Egyébként hasonlót V. Pierre is írt ott anno, amikor érdekeltsége volt egy várbéli étteremben (picit visszafejtettem a nicket, aki írta, osztán kiderült, hogy az bezony Pierre).
Merész vállalkozás egy régóta ott működő görög és egy olasz étteremtől cca. 30 méterre egy új mediterrán éttermet nyitni (+ még ott van szemben a halászcsárda is, bár az nem mediterrán:) ).
De ha mindez nem lenne elég, még a jó Vajda Péter is ír egy ilyen kritikát a helyről:
Én Parndorfban ettem a Sachernél, és pont mindketten meg voltunk döbbenve DN-nel, hogy mennyire onlós és nem száraz, milyen más, mint az itthon kaphatóak.
Mondjuk lehet, hogy simán ízlés kérdése az egész, egyikünk se szereti a klasszikus vajkrémes tortákat. Részemről viszont pl. a muffinokat meg a gyümölcskenyérszerű-izéket se szeretem, na nekem azok a szárazak és nyögvenyelősek.
Én is nagyon szerettem a Bagatelle-ét, de a hozzávalóin kívül semmi köze nem volt a Sacher-tortához. Mondom, lehet hogy Te nem is szereted a Sachert.... nem egy krémes valami.
Én szoktam, de általában előrendelek, mert a kedvencünk, a háromsjtos pogácsa nem mindig vanmár.A poharas desszertek is finomak meg az a 160-as torta is, na meg a hókiflijük nagyon bejön, ha van.
Klasszikus tortákat viszont sose próbáltam, Dobost magamtól sose ennék, a Sacher meg, ha jól emlékszem, valami diétás. De nem biztos.
Ma rám tört valami hülye nosztalgia, mikor a városban jártam és bementem a Gerbeaudba. Kár volt. Először is a pult a régi kínálathoz képest majdnem üres. Nincs briós, nincsenek pogácsák, de van rengeteg macaron. Alig volt valami választék, végül vettem Sachert és dobost. Mindkettő ritka rossz volt. Az áráról már nem is beszélek, de az biztos, hogy a szeletek extra fogyókúrások voltak, szóval szuper slankok. Csak azért írom, hogy nehogy valakinek eszébe jusson odamenni.:-(
Régi szép idők, rendszerváltás után. Mikor az ember bement, azt se tudta mit válasszon és minden jó volt.
Hauer: Technikai problemak miatt bizonytalan idore zarva (legalabbis a Rakoczi uti)
Viszont a Horvath Mihaly teri templom mogott levo kiscukiban a rigo jancsi még a régi :) [tudom, nosztalgia, olyan mint a sportszelet reborn!] es 490 Ft! Zaras elott voltam 1 perccel, visszanyitottak, mar kb semmi sem volt a pultokban (elpakoltak) de visszahoztak.
Lehet elugrok meg valamikor es megnezem, hogy mi a normal kinalat.
Az Alba Regiában (Fehérvári út) készültem fel pár éve a tenisz csapatbajnokság első meccsére: egy hét koplalás után utolsó este ettem egy nagy adag vörösboros marhalábszárpörköltet tarhonyával és káposztasalátával.
Mondanom sem kell, hogy a tudományos igényű felkészülés meghozta eredményét, és másnap reggel bucira vertem az ellenfelet.
Café Csiga, Nyócker, Vásár utca 2. ["Nosztalgia tura", itt dolgozott anyu vagy 20 evig, itt volt a Vendeglatoipari vallalat (?) gépkonyvelése]
Nagyon kellemes meglepetés, udvarias kiszolgalas es isteni Juhtúrós sztrapacska lilahagymával és göngyölt császárhússal.
Kiemelnem, hogy a legjobb resz a lilahagyma volt, de az egésznek jó volt az osszhangja!
Vannak hamburgerek is, es szinte mindenbol van "vega" valtozat - azt mondjuk nem tudom, hogy ezt vegetarianusnak vagy vegánnak kell érteni, én húsevo vagyok, ugyhogy nem is kerdeztem ra.
Ahogy néztem senki sem hagyott a tanyeron (a csonton kivul) semmit, ez jo jel!
Többnyire áremelésekről számolok be mostanában... tehát a Villa Bagatelle-ben már 1550 Ft a málnás opera, a cappuccino pedig majdnem 1000, mert a kettőért 2500-at kértek.