DDNS-t használhatsz a routerben is, de természetesen csak azoknál a szolgáltatóknál, amiket ismer a router. A myip.hu nem fog menni.
A VNC jó dolog, bár a TIGHT-o simplementációt konkrétan nem láttam. Ha nagyon parázol a security miatt, akkor az UltraVNC tud titkosítnani is. A biztonság azon múlik, hogy mennyire stabil az a kód, aminek az elérését megengeded az internet felől. A kerio ezen nem fog segíteni.
én is azt használom én szeretem, bármilyen oprendszerre felmegy, gyors, konfigolható de biztos hogy azt is meg lehet törni, ha arra gondolsz (de mit nem??)
de mondom ne parázz és használd otthon a RD -t nyugodtan
ssh -hoz linux kő vagy ssh szerver a win alá google a barátod!
Valószínűleg nem fogod használni, de van egy olyan lehetőség is, hogy a saját gépeden indítasz egy caching only nameserver-t - például Bind -, és DNS kiszolgálónak a saját gépedet (127.0.0.1) adod meg. Én így csinálom.
tehát a remote desktop megy kívülről ezen te belépsz saját megadhoz és így idítasz egy bönégszőt és a tul képpen lokálban éred el a router admin felületét
a routered maunálja szerint:
administration fül és ott van hogy remote admin enable/disable
+ meg tudsz adni neki egy porto ahol el akarod érni ez alapból a 8080 szóval így hívd meg böngészőből kívülről
http://teipcimed:8080
hajrá
egyébként ha nincs rá szükséged akkor ne használd, könnye fel lehet törni
most nincsenek problémás linkek, mivel javítottam a dns-t....
mostmár minden elérhető, de mire rájöttem, hogy ez lehet a baj. azt hittem, hogy a routernek valami baja, hogy szűri a bizonyos oldalak. Jó párszor restartoltam... :))
egyébként nincs szűrés beállítva..
Lenne egy másik kérdésem:
Elvileg kivülről lehet bizonyos routereket ellenőrizni, karbantartani.
Nekem linksys BEFW11S4 routerem van. Ha beírom az épp aktuális ip címét, előjön mintha a 192.1681.1.-et írom. Viszont kipróbáltuk egy másik gépről(nem az én hálózatomban volt) és a lap nem jeleníthető meg... Mit lehet tenni?
Kb 2 éve foglalkozatott a téma, akkor ftp szervernek akartam használni a gépet. Akkor feéraktam egy erre alkalmas progit, de sajna akor is u.a volt a gond. Kipróbáltuk u.a.-akl a beállításokkal egy fix ip-s kapcsolatnál, ott működött...
Akkor valaki azt mindta, hogy valószínű, hogy a t-online nem engedélyezi ezt.
Most a remote administrátort akarom használni. Be is állítottam a routeren, hogy beengedjen. Nálam frankón műxik, de szintén külső gépröl nem megye....
A router IP címét kel beírnod DNS-ként a gépek hálókártyájához, de nem a külsőt, amit a szolgáltató oszt ki, hanem amit a router gyártója adott meg a router leírásában. 192.168.0.1 vagy hasonlót keress.
Természetesen ugyanazt, amit a routered megkap a szolgáltatótól.
Sehogy. A DNS-be azt kell beírni, amit a szolgáltató megad. Ha az dinamikus, akkor nem akard statikusan beírni. ------------------------------------------ 1. Elképzelhető, ahogy a routered hajlandó proxizni a DNS-t. Ilyenkor add meg a router belső IP-jét DNS szervernek, aztán ő majd továbbítja a kérést oda, amit neki mondtak.
2. Megpróbálhatsz külső nameszervert használni, de nekem gyanús, hogy a szolgáltató ezt szűri, különben a régi IP-n lévő nameszer is menne. De mondjuk a BME-t (152.66.115.1) megpróbálhatod beállítani.
Az lenne a kérdésem, hogy ha router mögött ha én osztom ki az Ip-ket a gépeknek, mit kell a gépek hálókártya beállításánál a dnshez írnom??
Igazából az a gondom, hogy a t-online sokszor változtatja...és csak azt veszem észre, hogy nem minden lapot tudok megnyitni. Ekkor mindig át kell írnom az aktuális dns-re.
Ezt hogy lehetne kivédeni???
Főleg azért mert nem mindig vagyok itthon és a család nem ért még ennyir ese hozzá...