Nyertem jegyet a KIA akciójában valamelyik UEFA meccsre! :-) Eddig még soha semmit sem nyertem...!!! A vicc, hogy éppen a casco-t kötöttem a még át sem vett autóra!
Jut eszembe... leírnátok, hogy ki melyik biztosítónál, milyen önrésszel mennyi casco-t fizet? Thx : Menyus
A szívó oldal a légszűrővel kezdődik (melynek funkciója, hogy ne engedje be a "nagyobb" részecskéket a motor égésterébe). Némi ellenállást ez is jelent, de senki ne higgye, hogy ez a legnagyobb "probléma" - bármennyire is ezt hangoztatják a sport légszűrő gyártók.
Az a cél, hogy több levegőt jutassunk a motorba. Mivel hidegen sűrűbb ezért az sem mindegy milyen meleg. Önmagában egy betét, sport légszűrő (a gyári légszűrőházban) nem fog javulást hozni.
A papír szűrők igen sűrűn bordázottak míg a sportszűrőn 15-30 borda van általában. Ezért hiába igaz, hogy a papíron nehezebben áramlik át a levegő mint az adott szöveten, ha a papírszűrő kiterített felülete általában min. 7x (!) nagyobb mint a sport szűrőé. A "lényeges" javulást a légszűrőház elhagyása jelenti, de CSAK akkor ha hideg levegőt szívhat a direktszűrő - és nem a motorház felmelegített, ritkább levegőjét.
Tényleg nincs semmi gond, élvezem a csendes és hűvös suhanást, amíg még ilyen olcsó a benzin. :p
A LEDről már akartam kérdezni, én is szeretnék helyzetjelzőket előre-hátra. Meg tudnád mondani, hol lehet kapni, mennyiért, pontosan milyen típus kell?
"Örömmel olvasom hogy mindenkinek annyira hibátlan és probléma mentes a Ceedje hogy az EUR árfolyamrol szól a fórum :-))) nem baj, csak igy tovább!"
Hát ez van, én tényleg nem tudok problémáról beszélni,(fórumozni meg csak kell!!) pedig 20000 km en vagyok túl, ill közel egy év használat . Remélem ez a tendencia folytatódik!
A spekuláció sosem ér véget, a gyenge forint is ugyanannak a spekulációs tőke-és pénzpiacnak a "hozadéka" mint az erős árfolyam. A forint eléggé védtelen az ilyen hatások ellen,ezért a nagy ingadozás. Ennek csak az vet majd véget, ha euro lesz nálunk is. (persze az ,hogy milyen átváltási árfolyamon,az megjósolhatatlan..)
Közgazdaságilag már nehezen indokolható az olajárak jelenlegi szintje is, viszont a piacon kialakult lufi természetéből adódóan irreálisan viselkedik, így a drágulás felső határára megalapozott becslést adni szinte lehetetlen - inti óvatosságra a befektetőket Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője. Az egyelőre féktelen áremelkedésnek több minden is gátat szabhat: például az amerikai kamatcsökkentő ciklus elviekben közelgő vége, a vártnál nagyobb tengerentúli keresletcsökkenés vagy a kínai gazdaság esetleges megtorpanása mind kiváltó ok lehet.
Az arab olajkitermelő országokat tömörítő OPEC a friss rekordok ellenére is hajthatatlan a kitermelési kvóták kérdésében; a szervezet tisztségviselője szerint ha növelnék a kibocsátási szinteket, a többletállományra egyszerűen nem találnának vevőt.
A magas árutőzsdei jegyzésárakért továbbra is a gyenge dollárt és az árupiacokra áramló hatalmas volumenű spekulatív tőkét teszik felelőssé; hogy az ellentmondó jelentések és indoklások közül melyik bizonyul helytállónak, úgy tűnik, csak hosszabb távon derülhet ki.
OFF Egyébként meg senki sem kérdezte meg mi az a piros gomb ott alul a ZF1-esen. Na kb. ebben a pillanatban van most a világpiac és gazdaság. De egyszer valaki megnyomja a piros gombot. :) /OFF
haha, proceed bmw-eket és lambokat alazott a 24 órás versenyen? A kis koreai piszok, hogy képzeli ezt. :)
OFF érdekes olvasni, hogy sokan arra várnak, hogy tovább erősödik a forint. Az senkit sem zavar, hogy ez csak színjáték és spekuláció? akinek esze van most gyorsan állampapírt vesz és euro-t és együtt úszik az árral, a piaccal (dollár nem jó, ha nem lesz háború sosem lesz már erős dollár), hogy ha majd észhez tér a piac (mert a spekuláció is véget ér) akkor legyen miből fizetni a 260-280-as euro/forint árfolyam mellett az 500Ft-os gázolajat és a törlesztőt. wake up! /OFF