Hi
Na ugy latom most igen elenk a topic. Alig gyozom (szeremncsere) olvasni a hozzaszolasokat.
JB
Az EBAY-rol egy par szo. Erdemes olyan emberketol vasarolni aki mar tobb orat is eladott es a velemenyek amiket a vasarlok beirkalnak kedvezo. Lehet hogy ez Magyar beidegzodes es ott kint meg sem fordul a fejukben hogy esetleg lelepjenek a penzzel, de szamomra ez igen nagy osszeg kidobni az ablakon peldaul, ezrt elso alkalommal igen ovatos voltam. Mivel az eladok altalaban maganszemelyek igy a kartyarol nem tudnak penzt levenni. Sajnos en nem talaltam olyan ceget a neten aki a kartyamrol levette volna a penzt es atutalta volna egy amerikai maganszemelynek. Akik ilyesmit tudnak magyarorszagi kartyakkal nem foglalkoznak. A cashier csekknek nevezett dolog az itthoni rozsaszin csekknek felel meg, az megint nem jarhato ut. Legegyszerubb elkerni a nevet cimet bankszamlaszamat. Amerikaban ABA. Vigyazni kell ha fiok banknal van, a kozponti bank es fiok adatait is meg kell adni mert csak a zur van belole. Az Ebay csak kozvetit a tenyleges uzletet az eledoval te beszeled meg. Az itthoni vamolas miatt amugy sem art megbeszelni milyen modon es formaban kuldje. Nekem Express Mail hozta es 5 nap alatt itt volt a kis aranyos. Felaron mint itthon :-)
Alexandrosz
JB nek igaza van. Korul kell nezni es csak azt az orat szabad megvenni ami minden tekintetben megfelel az elvarasaidnak. En azt szoktam javasolni, hogy meg mielott egyaltalan oraban gondolkodna valaki uljon le es irja le azokat a dolgokat amik fontosak a szamara. Orat valogatni mar csak ennek a listanak a birtokaban erdemes, mert az ember hajlamos beleszeretni egy modellbe es ilyenkor konnyebben megalkuszik a hianyossagokkal. Ez akkor lehangolo ha ket het mulva meg latsz egy olyan orat ami minden igyenyedet kielegitette volna. Az Ulysse nekem is bejonne :-)
ATH
Szerintem igen jol valasztottatok mert a chronoswiss volt az elso aki regulateur-t karoraban megcsinalta. Igy nem csak egy szep orat hanem igazi "merfoldkovet" adtatok ajandekba. Egyebkent en is egy ilyen Rolex Datejust-ot fogok venni csak kek szamlappal. Feher is lett volna, de a kek nekem jobban tetszett.
idomero!
En is orommel udvozollek, jol jon neha egy -egy igazan hozzaero, hogy korrigalja esetleges tevedeseinket. Harrisont miert tartod tobbre Breguet-nel? (egyebkent a Poen honlapjan nem sok minden van rola)
MAJTee
Faliórák és bútorórák hanyagolva vannak a fórumban, pedig remek asztalos munkával készült óratokjuk igazán gyönyörű. Mellesleg kedvenc szabályzómat rejtik az ingát. Igazán kiváló minőségű antik szerkezetek vannak az országban mind súlyhuzamú és rugóhajtásos kivitelben. Nincs is jobb időtöltés a fotelba süppedve egy komótosan lengő ingaóra társaságában múlatni az időt. Az ütőszerkezet pedig plusz ráadás. Gondolom ön, tudja értékelni szakmájából adódóan ezt a fajtát is.
jb Örülök kedves fogadtatásának. Remélem sokszor fogunk eszmétcserélni.
BREKI Teljesen igazad van! Én azt szoktam mondani nem az én pénzemen, veszik az órát nem sok közöm, van hozzá. De ha megkérdeznek, akkor válaszolni próbálok. Úgy kell válaszolnom, hogy az első problémakor engem keresnek, meg és nekem kell orvosolnom a problémát. Ez felelősséggel jár! Sok esetben a kedves kuncsaft az 5000 Ft-os tájékozatlanságával azt hiszi, hogy csúcsmodellt vásárolt, mert 2-éven keresztül kifogástalanul működött a szerkezet. Ha viszont alkatrészhiány miatt nem tudom orvosolni a problémáját, akkor finom szavakkal élve nem éppen jó órásnak titulál magában. Ezt én nem szeretném és ezért nehéz dolog ez. Nehéz megfelelni mindenkinek de talán nem lehetetlen. Én filozófiámban ezt próbálom követni. Szeretném, ha szakmai tudásommal a legjobbat tudnám a kedves kuncsaft számára nyújtani, és megelégedetten térne vissza üzletembe mindkettőnk örömére. Számomra szinte teljesen mindegy, hogy a vevő milyen órát, válasz elektromost vagy mechanikust, az a fő, hogy pénztárcájához mérten a legjobb minőséget hordja. Ugye egyetértünk. Az új Tissot érintős szenzorokkal felszerelt üvegje pedig nekem nagyon tetszik, mint technikai megoldás hiába elektromos.
APT A 1/4 ütős ismétlős cartel órát már elvitték tőlem. Lefényképeztem és ha a tulajdonosa is belegyezik akkor felteszem történetét honlapomra, merthát egy 250 éves Lajta folyóban is megusztatott óra az nem semmi. Ár becslést nem küldöt pedig nagyon vártam, kiváncsi voltam menyire saccolja. Most egy ujabb negyed ütős szerkezet feljavitásába kezdek, ez westminster zenélőszerkezetes.
Ki ismeri John Harrison igaz meséjét? Filozofálhatnánk róla. Én töbre tartom Breguetnél is! (Aki nem ismeri, elolvashatja Poen honlapján.)
Casiorol: van nálam egy KB. 40000 Ft-ért vásárolt ana-digi, amihez egy másodperc és egy váltókerék kellene, mert elestek motorral és ezek sérültek, és nem tudok hozzá a föld alól se fölhajtani váltókereket. (Nincs Magyarországon hozzá se kerék, se komplett analóg rész.)
ATH: Értettem, hogy nem magadnak választottad, de ez nem változtat semmin. A Longines Dolce-Vita pedig tényleg divatóra, Jó minőségű, de semmi érdekeset nem nyújt. A ChronoSwiss egészen más!
köszi, de az órát a papám születésnapjára vettük. a longines csak egy pld volt az árkategóriára. az automata abból is a chronoswiss árkategóriájában van. nekem pld nagyon tetszik. egy szép divatóra.
TE_O: Persze, használhatod, nem szabadalomvédett...
ALEXANDROSZ: Szép a RADO, sőt, én őket tartom az utóbbi évek leginnovatívabb gyártójának. A kerámia tokokkal bátor újítók, és ez az anyag talán ma a legérdekesebb és legjobb - modern órák számára. A titánnál mindenesetre sokkal szebb és karcállóbb. A Breitling Aerospace pedig egy ETA 988.322 szerkezetet használ, amellyel persze mások is építenek órát. Ez amúgy egy tényleg kiváló szerkezet (ha már kvarcról van szó...).
ATH: A ChronoSwiss Regulator kiváló választás volt, szerintem a Longines Dolce-Vita labdába sem rúg mellette. Sok örömet hozzá!
nekem mindig is jó véleményem volt a patekról, de mivel azokat láttam, én egy számomra túl konszolidált órának tartottam.
ezért tetszik jobban az ulysse, a jaeger és a többi. de már látom, hogy a konzervatív és az ékszer órákon kívül van nekik más is a tarsolyukban!
megint tanultam valami újat!
mindjárt keresek nektek még egy családunkban előforduló nyalánkságot. :)
Hát ezért mondjuk, hogy izlések és pofonok, ugyanis az alanti felső meg pl. nekem tetszik, s egyébként sem a Patekről alkottunk véleményt hanem arról az egyről állapitottuk meg, hogy speciel az tetszik vagy sem. Ez a felső pl. nagyon szép, de én is komplikáció-párti vagyok ezért az aranytokos teljes naptáras, holdfázisos változata nálam a No1.
Az "Oyster-féle" kék számlapos Patek helyett viselésre (nem gazdaságossági szempontok alapján!) gondolkodás nélkül inkább Glashuette Zenithjét választanám!
mivel milliói sajnos nem voltak a célra ebben a kategóriában csak az oris és ez játszhatott. egy longines dolce vita nekem tetszik, de nem való egy 50 éves, bár fiatalos úrnak.
szvsz jól döntöttünk, hogy ezt választottuk. örülök, hogy neked is tetszik!
nekem eddig a patekról ez ugrott be:
de már látom, hogy vannak ilyenek is:
megkövetem a patekot és a nálam nagyobb óraőrülteket! :) most már nekem is kell egy pp!
Látod, ez szép elölről is meg hátulról is. Regulátor lévén egy picit talán nehéz egy rápillantásra leolvasni az időt, rá kell szoktatni a szemet az óragyüjtőre. Szép és értékes ajándék.
Egyébként szerintem annak a német úrnak, ha ilyen óra van a kezén valószínüleg van még otthon néhány számomra is tetszetősebb darabja a vitrinben. S gyanítom, hogy neki ennek beszerzése nem volt akkora megerőltetés mint nekünk pl. egy Omega.
ATH: A Pateknek több számomra is gyönyörü órája van elölről is, ez nem tartozik közéjük. Ez nem minőségi itélet, kifejezetten esztétikai vélemény. Nekem nem tetszik. Ennek ellenére, mivel Patek, én is megcsodáltam volna s lehet, hogy a villát is az orromba dugom ha mellettem esett volna meg az eset ebéd közben. Apukád viszont nagyon szép ajándékot kapott, megtudhatjuk, hogy melyik Chronoswissről van szó?
OYSTER: Ha választhatnál az emlitett óra és egy (esetleg több) árában nagyságrendileg egyező Jaeger, Lange, Glashütte, Chopard között, (hordási kötelezettség mellett!)??
Azert igy altalanossagban a Patekot nagypapa oranak titulalni...
ref 5055, ref5054, ref5110.
Ezek szerintem a legszebb orai. Es nekem meg nagypapa koromban sem valoszinu, hogy eselyem lesz ra... haj,haj.
De pl. az Aquanaut kifejezetten sportos orajuk! Vagy a Nautilus. Azon tul persze, hogy csinal szolid, szep orakat is.
ezt én így nem mertem volna leírni....
a pp tipikus nagypapa óra. szvsz a külsejében semmi izgalmas, egyedi nincs. viszont megértem azt a korosodó bankárt, ügyvédet, aki ilyet vesz. egy boss öltönyhöz még elmegy a breitling, az omega, de saville row-on készült öltönyhöz azért valami diszkrétebb kell. ez a patek. olyan ez mint a bmw és a rolls közti különbség.
De sok szép órát tudnék venni az áráért! Ha az enyém lenne azonnal becserélném egy tucat nem tucatórára! Na most hétvégén gyakorolhattok rajtam, nekem ugyanis egyáltalán nem tetszik, hátulról annál inkább, lehet, hogy én inkább ugy is hordanám, kiforditva mint egy Star Calibert.
Hát, én ma délben kis híján leestem a székről !
Egy egyetemi menzán jártam, ahol a szomszéd asztalnál ülő disztingvált fazonú, németül beszélő jóembernek, no mi lapult a csuklóján ?
Hát egy ilyen :
Bizony-bizony, egy PATEK PHILIPPE !!!
Mit mondjak, nehéz volt visszafognom magam és a tápláléklánc részét képezendő a saját élelmemre figyelnem :-)
ALEXANDROSZ: Ugy tünik kicsit lemaradtam, a pontos jelenlegi árakat nem tudom, januárban sajnos sokan emelnek annak ellenére is, hogy a forint most nagyon erős, a deviza alapu árak ilyenkor jobbak mint a készleten lévőké, abból viszont általában jobb helyeken lehet alkudni ha komoly a szándékod és zsebedben van a kp! Mindenképpen javaslom, hogy nézz be a POEN-ba!
alexandrosz!
Az Oris Classic XXL Méretei: 36,40,44 mm, elöl zafír, hátul üveg. A BC-3 35,40 mm. Kaptam a Poen-ban igen részletes katalógust, ha érdekelnek a részletek is, szívesen elküldöm egy-egy oldalát e-mail-ban. (nekem egy Classic XXL-em van: acél/acél/fekete számlap/36-os átmérő)
ath!
Nem rossz kis keszleted van, es szerintem az uj Eberhard Champion egy rendkivul szep krono, a regi valtozatod nem tudom milyen.
Az almaid szinten lehetnenek akar az enyemek is, kulonosen a Jaeger...
j b!
Jolesett a dicseret, koszi. Fejlesztem meg a tobbit is!
alexandrosz!
Szerintem vekonyabb csuklon nem igazan mutat jol nagy ora, meg ha dobozban-kirakatban jol is nez ki. Tapasztalatbol tudom, en sem vagyok egy karos embor. Egyebkent nekem sotet szijjal jobban bejon az Oris Classic. Esetleg meg tudom javasolni a pointeres klasszikusukat, az meg egy kicsit kulonleges is. Vagy lattam nagyon szep klasszikus Longines-t, ha minden igaz a Westend emeleten, emlekeim szerint azt is 200 korul. Tipust most nem talaltam a honlapjan a cegnek, lehet h. kifutott.
apt!
koszi a dicseretet, az oraim kepsorozat mindenkepp bovul, csak szkenneltetni kellene. Kerdes: plagizalhatnam a meret megadasi mododat? (A*B*C). Otletes es mukodokepes.
oyster: Na, közben beszéltem a tulajjal, (azt hittem hogy a Perrelet, meg a FC mellett már ezt is árulják a Halhatatlanok, nem is gondoltam magánszemélyre). Gondolkodom a dolgon, mert papírok nincsenek az órához. Köszi az infót!!!
MAJTEE: A Sjöö Sandstörm érdekes svéd unikum. Ők is ETA-kat szerelnek, de csuda ötletes dolgaik vannak. Nekem például nagyon tetszik a felnyitható tetejű kétemeletes kronográfjuk. De hogy a piacon mennyire lesznek keresettek és értéktartóak, azt meg nem tudnám jósolni. Szerintem érdemes foglalkozni velük.
BTS: Igazad van az acélt illetőleg, ahogy a metallurgusok mondják: rozsdamentes acél nincs, csak kevésbé rozsdásodó. De a nikkelmentes finom ötvözetek rozsdamentesnek és savállónak tekinthetőek, és orvosilag is használható, tehát antiallergén anyagok. A titán viszont egyáltalán nem rozsdamentes, sőt! Ismert fogalom a titán és alumíniumtűz, megfelelő körülények mellett ez a két fém (meg a magnéziumötvözetek) jobban ég, mint a papír! A titánt azonban az alumíniumhoz hasonlóan azonnal erős oxidréteg fedi be, amely a további oxidáxiót megakadályozza. De a titán legnagyobb baja az, hogy lágy, alapállapotban nem keményebb, mint a sárgaréz, ezért is szokták mattítani. A polírozott titán nagyon hamar mattra karistolódik. Nitridált felülettel meg ugyan nagyon kemény, de a titánnitrid sárgászöld, fertelmes színű bevonatot jelent. Ezért szokták mindenféle trükkel (sörétezés stb..) zömíteni a felületet, de ezzel együtt a titán szerintem csak sportórához való, de oda nagyon!
TE_O: Gratulálok a lapodhoz, és kívánom, hogy az óráid című képsorozat rövidesen kilométer hosszú legyen...
IDOMERO: Üdvözöllek körünkben, remélem ezentúl nem csak emilben, de itt is eszmét cserélhetek Veled! És ha már írunk egymásnak: hogy áll az öreg falióra?
BREKI: Különösen jólesik hozzászólásod "fogadjuk el mások bolondériáját" tartalmú mondata, hisz ezen fórumon sokszor épp azon lángol fel - értelmetlenül - a vita, hogy mia a szép, kinek mi tetszik. Pedig sokkal könnyebb objektív dolgokról véleményt mondani.
A csuklóm nem egy túl vaskos, ezért a 44-es Classic nem jöhet szóba... Ez vajh üveg hátlapos? Mert a BC-k tudtommal azok. Ár tekintetében kb. hová helyezhetem őket? Azt tudom, hogy a Poen-ban tudom megtekinteni ezeket az órákat.
Egy kis fényképalbum. Értelemszerűen az első a meglévő, a második az egyik kiszemelt:o)