megnéztem és már csak azért is vastagabb szigetelést igényelne,mert akkor a falak síkjából nem türemkednének ki az ablakok és akkor nem férc munkával lennének berakva azok,amúgy nem rossz, van egy kicsit fura akusztikája,de egy rendes padlóval biztos más lenne
Baktói kiskertek amúgy nekem is nagyon tetszik! Ott fogok nézelődni, Tápé esetleg, illetve a Deszk előtti Marosmenti lakópark nagy szerelmem, és most jó áron is adják ott a telkeket, mert nem fogy... Most hallottam, hogy Gyálaréti kiskertek is ki fog épülni hamarosan...
Egyenlőre ott tartunk,hogy most szeptemberben kezdjük annak a Rókusi körúti I. emeleti panellakás felújítását, aminek az eladása után vágnánk bele a mobilház projektbe. Az asszonynak is tetszik nagyon. Pár vállalkozó barátomnak megmutattam, akik már pár házat felhúztak, mindnek annyira tetszett az ötlet, hogy többen is belekezdenének ilyen vásárlásába.
Mivel Te is tudod akkor, hogy Szegeden nagyon nem szeretik a lapostetős megoldást, csak az Újszegedi új osztásokban láttam eddig, de ott meg a telek horror... Te nyeregtetőt húznál a Konténerházra? vagy,hogy oldanád meg? Esetleg mobilháznál nem zavarja őket a minimal?
Mi volt a hivatalban? Mit mondtak? Minden érdekelne!!!
Örülök,hogy itt belebotlottam egy szegedi "sorstársba" :)
Olvasgattam a hozzászólásokat és próbáltam keresni én is mobilház ügyben cégeket. Volt már valakinek dolga az alábbi céggel: kontenhaz.hu
Igényes weboldalnak tűnik, facebook felületük is viszonylag aktív (bár ez nem jelent sokat). Van valami tapasztalat velük kapcsolatban? Körülbelül milyen áron dolgozhatnak?
Hasonló cipőben járok, én is mobilházban gondolkodom, kis pénzből.
Néhány gondolat az eddigiekhez:
- Tóth mobilházak: debreceni cég, sikerült személyesen beszélnem a tulajjal egy épülő nem mobilházuknál. Segítőkészt, a ház jól nézett ki, a minőség is rendben volt, de mivel Debrecenből szállítanak az horror. Példaként említett egy tavalyi pécsi fuvart, az 600e Ft volt...
Gyorsan válaszoltak, küldtek ismertetőt, azonban a további kérdésekre már nem reagáltak pedig számomra a ház szimpatikus lenne (29 nm 5,8M+szállítás - 500HUF/km és mind bruttó)
Mivel látva a balatoni nyaralók, ingatlanok horribilis árait, ezért igen erősen elgondolkodtam azon, hogy inkább telket és rá mobilházat szeretnék venni nyaralónak. Csak a szezonban szeretném lakni, nem akarom életvitel szerűen egész évben.
Van valakinek hasonló tapasztalata már az ügyben? Milyen engedélyek kellenek a telepítéshez, milyen besorolású telket (épitésit, üdülő, vegyes?) kell hozzá vennem? A szállítás és telepítés, valamint a víz,villany, csatorna bevezetésénél kb mekkora költségekkel számolhat az ember?
A neten nem sok információval találkoztam eddig ez ügyben.
Szerintem ilyen árakon nem éri meg. Ahogy korábban írtam szalmabála/vályog kombinációval ennek a harmadából meg lehet építeni. Az persze akkor nem mozdítható. Számomra most per pillanat inkább az a kérdés, h Bp-en hogyan lehet olyan telket találni, amelyre engedik és nem kerül annyiba (vagy többe...) a bérlés, mintha egy lakást bérelnék. :) Talán a legreálisabb opció az "ismerősnek a kertje" megoldás lehet, csak ehhez kell találni olyan ismerőst...
Köszi, tényleg nem találtam ezeket a belső képeket! Nem tudom, nekem egy több milliós tételnél valahogy fontosnak tűnik, hogy az adott szolgáltató leellenőrizhető legyen. Mert mi van, ha nem stimmel a minőség, vagy később a garancia beváltására lenne szükség? Persze tudom, h a cég is megszűnhet.
Jutottatok valamire az ügyben? Mi is épp ilyen tervek előtt állunk, bár mi nem kész mobil házat, hanem konténert szeretnénk úgy hogy mi építjük össze! Ma megyünk épitesi hivatalba, ha kell önkormányzathoz, kijárni az utat hogy egyáltalán lehetséges-e az a forma hogy építünk es nem készen veszünk. Telek már meglenne Baktóba zártkerti telek víz villany, gázt nem is szeretnénk.
Tájékozódás. Olyannyira, hogy mint lejjebb is írtam én még abban sem vagyok biztos hogy mobilházat akarok, mert az is lehet hogy végül fa vagy vályog lesz :) Sőt! még abban sem hogy egyáltalán akarok-e épít(tet)eni bármit is, mert a végén lehet azt mondom hogy na jó, akkor inkább veszek egy kis garzonlakást :)
A másik meg, má' nem azé', de ha 145000 a nettó, annak bruttója nem inkább 184150? (145000x1,27) Vagy vmit ennyire félreértenék?
Amúgy meg érdekes, mert nekem meg 190000 nettó/m2-es árt írtak - jó, az igazából nem a mobilotthon volt hanem a mobilházgyár, dehát mint a napokban megtudtam, miután csak visszaírt a mobilotthon is nekem, a két cég uaz, csak két weblapot is üzemeltetnek.
Vagy nekem valszeg azért írtak annyival magasabb m2 árat mert írtam hogy csak egy 20-25 m2-es házról volna szó? Mondjuk valószínű akkor...
Amúgy a másik miért baj? Miért baj az ha vki simán egyéni vállalkozóként csinálja? Ne érts félre nem okoskodom hanem tényleg csak kérdezem, szóval csak egy eszmecserét szeretnék róla kezdeményezni.
Számomra a Tóth komolytalannak tűnik: referenciafotókon csak a házak külső része látszik, az sem teljesen, belsőkről meg nulla kép. De ami ennél fontosabb: a honlapjukon sem cégnév, sem telephely nem szerepel.
Sziasztok! Nem mobilház, de könnyűszerkezetes ház/ készház tervezése, építése előtt állok. Tudna esetleg valaki olyan kivitelezőt mutatni, akivel dolgozott és meg is volt vele elégedve? Eddig tőlük kértem tájékoztatót, de nekem egy picit magasnak tűnik a nm- ár http://faepiteszet.hu/ .
sziasztok,engem is el kezdett érdekelni a téma,még csak egy céget kerestem meg,egy vecsési megtekintés előtt állok fahatású 21.nm.-esre 2.2.milláért,állítólag 5centis szigetelése van,38 centis téglafalnak felel meg és igény szerint lehet variálni az ajtókkal,ablakokkal,nyílásokkal összeépítés esetén,sőt erre az üvegfalra is lehet kérni reluxát
Tóth Mobilházak: ő az ajánlatában erről annyit írt hogy "Bemutatóházaink előzetes egyeztetést követően megtekinthetőek."
Kontex: telephelyükön: Ajka, Ipari Park, Északi Szektor 1/1. Igaz úgy írta hogy "...ahol megtudnánk mutatni a jelenleg építés alatt lévő mobilházainkat...". Tehát valójában kérdés hogy van-e ott kész vagy majdnem kész ház is.
Mobilházgyár: őket is idézem: "Referencia: Megadok, pár címet ahol meg tudja tekinteni mobilotthonainkat, illetve el tud tölteni pár éjszakát kikapcsolódva, és személyesen is megtapasztalhatja milyen is házainkban élni." A pontos címeket nem tenném közszemlére, mindenesetre annyit elárulok hogy Balatonkeresztúron és Tiszakécskén vannak.
Mobilotthon: weblapjukon azt írják, "Bemutatótermünk címe: Debrecen, Ipari Park" De hogy ott van-e kész ház is, passz, bár gondolom igen, hamár egyszer bemutatóterem.....
Engedélyekkel kapcsolatban érdeklődj a területileg illetékes önkormányzatnál. Így (és csak így) mehetsz biztosra, mert ahány önkorm. annyiféle hozzáállás.
Tudtok valahol egy helyet ahol szemelyesen is meg lehet tekinteni egy bemutato mobilhazat? (Nem az angol importhazak erdekelnek, hanem hazai gyarto altal keszitett)
Olyan dolgokra lennek kivancsi, mint pl. Mennyire van "kontener" erzese az embernek, lepeskor mennyire "duborog" az epitmeny?
Ha van telketek és biztosan maradnátok is, akkor viszont teljesen felesleges a mobilház! Kivétel, ha megelégedtek egy kb. 24m2-es, pár millióba kerülő megoldással. Ez esetben a vályog-szalmabála kombináció a nyerő! A szalmabáláról nem fogok hosszan mesélni, akit érdekel, utánanéz, bőséges magyar és nemzetközi irodalma van. Luxuslakóházat, egyetemi kampuszt építenek ezzel a technológiával, ISO szabványos, nehezebben ég, mint a tégla. Vályogról még annyit sem - ha alul megvan a szigetelés és nincs valami nem lélegző anyaggal bekenve, h berohadjon, akkor kiváló építőanyag.
Amiről beszélnék, azok a költségek.
Több, konkrét levezetésem van olyanaktól, akik megépítették, tehát nem levegőbe beszélnek. Pl. 114m2-es ház, egyszintes, összköltség: 5-6 millió. Ebben már benne van a belsőépítészet is! Tömegkályha, melegvíz rárakva, stb. Ajtók használt német, dehát az minőség. Persze amit lehet, saját maga csinált, amit lehetett meg kalákában. Így van egy olyan mai, divatos szóval passzívháza, ami A++++-os energia szabványos, légkondi nem kell, nyáron hűvös, télen meleg.
Hogy miért nem lehet erről mindenhol hallani? Mert ez kurvára nem növeli a GDP-t! A GDP-t az növeli, ha építesz szakemberekkel, legyártott anyagokból 40 millióért, gépekkel teletömött passzívházat - az, h te okosba, természetes anyagokból megcsinálod, az nem üzlet az államnak, meg a gazdaságnak sem.
Nekem ez most per pillanat nem aktuális, ezért nézem a mobilházakat. De ha aktuális lesz, garantáltan ilyet építek magamnak.
Mi most egy panellakás felújítása előtt állunk feleségemmel augusztusban, majd annak eladását tervezzük. Szegeden ugrottak meg az egyik legjobban az ingatlanárak Magyarországon sajnos.
Mivel 20-25 millióért még csak vályog, vagy lepukkant téglaházat kap az ember amire sok-sok milliót kell költeni még, a Mobilházakon töprengek! Illetve egy ideje már próbálok informálódni!
Örülök a topicnak és rászántam magam,hogy én is írok.
Több cégtől kértem már árajánlatot: Az előbb épp a Tóth Mobilházaktól.
A cégek akiknek írtam, 70 %-uk nem is válaszolt az e-mailre... -.-'
Milyen engedélyek szükségesek hozzá? Ha jól tudom építési engedélyköteles, azaz e-napló stb. Viszont lakhatási engedély nem szükséges, csak egyszerűsített bejelentés. Jól tudom? Illetve, a lapostetős építési formát a városkép miatt, csak bizonyos helyeken engedélyezik Szeged területén (azaz az új osztásban, ahol 17-20 milla körül mozog a telekár )
Ez mobilházakra is vonatkozik? Ha én veszek egy zárt kerti összközműves építési telket, arra bármilyen tetővel ellátott mobilházat telepíthetek?
65-75 m2 nettó alapterületű, lapos-, fél- vagy nyeregtetős megoldás is szóba jöhetne. Villanyfűtés (gáz bekötése nélkül): Előszoba: 4 m2 Háló1: 8 m2 Háló2: 12 m2 Háló3: 12 m2 Mosókonyha: 4 m2 Fürdőszoba: 6 m2 Nappali-konyha: 24 m2 + 8 m2 terasz. 4 évszakos megoldásban, tehát teljes lakhatás számára szeretnénk. Egyenlőre még az informálódás terén vagyunk.
Van esetleg aki már ilyenben él? Mik az észrevételek? Engedélyek?
Nem írta. Azt viszont igen hogy ők mindig egyedi házakat építenek, tehát biztos tudnának egy pont 3x11 m-est is.
Nem kaptam, de ez engem nem is zavart mert a honlapjukon van bőven kép.
Amúgy közben kaptam választ a Willerby Harbour-ra is, és az már a bruttó ár. Kár hogy még így is legalább 1 millával többe kerül mint amennyi nekem volna majd kb. erre az egészre (mármint hitel nélkül, dehát persze olyan jó volna anélkül megoldani)...