Keresés

Részletes keresés

Noor__ Creative Commons License 2012.08.21 0 0 10910

Az enyém majdnem egy évig nem fogadta el a főtt ételt. Nem erőltettem, csak minden étkezéskor ott ült velünk, kapott ételt, kanalat....

Most már mindent megeszik, ő a legnagyobb spenótevő! 

De ő kis vasgyúró, szerintem a nyers kosztból is megkapott minden tápanyagot. 

Társaságban nem javult, sőt. A bölcsiben annyira erőltették az ebédet, hogy akkor szüntette be az evést, tavaly szeptemberben. És mikor szüneten itthon volt 2 hónapja akkor kezdett újra ebédelni.

Előzmény: Sirakava (10909)
Sirakava Creative Commons License 2012.08.21 0 0 10909
Szerintem meg nem gaz a tapszer, ill junior tejital, 3 eves korig siman mehet. Lilinel is vmikor 2 eves kora utan hagytuk abba, mert o is a fenyevo kategoria, legalabb abbol kapja meg a szukseges tapanyagokat, ha mar nem eszik rendesen. Mondjuk csak reggel, este kapta, napkozben nem. Talan ezt lenne erdemes elhagyni, hatha ehesebb lesz.

Sajnos nem tudsz mit csinalni, varni kell, h idovel ez valtozik, akar oviban, tarsasagban javul a helyzet. Tovabbra is kinalni, kinalni, de nem erolterni. Lili sem hajlando kostolni, merev ellenallast tanusit.

Mindjart 3 eves, es epp 11 kg, ehhez 93-94 centi...
fantaghiro Creative Commons License 2012.08.21 0 0 10908

Szerintem is. Csak gondolom azért adja azt, mert semmi mást nem eszik...

Vagy azért nem eszik mást, mert eltelíti a tápszer???? Meg lehetne próbálni elhagyni, hátha akkor jobb étvággyal eszik.

Előzmény: Noor__ (10907)
Noor__ Creative Commons License 2012.08.21 0 0 10907

De miért eszik tápszert egyáltalán? Nem akarom az észt osztani, mert nekünk is volt problémánk előbb a darabos étellel, aztán a főtt étellel  általában, de ez a napi három tápszer ez elég gáz 2,5 évesen, hogy pestiesen mondjam.  

Előzmény: kindi03 (10903)
kindi03 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 10906

Rágáás.! Eszik tökmagot,mogyorót egy egész almát rágni biztos, hogy tud. Mindig eggyütt eszünk. Látja , hogy mit eszünk sőtt megis kérdezi, hogy miaz. Nézi nézi de nem kostolja meg. Vagy nemkér vagy azt mondja, hogy később. Egyépként szépen eszik kanállal, iszik pohárból. Nemtudom milyen módszerrel lehetne rászoktatni, hogy rendesen egyen!

Előzmény: fantaghiro (10904)
fantaghiro Creative Commons License 2012.08.20 0 0 10905

Hogy vagytok csajok? Rég írt mindenki.

Mi megvagyunk. Lassan kezdődik Panninak az ovi, csöppet sem várom a reggeli készülődést, rohanást. Ráadásul olyan jó összeszoktak 2 hónap alatt, hiányozni fog nagyon, hogy kevesebbet lesz itthon. Nellinek meg ki kell találnom valamit, mert unatkozni fog szerintem Panni nélkül :( Szerencsére ősszel szoktak lenni különböző foglalkozások kicsiknek itt a környéken, biztos találunk valamit.

És képzeljétek, pár hét alatt hízott vagy fél kilót. Rendesen kikerekedett a kis pofija, aki több hete nem látta, mind észreveszi, hogy jó husiban van. Már 13 kiló. És halvány lila gőzöm nincs, hogy mitől, mert ugyanúgy alig eszik... Örülök, mert legalább van egy kis tartaléka. Panni úgyis hozza majd megint haza az ovis bacikat sorba :P

fantaghiro Creative Commons License 2012.08.20 0 0 10904

Szia!

Rágás megy neki? Tehát tud enni darabosabb dolgokat? Eléggé keveslem, amit írsz, hogy miket eszik, pedig az én lányom sem nagy evő. Együtt esztek? Látja, hogy ti mit esztek, és abból sem kér? Írod, hogy üveges ételt adsz még neki. Egyedül eszik, vagy még etetni kell?

Biztos sok mindent próbáltál már... Nekem most csak az jut eszembe, hogy pici falatkákkal kínálni. Egy tányérra tenni, és kezébe egy villa, vagy akár kézzel is, egyedül eszegessen.

Előzmény: kindi03 (10903)
kindi03 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 10903

Sziasztok!

Régen írtam és olvasgattam a topikot.

Az a helyzet, hogy a Dodácska 30hónapos és az étrendje : reggel tápszer- délben húsleves vagy üveges hamma. Du-án kb.:16h-kor megint tápszer , elalvás előtt megint tápszer olyan 21-22h közt.

Napközben eszik azért gyümölcsöt, gabonapelyheket szóval csipeget, és többnyire vízet iszik. A húslevesen kívül nem akar megkóstólni semmit.

Szerintetek???

Naala Creative Commons License 2012.08.10 0 0 10902
Én kitöltöttem. Remélem hasznát veszed majd.
Előzmény: Izzó (10901)
Izzó Creative Commons License 2012.08.09 0 0 10901

Kedves Anyukák!

Harmadéves pszichológushallgató vagyok és a szakdolgozatomhoz szeretném kérni a segítségeteket!

Olyan anyukákat keresek, akiknek 6 hó és 4 év közötti a gyermekük és szívesen kitöltenének egy kérdőívet a várandósságukkal és babájukkal kapcsolatosan.

A kérdőív a következő linken érhető el:

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/568238434/

Kérlek, ha ismertek még anyukákat, akiknek hasonló korú gyermeke van, továbbítsátok neki is a linket!

Nagyon köszönöm a segítségeteket!

Kata

Noor__ Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10900

Köszönöm lányok. Remélem egyszeri alkalom volt és nem kell kitanulnom a székletvisszatartás megoldásait. 

Adok neki Steinberger (aszalt) szilva levet, remélem megoldja a dolgot. Ha valaki "rekedéssel" küzdene, ne használjátok a GLICERIN TEVA kúpot, mert nagyon rosszul oldódik. Csak egészben jön ki.  

Az aranyeresek által használt Reparon kúpot viszont lehet adni (1 egészet is) gyereknek is, az jól "zsíroz" és helyreállítja a hely flóráját és faunáját. :)

Nem minden antibiotikum színez csak a tetracyklin tartalmúak. Vagy ha túl sok fluort kap a gyerek, vagy a vas cseppektől is lehet. 

Sirakava Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10899

Ha  nem veszi fel a pelust éjszakára, akkor lehet, hogy bedobhatsz egy gumilepedőt.

Mi nyaralásoknál szoktunk vinni mobil bilit, szerintem tök praktikus.

Nálunk meg az van, hogy Lili fogai tökre besárgultak. Mondhatni, hogy hirtelen, nyaralás alatt figyeltem, kicsit meg is kapirgáltam, de nem jön le, tehát nem lepedék és nem is fogkő. Most tökre be vagyok sz.rva, hogy mitől van, remélem, nem valami hülye romlás. Úgyhogy most keresek vmi gyerekfogorvost a környéken és elviszem hozzá, csak az nyugtat majd meg (vagy idegesít fel), amit ő mond.

Sógornőm tippje egyébként az antibiotikum, nála az egyik gyerek foga attól sárgult be, kb fél év alatt múlt el. Nemtom, ilyen tényleg van-e, de Lili kapott antibiót a skarlátra múltkor.

Előzmény: micko2 (10898)
micko2 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10898

Sirakava, irtam neked melt, kettot is, mert nem voltam biztos hogy az elso elment. :D

kakahelyzethez nem tudok hozzaszolni, sajnalom a bonyodalmakat. Nem lehet hogy a bolcsiben tortent valami, ami miatt visszatartja?

Nekem most az a legnagyobb problemam, hogy mi legyen bombivel az utazas alatt, mert ejszakara sem hajlando pelenkat venni, de meg van egy ket baleset neha alvas kozben. Vettem nadragpelenkat, rabeszeltem ejszakara, de napkozben micsinaljak vele? Itt mindenhol van normalis vece, ingyen,a jatszotereken is, most jovok ra, hogy micsoda luxus ez kicsi gyerekkel. szerintetetek vigyek egy muanyag lepedot magunkkal?

Ja, es hogy panaszkodjak meg: elcseszte a repjegyunket az utazasi iroda (az egyik resze az utvonalnak hianyzik, most vettem eszre, neztem volna a kormukre, de naiv vagyok, istenkem). meg van egy napunk intezkedni. Az egyik szallasunk is necces, mert a babat nem ismerte fel a foglalasi rendszer, szoval lehet ogy beallitunk majd ejfel fele, es kozlik hogy ja, bocs.

Es no a kicsi foga, egyszerre kettonek is kint van a csucske, elkezdett kuszni ket napja, szoval ihaj csuhaj.

irjatok valami vidamat, sikideg vagyok.

Előzmény: Sirakava (10895)
fantaghiro Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10897

Van ám külön topic is erre:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9107787&la=120585401

Szóval tényleg nem ritka :(

Naala Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10896
A barátnőm kisfia tartja vissza rendszeresen de pici korától fogva. Náluk a kaki rendszeresen hőmérőzéssel végződött. Most, hogy már nagyobb, ő kúpot ad neki, ha nincs termés mondjuk 5 napig. A dokijuk vonogatja a vállát, van ilyen, azt mondja.
Előzmény: Noor__ (10893)
Sirakava Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10895
Sziasztok!

Lilinel nem visszatartas volt, hanem brutalkemeny kaka: so k bogyo allt ossze egy nagyba, ami konkretan megakadt feluton se ki, se be. Ez idonkent visszazer sajnos, olyankor kf fel-haromnegyed ora, mig nagy nehezen kijon belole.. En is bevetek mindent olyan ko r: wc, bili, hanyattfekves, labfeltolas, vizbe ultetes... De nala vsz abbol fakad, h nem eszik, ill nagyon egyoldaluan taplalkozik.
Mi is Laevolacot adunk, persze nem folyamatosan.

Amugy nagyon ugyes, mar ami a wc-zest illeti: reggel egyedul vetkozik, pisil a szobajaban levo bilibe, ugyh ezzel nincs is gondunk. :)

fantaghiro Creative Commons License 2012.08.08 0 0 10894

Mintha Lilinél is lett volna ilyesmi... (Sirakava)

Egyébként tényleg elég gyakori ez a visszatartás a gyerekeknél valamiért. Minden gyerekem korosztályos topicjában volt egy-két vagy több ilyen gyerek is. Remélem nálatok csak egyszeri alkalom volt!

Noor__ Creative Commons License 2012.08.07 0 0 10893

Sziasztok!

Úgy látom itt mindenkinek olyan könnyedén megy minden pl. a bilizés. Én meg irígykedem.  

Mi is bilibe pisilünk, nem szól még a fiam, de a bölcsiben alvás után ráültetik, ha látják, hogy száraz a pelus. És sikerül is. 

De most szembesültünk a székletvisszatartás gondjával. Nem akar kakálni, a pelusba sem. Szorítja össze a fenekét. 

Majd egy hetes cécó után ma sikerült kivarázsolni a cuccot, de volt már kúp, Laevolac szirup minden.  És úgy segítettem, hogy a térdeit feltoltam a mellkasáig, úgy nem tud szorítani. 

Nem tudom miért tartotta vissza. Annyira nem volt sosem volt kemény, hogy a fájdalomtól való félelem miatt tegye.  És hát baromi diszkomfort érzése volt. Láttam, nem volt önmaga! 

Ti találkoztatok már ezzel a dologgal? A gyerekorvost felhívtam (én nem értek ehhez) szerinte nagyon sok ilyen van, majd elmúlik. 

Remélem nem lesz belőle szokás, mert teljesen kikészültem tőle. 

Bocs a témáért, de ha tudtok valamit segíteni akkor kérem, hogy írjátok le. 

fantaghiro Creative Commons License 2012.08.06 0 0 10892

Szuper :) Remélem jó utatok lesz!

Előzmény: micko2 (10887)
fantaghiro Creative Commons License 2012.08.06 0 0 10891

Nagyon ügyes Levi :) Jó ez a kis fellépő, Nelli sem éri még fel rendesen a wc-t :)

Előzmény: LindaBrasil (10889)
micko2 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 10890
Irok majd, csak allandoan visit valaki. Koszi szepen :)
Előzmény: Sirakava (10888)
LindaBrasil Creative Commons License 2012.08.02 0 0 10889

Sziasztok!

Mi is megérkeztünk balcsiról, most 9 napot voltunk abból szerencsére csak 4 volt rossz,aztán jó meleg és mire kedden haza jöttünk jött a mégjobb idő... :( de evvan. :)

Levike meg szobatiszta lett, vagyis 2 napja bírjuk,ma már wc-be kakilt,ami még sose volt és pelus nélkül van alvásnál is és eddig nem volt baleset. (28hó)

Élvezte a dolgot:

Sirakava Creative Commons License 2012.08.01 0 0 10888
Irj majd mailt, h mikor is vennetek majd at a gyerekulest! Publikus a cimem.
Előzmény: micko2 (10887)
micko2 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 10887
Mi jovo heten megyunk haza, mindjart csomagolok.

Kepzeljetek, bombit atrakjak a haromevesek kozze, mert olyan jol megy neki a bolcsi.
Előzmény: Noor__ (10886)
Noor__ Creative Commons License 2012.07.31 0 0 10886

Mindenki nyaral? :) 

Naala Creative Commons License 2012.07.25 0 0 10885
Engem is :-) Kevés két annyira különbőző nézetű és felfogású ember van mint és én az anyósom. Szerintem a harmadik nap már nem szólnánk egymáshoz :-))
Előzmény: Noor__ (10882)
vojudit79 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 10884

Az én anyósomat sem egyszerű elviselni. De így pont jó vollt, hogy mi napközben csavarogtunk, ő vigyázott a gyerekekre. Csak a reggelinél találkoztunk meg este pár órát. Ő Zorkával aludt egy szobában mi pedig hárman Tamarával. Egy légtérben én sem bírtam volna ilyen jól:)

micko2 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 10883
Mi gyakran nyaralunk anyosekkal, kedvelem oket, azon szorakoztunk a multkor, h tobbet latnak engem mint a ket gyerekuket . Csutortok a nagyszulos napunk, ilyenkor altalaban egyutt megyunk valahova, csak igy merem a ket kolkot nagyobb jatszoterre elvinni, egyedul csak a fapadosra viszem oket, mert bombi maszik mindenfele mint a majom. A multkor 5 percig kerestem, majdnem sirogorcsot kaptam, olyan hirtelen tunt el szem elol.
Noor__ Creative Commons License 2012.07.24 0 0 10882

Nagyon kedves vagy, hogy érdeklődsz! :)

Jól vagyok. Nem vagyok éhes. Csak mindig szomjas. Megiszom vagy 4 liter folyadékot naponta. 

Én lehet, hogy kiugranék az ablakon (a negyedikről) ha anyósommal kéne nyaralni. Akkor inkább nem lazítok. 

De ez anyóstól is függ... Biztos vannak jó anyósok is, de a sajátomtól ráz a hideg. 

Előzmény: fantaghiro (10875)
vojudit79 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 10881

Igen, anyóssal együtt voltunk.

Tamara bírja a sétát, nálunk Zorka a lusta. Ha 5 percnél hosszabb ideig sétálunk akkor hiszti van, hogy miért nem jöttünk kocsival, stb...

Előzmény: micko2 (10879)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!