Szerencsére nekem ehhez semmi közöm, teljesen kívülálló vagyok. Engem a MOL matrica se zavart különösebben. Azt viszont látom, hogy mindkét fél kezelhette volna jobban is. Az igényes kialakítás ugyan úgy tiltott volt gondolom, ha leszedték mint az igénytelen. Utólag és kívülről végképp könnyű okosnak lenni, de ha már itt tartunk leírom, hogy szerintem hivatalosan jelezni kellett volna, hogy ezt szerenték a vezetők, fent meg leszedés/leszedetés előtt ezt jelezni kellett volna. Persze csak elméletileg, mert azt nem értem, hogy ez miért nem volt köztudott mindkét oldalon, ha én kívülállóként tudtam róla hónapokkal ezelőtt?
Még valami. Nem lehet, hogy ez valamiféle NKH-s vagy biztonságtechnikai szabály, és nem felsőbb utasítás? Max. az, hogy le kell szedni, mert már valaki jelezte...
Abban egyetértünk, hogy az össze-vissza, igénytelenül felragasztott matricázás nem elfogadható és csúnya is. Azonban sok olyan buszunk van, ami minőségi fóliával, igényes módon van a kellő helyeken matricázva. Van közöttük annyira ízléses és praktikus, hogy akár minta is lehetne. Azt se felejtsük el, hogy sok kolléga pénze és munkája van emögött.
A döntéshozó helyében én teljesen másként kommunikáltam volna a dolgot.
Én a kettő közöttire gondoltam. A MOL-os stb. matricákat láttam úgy felragasztva, hogy az olyan szerepet töltsön be amiről szó van. A célja érthető természetesen.
Az engedély nélküli matricázás tényleg tilos, gondolok itt az általad leírt MOL, Sláger rádió stb matricákra. Ezeket valóban igyekeznek leszedni már régóta.
Én azokra a matricákra gondoltam amiket azért ragasztottak fel a srácok, hogy kitakarják a vakító napsütést, csökkentsék a tükröződést. Ez szerintem egy jó dolog és ezért írtam, hogy sablonok és egységes szín alkalmazásával meg lehetne oldani.
Nem értem miért BKK? Én már hónapokkal ezelőtt hallottam, hogy időről időre körbejárnak és leszedetik az ilyen matricákat, mert tilos vagy mi. Arról nem beszélek, hogy össze vissza láttam MOL-os Slágerrádiós stb. matricákat...
A külső megjelenés alapvető megváltoztatása nagyon látványos esztétikailag, lehet róla beszélni, vitatkozni. Ennek a "politikának" a lényege: "BESZÉLNEK" róla. Később már senki sem fog emlékezni miről is volt szó, mi volt a lényeg csak arra, hogy a B2K "megcsinálta"
Olyan ez, mint a piaci alma: kívülről szép, de belül rohadt.....
..."Mindenképp szorgalmaznám a Volvo és Citaro esetében legalább a jobb külső tükrök fényvisszaverő matricázását. Nagyon alacsonyan vannak, balesetveszélyesek. "
De lehetőleg sárgával. Nézz meg egy pár londoni buszfotót, a kocsik jelentős részének (ha nem mindnek) szép sárgára van festve a bal oldali tükre (ugye, ott az van a járda fölött).
Ez már csak magánvélemény: ha annyira ragaszkodik a B2K az egységes arculathoz, akkor e gondolat mentén ki kellene cserélni az összes utasülést, kapaszkodót, jegykezelőt stb is. Ettől a buszok még nem lesznek jobb műszaki állapotban, vagyis pont nem ezzel kellene elsősorban foglakozniuk.
Egyenlőre várjatok a visszafóliázással! Én sem értek egyet, elsősorban a végrehajtás módjával. Meg kell próbálnunk elérni, hogy engedélyezzék a fóliázást, de típusonként egységesen és minden típusnál azonos színnel. Lehet készíteni sablont és a műszak felrakhatná, esetleg ebben segíteni kész járművezetői segédlettel. Mindenképp szorgalmaznám a Volvo és Citaro esetében legalább a jobb külső tükrök fényvisszaverő matricázását. Nagyon alacsonyan vannak, balesetveszélyesek.
Jól hallottad, az IVU biztos szereplője lett a projektnek. Információm szerint IDÉN szeptemberben gőzerővel beindul a berendezések beszerelése. Tesztelésre gondolom folyamatosan fog sor kerülni, nincs már elég idő egy-egy vonalon lepróbálni, beállításokat módósítani stb., és utána szerelni a többi járművet.
Ne is mondd. Budafoki út, vagy a 160-assal a Katyni mártírok emlékparkja (alias: Nagyszombat utca) megálló környéke katasztrófa. Jó, hogy a 280-assal átdöngetek rajta, de a Volvot és a Mercedest nincs szíve az embernek 25-30-nál gyorsabban végigereszteni. :/
Talán ha előbb a közlekedés feltételeinek megteremtésén dolgoznának az illetékesek és nem kellene a busszal minden kátyút úthibát kerülgetve közlekedni alámpa programok a közösségi közlekedést segítő programokat kapnának mindenhol az illetékes 3 betűs elvárásának megfelelően és stb stb stb még, nos utána és szerintem csak utána kellene ezzel foglakozni. Szerintem. Ja, hogy az értelmes és építő jellegű lenne?
Fóliázd vissza, de fekete fóliával, az nem rikít, sőt, első-második ránézésre nem is látszik. Én így csináltam meg 06-08-at, és esztétikusabb is, mint a rikító kék vagy sárga.
(Nem mellesleg: A beverő fény ellen felragasztott roppant igényes metróújság nem bántja a békák szemét?)
Szabiból ma mentem elöször dolgozni és reggel elmentem a kocsi mellett.
Nem talátam mert a szélvédöről leszedték a matricát, amit azért tettünk fel, hogy a nap ne süssőn be az albakon.
Kérdezet a BKK utasítása. Lehet tudnak valamit nem fog sütnia a nap ezek után.
Nem tudom egy tenyérnyi matrica kit zavart?
Nem olyan mint a 909 sárga sas.
A bal oldali tükör felett, és a belső tükör felett sütött be az az átkozott nap.
Gondolom nekik nem volt zavaró. De azért az nem zavart senkit amikor reklámmal letépték a festéket, ez még kárt is okozott. Az egész nem volt több az üvegen mint másfél tenyérnyi.
Az index visszajelzöt is leszedték ami szigetelöszallagból volt 4-5 milliméter a müszer fal tetején. Az sem volt olyan csunya mint amikor szét furták a AVM, GPS,FUTÁR stb a plafont pedig igényesen felcsavarták.
Nem piszkálni akarlak, csak megvédeni a későbbi esetleges támadásoktól.
"Az MAN-ben is ilyen Vultron működött, sokkal megbízhatóbban a FUTÁR fedélzeti vezérlőjénél." - A FUTÁR-nak jelenleg nincs vezérlője! Mondjuk úgy az elsőnek kipróbált vezérlő volt megbízhatatlan :) Hogy mi lesz majd... azt ki tudja... még az is lehet, hogy Vultron :), de egyenlőre az IVU-t hallom emlegetni, de beszerelve kipróbálva még nem láttam és nem is hallottam, hogy valaki is látta volna itthon.
"Évek óta létezik GPS alapú Vultron rendszer, akár működhetne is Budapesten, de a BKV nem rendelte meg, met jött a FUTÁR"
Az MAN-ben is ilyen Vultron működött, sokkal megbízhatóbban a FUTÁR fedélzeti vezérlőjénél. Tudomásom szerint a VULTRON azért nem indult a FUTÁR tenderen, mert ennek egyik feltétele egyidejű beszédkommunikációs rendszer kiépítése volt+tartalékként a rádiós kapcsolat megléte. Ezt a Vultron akkor nem tudta.
Ez tévedés, a Vultron vezérlőnek se műszaki, se más formában nincs köze a Fok-Gyem rendszerhez! Az FLC amerikai igények alapján készült és csak váratlanul, a Fok-Gyem bedőlésekor sikerült eladni a BKV-nak. A program az igények szerint módosult, de a kezelőgombok maradtak az eredetiek.
Annyi azonosság van a két szerkezet között, hogy néhány kolléga a Fok-Gyem-ből érkezett - ezért viszonylag könnyen sikerült a vezérlőt a régi táblákkal összeházasítani.
Évek óta létezik GPS alapú Vultron rendszer, akár működhetne is Budapesten, de a BKV nem rendelte meg, met jött a FUTÁR.
Jó lesz az így is.. nem Mercedes hanem Merci, mint ahonyan nem adidas-t veszünk a pacon, hanem adiost vagy adiadsot. Érdekes is lenne Mercedest kapni a Ibisa árásért vagy olcsóbban és azt is extra gyorsasággal legyártva ... na de meglátjuk létezik-e csoda a kapitalista üzleti életben, mert ugye itt nem egyszerű gyógyulás kell mint a bibliában