nagyszerű élmény magával az evolúció mérnökével társalogni, bár jobb szerettem volna, ha Napoleonra bukkanok, megtárgyalhattuk volna a győztes csaták kimenetelének lehetőségeit. Így is jó, nem nagy a különbség, mintha akárki mással beszélgetnék, ne érezd magad kevesebbnek. Szemétségnek hangzik, amit írok, és az is. De én már csak ilyen vagyok. Azért kicsit megerőltethetnéd magad, hogy jobb színben tüntess fel.
sokan közületek a létezés csodás változatosságát juttatják eszembe. szeretném jobban megismerni mi zajlik bennetek. annyira szeretetreméltóak vagytok.
ez személyeskedés, igen, de pozitív értelemben. egy percig sem kétlem tudjátok mit beszéltek, csak ez a fórum nem teszi lehetővé a teljes önkifejezést - persze nem is ez a célja. (szívesen írnék egy esszét a fórumozásról a magam szórakoztatására)
hozzáfűzném, hogy a buddhizmus ezért nem térítő vallás. mert minden jó úgy, ahogy van. ez a maszlag, amit mostanában a buddhista egyházak elkezdtek tolni, hogy mentsük meg az érző lényeket, meg adomány meg minden, ez a megszabadult lények társadalomban való helyét és élvezeteiket biztosítja csak. senki nem kap semmit a lámáktól, tévedés. te adsz nekik csak. te csak abból profitálsz, ha az ellenségük leszel. de nem politikai ellenségük, hanem inkább úgy mondanám, hogy helyettük a saját magaddal való barátságot választod. nem láttam még lámát, aki tisztel egy buddhista gyakorlót. ezeket a szaros hajlongókat háziállatnak tartják, sajnos ez az igazság. a konkurencia számukra az, ha magad vagy. tisztelni akkor sem fognak, inkább akadályozni, de legalább szembe köphetted őket. :)
ne haragudj, lehet te nem diplomáztál, de a helyes központozás és a tagolás miatt talán megérné. Ez egyébként is elég bonyolult téma, rengeteg komplex kifejezéssel, amit az egyéni értelmezések csak tovább bonyolítanak. A megértés érdekében ezért elég fontos lenne a pontos tagolás, helyesírás és a lehető legletisztultabb, legegyszerűbb kifejezések használata. Kommented első ránézésre szavak értelmetlen sora. Második ránézésre, látom hogy érdekel a téma, de ez eddig nem több, mint összefüggéstelen, nyomokban elemzésre utaló hallucináció.
az értelem/logika definíciód lenyűgözően egyéni. Az enyémmel olyannyira nem egyezik, hogy amit írsz, egyenesen ostobaságnak hangzik. Persze biztos nem az, csak feltűnő mód eltér a szóhasználatunk.
Te azon a ponton vagy, hogy téged a társadalom meg az egyház, meg minden manipulál, hazugsággal akarnak irányítani, és az ettől való megszabadulásodért küzdesz,nem? Hogy ne tartsanak szándékosan tudatlanságban. Ez rendben is lenne. Az nem világos csupán, hogy ki manipulál egészen pontosan. A hatalmon lévő emberek, vagy valami isten vagy mittudomén? Szóval légyszi fogalmazd meg pontosabban, hogy ki manipulál kit, miért. És akkor még közös pontja is lesz valahol a beszélgetésünknek.
// diplomával sem csinálják jól ! így ez tényleg csak kifogás ! ez nem az emberség-értelem jellemzője, ez az *Ádám-Éva, isten* koncepció. így ez nem politika, ez a vallás ideológia következménye. Mindenki *Npc-nek *születik., s csakis akkor válhatsz emberré , ha ezt észre vetted, s ki dolgozod magadból... /a tanulás-fejlődés lehetőségének felismerése, a szokások.szoftver rabságának felismerésével kezdődik... *haláltalanság kapuja kitárva* // 1 buddha/// / mikor logika, mikor értelem
az értelem az egyed túlélőképessége, a logika a környezetének.. társadalom .. technológia .. valóságkép, rendszere ami az életben maradását segítenééé .... de mivel az istent -hitekkel, -természetfeletti vélelmezésével. Az emberből kihelyezték a létezés megoldásának jogát. Valójában ezek a kihelyezők gyakorolják az ember-valóság felettiséget. Így vált az a tudatosodás -értelmessé válás lehetősége, szaporodásba folyatottan a születés és a halál közti idő .. logikus eltöltésének áldozatává . Ahol a született*/*gyerek/ csupán a rendszer logikáját véli értelemnek, s léte nem haladja meg egy szoftver keretein-belül működő gép lehetőségeit. Ahol a feladata-lehetősége valójában nem haladja meg egy hierarchia rendszer fenntartását, a megmondók boldogság élményének kielégítéséért. Az értelem szerint mindannyian teremtők vagyunk, ennek kisajátítása, az információ áramlás akadályozása. Csupán a hatalom érdekében logikus. Persze a halandói ideológia szerint nincsen mit veszíteni .. hiszen a halál elkerülhetetlen... bár a mismásolás folyik, leszületés, inkarnáció....stb
kérdés, hogy lehet, hogy a táguló elme tartja fenn a szamszárát?
mint mondtam, a tágulás mechanizmusának kezdetéig jutottam, azon túl pontosan mi történik az elmében, nem tudom, de következtetni tudok rá.
tapasztalataim:
az elme tapad a létezéshez
a semmi ijesztő, mindent elkövet, hogy ne semmi legyen
meghülyül a megszabadulás után, vagyis a korábbi szabályok már nem érvényesek, vagy nem úgy. gyilkolászás stb kegyetlenség, szex, perverzió bizonyos szabályok mentén sokkal jobb, mint a semmi. (csak a megszabadulás előtt nem lehet betartani ezeket a szabályokat a tudatlanság miatt)
az egész "isten" önmaga szórakoztatását szolgáló színjáték. isten egy szánalmas magányos figura valami ijesztő dolog közepén. kisgyerek, aki a babáival játszik. lényegében nem tudom felfogni ezt a részt. ha belegondolok, hogy a semmiben van valami lét vagy tudatosság, aki játszik velem, hogy egyikőnk se féljen vagy unatkozzon, mármár hálát és szeretetet érzek. de mivel nem tudom pontosan miről van szó, ezért ezek az érzések felmerülnek és eltűnnek, amikor egy konkrét esemény felülírja
az elme játéka, igen, a megszabadultak macska-egér játéka veled. egy idő után már nem tudnak elhitetni veled dolgokat, és nem tudnak rávenni dolgokra, így megszabadulsz. az, hogy nem tudnak rávenni dolgokra, az két tényezős: 1. nem hiszel a hatékonyságában a tettednek, nincs bizonyíthatóan értelmes oka, és nincs bizonyíthatóan értelmes, kiszámítható következménye. Ezért megszűnsz cselekedni, merthogy mit cselekedjek, és minek? Kihúzták alólad a talajt, az értelmed, vagyis a tetteid aktuális szinteden kiszámíthatatlan kimenetelének biztos, kikezdhetetlen logikán alapuló tudása, pedig rögzít ebben az állapotban. A tettvágy persze nem szűnik meg, csak a tett konkrét tárgyai szűnnek meg, így felszabadul az elme a téves cselekedetek általi kötöttség alól, feloldódnak a kötések, és tágulásba (kiterjedésbe) kezd.
2. nem tudnak rávenni dolgokra a morális tartásod miatt. Nem is hinnétek milyen misztikus dolog a moralitás, nehéz definiálni, de mégis van, és gyakorlatilag minden tettnek, érzelemnek a mozgatója. Amikor megszabadulsz, olyan mintha ott sem lenne. Amíg nem, addig meg minden pillanatban érzed működését.
mindenki tudja,..van úgy hogy napi szinten órától órára,
azzal küzdök hogy ne vonatkoztassam
magamra. Tisztában vagyok az elvekkel, mégsem
könnyü felülemelkedni....
A Buddhista tanítások nagyon csábítóak tudnak lenni, olykor meg rémisztőek. ....de bárhogy is legyen, amikor az ember rádöbben hogy mindez csak az elme játéka jelentéktelenné válik az egész,.....akkor csak "te" vagy, és nem is akármilyen minőségben, hanem mint a minden.
A tudat maga a "Történet" és mint ilyen múló és változó.Ha a lélek beletekint a tudatba akkor csak a történést és annak értelmét látja. Ha ennek az illúziónak a teremtését és értelmét összekeveri önmagával, akkor tévedésben van.
szerintetek nekem sok kedvem van megszabadult lényeket gyalázni, úgy hogy totál vesztésben állok? nyilván nem nagy öröm számomra hülyét csinálni magamból, nem is tenném, ha nem ez lenne az összes esélyem, hogy változtassak a jelen helyzeten. Ha ezek után hinnétek nekem, és megkérdeznétek, hogy rendben, akkor mit tegyünk érted, nem is tudnék mit mondani. ez a legjobb az egészben. Azt mondanám, hogy Lama Changchub vállaljon fel nyilvánosan és hagyjon nyugodtan élni. De hogy ezt ti hogyan tudnátok kicsikarni belőle, azt nem tudom.
az a legbosszantóbb az egészben, hogy olyan ügyesen ki van találva ez az egész, hogy én csak rosszul jöhetek ki belőle, ha magyarázkodom. Én magamnak is meg tudom magyarázni logikusan, értelmesen, hogy ez miért van, és miért jó ez mindenkinek. Tudom hogy milyen értelmes és együttérző vagyok, tudom, hogy soha nem ártottam senkinek, és milyen áron értem el azt amit elértem. Azt is tudom, hogy ti azt hiszitek menő dolog egy megszabadultnak a párja lenni, aki a buddhaságot rajtam keresztül éri el. Nekem nem az, hanem megalázó, én legalább annyit, vagy többet érek mint ő, csak lenyomtak 24 éves koromtól, hogy használni tudjon. És ez dühít. Örül annak, hogy érzelmeket generál bennem, mert egy férfi testben soha nem lenne lehetősége olyan árnyalatok megtapasztalására, amit egy nőiben. Mivel most egyek vagyunk, felhasználhat arra, amit a saját testében nem tudott megtanulni. Persze nem tanulni akar, csak élni, élvezni az életem, ami most már az övé. Mellékesen profitál belőle. Nekem viszont az egészből csak a teher és a megaláztatás marad. Elszeparált a világtól, elhiteltelenít és gyakorlatilag semmilyen örömöm nincs, csak az, hogy érti min megyek át. A családomat állandó konfliktusban tartja, és közéjük kényszerít, mert ők szeretnek egyedül annyira, hogy el tudjanak így is viselni, és még így is támogatnak, hogy gyakorlatilag elviselhetetlen vagyok az őszinteségem és a nyers modorom miatt, plusz még se pénzem, se karrierem, mert ezeket mindig értelmetlennek láttam, és elengedtem amikor kínálkozott lehetőség, azért cserébe, hogy hű lehessek a valósághoz/igazsághoz. Vagyis a karrierrel szemben azt választottam, hogy nem leszek korrupt. Csak ez az elnyomásom előtt magától értetődő választás volt, és juttatott valahova, cserébe értelmet és szépséget, kisugárzást kaptam, most meg az van, hogy se pénzem, se karrierem, borzalmas a magaviseletem, érthetetlen dolgokat mondok, plusz le vagyok pattanva, mert lefojt mindent. Nem vagyok meglepve a fórumon történtek miatt sem. Hiszen már az első posztom végén is írtam, hogy ez lesz belőle. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudtok segíteni. Egyszerűen csak annyit akarok elérni, hogy mindenki tudja mit tettek velem és hogy kik. Lama Changchub ott ül a kis osloi istállójában, élvezi az életem, és letagadja a nyilvánosság előtt, engem meg megpróbál elhitelteleníteni. A legbosszantóbb az egészben, hogy hazugnak állít be, mert tudja, hogy ezt a történetet nemhogy egy átlag halandó, de a buddhisták sem fogják elhinni. Pedig világosan benne van a tantrikus szövegekben ennek az egésznek minden eleme. Le van írva, de az emberek nem fogják fel. Ha számonkéri valaki nyilvánosan, én fogom a rövidebbet húzni, hiszen én vagyok lefojtva, ő meg a hatalom minden eszközének birtokosa, megszabadult lény, plusz köztisztelet övezi. ellenben nekem semmim nincs, ami volt elvették, még a kisugárzásomat is. Ha az eszemet használom, csak őket tudnám igazolni, de nem azt használom, hanem a szívemet, hogy ez mennyire igazságtalan és megalázó, hogy nem tudok megszabadulni tőle, ő meg élvezi a kudarcaimat, amiből mindig csak annyi jut, hogy az öngyilkosság határát súroljam. Én nem akartam ezt az egészet, hagyniuk kellett volna, hogy megszabaduljak, mint mindenki aki oda jut. Ehhez képes meg tőrbe csaltak. Akármi derül ki róluk, az emberek zavarossága és az idő mindent el fog felejtetni. Senki nem is fog rá emlékezni milyen igazságtalanságot követtek el, engem hány megaláztatás ért. Minden változik, az emberek nagy része csak a tegnapra emlékszik, arra is rosszul. Mit várhatnék tőlük.
leírom még egyszer. A Shenpen Rinpoche, a dharmaling vezetője csalta el tőlem az összes pénzemet, anyagilag és érzelmileg is tönkretett, a családomat beleértve. Miatta menekültem külföldre, ahol 6 év után randira késztetett a maga módján Lama Changchub, a Karma Tashi Ling vezetője. Shenphen is összejött egy családos anyával, vádolták pedofíliától elkezdve mindennel (saját nevelt fia nyomta fel, és tanúsíthatom, hogy elképesztően perverzek a lámák, az erőszak minden formája extázist kelt bennük. a nők mindenképp kerüljék a buddhista közösségeket, prédaként néznek rájuk. az üresség meg csak arra jó, hogy ne fogd fel mit tesznek veled. egyáltalán nem az ürességben nyugvó a lámák tudata. te buddhista tanuló csak le vagy szedálva a misztériumokkal) . Csak mondom, hogy nem biztos tudjátok mi zajlik a háttérben.
nem gondolom gondolkodott valaha is az AKI szerint, a vallás-politika- halandóiság , belefér az értelmesség fogalmába, mert hogy ezekből külön külön sem, nem hogy együtt .. de sosem lesz egészség sem.// legfeljebb az idomítás csodája, aki értelmesnek - egészségesnek gondolja magát //
A gondolat szóként jelenik meg. A szó tetté változik. A tett szokássá erősödik. A szokás pedig jellemmé. Ügyeljünk hát a gondolatainkra és azok kanyarulataira. Fakadjanak gondolataink mindig együttérzésből és szeretetből.
"Valamikor láttam egy képet, amely a Bhagavad-gítá egyik tanmeséjét illusztrálta. A képen két madár ült egy fán, az egyik éppen fészket épített. A fészekrakó ki-kiröppent, ágakat gyűjtögetett, rendezgette a gallyakat- aktív volt, som mindent csinált. Efelett a madárka felett egy másik ágon egy másik madár ült. Ugyanolyannak tűnt, mint az első, de ez nem épített semmit, csak figyelt. Nem épít énképet az észleléseiből, és nincs benne semmiféle mély érdeklődés a látottakkal kapcsolatban sem. Az észlelése spontán módon történik, erőfeszítés vagy ítélkezés nélkül. Csend veszi körül, a gondolatok nélküli Létezés érzése. Csak figyel. Ez egy gyönyörű kép arról, hogy kik vagyunk. A két madár kapcsolatban áll egymással. Az első madár képviseli lényünk dinamikus részét, az ént, amely a világgal, a múlttal, a jövővel a növekedéssel foglalatoskodik.Ő az a felünk, amely az én családom, az én gyerekeim, az én munkám stb. érzetével éli az életet. A második madár jelképezi a bennünk lévő tanú tudatosságát. Ő az a képesség bennünk, amely lehetővé teszi, hogy megfigyeljük az élet zajlását és a cselekedetek kibontakozását- de igazából nem cselekszik. Ez is ugyanabban a testben van, de nem irányít. Nem mondja: "ezt remélem, attól félek." Nem, ő nagyon csendes. Egyszerűen csak jelen van és nagy látószögben lát mindent. Nem csak az első madarat látja, hanem a fák között fújó szelet, az eget is, Mindent egyfajta semlegességgel figyel. Az első madár kezdetben annyira azonosul a fészeképítéssel, hogy talán nem is tud a másik madárról. Ám amint képes elcsendesedni, tudomást szerez a másik madár jelenlétéről, amely valójában ő maga, egy mélyebb, belső szinten. Amikor az első madár elméje szinkronba kerül a második madáréval, a cselekedetek kecsesebbé válnak. Létrejön egy egység érzet, egyfajta egyetértés. Ebben a harmóniában tovább folytatódhat a munka, de megszállottság, félelem és a dolgok irányításának kényszere nélkül. Egyszerűen csak megtörténik, mert az élet készteti ennek a tevékenységnek a megtörténtére. Mint ha egy másik erő segítené, hogy e cselekedetek végbemenjenek. A második madár a nézőpont váltást jelképezi, ez a személy üzemmódból a jelenlét állapotába való átkapcsolást jelenti. Amikor olyan mélyen belegabalyodunk a hétköznapok teendőibe, hogy úgy tűnik, csak a napi rutin létezik, akkor olyanok vagyunk, mint az első madár, a fészekrakó, amely megfeledkezik a másik madár helyzetéről. Helyezkedj a második madár pozíciójába, a megfigyelőjébe, és felfedezed majd, hogy az amely az élet dolgaival foglalatoskodik, lassanként egyre áttetszőbbé válik, és csupán maga a működés marad. A tevékenységek amúgy is megtörténnek, szépen, maguktól, de a cselekvőség érzete- ami nem más, mint az egoérzet- elhalványul. A tevékenységek egyszerűen csak megtörténnek, az énképünk személyként egyszerűen csak történik, de az igaz Önvalónk nem történik. Valójában az igaz Önvalónk egy harmadik pozíció, amely nem madár, hanem a tér, amelyben mindkét madár megjelenik és látható."- Mooji, (A mindenségnél is hatalmasabb)
Az abszolut tudatosság az Önvaló, ez a tiszta létezés állapota. Ez egy hullámoktól/rezdülésektöl/ mentes, szennyezetlen tudatállapot. Ebben jelenik meg a Duális világ. A hullámokat a fantom egó /én/ kelti a hozzá tapadó érzelmekkel, a szennyeződések pedig a tárgyak. Mindig az Önvaló vagy, ...csak ez van. Ezen kívűl minden illúzió.
Tehát ez a poszt is az Önvalóban megjelenő illúzó tudatosság.
Mivel minden már megvan valósulva, nincs semmi dolgod, ....semmit sem kell tenned,...szó szerint. /vu vej/
Az ÉN gondolatokból áll, ebből létezik .. .mennél több a konfliktus és a logika annál BIZTOSABBAN FOGJA AZ ALANYT VAGYIS AZT AKI ÁTÉLI EZEKET AZ ÁLLÍTMÁNYOKAT.
EZ A BEIRÁS EGY CSODÁS PÉLDÁJA AZ EGO létezési mechanizmusának az agyalás eredményének .végül aztán ugyanaz az EGO átfordul és vitába bocsátkozik a saját állítmányaival igy még jobb a történet még több érzetet tud kicsiholni a az alanyi állapotból ..ezt mazochizmusnak hívják .talán sorra veszem hátha bár .ami valószínűbb, hogy nagy sértődés lesz, meg anyázás az ego imádja a konfliktust .no de mindegy igy is jó....
senki semmit nem tehet a boldogsága érdekében. KI MONDJA?
az egész illúzió, és a megszabadult lények manipulálják az egészet, KI ÁLLITJA??
Mert nincs más, a számszára jobb mint a semmi. KI MONDJA?
A szenvedés élvezet, mert jobb mint a semmi. KINEK ÉLVEZET??
nincs jobb, mert ami van, az mind a számszára. EZT KI ÁLLÍTJA???
ha nem imádsz valamit, akkor minek élsz? ??? MIÉRT JÖTTÉL??? HOGY SZENVEDJ???
érzelmek , szeretet , gyülölet , boldogság mizéria addig van , amíg tudatossá nem válsz. ez az a pont, amikor rá eszmélsz a világ fen-tarthatóságának ismerete nélkül, a fen-említett érzelmi izék sem, jönnek létre - nem fenntarthatók, ahogyan semmi tapasztalhatóság sem.
s hogy ezt a lámák sem értik.. azt látom , de hogy a buddhák miért manipulálnának ha a világ-valóság megismerése nélkül értelmes közösség-faj nem lehetséges...csak az *én és a világ *él,émye ami messze van minden érzelmi lehetőségtől. legfeljebb is .. olyan mint szalmaszálba kapaszkodni; látok . hallok, tapasztalok, hát biztosan nem vagyok egyedül.
nem sok értelme van hogy én is hozzászóljak..ezért csak kiegészítésnek szánom.......amit megalkotunk az van, tehát az én is a fák is a sziklák is a hegy is a madarak is léteznek....vannak , igaz hogy elképzelt és elképzelés útján jöttek létre és ugyanúgy tűnnék el, de tulajdonképpen ha részleteiben is a megfigyelő felfogja és megérti a világmindenséget akkor egyszerre minden Van és nincsen egyszerre.
azt tudom hogy mióta istent feltalálták az emberiség vesztésre áll....a szörnyű hogy önmagával szemben. de ebből valójában az is nyilvánvaló hogy nyerésre viszont senki. valójában a javakon való osztozkodás zajlik. A tudatos teremtőiség elmismásolása okán, amit a vallás kihelyezett istenbe, buddhába ..stb. Az emberi evolúció is megrekedt az ösztön szintjén .. ami a szaporodáshoz.. valláshoz foglalkoztatáspolitikához elég... / TE mit ajánlasz megoldásra ? váljunk istenekké, buddhákká ?/ // Az "ember" valójában egy szokásrendszer amit *én* elfogadhat.. vele beazonosulhat, születése okán* /*apa-anya/. embernek lenni valójában egy közösségi létforma az evolúció színpadán .. amin lehetne csiszolni... ha HA nem azt kéne gondolni hogy az ember teremtmény miáltal nem valaki csupán valami... :) pont az evolúciónak nincsen határ .. hiszen az *én* túlélésére írja az én. persze ehhez kell egy olyan én-tudás-ismeret ami a világ-valóság lehetőségeit jobban ismeri mint azt a maiembernek-*"értelmesnek" ! * lenni diktálja...
írd ide a tutit ... ami nem önpusztítás . Hisz nyilván van alapja kritikádnak ! // a magam részéről egyetértek hogy minden vallás önpusztítókat gyárt//
nem értésed, a teremtőiséged nem tudatosulásból ered. Lévén gondolataink teremtenek magunkat- külvilágot. Vagyis roppant 1xű volna, ha történelem során nem helyezték volna ki az ideológiák a teremtőiséget, egy nem valós lénybe.. ill. ezáltal a vallások képviselőbe, akik megálmodták ezt a valóságot..civilizációt.. ezt az embernek lenit. Amit beleszületettség okán .. nem is lehet észre venni .. ha az egyed nem TÚÚÚÚl kiváncsi.
A halandói ideológiában-rabszolgatartásban normál tempo az hogy a kiváltságossá-valakivé levés élménye felborítja az értelmet harmóniát.. tisztánlátást.
.. azt gondolod van pénzed értelmes s szabad vagy ....
ma a pénzen tartják a rabszolgákat . nem láncon. csak ennyi változott, a rabszolga tartásban ...
a vallások általi szellemi terror.. mára az *értelem-szabadság *képzetét engedi.." vélelmeztetni", bár mindenki belehal, lévén a saját s faja .. múlandóságát teremti..
//hogy ez hogyan jön at étkezési szokásokhoz politikához..kapitalizmushoz.. stb.., pont mint a vallás egyesek okot formálnak mások irányítására, kényelmük kedvéért...megalomániájuk megvalósításár. Az a gond hogy így az értelem, a birtoklás- pénzhez -jutásértelmét hozza.. de nem a világ megismerésének igényét, .. közösség - valóság fenntartásának igényét, Csak az egymáshoz való hierarchiális viszonyt..marakodást.. akár az állat világban, ami legfeljebb a szaporodás pávatáncához.. de nem az értelemhez elég. Az egyedből istenbe kihelyezett értelmesség teóriának köszönve, az idő-történelem-szokás, mára értelmessé tette, az elfogadhatatlant-értelmetlent..... győzött az erőszak.. az értelemnélküliség.. amibe ugyan mindenki belepusztul.. de persze mivel az ideológia szerint halál nincsen.. így valójában senki sem vesztes ... csak aki értelmes, s élni szeretne.//
Ferikém! ezek csak különböző nézőpontok és egy-éni vélemények....nem kell őket komolyan venni....vagy látod őket vagy nem, vagy egyetértesz velük vagy nem... tulajdonképpen a lélek játéka az elme mentális fogalmaival, ....a nagy egész szempontjából tök mindegy....
motto Nincsen semmilyen igazság addig, mi valaki létre nem hoz egyet, vagy többet.
Vagy azonosul és gyönyörködik.....vagy nem azonosul és nem gyönyörködik.
Persze van egy harmadik lehetőség is, ezzel kevesen szoktak élni....ha egyszerre azonosul és gyönyörködik, de végig tudatába marad ennek a cselekedetének. (kint is bent is egyszerre)
mit nem értesz azon " folyam=működés=oksági rendszer". Ez nem igazság, ez lehetőség a tudatosodás -ra. értelmes-lénnyé válásra. Persze ha felismerést a káoszban-maya, igazságnak nevezzük ...
ez van ha értelem nincsen csak érzelem: gyűlölet -szeretet -irigység-kizsákmányolhatóság
//amit nem értek az isten-izmusban , vallásba. Nem értem hogyan gondolja bárki, hogy az 1 képes 2-nek sőt többnek lenni....az álmán kívül. //persze az idomításba-*oktatásba* sok minden belefér, a gondolkodás elfojtására. ..vallás, politika, fogyasztói társadalom, foglalkoztatáspolitika . A hatalom -létének, értelmességének vélelmezése. A hatalom létében- mellett .. demokráciát vélni-élni , nekem ellentmondás.//
jogod van buddhává evolúciómérnökké válni ... vagy belehalni a nem tudásba.
s hogy megérthesd >>>>amíg istent hit van addig az illetékesek tanítják .. mondják meg miért : vagy, értelmes... stb, így megtanulod a jutalom falatokért*/*fizetés/ az illedelmességet. ez nem értelem .. ez nem tanítás.. ez nem nevelés,,, ez nem civilizáltság sem nem értelem. /ez még csak egy falka/ így valójában azt mondom a bolygón nincsen annyi értelmes lény, hogy rá érnénk találkozni. amíg istenben hiszel * saját otthonod .. léted sincsen* hiába a létélmény még kevés az értelemhez, hiszen ezt használják ki arra hogy ne értelmes csak teremtmény maradj. Az értelem amikor a létélmény lehetősége motiválja gondolataidat. ebben az esetben már azt is tudod hatalomra vágyni azt szolgálni,- jussra vágyni miért értelmetlen dolog.
ne azért élj hogy legyen valamid élj azért hogy mindenkinek mindene meglehessen
hát az biztos, hogy valójában, van a mindent tudhatóság bölcsessége, s van a halandói idelógói mindent akarnokisága. A probléma az sem egyik sem másik , nem kevésbé mindenható, így valójában egymás ellent dolgoznak, mint *ösztön* mint *tudatosság*. A vallási hitnek köszönve az akarnokiság áll nyerésre, bár ez az emberi-faj pusztulását hozza*/* még akkor is ha 1000 x jobban szaporodunk, bár úgy legalább gyorsabb -lévén értelem-nélkül jövő teremtése nem. csak az osztozkodás történik/.. hajráááá .
.. ezért a létfolyam medre. múlt ismérve. Az éberség -tudatossága, a folyam fenntartása .. folyam tereléssel..
// de az isten kultusz óta a vallási mézériára épített valóság elmélet, ami Gautama tanait is átértelmezte halandóság elkerülhetettlenségére*/*buddhizmus/ a fenntarthatatlanságaba sodorja az emberiséget//
: A jelen civilizáció gondolkodása nem az *élet * szempontjából tudatos-értelmes. A jelen emberi gondolkodás *halandói ideológia* szerint normális. Ennek bizonyítéka volna a : vallás, politika, szaporodás, és az ezt fenntartó-összetartó foglalkoztatás politika . De mivel ezek a rendszer alapjai, így szükségük a rendszeren belül nem vitathatók. Ahogy a vallás politika sem szervezet bűnözés, az emberiség kizsákmányolására elnyomására, pénzen való rabláncon tartása a szellemiségnek. Vagyis az eltelt 2500 év alatt sem haladta meg a Gautama felismerte üresség természetét. :(
//.. a buddhizmus ugyan használja Gautama szavait .. de más értelmezésben. ezért került a történetbe az *inkarnáció* lehetősége. Ami ugyan ellent mond az *itt és mostnak*.. de hát abban a tudatosságba-értelmességbe .. ez persze belefér... :( // //
tudatosság nélküli folyamatokban, nincsen példa a tudatosság nélküliség megoldására.
// eddig Gautama írja le a tudatosodás útját, de a létfolyamba a társadalom gondolkodás módjába.- oktatásrendszerbe nem került bele . Gondolom az információ akadálytalan áramlása oka fogyottá tenné a hierarchia vezetőrétegének-értelmiségnek nevezett valakibbségi énképét. S mindezt teszik jóérzéssel, hiszen az énképük embersége-értelmessége-tudatossága nem haladja meg a foglalkoztatáspolitika kínálta kényelmi státuszt .. amit évezredek óta csupán gyerekeikre hagytak-hagynak. így az* egyed nem több*, az oksági rendszert látva, *mint hardver amin teremtményiség szoftvere fut*. Ha tudatos volna élni szeretne, de így csak az ideológia igazsága engedten tudatos-értelmes, így valójában nem része a létfolyamnak, csupán gátja.//
mert hogy egyelőre .. "ahány törekvő" az annyifelé törexik, bár a recept meg van..
// de az biztos amíg a múlandóság elfogadható az *értelmezett-kigondolt* oksági rendszerben, addig nem elég éber-tudatos-értelmes a megközelítés sem hogy működjön. Csak vélelmezetten a mulandóság ideológiáját támogatottan , valójában.
.. az pedig sem nem tudatos*/*csak akaratos/, a szaporodással fenntartott fajelmélettel, így nem is a haláltalanság lehetősége, sem nem egyed fejlődés..
mi is az a *megvilágosodás*. mert hogy azt látom oly célt tár a törekvő elé ami a valakivé váláson kívül a történelem kínálata foglalkoztatáspolitikában semmi hasznosat nem hoz a világra így az emberiségre sem, sem a megvilágosodottságát gyakorlóra .. nem hasznosabb-másabb mint egy bürokrata aki nélkülözhetetlenségét kényszeríti környezetére.. bár azon élősködik //
vagyis a világ teremtésének élménye helyett, a vezetés igazságának elfogadásának élményig jut, a halandói ideológia kínálta oksági rendszere. Ami azárt lássuk be elég messze van az értelemtől, tudatosságtól, szeretettről. Oksági rendszerének irányultsága + valójában el is lehetetleníti mindezek megvalósulásának lehetőségét. Valójában tényleg olyan mintha volna 1db álmodó, akinek álomlényei valóban nem tudatosodhatnak hiszen létélményük nem haladja meg az álmodó magányélményének leküzdésének tömegarányának szerepét, lévén nincsen valós közösségre vágyásuk.. nekik elég a tömeg léte, ennek értelmezése- minősége nem érinti az oksági rendszer értékét, íg elég a tömeg gyártás.szaporodás az ideológia értelmességének magyarázatára.
egy biztos jel ami azt mutatja nem vagy tudatos-értelmes, csak ön és közveszélyes.
Elfogadtad mulandóságod.
Elfogadtad mulandóságodat, azóta ideológiát gyártasz-fogadsz hogyan nem halsz meg ha elveszíted tested, de mivel a beleszületettséged okán ezt fogadtad el értelemnek, s idődet leköti az ennek való megfelelés,, megértem hogy létélményed értékrendjének kritizálása inkább sértés .. sem mint jó tanács jut el az agyadig.. Mivel elfogadod tested elvesztése nem a végzeted, így olyan oksági rendszert*/*ideológia-szoftver / szerint gondolod hogy vagy-vagyunk, ami nem foglalkozik a világegyetem-ben való manifesztálódásod lehetőségével. Csak az "emberi" kapcsolataid létével, foglalkoztatás politika létével. ahol van értelme pl.: bábának pappnak, bürokratának, bankárnak, katonának lenni. Az hogy gondolnod kellene a *térre-valóság* ahol az *itt és most* történik, az már kívül esik gondolkodási perifériádon. Hát ez múlandóságod oka, ezért nem ismered az evolúciót, ahol az igény szüli a fejlődést a tökéletesebbé válás felé. Ha az eszközök fejlesztése nem a lét-túlélés kényelmét csak gazdasági érdekeket képviselnek ....
bizony át- kell fejlődni olyan lénnyé aminek létfeltételei nem függnek az "emberi" lét-ideológiától.
/.. haláltalanság kapuja... csak tudatos lénynek nyílik...s hogy az efféle lény miként, s meddig marad ember az a toleranciádon múlik/
ez a szellemi rabszolgává válás alap tézise. amikor hatalom mániás ösztönlények álmának szolgálatára toboroznak...jóhiszemű tudatlan lényeket évezredek óta.
a születés olyan mint az időutazás kezdete , he ezt észre veszed irányíthatod .. s megláthatod folyamot , aminek egyik forrása vagy.
ha nem látod, s születésed okán, csak a szokásokat-nyelvtant veszed fel a környezetből, léted mint az állóvíz el posványosodik s belefulladsz anélkül hogy megismerted a valóságot*/* a jelen uralkodó szellemiség állása szerinti lehetőségként, hogy a foglalkoztatási ideológia szerintin a sírt ásó is hasznosnak- értelmesnek vélhesse magát.... :)/.
//
a valóság természetét, csak a tudatosság állapotából lehet látni. beszélni persze bárki beszélhet róla a tudatosság látszatát keltve.
AZ üresség felismerését a véletlen alapon építkező valóság felismerése engedi. Aminek meghalad-hatást.. meglátását az istent-hit ellehetetleníti, mint szem ellenző a nyomtató lovon.
a jelenlegi társadalmi rendszer fenntartása e bolygón elfogadott ideológia .. nem a tudatosodást egyedfejlődést*/*evolúciót/, csak a hatalom isteni trendjének fenntarthatóságát szolgálja.
Ami értelem s a logika szerint is bolygó pusztulásához.. felélésére elég, így az emberiség létének -létfeltételeinek ellehetetlenítéséhez vezet. Lévén az egyedek nem alkalmasok jelen tudásuk szerint, az űrtérben tartózkodásra védőfelszerelés nélkül. A gazdasági érdek csak akkor fontos, ha az egyed nem értelmes csak "alkalmazkodó", így az életképtelenségét, egyéb pót- ideológiával*/*szoftverrel helyettesíti....az értelmesség élményének fenntartása-érdekében .. ami ugyan csak az igazság képzetet, önteltséget hizlalja ..ám az életképességet-tudatosságot nem helyettesíti, hozzá nem vezet... :(
// ma a leg1xűbb út a haláltalanság élménye felé, ha nem fizetésért dolgozol hanem az emberlét fenntarthatóságáért.. vagyis olyan munkát vállalsz a helyes cselekedetként amit tudod hogy akkor is meg kell csinálnia valakinek ha nem fizetnék meg//
a pénzen csak megveheted..ami van-t..a tudatosság-értelem hiánya ott mutatkozik meg a vallásos gondolkodásban-ideológiában-szoftverben, hogy nem a lét fenntarthatóságával. csak az egyén- i *lét birtoklásig - hatalom* a *van-lét* felett, birtoklom a létem.vagyis az egyik szempontja, a folyamat-lét, - felelősség a létért-valóságért a másik, állókép-birtoklás-szokás, ami a létélményt motiválja az egyénbél. így nem csoda ha nem a tudatosodás , hanem a felelősség áthárítás, felelőssé tevés .. választás jellemzi a halandói életképtelen ideológiát, hol a szaporodás nem haladja meg a butaság hordozóinak a jelenlétének biztosítását. Vagyis az egész civilizáció attól nem értelmes .. lévén a tudhatóságot kihelyezték az illetékeset az *ember* lehetőségeiből az isten kultusszal. Azóta jobb híján az az időtöltés maradt értelmesnek,hogy ember -embernek farkasa. mint minden ketrecbe zárt lény sorsa ... "ha kihaltak a ketrecbe zárói .../gondozók/".
a valóságot ill a történelmet összevetve, jól látszik az a változás ahogyan az értelmet a szokások váltják fel. Mára az értelem miértjét a foglalkoztatáspolitika kínálta hogyan váltotta fel...mint miért élni. Így az egyed nem a létét, csak az ideológia kínálta értékrendet valósítja meg.. akár egy robot.
hát ezért a mulandóság, ezért a vágy a nemlétre, mert az ösztön nem hazudik...
megjegyzés: Hozzáférni az egység egyszerűségéhez csak a gondolataink bonyolult rendszerén át tűnik komplikáltnak. Ezen gondolati formák törlése csupán azért komplikált, mert hiányzik a hajlandóságunk a létforma nélküli, szerkezet nélküli, és jelentőség nélküli megtapasztalására, amit mi eltakartunk annak érdekében, hogy a kiszámíthatóság és állandóság érvényesülhessen a szerepeinkben, mint emberek.
vallás-politika, valójában történelmileg építkező erőszakszervezet ami ugyan közösséget építeni látszik, valójában a teremtettség ideológiája értelmében, tömeg hatalom alatt tartását oldotta meg a kormány-vallási szervezetek .. foglalkoztatás politika által. ellehetetlenítve - szellemi terrort tartva az oktatásrendszeren keresztül is .. ami ezáltal csupán szoktatás az ideológiába, ilymodon az egyed fejlődést .. az emberi-emberiség fejlődését, a szaporodás karrier építésre ..korlátozva... az értelmesség-életképesség helyes értelmezhetőségét ...ami így a lét-tér felélését eredményező oksági rendszert favorizál .. legyen az a bolygó akár a világ egyetem.. így értelem szerint , ezzel a gondolkodással nem kezdődhet az űrkorszak, az emberiség világ polgárrá válásának lehetősége sem. Hiszen az élősködés-erőszak .. nem az értelem formája./a szúnyog irtás nem számít erőszaktevésnek, amennyiben a az elpusztult szúnyog nem indít a táplálkozási láncban .. pusztulást//
a valóságra valaha úgy mondták* maya, üresség* .. ma azt mondjuk *nyílt- forráskódú- szoftver* valaha azt mondták *buddha*, ma azt mondhatjuk* evolúció -mérnők*.
// ám ebből mit sem ért ki a hit világ által valakivé váltan szolgálja a valakivé váltság értelmét ... kényszerítve ezzel mást is a valakivé válásra... /// kb . azt látom az embernek lenni lehetőségét, az* isten ideológia engedte*(illetékesek által gyártott szoftver, mi kizárja az egyedfejlődést-evolúciót)*-teszi fenntarthatatlanná. A korlátos létidő eszméjével egyedei nem élnek csak viszonyulnak a valósághoz.. valójában, felhasználók egy számukra készült rendszernek,, ahol valóban nem jelenhet meg az élet értelme .. a lét fenntartása ,, csak annak alkalmazása, foglalkoztatáspolitika.
/s hogy ezt ki találhatta ki .. ki fogadja el..hát aki elég tudatlan- .. hogy azt gondolja, a...aki elég buta hogy azt gondolja az értelmet-felnőttséget az idő-hozza nem pedig a tudás ...bár abban nagy szerepe van annak hogy mire figyelek -míg*/*idő/- vagyokságomat -tapasztalom-élem*/*élmény/-. //
az értelem nem adottság, kialakult-kialakított értékrend, oktatás.szoktatás, információ áramlás ... folyam
az oktatás nem értelmessé válni segít csak az ideológiai rendszerbe illeszt amibe beleszülettél.a vallással halandó ideológiával az a gond, alanya nem a világgal*/*univerzum,-valóság/, csak ötletei megélésével éli értelmességét, ami ugyan nem több az ösztönnél,-nevezhetjük akaratnak is.. Így a mai vezetők kik nemzedékek óta ebben a szellemiségben nevelkedtek, valójában úgy gondolkodnak mint egy árva akinek érvényesülnie kell a többiek közt..Így az élet érteke fenntarthatatlansága-mulandósága értelem híján- okán el értéktelenedet, helyét a vagyon ill. a karrier,szép-csúnya vette át. S mivel a vallás a népesség szinte teljes felületét érintette- érinti, a határozottság pótolja az értelmet közöttük. A probléma, a teremtésben is fizika oly módon játszik hogy a nagy-számok*/*többség/ aránya felé tolódik az érték alakulása. Így mára a világgal nem törődés csupán országok.közösségek torzsalkodása, a javak megszerzése. A békés élet lehetősége helyett.A mivel a hívő istene-országában képzeli magát, vakon követi a világtalan papot -. politikust, kit hite pont ugyan úgy elvakít csupán a kiválasztottság képzete erőt ad.. nekik., mit a hívek tömege vissza igazolni látszik....Vagyis amíg pappok - politikusok irányítják az emberiséget .. addig lesznek , háborúk, bankrendszer, stb viszályok. Hiszen lételemük a fajon belüli közösségüket a többiek elé juttatni a javak elérhetőségében .... . A hit világ halandóisága a létidő kimértségében gondolkodik. Így alanya nem létét*/*folyam/ teremti, csupán* vét létidejét*/*tó/* igyexik értelmesen eltölteni-t teremti, vagyis tudatlansága okán, eljövendő halálának él-teremti....így csak időkérdése mikor pusztítja el saját magát a bolygó felélésével...
az értelem nem adottság, kialakult-kialakított értékrend, oktatás.szoktatás, információ áramlás ... folyam
a gond hogy az istent hit mintájára a Gautamai buddhává válás lehetőségéből-nyelvtanából. Az istent hit mintájára buddhizmus nyelvi fordulatai lettek .. érthetőbbek -kelendőbbek. Ami ugyan róka fogta csuka esete a farkába harapó kígyóval együtt... nem is értem miért ennyire népszerű...
ha csak nem ebből a szemszögből vizsgálom>>> :kicsit elmegyek egózni mert szétesnek a dolgaim..de addig is emésszétek... :) tudatosság-értelemgondolkodtál hogy a *képesség* s az *értelem* ellentmondásban van. Lévén az egyik az akarat, a másik az életképesség. ..!? meg-kéne tanulni emberiségben-értelemben*/*faj/ gondolkodni.. nem pedig nacionalizmus vagy képességek által viszálykodni .vitathatatlan a gondolkodás terhes a mai-napokra, a történelem diktálta boldogság mizéria. Mára akkora káosznak engedett teret// teremtett//, hogy azt észre venni, kicsit sem boldogító. Így megértem hogy a többség a szokások követését választja , amit az oktatásrendszer is támogat - a foglalkoztatáspolitikával - szokások diktálta értelemmel, karöltve, mintsem a fájdalmas gondolkodást. A boldogság mizéria, valójában nem értelem alapú, csak az élményt-ösztönt- meglovagoló, így egyedei a szaporodása mindössze az ideológia hordozóit gyártják .. nem is élnek-agyban. Az élmény inspirál, de a feltétele a tér létezése, ami szintén a mi feladatunk, na ennek átgondolását lehetetleníti el a boldogság mizéria alapját képező istenthit-természetfeletti. Berekesztve ezzel az egyedfejlődést a szaporodni képességgel.. eszközhasználattal . A civilizáció logikailag így, úgy-tűnik rendben van. Ám valójában semmi értelem nincsen benne csak szokásrendszer....a birtoklás körül.Bár látszik hogy nem mindenki rabja a szokásoknak....de sajnos látszik a többség csupán fejlett eszközhasználattal bír.... csupán fizetett-tanított boldogságáért van.
// tény a buddhistaság pont annyira-akkora értelemnélküliséget okoz, mint más vallás//
gondolkodtál hogy a *képesség* s az *értelem* ellentmondásban van. Lévén az egyik az akarat, a másik az életképesség. ..!? meg-kéne tanulni emberiségben-értelemben*/*faj/ gondolkodni.. nem pedig nacionalizmus vagy képességek által viszálykodni .vitathatatlan a gondolkodás terhes a mai-napokra, a történelem diktálta boldogság mizéria. Mára akkora káosznak engedett teret// teremtett//, hogy azt észre venni, kicsit sem boldogító. Így megértem hogy a többség a szokások követését választja , amit az oktatásrendszer is támogat - a foglalkoztatáspolitikával - szokások diktálta értelemmel, karöltve, mintsem a fájdalmas gondolkodást. A boldogság mizéria, valójában nem értelem alapú, csak az élményt-ösztönt- meglovagoló, így egyedei a szaporodása mindössze az ideológia hordozóit gyártják .. nem is élnek-agyban. Az élmény inspirál, de a feltétele a tér létezése, ami szintén a mi feladatunk, na ennek átgondolását lehetetleníti el a boldogság mizéria alapját képező istenthit-természetfeletti. Berekesztve ezzel az egyedfejlődést a szaporodni képességgel.. eszközhasználattal . A civilizáció logikailag így, úgy-tűnik rendben van. Ám valójában semmi értelem nincsen benne csak szokásrendszer....a birtoklás körül.Bár látszik hogy nem mindenki rabja a szokásoknak....de sajnos látszik a többség csupán fejlett eszközhasználattal bír.... csupán fizetett-tanított boldogságáért van.
ha nem tudod, hogyan van a világ-univerzum, hiába vagy kérdésben. Nincsen elég információd hogy kérdéseid a jövő lehetőségét hozzák. //az a fajta választás amit kínálsz , logikus de nincsen benne élet-értelem. Amíg az *univerzum * hozzájárulását véled, addig nem tudod mi az élet .. mi a tudatosság, .. mi az értelem. csak egy gép-fanatikus vagy ami a nemtudhatóságra épített hatalom-logikáját követed-teremted .//
MEGJEGYZÉSEK: Ebben az Univerzumban létezni anélkül hogy beleragadnál csak ugy lehetséges, ha folyamatosan kérdésben vagy...vagyis felteszed a kérdést? Mi az a lehetőség ami ezt vagy azt létrehozza? Azután tudatosítod a megjelenő lehetőségeket, választasz belőlük, majd megengeded hogy ez lehetséges. Vagyis folyamatosan azt nézd, hogy hogyan teremtheted az életedet, nem pedig hogy hogyan bírhatnád ki. Felteszel egy kérdést, és ez kinyitja az ajtót számodra az Univerzum hozzájárulására. Kérdezel, de nem keresed a választ, csak választasz a felbukkanó lehetőségekben. Amikor választasz, éberebb leszel. A választás teremt. Minden alkalommal, amikor választasz, új lehetőségekre nyitsz ajtót.
nincsenek közönségesek , tudatosak s tudatlanok vannak
//rámutatnék.... nem az a tudatosság- evolúció, amit az tudatosságról-evolúcióról tudni kell... a halandói gondolkodásban az a szép, hogy értékítélete nem haladja meg a megmondó igazát. Vagyis nem belőle fakad.így azt sem veszi észre .. amiért megfizetik abba hal bele ... lévén jövedelméből nem létét.. világmegismerését finanszírozza csak a jövedelemszerzésre fordított időt, ellensúlyozza önzésére .. butaságának elmélyítésére az élménykedésben*/*ösztöne kiélésére/............nem értelme fejlődik, csak létélményével való elégedettsége.// zárj-be valakit úgy hogy szabadnak vélje magát */*hízelegj neki/, s kezes bárány lesz.. csak ne hagyd hogy megismerje a világot..akard hogy feláldozza magát érted...mert megérdemled. így ugyan logikusak vagytok ..de csak ideológiát-szoftvert szolgáltok , de sosem gondolkodtatok
megjegyzések: Mit jelent az hogy Tudat? Azt megállapíthatjuk, hogy ez egy szó, egy fogalom. A jelentése ismeretlen, az elme nem tudja megragadni, vagyis birtokolni. A nagy kérdés miért nem! Miért megfoghatatlan, az elme számára? Ha megvizsgáljuk a lehetőség értelmét akkor közelebb jutunk a Tudat értelméhez! A lehetőségeket nézegetve, ugy néz ki a lehetőségekből áll össze később az Elme, előtte nincsen csak a lehet-Ő-ség, a Lehet előbb van, mint Ő maga. Amikor már valami, valaki, akkor már elme és tudat.
tudod ugye ...egy értelmes civilizációban nincsen oktatásrendszer. Lévén ez rendszert enged, rendszerbe-hierarchiába illeszt ám .. nem értelmessé válásban segít. Nem a világot ismerheted meg általa csak rendszer vetítette-engedte valóságképet. Valójában idomít. Maga a tanár képzés is ellent mond a fejlődésnek, hiszen az életre kell tanítanunk egymást nem pedig a foglalkoztatáspolitikába illeszkedésre .. jövedelem -haszonszerzésre.
érdemes lenne a bejegyzésen kicsit meditálnod meditálni...ha tudnád tudná AZONOSIT-ani....akkor sok mindenből ki tudnál tudna bújni....amibe bele vagy van AZONOSUL-va......
Megtörtént, ........így már jó?
Azért átjött a segítő szándék! :)....oda vissza...
nem a *ki kicsoda* a lényeg... a *hogyan működik* a lényeg. // az *akarat* ereje vitathatatlan. a*mit* akarni vitatható. //
//a folyam - nem állóvíz !!a létidő - haláltalan s halandó értékrendje szerint más igények, értékét- megjelenését teszi ! az újjászületés halandói téveszme hibás értékrendet eredményez, ez okozza a halandóiságot -elmúlást, életvitel-valóságkép, ideológia elfogadhatóságát. értelemnélküliségre utaló cselekedetet.. szavakat... teremtést//
megjegyzés: A TUDAT két alapvető tulajdonsága, az AZONOSÍTÁS, és az AZONOSULÁS. Harmadik NINCS. Tulajdonképpen akkor mi csapdában lennénk? Első pillantásra igen, de ha jobban megvizsgáljuk a tudat folyamatos működését, akkor észre kéne vennünk, hogy a csapdában mindent az dönt el, hogy a tudat milyen arányt választ az azonosítás és az azonosulás között. Tehát nem az első kettő az azonosítás és az azonosulás a lényeg, hanem e kettőnek az aránya. Ha rossz az arány csapda, ha jó játék a választás hozza létre, hogy az alábbi skálán te hol fogsz megjelenni az ÉLET féle társasjátékban, hogy szenvedni vagy örülni fogsz hogy játszol.
A pillanat csendes örökkévalóságához képest már a napok - s a percek is - száguldó expresszvonat módjára vágtatnak, robognak tova... nem még az évek, ezer évek!
Nos, az elme, a hamis egó az, ami a tudatot s a tudatosságot pont, hogy kizárja, korlátozza, diszkriminálja, és nem engedi azt - a maga teljességében - megnyilvánulni.
Holott, ez fordítva is lehetne, és fordítva is> van.
Ezért is kellene megfordulnoda paripán. Míg életben vagy. Ha már kinyiffantál, erre nem lesz esélyed.
Akinek az elméje mentes a vágytól, azt egy isten sem teheti nyomorulttá. És megfordítva, akinek az elméjében vágy lakozik, azt a világegyetem összes istene sem szabadíthatja meg a szenvedéstől.
a szavakat jól forgatjátok, de ez nem tudatosság.. nem hekyes cselekeget... nem értelmesség.
Ez a tudhatatlanság rögeszméje.
Ami az elmét lebénítja s életképtelenné teszi halandói ideológia szolgákatának érdekében, a halál utáni lét vélelmezésénbek fenntartására. Az itt és most fentartása helyett.
feladni, tudatosság-értelem nélkül tény hogy nem probléma, de akkor miért .. kinek írsz ha nem vagy értelmes.. csak teremtmény?
Talán ott kezdjük, nézőpontjaid igen nagy százaléka nem is a tiéd. Hozott anyag, cipeled magaddal amit tanítottak neked, bele egyeztél, szocializálódtál mások nézőpontjaiba, átvetted másoktól, és megkérdőjelezés nélkül igaznak fogadtad el. Ha ezeket megváltoztatod, valóságod is megváltozik.
Mától kezdve kérdőjelezd meg szokásos rutin nézőpontjaidat, és tedd fel a kérdést, hogy kihez-mihez tartozik?
Ahhoz, hogy átírd a már bevett mintáidat, a fixált véleményeidet, ahhoz meg kell nézned, igazából kihez is tartozik? Mert ez kell a feloldáshoz. Tehát: tedd fel magadnak a kérdést? Mi működik számomra valójában ez a vélemény vagy valami más? És aztán többé ne válaszd amelyik nem működik hasznodra....válasz helyette mást.
Pont ugy mint amikor egy reset gombot nyomsz az asztali gépeden. Igy teremted meg azt a másik valóságot ami egészen más lesz mint ami tegnap volt.
Tibetiül a buddhistá-t úgy mondják, hogy nang-pa. Ez annyit jelent, hogy belül lévő: olyan valaki, aki az igazságot nem kívül, hanem saját tudatának természetén belül keresi. A buddhizmus minden tanítása és gyakorlata erre az egyetlen célra irányul: betekinteni a tudat természetébe.
Az emberiséget nem a "istent hit", hanem helyesen> az Isten-hit juttatta - soha nem hátra, hanem mindig csak - előre.
Ez biztosította egyidejűleg:
1. a létjogosultságát
ill.
2. a folytonosságát
a történet előtti és utáni (történeti) létfázisokban.
Lefordítva ez annyit tesz, hogy a jóban, szépben, magasban, nemesben és igazban való hit nélkül ez az emberiség márnemlétezhetne.
Summa summarum: oktalan és nevetséges dolog az emberiségre - és annak védelmére - hivatkozni anélkül, hogy közben fennmaradásának zálogával nincsenek tisztában egyesek
megjegyzések: Vagyok a semmi és a minden, a kiindulópont és a multiverzum közepe ez számomra realitás. Magyarul fogalmazva ( kettősség mentesen létezem) viszont, hogy megnyilvánuljak folyamatosan választanom kell a végtelen lehetőségekből, és elfogadni folyamatosan változó nézőpontot. Ez alatt értem hogy formába helyezek folyamatosan elképzeléseket, és igy a formán keresztül cselekszem.
Az ókorban Platón még sokkal mélyebben fogalmazott. Ő nemcsak azt látta, elkülönülve hogy van a formák világán túl, egy másik világ, hanem még azt is hogy az élő részét a gyökerét a célját egy fogalomnak ott rakja össze alkotja meg, az INTELLIGENCIA. Ez a Teremtés. Innen jönnek létre azok az alapszerkezetek azok a fundamentumok amik az életet mozgásban tartják.
Az istent hit a közös félelemmel- nem tudhatósággal-szeretettmizériával, ugyan bizonyos értelemben egységbe kovácsolta a fajt. Ám ugyanakkor a nemtudhatóság terjesztésével a fejlődés lehetőségét is elvette. Viszályok háborúk , nemzetek, elkülönülés lehetőség is teremti, a teremtményűség értelmében feloldhatatlanná téve valójában, a faj egységessé válását. A tudatosodás helyet a szaporodásra helyezve a fenntarthatóság életképesség jelentését, nem meghaladhatóvá téve az ösztönt. Kihasználhatóvá téve az egyedet, mint ahogyan a szelídített állatokkal illik bánni....
Vagyis mára embernek lenni tanulunk meg, nem élünk csak a történelem emberi hierarchiába születve a foglalkoztatáspolitikát szolgáljuk.
Így mára az oktatás nem egyedeket gyárt csak a pénzmozgató gépeket, amik azt az ideológia csővezetékén áramoltatja.. azt.
az embernek-foglalkoztatáspolitika lenitől nem is látszik az értelmessé válás lehetősége.
...múltunkat */*emberiség/ vizsgálva egyértelműen kitűnik, az én és a forma-anyag kapcsolata teremti a jövőnk. Így csak az érthetőbbség kedvéért írom ugy hogy a forma a tudásom forrása amin keresztül megtanulhatom az együttélést....világot..létet.A vallás, bürokrácia*, politika*, szerelem* /*érzelmek/ az egymás birtoklása nem a világ megismerése, valójában a tudatosodás értelem gátjai. Mégis egyre terjednek a jellen szellemiségben, fenntarthatatlanná téve az emberi életfeltételeket. Jogot formálva a mihasznaság hasznosságkét értékelésére. A pestist megállítottuk ami a testet támadta, de ami az elmét támadja .. űgytűnik felsem tűnik, ez bizony már nem egyedfejlődés, ez revolúció vissza az ösztönhöz állati hierarchiába. Ahol nem az értelem .. csak az akarás- szellemi erő számít.
***Semmi sem erősíti oly mértékben az egót, mint amikor igazam van. Az igazam van: azonosulás egy gondolati állásponttal, nézőponttal, véleménnyel, értékítélettel, történettel. Persze ahhoz, hogy neked legyen igazad, szükséged van valakire, akinek nincs, aki téved, ezért az ego imádja bebizonyítani, hogy a másik téved, mert akkor neki igaza van. Más szóval: másokat a tévedés pozíciójába kell hoznod ahhoz, hogy erősebben érezhesd, ki vagy te. Nem csupán személyt, helyzetet is lehet panaszkodás és reaktivitás révén a téves, arossz pozíciójába helyezni, amiben burkoltan az is mindig benne van, hogy ennek most nem kéne történnie. Ha igazad van, akkor az általad megítélt és vétkesnek talált személyhez vagy helyzethez viszonyítva képzelt erkölcsi fölénybe kerülsz. Ez a fölénytudat az, ami utánaz ego sóvárog, s amelyen keresztül önmagát megerősíti.*** E. Tolle
na ezt lehet a * tudatosodással-evolúció* áthidalni fejlesztemi.
*átoknak* azt lehetne nevezni amikor a megalomán kiválasztottsági komlexusban vergödő fanatikus nem engedi a faja tudatosodását-fejlődését.
//megvalósítva így a hitvilág kínálta házi kedvenc élményét .. amiről a gazdája gondoslodik ! .. hogy ez miért volna értelmes? kullancsként élni a világon.. s még reklamálni érte , az ösztön szempontjából érthető, de a tudatosság szempontjából elfogadhatatlan. .. hát ezért a múlandóság , betegség, háborúk... . mert az egyed nem a világgal él, csak a kulta ideológája kinálta lehetőségek birtoklása motiválja létére, léte értelmének gondolására. /
Engedd el az összes hiedelmedet és ne kapaszkodj semmibe se. Amennyiben a teret, mint a tudatod korlátlan természetét észleled, képessé válsz az ártalmas gondolatok megsemmisítésére.
egynemű vagyok a széllel, folyó sodrával, esőcsepp hullásával, madár röptével, fapadlón járó facipős ember lába zajával. Levegő-e a szél? Víz-e a folyás és a csöppenés? A röpülés madár-e és fából van-e a fapadlón járó facipős ember kopogása? Megszűnik a szél, a levegő nem szűnik meg, de szél nélkül halott. Elhullt a madár, a teste új mezbe öltözött, száz új alakba szétívódott - de a röpte nem maradt meg és el se veszett. Többet nem is tudok magamról és mire tudnék, már több leszek annál, hogysem tudhatnék bármit is. Még nem vagyok egész és mire az lehetnék, már több leszek annál, hogysem magamban lehessek egész. Még nem is élek, nem is fogok élni: életnél teljesebb leszek a holtom után.
nem voltam túl jó történelemből.Ám azt megtanultam, mióta istent feltalálták, azóta az emberiség nem fejlődik agyban -sehova, azon megy a vita ki tudja jobban magával ragadni a tömeget, s ebből megélni*/*papok-politikusok-államháztartás-gazdaságpolitika-bankrendszer-bürokrácia/. Ebből ugyan semmi jó nem született eddig sem, hiszen csak az utálhatók- feláldozhatók-szerethetők létéig jutottunk. Amihez ugyan nem kell értelem csak indulat, összefogás.a ma oktatása csak szoktatás, értelmessé nem tesz, hiába hiszed, csak beilleszt egy rendszerbe amibe belehalsz, mert elhiszed a jelen tudomány szerint nem TE vagy a világod központja-... hanem az illetékesek. Akik meg abba halnak bele mert illetékességük fenntartásával s nem a világgal törődnek valójában...vagyis amíg a másik szemében akarsz eredményes lenni.. addig a sajátoddal nem is látsz.
// ez van ha nyájszellemet hiszed összetettségnek-összefogásnak //*
amíg nem tudatosul benned, hogy léted van. Nemedig pénzed házad, hazád, szakmád--- istened. addig csak álmodod hogy gondolsz-érzel...... helyesen-értelmesen van miért-hogyan felelőseget vállalnod.
Maya, és az ő létben betöltött szerepe, éppen ezért>>>nem a halandóiság védelmét és vélelmét biztosító, azt fenntartani igyekvő "szerep", mint gondolnánk, hanem<<< máya - lényege szerint -nem egyéb, mint> a halandói és parciális figyelmet "szigorúan" magasabb rendű kontrollja alá vonó, szándékai szerint azt a halálon túli létre, a halhatatlanságra, és az emberfölötti dimenziókra irányító, már-már szinte az éber jelenléttel analóg, e világ béli isteni* jelenség, manifesztum.
Ezért van az, hogy máyára mindig azok hivatkoznak leginkább, akik a rabjai. Az éberek túl vannak rajta, ám amint ezt el is hiszik s tudatába kerülnek, éberségük már le- és vissza is fokozódott és többé már nem éberek.
Maya eszén tehát képtelenség túljárni....
*ezt nagyon fontos tudni és hangsúlyozni ezért is van ott a csillag
megjegyzés: A TUDAT két alapvető tulajdonsága, az AZONOSÍTÁS, és az AZONOSULÁS. Harmadik NINCS. Tulajdonképpen akkor mi csapdában lennénk? Első pillantásra igen, de ha jobban megvizsgáljuk a tudat folyamatos működését, akkor észre kell vennünk, hogy a csapdában mindent az dönt el, hogy milyen arányt választunk azonosítás és az azonosulás között. Tehát nem az első kettő az azonosítás és az azonosulás a lényeg, hanem e kettőnek az aránya. Ha rossz az arány csapda, ha jó játék. A választás hozza létre, hogy az alábbi skálán te hol fogsz megjelenni az ÉLET féle társasjátékban, hogy szenvedni vagy örülni fogsz hogy játszol.
csúnyán megártott a foglalkoztatáspolitikai mizéria ...., kínálta közösségi élmény lehetősége ... valakinek kikéne aludnia a valakiségi komplexusa diktálta illetékességi élményét. mielőtt még-többet ártana az emberiségnek.
hát ahogy így olvasgatlak-nézlek -hallgatlak benneteket, bizony erős kétségem van a forma- világ létére.
.. s határozott élményemet kelll elfojtanom hogy magányom elfojtására tett kísérletem csupán. Tudatlanságotokat-érdektelenségeteket tapasztalva a forma világ védelmére ...
persze ez csak akkor lehetne ** igaz*/*ideológiailag elfogadottan "helyes"/** ... HA az univerzum ebben a szegletében elég*/*mennyiség/ értelmes lény élne. Így legfeljebb azzal a jelzős szerkezettel próbálkozhatok ** konzervatív-maradi-tájékozatlan-ösztönlény**.
Ma van az év egyik 10 Milliószoros teremtő napja, de 8-as számú nap is a mai, így ennek a napnak az energiája egészen elementáris hatást gyakorol a jövődre. A 8-as szám megnyitja a jövőkaput és ezen keresztül a 10 Milliószoros Teremtő Erők minden a jövődre vonatkozó kívánságodat hatalmas erővel segítik megteremteni. MINDEN A MAI NAPON MEGHOZOTT DÖNTÉSED SORSFORDÍTÓ LESZ AZ IDEI ÉVBEN.
... a vallási mizériádnak köszönve, nem vagy képes helyesen definiálni a *környezet-összetettség *szót. így az *ember* illetve az *én*, *éntelen* fogalmakat sem ... :( . A valóságlátásodat befolyásolja az *ádám-éva-isten* definíció, ami gátolja az egyed fejlődésedet.. így a gyermek nevelés lehetőségét is... csak a halandói szoftver, boldogság mizériáját sulykolod .. az életképesség -egyedfejlődés-tudás-tudatosodás helyett... Erkölcsre .. jogra ... törvényre ...természetre ...lélekre.. az hivatkozik, aki csak másolja amit tesz - mond, de nem ismeri az okát annak amit tapasztal ...
A tudat- és a tudatos közti különbségről néhány megjegyzés.
A tudat úgy keletkezik, hogy az eredeti állapotból (ez a TUD) beleazonosulok egy állit-mányba sajátomba vagy máséba
Más szóval fogalmazva belebújok egy el-kép-zelésbe.
Ennek következtében a határtalan TUD állapotomat hátrahagyva határok közé, vagyis meghatározottá változom így létrehozva az első birtokviszonyomat, amit az után úgy hívok, hogy a tudatom.
Mennél több elképzelésbe, állítmányba bújok bele (bár ez a kifejezés nem pontos az igazi az azonosulás) annál inkább meghatározottá és annál inkább csakis azokká az elképzelésekké válok, amikbe beleazonosultam.
Így jön létre az ÉN. Az én, csak arról tud, amibe beleazonosult.
Az én, mikor rájön, hogy ő az azonosuló és nem az azonosult akkor válik tudatossá.
Ez a tudatossá válás általában apró lépésekben történik mint egy egy folyamat de lehet hirtelen is. A buddhizmusban ezt megvilágosodásnak, hívják.
a tudatosodás/evolúció/ és a hit alapú világnézet, logikai ellentmondásban van. Ezt nem tudomásul venni, értelemnélküliségre vall. Az egyik lehetőséget biztosít az egyed-civilizáció fejlődésének fenntartására, a másik a hatalom fenntartására az ösztön kiélésére mások felett.A foglalkoztatás rendszere nem az életrendszere csak a megalománia létélményének biztosítása- .lét-élményt s nem életet írok hiszen az élet folyam. a hatalom az élet meg-rekedtsége a megalománia-ösztön *nem uraltsága,-tudatosság hiánya* okán.... hogy a történelmi istent-hit okán Gautama tanát a buddhává - tudatos lénnyé válás lehetőségét a teremtményi-ideológia kényszeres nemtudhatóságából, mi a hatalom fenntartásán kívül semmi más "értelemmel" nem bír . A vallási fanatizmus nyelvezetére írták természetesnek mondható, a korszellem pozicionáltságának lehetőségével élve */* ma sincsen másként/, buddha imádatot ám nem buddhává válást tanítanak-terjesztenek. kipusztulásra ítélve az emberfajt, az életnek nem megfelelés okán, lévén az összetettség helytelen értelmezését tanítva * én és a világ-tér *, helyett *én és a kultúra-ideológia*.https://scontent.fbud5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/40281903_2048060835238961_6666403509614673920_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fbud5-1.fna&oh=6916b922f868a634207738a7fb0d509e&oe=5D73DD96
néhány megjegyzés az azonosság fogalmával kapcsolatban.
azonosság. 1. olyan elképelés, gondolat, tárgy, vagy eszmerendszer, amivel - - azonosítja magát az "AZONOSULÓ" 2. Amilyennek valami vagy valaki megnyilvánul, és ami alapján beazonosítható. Azok a tulajdonságok, ami alapján egy bizonyos dolog önállóan elnevezhető. Ez a valamire vagy valakire jellemző tulajdonságoknak a kombinációja. Ez teszi lehetővé, hogy valami, a hasonlóktól megkülönböztethető legyen. A név is része az azonosságnak. A személyiség is része, a megjelenés is, de a legfontosabb része a fejedben őrzött Tér-Kép. A tárgyaknak is megvan a saját azonosságuk.
megjegyzés: a teremtés, alkotni különböző elképzeléseket létrehozni, ideákat szép formákat... ...a létrehozott formák a különböző szépségek, ezek birtoklási vágyakat ébresztenek, többek között az azonosulási vágyat. Azonosulni egy fizikai tulajdonsággal egy formával testekkel, tulajdonságokkal, egy elképzeléssel, v.mivé válni... birtokolni azzá lenni, aztán idővel....... a teremtő elfelejti hogy ki is az AZONOSULÓ..a felejtés meghozza a nem tudás gyümölcseit.. először az örömök, majd a szenvedések tengerét...majd jön a vergődés az ötletek....ez vagyok, az vagyok, isa por és homu vagymuk..... vagyis jönnek a vall-ások...az izmusok a az elméletek vagyis a hitek...... üdv András
Te a jelen emberi kultúra értékrendjébeni érvényesülésről-beilleszkedésről .. ? /istenhit-ego/ ... az élhetőbb viág kialakításáról írsz? /tudatosodád-evolúció/
Kovács Árnyaska, a sarki szabó legkisebb leánya, aznap reggel kisírt szemekkel ébredt. Borongós hétfő, talán ez jutott először eszébe. Könnyei egybemostak jelent, múltat, ébredést és álmodást. A szürke égre nézett. Szerette a szürke színt. Illett az életéhez. Egy kéz festi meg fejünk felett az eget, kinek kéket, vereset, nekem meg szürkét - ezen tűnődött Árnyaska.
Mióta egy reggelen felnyílt a harmadik szeme, Árnyaska merengővé, ábrándossá és furcsán bölccsé vált.
Aztán mintha mi sem történt volna, letörölgette könnyeit, élére hajtotta az ágyneműt, és a tarka kendőt is, amit a vállára terített, gondosan megigazgatta magán. Nagyanyám ajándéka, Etus mamáé.
A kendő illata, Etus mama egykori varázsa hirtelen átjárta a szobát.
Hát ezért sírtam, nyugtázta Árnyaska, álmomban meglátogatott Etus mama. Nevetett, amikor megmutattam neki a harmadik szememet. Neki bezzeg megmutattam, töprengett Árnyaska, miközben haját óvatosan és pontosan a harmadik szeme fölé fésülte.
Szépek voltak a mozdulatai a csorba tükör legalábbis ezt mutatta a falon. Akár a szavak nélküli imádság, úgy került a helyére minden hajfürt, és simult Árnyaska vállára a kendő, védőn, mint Etus mama karjai.
Tettek által megszólaló imádság Árnyaska élete a Szondi utca 44-ben. Látszólag teljes hétköznapiság. Kivasalta a nagyságos Mérafalvy úr atilláját, nemes Cigeházy és fiai mentezsinóros paszományát.
Foltként egy-két könnycsepp is lehullott rejtőzködő szeméből, de ez ellen semmit sem tehetett. Aztán útnak indult, hogy a piacon friss húst és zöldséget vegyen. Etus mama húslevese... orrába szállt az illata, az egykori leves minden ízét, erejét, és vele Etus mama minden szeretetét magában érezte.
Lábai már nem a piacra vitték, hanem a templom felé. Látni akarta Etus mamát, úgy, mint álmában. Remélte, hogy ott ül a harmadik padban, morzsolgatja ibolyalila rózsafüzérét, miközben csendesen térdepel. Etus mama olyan szépen imádkozott mindig, miközben térdepelt. A templomlépcsőn megállt Árnyaska. Aztán lekuporodott. Sütkérező hangyákat látott, hallgatta a kiszűrődő éneket, és átélte az ünnepet.
Hétfő volt, az ég komoran bóbiskolt, a verebek túl hangosan csiripeltek, de túl a hétfőn, a szürkeségen és a templomi éneken Árnyaska kristálytisztán érezte a földre szálló mennyet. Harmadik szeme ekkor ismét könnyezni kezdett, aznap immáron harmadszor.
S benne volt Árnyaska könnyeiben az élet minden érzése: fájdalom, veszteség, kínlódás, remény, vágyakozás. Lecsordult a ruháján. végigcsöppent a templom lépcsőjén, a hangyák magukkal vitték, később széthintették.
Mindaddig amíg nem látom be hogy csak egy lehetőség vagyok, a világot barátságosabbá tenni, addig nem láttam meg Önmagam.
Hiszen ezt a világot, a végtelenül sok lehetőségből teremtem folyamatosan minden pillanatban.
Mert ami megnyilvánulatlan, annak ereje nagyobb annál ami megnyilvánult. Az igazi értelme az életnek, vagyis ami visszahat rám az önkéntes alanyra, a végső eredménytelenség, a bukás az összetöretés a hiábavalóság megélése és ennek a fájdalmas élménynek a tudatosulása. Ilyenkor aztán megtörténik a katarzis... a tisztulás a felébredés, és a világosodás. Lehet létrehozni csodás dolgokat, majd gyönyörködni benne....de csak az számít milyen hatása volt, nem másokra, hanem Önmagamra. Mert ha elteltem büszkeséggel és elégedettséggel, akkor még vár rám a bukás, a széthullás a hiábavalóság megtapasztalása, hogy majd felemeljen,
hiszen akkor vagyok erős amikor újra senki vagyok.
a gond az ha a gyerekeket eddig nem fogadták örökbe.. most hova kerülnek...ha bezerjál a gyermek othonokat?.
az ádám -éva históriának köszönve az embernek lenni*/*szellemiség/, nem haladja meg az állati ösztön szaporodás engedte lehetőségeit.így a nemiség-ben gondolkodás okán, az egyed fejlődés nem a szellemi fejlődés, csak az alfa szapőrődási jogosultság felé tolódott. Ám a valóság mint tér, felelősége nem jelenik meg az istent hit okán. Ezért rivalizáci az ember embernek farkasa efektus.. az értelem téves értelmezése, miáltal a faj valójában egy önés közveszélyes állapot fentartását valósítja meg, társadalmi berebdezkedésén keresztül, ami az egyed múlandóságát okozza .. rövidtávon is. Így az eszkózhasználat sem a tudást fejleszti csak a kényelem elérhetőségét... ami ugyan természetes együttható, ha ... ha gondolkodás nem privilég társadalmi réteg gondolná magáénak. akik valójában nem emberfajnam gondolkodnak.. s valósában eszközöket nem technológia szinten.. csak kényelmi szinten ismerik......Mara viszont társadalmi pozicionáltságok láthatatlaná tette öket .. egyetlen nyom a vallás -politika-bankrendszer a rájuk utaló nyom. // állati sorban tartják az emberiségetz fejlettlenségük okán, egyetlen dolgot használnak *oszd meg és uralkodja*. így az emberfajnál megrekedt az egyed fejlődés-tudatosodás... mióta bevezették az istenkultuszokat.//
"Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel."
...az üresség az ember esetében az éntelenség. Ennek megértése odavezet, hogy a feltételeknek és a törvényeknek alá vagyunk vetve, ugye ezt üzeni az a két sor.
Az ember aki felismeri önvalóját az lesz képes arra. hogy ezt belássa. Aki belátja valódi mivoltát, az ráébred arra, hogy a nem-cselekvés is cselekvés. Mégpedig helyes cselekvés, ha teljesen semleges és felűlemelkedett.
A fű zöld, az ég kék. A folyó nem a rabja a medrének, hanem a megalkotója. A folyók a tengerek és óceánok felé haladnak.
a második sor saiva nézet. A Buddha saiva volt. Ezért kerülhetett bele Sankara tanításaiba illetve a hindu reformációba a Tan szelleme.
Újat a régi helyén építhetünk, abból amiből a régit építettük. Az élet a halálban gyökerezik. Ami új, az a régi pusztulásában.
Ez a Siva szobor India legnagyobb részecskegyorsítója előtt áll. Kvantumfizika. Ez a tudomány temploma és Síva lakhelye. A tánc pedig nem más, mint a látható gondolat és misztika. Erre van egy szebb és kellemesebb példa:
Aki a fikozófia alapjaival - a logikával - nincs tisztába az nem filozófál, hanem agyaskodik. Olyan területen akar az egója villogni, amihez a tudata nem ér fel. Nincs jobb, értelmesebb dolguk, mint itt égetni magukat.
Természetesen tanulni nem hajlandóak. Te is tudod, én is tudom és mégis gyakorlunk, mert tudatosan tanulunk, elmélkedünk és meditálunk. A mi területünk a fényben van, az övék a sötétségben és bár ez nem minősítés, de a határa egészen világosan mutatkozik. A fény határa a sötéség, a sötétség határa a fény. ha amiről szólnak nem mutatkozna így, egyikről sem tudnánk semmit. Mert világos, hogy sem a fényt nem keressük, sem a sötétséget hanem azt keressük ami ezekből az Egy. Az ami. Vagyis Az.
... ha a tökélyhqarcos az amit a vallás eszelt ki, akkor az nem a szamuráj, hanem a bódhiszatva. Bódhiszatva viszont a Tan alapján nem létezik, mert úgy él, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy ő bódhiszatva lesz. aki ragaszkodik a nirvánáig sem jut. Vannak paradoxok a Tanban vagy azokat a vallás hozta létre? ... , de a tanult nemes tanítványon kívül ki is számol ezzel? A kérdés ilyenkor az, hogy a ragaszkodás mit enged és mit tesz elérhetetlenné. Szerintem akiben van ragaszkodás, a nirvánáig sem jut, a téma befejezése viszont túl van a nirvánán. És persze itt semmi hegy nincs. Két tudatállapotról van szó valójában. Aki pedig hegyet akar mászni az nem buddhista, hanem alpinista. Mondjuk hizi alpinista, csakhogy a kora miatt ez egy nagyon ízetlen tréfa lenne. Vannak akik a máya foglyai. Ilyen itt most ez a nagyeszű, aki minket akar okítani. Szerintem eltévesztette a házszámot, de nem ez az első hely ahonnan eltanácsolják. Én azt mondanám ne pazarolja az idejét. Keresse meg önmagát. Aztán esetleg lesz esélye arra, hogy megismeri a Tant. Ki a franc kiváncsi itt az erőszakosságára amivel tolja saját tévedéseit?
Neked annyit mondok, a szamurájnak ez nem volt a vallása, mert a szamuráj vallása a sintó. A filozófiája a Hagakure. A szemlélete a zen. A japán császári család Amateraszútól származik.(éppen mostanság akarják ezt a eszmét felszámolni) És persze arra számítottwm, hogy amit megmutattam erről az emberrel, az bizonytja, nem érdemes vele foglalkozni. Ne tegyél mást soha, csak ne feledd el, a cél túl van a nirvánán. Ezek a vámpírok, ezek csak ártanak.
ide tartozik még az aikidó és az aikidó szelleme, ez a dinamikus gyakorlás
az észlelésre kell figyelni, semmi másra ... de csak addig mig tapasztalásként nem rögzíted. ez a tudat 17 pillanata.
az egy sem nem soha ugyanaz minden ami összetett állandótlan
a technikát minden területen a művészet szintjére kell emelni és abban is kell értelmezni. megérteni, legyen az haiku, az írás, a tea készítése, a virágok elrendezése, vagy az ölés ... a tudat művészete.
te ne reménykedj semmiben, mert nincs semmi amiben reménykedhetnél
nekem sincs
nekem a legdrágább kincs ami vagyok, ami az a mindenben.
Amikor felismered azt, akkor megvilágosodtál, mert minden tökéletes.
Igazságot? Mit nevezel te igazságnak? Mit nevez igazságnak "vitumergula"? És mit nevez igazságnak "ferenc5940"? Mind két szubjektum, vagy mind két individuum. Mert az igazság is mind minden más, szubjektív. És rajtunk kívül még több mind hétmilliárd szubjektum létezik itt a földön. És csupán emberből több mind hétmilliárd. Mindenki, azt az "életpályát" amit "útnak" is nevezünk bizony szubjektíven éljük meg. Akként is értékeljük. Egy szubjektumnak, főleg, ha egy egoista egyén, egyéniség szempontjából bizony nem mindegy, hogy ki van előrébb, esetleg ki az aki hátrább tart az saját útján. Mihez képest "előrébb, vagy hátrább"?
A "csúcson túl"? Mi van a csúcson túl, és ki az aki ott vár ránk?
"Valamit érdemes tudnod, ha szeretnél végre elindulni: több út vezet fel a hegyre. Nem csak az én utam van, és nem is csak a Tiéd az élet nem ilyen egyszerű. Nem kell úgy gondolkodnod, ahogy én. Elég, ha gondolkozol. És rá fogsz jönni, hogy sok mindenben hasonlítunk, de van, amiben különbözünk. Aki elmondja Neked az egyetlen igazságot, az önmaga is segítségre szorul. Gyűjts ötleteket, hallgass meg másokat, gondolkodj, de legfőképpen cselekedj! Próbáld ki, Neked mi működik, és ha zsákutcába jutsz, ne keseredj el! Inkább örülj neki, mert kizártál egy lehetséges utat. Keresd a következőt. Keresd, és ahol nincs út, ott építs magad!"
Higgy annak, aki az igazságot keresi, de óvakodj attól, aki azt hirdeti, megtalálta."
akkor jársz az úton akár naponta két órát, amikor ülsz a seggeden és gyakorolsz.
a gyakorlás három módot foglal magába tanulás, elmélkedés, meditáció
hol létezik ez az út? Hol van a nemes nyclcrétű ösvény. A tudatunkban van, vagyis nem létezik, mert a tudat semmi kézzel foghatót nem teremt
Ergo semmi nem lehet teremtett.
Azt rosszúl tudod, hogy jó helyen jársz részben mert sem jó, sem rossz nem létező.
Másfelől akkor járnál jó helyen ha a négy Dharma pecsétet elfogadtad.
Aztán meg elkhegyni valamit azt jelenti, hogy előbb megismered azt amit el kell hagynod.
Amikor a galériádat megnéztem megmutatkozott mekkora káosz van a te fejedbe, pedig a szutra azért van, hogy mint fonál vezessen végig egy fordulón.
Az ember esetében egy forduló a test létideje. Amikor elhagy minket, kezdődik egy következő kör.
Az igaz, hogy a tudást sikeresen elhagytad de azt soha nem szerezted meg. Így könnyű.
Mondok valamit hogy segítsek. Vegyél egy magot. Tedd egy cserépbe, és amikor meditálsz tedd magad elé.
Mikor végeztél önmagad átvizsgálásával, akkor vizsgáld meg azt a növényt ami egy szem magból lett és egy cserép földben létezik. Amit te gondozol, a hogy téged a tudat.
A vipasszána a buddhizmus meditációs módszere, a pszichoterápia keleti tradíció által kifejlesztett egyik elődje, egy meditációs módszer, amely gyakorlóit személyes fejlődésükben és a szenvedésüktől való megszabadulásukban segíti. Lényege a testi és gondolati történések reakció nélküli elmélyült megfigyelése - úgy ahogyan vannak: vipasszána páli nyelven azt jelenti "úgy ahogyan van" .
dr. Eisler Olga, dr. Lajtai László A VIPASSANA ÉS A PSZICHOTHERÁPIA Forrás: http://www.behsci.sote.hu/laj_vipas.htm Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár
ilyesmi hangon folyik a szó élőben a társaságunkban.
Tudjuk, hogy vannak szükségszerűen csak átmeneti megoldások, de a nemlétező út is bazi göröngyös. Nagyon korrekt a reakció.
Ezért van az, hogy ha azt mondom kívül és távol a prédikációktól, akkor megkérdezik "te most miért prédikálsz?" honnan tudná, a csönd nem suttogás. Túl vagy a Buddhán és megölöd. Bár évekig a mestered volt, de mindenki önmaga lesz és nem a Buddha.
Sokan nem értik. Mutatok valamit, ahol minden megvan: A zombik a filmvásznakról suttogták az igazságot, milyen rémes lenne a feltámadás.
Az Üresség létmódjai Metafizikai aforizmák és karcolatok az Apeiron-project kutatásaiból. Az Üresség: akár a Teljesség. * Az APEIRON-PROJECT-ről ... Ha így áll a helyzet, szóljon és feleljen nekünk az a derék ember, aki nem ismeri el, hogy létezik a szép maga és a szépségnek örök változatlan ideája, hanem azt hiszi de nem, mert akkor inkább jöjjön Kalibán.
minden identitásra vonatkozóan azt jelenti: az állandó éntől mentes. Ha nem így lenne mindig az első betüt nyögné, a szóból amit először akart kimondani ... amibe belefogott és lefagyott. Persze már a zigóta is még zigóta lenne. A személyiség is összetett ezért állandótlan. A zigótából meg mami lett és papi lett, pontosabban két ember. Két ember ha együtt él, házastárs. Ha külön akkor barát vagy ismerős. A társadalmak dharmái vagyunk csak a Dharmának alávetve. Itt, most --- holnap, ott és mindörökké az örök körforgásban.
és milyen jókat szórakozunk a zombikon. Ilyen az átkaroló hadművelet. hatékony.
Vén igazság, hencegtél eleget, most pusztulj, te háromszor-becstelen ábránd, ki még mindenkit mindenütt kiszolgáltál! És ti is, szeretet és jog, s aki csak vagytok, valahány! Hiú hitek. S szépség, te pipere, s te, lélek, silány pókháló, s ti, szók, ti, szók, ti, képmutató istenek: pusztuljatok mind-mind, hogy ezután ne érezzünk, ne higgyünk s a remény ne is kisértsen többé sohase! Égesd el a könyveket, Kalibán.
"... és ne tudjuk még sajnálni se, hogy soha többé nem leszünk emberek."
MAJD ELMÚLIK. semmi nem a tiéd, semmire nem mondhatod enyém.
Kalibán
Caliban: burn but his books. (Shakespeare)
Égesd el a könyveket, Kalibán! Pusztitsd el őket! Mind! Szőrös kezed fojtsa koromba gyémánt agyvelők értelmetlen tündérjátékait! Nincs szükség rájuk. Mit pöffeszkedik az isteni tudás? Üzlet az is! Az aljas élet szégyelli magát és álarcot vesz fel és hisz neki. Vén igazság, hencegtél eleget, most pusztulj, te háromszor-becstelen ábránd, ki még mindenkit mindenütt kiszolgáltál! És ti is, szeretet és jog, s aki csak vagytok, valahány! Hiú hitek. S szépség, te pipere, s te, lélek, silány pókháló, s ti, szók, ti, szók, ti, képmutató istenek: pusztuljatok mind-mind, hogy ezután ne érezzünk, ne higgyünk s a remény ne is kisértsen többé sohase! Égesd el a könyveket, Kalibán! Töröld le arcunkról az angyalok arcának mimelt vonalait, és legyen úr végre, aki úgyis úr, legyen úr az egyetlen, az erő! Égesd el a könyveket, Kalibán, s kalapálj vassá, verj acélbelű roppant szerkezetekké! Kalibán, te másféle bölcs, benned is csodát teremtett mérnököd, az élet ős gépésze, a te szörnyű agyad a bestia mindenség legigazabb képletére kattogva működik, Kalibán, Kalibán, borzalmas és büvös hatalom, már csak te segítsz: alakíts át iszonyú, fekete óriásokká, reflektorszemű szénevő gépekké, hogy amikor elégeted a férges könyveket, toronytestünkkel és csörömpölő bokánkkal, árnyunkat a pusztulás ingó egéig dobva, fenevad kórusban táncoljunk máglyád előtt és ne tudjuk még sajnálni se, hogy
szeretnék bemutatni egy buddhista (?) szerzőt (...) Jean-Philippe Rameau (1683-1764) A részlet címe: A vadak. A kizárólag vágyak kezeléséről, a visszavonult élet örömeiről szóló szöveg angolul és franciául a neten bárkinek elérhető, ezért ezzel itt most nem tolakszok.
A tudatossági és az azonosulási szinteket reprezentálja ez a táblázat. Egy szellemi térkép, segít eligazodni a vitapartnereink mentálisan hol helyezkednek el a tudat cselekvési szintjeiben.
Azt nem értem, hogy milyen nemlétező utat emlegetsz, amikor a nemlétezőből - hited szerint és Amida buddha hite szerint - semmi sem lesz, nemhogy út...
A tudást már sikeresen elhagytam. "Csak azt tudom, hogy nem tudok semmit".
győzd le önmagad!
Azt teszem. Folyamatosan győzködöm magam, hogy jó helyen járok itt köztetek...
Egy MEGVILÁGOSODOTT mivel már megtapasztalta a KÜLÖNBÖZŐ NÉZŐPONTOK végtelen variánsait vagy a Bibliai A JÓ ÉS A ROSSZ TUDÁS fájának KESERÜ GYÜMÖLCSÉT ezért ízlésekről, VALLÁSOKRÓL, vitatkozni ugyan, érdekes és unaloműző foglalatosság, csak semmi értelme.
Ha viszont semmit nem bírálsz, akkor annak látod a dolgokat, amik, nem annak, amiknek akarod, hogy legyenek, vagy amiknek lenniük kellene, hanem csak annak, amik.
Ebből a tágas nézőpontból át tudsz alakítani és meg tudsz változtatni mindent, és meg tudsz teremteni mindent, amit kívánsz, jobbat, mint amid jelenleg van, és többet, mint amit el bírsz képzelni.
Csak képzelődsz és tévelyegsz a fogalmak bozótosában.
....ugyanis a Tan nem erről szól ami te itt összehordasz...
Okosságokkal nem mész semmire. A Tan veleje az éntelensèg.
Az Út követői megvalósítják a törvényt és ügyelnek arra hogy ne gondolkodjanak annak értelmén,.......a rész nem lehet egész
anélkűl hogy ne szünne meg rész lenni.
Látom a jó szándékot a szavaidban, meg el is idultál a nemlétező úton, de még a küszöbig sem értél el, ahol a tudást is el kell hagynod, ...nemhogy az érzékeket....megtéveszted az embereket,
NÉHÁNY MEGHATÁROZÁS A SZERETET MIBENLÉTÉRÖL( a teljesség igénye nélkül) :
szeretet: 1. A hajlandóságnak az egyetértésnek olyan foka fokmérője ami képessé tesz hogy valamit vagy valakit elfogadjunk olyannak amilyen...egy közös szellemi térben levés. A legnagyobb szeretet a teljes és tökéletes ellenállás nélküli szellemi egyesülés a szeretet tárgyával. A szeretet teszi lehetővé a mások és a saját világodban való egyidejű JELEN létet.
2.hajlandóság azonosulni, valamivé, válni. A szeretet teszi lehetővé az ÉN számára (az elkülönülés által létrehozott határ) átjárhatóságát.
3. Tudatos vállalása az alanyi alárendelt állapotnak.
4.Az abszolút LÉT és a viszonylagos (én) létezés elkülönülés nélküli egybeesése. (ez a meghatározás szerintem a legfontosabb)
5. képesség jelen-lenni a formában.
6. a hajlandóság ugyanazt a teret betölteni, mint a szeretet tárgya. Hasonló vagy egyforma nézőpont. Ellentéte elhatárolódni az ugyanazon térbeni létezéstől. 8.A szeretetet nem kapjuk a másiktól hanem magunknak teremtjük miután tetteinkkel örömet szerzünk a másik félnek. (tehát a lényeg hogy olyanokat cselekszünk ami a szeretett személynek örömet és kielégülést okoz.)
9.Minden (emoció=kimozdulás) a szeretetböl fakad.. még a gyülőlet is Az első lépés az azonosulás valamivel.....ehhez viszont kell a szeretet....vagyis ahhoz hogy JELEN legyél itt a fizikai világba ahhoz elsősorban be kell azonosulnod a világba....ez pedig nem lehetséges szeretet nélkül. Az azonosulásod százalékosan is kifejezhető mértéke, (a szeretet szinted) ezek az érzelmeid
Dehogyis nem lehet. Minden valamire való művész tudja, hogy teremteni> csak a semmiből lehet.
Aki így gondolkodik s azt hiszi, hogy a semmiből való teremtés nem lehetséges, az lesz a materialista gondolkodó :)
A semmi helyes megértésén múlik minden. A semmi> az üresség. De, ahogy az üresség sem üres, úgy a semmi sem> semmi.
ezért pl a szamszára és a nirvána tudatállapot. Ezért mondják, hogy egy helyen ... vagyis a tudatban müködnek.
Látszólag. Ez az egyik, a szamszárai aspektus. A teljes nyugalom (nirvana) és a működés azonban, mintha nem teljesen férne össze. Ezért sem lehet a szamszárában teljesen megbékélni, mindaddig, amíg a működés - a mozgás illúziója - és annak látszata, amit az elme tart fenn - a tudatra s az én-re nyugtalanító hatással van.
Vagyis hát a tehén nem-tehén.
Igen, de a cinege sem tehén.
ha vissza karsz térni bármikor a szamszárában akkor nem ébredtél fel és nem lettél megvilágosodott.
A visszatérés nem azon múlik, hogy én mit akarok. Vagyis, nem csak azon. A nirvana, mint működés, lehetővé teszi számomra, hogy visszatérjek, akkor is, ha nem akarok. És, még ha a teljes megvilágosodást el is értem, visszatérhetek, ha akarok.
Mivel a forma az üresség, itt már tudod hogy nincs én, és nincs állandó személyiség sem.
Tudom, de aki ezt tudja< az is az én.
Ezért is mondják, akik már átkeltek a réven, hogy még a tudás is> elégtelen.
A tükrüződés szerepe annyi, hogy a tárgyiasulása a gondolatnak megtörténik.
Amikor azonban a gondolat gondolat marad és gondolatot gondol, akkor már sínen van az elme. Addig ugri-bugri a négy kapu között.
A tudat nem teremt semmit. Nincs más amit alkotni képes csak a gondolat. pl információ.
Az én fejemben nincs teremtés, csak szétválaszts. Ezt nevezzük technológiának és ami kell hozzá azt technikának. Kibányásszuk a vasércet. Kiolvasztjuk a vasat és csinálunk belőlle valami formát.
Azt tudni kell hogy miklyen szerepet játszanak a feltételek. A Föld leg durvább állapotaiban sem jutott messzebre a vas létrejöttén. Az arany pl csak olyan feltételek között jön létre amilyen egy szupernova robbanásban jöhet létre. Akkor szétszóródik az Univerzumba és a a gravitáció hatására a tömegbe(anyagba) csapodik. Mondjuk szén az belefér, és ebből a földi viszonyok között lehet gyémánt. De az is csak szén. Akár csak a kőolaj.
Mikor meglátogattalak láttam, hogy tagadod a darwinizmust. Márpedig nem kellene.
csak azért válszoltam mert a hivatkozással megszólítottál. Valami udvariasság van bennem. Persze jobb lenne ha kerüljük egymást, annyira másképpen gondolkodunk.
ezért pl a szamszára és a nirvána tudatállapot. Ezért mondják, hogy egy helyen ... vagyis a tudatban müködnek.
Én a teremtést tartom szétválasztásnak, mert teremteni a semmiből nem lehet.
Ha úgy érzem, hogy valaki hitbéli meggyőződéseiról ír, azzal nem vitatkozom. A hite semkinek nem lehet vitatéma. Én nem hiszek.
A minden egy, az azt jelenti minden az ami. vagyis bármelyik párost veszed a valódi valahol a kettő között van, de megnevezni nem tudjuk. Mindenesetre ha valami az ami, az mind tökéletes, mivel a feltételeknek és ok-okság törvényeinek megfelel. Vagyis hát a tehén nem-tehén.
ha vissza karsz térni bármikor a szamszárában akkor nem ébredtél fel és nem lettél megvilágosodott. A tudatban a kettő egyött nem lehetséges állapot. Öreg napjaidat bölcsként a megvilágosodott elmével, azért fizikai tested okán még itt éled le, az utolsó formába zárva. Mivel a forma az üresség, itt már tudod hogy nincs én, és nincs állandó személyiség sem.
A napokban átélt fórumos és más beszélgetések megérleltek bennem egy kis "üzenetet", amit a Miért igaz a Biblia c. topikba írtam le. Úgy érzem, ez a kis írás, ez a palackposta lehet a kellő és tiszteletteljes válaszom Számodra is, valamint a buddhista topik látogatóinak. Remélem találtok benne magatok számára valami kis értéket, fogadjátok szeretettel, fogadjátok, ahogyan írtam... egy-két szót még csiszoltam is rajta a kedvetekért:)
Nagyapám emlékére
Írta: Jávorfácska itt és most és Nektek
Egy kora őszi verőfényes reggelen Kovács Árnyaska, a sarki szabó legfiatalabb leánya, kinek mindennapjait az úri nép felöltőinek és pitykés mellényeinek vasalása töltötte be, különös szúrást érzett közvetlen ébredés után a szíve tájékán.
Még egy pillanatig felvetődött benne, tán csak nem tű, s a cérna teszi, amit gondosan fűzött be az este álmos szemekkel apjának, de a szúrás olyan furcsán mélyről jövő, véréből feltörekvő volt, hogy Árnyaska ébren is azt hitte: álmodik.
Az ablak alatt növő méla jávorfa is olyan furán pislantott reá. Mintha a törzsén szemei volnának, és a falevelek egyként mind rámosolyognának.
Árnyaska, ki a gőzölt ruhák és a korgó gyomor forgatagából szinte soha ki nem szakadt, most nem ismert a szobára. Nem tudta, hogy az ágy, amiben lefeküdt, ott áll-e még a Szondi utca 44-ben, vagy egészen máshová került.
Egy percig elidőzött a gondolatnál, tán csak nem a Mennyországba került, de hamar elhessegette a kósza érzést, ő a Mennyországban, ahová az urak a hivatalosak, soha nem is hitt.
De a jávorfa még mindig rámosolygott, és a levelei mintha ibolya-virág illatát árasztották volna. Árnyaska nem hitt a szemének, a szívéhez kapott, és a szúrás ekkor lassan, de érezhetően elindult a jobb válla felé, felkúszott a szeméig és megállt Árnyaska homlokán, pontosan az apró anyajegy szomszédságában, mely Árnyaska családjában nagyapáról unokára szállott. Nagyapa..., mintha a jávorfa jól hallhatóan nagyapa nevét suttogta volna...
Megkergültem, a sok gőz az agyamat ellepte... próbált még pár percig értelmes magyarázatot találni magának Árnyaska... de aztán könnye csorogni kezdett, és már nem voltak kérdések és válaszok, csak a csorba tükör kacsintott furcsán, mikor Árnyaska megpillantotta lassan felnyíló égszínkék szemét, mely a homlokán felragyogott...
A Szondi utca lakói talán csak annyit vettek mindebből észre, hogy Árnyaska másként fésülte ez ősztől fogva a haját... már ha bárki is észrevette Kovács Árnyaskát a Szondi utca 44-ben....
Szvsz olyasmi lehet megtapasztalni a valódi, romlatlan szeretetet, mint átélni a megvilágosodást... szerintetek?
Ahány ember annyi féle nézőpont, és annyi fajta megvilágosodás. Nagyon sok felébredés vezet el odáig, amikor kibújsz a test a természet a lélek nézőpontjából, vagy az elme nézőpontjából ..ezért először ezt kell különválasztani min keresztül nézed a világot? A természeten az érzelmeiden a testeden keresztül, vagy a logoszon (a logikán)az elmén keresztül szemléled a világot ..Jézus a szeretetet hozta el a földre Buddha az együttérzést .a tudást ....mindkettő fontos és mindkettő felébredés, és megvilágosulás, de mégsem ugyanaz. A lélek vagy az elme másképpen nézi a világot és a test is, a szeretet érez a másik meg tud vagy gondolkodik, hogy te melyiken keresztül nézel az egyéni és attól függ hogy hol tartasz a felébredés folyamatában, és sokszor az egyik ellentmond a másiknak, és az ember oda van ki feszítve ennek az emberi sorsnak, ezeknek az ellentmondásoknak a keresztjére. Ezért mindkettőt érdemes megismerni ahhoz hogy igazából felébredj. Csak SZERETETTEL érzelmekkel vagy csak TUDÁSSAL logikával nem lehet a világot megváltani, mindkettő kell hozzá .üdv .
Ahogy olvasgatom elmélkedéseiteket, kívülállóként épp azt nyugtáztam magamban, a buddhizmus is önmagunk meghaladása.
A keresztény ember önmagát szvsz főként a szeretetben és az önátadásban tudja meghaladni.
Mivel említettétek, hogy az érzelmek közül csak az együttérzést célszerű megtartani, arra következtetek, a szeretet gyakorlása, tanulása a buddhista tudatú ember fejlődésében is nagy szerepet játszhat. A szeretet számomra nem egyenlő az önzetlenséggel. A szeretet számomra Isten megnyilvánulása. Szvsz olyasmi lehet megtapasztalni a valódi, romlatlan szeretetet, mint átélni a megvilágosodást... szerintetek?
A "minden egy" nem azt jelenti, hogy a létezés különböző aspektusai közötti különbségeket - és különbözőségeket - figyelmen kívül hagyhatom.
Ez azt jelenti, hogy ezeket az aspektusokat (amiket a különböző istenek képviselnek) figyelembe veszem* és megismerem és ezek megismerése, ill. el- és szétválasztása fog elvezetni (engem és mindenkit) arra a felismerésre, - amiről előzetesen már hallottam ugyan, de még nem tettem teljesen magamévá, és amire a különböző aspektusok is felhívták a figyelmemet és rávilágítottak, nevezetesen - hogy> minden egy
Mondok egy buddhizmusból ismeretes, de talán kevésbé magától értetődő példát, miről beszélek> a szamszára isteneia nirvana isteneitől különböznek... ugyanakkor a kettő között, a szamszára és a nirvana között, lényegi különbség nincsen, és a kettő egy
Miért nincsen különbség? Mert a szükséges megismerést megtettem, a szétválasztást és megkülönböztetést is sikeresen abszolváltam és eljutottam a felismerésre, hogy voltaképpen - és ezen a felismerésen* is túlmenően - tényleg minden egy
* a felismerést itt teszem - és itt is tudom megtenni és itt is tettem meg - a szamszárába... tehát ott, ahol meg kellett tenni, mert a dolgok a szamszárában különböznek... a nirvanában viszont a különbségek és látszatok már nem kapnak semminemű szerepet...
... annyi, hogy onnan még bármikor visszatérhetek a szamszárába, egy kis különbségtétel és figyelembe vétel céljából
Mi van, ha Tiszta tudat téved, és nem is az elme hozza létre a duális világot, hanem fordítva: a "duális világ" hozza létre az elmét, mint azt a tükröt, amiben a világ (ami nem kettő, hanem egy) tükröződik, és> kettőnek látszik?
Ez sokkal valószínűbb, mint az, hogy az elme létrehoz bármit is, már csak azért is, mert tudjuk, hogy a buddhizmusban nincs teremtés.
Ha pedig Tiszta tudat nem téved, akkor ez azt jelentené, hogy mégis csak van teremtés, ez viszont ellentmondana akkor a buddhizmusnak.
A lényeg a Buddha elmondta a tapasztalatait amikor rálépett a nyolcrétű nemes ösvényre és emlékezett arra, hogy a megfelelő dolgok keresése közben mi volt ami helyes, mert megvilágosodott végül.
De dogmákat nem teremtett, mert megértette a változatosság szükségszerűségét is.
Amit elmondott arra mondta tekintsetek minderre úgy miképp a tutajra amit azért raktok össze, hogy átkeljetek a "TÚLSÓ PARTRA". Még a tutaj sem lehetett egyforma hiszen ahány hely annyi kínálkozó anyag áll rendelkezésre.
Ez bátorságot követel. A vallások azt mondják nézzétek és tartsátok meg isten törvényeit, vagyis legyetek olyanok mint az. De itt volt a hiba.
Ezeket a dolgokat kívülre tették(pedig sem kivül, sem belül nincs) rajtunk és megtévesztettek, ez a hellén kultúrán nyugszik, és SETH HAGYATÉKA(HERMESZ tRISZMEGISZTOS) ÍRÁSAIT MEGTALÁLTÁK NAGY SÁNDOR SÍRJÁBAN ÉS TELJESEN FÉLREÉRTETTÉK!.
ÍGY LETT A TÉVES CSINÁLT VALLÁSOK ALAPJA AZ EZOTERIA.
BUDDHA AZT MONDTA NEM FOGLALKOZOM A METAFIZIKAI TALÁLGATÁSOKKAL. MISZTIKÁVAL. ISTENEKKEL, MERT MINDEN EGY.
hogy is van ez? Az atomelméletig eljutottak a görögök is, de meg is cáfolták az oszthatatlan elem létezését. Pedig biza létezik az összetett csak állandótlan és az oszthatatlan három állapot. Tömeg, energia, információ. Ez utóbbi alapján dől el melyik forma jön létre.
Most már tudjuk, a Buddha a dharmákra gondolt(ma bozonok) és valóban minden ebből áll az egész Univerzumban, engedelmeskedve a feltételeknek és ok és okság törvényének. Ezeket nevezzük a Szantthana Dharmának. Ez az IGE.
Kant koráig nem tudták Európában mi a SEMMI.
Mignem megismerte Schopenhauer Nagardzsuna tanítását az ÜRESSÉGRŐL EZ PEDIG A FORMA.
De miért is írtam ennyit? Mert ha ezt belátjuk nagyon egyszerű a Tan filozófiáját követni. Nindent ami abban van, ki kell próbálni ... vagyis próbának vizsgálatnak kell alávetni, és ha már helyesen látjuk a világot a tapasztalataink nem fognak hazudni.
Mondom a legsúlyosabb példát. Nincsenek az embernek érzelmei, vessük el a gondolatát és megszabadulunk a ragaszkodástól. Ez pedig az első lépés, a nem létező úton. A nyolcrétű nemes ösvényen. Ez volt a Buddha első lépése is, amikor gyerekét, feleségét családját hátrahagyva elindult az úton.
Én nagyon örülök, hogy már mennyire tisztább vagy mint bármikor. Különösen kellemes érzés ez nekem.
"Egyszerűen élni, ez jut most minderről eszembe .... a felülemelkedés, mint lelki reakció, megtalálható a buddhizmusban?"
Kedves jávorfácska, nem a buddhizmusban talâlhatók meg a "lelki reakciók", hanem önmagadban. Semmit ne higgy el senkinek ez az alap, mindig önmagadba tekints. A felülemelkedésért ami a nyugalom meg kell küzdened azokkal a hamis beidegződésekkel, képzetekkel amik a tudatalattiban lappangnak. Addig nem vagy szabad amíg ezek irányítanak.
Akkor döntesz a szabadságod mellett amikor pl. éber figyelemnel a tudatosság szintjére emeled a magadban mélyre eltemetett érzéseket: dühöt, szomoruságot, megbánást, bűntudatot, keserűséget, vádakat, sértődöttséget,...stb....tiszta pszichológia. Az éber figyelem arra is ráébreszhet hogy ezek az érzések nem a tiéid. Csak attól fogsz szenvedni amit a sajátodnak vélsz, amivel azonosítod magad. Ha nincs enyém szenvedés sincs,......minden Dharma jellemző csak önmaga természetében lakozik.
Semmi misztikus vagy ezóterikus dolog nincs a keleti filozófiában, vagy Gautama tanításában, csak az elme működésének a megismerése.
jól csak a szívével lát az ember, beleillik-e a buddhista lelkiségbe? Lelkiség... mit ért vajon e fogalom alatt egy buddhista?
Tekintve, hogy a buddhizmusban nincs - legalábbis kimondva - a lélek, így a "lelkiség" fogalma alatt is egy kicsit mást értenek a buddhisták, mint a más vallású emberek általában. A buddhizmusban - bár nincs lélek - tudatállapotok vannak, melyek viszont pontosan annak a valaminek a kivetülései, amit a lélek terminussal jelölünk.
A buddhisták úgy képzelik, hogy a Tudat önmagában áll, nem kivetülése semminek és, hogy a külső, "tárgyi" világ ennek a "semminek" puszta projekciója, amitől a tudat, egyszer s mint, független. Van ebben az elképzelésben is igazság< ez azonban még távolról sem a teljes igazság.
A teljes igazságot a buddhista akkor ismeri és érti meg, amikor megvilágosodik. A megvilágosodás azt jelenti, hogy az - elmebeli - én ellobban és a szív mentessé válik a szennyeződésektől; ekkor a tudat teljes pompájában felfénylik és mindent úgy lát az ember, ahogy van, tehát igen, igen jól fog látni
Miért nevezhetjük vallásnak a buddhizmust, ha nem Istenkereső életforma... ilyesmiken töprengek.
Talán mert a hétköznapiságon túli, a kézzel tapintható, materialista világon túllépő "transzcendens" létállapot a buddhizmus?
Valószínűleg, mert ha explicit és közvetlenül nem is Istent keresi, implicit és közvetett módon mégis csak Őt keresi
És mert ez a Tan, ahogy a kereszténység is, egy olyan létállapot elérésével kecsegteti - nyilván nem alaptalanul - az embert, ami isteni magasságokba emeli>
vagy ha nem is mindjárt közvetlenül oda, de lehetővé teszi számára, hogy az ürességbe eljusson és ott Arról zavartalanul elmélkedhessen
A szívvel való gondolkodás: jól csak a szívével lát az ember, beleillik-e a buddhista lelkiségbe? Lelkiség... mit ért vajon e fogalom alatt egy buddhista?
Miért nevezhetjük vallásnak a buddhizmust, ha nem Istenkereső életforma... ilyesmiken töprengek.
Talán mert a hétköznapiságon túli, a kézzel tapintható, materialista világon túllépő "transzcendens" létállapot a buddhizmus?
者諸行無常。二者諸行是苦。三者諸法無我。四者涅槃寂靜。 (T11n0312_p0741b11-15) 1. Minden összetett állandótlan. 2. Minden összetett szenvedés. 3. Minden jelenség éntelen. 4. A nirvána nyugalom.
A buddhizmust általában a négy nagy világvallás egyikeként tartják számon... maga a buddhizmus azonban - ahogy egyébként a kereszténység sem - nem vallás. Kolosszális tévhit, hogy vannak a különböző vallások és vannak azoknak különböző alapítóik.
Vallást az ember nem alapít, és soha nem is alapított, hanem a vallás az, amin az élet (minden élet) és a lét> alapul.
A vallások közötti különbség pusztán: formális. Ezekben a bizonyos vallásos formákban való - tudatos vagy öntudatlan - elmerülés az, ami a vallást különböző színekben és árnyalatokban mutatja és a létrehozott formákon keresztül - azokat valamilyen módon egymással szembe állítja, konfrontálja.
Az egész (újkori) történet lényegében erről szól.
Aki a formák fölé emelkedik, az látja, hogy minden egy és a kereszténység>< buddhizmus vagy akár hinduizmus között különbség nincsen
Buddha vajon mennyire élt természetközeli életet?
Nagyon természetközeli életet élt, mint mindenki, aki a természetet a szívébe fogadja.
Azt is mondhatnánk, hogy Buddha volt maga a természet, a Természet pedig> buddha
A TUDAT önmagában tökéletesen tudatos. Az elképzelések hozzák létre a formák univerzumát, viszont a formák csak fokozatosan felismerések végtelen során keresztül vállnak tudatossá. Maga a tudat időtlen, sohasem született és nem hal meg. Úgy is hívhatnám hogy egy megnyilvánulatlan végtelen teremtési lehetőség. Amikor a tudat, a megnyilvánult fizikai univerzummá a formává válik, akkor látszólag ki van téve az időnek, és látszólag evolúciós folyamaton megy keresztül. A megvilágosodás a forma állapot apránként való beazonosítása és felismerése.
Ezek az úgynevezett tudatosodás állomásai szintjei.
Csak olykor megcsillan előttem a buddhizmus, talán mint egy távoli szépség. Minden szépség érték, minden érték egy, mert hitem szerint minden az Egy Igaz Valótól ered.
Talán az összhangot keresem, buddhisták és nem buddhisták közös hangját, mely az élet szimfóniájában együtt szólal meg.
Isten felé szvsz folyóként futnak a vallások, melyek mind egybeömlenek valahol az Univerzum tengerében.
Úgy sietnek ezek a folyamok Isten elébe, "mint a a gyermek anyja kebelére".
Némelyik "vallás -folyam" egészen különleges. Talán mintha víz helyett tej és méz csordogálna benne.
Meghökkenve állna, gondolom, sok ember a Duna partján, ha hirtelen, csak úgy, tej kezdene csörgedezni medrében.
Csodás folyó, talán így neveznék attól fogva a Dunát. Talán ilyen különleges, tejjel-mézzel folyó csodás víz a buddhizmus és a költészet és minden némű művészet is az Isten felé csörgedező vallás-folyamok közt.
Juhász Gyula szerint József Attila Isten áldotta és az Ő kegyelméből való költő.
Az igazi költők mind ilyenek. Ez amennyire természetes, éppoly szükségszerű is, hiszen az ihletet a költő(k) nem a kisujjukból szopják, azt valahonnan kapják, és hát olyan szintű verseket is, mint amilyeneket József Attila írt, ihletettség nélkül nem tud írni az ember.
Ezért igaz a Biblia is. Annak a költői is mind a végtelen és kimondhatatlan isteni kegyelemnek ihletett orátorai.
És igen, ezért keresik Istent a buddhisták is. Máshogy hívják - vagy nem is nevezik néven, nem imádkoznak közvetlenül Hozzá, nem is beszélnek Róla, éppen ezért vannak, akik nem is tartják a buddhizmust igazán vallásnak - de, és ez a lényeg - valójában Buddha is Isten.
Isten ugyanis nem más, mint az az elidegeníthetetlen részünk, ami bennünk halhatatlan. Vannak, akik ezt a részt önmagukban (Buddha, Jézus) realizálták és ezzel azonosultak, míg vannak, akik erről a részről keveset, vagy még csak nem is tudnak. Ők az ateisták.
Buddha pedig - mint isteni megtestesülés - azért érkezett, hogy az ú.n ateistákat kicselezze és Istenhez elvezesse.
Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel, nem kartoték-adat. Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat!
Vannak egy páran, akik csak felületes megértésre képesek. Nekem is hasonló a benyomásom, mint Neked... mintha el se olvasnák sokszor, amit írok. Azt gondolják> egyszer elolvassák, végigfutnak rajta és már tudnak, értenek is mindent. Miközben igazából meg sem próbálják érteni.
Ezért is súrolja, és épp csak a felületet, a megértésük.
Nem panaszként mondom, nyilván. És nem is hibáztatom őket ezért.
A molekulák természetéhez tartozik, hogy> alakulnak.
vegyél egy kutyát....és megtapasztalod...lehetőleg tacskó legyen, mert azok sértődős fajták, a többinél még ezt nem láttam, de tapasztaltam szomorúságot, nevetést örömet és boldogságot....
motto: "Arra az emberre, aki hibáidról szól neked, úgy tekints, mintha rejtett kincsekről szólt volna, a bölcs emberre,aki megmutatja neked az élet veszélyeit." William Wray:Buddha bölcsessége
Hát eddig csak azoktól tudtam tanulni akik legalább értelmezni tudták amit irtam.... ....viszont sok beírás olyan szint alatti, csak egy ego tripp... időfecsérlés bármiféle figyelmet fordítani rá.
Az idő egy nagy érték....aztán ahogy lejár a felhúzott óra ugy illan el belőlünk a feszültség....hát ezért érdemes jól felhasználni...üdv....
Az a bajom, hogy vagyok olyan jóhiszemű, és azt gondolom, hogy a hülyéktől a leghülyébbekig bezáróan mindenkitől lehet tanulni valamit. Nyilván én sem vagyok teljesen normális, (ki az?) de törekszem az lenni és van némi képem/fogalmam arról, hogy milyen is az, amikor valaki normális... a fórumon való ittlétem "oka" is voltaképpen ez: megkeresni azt, aki olyan... elég, ha látom, és ha egy szót se váltunk is, értjük egymást... a többieknek pedig igyekszem megadni - ha nem is mindenkinek, mert az lehetetlenség volna - de néhány látókörömbe kerülő és számomra valamiért érdekes* fórumos számára a lehetőséget a normalitása bizonyítására... és ha kell, kérdezek, ha kell, válaszolok, vagy csak írok valamit>
és ők majd előbb vagy utóbb felfedik, megmutatják magukat...
Ilyen érdekesség* számomra Amida is, de a pálmát eddig ez a több nickes "evolúciómérnök" nevű nick viszi, az ebbe a topikba jelen idő szerint írogatni szokók közül, de valamiért ez a Tiszta tudat nevű nick is kezd egyre érdekesebbé válni...
Viturmegula: Nagyon gyorsan ki lehet választani kinek érdemes az irására reagálni, kinek nem. Vagyis mielőtt vitába bocsátkozol hülyékkel, érdemes átgondolni a tényeket. Nem azért írnak mert kíváncsiak a te vagy bárki hozzászólására, de ha igen, akkor se tudják értelmezni amit írtál. Kontrában tudnak csak válaszolni, vagyis te már ellenség vagy akárhogyan erőlködhetsz bármit írsz. A lényeg mindig ők fognak győzni, mert nem tanulni értelmesedni más nézőpontokat és más lehetőségeket felfedezni, jöttek ide, hanem csak bizonyítani hogy nekik igazuk van.
És ne játszd itt az eszedet, mert amikor az volt a kérdés, hogy van-e itt olyan ember, aki legalább több száz éves, akkor kussoltál, mint egy darab szar a gazban.
Amióta az emberben kialakult a képesség a környezetében történő események megfigyelésére, a véletlen egybeeséseket mindig kiemelt figyelem övezte. Matematikusok és filozófusok próbálták megfejteni a szinkronisztikus események titkát, a 20. században pedig komoly tudósokat is foglalkoztatott a jelenség. A témában a legismertebb írások mindenképp C. G. Jung munkái, ő nevezte el szinkronicitásnak a tér- vagy időbeli, egymással oksági kapcsolatban nem lévő egybeeséseket, elméletének tisztázásában pedig Wolfgang Pauli segített neki.
hiába legózol a szavakkal, nem adnak értelmes szóképet számodra.. hited elhomájosítja lehetőségeidet.
// amíg vallás lesz űrkorszak biztosan nem, elég ha bolygót tönkre teszitek, sáskákat a világegyetemre...kik azt hiszik annyi a dolguk hogy uralkodjanak... :) //
mondom hogy nem vagy képben atannal-tudatossággal-értelemmel-evolúcióval. pedig csak megszoktad hogy tereled a környezetedet
a hit a valakivé válás komlexusa.
a tan a buddhatudatává válás. eszem ágában aem volt buddhává lenni
a buddhává válás, az a felismerés, amikor természetes nyitittságoddal életed során kellő információt gyüjtesz. Hogy amikor Gautama tanát olvasod, érted azt, s rájössz mégsem vagy dilis. érteni halandói ideológia -hit szerint is lehet az a buddhizmus tana. amikor buddhista komlexus hite elhomályosítja ugyan úgy az elmét mint bármi ami a halandói ideológia igazátadja ... az egyed elmulását okozza.
//hiszen ép ezt írom, csak majmoljátok a lehetőségeket, mint szerepkőr.. de valójában nem is éltek-gondoltok..
vagyis a hit által megtanultok meghalni.. pedig tanulhatnátok élni is....
nem tartom kompetensnek azokat ..semmiben,akik azt terjesztik földi jövőn kívúl van más*/*már mint halál utáni lét/ ! */*az űrkorszak az fejlődési szükségszerűség/ tudatos-értelmes lény, nem csak a kulturáját */*vallás, politika, foglalkoztatás politika, tudománya/ kinálta ismeretekkel gazdagítja magát. a világegyetem müködését is megakarja ismerni, hogy eléggé hasznos lehessen.
// * haláltalanság kapuja kitárva* 2500 éve aki nem hiszi járjon utánna .. persze ha igénytelen vagy ...*/
Hit nélkül nincs tudás. Gondolj arra, hogy amikor buddhista lettél, miért lettél az. Azért mert hittél abban, hogy az lehetsz. Ma sincs ez másképp a tudás terén.
sokat olvastál azt látom, de az értékrandad halandói.. így rengteg az ellntmondás benned. keresd a praktikusat, ami a létet-léted viszi.. ahit nem segít csak a tudás! Tudáa az ami a létfeltételeket biztosítja, .. többi csak jóhiszemű ábrándozás ai elvisz a középrről...s elmúlást okoz.
nem tartom kompetensnek azokat ..semmiben,akik azt terjesztik földi jövőn kívúl van más*/*már mint halál utáni lét/ ! */*az űrkorszak az fejlődési szükségszerűség/ tudatos-értelmes lény, nem csak a kulturáját */*vallás, politika, foglalkoztatás politika, tudománya/ kinálta ismeretekkel gazdagítja magát. a világegyetem müködését is megakarja ismerni, hogy eléggé hasznos lehessen.
// * haláltalanság kapuja kitárva* 2500 éve aki nem hiszi járjon utánna .. persze ha igénytelen vagy ...*/
Szinkronicitás van Amida. Ahogy fenn, úgy lenn, ahogy kinn, úgy benn... nincs külső, ami csak külső volna és nincs belső, ami csak belső volna... a zenről tehát lehet prédikálni, Te is ezt teszed, attól függetlenül, hogy térben és időben hová helyezzük.
Siró madarat nem, de sértődött kutyát a saját házamban is látok eleget amikor nincsen kedvem vele játszani...egyszóval az elméletedet kidobhatod a többi mellé az elme szemétdombjára...:)))))
Káosz azért lehetséges, mert van> rend. Az e világ rendje pl. az, hogy van, ami meghal.
Káosz> akkor van, amikor valaki úgy él, mintha sosem halna meg. Ez helytelen életvitel és a helytelen életvitel helytelen és torz gondolatokat szül.
A hálál tényét tehát nem szabad elsinkófálni. Még akkor sem, ha egyébként buddhák vagyunk.
A halált nem győzhetjük le pusztán azáltal, hogy letagadjuk. A tagadás nem jelent tudatosságot, sokkal inkább azt jelzi, hogy valaminek nem vagyunk tudatában. Egyfajta tévtudat, ami önámításon alapul.
Vannak "kultúrahordozó" könyvek - ezek nem "részei" a kultúrának, hanem "viszik" azt valamerre. Az ilyen könyvek pontosan azt fejezik ki, ami iránt egy társadalom még csak ösztönösen tapogatózik. Könyve megjelenésének tizedik évfordulóján, 1984-ben fejtegette ezt Robert M. Pirsig, amikor A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete hatalmas sikerére próbált magyarázatot találni. Nos, ez a regény immár majd' negyed évszázada "kultikus" könyv Amerika- és világszerte - hírét és népszerűségét nem véletlenül hasonlítják Salinger Zabhegyező-jéhez és Kerouac Úton-jához. Pirsig, úgy tetszik, valóban az énvesztés kínjaival küszködő ezredvégi ember alapélményét fogalmazta meg akkor, amikor az észelvű kultúrára rátelepedő irracionális élményeket új rendbe próbálta szervezni. Ennek az új rendnek a MINŐSÉG a központi fogalma, és Pirsig nyomán olvasók milliói érezték-érzik úgy, hogy a Minőség-központú világszemlélet - legalábbis számukra - kiutat jelent a káoszból: egyesíti a kultúrát és az ellenkultúrát, a klasszikus és a romantikus gondolkodásmódot, a nyugati racionalizmust és a keleti misztikát. És Pirsig mindemellett megvalósította azt az írói bravúrt, hogy az emberi civilizáció sorskérdéseiről szóló filozófiai fejtegetéseit egy olvasmányos pikareszk regénybe, egy motorkerékpáros utazás történetébe illesztette belé. A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete a filozófia, a fikció és az önanalízis sajátos ötvözete - a modern világirodalom egyik legkülönösebb könyve. A kötettel egyidőben jelenik meg Robert M. Pirsig második könyve is, a Lila, melyben a szerző egy vitorlás utazás történetét meséli el s természetesen tovább szövi filozófiai rendszerét is, a Minőség Metafizikáját.
nem az számít hogy mi történik a madárral, hanem az a lényeg, hogy nem láttam még síró madarat ... de inkább fejezzük be, mert más hullámhosszon vagyunk.
A magad nézőpontjából valószínűleg Neked is igazad van. E problémát azonban - véleményem szerint - a politikusokkal és a különböző szakemberekkel kellene megvitatnod, illetve a megfelelő társadalmi-politikai-gazdasági platformokon kellene elővezetni, megemlíteni, ahol a legtöbbet hozhatnák ki - és, ahol akár még nyílt szavazással is - dönthetnének az általad ajánlott és felvázolt tervezetekről, nagyszabású reformokról.
Szia Hizi! Nem tudom a kérdésedre a választ. Annyi bizonyos, hogy a különböző buddhista iskolák és az advaita "tan"-ok iránt Amida - miképpen mi magunk is - élénk és elszánt érdeklődést mutat. Nem tudni, hogy az, amit kifelé kommunikál> a belső tudattartamokkal milyen korrelációban áll, ill. hogy van-e bármiféle kapcsolat az írott szó, a gondolat és a cselekvés között, amit módunkban áll ilyenformán megcsodálni tőle.
semmi nem változottt .. mióta a matriarchátus kialakult az őskorban, azóta is csak igazság van nem értelem.kezdem belátni ezt nem lehet el magyarázni annak aki teremtményiságét éli. s a világteremtését nem éli.... csak a létélménybe veszetten okoskodik... még a XXl. században is.teremt,ény=mert teremtményiségét éli./ a politika nem véletlenül támogatja a vallást, hiszen belőlle fakadt.... a kezelhető tömegekért... bár mindenki bele-pusztul, de halandói ideológiéba ezt sem lehet észre vétetni...//ez a *vallási ideológia teremtése az emberiségre, a halandóiság gondlkodás módja, ahol az értelem nem haladhatja meg a viszályt-helyezkedést-szaporodást-ösztönt*. hiszen a világ teremtését kihekyezi az emberből .. egy meseakalba... a tudatlan meg elhiszi hogy..ez a valóság ,, nem pedig saját szellemi rabszolgasának elfogadása.... s nyelvel politizál...- ez bizony nem mese.
kezdem belátni ezt nem lehet el magyarázni annak aki teremtményiságét éli. s a világteremtését nem éli.... csak a létélménybe veszetten okoskodik... még a XXl. században is.teremt,ény=mert teremtményiségét éli./ a politika nem véletlenül támogatja a vallást, hiszen belőlle fakadt.... a kezelhető tömegekért... bár mindenki bele-pusztul, de halandói ideológiéba ezt sem lehet észre vétetni...//ez a *vallási ideológia teremtése az emberiségre, a halandóiság gondlkodás módja, ahol az értelem nem haladhatja meg a viszályt-helyezkedést-szaporodást-ösztönt*. hiszen a világ teremtését kihekyezi az emberből .. egy meseakalba... a tudatlan meg elhiszi hogy..ez a valóság ,, nem pedig saját szellemi rabszolgasának elfogadása.... s nyelvel politizál...- ez bizony nem mese.
ez a *vallási ideológia teremtése az emberiségre, a halandóiság gondlkodás módja, ahol az értelem nem haladhatja meg a viszályt-helyezkedést-szaporodást-ösztönt*
teremt,ény=mert teremtményiségét éli./ a politika nem véletlenól támogatja a vallást. a kezelhető tömegelért... bár mindenki bele-pusztul, de halandói ideológiéba ezt sem lehet észre vétetni...//
A legtöbb ember különféle fix nézőpontokkal, véleményekkel rendelkezik. A legkeményebbek a vallási hitek és meggyőződések, ezekkel az emberek a fejükben elkülönített elképzeléseiket, idézőjelben az igazságaikat szokták megvédeni. Az összes vallásháborúk erről szóltak. Miért? MERT a vitákban résztvevők magukévá tettek egy éppen divatos emberi eszmerendszert, mint igazságot. Ezekbe az éppen divatos igazságokba aztán örömmel csatlakoznak, mivel az egyéni elmének úgy tűnik, hogy ezek által szilárdabbá tehető személyisége. Ilyenkor olyan mélyen azonosul ezekkel a hitekkel, hogy ezekért ölni is képes. A vallások, a különféle izmusok, lásd nácizmus, kommunizmus, liberalizmus stb. is ilyen elképzelés rendszerek. A különböző azonosulásaink, felfedezése és megmérettetése, nem bármi vagy, bárki ellenes. Egyetlen ellensége létezik, tulajdonosaik ragaszkodása a kedvenc elképzeléseikhez amik segítségével meg teremtették az egyéni elméjüket, vagyis személyiségüket. Tehát összefoglalva a legfontosabb, hogy minden egyes elképzelés, minden egyes gondolat megváltoztatja a lét semlegességét, tökéletes azonosságtudati egységét. A teremtett és elfogadott elképzelések hozzák létre a különbözőségeket majd a dualista tudatosságot. A bibliában a szimbolikusan megjelenített paradicsom, és benne a tudás fája erről szól. A Tudat módosult állapotai teremtik a jó és a rossz fogalmait, az alanyi és tárgyi világot. A tudat módosult állapotai a majdnem teljes tudatlanságtól, egészen a tökéletesen éber tudatosságig terjednek. Ez szembetűnő ha megvizsgáljuk a törzsfejlődést. A nagy kérdés az hogy minek van szükség az evolúcióra.
sokáig azt gondoltam türelmes vagyok.Már tudom ez más. Amit ezen a bolygón értelemnek vélnek, az nem értelem. Az értelem az életet védi, nem mérce a gazdasági érték-mutatói, amit a foglalkoztatáspolitika kínál sem értelemre csak a hatalom fenntarthatóságát szolgálja . A közalkalmazottak, bürokraták semmi mást, csak a hatalom igazát védik. Nem haladják meg a hit engedte együtmüködést.. kéz-kezet mos.... s nyilv án nem élik közveszélyességük tényét...Ami itt érték-értelem az nem az , így valójában bár nyomasztónak is tűnhetne, csupám hihetetlen....nem csoda hogy mulandóság van mint minden rossz álomban.
/a szabad nem cselexik mert a szabadságát mindenkinek magának kell elérnie.. csak tanítja anak elérésének útját./
Vu-ti császár kihallgatásra rendelte Bódhidharmát: - Lám, építtettem számtalan templomot, másoltattam számtalan szútrát, gondoskodtam számtalan szerzetesről - hivalkodott a császár. - Milyen érdemeket szereztem? - Semmilyet - mondta Bódhidharma. - Mi szent hát? - Minden üres, nem szent. - Akkor ki áll itt előttem? - Nem ismerem.
A párbeszéd az nem duális. Te nem individuálódtál én meg igen. Neked van jó és rossz nemekem ez nem ez, nem ez. Nekem az van ami ezek között van. Az. Az pedig tényleg az ami.
Vagyok ami vagyok: az Ige, az Univerzum mer semmi más nem vanság. Lét és nemlét is egy, de ez már az olyanság. Nem teremtett semmi mert nincs teremtő, csak a szüntelen változás. Én nem minősítgetlek téged, mert minőség sincs.
.. vannak valóban. a tudatosodás -értelmessé válás*/*evolúció/ az érzelmek egészséges kontrolálása engedi a gondolkodást helyes gondolkodást.
/és igen szaporodni könnyű, plána ha nincsen felelőség-tudatosság érzet-élmény .. csak a létélmény káprázta, -az istenthit engedte nihilizmus mi nem haladja meg au ösztönszintjét :(/
a tudatosodás , értelem, evolúció elfojtásának hideg háborús eszközei : bürokrácia, politika, vallás, foglalkoztatáspolitika s oktatásrendszere.Nem gondolom ebből bárkinek is valós haszna volna, de a megalománia már csak efféle lehetőségeket-értékrendet prudukál. Ahol az értelem-élet nem több mint egymás szívatása, hiszen az alapokat -háttret*/*világegyetem/ vélelmezetten isten dolga alánk tolni.
akár egy csillag a derengő hajnalban, vagy egy buborék a folyó felszínén, olyan: mint a villámfény a nyári felhők között, olyan: mint az ellobbanó lámpafény,
a futó jelenés, vagy a röpke álom
akkor ebből mi a szent szart lehetne átvinni ...?
A Tan lényege a tudat megismerése ... mivel a tudat nem teremt semmit, nincs mit átvinni.
Ezért hangoztasd a meghaladó bölcsesség eszméjét, amely így szól:
gaté, gaté, páragaté, páraszamgaté, bódhi szváhá
... ha ez nem megy, akkor várj. Várj türelemmel, amig a hamísat az igaztól el nem tudod választani.
Semmi homokszem sem tartozik ahhoz, ami átmegy. Odaát nincsenek homokszemek. Odaát az üresség van.
Ahol üresség van, ott éntelenség van. Ahol éntelenség van, ott nincs "enyém".
mindenkinek olyan világot kell álmodnia amiben mindenki elfér.
nem pedig feltételezni van egy világ amibem midenki elfér.
/ bizonyíték a mai gondolkodás mód hibásságára, a halál elfogadása okán vezetett életvitel gondolatiság ami hierarchia .. megéléséhez szükségéhez vezet. egydfejlődés támogatása fejlődés helyett/
*a -valóság-itt és most- egy nyilt forráskodú szoftver, de ezt az oktatás ,-vallás,-politika, ügyesen palástolja.. /bár szerintem nem is tudják ...hála az istent hitnek/*
értem amit irsz...a megfogalmazások az elnevezések a hogyanok számomra másként jönnek le, de igy ezek hasznos kiegészítések voltak....tágították a nézőpontom.
A primer létező voltaképpen nem tud önmagával nem azonos lenni, de tud "más" lenni. A más által kerül csak tudatába önmagának, akkor, amikor a "más" tudatára ébred magának a létezőnek. A primer létező akkor is önmaga, amikor nincs tudatába önmagának, hiszen tudás és nem tudás fölötti>>>>
a szellemi tudatot, ami az anyag előtt és fölött áll (átman)
bővebben lásd. 175786
önmagában a szellem "csak" van, nem csinál semmit, nem teremt> ezért nincs teremtés
az csak (teremtés) úgy van, amikor a szellem tudatába kerül önmagának
mikor s hogyan tud a szellem tudatába kerülni önmagának? nem akkor, amikor teremt. a teremtést rábízza arra, aki képes fölismerni őt önmagában< neki megadja a teremtésre való jogosultságot
a szellem - bár önmaga és önmagában van - tudatra mindig csak másban ébred
amikor ez a "más" tudatára ébred> annak, akkor ez a tudatra ébredés viszi őt/azt önmagához egyre közelebb s közelebb, mígnem olyanná válik minden s mindenki, amilyen Ő maga, amilyen> az
Igen....ahogy írod nem is a tudat a primer létező.....a primer létező amikor tudatilag önmagával azonos akkor az állapota TUD, és ez a tökéletes állapot változik azzal hogy létrehoz elképzeléseket, viszont ezek az elképzelések már nincsenek a tud....ban vagyis ezek már nem tudnak. Ha te a primer létezőt hívod szellemnek akkor kezdem már érteni mit irtál.
"Tudat" alatt mindig valami személyeset, valami egyénit, valami individuálisat értünk, tehát mindenképpen valami olyasmit, ami nem Egy (csupán annak része) és amiből nagyon sok van. A sokról viszont tudjuk, hogy káprázat. A tudat már csak ezért sem lehet a primer létező.
a szellemi tudat mindent magába foglal> álmok, anyag, lehetőség, tapasztalatok>>> mindent... míg a tudat csak reflektál mindezekre
amikor pedig> ezek kimerülnek és kiüresedvén elvesztik varázsukat, akkor a "kifelé" tendáló tudatosság, megszüntetvén a reflektáló tudatot, visszatér önmagába
Először nem a tudat azonosul, hanem a szellem. A tudat azonosulása már későbbi aktus és a tudat már csak azzal képes azonosulni, amivel a szellem korábban (tévesen) azonosult. A szellem téves azonosulása abban áll, hogy a tudatot tévútra viszi. Azonosulni (szellemileg) csak azzal tudok, amivel azonos vagyok. De amivel én azonos vagyok, az már nem biztos, hogy az is azonos velem. A helytelen azonosulás tehát akkor alakul ki, amikor az azonosulás a tudaton keresztül történik, mert a szellem azonosulása lehetővé teszi számára, hogy olyasmivel is azonosuljon, ami nem önmaga.
"Kaivalja az önmegvalósításnak azon állapota amelyben, hosszas fejlődési kibontakozása céljának elérése után purusa végül is megalapozottá válik. Ebben az állapotban, miután céljukat teljesítették, a gúnák egyensúlyi állapotba húzódnak vissza, és ezért bármilyen elhomályosítás vagy korlátozás nélkül működhet a tiszta tudat képessége."
Káivalya páda A megvilágosodott felszabadultság útja
A TUDAT önmagával tökéletesen azonos. A formák fizikai univerzuma azonban csak fokozatosan felismerések végtelen során át válik tudatossá. Maga a tudat időtlen, sohasem született és nem hal meg. Amikor a tudat, a megnyilvánult fizikai univerzummá válik, akkor látszólag ki van téve az időnek, és látszólag evolúciós folyamaton megy keresztül. Az elme teljességében nem láthatja e folyamat okát, mert nem a tudat van az elmében hanem az elme a tudatban. Önmagunkban néha megpillanthatjuk ezt a folyamatot, és annak tudatos résztvevői lehetünk, mint öntudat és tudatosság. A tudat a forma megjelenése mögötti láthatatlan intelligencia, a szervező mozgató erő. A tudat már évmilliárdok óta készíti a formákat, hogy rajtuk keresztül kifejezhesse önmaga végtelen variációit a megnyilvánultban. A Tudat azonosul az elképzeléssel,a gondolattal, igy megnyilvánulttá, vagyis a formává válik. Az intelligencia megmarad, ám a tudat már nincs Önmaga tudatában. Elveszti öntudatát, azonosul a formákkal. Úgy is le lehetne ezt kifejezni: a tökéletes belelép a véglegesbe és mind eközben, végessé válik. Az emberi elme és agy is csak egy magasan differenciált forma, amin keresztül a tudat cselekszik a forma dimenziójában. Ha az agy megsérül, akkor a tudat már nem tudja használni, ezért azt megszünteti, vagyis az egyén meghal. Az egyéni tapasztalatok viszont nem vesznek el, gazdagítják a tudat végtelen lehetőségeinek tengerét.
1) A Maradandóság-észlelés Elhagyása (nicca-hana) 2) Az Öröm-észlelés Elhagyása (subha-hana) 3) A Valóság-észlelés Elhagyása (atta-hana) 4) A Gyönyör-észlelés Elhagyása (sukha-hana)
A Szennyeződések (kilesa) Elhagyása:
5) A Mohóság Elhagyása (lobha-hana) 6) A Keletkezés Elhagyása (bhava-hana) 7) A Megragadás Elhagyása (raga-hana)
A Létesülés (bhava) Elhagyása:
8) A Dolgok Zártegység Érzésének Elhagyása (bhava-hana) 9) A Következmények Elhagyása (karma-hana) 10) A Tartósság Elhagyása (nicca-hana) 11) A Jellemzők Elhagyása (nimitta-hana)
A Hibás tényezők Elhagyása:
12) A Vágy Elhagyása (tanha-hana) 13) Az Énkképzet Elhagyása (asmimana-hana) 14) A Létezők-fogalmának Elhagyása (ditthi-hana)
A Négy Rongáltság (asava) Elhagyása:
15) A Kötődés Elhagyása (upadana-hana) 16) A Ragaszkodás Elhagyása (kama-hana) 17) A Reflexió Elhagyása (patisankha-hana) 18) A Hamis Tudat és Nem-Tudás Elhagyása (avijja-hana)
... az evolúció könyörtelen és minden érzelemtől mentes, ha pedig az ember jutott a csúcsra akkor a legkevésbé lehet beszélni olyasmiről amit csökönyösen érzelem szóval nevez meg.
Ha nem képzelgés lenne, illúzió vagy helytelen nézet a Buddha nem tanította volna, hogy az érzelmeket ne akarjuk magunkra rángatni, mert ragaszkodást szülnek. Aki ragaszkodik valamihez az igazából az ego, és ami ezzel jár a szamszára.
"Nem láttam még vadat, mely szánná magát. A madár fagyottan zuhan le az ágról, de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát."
Lawrence
A klésák (szanszkrit: klésa; páli: kilésza; tibeti: nyon mongs) a buddhizmusban a mentális tényezők, amelyek elhomályosítják a tudatot és káros, ártó cselekedeteket eredményeznek. A klésák olyan tudatállapotok, mint az aggodalom, félelem, harag, féltékenység, vágy, depresszió, stb. Magyar fordításai: szenvek,[1] tényezők, szennyeződések,[2] szenvedések forrásai. Ezek a tényezők a megismerést (pramána) hibás irányba befolyásolják. A mai mahájána és théraváda hagyományokban a nem-tudás, vágy, és gyűlölet klésait tekintik az összes többi klésa forrásának. Ezt nevezik a mahájána irányzatban a három méregnek illetve a théraváda irányzatban három káros gyökérnek.[3] A klésa kifejezés a "klis" igei gyök származékaként a szenvedésre utal - "gyötörni", "zaklatni", "fájdalmat okozni". A korai buddhizmusban a "kilésza" terminológiát használták.[4]
A legszokványosabb terület, ahol megfigyelhetjük ezt az érzelmi bénultságot, a válás. Sokszor követi megkeseredettség, és gyakran romlik az új, szeretetteljes kapcsolat kiépítésének képessége. A szemrehányás elengedésével szemben érzett ellenállás évekre, sőt akár egy életre képes fenntartani az érzelmi bénultságot. Amikor elfog minket a keserűség, valójában az érzelmi felépítésünk egy gyógyítatlanul hagyott területére bukkanunk; a gyógyításért tett erőfeszítésünknek pedig bőséges kárpótlás lesz a jutalma. Minden szenvedéssel járó helyzetben tegyük fel magunknak a kérést: Meddig vagyok hajlandó fizetni az árát? Milyen karmikus hajlamok vezettek ide? Mikor lesz elég a szemrehányásból? Mikor jön el az ideje annak, hogy végre véget vessek neki? Meddig ragaszkodom még hozzá? Mennyit vagyok még hajlandó áldozni a másik tévedéseiért, legyenek bár valósak vagy képzeletbeliek? Mennyi bűntudat kell még? Mennyi önmarcangolás? Mikor vagyok hajlandó feladni végre az önmagam büntetéséből fakadó titkos élvezetet? Büntetésünk mikor ér véget? Ha őszinték vagyunk, felismerjük, hogy valójában nem másért, mint tudatlanságunkért, naivitásunkért, ártatlanságunkért, valamint ismereteink hiányáért büntetjük magunkat. Elgondolkozhatunk a következő kérdéseken: Megtanítottak-e engem valaha is az érzelmi öngyógyítás fortélyaira? Amikor iskolába jártam, tartottak-e előadást a tudat természetéről? Említette-e bárki is, hogy szabadon megválaszthatom, elmém mit szívjon magába? Tanították-e, hogy akár az összes negatív programot visszautasíthatom? Vajon beszélt nekem bárki is a tudat törvényszerűségeiről? Ha nem akkor miért marcangoljuk magunkat azért, mert naivan elhittünk bizonyos dolgokat? Miért is ne hagynánk fel most az önmarcangolással? Mindössze azt tettük, amit az adott pillanatban a legjobbnak véltünk. Annak idején jó ötletnek tűnt mondhatnánk saját és mások múltbéli tettei kapcsán. Mindnyájunkat akarva-akaratlanul programoztak, mégpedig a tudatos beleegyezésünk nélkül. Zavarodottságunkból, tudatlanságunkból és naivitásunkból adódóan bedőltünk a negatív programoknak, és hagyjuk, hogy azok irányítsanak bennünket. Azonban dönthetünk úgy, hogy felhagyunk ezzel. Dönthetünk úgy, hogy más irányba fordulunk. Dönthetünk úgy, hogy jobban odafigyelünk, hogy tudatosabbak, felelősségteljesebbek és bölcsebbek leszünk. (David R. Hawkins: Elengedés c. könyv.
egyszerűbb. A lét maga a müködés. A müködés az állandótlanságból következik. A létező és a lét nem lehet teremtett. Ezért nem lehetséges nem-lét és a megsemmisülés. vagyis ha advaita vagyok egyik sem létező vagy pedig azonosság.
ha azt gondolom ez itt a lét az meg a nem-lét az duális de dualitás nincs.
Az embernek szembe kell ezzel nézni egyszer egy szenvedésteli folyamatban. Ez az individuáció folyamata.(nyugaton úgy értik el kell varrni a szálakat)
A tudomány - a pszichológia, a pszichiátria - azt mondja aki ezen nem verekedi át magát az gyerek marad. A gyerek a nem-tudás rabja. Aki pedig a helytelen tudás rabja az nem világosodik meg. Az ego-tudata nem lobban el.
A tudatában megmarad a szamszára képzete és a szenvedés elkerülhetetlenségének képzete, az helyett hogy a tudatban megjelenne a nirvána mint tudatállapot. Ez pedig a boldogság. mert amit el kellett végeznünk azt elvégeztük, amitől meg kellett szabadulni attól megszabadultunk. Bölcsé lettünk és minden szubjektív és relativ dolog értelmetlenné lett. Semleges felülemelkedettséggel szemléljük a mindent. Az egyet úgy ismerjük meg mint a mindent. Aztán átmegyünk, túl a nirvánán, oda ahonnan jöttünk.
Nem gondolom, hogy a lét szorul a mi védelmünkre< egy ilyen ideológiamentes nézőponttal csak magunknak tulajdonítunk aránytalanul nagyobb jelentőséget, annál, ami van <<<< nem... a tapasztaló érdeke nem választható el a létben szorultak érdekétől, akárhogy is nézzük
*tudatlanságom alatt azt érted, hogy nem tudom honnan szeded össze ezt a sok hablatyot? ha igen, akkor ezt aláírom... mindazonáltal feltételezem> egyfajta biokémiai folyamat(ok) a mozgatói a "megvilágosodásodnak" - ami a transzcendens számára érdekes esettanulmányt jelenthet - rám viszont nincs különösebb hatással
soraidra tudatlanságod az egyetlen mentséged, ennek terjesztésre .. nincsen mentséged. /tájékozódjjjjj- járj utánna. tudatosságod hiányát, praktikátlan gondplkodás-módod elfogadása bizonyítja , mi valóban mulandóságot okozzzzz/
ha világra nem vagy kiváncsi csak a nemiséged bizonyathatóságára.. minden bizonnyal.... //az ellenség kép, nem több mint a valakiségi komplexus .. mi a valóságélményt erősíti. egy közösség*/*hívői=teremtményi gondolás/ ahol a tudhatatlanság a tudás, szaporodás az értelem nem csoda hogy háburúktől dult.. s múlandó....
... minekután a Tan advaita filozófia, nincs dualitás. Ha ezt megérted, a világ is pillanatnyi lesz.
Valóban nem teremtődik semmi, mert az átalakulás szüntelen. Ilyeformán a halál szintén egy pillanat. De nem én, te halunk meg, hanem a test bomlik el.
Az advaita nézet szerint Brahma minden, Sankara szerint. A Buddha wezt úgy fogalmazta meg, a lét és nem lét egy. A szamszára és a nirvána is egy. Ez összességélben a Brahman.
A Buddha nem volt istentagadó. Hiszen csak ateista volt. A teizmust tagadta. ILyen minden ábrahámita vallás.(zsidó, keresztény, muszlim)
előrebocsátom, nem akarok illúzióromboló lenni... bizonyos tekintetben és vonatkozásban azonban, lássuk be - mindenki meghal /// mégpedig szükségszerűen és elkerülhetetlenül... nem is egyszer... de, hogy is ne halna meg, amikor a fejlődése* (megújulás) pontosan ezt kívánja tőle, és ha lenne valami, ami bármi oknál fogva nem tenne eleget ennek a kívánalomnak, akkor ugye, hogyan is fejlődhetne tovább>>> ezért aztán mindenki, legyen az ember, állat, növény vagy ásvány, egy kicsit valóban meghal> mindennap
ugye, fejlődés< mi másért van, ha nem azért, hogy a régiből> új legyen
a tudatosság kettős jelenléte: immanens megújulás és halál // a káprázatok és képzetek világában
az éberség, a valódi jelenlét> a kettő meghaladása> a mindent átható, transzcendens ön-való önmagával való azonosságának felébresztése és reintegrációja a >három jegyében
amíg a halálra, mint külső - engem el nem érő és nem érintő - tényezőre tekintek, miközben magamat ama fantasztikus illúzióba ringatom, hogy haláltalan vagyok és a bűn zsoldja (meghalás) alól magamat kivonhatom, addig feltételezett s megelőlegezett* éberségem gyakorlatilag nem indokolt
mert ugye, az éberség - és annak megszerzése, megőrzése - mi másért, ha nem a halálküszöb sikeres átlépésének érdekében van> beiktatva a karmikus - szamszárai történetbe ágyazottan, mint állandó lehetőség a móksára
Az evolúció és a tudatosodás két külön fogalomkör. Az egyik biológiai, a másik szellemi kategória. A kettőt nem érdemes semmilyen módon egymással összemosni, mert abból minden esetben csak zavar és meg nem értés támad.
Próbáld meg tisztázni és különválasztani magadban ezeket a kategóriákat - fejlődésed érdekében.
soraid azt bizonyítják, az evoluciót- tudatosodást- értelmet, téveszmés mesterektől tanultad. TE is . mentséged annyi lehet, mint írni szoktam, hogy a néhány ezer év átitta -szokássá tette a teremtőiség kihelyezését az emberből, elfogadtatva a teremtményiségi kisebbrendúségét, a hierarchia fentarthatósága kedvéért/foglalkoztatáspolitika, vallás, politika.../ , hogy értelmesnek lenni mára már kín, így megértem ha boldogság mizéria nem kedbez a tudatosodásnak -evolúció fejlődésének.... :(
"Brahman Az Abszolútum, a Végső Valóság, mely önmagától létező. Három jellegzetessége a lét (szat), a tudatosság (csit) és az üdvös boldogság (ánanda). A Brahman nem istentisztelet, hanem meditáció és bölcsesség tárgya."
BRAHMAN nem csak a tudatos elv benned és bennem, hanem a lét elv mindenben. Ez a végsővalóság, ahogy a belső valóság is minden létezőben.Ez az egy és a minden, a mindenség az egyetlenben.
Az a helyzet, hogy az "istenhitet" nem (is) lehet oktatni; az vagy van valakinek, vagy nincs
A magam részéről annyit mondhatok, hogy jobb, ha legalább egy kevéske van valamiből, mintha egyáltalán nincs belőle semennyi> hiszen egy idő után - így, vagy úgy - égető szükség jelentkezik azután a "valami" után, ami> nincs
Mondjuk a szó általános és vallási értelmében nekem nincs hitem - mégis, akinek van, tökéletesen meg tudom érteni, hiszen a szükség nagy úr...
Hogy Te erre a megértésre, miért nem vagy képes, számomra örök talány> persze, a te dolgod... mindenki harcol valamivel>>> mindenesetre egyetérteni, azokkal tudok, akik azt mondják: a világ dolgait a Tanba belekutyulni> kész katasztrófa
a buddhizmus azért fuj.. mert nem a buddhává válást tudatosodást terjeszti, csak a vallást hitet az az oktatók-rendszer igazát ! azzal hogy buddhát istent ként magasztalják még nem lesznek sem tzdatosak , sem értelmesek...
.. az oktatás biztosítja gíerekeink annyit se tudjanak a valóságről.. mint mi már össze szedtünk ....az emberiség többsége az oktatásnak köszönve akarást tévesztik össze a gondolkodással, nem ismerve kémiát-fizikát. ez csak háborúhoz vezethet..a gondolkodás változása nélkül, a pénzből-foglalkoztatáspolitikából élés még senkinek nem biztusított hosszúéletet! A megfizetettség élménye még nem értelem, csak a rendszerrel való elégedetségi élmény.. amibe ugyan mindenki belehalt, az örökkévalóság lehetőségei ellenére, megértésének hiányában. Az istenthittól csöpőgő oktatásnak köszönve.
az embernek lennivel is baj van, a teljes élet az a haláltalanság..... ! a tudatlanság a halamdóiság. ennek tudatában persze sokminden átértékelődik a jelen igazságairól-igazságaiból-todományiról-értelmességról-tudásról-oktatásről. /Gautama tanait tévesen tabítjál-terjesztik, ezért leszel buddhista-tudatű, nem pedig buddha tudatu/
ma gyakoroljuk a megengedést. Engedjünk be mindent, ami be szeretne lépni, de engedjünk is el mindent, ami már menni készül...Engedjük meg magunknak, hogy megtapasztaljuk mindezt, és engedjük meg hogy elvigyen oda, ahova menni akarunk...bármeddig tartson is...mert bennünk van...engedjük hát megvalósulni!
" Megengedés az a kapu, ami megnyitja bennünk az áramlást."
Mai mantrám: Ma megengedem a világnak, hogy olyan legyen, amilyen.
ha nincsen tudásod a létről, azt sem tudod mit látsz- tapasztalsz-élsz, elvakít a létélménye.
legyen az tükör vagy valóság, csak azt amire tanítottak-idomítottak, hogy látnod kell!
hogy a halandóiság értelmet nyerjen, elmédben hogy szaporodhass-belehalhass, lehetőségeidről mit sem tudva. nézel ki fejedből, elégedetten mennyien vagytok.. egyhuron pendülők,- mióta isten-ideológiát feltalálták, a hasznot feltalálták
elég szürnyű amikor, a tudatlanság, a tanítást-segítést-fejlődést-evolúciót-tudatosodást ... harcnak éli.
... rizsa .. rizsa.. értelem meg sehol...nem csoda hogy belehaltok. mintha ténbyleg csak szerepet játszanátok, vagy annyira buták vagytok hogy nincsen miért jobbá tenni a gondolkodásmódot, kihejezve a felelőséget .. magatokból, nem tudva ezzel teremtitek a sohasem tudhatóságotokat.- múlandóságotokat-káoszt. mejik háborút-politikát -foglalkoztatás politikát-idomítást*/*oktatást/- ... nem valás-pénzügyi hatalmak rendelték-rendezik. az értelmesemberek ellenének a bolygón, ha mindenféle ideokógiákkal nem butítanák- osztanák meg őket .. évezredek óta.. . /márrég az űrben járnánk...ha értelem, nem pedig *hatalom-karrier volna az értelem-szellemiség csúcsa, a műlandóság szülte valóságkép okán. Ahol a tudomány sem tud6 mást, mint amit a szellemiség látmi enged*/
... rizsa .. rizsa.. értelem meg sehol...nem csoda hogy belehaltok. mintha ténbyleg csak szerepet játszanátok, vagy annyira buták vagytok hogy nincsen miért jobbá tenni a gondolkodásmódot, kihejezve a felelőséget .. magatokból, nem tudva ezzel teremtitek a sohasem tudhatóságotokat.- múlandóságotokat-káoszt. mejik háborút-politikát -foglalkoztatás politikát-idomítást*/*oktatást/- ... nem valás-pénzügyi hatalmak rendelték-rendezik. az értelmesemberek ellenének a bolygón, ha mindenféle ideokógiákkal nem butítanák- osztanák meg őket .. évezredek óta.. . /márrég az űrben járnánk...ha értelem, nem pedig *hatalom-karrier volna az értelem-szellemiség csúcsa, a műlandóság szülte valóságkép okán. Ahol a tudomány sem tud6 mást, mint amit a szellemiség látmi enged*/
jajj...TT! azt hittem jót fogsz nevetni a beiráson....de látom csak bosszantottalak... .....amig ilyen komoly a helyzet addig harcolsz ellenállsz....nem kéne talán tagadnod a dualitást...az is sok mindenre jó....hiszen enélkül még beszélgetni sem tudnánk...
"...a szentség nem önmagunk kiteljesítése, még csak nem is valamiféle teljesség, melyet az ember megszerez önmagának. A szentség elsősorban üresség, amit felfedezünk magunkban és elfogadunk; és Isten maga jön, hogy betőltse azt abban a mértékben, ahogyan megnyílunk az ő teljességére." - St. Francis Assisi
Kedves TT! dehogy fáj.... csak mulatok ezen a románcon....de ...továbbra is a kérdést fennáll....MIÉRT jön ide az amugy tökéletes ha egyszer tökéletes miért kellenek neki az ÉLMÉNYEK? Miért süllyed el a dualitás nézőpontjába miért???
Nem csaptam le rád, és nem akarlak felül múlni....egyszerű kérdéseket tettem fel te voltál aki válaszoltál...valszeg elgondolkoztatottak a kérdések, igy neked válaszoltam. Látom nem a TISZTA A TUDAT-odból hanem ellenállásokból, miért erőlködsz hogy a kettősséget elkerüld itt ebben a világban. Ez a világ erre való nincsen vele semmi baj ha tudod kezelni öket. Érdeklődve figyelem a szerelmi táncodat Amiga mestereddel ....remélem magömlésig is előbb utóbb eljuttok. Sajnálom hogy nem tudtuk a kérdéseket érdemben megtárgyalni, sajna nem engedted meg magadnak hogy megvizsgáld őket, inkább beszaladsz Amida szokásos....kimásolt ezo zagyvaságaira. üdv hizi
Túllépve mindenen, amiről a világon beszélnek, Felülmúlva mindent, ami csak keletkezett, Elérhető a felmérhetetlen, halhatatlan tudás; Ezt nevezik önfelülmúló megismerésnek.
Azt a harcost, aki kitartóan ezzel foglalkozik, Kimozdíthatatlan bölcsességűnek kell nevezni; Tudja már, hogy semminek sincs saját természete, Így csak az önfelülmúló megismeréssel foglalkozik
Ha szétmállott már minden természetes örökségünk, akkor Hérakleitoszszal szólva a szellem is leszáll a tüzes magasságokból. Ha azonban nehéz a szellem, akkor vízzé válik, az értelem pedig luciferi önteltséggel foglalja el a trónt, amely korábban a szellemé volt. A szellem lehet a psziché patris potestas/ atyai hatalom /-a, az ember kardja és kalapácsa, a földön született értelem viszont nem lehet az, mert nem tud szellemi világokat teremteni, nem lehet a lélek atyja.
A világos magasságok felé törekvô álmodónak elôször szükségszerûen le kell szállnia a sötétmélységbe, amely elkerülhetetlen elôfeltétele az emelkedésnek. Ebben a mélységben veszély honol, amelyet elkerül az okos, de ezzel megfosztja magát azoktól a jótéteményektôl is, amelyekre egy bátor, de botor vakmerô szert tehetne.
Szerbusz koldustestvér! Namasté! A bolha nem tud repülni mert természetéből adódóan csak ugrani tud. A szeretet ne követeld olyanon aki csak utálni tud.
Az a belső ösvény, ami a legnehezebb...nyilván bele lehet kötni szavakba, az értelmezés már más tészta... Az anuttarajóga tantra meditáció 4 foka (Istenkép felépítés, magunk felépítése, egyesülés, szétválás-időzés) épp ezt a folyamatot járja körül...az időzésben nekem az én és más, mint jelenségek, felépítmények rálátása vált egyértelművé...
A meditáció nem más, mint az elkerülhetetlen önmagunkkal való foglalkozás... Nincs én és más, de nincs én sem és más sem...csak vagyunk...nyilván az együttérzés ebből fakad...
mivel isten nincsen. így a társadalom -emberiség-civilizáció, állapota a papok elméjénel szüleménye.../megélhetési bűnözés, a tudatlansággal való vissza élés a részükről/. ez évezredek ota tart! jobbulást*/*evolúciót-tudatosodást/. mondhatni a vallás generálta valóságképbe mindenki belehalt.. eddig is.. a háborúk.. holokauszt --politika..is csak oksági rendszerének része*/*oszd meg és uralkodjj/ .. nyári tábor! Amig vallás lesz addig értelem-egészség nem, csak foglalkoztatáspolitika lesz. jutaéomfalatokért--! /buddha/