Keresés

Részletes keresés

Schíel Creative Commons License 2010.06.16 0 0 21207

Sziasztok!

 

Köszönjük a beszámolót! Talán nem vagyok egyedül azok közül, akik még izgatottan várják az óceáni részt, meg ami még esetleg kimaradt. Tettél korábban egy utalást, hogy volt ami nagyon tetszett és volt ami nem - vagy valami hasonló. Ez utóbbit is jó lenne ha kifejtenéd. Hidd el sokan érdeklődve olvassnánk minden utazási élményt még ha negatív is. Néhány képet is talán lesz időd közre adni. Az meg már hab lenne a torán, ha egy szubjektív sziget össszehasonlítgatást is megejtenél előbb vagy utóbb.

Előre is köszönjük!!!!!!!!!!!!

 

Üdv,

Előzmény: Bandos (21195)
Emike85 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 21206
Hát, köszönöm :) rajta vagyok az ügyön :D megfogadtam, addig nem halok meg, amíg el nem jutok... aztán, ha sikerült, megírom ;)
Előzmény: Zambian Lion (21203)
Times2 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21205
Olvastam, hogy sokan maguk szervezték az utazást. Én is így szerettem volna, gondoltam a hidroplánt is neten foglalták le. Ezek szerint tévedtem.
Előzmény: KissP83 (21199)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21204
azert aki ott dolgozik annak hasonlo, de nem egeszen ugyanaz az elmeny.  a mi butlerunk elmeselte hogy nekik is van a staff quartersben medencejuk, foci resz, meg mosque is, de pl meg a szabadnapon se mehetnek ki a staff negyedbol a "nyaralok" koze hogy a tengerben furodjenek... es amugy eleg unalmas, te is megunnad.. nincs szinhaz, mozi, clubok, muzeumok, vegtelen dvd kinalat, parki piknikek, ....  ami nyaralasnak nagyon jo, az dolgozni egy ido utan unalmassa valhat.  a szep kornyezet es a meleg szuper, de nem minden.... emellett tarsasagod is beszukul, ugyanazt a 100-200 embert latod magad korul, a vendegek persze cserelodnek, de azokkal nem nagyon szocializalodnak.. es ha nem maldivi vagy a tarskereses eselyei is nagyon lecsokkennek...
Előzmény: KissP83 (21200)
Zambian Lion Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21203
Akkor hajra make it happen!  tenyleg nem fogsz csalodni, a maldiv szigetek csodasak.  sok sikert hozza... ! 
Előzmény: Emike85 (21201)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21202

Istenem, én azért szívesen megtapasztalnám, milyen lehet megunni azt a helyet...;-)

 

Na jó, gondolom dolgozni...azért más lehet!Ugyanolyan mókuskerék..mint pl. hajón, akik non-stop dolgoznak...

de azért mégis más környezetet látnék minden nap:))))) s nem épületeket, felhőkarcolókat...:)

 

Meeruchef, azért nagyon kíváncsiak vagyunk a beszámolódra, melyik szigeteken dolgoztál, hány hónapot, és melyik volt az igazán részedről meggyőző és tetsző sziget belőlük:)

Előzmény: meeruchef (21196)
Emike85 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21201
Ha eljutnék ide, 1 álmom válna valóra :)
Előzmény: Moncsika123 (21148)
KissP83 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21200
szia meeruchef!
Bár már nekünk is elegünk lenne belőle :) 2 dolog azért biztos hiányozni fog szerintem: az hogy ott nincs hideg és nem ismerik a fűtés számlát :) csatlakozom Bandoshoz egy sziget sorrend turista szemmel nem lenne rossz valóban....
Előzmény: meeruchef (21196)
KissP83 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21199
szia Times2!
Szerintem nem fogsz tudni közvetlen foglalni...vedd fel a kapcsolatot az egyik itthoni irodával hátha tudnak segíteni...
Előzmény: Times2 (21198)
Times2 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 21198

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni, hogy hidroplán transzfert hogyan tudok önállóan foglalni. A maldiven taxi honlapján nem találok ilyan lehetőséget.

Köszönöm!

Bandos Creative Commons License 2010.06.13 0 0 21197

Szia Meeruchef,

 

Most hogy már többszőr is elmondtad, hogy mennyire eleged van már a maldívból 3,5 év szolgálat, és 5 sziget után (amit persze elhiszünk Neked), szerintem inkább az érdekelné a fórum olvasóit, hogy a véleményed szerint egy odautazó turista számára annak az 5 szigetnek, ahol dolgoztál, mik az előnyei, hátrányai, sajátosságai, stb. Az pl. nagyon érdekelne minket, hogy hogyan állítanád sorrendbe az egyes szigeteket, a különböző szempontok alapján.

Megköszönnénk ha megosztanád velünk az ezirányú tapasztalataidat, véleményedet.

 

Bandos

Előzmény: meeruchef (21196)
meeruchef Creative Commons License 2010.06.13 0 0 21196
Eleg volt, nehogy azt higgyetek mert szigetek es viz van korulotte jobb mint otthon....udulesnek jo...nekem elegem lett belole...
Előzmény: KissP83 (21193)
Bandos Creative Commons License 2010.06.09 0 0 21195

Island Hideaway Dhonakulhi beszámoló (2)

 

 

 

 

A szigeten 2 étterem, egy bár, és a pool bár áll a vendégek rendelkezésére étkezés, illetve italok fogyasztására, de ahogy már az első napon megtudtuk, a vendégek jelentős része az ebédet, illetve egy kisebb része a vacsorát is a saját villájának a kertjében lévő dining pavilonjában fogyasztja el, vagy a nappaliban, ahol ez szintén könnyen megoldható.

 

A resort főétterme a Mathefaru Restaurant, amely a sziget dél-nyugati részén, a parton található. Itt van a reggeli is minden vendégnek (már aki nem a villába kéri a reggelit is), de 24 órás kiszolgálással bármikor lehet ebédet, vacsorát, vagy bármilyen más időpontban is kaját fogyasztani. A reggeli választék óriási, és nagyon finomak (pl. füstölt lazac minden reggel, egyéb füstölt halak, rákok, sushik, többtucatnyi péksütemény, valódi lépesméz, gyümölcsök, saláták, tojás kiívánság szerint, 6-8 fajta meleg étel, grillezett kolbászkák, de még felvágottfélék is. Azt  hírdették magukról, hogy tavaly elnyertek valami díjat a resortok között, amit a legfinomabb és legnagyobb választékú reggeliért kaptak. Mindig volt maldív currys étel is, hal, csirke, marha, de egyszer pl. maldív curry-s királyrák is volt reggelire, amit imádok, nem is tudtam kihagyni reggelire sem, legalább 8-10 db nagyméretű 6-8 cm-es rákot ettem, fenséges volt.

 

Az egyéb étkezésekre külön ebéd és vacsora étlap van, és a reggelit kivéve minden étkezés rendelés alapján megy, és a butler szolgálja fel. A fő étteremhez tartozik két vízfeletti, a parttól kb. 30-m-re, egymástól kb. 20 méterre található, keskeny stégen megközelíthető étkezőpavilon is, itt egyenként csak 1 asztal van, 2-4 székkel, miután itt tartják az esti "romantic dinner"-eket (amit persze lehet a saját villába is, vagy a beach-re, a homokpadra is kérni), gyönyörűen feldíszített asztallal, gyertyákkal, virágokkal, stb. Kipróbáltuk, tényleg nagyon klassz.

Ebben az étteremben nemzetközi konyha van, teljesen vegyes, de főleg európai, és amerikai jellegű kaják vannak. Fantasztikus a felszolgálás, a körítés, és nagyon fimomak az éttelek is, remek hely a "gourman"-ok részére is. A "főchef" német, és nő (!), de nagyon érti a dolgát. Az árak elég magasak, előételek, levesek általában 10-15 USD, az olasz tésztaételek 15-17 USD, a húsételek általában 30-40 USD, míg a különböző hal és rák ételek azintén 30-40 USD közötti áron voltak, de ezért pl. 6 db nagyméretű, és nagyon finom grillezett királyrákot lehetett kapni mártással, körettel. Desszertek is voltak, elég sokféle, 10-13 USD áron, vagy fagylaltkehely, 3 USD/gombóc áron.

 

A másik étterem a Gaafushi Over Water Asian Restaurant, amely a sziget keleti oldalán található, a partról egy kb. 20 m-es stégen közelíthető meg. Itt csak vacsora van, előre történő asztalfoglalással (a butler elintézi helyetted), és valami fenséges ázsiai konyhája van. Külön thai, indiai, és japán étlapja is van, valamint az általános ázsiai étlapja is, főleg kínai, maláj és indonéz kajákkal. Itt is rendelni kellett, és itt is a butler szolgált fel. Ez az étterem volt a kedvencünk, mert imádjuk az ázsiai kajákat, és itt dúskálhattunk minden földi jóban, finomságban. Az árak alacsonyabbak voltak, mint a főétteremben, a kedvenc indiai és thai kajáink (pl. tandori chicken, chicken tikka masala, vagy a red curry/green curry chicken kb. 20-30 USD között voltak, jázmin rízzsel, illetve az indiai kaják indiai naan kenyérrel is.) Kétszer vagy háromszor ettünk rákot is, a king prawns különböző módon elkészítve kb. 32-34 USD, míg a lobster (goa style) ha jól emlékszem 42 USD volt. Fantasztikus volt ülni a nyitott étteremben, a víz felett, nézni a csillagokat és az óceánt, hallgatni a víz hullámzását, és nézni, ahogy a butler igazán profi módon tálalja elénk a sok finomságot. Itt a vacsora magában foglalja automatikusan a különböző előételeket is (ez ingyenes volt), mindig 3 félét hoztak, persze csak pár-pár falatot (halak, rákocskák, saláták, zöldségek, sushik, stb.), de nagyon finomak voltak.

Akit részletesebben is érdekel, itt a Gaafushi étterem étlapjának a linkje, sajnos nem teljes, ettől még többféle választék is volt.

http://www.island-hideaway.com/PDF/GAAFUSHI-SPECIALITY-RESTAURANT-INDIAN-MENU.pdf   

 

Ebédelni lehetett a medence közelében található Meeru bárban, és a pool bárban is, ezeken a helyeken sokféle pizzát (12-19 USD), olasz tésztákat (15-25 USD), valamint szendvicseket, könnyebb meleg ételeket és salátákat szolgáltak fel, általában 10-20 USD közötti áron. Itt kétszer ebédeltünk, a chicken satay csipős mogyorószósszal pl. 14 USD volt, ezt nagyon szerettük.

 

A második naptól mi is "rászoktunk" arra, hogy az ebédet a saját villánkhoz, a dining pavilonba kérjük. Ez így nagyon kényelmes volt, mert a telefonos rendelés után nyugodtan strandolhattunk, sznorizhattunk, pihenhettünk a parton, a butler pont abban az időpontban jelent meg az ebéddel, amikorra kértük, megterített nekünk a dining pavilonban, majd miután fűrdőruhában odaültünk a szabadban lévő asztalunkhoz (a parttól kb 10-15 m), a butler felszolgálta nekünk az ebédet, és az italt, amit kértünk. Szóval nagyon praktikus és kényelmes volt, ebéd után csak pár lépés volt a napozóágy (persze nagyméretű napernyővel), vagy a 2 személyes pihenő hintaágy, vagy esetleg max 10 méter a villa, ahol a nappaliban a kellemes légkondis környezetben, az óceánra rálátva lehetett ebéd után sziesztázni.

 

Az egész szigetre jellemző volt a teljes diszkréció, és a tökéletes "privacy" érzés, ha egy vendég úgy kivánja, akár az egész nyaralás alatt is teljesen egyedül lehet a  partnerével, ki sem kell mozdulnia a villából, és annak a kertjéből és partszakaszáról. Egyedül csak a butlert kell néha elviselnie, aki kiszolgálja őt, idehozza a kajákat és az italokat is, illetve a room boy-t kell még "kerülgetni", aki naponta kétszer, reggel és este is takarít.

 

Majd folyt.köv.

 

Előzmény: Bandos (21192)
KissP83 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 21194
Szia Bandos!
Látom már meg is jöttetek, mostanában nem néztem a fórumot annyira...üdv újra itthon...szuper kis sziget lehetett ez az Island Hideway. Bár ahogy elnézem azért nem olcsó sajnos....
Előzmény: Bandos (21192)
KissP83 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 21193
Szia Meeruchef!
Bár nekünk is elegünk lenne :))
Hogy hogy felmondtál? Annyira nem volt jó dolog kint dolgozni, vagy már untad?
Előzmény: meeruchef (21191)
Bandos Creative Commons License 2010.06.08 0 0 21192

Island Hideaway Dhonakulhi beszámoló (1)

 

Május 21-én, pénteken kora délután indultunk a maldívra, a Qatar Airlines-al, Bp-Athén-Doha-Male útvonalon. Április közepén az izlandi vulkáni hamu miatt nem tudtunk elutazni az eredeti időpontban, de szerencsére sikerült átfoglalni az utat májusra. Egy kicsit most is izgulhattunk indulás előtt pár nappal, mert ismét általános sztrájkokat hírdettek Görögországban, de szerencsére kiderült, hogy most a légiirányítók nem sztrájkoltak, mert nem akartak újabb veszteségeket okozni a görög turizmusnak. Odafelé a Doha-Male útvonalon alig 20-25%-os volt csak a repülőgép (Airbus A330-200) kihasználtsága, így én pl. elfoglaltam az egyik sorban a középső, 4 ülést, és ott szinte teljes kényelemben, az út nagy részében fekvő helyzetben töltöttem az időt. Másnap reggel 8 óra körül landoltunk Hulhule-n, az idő felhős volt, és nagyon párás.

 

Island Hideaway (maldív nevén Dhonakulhi) Malétól kb. 310 km-re, a legészakibb atollon, a Haa Alifu Atollon helyezkedik el, így oda csak belső repülőjárattal lehet eljutni. A Maldivian légitársaság kb. 50 személyes propelleres gépe 10.30-kor indult, és kb. 50 perces repülés után landoltunk Hanimaadhoo szigetén, ahol már várt minket a sziget képviselője, és a saját "butler"-ünk, Niyaz is (a nevét kb. "Nyinaz"-nak kellett ejteni).

Innen speed boat-tal mentünk Island Hideaway-re, kb. 25 perc volt az út.

A fogadtatás hasonló volt, mint más szigeteken, mi a 6-os számú Raamba Retreat villát kaptuk, ahová buggy-val, azaz elektromos kisautóval (golfautóval) vittek el.

 

Island Hideaway az egyik legnagyobb maldív hotelsziget, kb. 1400*500 méter, de a méretéhez képest talán a legkevesebb villával rendlekezik, hiszen összesen csak 43 villa van a szigeten, ebből 2 db a vizivilla. 

Az egyes villakategóriák:

7 db Funa Pavilion (176m2)

7 db Raamba Retreat villa (385m2) 

20 db Dhonakulhi Residence (550m2)

5 db Jasmine garden villa (705m2)

2 db Hideaway Water Suite

2 db Hideaway Palace (1420m2)

 

A jelzett méretek persze magukban foglalják a saját kertrészt a dining pavilonnal (felül fedett, oldalt nyitott saját étkezőpavilon, étkezőasztallal, székekkel), a privát partszakaszt, és a nagy nyitott fűrdőszobát is, maga a villa ettől jóval kisebb volt. A mi villánk, a Raamba Retreat belső mérete kb. 100-120m2 lehetett, és 4 helységből állt: nagy nappali, gardróbszoba, hálószoba, illetve nyitott fürdőszoba.

A Raamba Retreat alaprajzát az alábbi linken megnézhetitek, de természetesen a sziget honlapján az összes többi villa alaprajza is megtalálható.

http://www.island-hideaway.com/guest_villas/RR_FP.htm

 

Minden villához saját "butler" tartozik, akinek napi 24 órában csak az adott villa vendégeinek a kiszolgálása, és a kivánságainak a teljesítése a feladata. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy éjjel-nappal ott van, bár ha ez a vendég kívánsága akkor ezt is megteszi. Az elején meg kell vele beszélni, hogy nagyjából mikor, és miben lesz majd szükség rá, de ezen kívül is bármikor hívható, elérhető, a szobában lévő telefonon keresztül. Minden reggel a megbeszélt időpontban hozza a "muffin service"-t (frissen sütött, meleg muffinok, és kivánság szerint kávé, tea), és Ő szolgál fel minden étkezésnél, akár bármelyik étteremben, vagy a bárban, vagy esetleg a saját étkezőpavilonban étkezik a vendég. Minket már az első napon körbevitt a szigeten buggy-val, megmutogatott mindent, elmondta a fő szolgáltatásokat, a programokat, választható kirándulásokat, és az érdekességeket. Ezen kívül mi még kétszer körbevitettük magunkat a szigeten, hogy az összes villatipust megnézhessük kivül-belül, lefényképezhessük és levideózhassuk. Érdekes volt, hogy mikor előszőr elsétáltunk a bárba (Meeru bár a neve), és ott kértünk egy italt, nem telt el 5 perc, és Nynaz is megjelent, és ott is Ő szolgálta fel számunkra az italt. Mint kiderült, a bár személyzete azonnal szól a megfelelő butlernek, amint egy vendég megjelenik, és rendel valamit. A butler pedig pár percen belül ott van, általában kerékpárral, vagy gyalog, vagy buggyval. Szóval Niyaz mindenben segített, amiben kellett (nem sokban kellett), mindig Ő szolgált fel, és mindig elérhető volt, de egyben diszkrét is volt, és szerencsére alig-alig zavart minket.

 

Majd folyt. köv.

 

meeruchef Creative Commons License 2010.06.08 0 0 21191
A Meeruchef Augusztustol 3es fel evi szolgalat utan felmondott....de orulok neki....eleg volt Maldivbol...
Előzmény: jmp (21058)
Magic11 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 21190

Megkaptam, köszi. Jelentkezni fogok a válasszal. Most nem tudok nyilatkozni .

 

Magic

Előzmény: Bandos (21189)
Bandos Creative Commons License 2010.06.07 0 0 21189

jmp, Magic11,

 

Mail ment.

 

Bandos

Zambian Lion Creative Commons License 2010.06.06 0 0 21188
Hello Bandos, orulok hogy sikerult megis utazni es visszajonni. irj hogy milyen volt :) zl
Előzmény: Bandos (21187)
Bandos Creative Commons License 2010.06.06 0 0 21187

Szia Magic11,

 

Még kell egy kis idő a részletesebb beszámolóhoz.

Sok dolog nagyon klassz volt Island Hideaway-en, és nagyon jól éreztük magunkat, de miután a Royal, Filitheyo, Palm Beach (hogy csak a legklasszabb eddigi szigeteinket említsem) nagyon magasra tette nálunk a mércét, így persze voltak azért olyan tapasztalatok is, amelyben ezek a szigetek felülmúlták Hideaway-t.

 

Következő szigetcélpont egyelőre nincs, és most egy darabig biztosan nem is megyünk a maldívra, de azért majd próbálok az általunk még nem meglátogatott szigetek közül egy újabb kedvencet találni, ahová lehet vágyakozni. Szerencsére van még bőven választék, csak nehéz lesz majd közülük egy minden szempontból vonzó célpontot találni.

 

Bandos

Előzmény: Magic11 (21186)
Magic11 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 21186

Szia Bandos !

 

Üdv. újra itthon ! Remélem az előzetes kellemetlenségek után jól éreztétek magatok Hideaway-on. Kiváncsian várom a beszámolód. Nehezen tudom elképzelni, hogy voltak nektek kevésbé tetsző dolgok. Következő sziget ? Időpontja ?

Jó visszailleszkedést, és mindenki Maldívra !

 

Magic

Előzmény: Bandos (21185)
Bandos Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21185

Sziasztok,

 

Megjöttünk Island Hideawayről még tegnap késő este. Elég hosszú volt az utazás, hajnali indulás, előszőr speed boat, 20-25 perc, majd a Maldivian belső járat Hulhule-ig, 45-50 perc. Onnan a 9.30-as indulású Qatarral mentünk Doha-i átszállással Frankfurtig, majd onnan a Malév/Lufthansa járattal késő este értünk Budapestre. Mindenesetre abból a szempontból kedvező volt, hogy hazafelé viszonylag gyors átszállások voltak, és nem kellett a gépen éjszakázni. 

 

Most egyelőre nagyon nehéz a visszaszokás, de majd pár nap múlva irok még egy rövid összefoglalót is a sziget bemutatásáról, a villákról, az éttermekről, kajálási lehetőségekről, árakról is, és persze a sziget egyedi szolgáltatásairól (a butler szolgáltatás is benne lesz részletesen), és a nekünk nagyon tetsző, illetve a kevésbé tetsző dolgokról, stb.

 

Bandos 

Előzmény: Bandos (21162)
szoszi23 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21184

neten, illetve telefonon is lehet.

Ha estleg szoktatok járni Bécs-be, akkor ott lehet L'tur irodában foglalni (és feltételezem kp fizetni is). De ezt a variációt még nem próbáltam.

Előzmény: hniko (21182)
Magic11 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21183

Szia Tamás !

 

Mi a Meiers katalógusból rendeltük a szállást, transfert, teljes panziós ellátást. Ez 2 főre 1488 euro . Ehhez jön még a repjegy ár. A múltkor rosszul adtam meg az árát. Ma néztem hogy  mennyit is fizettünk érte . Fejenként 252.000 forint.

 

Magic

Előzmény: hun728 (21181)
hniko Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21182
Hát látom :-). Hogy tudtatok foglalni neten, vagy a kinti irodájukban?
Előzmény: szoszi23 (21180)
hun728 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21181
Szia!

A Holiday ajánlatnál ott teljes panzióval van az ár természetesen minden benne van pl transzfer illeték repjegy stb.A velassarus ajánlat csak reggelivel van a többi benne van az árba. Tényleg vannak jó árak csak azonnal menni kell nem lehet várakozni.Nektek mennyi lett a Filitheyo?

Üdv:Tamás
Előzmény: Magic11 (21177)
szoszi23 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21180
amikor vége a főszezonnak az Ltur-nál nagyon jó áron lehet (mindenhova) utazni.
Előzmény: hniko (21178)
szoszi23 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21179
Mi már utaztunk velük és mindent tartalmazott! Szállás, transzfer, ellátás, illeték... :)
Előzmény: Magic11 (21177)
hniko Creative Commons License 2010.06.01 0 0 21178
Szia!

Ahogy néztem szállást+ellátást is tartalmaz az összeg, pár napon belüli és düsseldorfi indulást feltételezve. Elég durva, hogy akár ennyiért is lehet...
Előzmény: Magic11 (21177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!