hidakról nem akarok érvelni, ha az ember rendben tudja tartani, évente szétszedni átnézi akkor sokáig gond nélkül lehet vele közlekedni.
Teher az szinte egyenlő a terheléssel. Abban viszont igazad van hogy : terepszög,gumi, útviszonyok nagyba befolyásolják ezt. Csak hogy hozzak egy példát az erővel kapcsolatban .: mikor még működött a TSZ-ünk, aratáskor Ifával hordtuk a takarmányt, (búza,kukorica) nagy kapdosásban mindig egyre több fért fel a platóra, hogy haladósabb legyen a traktor húzta pótot is az ifa után akasztották. Jóformán kétszer nagyobb volt mit a gyári ifa plató, ezzel együtt evidens hogy kétszer több is fért rá. A 125 Lóerős szívó motrocska elég nehézkesen mozgott azzal a súllyal és néha elég kísérteties helyeken kellet közlekednünk. (kormányt elengedted és szépen ment magától a nyomvályúban) Év végén kiderült,hogy a kis pótkocsi 10 v 12 tonnás volt azt hiszem, mikor hozzáadtuk az Ifa ön és rakomány súlyát, hááttt csak úgy kerekedett a szemünk :-)) De learattunk !!
Félre ne érts, én nagyon is UAZ párti vagyok. Szerintem ár-érték arányban verhetetlen. Tegnap 2 Samurai-t húztam ki vele:-), pedig azok sem rosszak. Csak azt gondolom, hogy érdemes ismerni a határokat meg a szabályokat. Magában nem a teher fogja eltépni a hajtást, hanem a terhelés. Az meg nem csak teherrel áll elő, hanem terepszöggel, gumival, helyzettel, használati móddal. Alattam tört már el első féltengely üres bódéval is (mondjuk derékig érő hóban :-))) ). Ha ésszel használod, biztos erősebb motorral is el lehet lenni sokáig az UAZban, de azért a hajtás tényleg nem bír ki mindent. És sajnos az is igaz, hogy az utángyártott alkatrészek minősége sem mindig kifogástalan :-/.
A hajtáslánc az eredeti motor nyomatékára van kitalálva (és még néha az is sok neki :-) ), egy komolyabb dízel simán széttépi benne random akármelyik alkatrészt.
Előtte nem árt mérlegelni, hogy miként tépi is szét a gyári moci a hidakat! Főleg ha 2/2,5 köbi akáccal megvan rakta erdei utakon. És akkor itt jön az hogy.: azért tépi szét mert gyenge, kell a mog és egyéb híd alá Gyári benzinest ne tedd össze egy diesel-el, tegyél bele egy L2000-asba Halifax rep.gép motort, meglátod nem csak az uaz alkatrész a silány minőség :-))
Parancsnokimnak betojt a kézifékje.Valószínű hogy az összekötő (rúd,vagy bóvden)nem tudom mi van benne nincs kedvem aláfeküdni ha nem muszáj.Érdeklődnék honnan lehet a legjobban hozzáférni?
Ha levetted a régit azon vagy bosch felíratot vagy orosz betűket kellene látnod .Tehetnél fel képet a motor váltó összeszerelésről mert én még nem találkoztam olyannal ,hogy ne mercedes indító indítaná a motort és Uaz kuplung harang lenne fent.
segitséget kérnék mercimotor uazváltoval szerelve elromlott az öninditó tetemfel egy másik uaz öninditót de neméri el a lenditökereket arra lennék kiváncsi mikor összeszerelik az uaz váltoval uaz lenditökereket szerelnek a mercimotora mert most nem tudom uaz vagy merci öninditó kel hozzá? ami eddig rajta volt az uaznak nézki de eddig is nehezen tekerte köszönöm
Egyszerűbb ha csak egy mercedes motort veszel és egy közbetétet csináltatsz a motor és a váltó közé.Mert akkor az alvázat nem kell átalakítani így nem kell átépítési engedély csak összeépítési.
Meg kell terveztetni a közbetétet illetve a motortartó bakokat ami a gyári helyre illik. Csinálni kell az autóról egy tervrajzot amiben szerepelnie kell annak hogy az autó súlypontja és stabilitása nem változik stb. Ha mind ezzel megvagy keresned kell egy szakműhely aminek van ehhez az átépítéshez engedélye.Ha ez is kész elviszed a kocsit a közlekedésügyi hatósághoz a tervrajzokkal együtt és ott megnézik hogy, valóban a tervek szerint történt a beépítés.Utána okmányiroda új forgalmi és lehet suhanni.
Érdemes a hajtásláncot is átnézni mielőtt belefog az ember de túl erős motort nem kell belerakni mert a gyári motor nyomatékára lett méretezve az alváz és maga az egész rendszer is.
Akkor ezek szerint papiros és hivatalosra szeretnéd?Kb 300000 ft plusz a beépítés ha nem ti csináljátok és a motor.Tökéletes soha nem lesz mert öszvér de én szeretem így is.
- Igen egy uaz 469-be szeretném tenni azt a motort (OM 603 912)
- felhasználás terén több mindenre tervezném ( hobby, világvége autó) így ezért gondolkodtam a diesel motoron.
Nem nagyon értek az átépítshez viszont a szavaitokból azt vettem ki, hogy ez akárhogy is van csinálva eléggé költséges.
Most jól elment a kedvem az átalakítástól :D mert a fene se gondolta volna, hogy ez ennyire bonyolult lesz és a vége nem biztos, hogy teljesen tökéletes lesz.
Jelenleg a nivankat rakattuk rendbe csak gondoltuk, hogy egy kicsit durvább gép is jól jönne :D
Hobby célra, ha nem versenyzel/dolgozol vele, tökéletes az eredeti motor. SOHA nem fizetődik ki egy átépítés üzemanyagban.
Ha az UAZ motort egy JÓ szakival felújíttatod, könnyedén lesz jobb mint új korában (síkok, egyensúlyozás, részletek, apróságok miegymás). Egy Volga hengerfejjel/karburátorral növelhető a teljesítmény is kissé.
SZVSZ országúton nem fogsz 70-80-nál többet menni Uazzal (a futómű már 60 felett össze vissza libeg, a fék kevés, a gumifelület keskeny és az összetétel sem való komolyabb tempóra, terepen meg a felező miatt nem kell nagy teljesítmény (legalábbis amíg nem rakod agyig fával...) .
A hajtáslánc az eredeti motor nyomatékára van kitalálva (és még néha az is sok neki :-) ), egy komolyabb dízel simán széttépi benne random akármelyik alkatrészt.
Ha karba van tartva, az eredeti motor lehet kissé sokat eszik, lehet cseppen belőle itt-ott kis olaj, de megbízható és a teljesítménye is elegendő.
Üdv! Minden lehetséges! :) kell neked egy GAZ69 terepváltó, aminek a helyét ki kell alakítani az alvázon, rudazatot a karokkal bevinni a fülkébe, hosszra kell szabni a kardánokat, kiegyensúlyozni. A merciváltó rudazatát dettó. És ha mindezt papírozni akarod, akkor kell még jó vastag pénztárca :)
Legalábbis szerintem így a legegyszerűbb. (volt egy sor 6 benzin BMW motoros uazom, ugyan ezzel a megoldással)
szeretnem kicserelni a jelenlegi uazom motorjat egy merci w124 6 hengeres dieselre valtoval egyutt. Ez lehetseges ha igen ki tudna nekem ebben segiteni. Azert erre a motorra gondoltam m tudom, hogy jo. Persze minden mas otletet elfogadok.
Hát, azért amelyik kopott, és pláne ennyire kopott azt be és kiszerelt állapotában is mindenféle szétszerelés nélkül is meglehet állapítani. Olyanokat 3-4 ezer forintos áron szórtam el, azzal együtt, hogy szar :)
Nem vetted el a kedvem, nem sürgős a dolog, hely van, kenyeret nem kér, és ezek újak. Volt egy kuncsaftom, vett egy kpl. kormányművet, és egy hét után kifordult a pitmantengely csigakereke, annyira meg volt kopva, hogy széthullottak a golyók. Végül is jött hozzám, hogy kellene a belseje.Tőlem vitt aztán párban. De az sem baj ha ezek megmaradnak.
igen arrol, feltettem hirdetést másnap már vitték is. Idö hiány miatt adtam el havonta egyszer volt beinditva csak állt benne a pénzem. Veszek helyette valamit amit mindenaposra is lehet használni,vagy pajero vagy patrol de még egy jó niva sem kizárt.
Rpd,dp28,pa63! ár állapottól függően, némelyik hiányos de van amelyik komplett. Estleg amd65,metszet ak47,dragunov,nagant még ezekből lehet van pár. Hivatalos dokumentációval,91-es rendelet szerint az összes. Milyen lenne az elképzelés ? Köszönöm érdeklődésed.
Nekem az lett a megoldás hogy beraktam két újraívelt rugóköteget plusz lapokkal, ezután teljesen megszűnt ez a probléma! És akkor még nem is új gumik voltak fent!
Tudom nem ide tartozik de hátha érdekel valakit, karácsonyi ajándékként. HM selejtezésből eladó pár végérvényesen hatástalanított fegyver. 91-es rendeletnek megfelelően, NEM irreális áron ! (piaci áruk alatt) Akit érdekel keressen nyugodtan.
P-s rendszámmal, találkozókra. Azonban mint tudjuk ez nem üzemszerű.
Zöld rendszámot lehet van olyan elvetemült okmányiroda, ami megadja rá, de ha pár évre rá bevonják nem kell csodálkozni.
Jópár éve felmerült az OT-s rendszám lehetősége ezekre. Borsche Károly az alul írottakkal örökre elintézte, hogy ne lehessen legálisan közúti járműnek lepapírozni.
Ráadásul mint tudjuk, ha ezek nem voltak közúti járműként üzembe helyezve az EU-n belül, akkor első üzembehelyezésnek számítana, amit se a környezetvédelmi, se forgalombiztonsági szempontok alapján nem tudna teljesíteni.
Én is úgy emlékszem láttam már rendszámos BTR-t vagy PSZH-t. Mindenesetre ha saját építményű mezőgazdasági gépet lehet pirossal rendszámozni akkor elvileg egy gumikeres tankot is talán.. :-)
szia kicsit másképp alakultak a dolgaim ezért elpasszoltam az uazomat :/ igy lett egy jó és egy rossz BTR záram eladó. ha érdekel akkor szolj a jót annyiért adom amenyiért vetem 70e pénz a roszat tudtomon kivül 60ért vettem az 25e
Teher alatt eldurran egy idő után... a másikat tükörradiálra lehetett koptatni,meg szétrepedezett,öreg sz.r gumik is elvitték ugyanazt a terhet,amitől az újabbak már jóval előbb szétmennek.
Helló mindropi. Köszönöm az érdeklődésed, a termék aktualitását vesztette / sikerült eladnom.
Hubi. Nem te írtál nekem az olx-en a samsung telefon hirdetésemnél a zárral kapcsolatban ?
Egyébként van pár, de 120eft alatt nem vélnék meg tőlük. Ezzek nem azok a 60-as fajták amit minden boltban megvesz az ember az uaz szakiktól. De ha előbb szóltál volna akkor lehet még sikerült volna neked segítenem ez ügybe.
Ha jól látom a linkelt fotódon szét van repedve a tüskéknek a háza. (?) Ha nagyon megvan kopva a belseje, akkor ne is keress hozzá másik tüske házat, nincs értelme mert a kopott tüskék a hozzávet újat is megeszik. Rosszminőségű + ritkán lecserélt olaj átka, meg persze lefutott használt difiből vásároltad / ha jól sejtem ? Szada tudni hogy mennyit adtál ki érte ? 20-25eft ebben az állapotban elfogadható.
Én is azt keresnék de sehol nem találok használtba normális állapotut. egy jó an nekem meg egy javitott. a jót nem adom el a javitottat meg én nem tenném be. megtartom alkatrésznek.
Sziasztok, nincs valakinek széthullot törött hiányos BTR zára eladó alkatrésznek? kettöt vettem és sajna az egyik törve volt ami ugye a hirdetésben nem szerepelt...... na mindegy ez a része érdekelne engem.
Úgy gondolom dobozos egy teljesen más téma, az egy munkagép. Sok műanyag baromsággal rajta megnézném, mikor lesz az is egy kicsit fáradtka. Lehet 1 év után, nem pedig 30. Fék meg 40-50 km/órás tempónál elég... gondolom. De nem csak fékekről van itt szó :)
Én nagyon szívesen vennék egy új bódét a dobozosunkra, mert kissé fáradtka már. A fékek nem motiválnak. Tettünk be egy szervót és még rakottam is bőven elég a fék így és a pedált sem kell két lábbal taposni.
Hali. Bocs hogy nem vagyok naprakész, de sokat vagyok külföldön. Én kínait vettem 15 ért, a gyári 30 lett volna. A gyáriban megbízhatsz, azt mondják. De a kiara4x4.hu-n, 45+ áfáért kaphatsz AVM et. Mindegy melyiket teszed fől, nem néz ki rosszul. Kb 1- 1.5 litert nyersz velük. De ha nem kapcsolod be mihelyt lemégy a betonról, jó esély van rá, hogy kiszállsz majd a moslékban. :))
Hát nem tudom Ti hogy vagytok ezzel a dologgal, de nekem ez a ráncfelvarrott műanyagos UAZ nem jön be... ha lenne annyim amennyit ér az új, akkor is inkább veszek egy régit, kicsit modernizálva (korszerűbb motorral lepapirozva, kormány szervó, tárcsás hidak, szinkron váltó, kilakatolva fényezve...) az az igazi és az is marad!
Bocs, de a regadó Euro IV.-es motor esetén 2.700 lökettérfogattal nem 3,2 M ft, hanem kb. 1,6 M ft. Én se fűzök túl sok reményt az eladási sikerekhez. Jó ha 10 db-ot el tudak adni belőle. De én ezek ellenére kívánom, hogy sikerüljön nekik.
Szeva. A féltengely zár kurva egszerü. Fogsz egy 14-es kulcsot, és kiveszed a 6 csavart az agyból. Megkocogtatod a külső házat, és kis noszogatás után le tudod húzni a helyéről. Ekkor szembenézel a csillaggal, 8 szög lukkal a közepén. Én fogtam egy 1/2 colos keresztszárat, és két oldalát méretre köszörültem. (ami passzol a hídba, és a válltó oldalába is olajcserénél) Azzal kitekered a közepét, és máris a kezedben van. A zárat föltolod a féltengelyre, az agyat beforgatod lyukakra, csavarok vissza. Éééés nagy gáz! De ha nem gyári föl se tedd! Nekem fél órát se bírt!! BTR zárat pedig most láttam a 4x4 onlinon 60 pénzért.
Szép napot mindenkinek.Régen írtam már de mindig olvasom a fórumot.Már lassan egy éve újra UAZ-ozom és szépen lassan gyűjtögetem őket.
Azt szeretném megtudni hogy a platósnál hová ütik az AF-es alvázszámot?És hogy a fülkében lévő adattáblán is változik e a szám!?Nagyon ofntos lenne!Előre is köszönöm!GáborNem volt egyszerű összehozni őket.Már úton van a benzines parancsnoki is mert ez diesel.
sziasztok valaki tudja hogyan kell felszerelni az első hídra a kézi kapcsolásu féltengely zárakat?? Illetve egy btr záram már van de még mindig vennék egyet,és borsod környékén keresek szakit aki hézagolná a hídjaimat.
Ha ilyen szinten nem működik együtt, akkor ott valami "nem gömbölyű". Pl. miért van keresztben begumipókozva az akksi? Továbbá fent van már több mint egy hónapja. Gondolom látták már néhányan...
Megnézném ha 20-kilométernél többet nem kéne utaznom, de setovább.
Én is így gondolom! Már csak egy képet szeretnék látni a belteréről, hogy minden gyári e, de az illető telefonon akar beszélni. Mondtam neki képet küldjön mert telefon beszélgetésben nem fog tudni meggyőzni arról milyen a belseje amíg nem látom,de semmi válasz! Az a baj hogy messze vagyok tőle, csak úgy elmenni megnézni drága lenne. Kb. 30 ezer lenne az üzemanyag.
Nem tűnik rossznak, de sajna ha mind m-zárolt lenne amit annak hirdetnek, akkor több uazunk lett volna mint a vörös hadseregnek :-D. De egy szemlét megér. mindenképpen meg kell venni a legjobbat amit találsz/meg tudsz venni, mert ha projektbe kezdesz, az egészen biztos hogy drágább lesz a végén mint venni egy eleve jót.
Sziasztok ívelt laprugó kötege nincs valaminek parancsnokihoz?Kicsit ki akarom emelni a gépet.Illetve érdekelne még négy jó állapotú vízmintás gumi is.H szállításban tudna segíteni az illető azt megköszönném.
Hát ha még "gyári" orosz,akkor jól bírja a terhet,a sarat már kevésbé. Letaposott havon,jegesebb úton valamivel jobb mint a medvetalpas,de ez sem életbiztosítás,de sárban feleannyit tud kb. Nyáron és közúton egyértelműen előnyösebb.
Az Uaz egy komoly kompromisszum, de ha _terepjáró_ kell, nem fogod megbánni. Ár-érték arányban verhetetlen. Egyéb "funkciói" és szolgáltatási nincsenek. Nem is azért szeretjük.
Nagy titka a békés Uazozásnak szvsz a rendszeres használat. Ha csak 1-2 alkalommal veszed elő egy évben, akkor az szívás/szerelés lesz :-/... ne kérdezd honnét tudom... :-D
A mienk 65-70-es országúti tempó mellett 12 literrel eljár. A motorja már nem 100-as.
Szia. Ja, Sajóhídvég a pontos hely. Van ez így, hogy csörlő nélkül néha meg kell húzni kicsit. De az a verseny NÉGY második helyezést hozott az uaz dicsőségére!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.A megbízhatóságról meg annyit ,hogy ha ésszel vezeted meg karban tartod akkor örök életű.Egyébként meg mutass olyan 25-30 éves terepjárót amit még mindig az utakon látsz.
Szia. Biztos olyanok beszélnek le akiknek soha nem volt uazuk,csak hallotak róla. Vannak ilyen megmondó emberek. Az enyém aszfalton beéri 12l benyával,sztem ennyit a samun kivül bármelyik terepjáró bekajál. Ha uazt veszel nem árt egy kis müszaki érzék,de azért nem kell megijedni megbizható autó. Ilyen kornál már az
Autó álapota a mérvadó ezért van olyan szórás az árakban. Sztem 400-700 e ft az a sáv amit realisan kerni lehet egy elfogadgato álapotu autóért. Sztem mindenképp probálj ki egyet. Merre felé való vagy ha nem mesze akkor egy tesztkörre szivesen odaadom.
Szeretnék valami hobbi terepjárót, de nem igazán tudom milyent. Az UAZ nagyon tetszik, de mindenki lebeszél róla, hogy lezabálja a gatyám. Nem kínoznám terepen, csak normál gurulásokra használnám, ilyen esetben mi a fogyasztása? Na meg persze második autó lenne, tehát több 100km-es családi utakra sem mennék vele. Papírosat vennék, de a hirdetéseket nézve a legtöbb papír nélküli. Mondanátok néhány dolgot a típusról? Mennyit lehet reális áron kifizetni egy papíros gépért? Mi az az összeg ami felett az ember inkább jobb ha azt mondja keres más típust.