Hát ezzel nagyon ne játsz, hanem irány mielőbb a szerelő, mutatom nálam mi történt
Nálunk egy szokásos tipushiba jött ki (kinyomó csapágy sajna elég gyenguska a szerkezetben). Picasso komplett kuplung csere lett a vége. Ahogy szétesett a kinyomócsapágy, a vezető hüvelyt is széttörte. Jó volt így levezetni még 400-500 km.-t, és nem autópályán. Azon tanakodtunk, vajon mi esett szét előbb. Lehet nem is a csapágy hullott szét, hanem az már következmény volt, lehet először letört a vezető hüvely/persely, és utána verődött szét minden. A csapágynak talán kellett volna előjelnek lennie. De persze csak okoskodunk utólag. Ha szerencséd van csak csapágy vagy bowden csere ami "önbeálló". és ne várd meg hogy más is legyen. 2004 1.6 benzines.
Kuplung kinyomásakor recsegő hang hallatszik, mint amikor a kéziféket húzzuk be. Nem mindig jelentkezik. Van ott valami feszítő ami tud ilyet csinálni? Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! 2007-es 1.6 16V picassom van. A mostani nagy melegben vettem észre, miután bekapcsolom a klímát, a bal szélső és középen a bal oldali szellőzőből hideg levegő jön, a jobb oldaliakból meg melegebb. Mi lehet a hiba oka, hogyan lehetne orvosolni, hogy mindenhonnan hideg levegőt fújjon? Köszönöm a segítséget.
Vizsgálgatom, de nem látom, hogy hol van az olvadó szál?
Megjelölnéd nyillal?
Ne haragudj, hogy ennyit dolgoztatlak. Sokat szedtem már le, de sose néztem meg. Most pedig nem tudom, mert a Cit. Picnek hülye helyen van az akkuja. Pillanatnyilag ennél azt sem tudom, hogy miként kell felbillenteni az ülést. Az előzőnél volt két pöcök, amihez hozzáfértél a hátsó üléssortól. Ennél az sem látom. 2005-ös.
Egy darabig keresgéltem az áramot a műszerfalban,meg a biztosítéktáblákban,aztán mikor egyre furcsább lett a dolog,rámértem arra a nyolcas csavarra a motortérben ahol áramtalanítani lehet,akkor esett csak le hogy az aksitól nem jön áram. Akkor néztem meg először a sarut,nem is tudtam hogy biztosíték egyben.
xsara picasso 2003-as 2.0 benzines automata váltós menetközbe vissza vált reccsenő hangot ad és nem is vált fel, újra kell indítani. Nem minden alkalommal. Leginkább gyorsulásnál, előzésnél, emelkedőn . A diagnosztikai elemzés nyomás hibát írt. Mi lehet az oka?
A motortéri biztosítéktábla (BSM) oldalában levő Maxi biztosítékokból a 7. (MF7) biztosíték a gyújtáskapcsolóé. Ha a bizti rendben van (mérd is meg, ne csak nézd!) akkor meg kell mérni, hogy a bejövő oldalán ott van-e az áram ! Ha ott, akkor a biztosítékot visszarakva a BSM gyújtáskapcsoló felé kimenő csatlakozóján kellene mérni. Ez az aljába menő fekete, 8 érintkezős csatlakozóban a 7. láb. Ha oda sem jön már áram, a BSM-ben van baj. Ha jön áram, akkor mehetsz tovább a kötegben, valahol ott lesz a hiba ! Érdemes multiméter után (terhelve) próbalámpával is ellenőrizni az áramot, mert van, hogy a multi' mutatja, de már olyan kicsi áram jön, hogy nem működik semmi.
Üdv az uraknak. Elakadtam egy Picassoval,2002 évj,1,8 benz.A gyújtáskapcsolóig nem jön áram.Motortérben a nagy biztosítékok rendben vannak.Merre keresgéljek?
1.5 éve hajtok egy pikacsut, minden happy eddig. Kicseréltem a gyári fejegységet benne, Mert a rádió kuka lett, a cd pedig megette a dedikált BonJovi cd-met !!!!!!
Kiszedtem belőle.
Kellett egy új fejegység.
Pioneer MVH-S120UBG lett a nyertes.
A kérdésem az lenne, össze lehet-e varázsolni őket, hogy ha kijelzőn nem is látni, de a kormányról tudjam vezérelni a muzsikát?
Olvastam adapterről-betétről, van-e fix működő verzió amivel nem lutrizok?
Sziasztok tudna valaki segíteni 2003 as xara picasso 1,8 16v benzin 70,80 között megtorpan az auto nem reagál a pedálra vagy teljesen viszakel engedni vagy padloig nyomni s utána mukodik milehet a probléma
Ha papír, akkor szerintem nem lehet benne olaj, mert a levegőáramlás iránya miatt az csak kívülről jöhet. Onnan meg miből?
Ha szövet, akkor az egy sportlégszűrő, ami eleve úgy működik, hogy 10 ezer km-ként ki kell mosni mosószeres vízben és a már tiszta megszárított szűrőt speciális olajspray-vel kell lefújni.