Keresés

Részletes keresés

Sfakutya Creative Commons License 2003.03.14 0 0 572
Majd írd meg, hogy mit csinálnak vele. Bár a hétvégén nem nagyon szoktak a betegekkel foglalkozni.
Azt jól teszitek, hogy másnál is érdeklődtök. Ez arra is jó, hogy múlik az idő és a szervezet néha annyira bölcs, hogy saját magát is gyógyítja. Bíztasd a férjed, hiszen én is olyan sokszor voltam már mélyponton és mégis sikerült kikerülnöm belőle.
Előzmény: Moll (571)
Moll Creative Commons License 2003.03.14 0 0 571
Azt nem mondta, hová akarja adni, de majd előtte úgyis még megvizsgálják, és beszélnek. A főorvos, aki tegnap megvizsgálta, kb. fél percet szánt rá, nem tudtunk vele semmit érdemben megbeszélni. Remélem, nem lesz semmi brutalitás... nem is hiszem, hogy engedné. Amúgy ma fekszik be 4 napra, remélem, múlni fog a fájdalma. Jövő hétre egy másik főorvoshoz is bejelentkeztünk, több szem többet lát alapon.
Előzmény: Sfakutya (570)
Sfakutya Creative Commons License 2003.03.14 0 0 570
Nem mondta, hogy hova akarja adni? Ugyanis szoktak közvetlenül a gerincbe is adni kortizont, aminek frenetikus hatása van. Gyorsan összehúzódik tőle a sérv, de felpüffed tőle a kedves páciens. Tisztázzátok először, hogy mit akar. Aztán el kell dönteni, hogy akarjátok-e.
Előzmény: Moll (569)
Moll Creative Commons License 2003.03.14 0 0 569
Sziasztok!

Végre-valahára bejutottunk az egyik kórház jónevű főorvosához, aki azt mondta a férjemnek, hogy nem valószínű, hogy műteni kell, de néhány napos infúzióra be kellene feküdnie.

.... ennek... mi haszna? Én úgy tudtam, infúziót a legyengült, vérszegény emberek kapnak.....

Moll Creative Commons License 2003.03.10 0 0 568
Szia,

nem, nem, sajnos ott tartunk, hogy alig bír járni. Megpróbált lemenni a múlt héten a negyedikról, és alig bírt visszamászni.... szerdán megyünk CT-re, aztán visszük a múltkori MRI papírt meg majd ezt valami dokihoz, akit ajánlottak.

A Bemer készüléket egy szórólapot láttam, amúgy honlapjuk is van: www.bemer3000.hu, beszéltem is velük, és címeket is adtak, hogy mely kórházak használják a készüléket, állítólag segít a sérveseknek.... felhívom ma valamelyik referenciájukat.

Nagyon örülök, hogy Te fájdalommentesen élsz, önzésből is, hogy hátha egyszer nekünk is megadatik :-)

Előzmény: Sfakutya (567)
Sfakutya Creative Commons License 2003.03.06 0 0 567
Nem hallottam róla. Mi ez?
Egyébként a Széchenyi jó, de főleg akkor, ha nem csak fürdőjegye, hanem fizikoterápia és gyógytorna is lenne hozzá. Bár vigyázzon a férjed, most, ebben az állapotban ne menjen, mert esetleg bedurran a gerince. Majd ha csökken a fájdalma.
Előzmény: Moll (566)
Moll Creative Commons License 2003.03.06 0 0 566
Szia Sfakutya!

Igen, volt már szó ezekről a dolgokról, de aztán dr. Kiem után elviselhetőbbé vált az egész dolog - sajnos csak egy időre. De 6 év fájdalom után már felmerült bennünk a műtét gondolata - főleg azért, hogy legyen már vége, vége..... meg aztán tényleg vannak jó példák is, pl. nekem a volt főnöknőmet is műtötték deréktáji sérvre, és azóta is jár sielni, teniszezni, stb. Persze nem versenyszerűen, de azért néha próbálkozik, és nincsenek fájdalmai.

A fő cél persze, hogy ne legyen műtét, és én is így vagyok vele, de már nagyon vágyom arra, hogy ne járkáljon rendszeresen a lakásban a derekát fogva, és próbálgatva, hogy tud-e még lábujjhegyre állni....

Kapott egyébként kedvezményes jegyeket a Széchenyi fürdőbe, illetve néztem neki ezt a Bemer3000 készüléket, már nem megvételre, csak kezelésekre. Nagyon ajánlották, gondolkozunk ezen is. Te erről hallottál már?

Szia

M

Sfakutya Creative Commons License 2003.03.05 0 0 565
Szia Moll!

Még egyszer írok. Belenéztem a topikba és azt látom, hogy nyáron szinte ugyanezt a párbeszédet lefolytattuk. A férjednek ugyanez a baja volt és én a mostanihoz hasonlót írtam. De most még meggyőzőbben tudok írni arról, hogy nem kell feltétlenül egyből kés alá feküdni. Mint már írtam nekem évekig erős fájdalmaim voltak, ősszel már műtéti időpontom is volt és mégis valami csoda történt. Valószínű, hogy a szervezet bölcs volt (és szerencsém is volt) meszesedéssel egymáshoz rögzítette a csigolyákat. Igaz, hogy pár fokkal kevésbé tudom kifordítani oldalt a fejemet, de semmiben nem gátol ( csak nem tudok hosszú ideig hason feküdni, mert akkor húzódik valami a nyakamban).

Előzmény: Moll (563)
Sfakutya Creative Commons License 2003.03.05 0 0 564
Igaza van a férjednek, picit tornázni kell. Néha én is szoktam, de nem többet, mint egy átlag ember. Én azt tapasztaltam, hogy az igazán rossz állapotban lévő gerincnek nem jó a torna. Mozogni kell, de csak módjával. Egyébként a földön fekvés- ha kényelmetlen is- nagyon hatásos. Csak vigyázzatok, nehogy megfázzon.
Nem akarok belebeszélni, de műtétre csak akkor menjen, ha a fájdalmon kívül egyéb panasza is van. A fájdalom ugyanis nagy valószínűséggel elmúlik. Ha megoperálják, akkor sem tudja teljesen ott folytatni az életét, ahol abbahagyta, számolnia kell azzal, hogy utána is kímélnie kell magát. Akkor már egyszerűbb műtét nélkül kímélnie magát. Valószínű, hogy valaki most negcáfol és leírja, hogy ő teljesen olyan lett a műtéttől, mint régen és nem kíméli magát, de ha belegondoltok, hogy a műtét során megbomlik a gerinc statikája, akkor előre láthatjátok, hogy előbb-utóbb újabb probléma fog kialakulni. Tehát halogassátok a műtétet ( bár egy tisztességes idegsebész úgyis csak akkor fogja megoperálni, ha valóban indokolt ).
Előzmény: Moll (563)
Moll Creative Commons License 2003.03.05 0 0 563
Szia Sfakutya!

Most azt történik, amit javasoltál, otthon fekszik.... táppénzen van a héten. Megágyazott magának a földön :-)

Egyébként meséltem a Te történetedet neki, azt mondta, ő a Te helyedben óvatosan azért néha tornázna, nehogy el kezdjem meszesedni a csigolya, és később nagyobb baj legyen (kiszakad vagy valami). Persze ne így legyen, sőt!

Előzmény: Sfakutya (562)
Sfakutya Creative Commons License 2003.03.04 0 0 562
Szia Moll!

Fel a fejjel! És bíztasd a férjedet is! Még nincs minden veszve. Én már csak tudom. Több mélypontról is feljöttem már. Majd meglátjátok, mire jövő héten CT-re kerültök, addigra a dereka is jobban lesz. De most nagyon fontos a pihenés. Ez a legfontosabb!! Most ne rohanjatok a vietnámihoz, hidd el, ha fekszik, akkor jobban lesz.
Egyébként, ha műtik, akkor sem kell fél évre betegállományba menni. Sokkal előbb jól lesz, csak utána nagyon kell vigyáznia a gerincére. Ha elmúlik a fájdalom, akkor sem szabad ugyanúgy ugrálni, mint eddig.
Kicsit meg kell változtatni az életmódját. Akár műtik, akár magától múlik el a fájdalom.

Előzmény: Moll (561)
Moll Creative Commons License 2003.03.04 0 0 561
Sziasztok!

Már régen jártam itt. A férjemnek kb. 6 éve fedezték fel a gerincsérvét (4-5 csigolya), akkor leszerelték a katonaságtól, de azóta komolyabb gond nem volt vele. Tavaly májusban egy teljesen szimpla mozdulattal valami történt vele, rettenetesen fájt neki. Itt a topicban találtam rá dr. Kiemre, néhányszor járt nála, utána valammivel jobb lett.

Tegnap megint egy rossz mozdulat hatására teljesen beállt a dereka: azóta csak fekszik a földön, felkelni is alig bír. Azt mondja, akár már most is megműttetné, annyit szenvedett már.

Már nem tudom, mit csináljunk. Hirtelen gondoltam a bioágyat, aztán felhívtam valami Bémer (?) készüléket forgalmazó céget, akik nagyon ajánlották a terméküket a gerincsérvre, de 600 ezer forintba kerül...

Jövő héten megy a párom MRI-re, aztán eldöntik az orvosok, hogy mi legyen vele... azért félek a műtéttől, mert nem elég, hogy fél év táppénz, nem elég, hogy nagy a kockázata, még tovább is terjedhet neki.... (ahogy egyik rokonánál meg is történt)

Sfakutya Creative Commons License 2003.02.13 0 0 560
Ésszerű magyarázat nincs. Kimutatott négy nyaki porckorongsérv, instabil nyaki szakasz okozta a panaszokat. Funkcionális rtg mutatta ki, hogy a nyakam hajlításakor az egyik csigolya komoly megcsúszást produkál. Ez is okozhatta a tüneteket és az MR-el kimutatott sérvek is. A sérv közül kettő nagyon nagy, a másik kettő kisebb. Nem írom, hogy volt, mert valószínű, hogy most is ugyanúgy megvan. Mindig mindenki azt magyarázta, hogy a nyakizmokat kell erősíteni, ami majd "támasztja" a gerincet. Próbáltam a tornát, de szerintem inkább állandóan ártottam vele. Szeptember vége óta vagyok panaszmentes, azóta nem is tornáztatom a nyakamat, és nincs semmi bajom. Az elmúlt években ha jött az elviselhetetlen fájdalom, akkor mindig tornázni kezdtem, ami lehet, hogy jót tett, de ezen a nyáron három hónapig olyan erős volt a fájdalmam, hogy leginkább csak feküdni tudtam. Ha álltam, akkor Shanz-gallér tartotta a nyakamat és menni is csak tyúklépésben tudtam. Ezt szó szerint értsd. Hogy mi történt ezután, fogalmam sincs róla. El lehetne menni kontrol vizsgálatra, de nem biztos hogy jót tennék vele, mert lehet, hogy olyat mutatna, ami esetleg nem jó. Ha problémás helyen van a sérv, akkor az úgyis jelezni fog.
Az orvos szerint lehet, hogy kiszakadt, leszakadt, vagy nem tudom, mit csinált a sérv, de én nem hiszem, mert semmilyen nagyobb ütés, nyomás nem érte a fejemet, nyakamat.
Persze én nem azt mondom, hogy ne tornázzatok, ússzatok, stb., hanem azt mondom, hogy a szinte teljesen kilátástalan helyzetből is ki lehet kerülni ( csak a titkot nem tudom elárulni).
Előzmény: Törölt nick (558)
Xolo Creative Commons License 2003.02.13 0 0 559
számitógépezés közben az egyik legegészségtelenebb és legmegterhelőbb testtartást gyakorlolja a legtöbb ember. Görbe hát, deréknál kifelé domborodó gerinc, behajlitott nyak... ne csodálkozz rajta.
:(((

Én tudom, a Kedvesemnek is irtora fáj a nyaka, dereka , mikor sokat ül gép előtt. Szerencsére a mostani munkája miatt kevésbé kell ott ülnie...

Előzmény: Elar (557)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 558
Azért ez se semmmi történet.
Tudsz rá ésszerű magyarázatot ? Nem "roppantál" -jó értelemben - egyet ?
Mennyi ideje vagy tünetmentes ?
Előzmény: Sfakutya (556)
Elar Creative Commons License 2003.02.13 0 0 557
Áhh.
1 év után újra elővett az idegbecsipődés(????) a vagy tudom én mi a nyakam-gerincemnél :(((
Nem sport, nem mozgás - számítógépezés közben! Röhej
Alig birok mozogni... Fáj

Múltkor a reumaosztállyal probálkoztam meg, most csontkováccsal kellene szerintem.
Kérésem a következő:
Tudnátok ajánlani vkit? (név telefonszám)
Vagy vmi gyógymódot?
Sürgős lenne, mert így nem tudok dolgozni.

Előre is nagyon köszönöm!

Sfakutya Creative Commons License 2003.02.12 0 0 556
Mindenkinek ajánlom, hogy legyen türelmes.
Ha valaki végignézi a régi hozzászólásaimat, akkor azt látja, hogy éveken keresztül panaszkodtam, fájt a nyakam, vállam, karom a gerincsérvektől. Rendszeresen jártam három hetes gyógykúrákra, próbálkoztam többféle gyógytornával és gyógytornásszal. Mindig azt hittem, hogy a torna segíteni fog, néha valóban javított is a helyzetemen. Nyáron olyan erős fájdalmam volt, hogy a végén elhatároztam, hogy mégis hagyom megműteni. A fájdalomtól hónapokig alig tudtam mozogni, leginkább feküdtem és halogattam az orvos felkeresését. Mire eltelt három hónap és több orvos javaslatára belementem a műtétbe kezdett elmúlni a fájdalom. Még három hetet kellett várnom a műtétre, mert az orvos külföldre utazott és mire visszajött minden bajom elmúlt. Nem megijedtem, hanem valóban elmúlt a panaszom. Ez szeptember végén volt. Azóta semmi bajom, pedig elötte pont 6 évig tartott a panaszom. Amióta nem fáj egyáltalán nem tornázok, teljesen normális életet élek. Tudom, hogy ez ritkán fordul elő és lehet, hogy nem végleges, de maga az orvos sem tudja megmagyarázni, hogy mi történt.
Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 555
Figyu, a nagy változás már majd' 2 hete megvolt. Akkor a járás is nehezemre esett. Most meg azon filózom melyik focival kezdjem. Na én erre leszek kíváncsi. Terhelés alatt mi fog történni. Ja, meg lazán hajolok földig, meg ilyenek.
Előzmény: jegcsillag (554)
jegcsillag Creative Commons License 2003.02.12 0 0 554
Kíváncsian várom a változást!
Írj ha lesz valami!!!

jég*

Előzmény: Törölt nick (553)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 553
Most is tudna, de azt mondta, hogy először a tanult mozgások jöjjenek (amíg megy az injekció), s utána jöhet a mélylágyéki izomzat megerősítése.
A Zeel amúgy egy homeopátiás gyogyó. -rohadt drága.
Előzmény: jegcsillag (552)
jegcsillag Creative Commons License 2003.02.12 0 0 552
to McAlone!

Nem hallottam erről az injekcióról:(.
Mikor tud már konkrétumot mondani a tornával kapcs.?
Tegnap(kedden)reggel ,7 óra előtt a Tv 2-ön
láttam egy érdekes müsort,a gerinccel és valami új olyan injekcióról,ami akár egy évig is megszünteti a fájdalmat.

Minden héten kedden van ez a műsör.Inkább 1/2 7 előtt,most nem jut eszembe a műsor címe,de majd figyelek.Lehet nekik írni is ha van kérdése a nézőknek.

jég*

Előzmény: Törölt nick (551)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 551
Nem lettem (okosabb). Még nincs torna ellenben a "tanult" mozgásokat (amiket eddig sportoltam, pl. foci) már elkezdhetem. Sőt kifejezetten javasolta a doki a (tanult) mozgást.
Zeel nevű injekcióról hallott már valaki valamit ??
Előzmény: Törölt nick (550)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 550
Engem is érdekel hidd el. Jövő héten leszek okosabb. Azt mondta, hogy más is csinálhatja (egészséges ember!), de segíteni rajtam fog igazán. Egy kollegámét már láttam, elég összetettnek tűnt.

Nincs baj a McKenzie-vel, csak az én esetemben nem ér sokat.

Előzmény: jegcsillag (549)
jegcsillag Creative Commons License 2003.02.05 0 0 549
McAlone!

engem a Te személyre szabott tornád nagyon érdekelne!!!

Mér' kell elfelejteni a McKenzie tornát?
Mi a baj vele?

jég*

Előzmény: Törölt nick (548)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.05 0 0 548
Hol kezdjem.
Szóval, mint mondtam voltam egy (sport)dokinál. Nem kicsit mondott mást, mint az eddigiek.
A lényeg : pár mozdulattal roppantott egy rohadt nagyot a gerincemen (meg egy kisebbet) és azóta simán lehajolok előre a földig ! Lesz egy specilás torna amit személyre szabottan fog rámszabni s pár hét múlva már sportolhatok - kezdetben persze érzéssel. A McKenzie-t felejtsem el mondta. Ja és a Scheuermann kór se stimmel szerinte vagy csak igen minimálisan.
Ahhoz képest amiket eddig mondtak ...

U.i.: Jó pár éve is egy sportdoki "mentett" meg, már ki voltam írva operációra (más ügyben, de ott is sérv volt a diagnózis) mire eljutottam hozzá. Nevetett egy nagyot, lézerrel kezelt pár napig (izomgyulladás volt), oszt 1 hónap után átúsztam a Balcsit.

Konklúzió : MINIMUM 3-4 dokihoz el kell menni - sajnos, s utána Neked kell döntened a testedre figyelve.

Előzmény: Sfakutya (547)
Sfakutya Creative Commons License 2003.02.04 0 0 547
McAlone

Na mi az amit mára ígértél?

fafaj Creative Commons License 2003.02.01 0 0 546
Nem akarom elhagyni, csak a vitamint. Arra gondoltam, hogy ha már nemkell szedni akkor nemfog visszajönni az ami az elején volt. remélem.
Mit értesz a konzervatív gyógyszerezésen? van modernebb? /nemfogok rohanni és megvenni, csak kíváncsi vagyok/

normál körülmények között vélelmezhetően azonalli kórházi kezelést igényelne
Ne ijesztegess, jelenleg jobb mint az elején volt. Rendelések után megyek a háziorvoshoz, eddig bólogatott mindenre. Annyi a különbség, hogy szerinte ez műtét felé tart nem feltétlenül de előbbutóbb valószínűleg, a reumatológus pedig kitaróan reméli, hogy 100évig nemkell hozzányúlni ...én is.

Az OTI az nem a Baleseti a Fiumei úton? szerintem ott kaptam ezt a sérvet a térdcsoporttorna után lent az alagsorban.

Előre is Köszönöm segítséged!! de egyenlőre megyek az itteni tornászhoz már van időpont és leírom milyen volt, milyen lett.

Előzmény: Törölt nick (545)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.01 0 0 545
A gyógyszereket csak orvos döntheti el, hogy elhagyhatod-e. A nem kell műteni úgy szokott működni a gyakorlatban, hogy meddig nem kell műteni. Kis praxisom van a dologban, mert az enyém nem is műthető más okok miatt.

Az a benomyásom, hogy a magánrendelő orvos kicsit lazán kezeli a dolgot, amit leírtál, ugyanis normál körülmények között vélelmezhetően azonalli kórházi kezelést igényelne. Az más tészta, hogy én nem feküdtem be vele kórházba, mert engem a baráti köröm szokott "kuruzsolni". Ha kell, akkor itthon.

A gyógyszerezésed konzervatívnak tűnik.

Most még örülsz. Ha majd meg kell kérned valakit, hogy adják fel a zoknidat, és a cipőt, na meg kössék be, az is egy fokozat.

A rákérdezés ebben az esetben nem elegendő sajnos (torna). Ezt is külömböző szinteken művelik. Engem pl. egy, az Országos Traumatológiai Intézetben Neurotraumatológiai Osztályán dolgozó gyógytornász helyezett üzembe. Mivel, ha nagyon távolról is, de némi rálátásom most már van erre a szakmára, ezért mondhatom, hogy nem mindegy, mennyire gyakorlott gyógytorsnász kezébe kerülsz. Ha egy gyógytornász nem kér röntgent, akkor az nekem már gyanús (ilyen esetekben). Azok, akik engem buzerálnak, megkövetelik.

Ha érdekel a dolog, akkor adhatok pár tippet, illetve rákérdezek a barátomnál.

Előzmény: fafaj (544)
fafaj Creative Commons License 2003.02.01 0 0 544
Aglomerációban! Szerencsémre pár éve magánrendel itt egy reumatológus. Fizikoterápiás szerkezetei is vannak itt kezelnek engem (és a fél falut :D)
Gyogytornásszal még csak telefonon kontaktoltam.
VoltarenSR aztán Medrol, Mydeton a gyomorvédelemről Zantac gondoskodik. + Milgamma de ez csak B vuitamin, még 1et nemfogok venni rágcsálok helyette káposztát.

Úgy állok hozzá, hogy nem kell műteni ezért is maradtam itthon.
Majd rákérdezek erre a MCKenzie tornára.
Sajnos egész napos ülőmunkát végzek szabadidőmben pedig fizikait. Elég nehéz beletörődni hogy a nyáron 30kilós göngyölegeket pakoltam le fel a teherautóra most meg ügyeskedve tudok zoknithúzni a ballábamra ....hihetetlen :D

szóval ha a gyógyszereket elhagynám nem fájna jobban? mert ez egyiksem fájdalomcsillapító. És ha kell ennyit kibírok.

Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.01 0 0 543
Akkor ezek szerint neked egy gyorssegély kell?

Kérdések:
- Pesten élsz? Vagy lagalább a közelében?
- Mit tud a gyógytornász, mivel fenyegetnek?
- Hol kezelnek?
- Milyen gyógyszereket kapsz?

Nem kell a dolgot annyira mellreszívni. És főleg nem kell besz@rni. Ismerek olyan embert, akinek 3 ilyenje volt egyszerre, és most vígan dolgozik, és meg sem műtötték. A "meg nem műtés" terén nem akarok hiú reményeket ébreszteni, de esetleg erre neked is van esélyed. A részletek ragozására ez a topik alkalmatlan.

A gyógytornászok szeretik látni a leleteket. De a nagyon jó gyógytornászok tudnak mindenféle filmeket is olvasni.

A technika mai állása mellett az egyetlen reményed a McKenzie torna lehet, na persze a többi gyógytornával együtt. Ezzel elvileg akár talpra is állhatsz. Ha fizikai munkát végeznél, akkor nem egészen jó a hír, mert erre most már folyton vigyáznod kell. Ha a bombád időzítését át tudják programozni a halálod időpontja utánra, akkor az már annyira nem rossz. És erre vannak módszerek, csak azért majd folyamatosan dolgoznod kell.

Ha a porckorongsérv tünetmentessé válik (lehet ilyen is, de pl. az enyém nem egészen ilyen), akkor nem kell gyógyszereket szedni. Van, hogy elég sokat, vagy nagyon sokat. De ezzel nagyon sokan vannak így. Fájdalomcsillapítót nem adtak?

A sör legyen most a legnagyobb problémád.

Előzmény: fafaj (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!