tök átlagos, teljesen ehető finom fajta, semmi extra :)
ha olcsó a mag tényleg akkor egy próbát megér, tényleg sokkal erőteljesebb és szebb volt a palánta mint akármelyik más fajtáé, pedig ugyanazt a gondoskodást kapták...
Szerintem a második linknek higgy, nekem is nagyon szép volt tavaly még a hideg körülmények ellenére is, szép erőteljes palántákat ültettem ki és nagyon sokáig terem, nem betegedett és hosszú ideig el lehet tárolni a termést :)
Ebből 2 csomaggal tudok most kb elültetni, ezek remélem működnek itt:
Sub Arctic Tomato, Polar Baby Tomato
csak hogy ne ugyanazokat rendeljük és így én is tudok majd magot küldeni :)))
És ezek az extrák, a sweet pea-t ki fogom próbálni már csak azért is hogy fogjak magot belőle, ez volt a legdrágább, milliónyi nagyobb borsó méretű terméseket ígér :) Ildit már régóta szerettem volna... meg a szőlőfürtszerűt is :) Grapette Tomato, Ildi Tomato, Sweet Pea Currant Tomato
én idén ezt a fajtát szereztem be, csak 50 nap kell neki és kivállóan nevelhető cserépben... na meg itt mindenhol ezt a fajtát árulják, szóval remélem működik :)
A "gold set" fajtát még nem próbáltátok? 65 napos, 4" piros bogyójú, determinált Kanadai fajta. A leírás szerint 18 C-nál már hoz termést. Nekem most van először, őszre tudok magot szedni.
én próbáltam a moneymakert, viszonylag gyorsan nő és hatalmasra, a hideget is jól bírta, korán ki tudtam ültetni... bár ízben szerintem átlagosnak modható :)
Köszi, szepen en is a Lidi-be szoktam venni, nezegettem mar regota , de meg nem volt nekik vetömag, akkor nezegetem tovabb, nekem nagyon be jön az a fajta. Szivesen fogyasszuk.
szuper, köszönöm! a szibériai magokból is tehetnél majd félre magokat! :)
igen azt én is észrevettem hogy hidegebb tájakon a sárga paradicsom problémásan nő (pontosabban nem akar beérni), nem éri meg tartani... én cherollat ültettem többek között ami bevált, aug-szeptemberben egész végig teremt, sőt még októberben is egy kevés. remélem ha sikerül apróbb szemű koktélparira szert tennem akkor már akár júliusban is szüretelhetünk :)
Szevasz, remélem ,hogy nem valami "hivalkodó" vagy ész-osztogató kicsengése van ?? Mi is kezdő műszerészek vagyunk csak, (hiányzik 50 év tapasztalat)...hmm. ,-)) üdv.
Ez a vad paradicsom. Apró szemű de rengeteg van rajta 800-1000 szem is (én nem számoltam még meg ! ) xDDD. A sárga szinű érzékeny és macerás fajtának ismertem meg. A piros jó alany zöldoltásos nemesítéssel. Gyökérzete fantasztikusan erős.
Az könnyen meglehet :D Nekem is nagy álmom egy télikert....A paradicsom palánták is szép nagyok lennének mire ki kerülhetnének a kertbe üvegházi előélettel.