Laikusként elhihetem, azért jöttem ide hogy valasztas előtt tájékozódjak. Most például kiderült a zár két fajta működésének rejtélye, tudom milyet keressek.
En anno mikor a b16 felol erdeklodnem (2014 korul) 2 helyen is, a default a 04-es verzio volt. Engem a 05-s verzio erdekelt ezert direkt rakerdeztem.. Ergo ha az ugyfel vmi spec igeny miatt nem ugy keri, akkor hiaba a sokkolo. (Azt meg hozza teszem, hogy az egyik beszerelo helyen be se tettek volna a 05-s verziot, hiaba kerem.)
Santit a story.. Bar ezen nem lepodom meg, ha latom ki a "forras":)
Ha egyikre érvényes ez a metódus, akkor a másikra is. Bár ebben lehet van sokkolóelleni védelem, egy peciális kamera már felismer, mikor közelítesz vele a kocsihoz és megcsípi a pöcsödet. Ez ellen pöcsvédő kell és egy másik peciális, kameramodulhatástalanító elősokkoló.
Sokkal jobb, mint a többi, mert a többit is ki lehet nyitni egy sokkolóval, csak ehhez erősebb (500 forinttal drágább) sokkoló kell, ami nincs mindenkinek és így egyértelműen az lesz a nyertes.
Arra gondol, hogy a leggyakrabban alkalmazott kereskedelmi forgalomban kapható motortérzárnak két típusa van. Szimtech cég 04 és 05-ös típusa.
Az egyik (05) alaphelyzetben zárja a motortér nyitó bowdent és csak akkor szakítja meg, ha az autóvédelem védelmi helyzetbe kerül. Ennél az autóvédelem meghibásodása esetén (akár sokkolóval történő tönkretétele) a motortérzár nem kerül tiltásba, azaz nyitható lesz.
A másik verzió (04) ellentétesen működik. Ez lehetőséget ad arra, hogy megfelelő beszereléssel csak akkor működjön és zárja a bowdent, ha az autóvédelem engedélyezi. Ehhez szükséges annak működőképessége és szabályos inaktiválása. Ezt hiába sokkolja. Nekem ez van és ez szerintem jobban véd.
Vicces lenne a piacon, ha egy átlagos kártyás azonosításnál. Mondjuk hozzászólni is nehéz, én régen mondtam, hogy van egy csomó ilyen cuccom és modulom, próbáljuk ki, de inkább kiszórtam mindent meg odaadtam havernak játszódni.
Megöli az autóvédelmet a sokkolóval, ezt el lehet fogadni.
Itt jön be, hogy ki hogyan szerelte akár ugyanazt a rendszert?
Nálam például a működőképes autóvédelem feltétele az autó indíthatóságának. Azaz lesokkolod a rendszeremet, de azzal végképp indíthatatlanná teszed az autót. Immár a számomra is. Nem fog nyílni a motortérzár, nem fog indulni az autó. Kurvára mérges leszek, de sokkal mérgesebb lennék, ha a kocsimat elvitték volna.
Tudom már mindjárt jön azzal, hogy ez szabványtalan megoldás. Kvázi leszarom. Ettől egyedi, ettől jó.
Én abszolút laikus vagyok a témában de ez megállja a helyét? Sokkolóval hatástalanítani a motortèrzàrat, riasztót? Hozzà erinti a gèptetőhöz a sokkolót és akkor mi a szar történik? Lejön a T-ezres meztelenül, és az autó gömbvillàmokat szòr? Tegye már fel jutyubra ahogy ezt kivitelezi....
Én is tisztelem, hogy ennyire védet ezt a riasztót, hiszen ezt szereled te is, ebből élsz és sok más szerelőműhely is. Ez viszont innentől kezdve már sántít, hogy egyedi...
Tudjuk, hogy viszonylag könnyű beszerelni, mert elég jó műszaki támogatás van hozzá (hol, mit, hová)
és (pont ezért a tolvajok is tudják, hol, mit, hová) a többi riasztóhoz képest jó nagy árréssel lehet eladni. Tehát jó.
"Kérlek csak megalapozott állításokat használj!"
Próbáltad sokkolóval hatástalanítani? Mert én igen! Azonnal behalt, meg se nyekkent. Szétszerelés után a panelen több helyen égésnyomok voltak láthatóak, a processzor felpuposodot, ....
Próbáltad már kinyitni a motortérzárral lezárt géptetőt, a riasztó kipurcantása után? Mert én már igen. Kinyílt a belső nyitókarral mint ha ott se lenne... "Tehát, hogy a fórumtárs gondolatát befejezzük: a haldokló biztonsági Őr még kinyitja az ajtót, hogy a családját békén hagyják"
És pontosan tudod, hogy nem kell keresgélni azt az egyetlen egy motortéri megszakítást, mert mindenki tudja, hogy melyik csati, melyik két lábát...
Persze, fel lehet tuningolni ezt a riasztót is... De egy csomó plusz pénz és csak egyre bonyolultabb használat... és soha nem lesz összhangban....
"Viszont az tény, hogy az eddig megszokott és hosszú-hosszú ideje megismert utastérbe építsünk védelmet című fejezettet felváltotta, egy másabb, talán újabb beépítési metodika."
És hogy mi a modern, az megint relatív. A szereljünk a motortérbe riasztót és zárjuk azt le motortérzárral metodika a 90-es évek végén jött divatba. Kb a CD-s rádió is akkor lett nagy szám!
Most 2018-van Tehát kb. 20 éve.
Tényleg ez a modern???? Hááááát a CD-s rádió?.... :-)
Szerinted nem lehet ennél modernebb és az autó tulajdonosa számára is használhatóbb valami?
"Tehát egy kávézóban a key-less rendszer veszélyben van..."
Ja, kinek adjak egy marok kártyát és aztán lehet próbálkozni? Mondjuk lehetőleg ne 4 centiről, de felőlem 4 centiről is lehet és lopkodja bátran. Vagy transpondert, aktív adót? Lent már valaki leírta rendesen, hogy ezek miképpen működnek és miért nem egyszerű csak úgy leolvasgatni. De persze az NCIS az megy :-D
Tudunk olyan autóról, amit váltózárral loptak el, de az nem derült ki, hogyan deaktiválták.
Általában a motortérben kiakasztják. kisebb részben az utastérben szétfeszítik.
Az is előfordulhat, hogy mellém ül valaki a kávézóban, leolvassa a jelet, de nem azonnal használják fel, hanem később (pl klónoznak egy kulcsot, ha lehet)?
Talán lehet, talán nem. De nem ezt a módszert szokás alkalmazni, hanem az OBD-csatlakozón keresztül feltanítanak egy új kártyát.
Az utóbbi időkben sokkal egyszerűbb a jelet lelopni mint OBD-n mókólni.
Tehát egy kávézóban a key-less rendszer veszélyben van...
A Blu16 tud vezérelni immobilizert is, tehát egy "rendes" hárompontos immót, amivel aztán lehet bármit blokkolni. A Cerberos elektronikai blokkolása (ha azóta nem nyúltak hozzá a termékhez) kifejezetten csak azt akadályozza meg, hogy véletlenül be lehessen indítani az autót kinyomott kuplunggal, sebességben. Elképzelhető, hogy ez is továbbfejleszthető. A Pajzs rendszer része a többpontos indításgátló.
Blue16 nak nincs 3 pontos blokkolása. A pajzsnak sem Cerberos a fent olvasottak szerint - csak hülyebiztosítás.. bocsánat... hülyeségbiztosítás :)