Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 246
Kedves Hacsek,

mar megint konnyuszerkezet ;))
Mi a velemenyed errol?:
http://www.elender.hu/~nemesbau
Meg EMI-juk is van, de errol a technologiarol meg sehol sem hallottam.
Mukodhet ez nalunk?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 245
sziasztok!
Tobb kerdesem is lenne:
1) Milyen vastagon lehet/erdemes letenni padlokiegyenlitot? A padlolap ala kellene, es kb. 4 cm szintkulonbseg van a ket terulet kozott.
2) Hoszigeteles hazilagosan kevert perlites koporral (?) lehetseges-e? Mik a keveresi aranyok?
A tobbit majd sorjaban...
Rizo
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 244
Nem szívesen ajánlom magamat, de annak idején kb. 100 épületben több mint 2000 lakást mértem fel társasházalakításhoz. Ez műszaki mérést, közös területek megállapítását, albetétek (azaz önálló tulajdonrészek) meghatározását, és a leendő tulajdoni hányadok kiszámítását jelenti.

Csak nem engem kerestél?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 243
Az építtetésen én már túl vagyok, most készülünk társasházat alapítani.
Tud-e valaki használható szakirodalmat a területek számítására vonatkozólag? Önálló pincehelyiség, közös teremgarázs, abban elkerített, önálló rekeszek, erkélyek, stb. számításának módja? (Complex CD-m van, de nem találtam, vagy rosszul kerestem?) Viták várhatók, jó lenne hivatkozási alapot kapnom.

Kösz előre is a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 242
Salute Don padre!

Olvasd el alább, amint vitába keveredtem a könnyűszerkezetes készházakkal kapcsolatban. Azt vitapartnerem (andrás) sem vonta kétségbe, hogy a könnyűszerkezet NEM OLCSÓBB a hagyományos építésnél, csak gyorsabban elkészül.

Új ház építésébe akkor érdemes a siker esélyével (és idegösszeroppanás veszélye nélkül) belevágni, ha a matracban legalább 100 ezer forint ott van egy négyzetméterre számítva. Maga az építkezés ennél kevesebbe is kerülhet, de ehhez 3 feltétel kell:

1. jelentős mértékű önkezi barkácsolás
2. meg kell venni egy szakembert, aki mindenre figyel a te érdekedben!
3. különleges konfliktustűrő képesség.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 241
sziasztok

lassan kezdek lemondani arrol hogy hazat vegyek.
epiteni mennyibol lehet?????

hozzaertok velemenyet kernem uj haz epitesi koltsegekkel kapcsolatosan.
a haz lehet pl. konnyuszerkezetes is.(a leheto legolcsobb arakat respektalnam:))

ja , es vegyuk ugy , hogy a telek megvan

elore is koszi

don_padre

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 240
Már nem emlékszem , hogy itt , vagy ott , de Valakinek megígértem ,hogy a parafás cégnek utánamegyek az archívumomban. Megtörtént, tehát akit illetv vagy érdekel:
HUNGAROKORK - AMORIM Rt. H-1139 Bp.Gömb u.24. Tel: 140-95-03 (volt az 1-es változásáig ) Fax: 140-33-32 ( volt ). Van még egy diszkont bolt cím: XIII.Szegedi út 5.
Tehát nem Délbuda, ezek szerint ott van egy másik! Most ez van, használjátok egészséggel.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 239
Kedves don_padre!

Bár lehet, hogy már talajvíz után a köpönyeg, azért egy gyakorlati hasznos tanács: ha kilátogatsz a házhoz , és van néhny házzal odébb alápincézett ház , érdemes a tulajjal kicsit barátkozni, és rákérdezni erre a talajvíz dologra. Mivel Ő nem akarja eladni , ha kicsit ügyes vagy kontaktus teremtésben , akkor kinyílik és sokmindent megtudhatsz.

Ha a ház elég régi , és károsodásnak nincs nyoma , akkor nem igazán jelentenek gondot a leírtak. Mo.-on általában mindenütt van talajvíz hál'istennek, és általában ez nem okoz gondot, kivéve , ha ... lásd Hacsek urat..

Hi!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 238
koszi!

hat nem nyugtattal meg:)
holnap azaz szombaton nezem meg a hazat kivul belul, es majd kedden talan tobbet is tudok kerdezni.

addig is jo 7veget mindenkinek
szio

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 237
Salute Don Padre!

A vételnél (és később is) csak arra tudsz figyelni, hogy vizesedik-e a pincefal és/vagy a padló. A lábazat nem befolyásolja a talajvizet, csak az a nagyon fontos kérdés, hogy szigetelve van-e a pince talajvíz ellen. Ha már az építéskor is magas volt a talajvíz, akkor bizonyára igen, másképp már régen ázna a pincefal.

Az sem mindegy, hogy talajnedvesség van-e vagy talajvíz.
1. A talajnedvesség azt jelenti, hogy a talajszemcsékhez víz tapad, ami nedvesítheti az érintett szerkezeteket.
2. A talajvíz teljesen kitölti a talajszemcsék közötti teret, ezáltal hidrosztatikai nyomás is fellép. Magyarul nemcsak nedvesít, hanem súlyos esetben Arkhimédesz ismert törvénye alapján (Minden vízbe mártott test...) labilissá is teheti az egész házat.
Ezt tehát érdemes tisztázni SZAKEMBERREL (nem a szomszéddal)! A szakembert ez esetben talajmechanikusnak vagy hidrogeológusnak hívják.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 236
udv mindenkinek!

" SOS " segitseget kernek!

az altalam megveendo csaladi haznal es kornyeken nagy a talajviz.
kb 2 meteren talalhato, ez mennyiben befolyasolja a hazat ,es a vetelnel mikre kell figyelni ill mit lehet ellene ( a viz ellen) tenni,
a haz pincevel rendelkezik es termesko a labazat.

megnyugtato valaszotokig marad a nyugtato:)

koszi
don_padre

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 235
Mindekit üdvözlök ezúton is, ott lenne a hejj-em, csak gyerekszállítrásilag akadályozatás forga fent.Szóval másban kell sántikáljak. Next time! Jó szórakázást evribudi!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 234
Tacsa!
Először egy pillanatra azt hittem, hogy a zárthelyis hasonlatod nekem szóló kritika.

Mit zavar az téged, hogy itt is, ott is megjelensz? Szerintem senki sem lát még elég tisztán. Ma este Index-nyitóbuli a Fonóban! Nem tudnál elsántikálni?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 233
Kedves tacsa & Hacsek !

Köszi, a kiviteli terv most készül utána lesz 1-2 versenytárgyalás ....

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 232
Úgy érzem magam , mint egy zárthelyin. Én írom a megoldást , erre a "szomszéd" tagnál is megjelenik ugyanaz , legfeljebb kicsit átszerkesztve.
Most akkor hol vagyunk? Hol beszélünk?

Lassan olyan az egész, mint a Kern - féle Belvárosi telefonközpont. .... Ki kérte a ravalpidni pontos időt? Azt kérdezném , hogy mejött-e már az NDK turmixgép, a kivehető ajtós?

Bocs , ez off topic volt , csak épp keresem Petőfit....

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 231
Kedves caapa!

Amit it tacsa körülírt, azt úgy hívják, hogy árazatlan költségvetés. Az a lényege, hogy az építész a kivitelezési terv alapján kiírja, hogy mennyi és milyen anyagra, és az építéshez kapcsolódó mennyi élőmunkára és esetleg géphasználatra lesz szükség. Ezután te ezt adod oda vállalkozóknak árajánlatra, kvázi csinálsz egy maszek versenytárgyalást.

Az az építész, aki nem tud vagy akar ilyen kiírást készíteni, KÓKLER; az az építési vállalkozó, aki pedig enélkül ad árajánlatot, szintén.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 230
Kedves caapa!

Kivitelezőt ajánlani nem szeretek, de azért segíteni szeretnék. Javaslom, járjatok a családdal egy kört a faluban , esetleg a szomszédos településeken. Ahol láttok befejezés körüli házat , , vagy épp befejezettet , ott édemes a tulajdonostól felvilágosítást kérni a kivitelezőről. Valószínű , hogy a környékbeliek jónéhány %-al olcsóbban fognak vállalkozni a munkára , mint pl. budapestiek. A szakszerűségre kifejezetten figyelni kell , ezért célszerű l a személyes referencia látogatás-szerű felderítés.
Esetleg érdemes lehet az Önkormányzat műszaki embereinél is érdeklődni, hátha tudnak ajánlani megbízható helyi válklalkozót. Ezt azonban csekkelni kell referencia - látogatással ugyancsak.
Mindenképpen több vállalkozótól érdemes AZONOS MÓDON ÉS FELTÉTELEKKEL ajánlatot kérni. Ebben segítségedre lehet az építész , aki a Veled történő egyeztetés alapján összeállíthat egy ajánlatkérő "dokumentációt" és segítséget adhat a hatékony kiértékelésben is.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 229
Egy kicsikét off-topic hozzászólás, bocsi mindenkitől.
Ismer valaki olyan céget (bank vagy egyéb), aki lakásvásárláshoz kölcsönt nyújt es mindenekelőtt megbízható? Én egy használhatót találtam, a neve PannonGen Rt. Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata velük?
Köszi.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 228
Kedves caapa!
Én szeretnék mindenkivel jóban lenni, ezért NEM ajánlok kivitelezőt. Egyébként idegentől ne fogadj el ajánlást (meg édességet), mert nem tudhatod, miért ajánlja. Csak azokban bízzál, akiben megbízhatsz!
Hogy miért drágább a ház Butapesten? Amiért a hatósági áras dolgokon kívül minden más is drágább. Ráadásul ez a világon mindenhol így van. Próbáltál már telket venni Rómában vagy Lincoleggiero-ban?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 227
ÉPÍTÉSZ URAK ! HELP !

Kivitelezőt keresek családi házhoz. Kb. 220 nm plusz garázs.

Tavaly a kollégám házát 75e/nm -ért csinálták kulcsrakészen, de sajnos az a cég teljesen telítve van az idénre. Megkérdeztem 1-2 kivitelzőt, de 140-150e-ket mondtak..... (miért van az, hogy bp-en tök ugyanaz a ház 40%-al drágább, mint vidéken ???) Persze amikor azt mondtam, hogy Törökbálinton van a telek, mindjárt 120e-ről kezdtek el beszélni .... Na szóval valami komolyabb brigádot keresek, referenciákkal, stb. Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 226
Kicsi Emma Az Eladó/ Vennék rovatban is hirdesd meg!: o)
Pusz: Arabella
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 225
Kössszönömmm!

Sajna tavaly már megvettük a sajátunkat, de a héten nyerek a lottón, úgyhogy számíthacc rám! :-))))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 224
Vivjuu, te milyen utalatos vagy. Kepzeld, ok akarjak eladni. Es orulnenek, ha valami kedves, szimpatikus ember venne meg, mert ok epitettek. Rad gondoltam...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 223
Eladodo = Eladod

Biztos a meghökkenés miatt. Na sunnyogok innen....

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 222
Eladodo a házat az anyósodék feje fölül??????
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 221
Koszonom a torodest, ennyi ferfi egyszerre meg sosem kereste a kedvemet... Meg vivjuu is!!

Mas tema:
Nem erdekel valakit egy massziv ketgeneracios csaladi haz Felsogodon? (Budapesttol 25 kilometer, Dunaparti falu)Összesen 140 nm lakoteruletu, ketemeletes, alapincezett, garazsos, kertes. Viz, gaz telefon van. Iranyara 8,6 milko. (Kabe 12,5-re becsultek, de fel kell ujitani belulrol. Festes egyebek...)
Ha valakit erdekel, az anyosomeke, hivja fel oket (27-334-332), vagy eresszen meg nekem egy emilt...

kicsi emma

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 220
:-)))

kicsi emma!

Sajna a zoldalborda se tudja (pontosabban nem emléxik) a szer nevére, de majd alkalomadtán elsunnyogok anyámékhoz, mert ő szerezte be, hátha ő tud valami bővebbet.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 219
Kedves-ke!
Visszakozom ennyi ellenérv figyelembe vételével. Haggyátok lógva a vezetéket ( meg a Vászkát ). Valahol bemegyen a lakásba(Öcsédé,de Te is laktál benne , utca felé ablakkal ) a vízvezeték. Na ott kell előzetes vízszünet bejelentése mellett levágni , és a falon kívül új hálózatot szerelni , órástól, Vízművekkel egyeztetve megelőzőleg. A falon kívüli vezeték nem randa , főleg ha pl. el vagyon rabitzolva ( lásd mint lent Hacsek ). Azért tényleg küldj valami bővebb infot Hacseknak meg nekem, hátha tényleg tudunk segíteni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 218
hat ez az, hogy ebben a hazban (eleg oreg) amugy is gyatra a vizvezetek.
Meg vizorak sincsenek, pedig anno egy-ket eve meg mi vetettuk fel, mint ottlakok, hogy csinaltassuk meg. ki is jott egy szakember, es mondta hogy a lehetetlenseggel konvergal a kersunk, mert ezt a hazat a vizvezetek tartja ossze, es ha egy helyen hozzanyulnak aze gesz szetmegy stb. stb.
Szoval nem egy konnyu ugy...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 217
Tacsa!

A falban lévő vízvezeték tényleg nem teherhordó szerkezet, de ha elég sz@r rabitzba van szervítve, akkor előfeszített merevítő vasalásként lehet figyelembe venni. Nekem például a régi 80 literes villanyboylerem volt egy ilyen rabitzra akasztva, de ténylegesen a vízvezeték tartotta. (:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!