Keresés

Részletes keresés

Spanci Creative Commons License 2005.12.05 0 0 34

Mennyi vót?

 

És láttatok mostanában textilporzsákost? Amennyi? És hol?

Előzmény: vjozso (33)
vjozso Creative Commons License 2005.12.05 0 0 33
Kösz az infókat a többiek nevében is!
Pár hete vettünk egy porzsák nélküli porszívót (LG Cyking) és épp tegnap este akartam kib@szni a kukába, mert feltünt hogy a kábeldobnál gyönyörüen kifújja a port... El is döntöttem hogy a köv. porszívónk aquafilter-es lesz. Aztán most olvasom, hogy az se igazi...
(Még szerencse hogy az este szétkaptam a gépet, és kiderült hogy egy tömítést sikerült összegyűrődve berakniuk a gyárban, és ezért került por a kábeldobhoz.)
Előzmény: Vas-kakas (31)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 32
Az a porzsák fajta a legjobb:
amelyik a porszívó által nyitható ajtójal rendelkezik, mert ha elejted a porzsákot, akkor sem jöhet ki belőle semmi.
amelyik többrétegü papírpelenka anyagból van, rétegek között és a porzsákon belül is aktív szénporral, hogy ne juthasson ki belőle az egérszag.
amelyikre illatpatron helyezhető
amelyik olcsó és környezetbarát
Előzmény: vesevedo (15)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 31
Ha vízszűrésüre gondolsz, koszos, büdös. Nemelég hogy takarítani kell, még a porszívót is el kell mosni. Egyszer.
Olyan, hogy nulla átmérőjü buborék, nincsen. Buborékot szétrobbantani csak kavitációval lehet, de attól meg gyorsan elkopik a porszívó.
Tehát a buborékok belsejében egy csomó por át tud jutni a vízzáron sokkal gyorsabban öregítve az esetlegesen utánna jövő HEPA filtert.

Ha száraz-nedves porszívóra gondolsz, a lényeg a porszívófejekben van. A teljes keresztmetszetben szárazon tisztító porszvók fejének műszaki megoldásait világszabadalmak védik, ilyen fejekkel rendelkező porszívok nem kaphatók nagy áruházakban. Ez annyit jelent, hogy pl. ha a szőnyeg nem lett teljes keresztmetszetében előtte kiporszívózva, akkor a vegyszeres víz a szőnyegben maradt porral sarat képez, amit utána szívó erővel úgysem lehet már kiszedni.
Viszont ha ki lett teljes keresztmetszetében tisztítva, akkor meg minek a víz.
Ez a sár a benne levő szervetlen porral (homok) csiszokó emulziót képez száradáskor. Amikor a szőnyegen lépkedünk, a szönyeg szálai mozognak az éles homokszemek előtt és elvágják azokat. Magyarul, vedlik a szőnyeg.
Előzmény: ketron (20)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 30
A központi porszívónál nincs motorhang, de kiszívja a lakásból a levegőt. A kiszívott levegő helyébe az ablakréseken, szellőzőkön, kéményeken keresztül koszos levegő áramlik a külvilágból.
Az összes kommersz porszívó nagyfordulatu kommutátoros motorral van szerelve, ami visít, mint a fene. Ehhez társul még a minnél erősebb szívóhang és a porszívót tologató szitkozódása, mert a nagy szívóerő miatt a fej nekitapad a szőnyegnek és nem lehet tolni.
A porszívó hangját ellehet tolni magasabb ember által már nem hallható frekvenciákra, ilyenkor a porszívó mellett beszélgetni, zenét halgatni lehet. Ilyen porszívót nem lehet nagyáruházban kapni. Ezek a porszívók kommutátor nélküli aszinkron motorokkal vannak fölszerelve, melyeket frevenciaváltó inverter táplál a hálózati 50Hz-nél sokkal nagyobb frekvenciával. Tulajdonképpen ezek ipari elektronikák, ezért az áruk sem a Trabanttal közösködik mondjuk a Mercivel szemben.
A szitkozódás is elmarad, mert ezek a gépek nem a szívóerejükkel győznek.
Előzmény: MRTigra (24)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 29
Nagyon gyakran keveredek porszívó versenybe, ahol az ügyfélen kívül magam is szembesülök a különbségekkel.
Nem a Wattszám, nem az ár dönt. Manapság elterjedt tévhit, hogy minnél magasabb teljesítményü és szívóerejü gép a jobb. A takarítás hatékonysága, kényelmessége, egyszerűsége praktikus kiegészítőkkel, alacsony energiafelhasználás, környezetkímélés, a tisztított anyag kimélése és élettartam növekedése a döntő.
A verseny előtti és utáni protein teszt eredménye és a kiszedett porok mennyisége, ősszetétele a döntő.
Tehát az a porszívó a legjobb, amelyik:
--a legrövidebb idő alatt
--a legkissebb energiafelhasználás mellett
--a legkissebb emberi energiafelhasználás mellett
--a legkissebb környezetterhelés mellett
--a legegyszerűbben
nem a legtöbb, hanem minden szenyeződést felszed és elkülönít a tisztított környezetből a mechanikusan fellazíthatótol a vegyileg oldhatóig, a szervestől a szervetlenig mindent és szárazon és pl. a szőnyeg, vagy az ágybetét teljes keresztmetszetében. Valamint a tárolt por bomlásakor a keletkező gázokat is megköti.

Ezen paramétereknek figyelembevételével Magyarország porszívózó lakosságának 90%-a csak időtöltésből tologatja a porszívót, mert takarítani jó szerszám híján úgysem tud. Ezt természetesen bizonyítani is tudom.
Előzmény: Burmese Sausage (21)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 28
A legmodernebb tech. szerint a lakásba bármiféle nedvesség bevitele nem ajánlott, mert az emelkedő páratartalom az atkáknak, a penészgombáknak és a baktériumoknak nagyon kedvez. Legfeljebb kiborult étel esetén kell felmosni, de minden más esetben előnyösebb, egészségesebb és olcsóbb a száraztisztítási technológia.
Előzmény: upalong (22)
Vas-kakas Creative Commons License 2005.12.03 0 0 27
A HEPA fiiltert cserélni kell, amikor a filter kilépő oldala is elkezd koszosodni, vagy nagyobb teljesítményü gépeknél az anyaga elfárad és kis repedések jelennek meg a kilépő oldalon.
A géptől, amelyben benne van, annak előszűrésétől függ, hogy mennyi idő alatt használódik el. Egy TÜV minősített HEPA filter kb. 5000FT nálunk.

Vas-kakas
Előzmény: vjozso (17)
kallap Creative Commons License 2005.12.02 0 0 26
ha jól láttam nagyon válaszok nincsenek, pedig ugyanezek a dolgok érdekelnének engem is mint a többieket.

porzsák nélküli porszívó tapasztalok, stb.

mire figyeljunk milyen fej legyen a géphez?

gondolom nagyjából mindegy milyen márka, hiszen egy csövet egy villanymotort és egy zsákot mindenki össze tud rakni normálisan, de azért ha van valakinek összehasonlítási alap arról, hogy a márkák között van-e valami különbség? (azonos teljesítményen persze) melyik márkának volt szimpatikus a keféi/fejei.

olvastam olyat, hogy két 1800W-os porszívóból az egyiknek 300W-os szívóteljesítménye a másiknak 360W szívóteljesítménye volt.

van valami tpp, hogy ez mitől lehet?

szerintetek a porzsáknélküli(víztartályos) gépeknek kisebb a szívóteljesítménye? elvégre annak még a vizet is meg kell keringetnie. nem tom, nem értek ehhez. valaki írjon már okosakat! :)
H_G Creative Commons License 2005.11.08 0 0 25
A filtert kimosni sokkal macerásabb, mint a porzsák kidobása. Viszont elég kevés porszem olyan finom, h. odáig eljusson, így 4-5 porszívózást meg lehet csinálni úgy, h. csak a nagy porgyűjtő dobozt üríted ki.

Bővebb felvilágosításra várók forduljanak a feleségemhez, mert a mi Samsungunk olyan bonyolult, h. én még bekapcsolni se tudom, nemhogy szétszedni :) Mindenkinek azt tanácsolom: ne csúcsmodellt, csak vmi régi, bevált designt, minimális számú gombbal és állítási lehetőséggel!

Előzmény: e_dora (23)
MRTigra Creative Commons License 2005.11.08 0 0 24

Egy valamiről még nem esett szó: a hangról!

Van-e különbség az egyes modellek között hangerő tekintetében?

Gondolom nem olyan egyszerű ez, hogy minél nagyobb teljesítmény, annál hangosabb..

Megtaláltam a megyénkben legolcsóbb darabot, mely teljesítményszabályzós, textilporzsákos, 1400W-os, mindössze 5.499-ért!

 

Nem akarok belefutni olyan hibába, hogy megveszem ezt az olcsót, minden szép és jó, csak iszonyat hangos, míg egy 8.000-es sokkal csendesebb lett volna!

A boltban meg nem nagyon engedik kipróbálni..

 

 

e_dora Creative Commons License 2005.10.02 0 0 23

sztem hülyeség, de majd a legközelebbi vásárláskor megnézem a németeknél..

 

 

más: van vkinek tapasztalata ezekkel az új porzsák nélküli gépekkel? most mindenhol ezt látom. jó ez? van különbség? nagyon mocsok üríteni? ..

Előzmény: Bukshi (19)
upalong Creative Commons License 2005.10.01 0 0 22
Na most ezek a száraz-vizes porszívók arra is jók, hogy felmossák a járólapot vagy érdemesebb a hagyományos vödrös módszernél maradni?
Előzmény: ketron (20)
Burmese Sausage Creative Commons License 2005.10.01 0 0 21
Sőt mi van a komolyabb takarítógépekkel? Dyson, Lindhaus, TASKI, Tennant, Karcher stb? Mind a saját technológiájára esküszik, de van itt az indexen valakinek tapasztalata?
Előzmény: ketron (20)
ketron Creative Commons License 2005.09.19 0 0 20
Mi a véleményetek a vizes porszívóról?
Bukshi Creative Commons License 2005.07.29 0 0 19

Van egy Samsung porszívónk (VC-6714H), akartam hozzá venni egy új textil porzsákot. Bemegyek a szegedi ELSZO szaküzletbe és kapok egy megdöbbentő választ, hogy amióta beléptünk az EU-ba, nem lehet textil porzsákot forgalmazni egészségügyi szabványok miatt, csak papírt. Nekem meg papír nem kell, mert az folyton kiszakad, akár pár perces porszívózás után. Rendelni meg elvileg már nem lehet.

Van esetleg valamilyen ötletetek, tippetek ezzel kapcsolatban?

Catman Creative Commons License 2005.07.18 0 1 18

Ha mar rabukkantam erre a topicra, es eppen most vettunk porszivot, akkor megosztom a tapasztalatokat. :) Szoval  most vettunk a praktikerben 13.990-ert egy Fagor porszak nelkuli, hepa szuros porszivot, mar porszivoztam is vele 1x. :) Amire vettuk, arra tokeletesnek tunik: szepen osszeszedte a port/hajat/szoszt... A hepa filtert a hasznalati utasitas szerint neha folyo viz alatt ki kell obliteni, a portartalyt meg siman a kukaba/zacskoba boritod. Szoval jonak tunik, remelem az is marad. :)

vjozso Creative Commons License 2005.07.08 0 0 17

Hepa-filteres porszívóval találkozott már valaki?

Az kell-e cserélni (gondolom: igen) és mennyibe kerül (gondolom: jó sokba) ?

interm Creative Commons License 2005.07.02 0 0 16

Hali4

 

A textil porzsákos csak akkor jó, ha ki lehet bélelni megfelelő, hozzáillő mikrofilteres papírporzsákkal, ami eldobós. Egyébként a textilzsákot víz alá nyomtam, és akkor nem robbant ki belőle a por. Szárazon igen. Legalább 1000 wattos legyen, fokozatnélküli teljesítmény szabályzós, fém hoszabbítócsövei legyenek, kefés kárpittisztítója, és jó hosszú zsinórja. Az 5-6 ezresek ócskák. Pénzkidobás. A porzsák nélkülit nem használtam, arról írjon valaki. engem is érdekel.

Előzmény: vesevedo (15)
vesevedo Creative Commons License 2005.06.28 0 0 15

Sziasztok!

 

Látom ám hogy ez nem egy pörgős topic, de hátha jár erre valaki és megmondja a frankót arról hogy milyen porszívót érdemes venni.

Gondolok itt arra hogy melyik porzsákfajta az előnyösebb, vagy mennyire jó a porzsák nélküli porszívó?

Életem első porszívóját készülök megvenni, úgyhogy biztos sokaknak van nálam több tapasztalata. Az fontos lenne hogy a szőnyegről a mindenféle szöszöket és szőröket lehetőleg könnyen felszedje.

 

Szóval "osszátok az észt" porszívó ügyben és én figyelek!

 

köszi

 

vv

Qqberci Creative Commons License 2005.01.24 0 0 14
Okos asszony :-DDD
Előzmény: interm (13)
interm Creative Commons License 2004.12.28 0 0 13

hali!

Vettem egy Siemens gépet. A nejem valamiért megközelítette, és azonnal készen volt az ítélet. Ezzel az 5 cm zsinórral ugyan hogy fogom körbeérni a lakást. Először azt hittem ugrat. Azóta sem vette a kezébe. Nem árultam el a megfejtést.

Qqberci Creative Commons License 2004.12.17 0 0 12

Jössz egy sörrel:

 

Porszívómúzeum: http://www.137.com/museum/

 

A porszívó felfedezése és története: http://inventors.about.com/library/inventors/blvacuum.htm

 

Kellemes porszívást :-)))

Előzmény: elefantkillah (10)
Alfa Hold Creative Commons License 2004.12.16 0 0 11
Daewoo porszívót ne vegyetek.
Sokat visznek vissza belőle.
elefantkillah Creative Commons License 2004.10.27 0 0 10

gyermekeim !!

ha tudna valaki segíteni abban, hogy a porszívó feltalálásáról/történetéről/fajtáriról/nagy lépéseiről megtudjak valami érdemlegeset, annak igen hálás lennék. ha az információ csudajó még akár egy sört is fizetek.

kösz.

 

Wormie Creative Commons License 2004.09.02 0 0 9

Nem tudom, pontosan melyik boltra gondolsz, de szerintem az már nem ETA mintabolt, legfeljebb árulnak azt is.

Az ETA márkabolt a Déli pu-nál van, a Kékgolyó utcában, kb. a Ráth Gy. utca sarkán.

Előzmény: H_G (7)
akottyabotko Creative Commons License 2004.09.02 0 0 8

Köszönöm segítségteket, igen nagyon sajnálatos, hogy igazándiból még mindig használhatatlan a magyar világháló... No, tehát a tapasztalat: Az alkatrészazonosításhoz a cseh oldalak voltak normálisak. A magyar cégek (tisztelet a kivételnek, de ebben a témaban olyannal nem találkoztam!) nem rakják fel a hálóra az aktuális készletüket. Azért, mert. Az úgynevezett gyári szakbolt (köszike valamilánykabátban, de én is azzal kezdtem!) igazándiból számomra használhatatlan volt. A reklámjában ETA-kereskedésnek nevezett másik cég már régen nem foglalkozik ilyesmivel, sőt a telephelyük is megváltozott. Szerencsére a telefonszámot vitték.

De végül megtaláltam a megfelelő kereskedőt, az viszont nem találta meg a nekem megfelelő dolgot. A legjobb tanács amit kaptam, elég rövid volt: Irány Párkány, vagy Rév-Komárom. Megyek. Mégegyszer köszi!

H_G Creative Commons License 2004.09.01 0 0 7
Asszem, ami Kádár idején az ETA-mintabolt volt, az még ma is az -- a Blahánál, jobb oldalon, kicsit az Astoria felé.

Előzmény: akottyabotko (3)
valamilanykabatban Creative Commons License 2004.09.01 0 0 6
nos kedves kotyogóbot
hogy kiengeszteljelek felhivtam az első számot arról az oldalról ami először megjelent a Gugliban és tudod mi jelentkezett??
nem fogod kitalálni
az Eta - nem a szeparatista baszk szervezet hanem a mintabolt
a biztonság kedvéért megkérdeztem hogy mindenféle eta háztartási gépük van e mire azt mondta a hölgy hogy igen
ideirom a szám elejét hogy be tudd azonositani ha hajlandó leszel annyit megtenni magadért amennyit én ismeretlenül is megtettem érted ahelyett hogy játszod a sértődöttet 355........
és valóban talán picit gunyoros volt a felhang ezért elnézésed kérem, de nem szeretem ha valaki tehetetlenkedik
Előzmény: akottyabotko (5)
akottyabotko Creative Commons License 2004.09.01 0 0 5

Kedves valmyfijú!

És ha esetleg megtetted volna, akkor tudnád, hogy amit kapsz, az nem igaz....

Mert a magyar cégek nem naprakészen vannak a világhálón.

De nem baj, az viszont az, hogy hülyének nézel.

Előzmény: valamilanykabatban (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!