A fagyóból most keltettem életre egy adag kefírgombát,de az általuk készített kefíremnek szörnyű íze van.A 3. adag kefírt öntöttem ki .Ez így marad ??? Ha nem ,mikortól várható javulás ???
Jó a topik,rendszeres olvasója vagyok !! De lenne egy kérdésem : a kristálygomba és a vizesalapú kefírgomba az ugyanaz ?? S még vmi.,ha vki. tudna kombucha-t postán küldeni ,(a postát fizetem),nagyon megköszönném !!
Bocs, a nyers lángost úgy kell érteni, hogy amikor a tésztát nyújtod és a széle még vastag, de középen olyan vékony, rugalmas tészta van. Másoknak szép kerek karfiolrózsáik vannak, állítólag az egy másik fajta.
Olvasd végig a fórumot, amennyire tudod. Mindent megtalálsz benne a kérdéseidre. Itt azt írják a kefirkészítők, hogy sötét helyen kell tartani. Én erre nem találtam semmi hivatkozást egyéb (külföldi) kefires oldalakon, de ha működik, hát biztos jó így is. Én kb. másfél évig ápolgattam egy csinos adag kaukázusi gombát, ami olyan nyers lángostészta állagú, ha jól érzi magát. Sajnos egy lakásfelújítást nem bírtak ki, ezért néhány hét után elpusztultak. Én úgy csináltam, hogy UHT tejbe (minél zsírosabb, annál jobb) - 1 liter volt a napi adag - tettem kb. két evőkanálnyit, és a konyhában hagytam állni eg napig. Aztán leszűve a hűtőben még egy napig, ekkor volt a legfinomabb.
Én is élvezője vagyok a kaukázusi kefirnek pedig a bolti elég drága ! Szerintem a Mátra tej és a Danone a legjobb ! Miután végig olvastam a hozzászólásokat engem is érdekelne egy pár dolog kérlek benneteket ha tudtok segítsetek.
1. A ( gyáriból ) házilag előállított kaukázusi kefir is olyan jó-e mint a gombából készült házi és nem csak az ízére hanem az egészségügyi oldalára is gondolva Pl: magas vérnyomás. 2. Hogy is csináljak a bolti kaukázusi kefirből otthon házit. 3. 1 liter bolti 2.8-as vagy házi tejhez Kb. mennyi kaukázusit tegyek ? 4. Hol tároljam Kb. hány fokon addig amíg elkészül ? 5. Le kell-e zárni az edényt amibe készül vagy maradhat szabadon ? 6. Mennyi ideig tart a folyamat hogy kellemes jó ízű és állagú kefirt kapjak ? 7. Le kell-e takarni hogy sötétben legyen mint a gombával készülő ?
Beszállnék a rendszeres kefírfogyasztók társaságába (RKT), vagyis má'n benne is vagyok, de most a kefírt a boltban szerzem be.
Köszönettel vennék egy adag tenyészetet, kristálygombát, vagy kombuchagombát tudok ellenében felajánlani.
Ha vki tudja, hogy tej, és mezei bolti kefír felhasználásával hogyan lehet kefírt készíteni, a technológiával megkereshetne (sűrű köszönetekkel ellentételezve) emailban.
Szió! Sajnos eddig még nem sikerült kapnom, csak a levelezésig jutottunk el. Úgyhogy, ha egy pici gyógyszeres "üvegben" küldenél, az nagyon jó lenne, majd kiszaporítom...
Szia Fórum 1! Most jött el a kedvező alkalom. Szombaton átutazóban leszünk Szegeden. Ha adsz 1 telefonszámot tálán megoldható lenne egy találkozó. Az én számom 06 20 916 43 42 Köszi :Lekka
Sziasztok! Akit a sajtkészítés érdekel, ajánlom a Miért pont kecske című index fórumot, a kecskések sokat beszélnek a sajtról. Én már csináltam tehéntejből is, nem volt rossz, de a kecskesajt az igazi. Kellenek hozzá spéci szerek,amiket az anivettől lehet megvenni,aztán csak babrálni kell vele. Megéri, nagyon finom. És amit otthon csinálsz,úgy variálod, ahogyan akarod. Legutóbb pl diót tettem bele,hát az valami isteni.
hali, bp-en, a keleti közelében lenne időnként ingyenért átadó kaukázusi kefírgombánk. hetek óta buzerál az asszony, hogy sózzam el, mert nincs szíve kidobni. bugyuta kukac freemail pont hu
Szia lekka ! nagyon szívessen adok ,mert van bőven , de aszt olvastam hogy te Debreceni vagy , én meg Szegedi , és így igazán én nem tudom megoldani. hogy eljuttasam hozzád. Ha te valamilyen megoldást tudsz akkor írj az email címemre.