Szeretném megosztani és megbeszélni másokkal a tapasztalataimat, illetve minél több robotfűnyírós topiktárs tapasztalatait olvasni ebben a fűnyírórobot topikban!
Sziasztok. Nekem egy worx landroid s300 sw-m van már 4 éve. Eddig nem volt vele gondom. A mai nap meghülyült. Elindítom és elindul hátrafelé 1 métert aztán leáll. Az app azt írja ki, hogy a penge blokkolva van. Nincs ott semmi, tisztán forog. Találkozott már esetleg valaki hasonló gonddal? Esetleg valakinek valami ötlete, hogy mit lehetne kezdeni vele? Válaszokat előre is köszönöm.
Ennél csak a második lehetőség van. Nemhiába olcsó modell.
Egyébként két hete megy. Ennyi pénzért sztem tökéletes, igazából nem látom egyelőre hogy miért ér többet egy nevesebb gyártó modellje ugyanebbe a méret kategóriába (akár több százezer forinttal). Persze a tartóssága még kérdés, de egyenlőre ez a véleményem.
2.a megadott nm alapján ő kalkulálja ki a munkaidőt, csak a kezdés időpontját kell megadni(pl. 12-kor induljon, utána addig dolgozik amennyit ő kiszámol magának)
Az aktuális Obi akcióban beruháztam egy Landscape LX790-re. A hátsó kert 400 nm-es focipályaként funkcionáló területre sztem több mint jó. Majdnem teljesen téglalap alakú terület, elég jó pázsittal de azért nem egy mintagyep.
A kérdésem a következő lenne hozzátok. Ugye meg lehet adni a nyírandó terület nagyságát. Ezzel lényegében azt szabályozzuk hogy hány ciklust (nyírás, töltés, nyírás, töltés....) menjen a gép vagy azt hogy az indulás után hány órát legyen aktív (és ebbe az intervallumba tölt, nyír, tölt, nyír...? A logikus az utóbbi lenne mert idővel gondolom kevesebbet bír az akku és akkor az első verziónál növelni kellene a beállított nm-t ugyanahhoz a lefedettséghez!
Azt mondjuk nem értem miért nem adják meg a kezelésiben ennek a működési idő intervallumnak a hosszát?
Fura, hogy mindenhol össze vissza írnak róla. Szvsz egyetlen 2020as verzió van, ez pedig a WORX Landroid L1000 WR147E.
A worx-europe oldal németül beszél, szerintük a 2020-as modellek : "Das brandneue Modell 2020 ist mit einem Klingenblatt mit Selbstausrichtung ausgestattet." Ami a google fordító szerint: A vadonatúj 2020-as modell önbeállító pengével van felszerelve.
A korábbi modellek talán IP44 védettségűek, az új, WR147E ellenben már IPX5, azaz ez már slaggal elmosható.
Az egyik angol oldal szerint a WR147E egyedülálló módon tartalmaz egy új, "Floating blade deck"-et, mint lebegő penge deck-et, ami más, mind az elődöké. Ott van egy összehasonlító táblázat is.
Több helyen odaírták zárójelben, hogy 2019 vagy 2020-as modell a Worx Landroid M500 típusnál. Van valakinek infója, hogy mi a különbség? Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam.
Van 1 bosch indego connect 350 es gépem eddig szépen dolgozott de most küldi a telóra hogy a fűnnyíró vágómotorja nem működik megfelelően távolítsam el az akadályt! Ami természetesen nincs! Megy a robot de a vágórész nem dolgozi!
Tegnap nézelődtem kicsit, és nekem az jött le, hogy a Landxcape tulaja/gyártója is a Positec, ugyanaz, mint a Worx esetében. A nagyvilág hozzászólásai alapján a Worx support működik, így akár ez is működhet.
Szia. Én is néztem az obiban a Landxcape-et ,nagyon jó ára van. Sokmindent tud. Mit mondták neked a garanciáról? Ki szervizeli? Pót alkatrészeket hogy lehet beszerezni hozzá? Nekem az eladó azt mondta, ha valami gond lesz vele, a magyarországi képviselethez küldi az obi. De az csak egy iroda. A szerviz külföldi. A magyar Landxcape-et honlapon egy telefonszám sincs. Ezért nem mertem beruházni rá.
Ha a tiéd nem ilyen, akkor szerintem nem fogja tudni.
Egyébként szimpatikus ez a típus. Az, hogy van hozzá és ajánlja is a firmware frissítést, az megnyugtató (pl. az én Riwall-ommal szemben, amihez valószínűleg soha nem lesz semmi javítás) :))
Az megy 1509 nm-en, szuper is, de van még egy vetett füves 2500 nm:) a zaj ott nem zavaró, hátrébb van a háztól, és azért is veszem ezt mert komolyabbnak tűnik a penge, ott vannak huplik, stb. Na meg ez a Husiból dupla lenne. Az Alko Siralom, olyan mint egy Alibaba cucc.
Én se nem, talán Bauhaus-ban láttam IRL, nem tűnt olyan rossznak. A Robomow nagy pengés emlékeim szerint, totál más elv, mint a többi gyártó esetében, akik kis pengékkel operálnak. Kíváncsi lennék egy vágási kép összehasonlító tesztre egyszer...
Nos, aki Alko Robolinhoban gondollozik felejtse el. A német minőség egy kalap szar. Holnap rendelek egy Robomowot ez meg megy vissza a forgalmazóhoz. Nehézkes menü, nem lehet installálni, mint kiderült gyári hibás, gyatra sorjás műanyagok, egy kalap szar az egész.
Sziasztok. A napokban vettem egy Landxcape lx790 robotfűnyírót. Segítséget szeretnék kérni. A mobil applikációnál azt írja hogy nem támogatott. Ezt a típust nem lehet appról beállítani? A gyári garázson kívül valami más? Fűnyírás után visszamegy tölteni de feltöltés után nem indul újra nyírni 250nm a terület és 400nm van beállítva. Segítséget előre is köszönöm
Vagy egy porba kort felépíteni az első pár méter szegelyko lerakása után - ha fel akarod szedni akkor most csináld mert ha benövi a fu a vezetéket sokkal nehezebb lesz
Én is m500-át vettem. Én 10cm térkővel raktam körbe a füvet. 10cm-re raktam ahogy a leírása szerepel. Így a kerék a térkö külső szélén megy. Nem megy le róla de majdnem. Jobb lett volna 12-13ra rakni.
valahol egy cikkben lattam egy abrat arrol, ami osszehasonlitja a hagyomanyos- es a robotfunyiro nyirasi gyakorisaganak hatasat a fu novekedesere. Tud valaki segiteni hogy talalhatnam ezt meg ?
A fo problemam, hogy a szoloben kimondottan szolo/gyumolcstakaro novenyt vetettunk es nem tudom hogy ezekre a novenyekre milyen hatassal lenne a robotfunyiro gyakori vagasa, nem biztos hogy birnak.
pontosan annyira kell tenni a vezetéket, amennyit a doksi ír. nem véletlenül annyi. 26cm akkor, ha nem tud mellette menni (pld. mert nincs szegély), egyébként 10cm.
Na meglett a gép! Sikerült megegyeznem a Worx Landroid M500-ra. Képzeld kaptam árkedvezményt a gépnek az árából, és kaptam jelentős árkedvezményt további termékek árából (okos otthon világítás- Philips Hue + kompatibilis cuccok) így összességében még olcsóbban vagy kb. ugyanannyiért meg tudtam venni mintha kintről vettem volna. (gép árából 5 %, egyéb vásárlás 15%, így összesen ha az egész kedvezményt a gép árába tudom be, akkor bruttó 201e Ft-ra jött ki. Nagyon korrektek voltak.https://www.auto-homes.com/hu/spd/WR141e/Worx-Landroid-M-500)
Már el is hoztam a gépet, hétvégén ha nem esik, kiépítem a rendszert! Ha tudnátok még abban segíteni, hogy hány centire húzzam ki a vezetéket a fű szélétől, hogy a gyepnek a szélét is levágja? (A cég azt hiszem 26cm-t ír, de ezt egy kicsit soknak találom).
Köszönöm a segítséget és az információkat szuszu!, így sikerült jó áron beszereznem a gépet.