Keresés

Részletes keresés

Anyóca2 Creative Commons License 2006.01.20 0 0 263

Sziasztok !!

A fagyóból most keltettem életre egy adag kefírgombát,de az általuk készített kefíremnek szörnyű íze van.A 3. adag kefírt öntöttem ki .Ez így marad ??? Ha nem ,mikortól várható javulás ???

Anyóca

Anyóca2 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 262

Szia !!

Ígértek már,de ha nem jön meg a héten,megkereslek !!

Köszönöm!!

Anyóca

Előzmény: kyla (261)
kyla Creative Commons License 2006.01.18 0 0 261

Szia Anyóca!

Én tudok Neked küldeni kombuchát.

 

Előzmény: Anyóca2 (260)
Anyóca2 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 260

Sziasztok !!

Jó a topik,rendszeres olvasója vagyok !! De lenne egy kérdésem : a kristálygomba és a vizesalapú kefírgomba az ugyanaz ?? S még vmi.,ha vki. tudna kombucha-t postán küldeni ,(a postát fizetem),nagyon megköszönném !!

Üdv, Anyóca

Huntsman Creative Commons License 2005.12.19 0 0 259

Üdv!

Kaukázusi kefir gombát keresek Fejér megyéből, akinek esetleg van kérem jelezze.

 

Köszönettel: Huntsman

faág(i) Creative Commons License 2005.11.14 0 0 258
Bocs, a nyers lángost úgy kell érteni, hogy amikor a tésztát nyújtod és a széle még vastag, de középen olyan vékony, rugalmas tészta van. Másoknak szép kerek karfiolrózsáik vannak, állítólag az egy másik fajta.
faág(i) Creative Commons License 2005.11.14 0 0 257
Olvasd végig a fórumot, amennyire tudod. Mindent megtalálsz benne a kérdéseidre. Itt azt írják a kefirkészítők, hogy sötét helyen kell tartani. Én erre nem találtam semmi hivatkozást egyéb (külföldi) kefires oldalakon, de ha működik, hát biztos jó így is. Én kb. másfél évig ápolgattam egy csinos adag kaukázusi gombát, ami olyan nyers lángostészta állagú, ha jól érzi magát. Sajnos egy lakásfelújítást nem bírtak ki, ezért néhány hét után elpusztultak. Én úgy csináltam, hogy UHT tejbe (minél zsírosabb, annál jobb) - 1 liter volt  a napi adag - tettem kb. két evőkanálnyit, és a konyhában hagytam állni eg napig. Aztán leszűve a hűtőben még egy napig, ekkor volt a legfinomabb.
thomas76 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 256

Még egy kérdés.

 Az így nyert házi kaukázusit tudom-e tovább csinálni vagy újra boltit kell vennem, és újra kezdeni ?

thomas76 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 255

Sziasztok !

Én is élvezője vagyok a kaukázusi kefirnek pedig a bolti elég drága ! Szerintem a Mátra tej és a Danone a legjobb ! Miután végig olvastam a hozzászólásokat engem is érdekelne egy pár dolog kérlek benneteket ha tudtok segítsetek.

1. A ( gyáriból ) házilag előállított kaukázusi kefir is olyan jó-e mint a gombából készült házi és nem csak az ízére hanem az egészségügyi oldalára is gondolva Pl: magas vérnyomás. 2. Hogy is csináljak a bolti kaukázusi kefirből otthon házit. 3. 1 liter bolti 2.8-as vagy házi tejhez Kb. mennyi kaukázusit tegyek ? 4. Hol tároljam Kb. hány fokon addig amíg elkészül ? 5. Le kell-e zárni az edényt amibe készül vagy maradhat szabadon ? 6. Mennyi ideig tart a folyamat hogy kellemes jó ízű és állagú kefirt kapjak ? 7. Le kell-e takarni hogy sötétben legyen mint a gombával készülő ?

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Előzmény: pireisz (29)
marcipa Creative Commons License 2005.11.11 0 0 254
Köszi, megvan!
Előzmény: fórum1 (253)
fórum1 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 253
http://kefirgomba.hernaczki.freeweb.hu/      ez a jó cím marcipa  bocsi !!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: fórum1 (252)
fórum1 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 252

Szia marcipa !  

  http://kefirgomba.hernaczki.freeweb.hu/en próbáld meg ezen az oldalon elérni,

Előzmény: marcipa (251)
marcipa Creative Commons License 2005.11.10 0 0 251
Nem válaszolt a levelemre az, akinek megadtad az e-mail-jét.
Előzmény: fórum1 (249)
garygaby11 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 250
Sziasztok!

Beszállnék a rendszeres kefírfogyasztók társaságába (RKT), vagyis má'n benne is vagyok, de most a kefírt a boltban szerzem be.

Köszönettel vennék egy adag tenyészetet, kristálygombát, vagy kombuchagombát tudok ellenében felajánlani.

Ha vki tudja, hogy tej, és mezei bolti kefír felhasználásával hogyan lehet kefírt készíteni, a technológiával megkereshetne (sűrű köszönetekkel ellentételezve) emailban.

garigabi kukac freemail pont hu

Szívességeteket előre is köszi.
fórum1 Creative Commons License 2005.10.30 0 0 249
Szia marcipa! Jó az emailom , mert kapom a leveleket, erzsi52@index.hu próbáld meg újra.   szia 
marcipa Creative Commons License 2005.10.30 0 0 248
Próbáltam e-mailt küldeni, de visszajött a levél, azaz el sem küldte.
Előzmény: fórum1 (246)
marcipa Creative Commons License 2005.10.30 0 0 247
Szió!
Sajnos eddig még nem sikerült kapnom, csak a levelezésig jutottunk el. Úgyhogy, ha egy pici gyógyszeres "üvegben" küldenél, az nagyon jó lenne, majd kiszaporítom...
Előzmény: fórum1 (246)
fórum1 Creative Commons License 2005.10.27 0 0 246
Szia Lekka ! küldöm Sms-be  a számomat , és megbeszéljük a találkát  szia Erzsi
Előzmény: lekka (245)
lekka Creative Commons License 2005.10.27 0 0 245
Szia Fórum 1! Most jött el a kedvező alkalom. Szombaton átutazóban leszünk Szegeden. Ha  adsz 1 telefonszámot tálán megoldható lenne egy találkozó. Az én számom 06 20 916 43 42 Köszi :Lekka
Előzmény: fórum1 (237)
Márti1 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 244

Köszi Boricska a tippet!

 

Hahó! Valaki! Bárki!

Küldenétek nekem gombát postán?

Természetesen utánvéttel. Cserébe kristálygombát (üdítőgombát) tudok ajánlani.

Előre is köszi mindenkinek!

boricska Creative Commons License 2005.10.20 0 0 243
Sziasztok! Akit a sajtkészítés érdekel, ajánlom a Miért pont kecske című index fórumot, a kecskések sokat beszélnek a sajtról. Én már csináltam tehéntejből is, nem volt rossz, de a kecskesajt az igazi. Kellenek hozzá spéci szerek,amiket az anivettől lehet megvenni,aztán csak babrálni kell vele. Megéri, nagyon finom. És amit otthon csinálsz,úgy variálod, ahogyan akarod. Legutóbb pl diót tettem bele,hát az valami isteni.
Márti1 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 242

Sziasztok!

 

Én is szeretnék kefír gombát! Soltvadkert környékéről, ha lehet.

tudom nem ide tartozik,de sajtot nem szoktatok készíteni?

raiff Creative Commons License 2005.10.20 0 0 241
Sziasztok. Ajándéknak akarok venni joghurtkészítő gépet, jó az valamire ? Van valakinek tapasztalata?
sip pista Creative Commons License 2005.10.18 0 0 240
persze.
bugyuta kukac freemail pont hu
bugyuta kukac freemail pont hu
ez az emilcímünk:-))
.p
Előzmény: Törölt nick (239)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.17 0 0 239

Megköszönnék egy adagot, ha össze tudunk hozni egy időpontot.

Előzmény: sip pista (238)
sip pista Creative Commons License 2005.10.17 0 0 238
hali,
bp-en, a keleti közelében lenne időnként ingyenért átadó kaukázusi kefírgombánk. hetek óta buzerál az asszony, hogy sózzam el, mert nincs szíve kidobni.
bugyuta kukac freemail pont hu
fórum1 Creative Commons License 2005.10.15 0 0 237
Szia lekka ! nagyon szívessen adok ,mert van bőven , de aszt olvastam hogy te Debreceni vagy , én meg Szegedi ,  és így igazán én nem tudom megoldani. hogy eljuttasam hozzád. Ha te valamilyen megoldást tudsz akkor írj az email címemre.
lekka Creative Commons License 2005.10.15 0 0 236
Ha Marcipának már van,én szívesen elfogadom.
Előzmény: fórum1 (232)
marcipa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 235
Köszönöm, de úgy néz ki, hogy küld valaki. Ha mégsem kapok, majd szólok.
Előzmény: fórum1 (232)
marcipa Creative Commons License 2005.10.14 0 0 234
Segíthetek?
Előzmény: skamoly (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!