Gyermekkoromban a házunk előtt brummogott (fölfelé) és nyávogott (lefelé) az 59-es villamos. A hangja (éjjel-nappal) az életünk része volt, hajnalban akkor ébredtem fel, amikor kimaradt az első forduló.
A képeken látható BVVV "E"-tip. motorkocsikon mindkét rendszerű (alsó- és felsővezetéki) áramszedő volt. A korábbi képeken még alsóvezetékes a vonal, de zslevi 1941-es képein ott a felsővezeték mindkét képen.
Alsóvezetéskes (vagy hogy nevezik?) volt, legalábbis egy ideig egy szakaszon, Hamster oldalán a régi 2-es villamos fejezetben olvastam. Talán "öszvér" villamos is volt, amelyik mindkét áramfelvételre alkalmas volt? Logika volna benne...
Jó volt erre az oldalra ismét rátalálni. Klassz kép innen a Ráday utca torkolata. Hátul a Kecskeméti utca torkolatánál ma is szálloda van, csak nem ez :-(
Sziasztok! Bocsánat, nem akarok offolni, de nem régi képről írnék, viszont régi épületről, konkrétan a Várkert Bazárról. A nyáron fotóztam a belsejében, az itt készült képeket feltettem a blogomba és írtam is hozzá egy keveset:
A lényeg, hogy szeretnék írni még egy posztot róla további fotókkal, de szeretném ha egy kicsit személyesebb lenne, ezért ha valakinek van valami élménye az épületről, vagy arról hogy milyen volt ott például egy koncert, írna róla pár mondatot?
az általam látott források azt mondják, hogy 1939, és 1940-re készül el.
"Tanács körút 1. 1940 irodalom: Új Magyar Építőművészet. II. 1938." (Jékely-Sódor könyve)
Szerintem ez az irodalom kavarhat be, mert ha írtak róla 1938-ban, akkor csak a tervet ismertethették (nem a kész épületet), és kapcsolatát az 1935-ös Rákóczi úti épülettel
Viszont így ki lehet betűzni a feliratot: Neuman László selyemáru üzlete, Károly király út 26, pedig akkor már rég át volt számozva a Kiskörút. Vagyis az ott lehet, hogy csak egy alkalmi reklámtábla.