Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Jolimama, a kínai oldalakkal többek között nekem is volt problémám, én IE-t használok. A képernyő jobb alsó részén nekem volt egy piros jel, mellette: Tiltott helyek, arra kétszer rákattintottam, erre kijött egy ablak, ahol meg tudtam keresni azt, hogy *.163.com, vagy valami ilyesmit, ami ezeknek a kínaiaknak az eleje. Két ilyen fájl volt a listában nekem, és ezeket eltávolítottam.
Élünk, vagyunk, csak az idő kevés! Aug. 1-től töltöm a szabadságomat, mert Petike megy bölcsibe:) Én meg ezerrel munkát keresek, mert a konyhára nem tudok és nem is akarok visszameni. Közben a távmunkát is csinálgatom, de kevés időt tudok ráforditani. Röviden, tömören ennyi! Remélem mindenki jól van. Jók legyetek! Puszi: Éva
Szép napot! Régen írtam, de ennyi csodálatos darab után midig szemem szám tátva marad és írásra már nemjut időm. Megint nagyon ügyesek voltatok. Kérni szeretnék megint. Kereszt szem-től. Munkáid között láttam egy pávásat ami különösen nagyon tetszett. Keretben a páva /24-25-ös kép/. Ha megvan a mintálya légyszives küld el nekem. / dukaine50@gmail.com/ Kellemes napot kívánok mindenkinek. Ili
Rece-fice jelezte multkorában jó lenne a fórum lapra felkerülne a képfelrakás művészete:) Csirip elkészítette segédlet Jelentem elérhető az 1éves fórum lapon. :)
Most egy hétig nagyon jó lesz nekünk mert nyaralni megyünk, de néha benézek, legis megpróbálok. Viszem a megkezdett kézimunkáimat és befejezgetek egy párat remélem.
Ilonamamzi! Terítő meseszép:)
Nusa-Szegedről! A család boldogabbik fele Adria nélkül is boldog lehet ezekben a kalapokban kaptafa is szupi.
Jolimama! Látom megjöttél:) Szirmok írtam @-t Borcsimama! A multkori terítőre akartam volt írni nem kell azt hajtogatni szép:) anélkül is.
Szóval egy pár napra pihi nekem Újakat üdvözlöm sok szeretettel.
Valami miatt nem tudok belépni a kinai oldalra. Letiltja a gépem. Régebben volt, akinek már akadt ezzel problémája, nem jöttem még rá, hogyan tudnám a tiltást feloldani. Nagyon sok mintát mentettem le onnan.
Közben én is olvasgatok visszafelé, meg próbálkozok egy két mintával, valahogy nem jutok előbbre a bordótól a sárgáig projektel. Picit vékony hozzá a fonalam, nem jönnek úgy ki a minták.
Sziasztok! Én is itt vagyok, csak még egyenlőre olvasó üzemmódban, mert most tudtam csak jönni. Ma ismét füvet nyirtam este és úgy megizzadtam, de most már kellemes idő van.
Megbeszélhetünk majd egy találkozót, én holnaptól szabin vagyok - csempézünk, fürdőszobát újitunk, metlacit rakunk - igy fog telni a pihenőidőm. Ráadásul a férjem végig dolgozik ő nem tud szabira menni, ugyhogy én leszek a kőmüves inasa - jó lesz. De készen leszünk és remélem szépek. Ja, és közben szekrényt üritek, szanálom a lányom által kinőtt ruhákat és készülünk az új tanévre is. Egész nyáron alig foglalkoztam a gyerekkel, mert du. mikor hazaértem olyan fáradt voltam, mint a hulla. Már emlitettem konyhán dolgozom, fázni nem fáztunk. Már magában a meleg leszívta az erőt az emberből, ezen a héten egy kicsit ismételgetünk is lánykámmal, mert mindjárt itt az iskolakezdés. Az esztergomi képet csak úgy felraktam, a múltkor itt voltak az ópusztaszeri rokonaink, akkor készitettünk a bazilikánál egy pár képet, mert ők akár hányszor itt járnak, nem hagyják ki, hogy el ne menjenek oda. Egész nyáron nem horgoltam, nem kötöttem, lányom poncsója félig van kész, borzasztó, hogy vagy nincs abszolút időm, vagy ha van egy órácskám, akkor csak pihizek és nincs kedvem még megmozdulni sem, ilyen "lusta" még nem voltam életemben, lehet, hogy öregszem?!
További szép estét és dolgos jövőhetet minden kézimunkázónak!
NAGYON KÖSZÖNÖM SEGITSÉGETEKET! Hiába, ez van, ha az ember olyat csinál, amihez nem igazán ért. Csiripkém köszönöm, hogy figyelmeztettél, az eredeti méretü kép netalán-tán történő eltünésére, ezt sem tudtam. Sok-sok puszi nektek!
Na, aztán egy vagyok én webcamerán keresztül.Hálám jeléül!!!
Most itthon vagyok, Örzöm a menyem macskáját,és a házat. Már a laptopomtól is megszabaditottak,mert a fiam elvitte nyaralni. A menyem gépén vakerálok és az irógép részen valóban nincs per-jel,de most alapsan megnéztem és a számológép részén végre 4 szemmel észrevette.Ime:///////
Nem én kértem a mintát,hanem Erzsimami szeretné az 57314-ről a tulpános teritő mintáját.Nekem nincs szükségem a mintákra,mert ha valami tetszik képes vagyok un.szövetnagyitóval lerajzolni kockás papirra . Igy készült az a bizonyos "pávás" teritő is. Magyarázatodat kösz,de az elmélettel nagyjából tisztába vagyok,és hiába van meg minden eszközöm nem tudom alkalmazni, nyilván ez korral jár és azzal, ha kérem itthoni "zsenikéim" inkább pillanatok alatt megcsinálják,mert nyilván unják a 1oo-szoros magyarázatot.
Szép vasárnap estét kivánok Kedves Mindnyájatoknak! Kicsit visszaolvastam, és látom nagyon ügyeskedtek. Ma én is ügyes voltam! Párommal 20 kg. őszibarackot raktunk üvegbe, és holnapra is maradt 10 kg. Ez ilyenkor sok, de ha evésre kerül a sor a gyerekeknek, hamar eltünik. De hát ezért vagyunk mi nagymamák. Hanga kérdezte mikor lehet enni belőle, elmeséltem, ha kihült már ehető. János erre: Na ezt kár volt mondani! Lia! Ha esetleg Esztergomba mész, találkozhatnánk, vagy Dorogon is. Mi igazán közel vagyunk egymáshoz, igaz? Én is nagyon szeretem Esztergomot, a belváros nagyon szép, ha megyek a Polgármesteri Hivatalban, olyan jó gyönyörködni előtte a téren, nagyon szépen felujitották. Parkirozni viszon annál nehezebb. Nusikám! Nem készültök még Esztergomba? Most már ölelek mindenkit. Nagyon jó ide bekukucskálni. Egy kicsit kizökkeni a sok gondból. Ügyeskedjetek tovább! Nagyon sok ölelés mindenkinek szeretettel: Stefi
Elöször is szeretném megköszönni az átküldött mintákat .Nagyon klasszak lettek.
Ha ugy értenék a géphez mint a kézimunkához nagyon meglennék magammal elégedve.De sajnos nem igy áll a dolog. Olyan klaviaturán irok jelenleg amin nincs az a bizonyos jel.
Mégegyszer köszi a nagyon jól használható képeket.Ha megnézed a képtáramat hasonlóakat találsz,ezeket mind én követtem el.
a topikot olvasva újra elökerült a szinorhorgolás.
erről irtam az 57024 és a csirip46 is tettfel rajzot a rajzott nézve és a leirást nézed akkor le lehet horgolni a rajzhoz még annyit,hogy balra kell forditani.
részletesebb leirást a Pásztor Barnabásné zsinor csipkével foglalkozo könyvében találsz.
Kedves László, köszönöm az ismertetést. Most megint bebizonyosodik, hogy mennyire keveset tudok. Azt észrevettem, hogy ha kicsinyítek, nem 50%-a lesz a kép nagysága, de h ogy miért, azt most olvasom. Köszönöm a sok segítséget is a minták megrajzolásával. Sokunknak szerzel ezzel örömet, tudom, hogy sok munkával, és időt szánva rá.
Mint kiderült a bitkép elég egyszerű szerkezetű, de nagyméretű formátum. Tehát kitalálták a tömörítést. Alapvetően 2 féle tömörítési eljárás létezik. A direkt adatvesztéses, és a veszteségmentes. A direkt adatvesztéses eljárásnál a színek egy részét szándékosan kidobják. Abból indulnak ki, hogy 4 millió színnél többet az átlag ember képtelen megkülönböztetni (tehát felesleges 16 millió szín). Így a közeli árnyalatokat lecserélik 1 színre. További megtakarítást érnek el azzal, hogy nem ragaszkodnak az 1bit, 8bit, stb színek számához, majd a képet tömörítik is. A legegyszerűbb eljárás, hogy a fájl elején felsorolják a képen használt színeket, és a kép adott részén csak azt közlik a programmal, hogy a 138-as színnek kell ott szerepelnie. Képzeld el úgy, hogy a bitképnél minden képpont helyén egy füzetlap szerepel, rajta a színnel 1-0-1-1-0 formában. Ez 1 millió képpontnál (1 megaByte) 1 millió füzetlapot jelent, ami már tetemes mennyiség. A tömörítésnél kitesznek egy asztalra 256 füzetlapot rajta a színekkel, és egy csomó kis cetlit, amin az szerepel, hogy ott a 139. füzetlapnak kellene lenni. Direkt adatvesztéses eljárás pl a jpg, jpeg. Ez azt is jelenti, hogy soha nem lehet visszaállítani az eredeti képet.
Veszteségmentes tömörítésnél nem veszik el adat, de így kevésbé hatékony a tömörítés. Ha egy ruhásszekrény tartalmát összehajtogatod (tömörítés), az kisebb helyet fog elfoglalni. Ugyanakkor ha azt mondod, hogy kidobom a 3. rózsaszín hasonló szabású garbó-t (direkt adatvesztés), és ezután hajtogatom össze (tömörítés), az természetesen még kisebb helyet igényel. Persze ha nyaralás alatt épp a kidobott garbó szükséges, mert a másik kettő már koszos, akkor gond van. (és ez a példa még rendben is van a hölgyeket ismerve ;-))
Akkor megpróbálom picit fellebbenteni a fátylat a képekről, bájtokról... Alapvetően a legkisebb egység a számítástechnikában a bit. Ez egyetlen tároló cella, aminek a tartalma lehet 1, vagy 0 (nagyjából úgy kell elképzelni, mintha fel lenne kapcsolva a lámpa, vagy le). Ezért is dolgozik a számítógép 2-es számrendszerben. Egy byte (ejtsd: bájt) az megegyezés szerinti bitekből áll, általában 8-ból. Tehát 8 1-es vagy 0 alkot 1 byte-ot. Természetesen ezek különböző variációi lehetségesek, így tehát 1byte-on 256 állapot lehet (2 a 8. hatványon). Amikor lenyomsz egy karaktert a billentyűzeten, akkor legtöbbször a billentyűzet 1 byte adatot küld el a számítógépnek. (néha 2-t, de ez most lényegtelen) A kiloByte 1024 byte-ot jelent. (a kettes számrendszerből adódóan) A MegaByte 1048576 byte, tehát több mint egymillió.
Képek. Legegyszerűbb, és persze legnagyobb méretű formátum a bitkép (bmp). Ebben az esetben van egy kis fájl fejléc, ami az alap adatokat tárolja a programok számára (kép mérete, színek száma, stb). Ezután szépen minden képpont azt tárolja, hogy milyen színt adtál meg neki. Sajnos egy kicsit bonyolítja a dolgot a felbontás. Amennyiben 1 bit-es a kép, akkor egyetlen bit tárol egy képpontot, amitől elég kicsi lesz a kép, viszont fekete-fehér (hisz egy bit csak ezt tudja) A következő "lépésben" 1 byte-on, (tehát 8 bit-en) tárolja a képpontot, ettől természetesen nyolcszor akkora helyet foglal az ugyanolyan méretű kép, viszont 256 színű lehet. Amikor egy képet átméretezel, és felére állítod a méretet (50%), akkor ezt általában az oldalakra érted. Azonban ez a kép területének (és így a méretnek is) negyede lesz.
Igen, elhibáztad :-))) Kisbetűvel, és mindenhol / jel van a zárójel helyett. a vége viszont php... ( http://anton.extra.hu/xszemes/kirako.php ) A rece minta-keresztszem fordítást sajnos nem nagyon lehet megoldani a programmal. Én úgy készítettem, átkonvertáltam .bmp-be, majd megnyitottam Peint-el. Ezután a minta egy üres területén kitöröltem az ott lévő részt. Majd felnagyítottam, és elkezdtem megrajzolni a ceruzával. Néztem az eredetit, és 1 képpont 1 öltés stílusban rajzoltam. Persze nem rajzolgattam mindent, ahol lehetett tükrözni, forgatni, stb. azt kihasználtam. Már csak a felesleges részek törlése, és levágása volt hátra. És persze átkonvertálás olyan formátumra amit ismer a programom... Az így elkészült képet adtam meg a programnak.
Érteni pontosan nem értem, ezt biztonságal állíthatom.
Elképzelésem szerint, próbáld meg rövidpálcával. Amúgy ez szerintem az, amit írtam neked. A szorossága és tartása azon múlik, hogy kispálcával, rövidpálcával, vagy egyráhajtásos pálvával készíted. Több ötletem nincs!
Csiripke! Köszönöm a segitséget. Látod, ez nekem is eszembe juthatott volna, de azt hittem, hogy nem létezik céklaleves. ki fogom próbálni, de a sülthagyma és acékla furcsa izkombináció, (de lehet, hogy csak nekem?)
Te igy csinálod? Én előbb megcsináltam a két közepét, az egyik saroknál fejeztem be, és onnan folytattam a körbehorgolást, nem kellett egyszer sem elvágnom a cérnát. Te milyen cérnából csinálod, milyen vastagságú, Én "SISSY" 20-as-ból, és igy lett 63x41 cm.
KERESZT SZEM Csak ugy tudnád, hogyha lescennelnéd őket és ugy raknád fel a képtáradba. Én egy kicsit messze vagyok, de szívesen segítenék ha majd hazatértél.
LRJudit! Köszönöm, hogy válaszoltál. Ezt már én is próbáltam (6 láncszem és rövidpálcák körbe-körbe), de nem ez az, amit szeretnék, ráadásul gyöngyöt fűzni sem tudok.
Délelőtt nekem is volt egy esetem békával, de nem az ágyamban találtam, hanem locsolás közben bújt elő a kertben tartott vízipálmám cserepéből. Szegény, biztosan nagyon ki van tikkadva ő is. Lekattintottam, de köztudottan rossz fotós vagyok.
ILONAMAMZI. Legalább 30 évvel ezelött jártam a Zsolnay Múzeumban. Csodálatos dolgok vannak benne. Nagy élmény volt végignézni. Most egy kicsit visszavittél... A teritőd meg csodálatos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csipke. Az attól függ, hogy hány kb-s MB-s a képed. 1 MB-s kép 50 % nál 500 kb-s lesz. stb. Ne feledd, minél kisebb, annál rosszabb lesz a minősége, mert itt a pixel - képfelbontás - is csökken. De ez a legegyszerübb és leggyorsabb módszer. Én és még itt egy páran az IrfanWiev programra eszküszünk. Ez egy free program magyar változattal. Szupi.
Csináltam 10 láncszemet, körbezártam és elkezdtem körbe kispálcákat csinálni. Gondoskodni kell a töltéséről. Az elsőt vattával próbáltam, de egyenetlen lett, azt be sem fejeztem. A második elkészült, fűztem gyögyből láncot és ráhúztam. A gyöngyhurka az más, az damilra vagy műszálas cérnára készül és nem kell kitömni.
Kereszt_szem!
Laci weboldalát ismerem és használtam már a programját.
LIA. Nyugodj meg, én is ugy kezdtem, hogy megkértem a gyerekeket, hogy egy táblára függesszék ki az orrom elé, hogy melyik gombbal kell bekapcsolni a gépet és lépésben mindent..... No, igy kezdtem. Az u.n. képes utmutatókat először a vőm készitette, hogy igy biztos meg tudom tanulni. Rájöttem, hogy ez igy könnyebb. Nekem a Dokumentumokban több mappa is van. Rendszerezek, hogy könnyen megtaláljam. Van kézimunka mappám, azon belül Minták és azon belül is fajtánként mappa. Ha nálad a "Képeknél" van, nem probléma, viszont ugyanoda csak akkor rakhatod vissza a lekicsinyitett képet, ha átnevezed. Pl. a szöveg részbe irsz még egy valamit. A lényeg, hogy ugyanannak ne hivják, mert akkor a gép lecseréli a kicsinyitett képre és az eredeti elvész. Ha más mappába rakod át - nyiss egy uj mappát - akkor nem kell átnevezni.
A többit ugy csináld, ahogy a kép kicsinyitésnél felraktam. Ha valami nem tiszta, bátran ird le. Többen is tudunk segiteni. És nem fáradság!
Jolimama Drága, ehhez mit szólsz??? Nem semmi....., de már ezek szerint haladok, köszi a segitséget, most egy kicsit gyakorlok, hátha tökéletesre is sikerül majd, puszi!!!
Megint itt vagyok, eső még sehol, de mégcsak felhőcske sem.
Segítséget szeretnék kérni, nem szégyellem bevallani, hogy több évtizedes horgolási gyakorlattal "lila gőzöm sincs", hogyan kell gömbölyű zsinórt horgolni. A kézimunka könyveimben hiába keresem, nincs rajzos ábra, a leírással pedig nem boldogulok.
Valamikor júniusban LRJudit kezdett horgolni egy nyaklánc-féleséget (nem tudom, befejezte-e), ha jól emlékszem, a gyöngyhurka-kifejezést használta. Valami olyasmit szeretnék, táskafül lenne belőle vastagabb fonalból.
Előre is köszönöm, ha valaki szájbarágós módon segítene.
Lia, nem tudom, hogy Csirip itt van-e, ezért válaszolok. Nyisd meg a képet, ami a gépeden van, utána tedd azt, amit Csirip mutatott. Aztán ha elmented a kicsinyített képet, azt már fel tudod tölteni.
Látom segitettél másnak is a kép kicsinyitésében, már nekem is próbáltál, de, ha egyszer hülye az ember hozzá, akkor nem megy.... - természetesen magamról beszélek.
Szerettem volna feltenni nektek képet, de nekem a dokumentumok között a "képek" mappában vannak, onnan tallózok, kikeresi a gép, aztán kiirja, hogy túl nagy. Ott hogy tudnám lekicsinyiteni, vagy talán át kell raknom másik mappába, vagy hova?
Ha nagyon-nagyon szépen megkérlek segitesz nekem???????? Ha nem tudsz, vagy túl bonyolult, az sem baj! Csak, ha van időd, nem szeretnélek ezzel terhelni.
Antal László 2008.januárjában a 39057 -en feltette a keresztszemes programját a fórumra. HTTP:(( ANTON.EXTRA.HU( XSZEMES)KIRAKÓ.PHP Én ezt irtam fel. Biztosan nem jó -gondolom a nagybetűk miatt és olyan pocsékul irtam, hogy a végén lehet, hogy DHP van. Nem tudom, hogy gyors keresővel miként lehet megtalálni, mert csak a visszalapozást ismerem és azt is elbakizom. Akkor a program működött. No nem kell feltételezned rólam, hogy én követtem ezt el. Ha tudsz segits, mostanában többen is érdeklődnek a rece minták iránt és lehet,hogy magunk is megtudnánk oldani. Antal visszaküldte a mintáimat és szuper módon használhatók.
LJuditka megprobálok most én segiteni neked hisz te már annyiszor tetted velem azt. A recehálót előszőr meg kell csinálni mint a halászhálót vannak hozzá kis eszközök annyi szemszámra mint amennyi a minta illetve két-három szemmel többet. Utánna az egy rámára kivan feszitve kikeményitve és a leszámolható minta után belevarja az ember a mintát különböző öltésekkel.Ha ez készen van akkor a kézimunka szélén a beszegésnél szépen kivágja az ember és megvan a fornája. Ez a háló lehet négyszög és lehet téglalap függően milyen formát akarsz csinálni.A rajzolás itt elengedhetetlen másként nem lehet a mintát beleszámolni.
Ez nem semmi alig, hogy kimeri ejteni az ember a száján , hogy milyen baja van rögtön kéznél a segitség.Nagyon köszönöm a képkicsinyitést még nekem egy a nem tiszta hány százalékra teszem a százból.Kérlek ne nevessetek ki de nem tudom ezen most szépen végigvezettél lementettem tanulmányozom de ezt sem tudom,.légyszi megmondani.Előre is köszike
Annamária! Igen, én csináltam. Elöször melírozott fonalból kezdtem, de abból tényleg nem az igazi, valahogy nem jönnek ki a minták benne. Szerintem bármilyen egyszínűből szép, a fehérbe estem bele, lehet, hogy abból is megcsinálom. Talán nagyon vékony fonalból sem lenne az igazi. Érdekes, a szalagos meg éppen hogy vékony fonalból szép. Előbb-utóbb lesz tapasztalatom is, hogy milyen fonalból mutat.
Ilonamamzi ezt a zöld terítőt Te készítetted? Nagyon szép ezzel a színnel. Én is meghorgoltam,ajándékba de az fehér volt. Most,hogy látom színesben ez jobban tetszik mint az enyém.
Gyakran járunk Harkányba, imádjuk a kisvárost. Most is nagyon kedves légköre volt, és olyan jó volt együtt lenni a családommal. Szerintem még az idén egyszer elmegyünk, és ha Neked is jó lesz, meglátogatunk.
A gyereksálakkal is haladok, gyönyörű fonalakat küldött Zsuzsa.
Köszönöm szépen a dícséretet, én is nagyon öülök, hogy sikerült. Mikor először láttam meg a képét, beleszerettem. És sikerült is megcsinálnom, maxi a fonal neve, 10 dkg-s egy gomboc, kb. 1,5 ment rá. Nagyon szép színekben van, és nagyon könnyű vele horgolni, mosás után sem változott. Kb eldorádó minőségű, ici-picit vastagabbnak tűnik.
A múzeum meg maga a csoda, mindenkinek látni kellene, teljesen odavoltam. Ezekre a kincseinkre kéne nagyon vigyáznunk.
Ha emlékszel még,volt a fórumunkon egy Antal László nevü uri ember.Neki van egy " csoda" programja,ha megkéred és küldesz neki egy használható fotót bizonyára elkésziti.Nekem 3 teritőmet rajzolta ki.
Szép napot mindenkinek! Ilonamamzi szép a terítőd a szine is tetszi. Szép helyeken jártál remélem el tudom küldeni a hozzászólást és addíg nem dermed le a gépem.
Ilonamamzi, tegnap nem voltam. Gyönyörű a múzeum, én voltam már többször is. Megint a közelemben jártál. Bár most nem jött volna össze, hogy erre menjetek haza, mert csak este jöttem meg. Gyönyörű napom volt a családommal.
A terítődhöz meg külön gratulálok. Amikor láttam a rajzát, azt hittem, hogy meggyűlik vele a bajod. Nagyon szép lett.
Köszönöm a figyelem felhivásodat,de ezeket már ismerem,Krisztina valamikor felrakta,igy módomban állt elmenteni. A keresztszemesek nagyon szépek,de ilyeneket ritkán varrok.Fóbiám a régi rece.Ha nem lenék ilyen béna a géphez rengeteg kézimunka könyvem,lapom van mindenféle témában,de sajnosnem tudom közkinccsé tenni,mert fogalmam sincs,hogyan kell.
A recét négyzet, vagy téglalap alakú hálóból alakítják ki, kitöltés után a széleket is szépen eldolgozzák és utána vágják körbe. Mint a képen is látható. Tehát ahány kocka szélességü a készintendő mű, annál egypár kockával nagyobbat ajánlatos készíteni, hogy ki lehessen feszíteni a kitöltéshez.
Nagyon úgy tűnik, hogy akik az ország keleti felében laknak, megint kimaradnak az esőből, lehülésből. Nálunk most is hétágra süt a nap, nagyon meleg van, esőt hetek óta nem láttunk, már fogyóban az esővizem is, mert minden este locsolni kell. Csirip, látom, Te optimista vagy, Nyuszturenka-Hajni küldj egy pár cseppet legalább, jó?
Csipke47! Én meg az újság számozását nem is figyeltem, ne haragudj. De örülök annak, hogy mégiscsak sikerül némelyiket leszámolnod.
Megpróbáltam kinagyítani, de olvashatatlan. Ha pumukli a lehető legnagyobban elküldi és az olvasható, szívesen megrajzolom a mintát. Ez az ajálnlat vonatkozik az egyre elszaporodó rececsipke mintákra is. Azok tényleg nagyon szépek.
Lenne egy kérdésem a rececsipkésekhez.
Aminek a fotóját tegnap feltettem, a leírása azt mondja, hogy négyzet alakú hálóra kell dolgozni, majd körbe vágni. Ez mindíg igaz?
Én azt hittem nem a te számozásodat kell nézni hanem a könyv minta számozását és én azt néztem.De lementettem én is és lelehet számolni a mintát tényleg nagyon szépek és nagyon használhatók.A z augusztusi fürgeujjakban képzeljétek a Szentendrei Skanzenben készült egy kép egy igazi csomozott rece. Csoda szép ha feltudom tenni a képet róla meglátjátok.Sajnos nemtudom feltenni azt irja , hogy tul nagy.Valahogy másképpen kell megoldanom.MIndent köszi
Sziasztok! Én is megérkeztem, jó sokat pakoltunk, rámoltunk, autóztunk, és még mindig nincs vége. Költözéskor látja meg igazán az ember, mennyi mindene van, és sok-sok holmi milyen felesleges, azok a konténerben landoltak. De azért még igy is volt és van is még sok minden, de egyszer csak elfogy.
Mindenkinek nagyon kellemes estét és jó napot kivánok holnapra.
evike001. A gugliba beütöd - céklaleves- és több receptet is kiad. Én csak céklaszósz ettem Lengyelországban. Ott mindenhez odalöttyintik. Hát a vadast jobban szeretem.. Viszont nagyon egészséges.
Hatalmas vihar Győrben. 17 órakor elkezdet ömleni az Audinál a gyárba. Mindenki rohant kaput csukni. Kár volt így is elusztunk:-) borsó nagyságú jegek estek. Legalább is akik kerékpárral jöttek este hatra dolgozni azoknak egy két testrészét elverte.
Gondoltam 6 órára csak el áll mire megyünk haza. És láss csodát el állt. Na de pillanatnyi öröm. Beérünk a városba, újra esik pici alatomos cseppekben:-)) Mire a hídhoz értünk addigra semmit nem látunk. Vakon vezetve haza értünk. És a kocsiba dekkoltam még 10 percet. Az utca, az udvar teljesen víz alatt. Bokáig érő víz. Remélem hamar elnyeli.
És most megint dörög és bosszant engem. Essen ha akar csak ne villámlodjon, és dörögjön.
Majd még jövök, és meg látjuk, mekkora vihar lesz:-))
Ibolya58! Akkor még te az elején vagy, hány csillagot kell még csinálnod? Ha már a szélét csinálod, unalmasabb lesz. azt hittem sosem érek a végére.
Kislányok! Halott-e valaki CÉKLA-levesről, ha igen, Ossza meg velem a receptjét. Előre is köszönöm. Én sok mindent főztem már, de töredelmesen bevallom céklalevesről még nem hallottam. Állitólag, a Szovjetek csinálják.
Most érkeztünk meg Harkányból, i s t e n i volt, majd felteszek képeket később.
Csak átfutottam vázlatosan az eltelt napok eseményeit, látom volt bőven mindenből.
Babigabi! Nagyon aranyos vagy, köszönöm, még ma elkezdhetem megcsinálni, mert a másikat épp befejezem.
Odafele megcsináltam a gyerekeknek a sálat is, holnap folytatom. Szóval igazán köszönöm Babigabi a kedvességedet.
Látom megy a kalapgyártás. Én is szívesen csinálnék, de valahogy nem igazán tudok semmit sem elviselni a fejemen.
Maradnak a terítők, az alátétek és a topok - fiam barátnőjéről le se jön azóta...
Nyuszturenka! Szorítok Neked mindenben, meglátod, túl leszel ezen is. Addig is minél több olyan dolgot csinálj, amiben igazán örömöd leled. A pozitív hozzáállásod pedig már fél siker. Mindannnyian drukkolunk Neked.
Most több nem jut eszembe, még mindig a pécsi Zsolnay múzeumban járok, gyönyörű volt.
Csipke47! A Párisi divat mintáiból 1-19-ig sorszámoztam, a másikból 8-at töltöttem fel a képtáramba, úgyhogy azt végképp nem értem - ne haragudj - ,Te mit értesz pl. a 22., 23. sz. mintán?
Sajnálom, de leírást, szabásmintát egyik kézimunkához sem tudok adni, mint ahogy azt az 57172-es hozzászólásomban már leírtam. Éppen ezért kérdeztem meg, hogy így tudjátok-e használni.
Abban reményked/t/em, hogy kinagyítva talán némelyik mintát le lehet olvasni.
Azsúr, köszönöm a kedvességedet, hogy eszedbe jutottam :-)
Már régebben akartam írni, csak mindig elfelejtem, amikor a gép előtt ülök, hogy a Romantika tévén futó kedvenc sorozatomban (mindenkinek van valami gyengéje - hihihi) olyan jó kötött pulcsikat, poncsókat viselnek, szívesen elfogadnék közülük néhányat. Chilei sorozat, biztos ott is nagy divatja van a kézimunkának, hiszen tudjátok, azon a sok brazil blogon, amiknek itt régebben fel lett téve a linkje, azokon is mennyi szép holmi volt.
Olyan sok szép néznivalót tettél fell, hogy arra az elhatározásra jutottam , házimunka s család szőnyeg alá és csak nézegetés igaz nem tudom mi történik mind ezek után , de sebaj
Erzsikém. Nagyon jók ezek a kinai(japán?) oldalak. Sokat bóklászom rajtuk. Egy óriási hibájuk van, hogy minden albumot tüzetesen meg kell nézni, mert nem biztos, hogy csak az van benne, ami a cimoldalon. IDŐŐŐŐ.... Liviának elküldtem a poháralátét mintáját valamelyik nap. Én sem találtam nagyobba, de - szerintem - azért le lehet horgicálni. Ide is felraktam. Van mellette még egy, nekem az is tetszik és a minta is nagyobb. alátét minta
Szuperek a teritők! A második képen látható teritőn dolgozok Én is !Az első fele már elkészült most csinálom a második felét!Ugy látszik nagyon hasonló az izlésünk!
Én megfertőzödtem a kalapokkal, igaz, nekem még csak kettő kalapom van, egyik mintáját Nusától kaptam, de nekem is viszket a horgolótű a kezemben, hogy újabb kalapot csináljak.
Az én keményítési módszerem, először beáztatom a kalapot Blank tartós keményítő folyadékba, utánca egy hungarocellbe betuszkolok egy műanyag edényt (férjem körbe vágta a nyílást a hungarocellen, ebbe rakok egy műanyag edényt) rá a kalapot, körbe tűzgélem, majd a Blank keményítővel körbefújom külön erre a célra vett virágspriccelővel. Már kimostam a kalapokat, és kimosás után nem is kellett keményíteni, mert úgy áll ettől a keményítőtől, mint Katiba a gyermek.
Már annyi segitséget kértem szállás képeslap minták, stb. hogy a végén nemismerem ki magam most igy jártam erre később jobban ügyelek mikor mire válaszolok. Most ezerrel megyek dolgozni este8-ig, további jó napot bocsi a félreértésért.
Nem nem harag nincs az nem itt kezdődik én csak pontositani szerettem volna, hogy mit szeretnék kérni miben kérem a segitségeteket.Én bocsi ha nem jól irtam, vagy nem jól fejeztem ki magam.Kérlek ha tudtok segitsetek. Köszike
Csipke47. Bocsánatot kérek, hogy félre értettelek. Én erre a beirásodra gondoltam, de valószínüleg valamit elolvastam. Mégegyszer ne haragudj, hogy zavartalak és rosszul válaszoltam, de hidd el, csak segiteni akartam.
csipke47 Vissza a topikba 2008-07-31 13:41:34 (#57159)
Kedves LRJudit
Kérlek benneteket , hogy segitsetek ha tudtok. Ahogy olvasom a forumot mindig látom azokat a szép képeket amiket köszöntés képpen küldözgettek egymásnak Most nekem is kellene köszöntenem egy ujszülöttet és nem tudom , hogy hol keresgéljek ilyen szépeket.
Csipke47. Felrakok egy-két oldalt, ahol találsz képeket. Azon kívül, amikor olyan oldalakon járkálunk, ahol ilyenek vannak, gyorsan letöltögetjük. Én sokat fotozom a kertben is, és ezekből csinálok üdv.lapokat.
Sziasztok! Én is csak éppen hogy élek ebben a melegben, általában estére tudok kimenni, akkor meg nem győzöm a kertet. Holnap biztosan nem jövök, mert már kora reggel veszem a kis hátizsákom és megyek a húgomékhoz, költözködnek, igy pakolás,rámolás lesz, biztosan késő este lesz, mire hazaérünk.
Jó hétvégét kivánok mindenkinek és perce jó kézimunkázást.
Szép késő estét mindenkinek! CSIRIP46, JOLIMAMA, PMÁRTI? Köszönöm a dicsérő szavakat, de a Nusa kalapjai is gyönyörűek, nekem nagyon tetszenek. Sajnos megint el kell mennem, mert mielőtt géphez ültem, 6kg. barackot a túzhelyre tettem, amiből dzsem lesz,nem volna jó ha oda kozmálna. Jó éjt mindenkinek, és szép hétvégét. Jó kézimunkázást.
Erzsimami én megyek, csak még azt nem tudom, hogy indul busz, vagy hogy Olimamáék mit tudnak szervezni. Erzsimami, ha esetleg tudsz vonat, vagy busz menetrendet küldeni Komárom és Győr között akkor lécci. Köszönöm.
Köszönöm mindenkinek, hogy ennyi energiát küld. Rendesek vagytok.
Hozzá teszem aki ismer engem, tudják rólam elégé pozitiv felfogásom van. De 3 évi kinlódás után azt hittem most már minden oké. Erre el kezdődik, minden előről.
Na már most. Azt hiszem, hogy még egyszer kénytelen leszek végig csinálni.
Sikerül sikerül ha nem meg akkor folytatjuk megint előről.
Eddig is volt valahogy ez után is lesz:-))
Puszi mindenkinek.
És köszönöm még egyszer.
Nusa - szegedről. Fantasztikus a kalapod. Nem akarok senkit meg bántani, akikét eddig láttam, mind nagyon szép, de nos.. a tied visszi nálam a pálmát. Gratulálok, űgyes vagy:-)))
Csipke. Pár hsz-szel alább felraktam, hogy honnan tudsz képeket letölteni. Nézd meg.
Szép Álmokat Mindenkinek. Megyek egy kis TV-t nézni. Balázs uncsikám hétvégén a szüleié. Azért vagyok bőbeszédü. Amugy uj egeret kellett vennem ma, mert egy kicsit elhasználodott a héten :-)
Ez fantasztikus tényleg kincset találtál ez nem csak rececsipke hanem az álltalunk annyira keresett necc.Szeretném kérdezni nemtudnád véletlenül a 3. 14, 15 22, 23, leirását feltenni vagy e-mailba elküldeni?Előre is köszi
Köszönöm szépen a "NÉZNIVALÓ"-kat, gondolatban már mindent meghorgoltam. Időm sajnos nincs, ha van, akkor gyorsan-gyorsan szeretném végignézni, amiket felraktál, de nem mindig sikerül, mert rendesen elhalmozol. KÖSZIKE!!!!!!!!!!!!! Puszika érte, ha valamit találsz csak küldjed, küldjed.....
Kalapkáidra nem találok jelzőt...... Egyszerüen gyönyörüek, irigylem ügyességed, persze minden elismerésem "kollégádnak", életed párjának, aki kitünően keményit.
Mostmár csak azt akarom kérdezni, hogy Te mikor alszol? Vagy csak én nem tudom rendesen beosztani az időmet?! Milliószor ölellek: Lia
Mártikám. Természetesen, hogy nem azt. Anno annak a magját évekig lehetett elültetni, mert nem volt hibrid. A mai magok hibridek. Szerencsére jár a kicsi piacunkra tavasszal egy palántás és jó a palántája. Ez is egy bizalmi dolog. Vettem én három évvel ezelött olyan palántát, aminek csak levele volt. No ez volt olyan, amin spórolni akart a palántázó és a hibridről szedett magot.
Köszönöm a segitséget sikerült szállást kapnom 29-re tehát szombatra. Ugy gondoltam, mivel ti is a szombatot beszéltétek akkor biztossan találkozunk. A többit meg majd megbeszéljük
Nusikám! Kitől kérsz Te tanácsot kalapozáshoz, profin megoldottad , nagyon szépek lettek! A keményítés meg sajnos a kalphoz csak ez a trutyis búzakeményítő jött be nekem is, és én még 3/4 kiter vízbe rakom a 3 kanálnyi port, és "áll mint a cuca"a forma nekem a rozsdamentes nyeles lábaska,annak lapos a teteje, de a tied tökéletes! Gratula Misidnek is a műszaki felügyerletért!
Jolimama! Hiányoltalak már! A sütikéd Isteni lehet!nagyon guszta!!!!
Vicus végre látom megvagy! Legalább ennyit írjál, hogy megvagyunk, jól vagyunk!
Csirip-Piri! Óriási a paradicsomfátok, gondolom Balázska lakmározik belőle! Azóta azt a magot vetitek el, és nem fajzott el?mert azt mondják az okosok hogy ezeket nem lehet továbbtermeszteni.
Kereszt-szem! Megpróbálom beszkennelni a többit, és Csirip segítsével berakni a többi közi,de ha kéred elküldöm neked az eredetit, hogy ha úgy gondolod, és majd visszaküldöd ha lemásoltad, ezek örökségek, emlékek, a címedet emilben írdd meg és jövő héten megpróbálom elküldeni. Pusz mindenkinek Márti
Természetesen, hiszen jobb ízű a kalap, ha vagy hogy is írja Arany János.
Minden modellt, és mintát átküldök emilen.
Nem titok, hogy én csak hobbiból és kézkímélés céljából horkolászok, mert az igazi mániám, a kötés, tehát amit én megcsinálok, azt egy valamit is hozzáértő, elengedett kézzel, becsukott szemmel...
Persze, azért számolgatni, üveges szemmel magad elé motyogni, meghorgolni, majd bánatosan visszabontani biztosan Neked is kell majd, mert ahány fej, ahány cérna, ahány tű, annyi féle a kalap tető- oldal- és karima mérete.
És akkor még ott van a kaptafa drámája: Hiába a szép mű, ha nincs, min formázni Az enyémet, amiből három féle méret van (nagyban űzzük az ipart) láthatod a képtáramban.
Jé, ezen még el sem gondolkodtam, de való igaz, a két véget (az alvéget és a felvéget) megkülönböztetett figyelemben részesítem. Két sumák fertály: amilyen kicsik, olyan nagy koncentrációt igényelnek, legalább is tőlem, és ez, fölcsigázza harci kedvemet.
Már látom is magam, amint a legközelebbi, elkészült kalapra, mint Tarzan az elejtett vadra ráteszem jobb lábam, mellkasomat döngetem, és győzelmi kiáltást hallatok
(na persze, ha sikerül leküzdenem)
A kész kalapokat már föltettem, de jogos, a mintákat is odateszem.
Maria46! Örülök, hogy tetszenek az új minták a képtáramban.
Amik nem a saját alkotásaim, azokat az interneről "szedtem" le különböző oldalakról. Ha ott volt a leírás, mintakép mellette, akkor azt is bemásoltam, általában a nevesített minta további, 1-2-3-as számozásával, de nagyon sok esetben nem találtam leírást. Ilyenkor szoktunk SOS-jeleket küldeni egymásnak itt, a fórumon, hátha valaki más ügyesebb volt és rátalált. Nézd meg, kérlek, még egyszer a keresett mellény-pulcsikat, hátha ... (a küldött számok után én be sem tudom azonosítani, melyiket keresed), én mindegyik mintának próbálok nevet is adni.
De az is jó megoldásnak tűnik, hogy másold ki a képtáramból az általad keresett mintát és tedd fel ide, hátha valaki a képről ráismer és küldi számodra a leírást.
Kislányok!
Nagyon köszönöm, mindannyitoknak, akik megnéztétek a kalapokat, hogy meg is dicsértétek !
Jól esik, mert rendesen megdolgoztunk velük, édes Mihályommal ugye, aki a műszaki részét intézi a dolgoknak, illetve néma szenvedője a kalappal vívott, időnként elég hangos küzdelmeimnek. (Na, nem a kalapok hangoskodnak ) Néha, föl is sóhajt, a jó lélek: Rámegyünk a kalapra, már látom, rámegyünk.
Itt és most ragadom meg az alkalmat, hogy megkérjelek benneteket,
Kislányok!
Aki már túl van a kalapfertőzésen és sikeresen ki is keményítette, pár szóban írja már le melyik fonallal dolgozott, milyen eszközöket használt a formázáshoz, és hogyan és mivel keményített!
Pl. én, valóban a búzakeményítőt használom, de a megadott mennyiséget a leírásban szereplő 2,5 l. víz helyett, csak 1literben főzöm föl, mert az én cérnám nagyon vékony. Az nem számít, hogy lassan lecseng a csipkekalap szezon, hiszen biztos forrásból tudom, hogy jövőre is lesz nyár, és megint ránk tör a kalaphorgolási mizéria
Biztosan sok jó ötlettel gazdagodnánk.Tehát, kalapra fel !
JOLIKÁM. Isteni finom lehet. Képnek is gyönyörű. Mostanában férjecském nem birja a diót, hiába, nem lettünk fiatalabbak, és - sajnos - ki kell hagynom a dios dolgokat. Magamért meg nem sütök, a gyerekek sem eszik a dios dolgokat. Én viszont rágicsálom szorgalmasan.
Szedit! A felhívás olvasása közben nekem is azonnal LRJudit jött be a képbe, a szaklektorit direkt neki találták ki, de ahogy Csirip már megírta, sajna, ez csak a kötelező körök futása.
De azért a többi érdeklődő kedvét ne vegyük el teljesen, hátha azóta változott a helyzet?! Ugye, Judit?
Jolimama, Annamária, Szedit, Csipke, Mária46, Keresztszem és a többi érdeklődő!
A Párisi divat és a Tündérujjak mintái 5 perccel ezelőtt landoltak a képtáramban. Még egy kis meglepetést is becsempésztem, Andi készülő szakácskönyvére is gondolva: karácsonyi receptek 1937-ből!
Sajnos, a mintákat ennél nagyobban nem tudtam feltölteni, de azt tapasztaltam, hogy ha lementitek a saját gépetekre és ráálltok a képre a kurzorral, az egérgomb mozgatásával - is - felnagyíthatóak a képek.
[b[Nusa, ezek a kalapok nagyon jól sikerültek. Mit használsz formának? Oszd meg az ötletet légyszives.
Ma sütöttem meg Taptapótol kapott receptet, aminek a neve Mama diósa. Még Szolnokon jártamban kaptam Tőle a lekvárt, diót, most került rá sor. Megkóstoltam, finom lett.
Kereszt szem Panni. A 57200 hsz.-ben írtam, hogy amit a Márti lescennelt és pdf-be átküldött nekem meg Juditnak, letöltöttem a képtáramba, egy új albumba - Rece minták Pmártától - . A két fél db-ból össze is állitottam a képet. Ott meg is nézheted, de ha kell a pdf-ben, átküldhetem.
Szedit. Ha jól tudom, Judit egyszer már jelentkezett náluk. Többszöri rákérdezésre is sz@r-tak válaszolni neki. Ezekre már mind megvan a beépitett emberkéjük, de kötelező meghirdetni. Mivel a múltkor megmutattad a szép "virágaidat", én is el szerettem volna dicsekedni a virágaimmal, de alig tudtam feljönni. Amióta megjelent nálunk a paradicsomfa, kb 1977., azóta ezt ültetem. Az első magokat még levélben küldte el a férfiú, aki behozta. Csak válaszborítékot kellett küldeni. Aztán megindult a palántázás itt is. Most már túl van a 2 méteren. Az alját már lelegeltük.
Szia Mária ! Hívtalak telefonon, de biztos nem voltál otthon, mert nem vetted fel. Letöltöttem a mintát, de nem tökéletes. Mikor van szándékodban a kiállítást megnézni. Hátha ráérek akkor és találkozhatnánk. Este még megpróbállak felhívni. Üdv: Marika.
Hát így kerülnek elő a rejtett kincsek. A jó felbontású fotokat tudjuk használni. Én készitettem olyan teritöt amit 10 x 10 cm-es képről szövetnagyitóval rajzoltam le, és a teritö 301 x 301 szemes volt. Izgatottan várom, hogy a képtáradba feltegyed.
Neked kincseid vannak! Ha ezek az eredeti mintaivek akkor két darabban kellene bescennelni és kéne egy fotó a kész munkáról.Vagy leküldöd és lefénymásolom, természetesen vigyázokrá és visszaküldöm.Így közkinccsé tehető.
Csipke47. Felrakok egy-két oldalt, ahol találsz képeket. Azon kívül, amikor olyan oldalakon járkálunk, ahol ilyenek vannak, gyorsan letöltögetjük. Én sokat fotozom a kertben is, és ezekből csinálok üdv.lapokat.
HAJNI! Ne enged, hogy a pesszimizmus elhatalmaskodjon rajtad. Tudom, hogy könnyű tanácsokat adni, de FEL FOGSZ GYÓGYULNI ! Csak erre gondolj! Mi is Veled vagyunk!!!
Örök igazság, hogy az élet nem fenékig tejföl !
A kalapkészítés sem, sajnos
Bizony, bizony, vannak árnyoldalai: pl. ez, a gusztustalan keményítés !
Mivel a család boldogabbik fele készül az Adriára, a boldogtalanabbik része, könyékig trutyis.
Mit meg nem tesz az ember lánya
Csiripke! Köszönöm, majd küldöm a többit is ha nem baJ? a hétvégén ha már nem unokázol, addig nem zargatlak vele! A kissebbeket itt a topikon is fel tudom rakni én is, márcsak mutatóba. Puszi
Felraktam a Pmárti által küldött recét az albumomba. Nézzétek meg, hogy igy jó lesz-é. Judit, ugye megnézed. Akinek kell az eredeti pdf forma, annak - gondolom - Judit,Márta és Én is elküldhetem. No megyek....
Szép Napocskát Mindenkinek. Még nem tudtam visszaolvasni csak a MÁRTI-nak válaszolok gyorsan. Megkaptam a mintát. Szerintem igy jó lesz. Este már jobban ráérek, mert hétvégére elviszik Bazsikámat és hozzá fogok férni a képhez. Csinálok majd egy Rece-Mártitól albumot és oda fogom tenni.
Drága szivem, ne keseredj el! Nagyon tartalmasan éled az életed, és csak pozitívan!! Hidd el minden redbe jön! Mindannyian sokat gondolunk rád és küldjük a szeretet gyógyitó sugarait.
Sziasztok! szép reggelt! Csak egy gyors bekukk, mert rohanok.
Ha Bábolnán nem találsz, akkor Komáromot nézd, több lehetőség is van. Nálam lesz a tali, és innét megyünk Bábolnára. Tehát, ha Komáromban találsz szállást, együtt tudunk menni. Részletek később. Ha a neten nem találsz lehetőséget, adok pár telefonszámot a hétvégén, és próbálkozhatsz.
Nyuszturenka! ne keseredj el, olyan kis fiatal vagy és a ti szervezetetek gyorsabban kilábal a betegségből, mit az idősebb,tudom könnyű mondani, de tudod a pozitív gondolkodás mindennél többet ér, és a csapat küldi neked az energiát! Pusz Márti
Lrjudit és Csiripke elküldtem a beszkennelt képet próbálkoztunk összehozni valamit, hátha tudjátok tökéletesíteni Köszi Márti
Nagyon kedves vagy köszönöm ezt a sok lehetőséget azt hiszem tudom mit nézek az elkövetkező órában. Nagyon szeretnék ott lenni veletek Bábolnán, aki megy kérem szóljon, hogy találkozni tudjunk.
Jöttem kicsit panaszkodni. Ma voltam orvosnál. És sajnos nem mondot jó híreket. nagyon úgy néznek ki az eredmények, hogy a tavalyi agy műtétem nem sikerült.
Most megint egy halom kivizsgálásra mehetek. Tudjátok azt hittem hogy most már teljesen meg gyógyulok. És most vagyok azon, hogy nem birom tovább...
Hatalmas dolog amit felajánlottál természetesen szeretnénk a képeket ha megtudod tenni légyszi tedd meg. Nagyon kiváncsi vagyok rá biztossan nagyon szépek. Köszi Marika
Kedves Vali, az nem riseliő minta, hanem zsinorhorgolás. Ha azt kérdezed, hogy csinálják-e közülünk a riseliő himzést, akkor igen. Többen is. Margitmama, Exiefo és még többen is, nem tudom név szerint megemlíteni.
Az édesanyámtól rám maradt 1937-es évjáratú Párisi divat és az 1938-as Tündérujjak c. újságban találtam egy pár nagyon szép recehorgolást, sajnos, a mintaívek már nincsenek az újságban. Kérdésem, ha beskennelem és felteszem a képtáramba, tudjátok használni?
Mindenkinek: Horgolt zsabó, gallér, csipkehatású terítő, párna, oltárterítő, díszpárna, szekrénycsík, kerek miliő, amit rácsos, lyukas és lapos hímzéssel készítenek, fehérvászon miliő (jól hangzik, de eddig egészen másra gondoltam a miliő kapcsán), szóval a kézimunka nagyon sok fajtája található ezekben a régi-régi újságokban.
Most pár napja nem jelentkeztem átmentem néma olvasóba. Szeretettel köszöntöm a Mártákat, Juditokat .
Rece-Fice 57056 hsz-ba feltett mintarajz nem riseliő rajza. Bár nem értek hozzá csak ugy gondoltam arra hasonlít.??? Van valaki aki ilyet tud készíteni?
Köszönöm a segitséget neked és gabibabinak is ezekre gondoltam Szeretnék mégegy segitséget kérni szeretnék elmenni én is Bábolnára és találkozni veletek.A kérésem még az lenne, hogy tudna e valaki kettő éjszakás szállást kettő főre.Bábolnán. Túl messze lakok ahhoz, hogy másképpen megtudjam oldani. Nem találok a neten vagy nem jó helyen keresem. Előre is ezer köszönet
Nem igazán értek a géphez. Amikor megnyitom a freemailt,feljön egy ablak, hogy az
internet exp. hibát észlelt. Ezen van két választási lehetőség az egyik a mégse ha erre kattintok akkor tünik el minden, ledob a netről és újra fel kell menni. Ha a
képernyő aljára leteszem ezt az ikont,akkor írhatok tovább.
Szedit albumába a nagyméretű xszemes mintákat nem tudtam feltölteni, mert negyed mintát sem tudtam összehozni. A külön íven nagyon nagyok voltak. /1-2 minta/
Köszönöm a bizalmat, de úgy van beállítva a freemail, hogy minden át van irányítva a gmail-re és csak azt használom. Amúgy a freemailt IE-rel nyitom meg. Mégse gombról egy esetben tudok, amikor törölsz levelet, majd kilépsz, megkérdezi, hogy törölje-e. Ha a "mégse"-t választod, nem üriti ki a kukát, de kilép a freemail-ből.
csipke47!
Köszöntő képnek én legfeljebb a kertünkben fotózott virágainkat szoktam feltenni.
Minden kedves múltheti és eheti névnaposnak sok Boldog Névnapot kívánok!
Anhika! Csak most jutottam ide. Szívesen a linket. Lelje sok örömét a horgolásban a kishölgy! Majd ha elkészített valamit megmutatjátok ugye? Kiváncsian várom. Úgy szeretem nézni ha valaki felrakja a munkáit.
Kérlek benneteket , hogy segitsetek ha tudtok. Ahogy olvasom a forumot mindig látom azokat a szép képeket amiket köszöntés képpen küldözgettek egymásnak Most nekem is kellene köszöntenem egy ujszülöttet és nem tudom , hogy hol keresgéljek ilyen szépeket. .
No ezt jol elcsesztem. Osszekevertelek bennetek neharagudj. Te akkor meg csak neveld a csemetédet, Te még messze vagy nyugalmi idotol. Igy jár az aki csak juttában olvas át mindent. De majd télen nekem is lesz sok idom akkor mindig itt fogok ulni, ha nem fog kellenni havat lapátolni. Most jo ilyen huvos idore még gondolni. De legalább a béka ugyet nem kevertem el.
Bocsánat képpen kuldok egy szép képet./eredetileg békát akartam de nincs képem/
Végre rájöttem, hogy kell megnézni a munkáitokat,Hát itt Mindenki nagyon ügyes !
Lenne mit pótolnom.
Jolimama szia köszi a felvilágosítást, ugy gondoltam akkor még van időm küldeni ! és nem igazán ilyenre gondoltam, de megprópálok egyet feltnni Neked előre is kösz !
Mindenkinek jó egészséget és szép napot, majd még benézek.
Rece-fice: azsinor elkeszitese a nagyobb feladat mert egyenletesen kell horgolni es tobb metert kell elkesziteni az elonyomott mintara fel kell varni ugy,hogy egyenletes fulecskek legyen egy minta elemben a kozte keletkezo urt pedig be kell himezni tobb fele mintaval az sem kisebb feladat mint a zsinor horgolas ha ezekkel elkeszultunk akkor le kell szedni az anyagrol es akkor keszen is van.
mint minden kezimunka sok idot vesz igenybe ha szepen akakrod elkesziteni.
Álmodik a nyomorom, de Tjucus ment nyugdíjba, és köszöni szépen! Nekem augusztus 22-én lejár a főállású anyaságom, 20 év itthonlét után. 45 évesen van még hátra ez-az. A munkahelyem közben megszünt. De a béka az enyém volt.
Erzsimami!
Munkaügyleti kérdésekben téged lehet bombázni, ugye?
Judit! Kérek szépen meghívót a gmail-ra. Köszönöm. Most jelenleg működik a freemail, visszakaptam a leveleimet is, de este már belépni sem engedett. Nagyon bosszantó, mert mostanában várok fontos értesítést.
Délután leszek majd, mert ma van itt nálunk a Forma-1 előnapja, megyünk nézelődni a versenyautókat, lesz műrepülőbemutató is!
Kevesebbet tudok itt lenni, sok a munkám, ugy gondolom kint a kertben a sok eso után van mit csinálni. Azért ugy figyelem a forum életét. Nagyon tetszik Borcsimama szép terítoje, hogy nem forgos szertintem az nem baj, mert ez igy nagyon szép. Mária 46 sárga terítoje is igen mutatos, nagyon tetszik.
LRJudit, gratulálok neked, és udvozollek a nyugdíjasok nagy táborában. Nem tudom hogy Te hogy leszel ezzel, de én miota nyugdíjban vagyok kevesebb idom van mint az elott. Máskulonben nagyon tettszett az az epizod a békával. Azt írtad a férjed sem volt otthon. Nem volt véletlenul O az elátkozott királyfi béka képében?
J u d i t o k n a k , J u c ik n a k, és a tobbi becenévnek, kívanok sok boldogságot nevenapjuk alkalmábol.
Tegnap összeomlott a netünk otthon, azért hallgattam; már szabin vagyok, de ma beugrottam az irodába: ezért tudok üzenni.
Vidéken leszek 10-ig: még csak akkor kezhetem megtanulni a képtár-gyártást Márti recéiből. Úgyhogy nem orrolok meg, ha valaki más teszi közkinccsé... Csak nem szívesen terhelném azokat, akik úgyis sokat tesznek ezért a kis csapatért... én viszont nehézkes vagyok, bár fejlődni akarok, de csa az én tempómban tudok.
Zsinórhorgolással kapcsolatban, 57056 sz. hsz-om a fotóval: nekem vászonra rajzolt mintarajzaim vannak: egyáltalán tényleg zsinórhorgolásra valók?
Ott is tanácstalan vagyok: Jolimama és Szalai Andi(Andi/Anyus aláírással) kérte őket, de nem tudom, milyen formában lenne érdemes továbbadni-terjeszteni. Én nem tartok rá igényt, küldjem Neked, Jolika, és képtárba teszed és hozzáférhető bárkinek a minta, v. megosztva kettőtöknek küldjem el magukat a mintákat?
Sejtelmem sincs, h. erre rádolgozzátok a zsinórt kifeszítve és az összekötőket hogy gyártjátok hozzá?... ez tán még a neccnél is bonyolultabb, hacsak nem rosszul gondolom.
Mindezt, úgy érzem, leghamarabb aug. közepén bonyolíthatom le.
Szabi alatt végre a recehálót szeretném tökéletesíteni, hogy Bábolnán elkezdhessem a beszövést! Én is készülök term. Csipke47-tel együtt!
Judit-Csirip!megpróbálok egyet A4-re összehajtogatva beszkennelni ha ösze tudjátok rakni 300 dpi állítva az élessége biztos jó lenne, mert fotóhábert szereznem kellene mert ugye azzal nem rendelkezem, telefonnal meg nem az igazi. Délután próbálkozom és mindkettőtöknek elküldöm emilben.
Szép Napocskát MIndenkinek. A freemailom csak reggel és késő este müködik. Gondolkodom is, hogy átmegyek valahová mert ez nagyon nyögve nyelős.
Pmárti. Nem tudom, hogy mekkora az ív. A/4-es, mert akkor simán le lehet scennelni. A többit csak részletekben. A foto sajnos nem az igazi, de azért ki lehet próbálni. Nagy felbontásba csináld. Képszerkesztőkkel lehet javitani rajta. Próbaképp fotoz egyet le és küld át Nekem.
Judit! Vannak rece-mintaíveim amik elég nagyok kb A 2-s méretűek, ezt ugye nem tudom skennelni mivel csak A4-t lehet . A recézőknek felajánlottam hogy közkinccsé tenném, vagy elküldöm valakinek a mintaíveket, vagy megpróbálom lefényképeztetni és úgy valaki hozzáértő berakná egy mappába, csak a fénykép minőségével vannak kétségeim hogy ezek milyen minőségűen tudják visszadni ezeket a képeket mivel elég sárgák , mert lassan 80 évesek A Magyar Úriasszonyok lapjából valók. Szóval ez a nagy kérdés, bő lére eresztve!. Kösz Márti
Köszönöm a névanapi jókívánságokat !Zuzanna, Erzsimama,Lívia néni,Horgica Pumukli, és Bubuka!
Keresztszem! Gondolom hogy Rece-fice megossza mindenkivel a mintákat! vagy Gondolkoztam ha le lenne fotózva és úgy felraknám akkor milyen minőségű lenne, mivel ebben elég azaz nagyon tudatlan vagyok valaki javaslatát várom ha lehet,írjátok meg hogy tudnám közkinccsé tenni ezeket az íveket! LrJudit vagy Csiripke?.-)))Ti ebben profik vagytok!
Zsófimamája! nekem is freemailom van de semmi probléma vele
TJucus üdv a nyugdíjasok táborában! Ne szomorodj el nem lesz több időd,mindig valami elmarad,azaz többet szeretnénk mint amennyit el bírunk, azt hiszem mi már tapasztalatból tudjuk ugye kortársak:-))))?Pusz Márti
Feltettem a leirást és szeretnék megismerkedni veled személyesen ,ide a fórumra,,biztos megtudod nézni, vagy személyesen átadnám!Az e-mail ra felteszem a telefon számom!!!
Sziasztok! Mindenkinek nagyon kellemes és nyugodalmas jó éjszakát kivánok. Nem olyan régen /kb.fél órája/ érkeztem haza, ma egész nap babáztam, majd késő délután átmentünk Anyukámékhoz, ahol még 2 kicsi van. De egyszer csak azt vettük észre, hogy már este hét elmúlt. Közben megérkezett a kishugom is, igy gyorsan elmentünk megnézni az új lakást, szombaton költöznek már.
Lenne egy kérdésem a freemailt használókhoz. A mai napon az összes levelem eltűnt az oldalról, sem írni, sem fogadni nem tudok. Belépek az oldalra, és azt írja, hogy nulla levelem van, pedig volt vagy 300. Nálatok felmerült ilyen probléma?
Köszönöm, köszönöm:) Bár a második link nekem nem jött be, az elsőn szuper dolgok vannak! Most mennem kell, de nagyon hálás vagyok, köszönöm még egyszer:)
Az nagyon fontos, hogy alaposan sodrott legyen a fonal amivel dolgozol, hogy jól csússzon. A műszálassal az a baj, hogy szétcsúszik csomózás közben. Sodrott pamut! Erre szavazok. De közben megtaláltam, hogy van itt az indexen makramés fórum. Nem olvastam bele, mert biztos voltam, hogy Piroska többet tud segíteni, mint én.
Egyszer hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy valami nem stimmel a nyakam körül. Odanyúltam, ami ott volt megfogtam és elhajítottam. Majd villanyt gyújtottam és egy kb. 8 centis béka pislogott rám az ágy végéből. És hab a tortán, hogy férjem nem aludt otthon, nekem kellett a házból kipenderíteni.
Igen, ismerem, tudod, én nem vagyok annyira profi, ezért kellett volna leírás, mert így pl. azt sem tudom, milyen anyagot vegyek. Tudom, otthon van makramé zsineg, de itt nincs, és bogarászgattam az összetételét egy csomó pamutnak, de nem jöttem rá, melyik lenne jó virágtartónak, vagy táskának. 100% akryl, vagy 20 % akryl és 80 % gyapjú? Vagy a vastagsággal sem boldogulok, mert nekem a "normál" nem mond semmit, igaz vehetnék több szálat, ahogy javasoltátok. Meg vagyok lőve, most egyelőre feladtam. :( Azért köszönöm a mintákat. Ja, itt fakarika sincs. (Virágtartóhoz)
Tudatosan nem jelentkeztem, mert azon a hétvégén 50-60 vagy 70?... ember lesz nálunk kerti bulin. Kórusunk évadnyitó bulija. Kevés helyen férünk el ennyien.
Drága Lányok! Nagyon köszönöm Mindenkinek a névnapi jókívánságokat.
És köszönöm a jövőmre vonatkozóakat is. Tudom, sőt már tapasztalom, biztos nem lesz időm arra, amire (sok mindenre) szeretném, de nekem az a legfőbb, hogy azt a kevés időt én osztom be. És azért igyekszem a lehető legtöbbet megvalósítani álmaimból. Van példa előttem, sokatok rengeteg gyönyörű és gyors munkája.
Most búcsúzom, mert vendégeim vannak, reggel meg megyünk Kanizsára, és pénteken Nagyszakácsiba. Remélem jól fog telni a hétvégém, vas. este jelentkezem.
Szép Estét Mindenkinek. Nagyon-nagyon meleg van! Ma délelőtt lent voltam Balázzsal a tónál. Ő pacsált, én dumcsiztam. Erre valami megmozdul a talpam alatt. Egy hatalmas kecskebéka volt. Hát mit mondja, és is nagyon megijedtem, de biztos, hogy szegény brekinek sem tetszett a ránehezedő súlyom. Alig tudott úszni, kúszni, mászni, de szerencsére ő is meg én is megúsztuk...
Köszönöm szépen a köszöntést mindenkinek, igaz a névnapomat decemberben tartom, de a jókívánságból soha nem elég. TJucus! Gratulálok a nyugdíjazáshoz, jó egészséget, és sok szabadidőt kívánok Neked!
Én is cak a csöppke fürdőbugyijáig jutottam el bikini terén. Ráadásul az utolsó pár sort kockásra horgoltam, és a Balatonon kockásra barnult a hátsója.
Kedves Zildi, nehogy kidobd.. Remélem lesz olyan jelentkezó közülünk is, aki el tud menni érte. A régi mintakönyveket is keressük antikváriumban. Lehet, hogy oda is lehetne vinni. Ezt meg kellene érdeklődni.
Horgica! Tali előtt kb. két héttel mindent letisztázunk, és akkor lesz népszámlálás is a jelentkezéssel kapcsolatban. /Hogy tudjam hány főre számíthatok/. Igen Csöpivel már váltottunk levelet. Szerintem is a többségnek a szombat lenne jobb, de várom a javaslatokat.
FÜRGE UJJAK kézimunka újságok 1960-as évek vége 1970-es évek elejéről szép számban gazdát keresnek, vagy ez ma már nem érdekel senkit? és dobjam a papírgyűjtőbe? Nagyon sokat kötöttem és horgoltam, de erre már nem fog sor kerülni. Ha valakit érdekel, Budán lakom, szívesen átadom az újságokat üdv. zildi
Kedves Márták, kicsit megkésve kívánok boldog névnapot.
Köszöntöm a most névnapjukat ünneplő Juditokat is.
Kedves TJucus! Üdv a nyugdíjasok táborában, kívánok jó egészséget, hasznos időtöltést (ne gondold, hogy most mindent meg tudsz csinálni, amit eddig csak szerettél volna).
Nekem nincs mintám, mindíg, mindent magam terveztem. Azokról a képekről, amiket feltettél, meg lehet csinálni kb. olyanra. Az a helyzet, meg is mozgatta a fantáziámat.
Sziasztok, még mindig él a kérésem, hogyha valakinek lenne makramé virágtartó vagy táska mintája, küldje nekem el, légyszi. Ma kerestem könyvet (Írországban élek), NEM IS TUDTÁK, mi az a makramé, és mindezt 3 könyves, és 1 kreatív (gyöngy, fonalak, festőeszközök, stb) boltban kérdeztem.:( Üdv és szép estét mindenkinek!:) Ui.: most 2 hétig nem lesz netem, bocsi, ha nem felelek rögtön.
Marizsu! Jó lett a virágszár?? Jolika Győrben mutatta neke a zsinórt, de még én is küszködöm vele, próbálkozom és ha sikerül szólok és megmutatom. Persze csak ha nem sürgős, mert hát időm az édes kevés.
Kőszőnőm! Ha megnézed a képtáramat 3, 6, 16, 27-eket viszont láthatod .
Mentettem is a képekből. Ami nagyon tetszi az a 23-as ,de ez nem menthetö lemert homályos. Nem próbálkoznál a felével, mivel a minta ismétlődik.Azok a minták ami a Fürgeujjak évkönyvből valók meg van nekem is.
Kedves Mária! Van egy játékunk, amit úgy hívunk, hogy a 2hónapmunkája. Kétkategóriában lehet beküldeni, A-lakásdiszítés B-ruházkodás.
A felajánlások pedig azért vannak, hogy megajándékozzuk azokat, akik pályáznak. Olvashatsz bővebben a honlapunkon, linkje a topikleírás végén. Szóval küldd be egyik terítőd képét a címemre, és felteszem a hónap munkái képtárban. Augusztus 31-ig lehet küldeni, és szept.1-10 van a szavazás.
Aminek a képét beküldöd, azt ne mutasd meg itt a topikon. Ha esetleg Te is küldenél ajándékot, annak a képét megmutathatod. Ha kérdésed van, kérdezz. Jolimama
Ha nem lennék ilyen béna a géphez küldenék többet is.Van egy nagyon jópofa himzőkönyvem amiben különböző öltéstechnikák vannak ábrákkal,még olyanok is eltudják késziteni akik eddig tűt csak gomb felvarrásra vettek a kezükbe. Köszönöm a képet.
Volt egy kis időm és nézelödtem a neten.Régebben Én is csináltam beföttesüvegre tetőt.Amit most találtam az egyszerűen csodaszép.Plusz találtam egy horgolt tortát is.Igaz egyiknek sincsen mintája,de érdekességnek nem rossz.Nekem tettszik!!
Yali, Zsófimamája, nagyon köszönöm a megemlékezést. Gabi, igazad van, ezt nem lehet elégszer. Én úgy vagyok vele, mindig jól jön a köszöntés, el is fogadom, kinek mikor jutok eszébe. Lényeg, hogy jutok...
Úgyhogy LRJudit, Jucus 49 és a többi rejtett Judit, Nektek is kívánok nagyon boldog névnapot, ahányszor csak van az évben.
Nyüzike! Gyönyörűséges a felajánlásod. Ezért már érdemes dolgozni!!!!
Csirip, gratulálok a nagynénédnek, fantasztikus a két terítő. Hát van mit behozzunk. Példaképekben nincs hiány.
Borcsika, látod, véletlenül is lehet szépségeket alkotni. Nagyon szép a kis terítő.
Szép napot mindenkinek! Munden Juditnak BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! és a szülinaposoknak is sok boldogságot kívánok! Anyukám ma ünnepli a szülinapját és névnapját is, és mától nyugdíjas is...
Rece-fice!Ha kéred elküldöm postán bélelt borítékba,sokszorosító irodában pedig egy az egyben lemásolják neked, de nálunk ilyen nincs mert nem olyan nagy helyen lakunk.Ha lemásoltad majd visszaküldöd. A népligetben ott voltunk az anyukámmal , biztos találkoztunk, csak én sem mindekivel tudtam beszélni mert mi hamar eljöttünk. @-ben írdd meg a címedet és elküldöm!
Olimama,Jucus Ibolya,Borcsimama,,Zsófimamája, Babygabi,Nyüzike,Csöpi47,Nyuszturenka,Csirip,Jolimama,Csipkerózsi,Margitmama,Marizsu,Taptapo-Magdika Lamella Köszönöm a névnapi jókívánságatokat! Nagyon aranyosak vagytok!
Tegnap sajnos nem volt időm visszaolvasni talán ma, de közben diákoknak forgalomszámlálásban kell segédkeznem és van mit szaladgálnom, ez az aug hónapban és szeptemberben is még tart , szóval kézimunkáznom nem nagyon lesz időm! De a rece csipkéseknek szeretnék küldeni kis mintákat amiket a lapolvasóm még elbír A 4-ben, a 1929-es évekből vannak nagyon szép minták- ,rajzok, csak erdeti méretben, és azok elég nagyok, ha valakit érdekel akkor szívesen elküldöm őket, csak kérném majd vissza, mert ezek nekem emlékek!/ágyterítők díszpárna betétek szekrénycsíkok stb/
Marikje Édesek a lányok , és mennyit nőttek,!
Edinor,nagyon aranyos babátok van, sok boldogságot az egész családnak!
Vmartina szép a kardigánod, ilyenkor úgy írígylem aki szépen tud kötni,.
Borcsimama, nagyon jó kis terítőcskét készítettél!
Nyüzike gyönyörű a felajánlásod!
Csirip-Pirike akkor most te is ki vagy túrva a számítógép elől,Balázskád által, nálunk annyira nem volt számítógépezés hála istennek mert a szoszéd fiúcskával kint elvoltak fúrtak faragtak! Na nagyon sok voltam mára! Pusz mindenkinek Márti
csirip 46 megneztem a mintakat gyonyoruek a csipkek.
neharagudj de a rajz nagyon jo csak elfelejtetted oda irni,hogy balra kell forditani a zsinort. ezek a rajzok a Pasztor Barnabasne konyvebol van es irja a balra forditast es ebben a konyvben van beszovesi utmutato es leiras is.
ez a konyv megvan nekem ezert mertem leirni ezeket.
MARIZSU. Csináltam egy képes utmutatót a zsinor horgolásához. Csak reménykedem, hogy érthető lesz. Valamikor én is nekikezdtem, de zsinoron túl nem nagyon jutottam. Erdélyben ez nagy divat. Ott ugy árulták a muntát, mint az előnyomott kézimunkát. Csak fel kellett varrni rá a zsinort és pokok, töltések stb. Felrakok még egy kis ízelítöt is. Ezeket a nagynéném készítette 50 évvel ezelött nekem.
Szép Napocskát Mindenkinek. KERESZT SZEM. Két malomban őröltünk:-) Én azt hittem, hogy az xszemből horgicálsz recét, nem fordítva. Gyönyörű ez a terítő! Gratulálok.
marizsu most értem haza a kacsa vágásból elkezdtem a zsinór horgolást.
én a Pásztor Barnabásné a zsinórcsipke készítése cimű könyvből készitem el
először két láncszemet horgolunk
2-az első léncszemb visszaöltve rövidpálcát készítek
3-a jobb oldali két láncszem szélső szálába öltünk most a tűn három szem van a tűn
4- balra fordítok es a három szemet kétszerre lehorgolom.
ha ránézel akkor a tűn egy szem van.
alább megint látsz két szálat ezekbe szitén bele öltesz a (tűn három szem) van balra fordítod a munkádat és kétszere lehorgolod a három szálat a tűn egy szál van lent megint kettő amibe beleoltesz es szinten háromszem van a tűn balra fordítod a munkádat es ketszerre lehorgolod a három szemet.
A pirossal kiemeltet ismételed addig mig elnem éred a kívát hosszúságú zsinórt.
ha netalán nagyon szoros lenne akkor lehet lazábbra késziteni.
én sokat gyakoroltam mielött élesben készítettem a zsinórt.
nagyon egyenletesen kell horgolni mert a mintára felvarrod akkor azonos
számú kis fúlecskének kell lenni mert így lesz szép a kitöltée.
ha nem értesz valamit akkor bátran kérdezzé.
a fent emlitett konyvben a kitöltésre is van minta és magyarázat.
Jó Éjszakát Mindenkinek. Sikerült tollasbálba vinnem Balázst. Most már én is megyek. Elnézést mindenkitől, mert csak kutyafuttában tudtam elolvasni a beirásokat, közelharcot vivva uncsikámmal a gép ideiglenes birtoklásáért....
Kedves Borcsimama! MOst aztán már megnéztem én is közelebbről ezt a mintát, meg Csirip képtárában a fényképes elkészítést, és rá kellett jönnöm, hogy EZ NEM AZ A MINTA!!!! Úgyhogy elnézésedet kérem, és másokét is, nem volt szándékos. Visszamentem az illető (brazil) oldalára, visszakerestem, és jól megnéztem. Nagyon félreérthetően van fenn, mert a forgós képe felett közvetlenül van írva,hogy minta itt. Csakhogy a minta az előző képen lévő terítőé, és nem a forgósé. Úgyhogy kedves Borcsimama ne is próbáld meg hajtogatni, mert nem fog sikerülni.
De van egy nagyon szép terítőd:))
Mégegyszer elnézést, az én gépemen is így volt elmentve, de már javítom. Marad a szöveges, és képes leírás:))
Csirip kérlek, majd töröld ki a képtáradból, mert nem oda tartozik.
babigabi! Köszönöm az ajándékot. Nem kell hozzám eljuttatni, majd ha vége lesz a szavazásnak, az eredményhirdetésnél fogod látni, hogy kapja meg. Neki kell majd elküldeni.
Ilyesmi makramé mintája nincs valakinek? Már napok óta böngészem a netet, de nem találok magyar leírást. Esetleg valaki nem tudna scannelni nekem virágtartó meg táska mintát (Fürge Ujjakból pl?) Fizetnék is érte, tudom, hogy nagy munka lenne...de nem találok felhasználható mintaleírást, amit megértek, és ami jól látszik a képeken.....:( Köszönöm
Nyüzike! Köszönöm a köszöntést. Éppen ma szemezgettem ezzel a terítővel az egyik könyvemben, amit felajánlottál a hónap munkáira, de nekiállni persze nem merek. Amit már két hónapja, vagy több elkezdtem még azt sem fejeztem be, pedig Erzsimami megmutatta a pókokat. Majd egyszer csak elkészül.
Csöpikém, mint mindig most is csodásak a virágaid!!
"Horgolós leánykák", rajtam kívül megcsinálta valaki az 56950-es hsz-ben küldött kis terítőt, sajnos nekem nem jött ki "forgósra" vajh mit ronthatam el.
Azért érdeklődöm, hogy hátha valaki megcsinálta közületek, és csak én vagyok olyan béna, hogy nem tudom forgósra beállítani.
Csiripke, mi a véleményed? A minta képtáradban, ill. az 5690-es hsz-ben rajta van. Gabikától van a minta (Zsófimamája)
Lányok köszi, ha valaki tud segíteni. puszi Borcsi
Nekem ez lett belőle, és nem olyan fodros, hogy csavarni lehetni.
Ma megnéztem én is a csipkekiállítást, és gyönyörű munkákat láttam. Az ott lévő két hölgy nagyon kedves volt, még azt is megmutatták, hogy kellene a zsinórt horgolni. Majd próbálkozom, ígérem. A foglalkozásaikra elmenni sajnos nem tudok, mivel azt szerdánként du. 2-től 4-ig tartják.
Láttam, Pumukli már közzétette a fényképeket, de azért megmutatom magamat a csipkék között :)
Nyüzike, nagyon szép az ajándék terítőd. Biztos örülni fog, aki megkapja.
Judit. 1960-ban horgicáltam pont egy ilyen kesztyűt magamnak a pad alatt. Kedves padtársam be is árult, igy lett a kitünő bizim jó. Ugy hogy emlékezetes.
Ha a csoda programoddal sikerül a mintát lekottázni akkor ezt visszaküldöd ugye?Többen érdeklödtek, akkor feltudnám tenni. Ez lenne a minta "ára". Megfelel?
Marcsi! Képzeld, milyen öröm ért tegnap este! Elkezdtem horgolni egy topot, és eggyel nagyobb tűvel csináltam a kezdő láncszemsort (kb. 200 szem). Életemben először nem szenvedtem az első sor elkészítésénél.
Jankának hogy megy a gurulás? Én is görkorizom 7 éves korom óta.:)
És esetleg kérhetek közelebbi képeket? Ami a képtáradban van az elég kis felbontású, így nem nagyon tudom kivenni a mintát. Lehet részletekben is (és elég a minta negyede, mivel ismétlődik) Sajnos erre alkalmatlan a program, nekem is átt kell rajzolnom... (De ha látható a minta ez nem probléma)
Igen láttam és néhányat elmentettem. Általába nem varrok népi motivumokat, kifejezetten a régi rece mintákra utazok és ha megtetszik képes vagyok napokig rajzolni. Nagyon köszönöm a figyelem felhivást.
Szép Napocskát Mindenkinek. Csak egy kicsit felkukkoltam. Rettenetes ez a meleg. Balázzsal kint vagyunk Szeliden, ha meg hazajövünk, nem jutok a géphez. Most ép filmet néz.
Nekem a legújabbkori fóbiám,hogy rece teritők mintáit használom teritőim alkotásához. A 3 teritő 1930-as evek Tündér Ujjak c. lapokból való, ezeknek nincs meg a mintaivük. Fényképről szövet-nagyitóval rajzoltam kockás papirra. A legnagyobb bajom,hogy olyan béna vagyok a számitógéphez amilyen egy 68 éves vénasszony csak lehet. Antalnak küldtem emailt és abban reménykedek, hogy fénykép alapján a csoda programjával megtudja oldani és akkor közzé tehetem.
Csak azt sajnálom, hogy rengeteg régi ujságom, könyvem van szivesen segitenék és adnám közre de magamtól nem tudom.
Köszönöm a jó kivánságodat.Természetesen áll a meghivás,találtam a láda-fiába szép rece teritőket.Öszre helyreáll a normális itthoni életem,de a nyarat mindig a csónakházba töltöm.
Mintára ne számíts, csak leírás van. Méretpróbát is kell csinálni és méretre igazítani. Vékony cérnákat javasolnak kesztyűhöz, de végül én eldorádóból csináltam, talán 1.5-ös tűvel. Ez ugye kb. 15-ös cérnának felel meg.
Sziasztok, szép jóreggelt kívánok mindannyiotoknak.
Először is Isten éltesse sokáig Mártikáinkat, akiknek ma van a névnapjuk, és a Juditokat, akik holnap ünnepelnek. Holnap vendégeim lesznek, azért köszönötöm ma Juditokat is.
Megcsináltam azt az összehajtogatóst, amit Gabika (zsófimamája) a minta alapján nekem ez lett. Írta Gabika, hogy lehet, hogy a minta más, tényleg más, mert ezt nem tudom hajtogatni, de nagyon örülök a mintának, mert nézzétek milyen lett elkésztítve!!!
Koszonom szepen. Mar probaltam irni korabban is neked, de nem akarta a gepem. Korabban kerdezted, honnan toltottem le. Nem horgolos oldalrol, azt tudom. Csak beutottem a Google-ba, hogy "crochet top", es kiadott egy csomo felsot. Koszi megint!
Szép Estét Kislányok! Már megint éjszaka jutottam ide. Ami azt is jelenti, hogy egyre jobban vagyok.
Legelsőnek, mivel már ma van, PMárti nagyon sok boldog névnapot kívánok Neked. És persze minden rejtett Mártának, Mártinak szintén sok boldogságot.
Csipke 47, nagyon szép a terítőd, örülök, hogy itt vagy.
Pumukli, Eszter, köszi, hogy ilyen szépséges képekkel "fájdítod" a szivünket. Én is készültem, hogy megnézzük a kiállítást, de a betegségem, meg a hétvégi programbőség egy kicsit keresztülhúzta a számításaimat. De így, egy kicsit mégis ott voltam. Ti. a hét végén lesz Nagyszakácsiban a reneszánsz főzőverseny és miegymás, én már évek óta szeretnék oda is eljutni, most úgy néz ki, hogy a sógoromékkal akik Nagykanizsán laknak, el tudunk menni buszos kirándulással. Már persze, ha nem ugatok addig. De már múlik.
Tényleg, nem jár arra valaki???
Mmaca, a Váci Vigasságok nekem szerepelt a naptáramban, de fennt említett okok miatt kimaradt. Sajnálom is nagyon. Beszámolód alapján még jobban. Én szívem szerint minden ilyenre elmennék.
Rece-fice, ajánlhatom még a plasztik kanavát, (műa. keresztszemes lap) azt az én unokáim nagyon szeretik, nem nyeklik, jól lehet azon is gyakorolni a keresztszemest, és vágható kis darabokra.
Lányok, Bábolnára nekem is a szombat lenne jobb! Talán el tudom csábítani a lányomat is.
Azsúr ! Nagyon jó lett a mellényy grat. Én második napja tanítom a gyermeket görkorizni. Hát fáj a bokám feltörte a kori, de megérte Janka már korizik kapaszkodás és esés nélkül. Szoknyámon még egy levélsor készen van, de a fonalam el fog fogyni. így színben egy kicsit elválik, de majd valami díszítéssel ellensúlyozom.
PMárti, Azsúr, és Csipkerózsi! Köszönöm szépen a köszöntést.
Evanet! Már nekem is az utolsókat rugja a süti, de ha lehetne szívesen elküldeném Neked, mert tényleg finomak voltak.
PMártika! Nem tudom, hogy mikor tudok holnap feljönni a fórumra, ezért én most, mielőtt még aludni megyek köszöntelek sok szeretettel Névnapodon ezzel a lappal.
Természetesen a köszöntés szól minden Márta, Márti, Mártika nevű topiktársunknak is.
Szép napot kivánok mindnekinek Elnézést, de négy napig nem voltam, tartozom 14 oldal visszaolvassással, igérem pótolom. Most a kép láttán. Eindor -Kati /ne hari, de ez a neved kimondhatóbb/ gyönyörű kis tündér az unokád. Gratulálok és erőt egészséget, boldogságot kivánok Nektek
Kertem most nyíló legszebb virágával jöttem köszönteni a névnapos Annákat, Pannákat, Olgákat és - előre a - Mártákat, majd Juditokat is.
Elkészült az este a japán modell alapján horgolt mellényem is. Valaki kérdezte a múltkoriban, milyen a szalagfonal? A világosabb lila fonalból készült virágok - csalóka a kép - abból vannak, nagyon jó volt vele dolgozni, pedig bontott anyag. Még sosem készítettem ilyen, virágos, aprólékos munkát, de talán megérte.
Először is Isten Éltesse az Annákat, Pannikákat és persze Nusa barátnémat, és Olgimamát! bocsánat!!kicsit nmegkésve de tegnap este értünk haza a Balatonozásból
Sajnos vége a babucizásnak itthon vagyunk, az időnk nem volt az a nagyon rossz, volt eső, meg sok napocska, a gyerekek is tudtak fürödni, csónakázni, nagyon élvezték ,és mi is őket!Most visszaolvasom az elmúlt napok eseményeit Pusz mindenkinek Márti
Sziasztok! Hazaértem munkából és egy kis pihenésképpen ideültem olvasgatni.
Pumukli-Eszter, Anhika! Nagyon szépen köszönöm a köszöntést. Esztike! Szívesen megnéztem volna én is a Debreceni Csipkekiállítást, csak ne az ország másik felén lenne. Gyönyörűségeket tettél fel. Remélem majd Bábolnán is szépek lesznek.
Két gyerekemnél jártam az iskolában technika órát tartani. Az egyik gyöngyfűzés, a másik a fonalgrafika. Én magamnak a fonalgrafikát választanám. Kis odafigyeléssel gyönyörű dolgokat lehet készíteni. A kevésbé ügyesek semmiféle hátrányt nem szenvednek, mert ez kartonpapírra készülő hímzés. Az egyik legveszélyesebb hiba, az összehúzás, nem fordulhat elő. Felteszek egy kis izelítőt, ha érdekel, még beszélhetünk róla.
JUDIT, fantasztikus energia buzog Benned! Az ABC - különösen az András-os - nagyon szép, olvasható és egyszerű.
Tanácsot kérhetnék? Egy táborba ígértem kézműves foglalkozást iskolásoknak: keresztszemesre gondoltam. Úgy vélem, egyszerű, mutatós és modern is lehet ez a technika. Elsősorban egyszínű v. 2-3 szín kombinációjára gondoltam, mintaként virágok, állatfigurák, mértani formák. Szerencsére kongrém, gyöngyfonalam van itthon.
Jól gondolkodom-e? Minta akad garmadával, de szerintetek mivel érdemes készülnöm? Mentettem már le keresztszemes.abbcenter.com-ról és Tőletek is. Elsősorban elvi segítséget várok olyanoktól, akiknek van tapasztalatuk ilyesmiben - úgy számítok, inkább alsós gyerekek lesznek, akik ilyesmire adják a fejüket.
Lamella-Böbe! Akkor lesz a tali,amikor acsipkenapok Bábolnán. Tehát Komáromban augusztus 30- vagy 31-én. Még a két nap közül eldöntjük. Innét megyünk megnézni a kiállítást.
Igen arról a napragorgósról van szó. Nézegetem, nézegetem, de nem világos a munkamenet. Ha rászánom magam a próbálkozásra, szólni fogok. Most még mással foglalatoskodok.