ezen nem kell meglepődni! nekem a kocsi átvételkor nemtudták demonstrálni a működését! na az vicces volt! jött még 1 szervizes emberke is aki végrángatta a kocsit, mert állítólag arra is riasztanta, aztán nemsikerült nekik meghujjogtatni! ehhez az egészhez asszem no comment! aztán hazamentem belelapoztam a könyvbe, megnéztem, kipróbáltam és működött!
1. vagy beleülsz, magadra zárod, vársz legalább 30mp, mert csak a zárás után ennyivel aktív és utánna rányitsz az ajtóra! 2. lehúzott ablak mellett ugyanez a móka 3. benne hagysz értékes dolgokat, és kinyitják neked rögtön :)
Szerintem is ez az egyetlen megoldás + én még elég el nem ítélhető "paraszt" módon lehetőleg középre állok a csíkon, mert képesek a tök üres placcon szorosan jobbról-balról rám állni /talán fáznak/.
Szerintem egyáltalán nem népszerűtlen a kérdésed, teljesen logikus! A praktikum kérdése pusztán a csík elhelyezésén múlik! Ha normális helyre van felrakva, akkor sokat tud védeni, sok ezrest lehet vele spórolni. Szerintem ahová sokan rakatták, -a törés peremére- nem is praktikus, meg nem is néz jól ki. Sajna én is úgy jártam anno, hogy direkt kihangsúlyoztam a kereskedésben, hogy NE rakják fel, majd én megoldom. Erre mit látok először - fent a csík, és persze túl alacsonyan van! Pár hét után lecibáltam, és rendes magasságba raktam egy másikat. Mostmár nyugodtabb vagyok, mert így tényleg használható!
"az oldalvédő díszcsíkok mi ellen védenek azon kívül, hogy /ízlés szerint/ jól néz ki? Mert a sérülésektől nem az biztos, mivel olyan bent és lent van a karosszéria más elemeihez képest, hogy a "Tescósnyitogatók" ellen semmi képp"
en igy latatlanban azt gondolnam, hogy ha az oldalvedo csik nem a kasztni legszelesebb pontjara van felteve, akkor az egy elquras.
De elárulná valaki, hogy az oldalvédő díszcsíkok mi ellen védenek azon kívül, hogy /ízlés szerint/ jól néz ki? Mert a sérülésektől nem az biztos, mivel olyan bent és lent van a karosszéria más elemeihez képest, hogy a "Tescósnyitogatók" ellen semmi képp. Még a lökhárítókon elhelyezettek csak csak. Bár ez más márkákra is igaz egy-két kivétellel/pld. Lacetti ,ugye újfent, ahol a legszélesebb részen van elhelyezve a gyári és fényezett műanyag csík/
Nem keseredek, de zavar, mert nem hiányzik egy klíma okozta gombás tüdőgyulladás, ami nagyon is veszélyes lehet.
Veszek klíma fertőtlenítő sprayt (Cora), 1 ezer Ft körül van, beindított klíma, max. ventilátorfokozat mellett kell a járó motorú autó utasterében, amíg kiürül, működtetni (10-15 perc).
Szerintem ez természetes. Minden klímás autóban érzed, a kikapcsolás után. Még durvábban, ha klímával állítod le, és anélkül indítod újra. Mivel nem tud minden kondenzvíz távozni, és a nyírkos környezet sajnos tökéletes élőhely a gombáknak. Ezen csak az segít (néha az sem), ha alaposan kitakarítják a klímát. (átfújják a rendszert gombaölő, szagtalanító habbal).
Te még jól játál! Egyszer én is éreztem a záptojáshoz hasonló szagot és utána néhány másodperc múlva a motor lefulladt. Semmi hibajel, és újraindítottam. Csak egyszer jártam így. A szervízben nem tudtak semmit kiolvasni.
Jó autó a Cee'd, elég szép autó a Cee'd, de a mai naptól kissé BÜDÖS autó a Cee'd!
Beindítottam, elindultam, klíma nélkül, és egy rövid idő után poshadt-büdös szagot éreztem.
Motortérbe benéztem: semmi döglött állatot nem találtam.
Cipő talpat ellenőriztem: szarba nem léptem.
Reggel zuhanyoztam: nem lehettem büdös!
Akkor mi a szent sz@r lehet?
Az 1 éves szerviznél kicseréltettem a pollenszűrőt, sőt még gombaölő spray-el is befújták a szűrő helyét.
A klímát mindig úgy használom, hogy kikapcsolás után még nagy fordulaton pár percig működtetem a ventilátort, hogy kiszáradjon a rendszer, kondenzvíz ne maradjon, és ne poshadjon benne.
Hát, akkor még egy csere lehet belőle? Akor az kopoghat? Tudatulag kizártam, ugyanis cserélték már gariban. Úgy tűnik még egyszer csere lesz belőle? Felemelem majd hátul, meg fogom nézni.
Szia! Az autóról sok infót találsz a ceedclub.hu weboldalon és tematizált fórumon. Hogy az 1-2éves autókat mire használták, el fogják mondani a kereskedésben. Ha nincs bennük kilométer, akkor lehet, szalonautók voltak, ha pedig van, akkor vagy beszámított, vagy tesztautók. Bár szerintem egy szalon, vagy tesztautó max. pár hónapos lehet.
sziasztok kedves ceed forumosok, autovasarlast tervezunk, miutan szegeny 2 eves autonkat totalkarra torte egy, a volannal elalvo emberke.... szoval nezegetjuk a ceedet is, jo vetelnek tunik. 1-2 eves autot vennenk. A hasznaltauto.hu kinalataban rengeteg kocsit talaltunk a Fredi-Beni kereskedestol. Esetleg valakinek van valami infoja, miert van naluk ennyi, ezeket mire hasznaltak (ok jartak vele esetleg)? koszi elore is
Nekem is kopogott és szivárgott a két hátsó gátló, gariban cseréltek. Most nem kopog csak szivárog....szerintem csak idő kérdése és kopogni fog, ahogy elfogy az olaj belöle.