Keresés

Részletes keresés

Isegrim Creative Commons License 2001.03.18 0 0 23
Milyen fegyvered van?
Előzmény: Trebitsch (22)
Trebitsch Creative Commons License 2001.03.18 0 0 22
Ügyvédek igen, mer azok csibészek. :)

A vagyonvédelmet felejtsd el, meg minden egyebet is. Öt éve gyűröm a témát, hidd el, elmélyedtem alaposan benne... :) Amíg nem lesz normális fegyvertörvény, addig izé az izénkbe, nem önvédelmi. Sport az lehet, az van nekem is - de az más.

Másik hely: http://www.kaliber.hu/kaliber/index.html
Ezen kívül a fegyver.org-ról többszáz link mutat mindenféle jó kis honlapra, gyártók, stb.

Előzmény: Isegrim (21)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.18 0 0 21
Nem kell parlamenti képviselőneklenni, ügyvédek is megkaphatják, ha fenyegetve érzik magukat. Én már most fenyegetve érzem mgam, pedig még 4 év... :)

Másik indok lehet vagyonod védeleme. Az személyes fenyegetettség elvileg létezik, gyakorlatilag nem tudod igazolni.

Nem sok 1000 J 357-re, a Hirtenberger cég által gyártott 1030 J-t tud. Elég ritka holló. Az átlag tényleg 600-800 körül van.

A puskalőszer meg lenet akár 4000 J-os is (7,62 x 51 avagy .308 Winchester).
Elefántpuska 15 000 Joule. Önvédelemre kifejezetten jó. :)

A kis 38-as tényleg tök jó önv. fegyvernek. Kicsi, könnyű, azonnal tűzkész.
Szép az a Hogue nyél.

A fegyver.org -ot jó hogy ideírtad, én már ismerem, de tényleg jó hely. Tudsz még ilyenenket?

Előzmény: Trebitsch (20)
Trebitsch Creative Commons License 2001.03.18 0 0 20
Kartácsok,

csak segítségképpen: http://www.fegyver.org/ismertet.html
Egy rahedli stukker elemzése ott van.
A .357-esre az az 1000 J viszont sok lesz egy kicsit, akkorát puskából szokás lőni... :)
Itt találtok néhány adatot különféle gyártók lőszereiről, ámbár elvarázsolt angolszász mértékegységekben, de ott vannak a váltószámok: http://www.fegyver.org/ismertet/taurus_617.html

Amúgy a fegyvernél is, mint mindennél, azt kell eldönteni, mire akarod használni.
Önvédelmet felejtsétek el, ahhoz előbb parlamenti képviselőnek kell lenni. A sportnak meg ezerféle válfaja van...
Ha mégis sikerült parlamenti képviselőnek lenni, akkor én egy ilyet vennék magamnak:
:)

Isegrim Creative Commons License 2001.03.18 0 0 19
Nem láttál te még Stingert (expanzív 22-es lövedék) akkor.
Önvédelmi fegyvernél nem utolsó szempont hogy könnyű és kicsi legyen. Ez mondjuk a 357-esekre nem áll, bármilyen kiváló fegyverek is egyébként.

Ha meg valakit hasba lősz egy expanzív skulóval, nemigen fog már ugrálni. Az meg külön jó, hogy nem hal meg tőle, mert még a rohadt szemét miatt egy csomó jogi szarságot is a nyakadba varrnának, bizonygathatod évekig, hogy jogos önvédelem volt.

Azontúl nem megy keresztül a faszin, nem sebesít meg ártatlankat, mint a teljesköpenyű lövedékek.

Előzmény: Kiraly (18)
Kiraly Creative Commons License 2001.03.18 0 0 18
Ja, egyebkent en 22-est nem vennek. Az igaz hogy tobben halnak meg tole az utcakon vilagszerte mint barmi mastol de egy kozelharc soran a 22-es ovedekenek kis merete miatt mar reg bele martanak a kest az emberbe ha mondjuk valaki agresszivan kozeledik ilyen szandekkal feled.
Előzmény: Isegrim (17)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.18 0 0 17
Én is lőttem 357-essel, Hirtenberger lőszerrel (1000+ Joule...), fülvédő nélkül.

Csengett is a fülem jó egy órát...

A pisztoly SW 586-os revolver volt.
Azok háistennek soha nem akadnak el.

Kiraly Creative Commons License 2001.03.18 0 0 16
Nm tudom. Vszinu. Utana kiprobaltam egy masik 45-ost, asszem Rugert es az jo volt. Egyebkent 357-es(?) Magnummal is lottem vagy 3-at. Az hihetetlen hogy milyen energia van abban a lovedekben az elozoekhez kepest. Jo nagyot ut a reakcioero.
Előzmény: Isegrim (15)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.18 0 0 15
Én csak láttam olyat, külcsínyre jól nézett ki.

Nagyon sok (majdnem minden) múlik ám a lőszeren!

A gyenge minőségű 22-es Rex-el szinte minden pisztoly folyamatosan elakad, jobb minőségű (pl. Stinger... na jó, nem kifejezetten sportcélra találták ki a kis mocsok expanzívat) lőszerekkel nagyon ritka az elakadás.

45-össel nincs tapasztalatom, valszeg nem is lesz, szerintem tiszta hülyeség mint lőszer.

Lehet, hogy azért akadt el, mert a 45-ös elég lomha, ráadásul nagy a hüvelye?

Előzmény: Kiraly (14)
Kiraly Creative Commons License 2001.03.18 0 0 14
En lottem Smith & Wesson 45(?)-os felautomata pisztollyal. Pozitiv elmenyeim nincsenek vele, minden 3 loves utan "elakadt". Viszont 9mm-es Rugerrel nagyon meg voltam elegedve.
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.17 0 0 13
A törvényt nem ismerem teljesen :( viszont annak sem örülök, hogy csak sport céljából lehet fegyvert tartani.
Mindenféle fegyvert lehet sport célból tartani ???
Ha igen, hát be kellene lépnem egy sportkörbe :) akkor legalább kiélhetném nyugodtan a lövöldözési hajlamaimat :D

SB

Ui.: a W P38-ról annyit, egy rongyba volt becsavarva, és a padláson állt vagy 20 évig egyfolytában, és egykis rozsda sem volt rajt :)

Előzmény: Isegrim (12)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.16 0 0 12
Tudtál lőni P38-al? Rohadt mázlista.

Nekem viszont volt a kezemeben eredeti (csak valami hülye barom barbár marhasága miatt hatástalanított) P 08 Parabellum és a nagy Ő, C 96 Mauser... egyik sem egyszerű.

A P38 nem különösen nehéz, kb 1 kg, minden normális, acéltokos automata ennyi (üresen). A kompozitok és a kis beretta (imádom) 600 gramm körül vannak, üresen.

Amúgy figyelj, lehet ám venni P 38-at, parabellumot meg az istencsászár C 96 Mauser-t is, én láttam a Frankioniajagd német vadászjkatalógusban, használt fegyver áron, tényleg olcsón (400-600 DM) árulják.

A P38-at a mai napig gyárják, egészen az utóbbi évekig ez volt a Bundeswehr szabvány oldalfegyvere, P 1 néven. De gyárják önvédelemre is, asszem az ERMA meg a Walther. De őszintén, most már vannak azért jobbak is, csak hát ezek fegyvertöréneti legendák (a P38-as volt az első szolgálati, revolverezni tudó féla. pisztoly).

Az engedéllyel kapcsolatban (sajnos) ne bízd el magad, önvédelmit nem fogsz kapni, az tuti, az a vicc amit írtam nem igazán vicc.
Sportfegyverként tudsz maximum szerezni, de akor kötelező lejárnod egy lőtérre, + versenyezni kell.
Nem árt egy lőteres haver.

Rohatt fegyvertörvény... pedig kurvára szeretnék Brown Bess flintával lőni. :(

SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.16 0 0 11
Megpróbálok képet szerezni róla.
Nekem volt közeli kaopcsolatom egy W P38-cal, az a vélemeényem róla, hogy:
-egy kicsit nehéz
-egy kicsit nagyot rúg vissza, de
-pontos mint a halál ....
Amikor kipróbáltam, a csuklómat majd' kitörte, jó tizévi pihenés után öregapám bányásta el? melléképületi padlásról, azóta már az isten tudja hol lehet (ugye kétkocsi fát kaptunk érte, az erész pedig tobábbadta egy maffiózó haverjának, akit a ContiCar buliban lecsuktak)
Szal a pisztoly király (P38), csak nem lehet sehol sem hozzájutni

Még nincs engedélyem, de vaalhogy csak bebiztom, hogy kell :)

SB

Előzmény: Isegrim (10)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.16 0 0 10
ERRATA
*Állítólag nem ürít rendesen, ha nem fogod erősen.*

A Desert Eagle-re gondoltam.
A ,22-es Beretta (és a többi ,22) csak gyenge minőségű (pl. közismert REX) lőszerrel produkál elakadást, amelyek gyengébbek is a többinél.
Ez általánosan igaz a többi féla. pisztolyra is.

Azért adhatnál a stukkerről némi infót, így csak találgatni tudok:

Tudtommal a jelenlegi US Army oldalfegyver a Beretta 92F, ami viszont 9 mm-es. Szerintem az egyik legszebb klasszikus formájú automata, a Berettak nagyon szépen vannak kivitelezve is, öröm kézbe fogni őket, gyorsan lehet velük lőni a könnyű szán miatt (szerkezetileg sokat átvett a Walther P38-tól... hiába, ebben a témában a friccek az istenek). Csak épp drága.

Ha a stukker ,45 ACP volt, akkor majdnem biztos, hogy az USA-ban (igazából érdemtelenül) rendkívül kedvelt COLT 1911A1-et láttad. Hogy nem rúg vissza nagyot, az nem annyira különös, a 45-ös kb. a 9mm-esekkel egyforma erejű, viszont a löv. kezdősebesség 100-200 m/s-al elmarad azokétől (nagy lassú lövedék... tudod: E=1/2 m x v^2).

Eszedbe ne jusson eredeti Colt-ot venni, híresen szar minőségűek a Colt automatái (SZVSZ a forgókra nem áll). Én láttam egyet lőtéren, néhányszáz lövés után meglazult a cső rögzítése, elég pontatlan lett tőle a pisztoly. Azért semmi gáz, rengeteg más cég gyárja, általában a keresettség miatt drágán.
Igazából a hírnéven kívül semmi nem indokolja, hogy ilyet vegyen valaki, szerkezetileg nem nagy szám.

A 45-ös lehetett még HK USP is, mondom, találgatni tudok csak. Hogy nézett ki?

Neked van engedélyed? Önvédelmit csak veszélyeztetettség esetén adnak ki, amit viszont igazolni kell, csak épp hogyan? Úgy szoktak viccelni, önvédelmit csak halotti bizonyítvánnyal adnak...

SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.15 0 0 9
Köszi a megjegyzéseket

Lenne egy kérdésem, nem tudja vki, milyen márkájú _önvédelmi_ pisztolyt cipelnek a katonatisztek magukkal az USAban (.45-ös). A nyáron volt szerencsém egy lövészklubban kipróbálni az USAban, és a "kicsike" künny? is volt, pontos nem rúgott nagyot vissza etc. :) Aranyos kis "dög", szal ha vki tudja mi lehetett a márkája ne sajnáljon, írja le róla a véleményét :)

SB

Előzmény: Isegrim (8)
Isegrim Creative Commons License 2001.03.15 0 0 8
FEGYVERBUZERA MINDHALÁLIG!

Most pedig lefikázom a sivatagi csirkét, de nem téged akarlak megbántani:

Önvédelmi célra abszolut hülyeség, mer ugye 2 kiló, hamar el fogod unni hogy ekkora vasat cipeljél. Az ismerősöm Izraelben él, baromira fellelkesült, aztán félév múlva lecserélte egy 9-es CZ 75-re, a fenti ok miatt. Még jobb valami kompozit 9mm-es (Glock, Walther p99), 22-es kis beretta is bőven elég.
Állítólag nem ürít rendesen, ha nem fogod erősen.
A mindősége pedig közepes.
Ha erős kell, van ennél erősebb is, pl. Casull ,454-es revolverek, szabadpisztolyok, 600-as elefántpuska (15 000 Joule...), vasúti löveg stb.
Miért nem 44-es revolvert veszel? Erősebb lőszereket használhatsz, pontosabb is. Meg pláne olcsóbb.

Persze a fenti érvek szart sem érnek ha fülig bele vagy buzulva, akkor mindenképpen vedd meg! :)

Ha valaki viszonylag olcsó, de jó minőségű féla. akar, ajánlani tudom a CZ 75-öt. Cseh, 9mm, 15+1 tár, korrekt minőség. Van hozzá ,22-es betét (külön kell venni), gyakorlásra jó.

Revolverben nagyon korrekt a SW 586-os sorozat, ,357 Magnum, így lőhetsz ,38-as Wadcutter-rel is.

raepa Creative Commons License 2001.03.11 0 0 7
DE? Magyarorszagon tilos maroklofegyverrel vadaszni. Onvedelmi fegyvernek jo, vadaszaton, medve ellen. Disznek esetleg, celbaloni tul eros. Szal egy nagy kaka ez a stukker. Szerintem vegyel inkabb valami HK vagy SIG termeket. Ott a penzert minoseget is kapsz a nev melle.
De kezdok eloszor inkabb legpisztollyal gyurjanak, aztan valami olcsobbal egy loteren. Utanna meg elmehetnek a busba, mert Maon atlagpolgar legalisan ritkan kap fegyvert.
Előzmény: SB a.k.a. StormBird (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.10 0 0 6
Mindegy, csak ne legyen a környéken baromfiudvar.
archer1 Creative Commons License 2001.03.09 0 0 4
vizipisztolyt!!
bocs, nem tudtam kihagyni...:-)))))
de ne sivatagi sast, mert ahhoz ammo csak az oázisban...:-)))
A.
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.09 0 0 3
Még nem vettem meg, most csak spórolok egy .44-es aranyb?rüre :) Nem lesz olcsó mulatság :)
Előzmény: Prof (2)
Prof Creative Commons License 2001.03.08 0 0 2
Szasztok!

Ez azért érdekes...

Egészen pontosan melyik Desszert Sast vetted meg? És hogyan (I mean, legálisan)?

Prof

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1
Ne vegyél.
gigant Creative Commons License 2001.03.08 0 0 0
Olyat vegyél amiből nagy 0 alakú golóbisok jönnek elő!
(he-he,életem első 0-zása)
SB a.k.a. StormBird Creative Commons License 2001.03.08 0 0 topiknyitó
Hi mindenki

Eme topikot azért hozatm létre, mert:
1. szeretem a fegyvereket
2. szeretnék azoknak segíteni akik esetleg vásárolni szeretnének egyet
Az én választásom egy Desert Eagle-re esett mert tetszik és a tulajdonságai alapján ez tűnt -nekem- alegmegfelelőbbnek :)

Topikra fel, mi a ti véleményetek erről ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!