Koncerten nem voltam, úgyhogy bennem minden jóindulat megvan a rendező és a Dél-Amerika és halál-koncepciója iránt - mához egy hétre kiderül, hogy érdemes volt-e.
Nekem A Mute kiadvány-árazásával vannak gondjaim...
Már volt egy durván elégetlenkedő hang a HOME fórumon, akinek az uccsó turné volt élete legnagyobb élménye, viszont a filmnézés után azt mondta, ez volt a legrosszabb DM koncertfilm, amit valaha látott..
Nem mertem rákérdezni, hogy látta-e a mobiltelefon mezőket a Barcelona filmen HD-ban...
És a CD egy kibaszott papírtokban lesz? Nevetséges. 19 font egy dupla CD-ért? 2025-ben?
5 éve a 2 CD + 2DVD volt 20 font az Amazonon, premier napján. De ki a fene néz ma már szar felbontású DVD-t?
Az IMAX-be már kifizettem 24 fontot, hogy bazi nagy vásznon meg atom hanggal láthassam a filmet (remélem, nem baszták el a mixet), úgyhogy ezt a koncert kombó kiadványt nem fogom idén karácsonyra a fa alá tenni.
Félreértés ne essék, meg tudnám engedni, hogy megvegyem az összeset is (értelme persze nem lenne), de ezek kurva drágán kínált cuccok.
A dalok, amelyek elhangzottak a három koncerten, de most kimaradtak a mexikóvárosi koncertfelvételből, és nem kerültek fel a lemezre: My Favourite Stranger, A Question Of Lust, Strangelove, Condemnation.
Policy Of Truth My Favourite Stranger (film only) / Before We Drown A Question Of Lust / Strangelove Shake The Disease / But Not Tonight / Dressed In Black / Heaven / Somebody Behind The Wheel Black Celebration Condemnation (film only)
Policy Of Truth My Favourite Stranger / Before We Drown A Question Of Lust / Strangelove Shake The Disease / But Not Tonight / Dressed In Black / Heaven / Somebody Behind The Wheel Black Celebration John The Revelator Condemnation
DEPECHE MODE: M CD/DVD & CD/BLU-RAY AND MEMENTO MORI: MEXICO CITY CD & VINYL TO BE RELEASED DECEMBER 5th
"In The End," previously unreleased bonus track from the Memento Mori Sessions, out October 24th posted: October 22nd, 2025
Following its upcoming limited theatrical engagement, DEPECHE MODE: M, along with a companion full-length concert film and live album, will be released worldwide on December 5th.
The physical release of DEPECHE MODE: M includes 2 DVDs or Blu-rays and 2 CDs chronicling the band's three sold-out concerts at Mexico City's legendary Foro Sol Stadium during their 2023 Memento Mori World Tour.
Disc 1 of the package is DEPECHE MODE: M – a cinematic journey into the heart of Mexican culture's relationship with death, framed by live DM performances from the Mexico City on the Memento Mori tour. Conceived and directed by award-winning Mexican filmmaker Fernando Frías, the film blends concert footage with interpretive interstitials and archival material. DEPECHE MODE: M celebrates the band's global influence while delving into the profound connection between music, mortality, and Mexican tradition.
Disc 2 is MEMENTO MORI: MEXICO CITY a full-length concert film also directed by Fernando Frías and filmed at the Mexico City shows in 2023 where Depeche Mode played for more than 200,000 fans.
Finally, included in each bundle is the 2CD accompanying live album, MEMENTO MORI: MEXICO CITY, featuring over 2 hours of music from these concerts, as well as four previously unreleased bonus tracks from the Memento Mori album sessions.
The live album, MEMENTO MORI: MEXICO CITY, will also be available in standalone 2CD and 4LP vinyl formats.
All formats include four previously unreleased tracks from the Memento Mori Sessions, which were recorded alongside Depeche Mode's 2023 release Memento Mori. The first of these songs, "In The End," will be available digitally on all DSPs on October 24th. The song previously ignited a wave of speculation and excitement across social media and online channels with its debut during the end credits of the world premiere of DEPECHE MODE: M at the Tribeca Film Festival in June 2025.
The tracklist for the MEMENTO MORI: MEXICO CITY film, live CD and vinyl releases is as follows:
Intro
My Cosmos Is Mine
Wagging Tongue
Walking In My Shoes
It's No Good
Sister Of Night
In Your Room
Everything Counts
Precious
Speak To Me
Home
Soul With Me
Ghosts Again
I Feel You
A Pain That I'm Used To
World In My Eyes
Wrong
Stripped
John The Revelator
Enjoy The Silence
Waiting For The Night
Just Can't Get Enough
Never Let Me Down Again
Personal Jesus
All products also include four bonus tracks from the Memento Mori Sessions:
Amúgy jelenleg sokkal jobban izgatja a fantáziámat ez a sor abból az infóból, amit Kacsa linkelt ide:
"Because after the splendid “End” there are two/three other things that you have never heard and you will have the chance to listen ;)"
Ez megint valami béna lebegtetés amúgy, mint az AI fotók, amiket mindig beveszek?! Vagy esetleg valóban hozzácsapnak a filmhez a még nem hallott felvett dalokból? És ha igen, milyen formában? Annyira nem lehet hosszú a stáblista, hogy 4 dal erejéig kitartson...
Csak kicsit mintha ez az Eigner koncert is a ciki kategória lenne... Engem ez kifejezetten érdekel, már csak a Mode miatt is...Azért ő mégiscsak egy profi zenész, egy dobkoncert kuriózum, ráadásul én nagyon hozzá kötöm, hogy a DM egyáltalán még turnéra indul, a jelenlétéből Dave nagyon sok energiát merít, talán túlzó, de lehet, hogy nélküle Dave egy ilyen turnét már nem is csinálna végig...
Érdekel az M film is, kevésbé hogy hogy szól, meg mennyire öregek, vagy mennyi lesz benne az ismétlődés, hiszen kívül-belül unásig ismerjük a dalokat, koncertmeneteket, Ti ráadásul minden hangot... Itt inkább csak az érzésért megyek, amit majd ad és ami belőlem még nem kopott ki... Jó lesz ez is, nem kell túldimenzionálni meg elemezni, csak élvezni. Ajánlom soraimat azoknak, akikkel lesz szerencsém ebből az alkalomból találkozni :).
Desőt, a 101 hang is felkeltette az érdeklődésemet az elején. Visszaemlékezve a tavaly ilyenkor zajlott Depeche Note - talán szlovák (?)- produkcióra azt reméltem, hogy defasza, egy ilyen nagyzenekaros feldolgozósdit szívesen meghallgatnék élőben... Aztán persze ez a rendezvény elveszített engem ott, hogy behozták a sok élőhangot meg csimbummcirkuszt és ezzel el is vitték ezt az egészet a totál kommersz irányba, talán ez az, amit kikérek itt magamnak... Így itt meg sem fordul, hogy én erre pénzt adjak ki. Minden elismerésem a szervezőknek, a szereplőknek, a táncosoknak, artistáknak, a zenekari és kórustagoknak, egyáltalán az ötletért és a szervezésért, nem fogom én ezt köpködni soha, mert megértem a benne rejlő lelkesedést, de szerintem ezt túltolták, túlbonyolították és ettől elveszítette a varázsát számomra. Persze ha valahonnan rámszakadna pár jegy, akkor adnék ennek is esélyt, egyébként ezt pl. nem erőltetem.
Ja, dehogy célzunk, csak meglepett, hogy Kacsa mintha alapértelmezettnek vette volna, hogy innen odaözönlik mindenki (ugyanő, aki pedig messze nem tartja alapértelmezettnek, hogy DM koncertre menni szokás)