Keresés

Részletes keresés

Salvor2 Creative Commons License 2022.04.07 0 1 419438

China Begins Buying Russian Coal And Oil In Yuan 

zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 -1 1 419437

Érti ezt valaki? De komolyan, hogy értik ezt? Amerikai gázt kell venni és csak közel-keleti olajat?  Vagy majd akkor kell lépni amikor már van valami saját megoldás?

 

olyan tervnek kell kísérnie, amelybiztosítja az EU energiaellátásának biztonságát

 

https://infostart.hu/kulfold/2022/04/07/az-orosz-energiahordozok-teljes-embargoja-mellett-foglalt-allast-az-ep

zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419436

Te tisztában vagy vele, hogy mit beszélsz ezzel, hogy egy ország választott vezetőjét akarod eltávolítani? Ilyet Putyin se kér Ukrajnától.

Nem vagy vele tisztában, mások szerencsére igen.

Előzmény: ,m,1710 (419434)
Auralianus Creative Commons License 2022.04.07 -2 0 419435

Tövis.. bocs.. de olyan dolgokat akarsz egymással szembeállítani amiknek kb zéró köze van egymáshoz...

 

...a volt német kancellár ügyeit elhiheted, hogy át fogják világítani, errefelé szokás az ilyesmi. Ellentétben a nagyonfüggetlen Polt Petyával...

meg az igen vicces MOL üggyel, amikor a magyar hatóságok gyorsabban tudtak lefolytatni egy komplett eljárást a Hernádi Zsolttal szemben
és fel is menteni, mint ahogy a Horvátok kiadatási kérelmének határideje lejárt volna...

 

... pont úgy ahogy a "Gyurcsányislopott" nem mentség a NER dolgaira, a "Söderislopott" sem mentség rá... eléggé sokfelé és féle módon is

lehet a dolgot csavargatni, de sok értelme nincs. Beérett a gyümölcs... nem véletlenül várták meg a rengeteg EBESZ megfigyelővel telerakott

választások eredményét... senki sem állíthatja, hogy a NER nem a hatályos magyar joggal összhangban kapott nagyobb többséget, mint 4

évvel ezelőtt... innentől kezdve a magyarok elsöprő többségének felhatalmazásával tették és teszik tovább amit...

 

...már nincs miről beszélgetni velük. Vagy beállnak a sorba, vagy bekényszerülnek, vagy nektek fog annyira fájni, hogy bekényszerítitek őket.

 

Ennek az ügynek pontot kell és fognak is tenni a végére így vagy úgy...

 

Előzmény: szilvatövis (419427)
,m,1710 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419434

Putyint kell eltávolittani a hatalmátol

 És vége enek a tarthatattlan helyzetnek ami a Ö fejéböl jött senki másébol

Oroszorszűág lesz a v nagy esztes a végén Europa átfogja élni

Putyin gongolkodása megröggzödött valahol

ellenséget lát minsenhol, holott nincs sehol a lb haverja Shröder akivel együt járt

mamár nemis ismeri ö is ellenség lett

valami történt a ürgével elkapta a diktátor járványt amit mindegyik  elkapott a történelem sorám

mamár csak egy pár van a világon

minden elödei d icstelenül végeztrk csak enek atombomba van a kezébe

 

Future185 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419433

Ne keverd az EU-t a németekkel, bár a franciák is az ukrán NATO tagság ellen szavaztak, 2008-ban.

Előzmény: szilvatövis (419427)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419432

Gondolná az ember, hogy agresszor is van akit meg kell fékezni, egyébként is át akarunk állni másra a fosszilis energiahordozókról, tehát atomerőműveket, naperőműveket, távvezetékeket, energia tárolókat kell létesíteni. Oké, na akkor húzzunk bele, szűnjön meg egy időre a szabad szombat? De nem, van helyette maradj otthon vagy 4 napos munkahét. Érti ezt valaki?  

Előzmény: zkmchy (419430)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419431

Érdekes ez a választás is, mert az is jön le belőle, hogy mint a covidnál, ennél se volt szakértő aki csak becsülni ha tudná az eredményt, ami a valóságban következik majd be azt modellezni. Ha a klíma változás is ilyen akkor az is lehet, hogy semmi ok aggodalomra és az is, hogy valójában nagyszarban vagyunk? )-:

zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419430

Nem veglegesen akar megszabadulni. Azt varjak, hogy nathava szeliduljon.

 

Olyan nincs, ha megy a légiforgalom az úgy is mindég megtalálja a problémás változatot és ami eltűnne ott ahol született, abból csinál egy pandemiát.

 

De olyan nem is leseprendő vélemény is van ami szerint a kínai zéró covid az gazdaságilag ugyan az mint az európai 4 napos munkahét. Tudomásul veszi a lassulás szükségességét.

Előzmény: Salvor2 (419425)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419429

(((((-: oké, világos. 

Előzmény: Salvor2 (419426)
,m,1710 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419428

41 nap után miért is van ez a hihetettlen rombolás ölés

ukrajnába? yudja ezt valaki? és mikor hagyák aba?

elég releváns kérdések.

tudom a bolygo klima is fontos

 a bolygo irányitását már átvették

1,5° ideoda nemprobléma a évszámok is megvana, de egyenlöre sajátmagukkal

vanak elfoglalva

árdekes kis beképzelt lény

szilvatövis Creative Commons License 2022.04.07 0 1 419427

 ...2020-ben lehetett tudni mi következik majd 2022-ben... se korrekció, se rugalmasság nem látszott a magyar állásponton...

Valóban... gondolom érezhető, hogy nézeteim sok területen nincsenek fedésben a jelenlegi magyar politikával. Tudomásul veszem, mint a valóság részét és elég jól ismerem azokat a folyamatokat, amik errefelé terelték a magyar politikát, de erről már sok szó esett. Most nyilvánvalóan át kell értékelnünk a kapcsolataink.

Az a bűnbakkeresés ami folyik azonban nem a valóságot tükrözi.

A kialakult helyzetért javarészt a németek személyes és egyetemleges felelőssége nyilvánvaló, ha már a történelmi visszatekintésnél tartunk. Nem 2020-ban, hanem már a csecsen népirtásnál, Groznij szétbombázásánál lehetett tudni mi következik, ami 2014-ben Dombasznál, és utána a Krím félsziget nyílt katonai inváziójánál el is kezdődött, a mostani események csak folytatás, amit az EU cinkos hozzáállása tett lehetővé. 

Magyarország nem paktált le olyan szinten az oroszokkal, mint Németország, ahol volt német kancellár vállalta a Gazprom képviseletét Európa felé, saját csapatával.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/gerhard-schroder-nem-hajlando-elitelni.747266.html

 

Mi legalább kiszorítottuk a Gazpromt a magyar energia és vegyiparból, megőrizve viszonylagos függetlenségünk, ami a németekről nem mondható el.

https://www.origo.hu/itthon/20000922191913MHSI.html

 

 

 

A Trump amerikai elnökhöz képest "örülhetünk annak, hogy Putyinhoz hasonlóak vagyunk" - mondta Gerhard Schroeder volt német kancellár, a Die Zeit interjújában.

Egy olyan kiszámíthatatlan populistától eltérően, mint Donald Trump, a Kreml vezetője nagyon racionálisan gondolkodik,- magyarázta a politikus.
Ezenkívül felvázolta Németország főbb hibáit az Oroszországgal fenntartott kapcsolatokban. Például: "helytelen volt egy országot a fenntartható demokrácia kritériumai alapján értékelni".Az oroszok úgy vélik, hogy sokat segítettek nekünk a találkozás során. És Oroszországban azt kérdezik, miért voltunk az elsők, akik támogatták a szankciókat. Nagyobb hálát vártak tőlünk,- jegyezte meg Schroeder.Ellenzem a szankciókat. Mert amikor a haladást megfigyelték, például a nehézfegyvereknek a Donbassból történő kivonását, nem a büntetések enyhítéséről, hanem azok meghosszabbításáról és még szigorításáról volt szó. És ki nyomást gyakorol Kijevre? Kijev túl keveset csinál,folytatta.
Az exkancellár szerint az ukrán hatóságok "háborút folytatnak a Donbass ellen és az ott élő embereket levágják az energiaellátásból". Véleménye szerint az EU legnagyobb hibája az volt, hogy „szövetséget javasolt azzal a kilátással, hogy kizárólag Ukrajnához köt szövetséget, és senkinek sem volt tárgyalása Oroszországgal”.
Schroeder azt is kijelentette, hogy nem hisz „Oroszország agresszív politikájának mítoszában”.

https://hu.ww2facts.net/42795-schroeder-compared-to-the-us-president-putin-is-happ.html

 

Most persze az amnéziás óvónéni úgy tesz, mintha nem Ők ölelgették volna a legnagyobb barátságban eddig Putyint, és nem rúgták volna oda Ukrajnát az oroszoknak ambivalens hozzáállásukkal... ez a háború könnyedén megelőzhető lett volna, egyértelműen az EU-n, azon belül is a nagy német orosz összeboruláson múlt, hogy idáig fajulhatott az oroszok mindenki számára nyilvánvaló területéhsége.

Folyamatosan csalogatták Ukrajnát a Nyugat felé érdemi segítséget nem biztosítva, a legrosszabb amit tehettek. Nem véletlenül hangoztatta korábban Ukrajna az Északi Áramlat 2 kapcsán, hogy a németek hátbadöfték....

 

Bónuszkérdés:  Vizsgálja-e az EU azokat a korrupciós lehetőségeket, ami a német és az orosz gázipar összefonódásához vezetett a volt kancellár politikai befolyásának tükrében?

Előzmény: Auralianus (419422)
Salvor2 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419426

Nem azt mondtam, hogy fontosabb, hanem, hogy nagysagrendekkel tobb exportbevetele van belole.

Előzmény: zkmchy (419294)
Salvor2 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419425

Nem veglegesen akar megszabadulni. Azt varjak, hogy nathava szeliduljon. Nem merik szabadon engedni meg az omikront sem, hiaba nem okoz mar nagyon sulyos tuneteket. Ugy szamolnak, hogy ez meg mindig nagyon sok halottal jarna, es a milliardnyi fertozes miatt esetleg egy sokkal halalosabb mutans termelodne ki.

Előzmény: zkmchy (419424)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419424

hm.... ezt nem gondoltam végig, úgy éreztem Kína nyüzsgőbb, igaz, személyesen sose láttam.

Minden esetre érdekes, hogy ennyire eltér most a viszonyulás a járványhoz, Európa elkezdett együtt élni vele, Kína viszont ellenkezőleg, meg akar tőle szabadulni véglegesen. A többit nem tudom, úgy néz ki mint ha ez lenne a két véglet.

Előzmény: Capibara (419419)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419423

Az orosz fegyveres agresszió alapvető változást hozott Európában. Nyilván jobban össze kell fognunk, nyilván jobban össze kell zárnunk!

 

Olyan is van aki viszont éppen, hogy nyitna, kiterjesztené európa politikai egységét a pireneusok és az ural közt a teljes területre. ez is lesz ebből egészen biztos, akár tetszik a közvéleménynek akár nem

kikényszerítik a körülmények.

EU hangadói erőszakosan beleálltak több olyan dologba amit a tagállamokra kellett volna hagyni és az agresszív liberális irányzatokra jellemző egyre demokráciaellenesebb magatartással jelentősen gyengítették az EU-t, nagyon sajnálatatos módon teret adva az EU-ellenes törekvéseknek.

 

A tagállamokra a nemzetállamokra a lakosság igénye ami folyamatosan csökken, az nyit teret ilyesminek. Persze mivel a nemzeti alapon állam szervezés kialakulása is több évszázad volt, a lebomlása is annyi, kb. 50 telt el belőle.

Előzmény: szilvatövis (419421)
Auralianus Creative Commons License 2022.04.07 -2 0 419422

Mindennek megvan a maga ideje. A rugalmasságnak is, meg a rugalmatlanságnak is. 12 év körberöhögéssel jutalmazott
rugalmassága után egy olyan helyzetben, amikor a nehézségek nemcsak a szomszédban, hanem a saját portánkon is
megjelennek igen kis esélyt látok a rugalmasságra.

 

Kicist utánaolvasva láthatod mióta zajlik ez a folyamat... 2020-ben lehetett tudni mi következik majd 2022-ben... se korrekció,

se rugalmasság nem látszott a magyar állásponton... hogy mégis mi változott meg? Elfogytak a főni barátai akik eddig mindig

megvédték... azért fogytak el, mert rájöttek, hogy megbízhatatlan és árt nekik is...

 

...nembonyi... az ejunak nem fűződik smemiféle érdeke a további rugalmassághoz... ahogy magyaroszágnak nem kötelező a

közös értékrendhez alkalmazkodnia, ha nem szeretne úgy az ejut sem kötelezi semmi, hogy támogassa magyarországot...

 

...szerintem az fog engedni, akinek nagyobb szükséges van a másikra... ha egyik fél sem enged, akkor meg elbúcsúzik egymástól

a két fél... a britekkel sem szaladt meg a diplomáciai - kereskedelmi kapcsolat... van élet az ejun kívül is ;)

Előzmény: szilvatövis (419421)
szilvatövis Creative Commons License 2022.04.07 0 2 419421

Az orosz fegyveres agresszió alapvető változást hozott Európában. Nyilván jobban össze kell fognunk, nyilván jobban össze kell zárnunk!

Mindannyiunknak át kell értékelnie, hogyan tovább. A magyar kormánynak is de brüsszelnek is van tennivalója, nem árt egy kis köldöknézés.

 

Hogy csak a topiktémánál maradjunk, máris körvonalazódik az a vonal amit a megújulókra történő átállással kapcsolatban hangoztatok, nem eszement adóemelésekre, hanem az erőforrások határozott, célzott felhasználására van szükség és az erőforrások a gazdag országokban vanak. Abban nincs vita, hogy ezek felhasználását nyomon kell követni és kontrollálni, de azt hiszem ezen a téren kisebb-nagyobb tennivalója minden tagállamnak lenne. Talán lehetne eleve javítani az elosztási rendszeren is....

 

A szavaidban rejlő arrogancia éppen azt a veszélyt hordozza, ami eddig jellemezte a neoliberális vonalat és ami a britek elvesztéséhez vezetett. EU hangadói erőszakosan beleálltak több olyan dologba amit a tagállamokra kellett volna hagyni és az agresszív liberális irányzatokra jellemző egyre demokráciaellenesebb magatartással jelentősen gyengítették az EU-t, nagyon sajnálatatos módon teret adva az EU-ellenes törekvéseknek.

Ha azt hiszed, hogy Te képviseled a főnit és mi az ovisok majd reszketve bújunk a köpenyed mögé, vagy ki leszünk penderítve a homokozóból, annak rossz üzenete van, nem az EU szellemiségét, hanem éppen a keleti tekintélyelvűséget sugallja.

Előzmény: Auralianus (419412)
farkaséhes oroszlán Creative Commons License 2022.04.07 -1 0 419420

Nyilván, ott olcsóbb a munkaerő.

Nálunk olcsó a munkaerő, ami rendkívül káros, mert az emberek éhbérért dolgoznak.

Előzmény: Future185 (419416)
Capibara Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419419

Érdekes, hogy a sűrűségünk megegyezik.

Sanghaj 3323,85 fő/km²
Budapest 3347,02 fő/km²

Előzmény: zkmchy (419415)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419418

Nipah járvánnyal küzdöttek bangladeshben még pár hónapja. nem tudom hogyan áll. 20 év alatt már vagy 10 kitörését sikerült megállítani. szerintem 1-2 erős idegenforgalmi szezon kell és az véget vet a civilizációnak.

Előzmény: Future185 (419416)
Auralianus Creative Commons License 2022.04.07 -1 1 419417

Tudósíts majd rendszeresen... mit jósolsz, mikorra gyűrűzik be hozzátok is ez a tiltakozáshullám?

Tiltakozásula csirkefarhátolcsósítás, meg a rezsicsöki kivezetése ellen leáll Phenjan1, lölö szállodaláncai, meg az orbán győzike kőbányái...

...pataki attila a tiltakozó békemenet első sorából üvölti majd a kamerába bájerzsóttival, hogy "kölyködvoltaaa-a-a-am... véredbőőől letee-ee-e-e-m" izgi lesz :)

Előzmény: najahahu (419400)
Future185 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419416

Majd szépen átmegy a munka Indiába.

Előzmény: zkmchy (419415)
zkmchy Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419415

Mint ha írogattam volna több éve is, hogy a kínai gazdaság nagyjából ennyi volt mert agyoncsapja a járvány?

 

Egyre jobban látszik, hogy Kína nem fogja azt az utat választani, mint a nyugati országok, és nem azt a stratégiát folytatja, hogy együtt él a koronavírussal. Ennek azonban mélyreható gazdasági hatásai lehetnek, ami már nemcsak a kínai nemzetgazdaságot és embereket fogja érinteni, hanem globális gazdasági következményei is lehetnek.

 

https://index.hu/gazdasag/2022/04/06/kina-gazdasagpolitika-gazdasagi-valsag-ipari-termeles-hszi-csin-ping/

Auralianus Creative Commons License 2022.04.07 0 0 419414

lehet nézegeti az rte ide is linkelt oldalait, meg nem akarja a gázfüggést dúsított urán függésre cserélni...

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (419410)
,m,1710 Creative Commons License 2022.04.06 0 0 419413

Bordjanka kb 15-20km Kijevtöl hires lesz a civil emberek mészárlásárol

,itt még nem tudják talán nemis érdeklik

De márbiztositsák a bizonyitékoka a háborusbünös tettekér a biroságnak

 

csecsény meg orosz osztagok a visszavonulásnál lötek akit láttak bicajos vagy más az mindegy.

Csak egykis történet tegnap tegnap elöti visszavonulásrol, de lesz még sok ilyemi még.

INFÖ

Auralianus Creative Commons License 2022.04.06 -1 0 419412

ezen nincs sok civakodnivaló...gyerekkel sem veszekszel... közlöd mi a házirend aztán vagy megszokik, vagy
nagykorúságáig szenved aztán megszökik...

...főni bebizonyította, már hogy vele sem lehet tárgyalni (kispulter)... az erőből ért... szerinted miért rögtön a
választás másnapján közölték, hogy indul az eljárás? Semmiféle meglepő sincs abban ami most történik...azon
is érdemes elgondolkodni hogy sikerült megalapítania a v1-eket...

Előzmény: szilvatövis (419393)
mica-r Creative Commons License 2022.04.06 0 0 419411

2030-ra 80% megújulót akar. Na ezt kivárom :-)

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (419410)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2022.04.06 0 0 419410
zkmchy Creative Commons License 2022.04.06 0 1 419409

Aha? A zöldkomcsit még tiltogatták a covidos moderátorok, pedig ennél többet nem igen írt, csak ezt amit nagy nehezen kimond már szakértő is, hogy ...óóóóóvatosan ezzel! nem tudjuk!

(reggel trombózis gyanúval vittem kórházba a feleségem, de szerencsére nem arról van szó, mondani se mertem neki, hogy amivel ilyesztgettem, 3-4 hónappal a 3. oltás után... )-: )

 

"Végül azt is közölte, hogy önmagában nem híve annak, hogy néhány havonta oltassuk magunkat, amire eddig nem is volt még precedens a történelem során, ráadásul nem is igazán tudni, hogy mit vált ki a szervezetből."

 

https://infostart.hu/belfold/2022/04/06/jakab-ferenc-a-negyedik-oltas-nagyon-jo-de-nem-mindenkinek-most

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!