Ja, közben beszereztem a kuplung-, és a tempomatos index-kapcsolót.
Berakni nagyon egyszerű volt, kb. 3 perc alatt megvoltam velük. Viszont egyiknél sincs vezetékezés :-/. Az nagyobb meló lesz, neki kellugranom hamarosan.
Először is ne feszegesd a szellőző ventillátor és a hűtés / fűtés gombjait, mert így nem jön le. Továbbá hátul sem kell kibontani semmit.
A középkonzol alsó részére bontható ahol van az ovális műanyag keret, ami körülveszi a szellőzés kapcsolóit. Ez a műanyag vékony ovális keret lepattintható, ha egy vékony de széles csavarhúzóval óvatosan mögé nyúlsz körkörösen és magad felé húzod. Ha lejött, - a szellőzés gombjai a helyükön maradnak- , innen már látszanak az izzók, magad felé húzva kivehető....
most vettem egy 97-es Corsát. A kérdésem az lenne, hogy a középkonzolban az izzót hogyan lehet kicserélni. Akárhogy próbáltam, a burkolatot nem tudtam leszedni.
Szerintem egy cipőben járunk. Nekem a hidrotőkék szolnak hidegen 2-3 percig,bár hogy megjött a meleg hamarabb elhalgat. Azt monták a szerelők amíg csak hidegen szól addig nem kell vele foglalkozni,csak kellemetlen a hang. Lehet hogy nem hirdotőke csak kicsit később ál fel az olajnyomás. Hát én ezeket a válaszokat kaptam.
A következő problémám megoldásában kérném segítségeteket, észrevételeteket:
Egy 2001-es 1.2-es kiskorzám van (~70 e km) és tavaly december óta, reggeli indításkor "kattogás" hallatszik a motortérből. Eleinte mindig csak reggelente (hosszabb állás után) és csak 2-3 percig, de akkor is csak ha gázt adtam.
Akkor beszéltem egy autószerelővel, aki nem tulajdonított neki túl nagy jelentőséget, hiszen "ha majd jön a melegebb idő, akkor elmúlik".
Sajnos a "kattogás" mostanra se múlt el (hanem szerintem erősödött is) és reggelente, illetve már a délutáni indításnál is erőteljesen hallom, de szintén csak hideg motorral, 2-3 perc erejéig. (gázadásnál)
Kérlek segítsetek, hogy mi lehet a hiba forrása, illetve mit tudok tenni az ügy érdekében!
ha meggondolom a fejlesztesi szisztematikat akkor nem csodalkozom... meg eletemben nem lattam eloben kettostomegu lendkereket, de most ki kene talalnom, hogy hogyan teszteltetem le (a tartossagat( egy 450km-re levo fekpadon... haleluja...
Kár, hogy az Opel olyan szart szerel a kocsiba, hogy most kéne a harmadikat cserélnem... 72e km. Úgy, hogy a gyárilag szereltet, visszahívásos akcióban cserélték.
Helló. Igen az láncos,valószinű a láncot hallod.Nekem a lánccsere nem oldotta meg a gondot,de elöbb érdemes csak azzal kezdeni,mert azt különösebb szétszedés nélkül meg lehet oldani és olcsobb is.
Sziasztok! NEm igazán vagyok tisztában az alábbi kérdéssel. 2002 Corsam1.2 16V motor az láncos? Mert a motor oldalán nem láttam azt a műanyag burkolatot ami a szíjasoknak is van. Meg mikor jobban megjáratom, és ha utána beindítom, akkor szoktam hallani, hogy olyan csúnyán zörögne a lánc (ha az természetesen) aztán beáll az alapjárat és abba is hagyja.
Előtte nézd meg a lápa kis csatlakozóit amibe bele csavarod a foglalatot, mert azok is eltudnak égni-olvadni és akkor hiába cseréled a foglalatot!
Ami még fontos h a foglalatok sem egyformák ha veszel mindenképpen vidd a sajátodat.
Ha van kedved szerelheti egy kicsit akkor szerintem az égőre is rá lehet kötni közvetlenül a 2 kábelt ha megfúrod a foglalatot én mielőtt lámpát cserélnék tennék 1 próbát vele.
Gondunk van az egyik fényszórónkkal (2001. 12. havi Corsa 1.2 16V), mert állandóan kiég vagy a tompított izzó vagy a biztosíték. Így félszeműen nem olyan jó közlekedni, bár már egyre hosszabbodnak a nappalok...
Szerintetek lehet benne foglalatot cserélni külön vagy az egész lámpafejet kell kompletten kihajítani?
Apróság, de talán már más is találkozott vele, engem nagyon idegesít: a kesztyűtartó felől hallok menet közben valami zizegést, de ha a "kilincsét" kipöckölöm pl. egy papírzsepkendővel úgy, mintha nyitni akarnám, akkor megszűnik. Szét lehet ezt szedni, vagy maradjak a pzs-nél? :)
Első hozzászólásom itt a fórumon. Nekem is Corsám van már 4 éve. mostanában van egy elég bosszantó hibája: Esőben olyan nehezen indul, hogy volt már, hogy a indítózásban lemerült az aksi anynira, hogy akkor meg azért nem indult már be. Tapasztalt már vki ilyet? Még annyit adaléknak a hiba mellé, hogy egy kis kocc miatt ki kellett cserélni az elsőfényszórót, amit zárlatosan lett betéve és egy ideig így zárlatosan használtam mire rájöttem. Ha esetleg volt már erről a hibáról szó, akkor visszakeresem én a fórumban, csak nem akartam ezzal kezdeni, hogy hátha benne van ebben a 12ezer hozzászólásban.