Szombaton mennénk a bp-parádéra, kérdésem az hogy hol lehet hagyni egy szép e39-et nyugodt szívvel?? Úgyértem örzött parkoló meg ilyesmi érdekelne a környéken. Köszi
Kiment az egyik xenonom. Vettem bele másik izzót, de azt tanácsolták, hogy mielőtt belerakom, nézessem meg, hogy nem a trafó miatt ment-e ki az előző, mert akkor ezt is kinyírja. Namost erre a megmérésre minden eleektromos szerelő mást mond, de egyiik se nagyon mer hozzányúlni. A BMW-hez nem merem vinni, azok úgysem értenek semmihez. Meg tudjátok írni, hogy pontosan mit, mivel, és hogyan kell mérni?
Köszönöm!
Webasto!
Hogyafenébe ne érdekelne!!!! Mindenképpen számolj be, típus, eredmény, legalitás, stb!
Begi kollega beépítette a lámpába az állító "pöcköket" már lehet állítani de még mindíg van egy olyan problémám hogy nagyon szarul világít a xenon. A régi 530-m ban a sima izzó ehhez a xenonhoz képest fényár volt. Ki tudja mi lehet az oka??
Másik izzóval próbáltuk és nem lett jobb. Ha más ötlet lenne kíváncsian várom..
Rhantos
hamarosan hívlak a tükörlap meg Begi kollegával folytatott komunikáció után egyéb külső bmw szépészeti ügyben.
Más.
Bekerült a kocsiba a leaser jammer lézeres trafipax zavaró. Jövő héten kaptam időpontot rendőr ismerőseimtől a próbára. Ha valakit érdekel felrakom a tapasztalatokat.
hogy egészen pontosak legyünk így szólt a beírás...
"ha most éppen minket köcsögöztél le, akkor a javaslatom a következő:
a legkézenfekvőbb jogi lehetőség, hogy összeszeded a bátorságod és kiszállsz a kispöcs kocsidból a sámlira állva és sűrű elnézéskérés közepette kinyalod a seggünket...
remélem érthető voltam... :-)
ha meg másnak küldted a kedves szavaid, akkor sem értem, hogy mitől lettél itt ilyen bátor miközben az utcán reszketsz az autódban..."
vagyis a kiemelt mondatrész arra az esetre vonatkozott, hogyha megtisztelő beírásával minket illetett, de még így is odatettem egy szmájlit oldandó a feszültséget...
és a lehetséges másik verzióhoz is fűztem néhány szót...
bizonyára elragadtattam magam, aminek okáról te nem tudhatsz semmit...
és bizonyára nem is érdekel téged...
tudtommal itt az lehet csak köztudomású, hogy a bmw-im előtt egy ford fiestám volt... és talán ha valaki szemmel követi az életutamat itt a fórumon, még olvashatott arról is, mert tettem rá célzást, hogy volt egy 82-es 745-ös cápám is...
a többi autómról viszont nem írtam... tehát ne is minősítse más őket ismeretlenül...
amennyiben még van mondani valód szívesen olvasom emilen vagy msn-en, mert nyilvánosak az elérhetőségeim...
nem kívánok sem veled sem mással feszültséget gerjeszteni itt a topicon...
kérdezek tőled valamit, ha már itt vagy, de a kérdés előtt bemásolom egy hozzászólásodat egy másik topikból:
"A legkézenfekvőbb jogi lehetőség, hogy összeszeded a bátorságod és kiszállsz a kispöcs kocsidból a sámlira állva és sűrű elnézéskérés közepette kinyalod a seggünket..."
Tehát a kérdés(ek):
Biztos vagy-e benne, hogy ezzel a mentalitással és ezzel a stílussal kell kifejezned a márka iránti elkötelezettségedet? :-(((
Ha igen ( nagyon úgy tűnik ), akkor nem tudnád-e megoldani, hogy a jövőben ebbe a topikba ne irogass?!
A kérdéseket eleve indokoltnak tartom, de esetedben különös jelentőséggel bírnak:
Köztudomású, hogy alig több, mint fél éve használsz BMW-t, nota bene nem is olyan régen még nálad is be volt készítve a kissámli a csomagtartóba.
Múltkor kuplungoláskor volt egy erős kattanás, de igazából abban se voltam biztos, hogy a kuplung volt-e vagy más, mert érzésre nem volt változás. Egy héttel később menet közben a kuplungpedáltól kihullott egy törött rugó.
Az az érdekes, hogy a kuplung továbbra is jól működik.
Két emberöl is halottam akiknek ugyan ez történt! Az eggyiknek rögtön, a másiknak egy német levélváltás után csinálták meg. Mindegyik azt mondta, a gyár tud a problémárol!
Én a peremet felpolíroztatnám, a Felgensternt pedig Cosmosschwarz-ra, jó sok lakkal. Ultradurva lenne... (Legalábbis épp ilyen télikereket terveztem az enyémnek)
Érdekes, mert a cím Budaörsön a Rackautó címe (BMW szervíz), ha jól emlékszem a pontos házszámra, oda viszem szervízeltetni az autót, eddig meg vagyok velük elégedve. Jövő héten megnézem én ezt a vasat, hogy milyen is :)
sajnos nem sok kozom van a BMW-hez :) , DE erdekelne, mit szoltok...
Adott egy 2.5 eves 316 compact BMW, aminek vezermutengely torese van! A szervizben gyari hibara hivatkozva csereleik. Csak 2 ev garancia miatt a motor ugyan ingyen van, de a munkadijra 150000.- mondtak elore. Szerintetek ez realis? Es elfogadhato, hogy 2es fel eves gyari hibas motorcseret nem csinaljak meg igyen, vagy csak nekem furcsa. Egyes velemenyek szerint ezt nemetorszagi markaszervizben nem mernek megtenni...
Csak a képet rontották el, amúgy láttam az M5-öt, LeMans kék és szépnek tűnik. Persze nem úgy néztem meg mintha megvenném, így csak felületesen vizsgálódtam, amíg vártam:)))
Új vok itt. Szomorú apropóbol, ma reggelre kikapták a cuccost. Ezért keresek 97' 540ia visszapilantó tükrök + motorokat ha esetleg tud vki bontott is megfelelne.
hát ez elég piros :))) nekünk a fekete elött majdnem Aubergine szinü kocsink lett csak az sok részletben leharcolt volt. de nekem a szine vmi nagyon nagyon tetszett :) lehet h élőben a Japanrot is tuti, de képek alapján a helyedben én is meg akarnám nézni :D
Tudom, hogy nem ide való,de a melóhely keresésem egyre kilátástalanabb és reménytelenebb, így elkezdtem külföld felé is nézelődni.Bécs mellett találtam az LKW-Walter szállítmányozó, fuvarozó céget, akiknek létezik egy: Internationalen Transportmanager programjuk, ami még talán tetszene is. Azonban a céget nem ismerem. Van-e valami infotok ezzel a céggel kapcsolatosan? Korrektek, megbízhatók, időben fizetnek, a külföldi munkást nem úgy tekintik, hogy ez csak egy Auslander...stb
Szörnyű lehetett. Rémálmom, hogy elkap egy jégeső és szétveri az autót, vagy ágak esnek rá, stb. Még jó, hogy Pécsen nyugodtan telt az este, pláne, hogy az autók a garázsban pihentek.
mivel én ~10e főnél nagyobb látogatottságú rendezvényeket sem elvből sem praktikus okoból nem látogatok, de szerettem volna a belváros-széli otthonomat nyugodt körülmények közt megközelíteni, így úgy döntöttem, hogy a tűzijáték idején megyek haza.
Ennek következtében az armageddon első néhány (legkeményebb) percét az E39-ben töltöttem, úton...
Hát, életemben elöször volt halálfélelmem általam vezetett autóban: az égszakadáskor minden autó egyszerűen megállt, mert nem látott semmit.
A probléma csak az volt, hogy fákkal szegélyezett helyen álltunk, ahol szakadtak le az életveszélyes vastag ágak a fákról, továbbá így akár belém is rohanhatott volna valaki, így én úgy döntöttem, hogy autókat kerülgetve a garázsig hátra lévő (egyébként néhány saroknyi) távot megpróbálom már abszolválni.
Cserepek, téglák és faágak közt rodeózva, kb. 10 kmh sebességgel, egyirányú utcában szembe menve végül sikerült eltalálni a gaázsbejáratot, ahol aztán egyfogyasztottam egy tábla gyógy-csokoládét a kézremegésemre, illetve megvártam, hogy legalább esernyővel ki lehesen menni (mert nem abban a házban van a garázs ahol lakom.)
Kisebb faágak azért koppantak párszor a tetőn, de ezeknek szerencsére szemmel láthatóan nem sok hatásuk volt (bár a tetőablakot még nem próbáltam.)
még pár ilyen kép és totál szerelmes leszek autódba :-) Tökély...az a kaszni avval a motorral tökély....kész. Utólagos engedelmeddel lementettem a képeket mert ez egy etalon! Ha nem kéne egy épp megvennem egy ház felét tuti elgondolkodnék róla....de sajnos már 90% hogy enyém sem marad meg...
viszont ha nem úgy állnék, mint ahogy most, akkor komolyan elgondolkodnék rajta ;)
amikor ez volt a helyzet, akkor elkövettem a baby racer merényletet a gyermek ellen. azt is olyan áron adták, hogy normális ember annyit nem ad érte :)) (abszolút értelemben persze az kevesebb volt, de hát akkor is...) utolért a bmw-tipikus must have effekt: rettenetesen értelmetlen dolog iszonyatos áron, de van benne valami, amitől úgy érzi az ember, enélkül másnap már nem érdemes felkelni.
jut eszembe - és a korábbiakhoz csatlakozva: az e60 belsejét nézegetve pont ez az érzés hiányzik...
ez mondjuk igaz :))) ebbe bele se gondoltam :) akkor egyetértek, h veszett drága. kb. 2 éve volt, h bementem az akkor még létezö nyiregyi BMW szalonba, a solexis-hez, és BMW-s széldzseki után érdeklödtem. Mindig is szerettem volna egyet :) aztan mikor közölték, h S-es méretben, a szinte anyagnélküli széldzseki 60ezerröl indul, akkor ugy döntöttem már nem is vágyom rá annyira :D
ha jól emlékszem amikor még dm létezett, azt 130-150-ért mérték. nos 99-ben 15ezerért egy póló kicsit borsos volt, ha jól melékszem az akkori színvonalra ;)
ebből a ruhaőrületből nekem eddig egy bmw-williams bézbólsapka jutott - mivel megszűnt a csapat, elég olcsón adták. az nagyon jó minőségű. gondolom ez indikatív lehet a többi cuccra nézvést is, bár kicsit nagy ívű a párhuzam... ;))
ennyire nem mélyedtem el benne :) arra mondjuk kivancsi lennék, h mennyire minöségiek ezek a cuccok, elképzelésem sincs h csak a jel miatt ennyi amennyi vagy ténylges minöségi termék. amugy ebben vannak pólók még DM áron, ilyen 50-100 DM között, ez pl. nem olyan vészes.
szerintem az az m-es lábtartó lesz, amire gondolsz. 11 v. 12k az ára - csak onnan tudom, hogy nekem is kell majd egy, és Ricot már meginterjúvoltam erről a kérdésről... :))
igaz-igaz, ez is lifestyle katalógus volt, nem individual, bocs.
de az előbbi megjegyzzés áll: mondjuk 1k euróért emblémás aktatáskát venni sztem már a fanatizmus kategória. (egyik barátomnak említettem a dolgot, és a pilótatáskán komolyan elgondolkodott... nem normális - pilóta...:)) )
nekem egy bmw lifestyle 1999 katalogusom van. ez annyira nem durva ebben ruházati cikkek vannak. néha tök jo nézegetni :D milyen jo lenne egyszer bmw ruhába öltözni :))
Hazatértem én is nyaralásból. Balaton volt a cél, s egy csőpp élményt osztanék itt meg:
a kép felirata: ő sem öregbíti a márka hírnevét.
a helyszín a tesco parkolója: parkolóhely mindenfelé, de leginkább az előtte lévő 10 méter üres... kisebb tömeg verődött össze csodálkozó nézelődőkből...
ajtókárpitok nélkül esélytelen, mert a nagy roló rögzítései a sima kárpiton nincsenek meg. Én faragtam már be egy oldalt, de a másik még hátra van. Én csak balos kárpitot és kisrolót keresek, kevés sikerrel. Ha ilyenbe akadnátok, akkor szólj lszi, gondolom nektek úgyis csak komplett szett érdekes.
ez azért erősen sántít szerintem. az XXL-es póló igencsak hülyén áll rajtam, míg egy 740d bmw nem annyira, sőt jobban mint egy 530d. tehát elvileg fognak ilyet venni azok akik szeretnék, hogy nekik jobban álljon valami :)
Amit ezzel mondani akartam, az az, hogy azt hittem, csak S-es pólóra futja, de aztán láttam, hogy a több anyagért nem kérnek több pénzt, akkor minek vennék szűköset, legyen az, ami bőven jó.
Én mielőtt a 740d-t vettem 330d-ket (S-es póló) nézegettem, és észrevettem, hogy az 530d-k is annyiért (néha olcsóbban) vannak. Ekkor megnéztem a 730d-ket, majd oda jutottam, hogy akkor már ne szarozzunk, legyen a legnagyobb. Így lett 740d-m.
ezért arra odafigyelek, hogy minden hétvégén menjek vele minimum 20-30 kilométert, többek között az általad felvetettek miatt is...
bár hétfőn eladtam a motorom, így amíg meg nem érkezik az új és nem kap rendszámot, addig marad az autó. Tegnap 1 óra 20 perc alatt értem be, ami normál esetben 45 perc autóval és 25 motorral. Azt hittem, szétvág az ideg...
csak azért írtam neked is, mert az autó fenntartásról írtál Borgasszal egyetemben. Más: Én is keveset megyek a paripámmal, de szerintem 2 hetente járasd meg, nem tesz jót pl. a klímának, ha sokáig áll az autó.
A szürke állománya az embernek elvileg arra való, hogy használja, nem pedig azé' van hogy ne ázzon be a hasad ha esik az eső!
Többek között erre való a topic, hogy egyszerű és/vagy olcsó megoldásokhoz juthass szerelmetes autóddal kapcsolatban...pl
Ha meg egy életképtelen egyed vesz autót, (tudod, aki nem tud feladni egy csekket sem, inkább anyucit kéri meg) az meg tényleg ne vegyen ilyen autót, mert ikazából minek neki? (még összekeveri az elejét a hátuljával mer' sedan)
HG!
Teljesen egyet értek Veled, tényleg ilyen a Magyar ember, sajnos...
Unokatesóm szokta mondani erre: "a Magyar ember nem boldog, ha nem sz@ros a szája széle..."
némi agyalás után sikerült szert tenni 1 pár (Bosch) ablaktörlő gumi-párra, mer ugye a balos az 65cm-es a jobbos vmivel kisebb, mindezt 3000 Ft-ért...:P
Sajnos a botrány magas adók és a magas olajár itthon is elindíttották az árversenyt (Tesco, Klubpetrol, Metro kutak stb.), amibe a nagyobb forgalmazók is beszálltak, de kis hazánk szerelmetes vadkapitalizmusában még az árversenyből is szarul jön ki a fogyasztó (pedig elvileg őérte vala...), mert így a kutak a minőség rovására próbálják meg az "olcsóbb" árak okozta károkat visszanyerni.
Végeredmény:
Kurva sokat fizetünk a szar benzinért.
"Ez az ország fordítva van bekötve" - olvastam egy adótipokon, és sajnos nagyon találó...
Meg van heggesztve, műxik, csak kérdés hogy meddig...
Amúgy erről jut eszembe, csak hogy egy tapasztalatot megosszak minden kedves klubtársal és BMW tulajdonossal:
Múlt héten ablaktörlőt hajkurásztam, szalonban ha jól emlékszem 15-18eHUF, na mondom azért körülnézek előtte...
Az ablaktörlő lapát csatlakozója persze speciális, kicsit el van vékonyítva, nehogy má' a pór nép occsóér hozzá juthasson. Mindegy ennyiért nem akartam venni, így elmentem egy autós boltba, ott kiderült hogy kb 3 márka van ami ezt a spec ablaktörlőt gyártja, 11-12eHUF-ért vásárolhatóak meg (csak a bal oldali ennyi+kell hozzá egy jobbos is). Aztán némi agyalás után sikerült szert tenni 1 pár (Bosch) ablaktörlő gumi-párra, mer ugye a balos az 65cm-es a jobbos vmivel kisebb, mindezt 3000 Ft-ért...:P
Otthon ez kb negyed órás barkácsolást jelentett, azóta műxik szépen...
hol lehet kapni tükörlapot megfelelő összegért? Színre gondolom eltér az ec-től ezért mindké oldalt cserélnem kéne. Egyébként én is utállom a sötétedőt mert nem látok rendesen hátra. Most hogy meg az én oldalim félig kifolyt elég érdekes a látvány mikor belenézek.
"általában szabályosan közlekedek, ha nem muszály nem rohanok, persze kisebb kivetnivalók vannak, de kinek nincs? "
de Te állandó késésben vagy, tehát a szabályos közlekedésed kissebb százalékot tesz ki, mint a nem szabályos. Meg egyébként is, BMW-s :)))
"Márkát nem keverem bele, nem ez a lényeg, hanem hogy nincs erkölcsi alapod hogy megítélj!"
Máhogyacsudábanelenne???! :))) Vagy 12 éve ismerlek :) Meg egyébként is.
"(aki minden reggel jobbról kerüli ki a kereszteződésben álló autót, hogy aztán balra kanyarodhasson...:))"
Nem minden reggel, csak ha késésben vagyok. Vagy 2 hete nem volt ilyen. Az a kereszteződés úgy szar, ahogy van.
Akinek meg a piroslámpa csak ajánlás, annak ebbe nem kellne belszólnia. Szóval mehetsz is felkarcolni magad... :)))
"Ezt azért sem veszem sértésnek, pontosan tudod hogy melyik, az az egy akivel együtt vagyok. :P"
Má' bocs, de nem mindig, és nem teljesen bírom követni, de tételezzük fel, hogy tudom ki az. De akkor nem értem, hogy a kesztyűtartó alól van már bátorsága visítani??? :))))
általában szabályosan közlekedek, ha nem muszály nem rohanok, persze kisebb kivetnivalók vannak, de kinek nincs? Márkát nem keverem bele, nem ez a lényeg, hanem hogy nincs erkölcsi alapod hogy megítélj! :oPPP (aki minden reggel jobbról kerüli ki a kereszteződésben álló autót, hogy aztán balra kanyarodhasson...:))
Ezt azért sem veszem sértésnek, pontosan tudod hogy melyik, az az egy akivel együtt vagyok. :P
"3. Abszolút nem helyénvaló megállapítás! (Rólad nem is beszélve, Te sem a márka imázsát építed+enyhítő körülmény hogy a leányzó ült mellettem, épp vita
közben! :oPP)"
Mertmértnem? Márkát most ne kevrd bele :))) Éppen melyik? :)))
1. Igaz, nem vitatkozom (ennyi pééz' a világon nincs összesen :P)
2. Nem feltétlenül, erről meg kár vitázni!
3. Abszolút nem helyénvaló megállapítás! (Rólad nem is beszélve, Te sem a márka imázsát építed+enyhítő körülmény hogy a leányzó ült mellettem, épp vita közben! :oPP)
Na igen, ha sorban is állnak akkoris csak nézni, kevés a komoly vásárló. Lássuk be azért hiába hibátlan és egyik legszebb BMW az e38, mégiscsak 12 éve debütált modell és az ára is már már összeér egy egy frissebb modellével. Marha nehéz olyas valakit talállni aki ezekkel a tényekkel szemben értékeli az állapotát és a benne lévő extrákat, eszmei értékét. Oda kell adni első embernek aki kicsit is normális árat kínál, bármennyire fáj.....
Voltam hasonló helyzetben, eladás helyett visszlízing szerződést kötöttem, és nem bántam meg, így autó is megmaradt, köcsög apeh és illetékhivatal is megkapta pénzét (tőlem utoljára).
Elég szomorú, ez talán azért van, mert félnek tőle az emberek, inkább vesznek egy (mit is Yaris? :oP) új kisebb autót...
Hát nem tudom, ha az embernek vannak álmai, azt inkább jobb addig megvalósítani, amíg még itt vagyunk a földön! Márpedig ez az autó biztos sok ember álma...
Húúú, de szépen szóltam...:)
Magyar "betegség"...
Amúgy azon gondolkodtam, hogy felírom magamat hozzátok a tegnapi "remek" sasszém miatt! :(
bmw740d!
Beszélj a MÁV-al, hátha hajlanak a jó ügy érdekében az ötletedre! :)
Az a baj, hogy tetszeni mindenkinek nagyon tetszik, és ha lenne ennyi pénze, most azonnal letenné érte, de a fizetőképes vásárlók ideszállítására egyenlőre nem indít mentesítővonatot a MÁV :-(((
Mire jutottál, tényleg meg kell válnod az autódtól? Néztem a hirdetést, nagyon szép a vas...
Az eladásnál versenyeztesd meg az embereket, kinek volt már BMW-je, hogy bánt vele, stb (ahogy a limitált sportkocsiknál szokás..) és a szerint válassz új gazdát neki! ;o)
Valszeg azért, mert ugye az ember telhetetlen, főleg minél több lóvé birtokosa, annál többet akar....
Ezért hát a drága benzin (jó minőségű) higítása, vagy olcsóbb (mittoménhonnanjött) benzin eladása ugye még több pénzt termel ezeknek a kis drága jó embereknek...
A fő probléma pedig sztem az, hogy az általunk megválasztott vezetőink meg ezt szépen hagyják (jó pézér mindent!) mi meg ha pár száz km-rel odébb tankolunk csodálkozunk hogy jééé, há' megy a vezérgép mint raketta...
Amúgy semmivel többet nem kéne fizetnünk a "normális benyáért" ennyi tényleg még nekünk is járhatna, hiszen ez már a sokadik bőr...
Arra jó, hogy 740d kevés embernek jut eszébe, ha autót keres. 730d-t szerintem sokkal többen keresnek, 530d-t meg rengetegen. Így ha valaki ezekre keres rá, az enyém akkor is ott lesz a találatok között, és hátha elgondolkodik...
530d-ből ugyan 1,5 évvel fiatalabbat kap, de ugyanennyi km-vel, garancia nélkül. Hátha...
Rádió csati. Amibe raktuk volna az sima bordos E39 sedan volt. Én úgy láttam, hogy a teljes köteget ki lehet venni a régi rádióét, mert máshova megy a navinak a rádió modulja hátul a mezei meg benne a konzolban a rádióba integrálva.
Szépen akkor lehet megcsinálni szerintem, ha a régi köteget kiveszed és az újat meg a helyére rakod. Eszméletlen nagy meló, mert végig kell bontani az egész autót. De ez a korrekt megoldás.
Persze lehet kábel is vágdosni és rákötni ahol kell, de ezek csak a hangszórók lesznek.
Nem akkor ha touringba rakod és abból is van kiszedve és legfőképpen nincs elvágva, akkor nincs gond vele. Itt a fő gond az volt, hogy el volt vágva és nem volt meg az vége, valamint sedanból volt a köteg, mi meg touringba akartuk rakni.
A gond a WDS, nem tartalmaz mindent kellő részletességgel.
Ne tudjátok meg milyen szívás volt 2napig :))) A bontott kötegről levágták az egyik rész végét és az benne maradt a donorban.
A WDS-ből meg nem lehet kideríteni milyen színű madzag mihez megy, mert az is külömböző a sedan és touring között. Akkor lehetett volna megoldani, ha mindkét köteg egymás mellett összehasonlítható, mivel a fenti infó hiányos.
És még ehhez jön az antennamodulok külömbözősége.
Ergó jobb egy utólagos komplett kitt, mint a bontott, ha azt nem ugyanolyan kaszniból bontották ki, mert ez volt az alapvető gond.
szerintetek mennyit kellene ahhoz fizetni az üzemanyagért, hogy ne ilyen szart kapjunk még akár a blue meg mittoménmilyen MOL extra minőségű dieselként? Régen is tudtam, hogy amikor németbe megyek, akkor kicsit kiélvezhetem a kocsit (bár utoljára egy Peugeot405 1.9d-vel voltam). De most kint vagyok Horvátországban, és telelöktem a vasat, és 5 személlyel, klímával olyanokat gyorsul, hogy otthon egyedül se ment így hűvös időben se. Ráadásul már az alsó tartományokban is jóval több kraft van. Én ezt sose fogom megérteni, hogy ha már akkorát húznak rajtunk az üzemanyagárral, akkor miért szart adnak?
A képen nem nagyontudom eldönteni. Te gondolom már fogtál ec-t és sima szinezett üvegest is. Szerinted ugyanolyan? Egyszóval az ec-s lapot ha kipattintom akkor a szinezett lapot simán beteszem és kész gyárilag megeggyező?
Egyre valószínűbb, hogy hosszabb távon fog kiszolgálni, remélem Ő is így gondolja:-)
Éppen ezért gondolkoztam, mi lenne majd az első lépés, de míg a munkahely gondom nem rendeződik, addig nem lesz semmi sem:-(((
Egyébként biztos vannak, akik emlékeznek, mikor keresgéltem, akkor szinte első számú dolog volt, hogy legyen benne TV+navi. Nos, belátom ezt utólag is be lehet rakni és azt is, hogy vannak fontosabb dolgok is.
OFF:
Tegnap vett az egyik haverom egy új (bemutatós, így csak 550Km van benne) gazdagon felszerelt Corollát. Az 1.4-es mocival nagyon szépen ment és nem vettem észre, hogy a klíma miatt lomha lenne, igaz nem is nagyon tolta neki, mivel még bejáratós. Szép, új autó, új "szaga" van belül...Mindezek ellenére nem cserélnék vele. Este beültem az én használt e39-embe és olyan jó érzésem volt, amit nem is lehet leírni. Az igaz, hogy a haver Japán párti és Neki ez volt a vágya, így örülök, hogy teljesült épp úgy, ahogy Ö is örült, mikor az én vágyam teljesült, mikor meg vettem az e39-t.
70k-t én is sokalnám, mikor 64k az vadi új, és az eleve utólagos beépítésre termett, tehát nem kell semmit faragni.:)))
Kendtamás szívott a "navit touringba" unalomeltöltő műsorral, de arra jutott, hogy az utólagos kittel jobban megoldható, mint egy bontott köteggel. Esetleg ha van kedve, akkor beszámolhat majd róla:))
Szerintem ha sérülésmentes, és mindene rendben van, ne add el. Inkább gyűjts, és tartsd gyári állapotban, csinosítsd apránként. Én is így terveztem az enyémmel...
Igen ezeken gondolkoztam én is, de egyenőre arra jutottam: meg várom, hogy alakul a munka keresés, mivel egy fölös Ft-m sincs a csinosításra, így gyűjtögetek és szép apránként. Ha meg nagyon jól alakulna munka, akkor meg lehet cserén gondolkozni. Egyébként 2002-ben jött Mo.-ra és valószínű bemutató autó volt, mivel 1 évet állt kint. Azaz 1997.12., de csak 1998.11.-ben helyezték forgalomba, így mindenhol az szerepel:1998-as. Km:142 000
A találkozón beszélgettünk Szilvával, mivel akkor tájt rakott be 4:3-as TV-s cuccot, és ha jól emlékszem a bontott kábelköteget 35-ért vette, Ha nem, akkor majd pontosít:-))
Sajna nekem csak egy 1998-as 528I-re futotta most, mivel melóhelyet keresek és remélem ha sikerül valami jól fizetőt találnom, akkor le tudom csereélni az előbb leírt alternatívák valamelyikére.
Kábelkötegre 70e ért van forás anyit nekem nem ér.BM54-re 90e nekem ez se ér enyit mondjuk nem tudom mi számit jó árnak.De beszéltem olyanal aki 30e ért vet kábelköteget anyit megér.
Az igazság az, hogy az új BMW-k - köztük is főleg az 5er és a 7er - nem igazán nyerték el a tetszésem. Bár, ha már 5er-t látok M packettel, akkor már egy picit kezdek bizseregni, de ez még nagyon messze van attól a bizsergető érzéstől, ha egy szép e39 kerül a látómezőbe, akár képen, akár élőben. Ja, és az e39-nek nem feltétlenül kell M packettesnek lenni, hogy már bizseregjek. Szinte ugyan ez a véleményem a 7er-ről is. Lásd. bmw740d szép, gyönyörű darabját. Sokkal jobban meg dobogtatja a szívem, mint ha egy új 7er-t látok. Belül egyik új BMW sem tetszik!!!
Sokat gondolkoztam mostanság, hogy le kellene cserélni az autómat, de hisz még csak nem rég vettem, ahogy Te is. Igen ám, de felmerült bennem, hogy mire??
Vegyek 1-2 évvel fiatalabb e39-t vagy e38-t? Na, ez megint egy nagy lutri, ráadásul a mostanival úgy tűnik jól jártam, jó vétel volt.
Több alternatívát dolgoztam ki, de úgy is az élet (meg a pénztárca) mondja meg melyiket is valósítsam meg, vagy egyiket sem és más megoldása lesz a cserének.
PL: Használom kb: 1-2 évig és eladom, majd veszek egy utolsó szériás e39-t VAGY addig használom míg az X5-nek elfogadható ára lesz, majd akkor cserélném egy
X5-re VAGY használom míg "kirohad" alólam és meglátjuk addigra milyen felhozatal lesz használt BMW-ből, majd ennek függvényében cserélek. Aztán van még egy csomó elképzelésem a cserére, ezek csak néhányak voltak a sok közül:-))
Hála az égnek vége a hónapok óta tartó keresgélésnek! Sikerült találnom egy 530d-t!Meg is vettem a múlt héten. :) 2003-as, Steptronic, Navi, Ülésfűtés, Sportülés, 2xPDC, Xenon, 3x El. króm tükör, Telefon, Nagy board, Multikormány, Napfénytető, DSC, 16" felni. Törésmentes! Az NT-autónál átvizsgáltatva. 1 ködlámpát, meg néhány pdc szenzort kell cserélni.
Én úgy vagyok ezzel, hogy amíg az e60/e61 -ho(e)z nem kínálnak "e39 innenraum nachrüstsatz"-ot, addig nem valószínű, hogy belevágok.
Bár már az is előrelépés lenne, ha a Z4 féle kifordulós képernyős miújságot beleraknák, mert ez a homokdűne fíling a műszerfalon elég gáz az e60/61 és e65/66/67 sorozatnál. Aztán lehet én vagyok az egyetlen akinek ez nem tecc:)))
bömbölö: nem vágom, miért írtad nekem ( is ) az utolsó hozzászólásod...?!
szóval furcsa az élet...4 évig kerestem a mostani autóm, míg rátalátam. 9 hónapja van meg, gyakorlatilag 5.000 km-t sem tettem bele, (most lépte át a 87 ezret ) mert március óta motorral járok és már 2 hónapja nézegetem az e60-akat...persze csakis olyan felszereltséggel, mint a mostani ( tehát full-full-full, bézs bőr, komfort , masszír ülés, navi, tv , telefon,oldalróló, összes kulcs, szervízkönyv és a többi.)
de valahogy nem tudom megszokni az enteriőrt...több mint ronda...mást nem tudok mondani...
5-6 évre előregondolkodtam, és az akkori ára mér nem riaszt el, remélem... :-)
Ez a kategória reálértékben mindig is baromi drága volt/lesz újonnan, és mivel azért gyorsan sikerült hozzászolni a 4,8 méterhez meg a 6 hengerhez, így nem szeretnék többet kiskategóriás játékautóban ülni - ahogy gondolom itt senki sem :-)
De mivel vélhetően milliomos sem leszek, így sosem fogok 5-7 évesnél fiatalabb autót venni. Tól fogom élni :-)
By the way, mint már írtam írtam nemrég, reménykedem 1-1,5 éven belül egy E60 faceliftben, ami pont addigra "futna ki", mikorrra nekem kell. Persze addig lehet eső, lehet hó...
Ez igazán nem is különleges dolog minden széria életében eljön az a kor amikor ez szinte törvényszerű lesz:(
Sajnos így igaz, az E39 tinédzserkorba lépett, 1,45 M FT (!!!) a legolcsóbb a piacon (bár gondolom az olyan is....), így hitelre már (kis túlzással) boldog-boldogtalan megveheti.
Ez számunkra, "normális" tulajok számára leginkább annyit jelent, hogy csökken az autónk presztízse.
A kérdés már csak az, hogy hová érdemes (majd) továbblépni, mert egyelőre elég lehetetlennek tűnik az E60 belső terének az elfogadása...
én akkor képedtem el nagyon, amikor egy 645-ben láttam egy övcsatot betéve az alsó részbe, persze az öv a helyén fityegett. Gondolom örült magának a brokifej, hogy nem gongol az autó, persze abba nem gondolt bele, hogy a légzsák vezérlő ellenőrzi a becsatolást és másképp késlelteti a durranást.
A Te verziód se rossz, mert ha valaki ráül a bekötött övre, akkor rossz esetben a pirotechnikai övfeszítő belekatapultálja emberünket a nyíló légzsákba. :-)))
Borgasz, mcgrape,
Azért más az autó és más a tolvajok fenntartása. Teljesen logikus lépés a sötétedő tükörlapok kicserélése nem sötétedőre. Megvédeni szinte lehetetlen, én mondjuk bízom a gravírozásban és még a sötétedő van fenn, de ha lelopják, akkor megy a nem sötétedő a helyére. Amit meg lehet védeni, azt védem, pl. lökhárító csavarok cseréje, mert azt már lovasították meg a kertből... Ezt főleg a faceliftes és M-es példányok gazdáinak javaslom.
Bár mindenki mást mond, de én azt mondom, hogy próbáld meg egyáltalán nem eladni...
Tudom, más izéjével könnyű a csalánt..., de pénzügyi nehézségekre mindig több megoldás van... Ha összefügg a megszorításokkal, akkor kérdezgess körbe, olvass indexes adótopicokat, sok mindent azért lehet tompítani (bár az ütés ezúttal mindenkinek betalált :-(((
Ez esetben szerintem nem is az autó értéke a fő kérdés, (hogy most 5-vagy 5,5) hanem a pótolhatatlansága: ha egyenesbe jössz, bele fogsz hülyülni, amíg itthon hasonlót találsz és összeraksz. Hiába válik talán emberközelíbbé a regadó, ekkora motorral vélhetően nem nagyon lehet belátható időn belül behozni autót.
Ha pedig az autóeladás, kisebb csere, annak a rendbehozatala, majd a dolgok rendeződése során az újabb keserves keresgélés, majd rendberakás költségeit veszsük alapul, akkor lehet hogy célszerűbb jelzálog alapú CHF személyi hitelt felvenni 1 számjegyű THM-ért... És akkor még nem beszéltünk az érzelmi vetületről, ami számokban kifejezhetetlen.
Ha azonban az eladási szándék már biztos, és tényleg nincs más megoldás, akkor tényleg add el annak, aki hozza a KP-t, aztán vigye messzire, ne is lásd.
(Lelécelő barátnő képét sem jó a tárcában őrizgetni...)
ÉN is azt javaslom, hogy add oda. Tapasztalat, hogy az első embernek aki kp-t ad, oda kell adni, mert később még annyit sem kapsz majd érte ha tartogatod... Hidd el nagyon igaz, még ha fájó is.
Eddig csak olvastam, ez elég arra, hogy szinte ismerőseimnek érezzelek benneteket.
bmw740d!
Fél éve ugyanezt a szitut éltem át egy E39 esetében. Ismerem az érzést, de javaslom add oda, és lehetőleg jó messzire vigyék. Én is halogattam és a végén kevesebbért kelt el, mint az elején röhejesnek tőnő - de konkrét - ajánlatok. Eleinte fáj majd és útálattal ülsz be a pótautóba de pár hét után már tervezgeted az utódlást és előre nézel.
visszavásárolni?? sztem ha egy bmwfanatikus, és kedvelö kezébe kerül egy ilyen, akkor annak az esélye h visszavsárold sztem nagyon kevés :)) én azt kivánom 740d-nek, h oldódjon meg a gond, ami miatt el kell adnia, és a kaszni szétrohadásáig az övé maradhasson ;)
Ha az enyém lenne és el kellene adnom, valószínű nagyon megkattanék....
Azt, hogy mennyiért ad oda, Neked kell eldöntened, hiszen Te tudod, mennyire sürgős a pénz (gondolom ezért kell eladni), mennyit tudsz még várni, egyáltalán mennyi "komoly" érdeklődő volt..stb. Szóval, ezeket kell mérlegelned (szerintem) és ennek függvényében meghozni a döntést.
Én biztos húznám ameddig megtehetném..
Nem is tudom mit kívánjak, talán: Add el jó áron ismerősnek, akiről tudod, hogy vigyáz rá és esetleg később vissza tudod vásárolni.
Remélem hamarosan odaérek bömbölő cuccaiért. Hagytam pénzt kollégádnál csak arra nem emlékszem mennyit mondtál. Ha tartozásba futottam persze pótlom. Hamarosan megyek mert a leaser jammert valahogy be kéne aplikálni a gépbe. 2 kocsi lenne. Az enyém meg egy népautó. Gondolom nem jelent kihívást. Mennyivel kérjek időpontot előtte? Mennyire vagytok tele?
Amit javasoltál az méretre ugyanolyan? Az ec.-nak van egy műanyag kerete. Én úgy emlékszem a régi e39emben a sima tükörlap kicsit más formáju volt. Meg voltam győződve hogy az eltérő formáju és méretű.
Ráadásul van még egy jó dolog, ha az embernek E39-es BMW je van. Csatlakozhat az E39 klubhoz. És mi a jó ebben? Az hogy ennyire segítőkész, humoros, közvetlen emberekkel csak akkor találkozhat, ha elmegy egy jólszervezett BMW talira.
Úgy tudom, ez az érzékelő (az anyós ülésen) elég sokszor bedoglik és csak cserével lehet ismét tökéletes állapotba hozni. Azonban, ha direktbe kötik, azaz nem veszel bele új érzékelőt, akkor balesetnél, akkor is nyílik azon az oldalon lévő lufi, ha ott nem ül senki és nem is azon az oldalon kapott az auto. Lehet, hogy nem pontosan így van, de nagyjából ezt jegyeztem meg, abból, amit Rhantos mondott, mivel nekem most döglött be az anyós ülés érzékelőm.
Azért van szerintem a nyamvadt ülésfoglaltságérzékelő, ami folyton elromlik, hogy ne durranjon az anyós lufi, ha nem ül ott senki. Az oldallégzsákok függetlenek az elsőktől, akkor durrannak ha kell, de akkor szerintem adott oldalon mind (hátul nincs foglaltságérzékelő).
Én is mindig használom, még pár méter megtételére is. Én se szeretném, ha a lufi fejbe vágna. Egyébbként 8 van az enyémben. Apropó lufi. Ha csatansz, és egyedül ülsz benne, akkor mind elrobban?
Én már jó ideje övvel járok (néha beltéren nem, de még az is hülyeség tőlem). Ha valaki nem fogja fel, hogy az ő érdekében kell az öv, akkor tényleg sajnálom (velem együtt :) :(
Soxázezerbe kerül az a sok légzsák ugye. Milyen jó is, hogy van az autóban, büszkék is rá az emberek, hogy mindenhol van légzsák. De az övet má nem akarja bekapcsolni. Akkor meg minek?
ki kell egészítenem, nehogy hazugsággal vádoljon valaki, határig 6.5 volt az átlag, mivel odáig normál tempóban szabályosan mentem, és a határtól jöttem csak észt vesztve, és a kiegyenlített fogyasztás volt 7.7. Tehát nem akartam azt hazudni, hogy 180-200-nál 7.7-et evett az autó. 8.x körül eszik ilyen tempóban :)
ezt nyilván megen jól túlmagyaráztam. de ez van, ha sörözik a zember :))))
"Vannak persze vitás helyzetek az öv dolgában. Találkoztunk olyannal, aki előbb bekapcsolta az övét, majd ráült. Mondtuk neki, hogy nincs bekapcsolva az öve, erre maga mellé mutat: dehogynem, be van kapcsolva! A KRESZ csak annyit mond, hogy be kell kapcsolni az övet, és az övé be volt kapcsolva - meséli nevetve a rendőr."
Az autó:530 d. Tünet: alapjáraton gyakorlatilag nincs olajnyomás, fordulaton pedig megjön/ 2-3 bar/. Olajszivattyú új, olajcsere megvolt. Járt már így valaki, illetve van valakinek ötlete a probléma megoldására?
nyaralni vagyok, és olyan szerencsém van, hogy ilyet én még nem láttam. bekapcsoltam a laptop-ot, és a wi-fi kártya becsatlakozott valakinek a hálózatára, és van netem :) szal furcsa, hogy eljöttem 800km-et, és nem vagyok mégse elzárva a világtól :)
amúgy a kicsike meg igen jól teljesített hosszú úton, 180-200-as utazóval 5 személy fullra pakolva 7.7L/100km :) érdekes, hogy a rendőrökkel is úgy elrémítettek, de én egyet nem láttam, de ezt gyorsan le is kopogom :)
Nyaraltam 1 kicsit, de már ismét szorgalmasan olvasom a fórumot, bár az egyik szemem :( a másik :) . Sajna nem vagyok már E39 tulaj. Megváltam a paripától, kaptam egy visszautasíthatatlan vételi ajánlatot. Aztán már 1 kicsit meg is bántam, mert most aztán nem tudom mit vegyek.
Off Nyaralni is már 1 forddal voltam (2.0 tdci mondeo ) senkit nem a karok megbántani, jo kocsi , de előtte jó sokat kell járni suzukival. Na ilyent biztos nem veszek! on
Nah mindegy majdcsak lesz valahogy...... azért maradhatok ugye????
Korábban olvastam, hogy valakinek nyekereg a B oszlop. Hasonló problémám volt nekem is lásd 8253 hsz és előtte.
Jövök hazafelé, lámpátol indulok, 1, aztán 2 és egyszercsak, nem gyorsul, mondom mivan, vissza 1be semmi. Akkor látom leált a kocsi. Inditózok semmi. Na bazz.
Csörgés rhantosnak, ő ACpumpa. Hátsó ülés ki, csavarok,kupakok, achoz bekuk. Uhhhhh, megusztam, leszakadt a kábel. Ambulánsan probálkoztam, de nem sikerált. A gumi tömítést vissza.Irány haza, kötéllel. Otthon forasztópáka, azt a kis fém rudacskát modellező furóval kifurtam, drót bele, cin, össze minden, űlésvissza, és mükszik.
Nyílván nem Rád és nem is a topictagokra gondoltam. Látok nagyon szép állapotú ötöst és hetest is az utcákon, de sajnos egyre több elhanyagolt és lepusztultat is:(
Az elmúlt 14 évben évben 16 autóm volt, ebből a utolsó nyolc az BMW. Ha bármi problémám volt/van már megyek is a wallisba és veszem meg az alkatrészt, kerül amibe kerűl...
valszeg vannak még így egy jópáran, erre mondják, hogy nem megvenni nehéz az autót, hanem fentartani...
Mondjuk aki megvette az ec lapokat egy 2001-es E38-ba annak olyan silány minőségű utángyártott tükörlapnak nevezett műanyag valami volt bekendácsolva az autójába, hogy egy kicsit elcsodálkoztam rajta. Egyébként furcsa az a tendencia már az E39-E38 tulajok nagy részénél is, hogy megveszi az autót, de ha költeni kell rá akkor vagy semmit vagy a legsilányabbat függetlenül az anyagi állapottól...:((
Szerintem jobban jársz, ha nem sötétedő tükörlapot raksz az elektrochrom helyére, jobban látni benne, soha nem megy tönkre, és nem is lopják ki:))) Én speciel utálom, hogy a külső sötétedik, a belső viszont jó.
Olvastam hogy felszabadult a beforduló gyári tükröd. Ha a tükörlap külön alku tárgyát képezi dobj egy mailt.Az enyémből kifolyt a valami és alíg látok hátra. Ha eladod Beginek akkor is szólj mert akkor meg vele egyezkedek. komaromy@freemail.hu
Hát igen. Végül is csak abban a "sufni" műhelyben rakták össze. Ja és állítólag nincsen az autóban katalizátor - többek között ezért nem fizette ki nekem teljes áron az autót - de erről én nem tudok. Azért kiváncsi lennék rá, hogy mit hoztak ki belőle. Remélem egy ilyen autót nem vesz meg olyan ember, aki nem ért az autókhoz. Aki pedig ért hozzá, az egyből rájön, hogy nem sérülésmentes az autó. Mondjuk a légzsák és a katalizátor hiányát nem tudja a vevő így kívülről megállapítani (abban biztos vagyok, hogy a bal oldalon nincsen légzsák)!!!!!!! + az ütközéskor a 4 kerék kitört, motor kiszakadt, stb...! Azt mondta egy ismerősöm, aki autószalonban dolgozik, mint műhely vezető, hogy szakszervízben - ne is próbáljam - nem vállalnák a javítását, mert totálkáros az autó. Erre ez a "szaki" - mármint aki most összerakta az autót - azt mondta, hogy 300.000-ból tutira megcsinálja.
Nagyon kiváncsi lennék rá. Pedig olyan jó kis autó volt! Imádtam!
Csak jól emlékeztem, hiszen akkoriban én is az 540I-ket nézegettem, vagyis a haveromét akartam meg venni, de azért mindig megnéztem (és most is) az összes 540I hirdetést. Sőt, ha emlékeim nem csalnak, akkor Vecsés vagy Pécel környékéről, de erre már nem mernék mérget venni.
Nem voltam rest és meg kerestem az általad korábban belinkelt képeket (6283-as hozzászólás) és a 6287-est:
A sógora "sufni műhelyében" akarták összerakni az autót és visszaadni nekem. Azt mondták 300.000,-ből tutira össze lehet rakni. Azt azonban tudni kell, hogy 3 kerék kiszakadt, a motor kiszakadt, oldallégzsák durrant és egyéb apróságok.
Ha felhívod a megadott tel.számot, azt mondják, hogy sérülésmentes, csak ünnepnapokon használt és végig garázsban tartott. December óta van náluk az autó, nálam sem volt garázsban tartott és az előző tulajnál sem. Náluk viszont törötten állt az udvaron egész télen, ahogy ez a képeken is látszik. Akkor miről beszélünk.
Azt mondta a szerelő, aki végül nekik megcsinálta, hogy ezt az autót 500.000-ből simán meg lehet csinálni. Hát azért belenéznék egy kicsit pl. a nyílt légzsákkal mi a helyzet?!
Sziasztok! Jó régen írtam már, de most újra van apropója. Volt egy autóm amit összetört egy ismerősöm. Írtam róla ide a fórumba márciusban. Mostanra összerakta az autót - "sufnituning" - és árulja a használtautó.hu-n sérülésmentesen, megkímélt állapotban 2.350.000,-Ft-ért. Ha véletlenül van ismerősötök, aki szemet vetett az autóra, ne ajánljátok. Tuti összetákolt autó!
Emlékeztetőül a fotók róla, gondolom nem kell részletezni a hibákat, de azért néhány, ami nem látszik a képen: kiszakadt a motor, baloldali légzsák nyílt, mind a 4 kerék kitört, stb...
Igen 354-es, és a lökös is az volt makulátlanul, úgyhogy még semmit sem fényeztettem. Igen, este be is raktam a ködlámpákat, rendszámtartó nekem is a zacsiban marad (grrr.. majd' 10e Ft volt).
Este mikor összeállt eléálltam és örömmel nyugtáztam hogy: igen, megérte :-)
hát én szívesen átülnék bele, de jelen pillanatban én is határon vagyok, hogy a kéróberuházás miatt talán pont nem kell megválnom a mostanitól. Viszont sztem ezzel az lesz a baj, hogy, ha tényleg 62e is van benne, 1. nem fogják elhinni, 2. nem érdekli őket, és nem fogják akarni megfizetni azt a kb 1milla különbséget, ami a piaci árhoz képest van minimum...
amúgy tényleg szép a vas, remélem jó kezekbe fog kerülni!
Hali propeller fanok! Egy cimorámnak eladósorba került az 530d-e 2002 és a többit itt: katt Tényleg őrült a tulaj ismerem, és szereti a kocsiját is! Együtt motorozunk, természetesen azt is BMW-vel!
most látom csak hogy fényezés szempontjából melyik utat választottad :-) Tény és való M-esítve a fekete lécek sokkal jobban állnak mint színrefújva. Lehet csak a rendszámkeretet fújom színre....vagy azt se mert fel se rakom mert nagyon tetszik szimplán a tábla minden körítés nélkül pár mm-es távtartóval a lököstöl.
Az M-es lökösön a ködlámpa keret gyárilag színre van fújva vagy fekete? Sehol nem találok képet amin világos lökös van és faceliftes a modell. Mert eléggé asszimetrikus mert egyik oldalon légbeömlő van a ködlámpa mellett a másik oldalon sima, ha lefujatom hülyén fog kinézni.
És mivel én speciel ezt az autót csak már a másik birtokában fogom eladni,
tudni fogom, mi az amit ki kell belőle szerelni a következőhöz.
Szívem szerint én is így cserélném, de a problémám az, hogy jó lenne nem sokára elkezdeni építkezni vagy lakást venni, bár még fogalmam sincs, hogy miből, de ebből úgy tűnik, ha cserére kerülne sor, előbb el kellene adnom ezt és csak utána tudnám meg venni az utódot. Pozitívan állok a dolgokhoz, így bízom benne, hogy valami úton-módon pénz áll a házhoz, minél hamarabb:-))
Nekem volt ilyen még az audimban, asszem, hogy simán le kell húzni a tetejét, csak már alig-alig emlékszek, de túl sokat ne vacakolj vele, ez egy elég ócska termék, meg 5ezeré kapható is, ha kell:
A tökéletesség nem elérhető, de közelíteni mindig kell hozzá :-)
(Ha megtalálnám a digicam-emet, fotóznék is, de kezdek tényleg aggódni, mert semmi ismerősnél nincs...)
Az extrák egy jó része praktikusan továbbvihető, nem biztos, hogy pl. fehérindexes lesz a következő kiszemelt, vagy játszani fogja az Mp3-at a CD-je...
És mivel én speciel ezt az autót csak már a másik birtokában fogom eladni,
tudni fogom, mi az amit ki kell belőle szerelni a következőhöz.
(egyszer elég volt az életben, hogy elvitték pár nap alatt az előzőt, én meg buszozhattam fél napokat, hogy megnézzek ezt azt. )
Na jó, ha váltásra kerül a sor - nem most lesz:-( - valószínű maradok egyenlőre az e39-nél, azt is használom néhány évig és majd csak utána jöhetne szóba X5.
Pont ezért is vacilálok azon, hogy erre a mostani e39-re érdemes-e költenem
(PL: gyűrűs xenon+LED-es hátsó, TV+Navi..stb) vagy felejtsem el ezeket és a következő e39-re koncentráljak az extrákkal. Ezt használjam így, ahogy van és az utódba majd berakom, ami hiányzik (ez néhány év még) vagy nyugodtan kezdjek el költeni erre?!
Ja, persze ha nyerek a lotton akkor minden felgyorsulna:-))
Ugyanis nagyon szeretnék egyszer - ha számomra is kedvező áron lesznek - egy ilyen jószágnak a boldog tulaja lenni. :-))
Én abban reménykedem, hogy eltelt 3 év, tehát talán jövőre kicsit faceliftesítik - azaz kicsit barátságosabb formájúra hozzák az E60-at, különösen a belsőt illetően, mert az így elég botrány.
Utána 5-6 évvel már veszek is egyet :-)
De addig is egy darabig kihúzom az 523-mal (bár ahogy halad az idő, úgy érzem egyre "gyengébbnek" az autót, hiába, a lovak függőséget okoznak :-) :-(, majd váltok egy 530i-re. Aztán el is telt a 6 év :-)
Hali! Én is azt hittem 70l, de már nem vagyok biztos benne.... :) mindig teletankolok, és ahogy számolgatok a tankolás alapján olyan 65-75l között kell lennie
Azt nem tudnám megmondani, de azt tudom, hogy pl. a Balcsi környéki települések nincsenek benne, meg Bp-en pl ha végigmegyek, akkor nem váltja a kerületeket. (Pl: jártam már kint Ferihegyen, hogy még mindig a 3. kerületben voltam szerinte.)
Nem csoda. Számlás esetekre rá se néz a fogyasztóvédelem, mert ha számla készült, és valami problémád van, kizárólag polgári peres úton rendezheted bármilyen jellegű ügyedet. Hülyeségnek tartom, de ez van.
Mi az hogy "lehet" hogy nem mérnek pontossan a kutak? Biztos!
Egy OFF történet: Autóbuszom tankja 300L. Müanyag tank(nem lehet "felfújni" mint a fémet), nem lehet nagyobbra cserélni, mert nincs hely, és bele is van ütve hogy 300L.
Begurulok a kútra, van benne kb 40L, és tankolok 327L!!!! Na? 67L különbség! Ehhez mit szóltok?
Miután bementem reklamálni, azt mondták ne ugráljak, biztos elloptam az anyagot, majd a főnököm ugyis ezt hiszi majd. Erre mondtam, én vagyok a főnök, ez nem jött be. Beirtam panaszkönyvbe, és irány a fogyasztóvédelmi felügyelet.
Beküldtem számlát meg a panaszkönyv példányát, egy hónap múlva hívtak, kimentek és a kút felmutatott egy igazolást, hogy náluk minden rendben. És ennyi!
Bocsi hogy foglaltam a helyet, de ne csodálkozzatok ha átvernek a benzinkúton!
A múltkor csak egy tízes volt nálam, a tank csak 1/3-ig lett :-((((( Szar dolog. A kutakon vagy átb.nak, vagy a BMW adatai nem pontosak, sokszor tankolok 82-83litert úgy, hogy még van benne (bár bord szerinzt már nincs, de tudjuk, így még sokat elmegy).
nem tudja valaki, hány literes az E39 tankja pontosan? eddig azt hittem 70. ma telitank: 68 liter. a restkmanzeige 50km-t mutatott, ami alaphangon 5 litert jelent. alapfokú matektudásom szerint a két szám nem egyezik...
lehet, hogy nagyobb a tank, vagy átb..tak?
(ez mos nem téma, de nem állhatom meg: 21k volt a teli tank. hát ez már a no comment kategória, basszus...)
Bizony az uj modell árleszállító hatására énis kiváncsi leszek, mert valóban drágák még. Ráadásul a korai dízelekkel -amik ki tudja hányszor cibáltak le hajókat az adriára, és ki tudja hányszor erőszakolták fel őket valami hegycsúcsra télen,- megint ottvagyunk ahol a part szakad :-)
Fent Pesten van rá remény, ha mégis erre járnál, de nem hiszem, hogy megvárható. Így inkább azt javaslom, ha van ismerősöd itt fent, akkor vele intéztesd.
Amit Efer mond, nagyjából helyénvaló, azzal kiegészíteném, hogy ezeknél már a lendkerékbe integrálták a rezgéscsillapító egységet, így csak lendkerék cserével lehet orvosolni ezen poblémát, hacsak nem a tárcsa egyenetlensége okozza a remegést.
Lendkerék nem túl olcsó, 166k teéiárban, természetesen vannak olcsóbb megoldások, de újban 100 alá nem lehet menni így sem.
És gyerek is kell a gyerekülésbe, vagy elzörög az magától is...? :-)
Mert a gyerek mellett egy kardántörés sem azonnal tűnik fel :-)
Az enyémben is hordhattak sokat gyereket, mert a hátsó alatt némi cukorka maradványokra bukkantam, amit az élelmes gyermek nyilván beerőltetett az ülés és háttámla közé, mondván ott van annak a helye.
Szerencsére nekem is kussol a műszerfalam, az a része szemmel láthatólag nagyon egyben van az E39-nek, sehol egy olyan durva illesztés, amilyeneket sok olcsó autón látni, és ami úgy adja magát, hogy pár éves korában elengedjen, és nekiálljon visszabeszélni...
ha jól tudom, a kuplungtácsában lévő kis rugócskák pont az ilyen rázkódások csillapítására vannak. ha eltörnek (szoktak), ilyesmi rángatás jelentkezik. megoldás a tárcsa cseréje (de akkor már inkább az egész szerkezet mindenestül).
ismét a hiba-keresésben jártasabb kartársak figyelmét szeretném kérni. Megpróbálom hűen leírni a hibajelenséget, bár tudom ez az internet-doktorosdi nem mindig jön be :-)
Szóval: 1-es sebességi fokozatban a kuplung mondjuk félig felengedett állapotában, csúsztatáskor (például garázsba be- és kiálláskor) mostanában kicsit rázkódik a jármű. Nem egyértelműen rángat, inkább rázkódásnak nevezném. Persze a kuplung visszanyomására, vagy induláskor folyamatos gázadásra elhagyja.
Szóval ez az ami nem volt régen és szeretném ha megszűnne. Mit javasoltok?
nyiszorgásokra és egyéb hangokra nálam a megoldás a gyerekülés: abból annyi hang jön ki, hogy más csattogást meghallani igen nagy művészet... :))
kánonban fut még a csomagtér rolója - azt nem is tudom, hogyan lehetne hangtalanítani.
szerencsére a műszerfalból egyetlen hang sem jön (annak ellenére, hogy egyszer már félig szétszedtem), amit az eddigi autóimról nem igazán mondhattam el ;) szóval hangügyileg sztem rendben van a kocsi.
Elromlott a cd váltóm az autómban. Gyári 6-os cd box. A jelet megkapja a fejegységtől, ezt mondták a szervízben, de maga a doboz gyöszös. Hová vigyem javíttatni? Székesfehérvár közeli lokáció kéne.
Igen nekem van hasonló bajom, bár én 3 féle hangot tudok megkülönböztetni a bal B oszlop felől:
1. az ablak nyiszorgása az autó hosszirányú hirtelen mozdulatai esetén.
Néhány mm-t leengedett ablaknál megszűnik.
Megoldás: ablak és vályú kemény és rendszeres tisztítása
2. Vélhetően ez van neked is: az ajtó és karosszéria összeéréséből eredő nyiszorgás: ezt úgy tudom átmenetileg megszűntetni, ha teljes erőmből nekifeszülök balülről zárt ajtónál az ajtókeret tetejének (mindezt persze vezetés közben :-)
3. Egyértelműen belső eredetűnek tűnő hang, ezt hallhatta BMWPower is, nekem a felső övcsat gyanús, bár elég egyszerű szerkezenek tűnik. Megoldás: még nem tudom.
Persze elég apró zajokról van szó, már a közepes rádió is elnyomja, de hát szeressük a csendet is a kocsinkban ugyebár...
Meg az is lehet, hogy a jobb oldalon is van ilyen, de azt nem igen hallom, mert bár néha vagyok magamon kívül, néha magam alatt, de magam mellett soha :-)))
Köszönöm, az ötlet jó, megnézetem. Vízben ugyan nem úsztam, mert a legnagyobb kánikula közepén történt... eső semerre sem volt, de hátha egy mosásnál azért beázhatott.
Lenne egy probléma amit nem tudunk megoldani. 2000-es ávjáratú E39es klímája és tempomatja egszerre romlik el. Reggeli indulás után működik mind a kettő fél órát vagy amíg le nem állítom a kocsit. Utána másnap reggelig egyik sem működik.
Ha valaki találkozott már ilyennel, vagy lenne elképzelése kérem írja meg.
Nekem mintha lenne hasonló. Ritkán hallom, de egyre gyakrabban. Majd írd meg az eredményt, meg a költségket, ha még meglesz a verdám megcsinálom én is!
sajnos csinálja, az enyém facelift-es, dupla-thermoüveges. Én is megmernék esküdni, hogy az oszlopból jön...de azt mondták, higgyem el, az az ajtó, ahogy hozzáütődik a kasztnihoz felül. Ezért kell a ragasztócsík...hát, kiváncsi leszek...
én mintha már olvastam volna hasonló hanghatásról, talán HG irta régebben. Ismerem ezt a hangot nekem még az elődmodell csinálta, megesküdtem volna hogy az oszlop belsejében szabadult el valami, szétszedtem de semmi. Úgytudom a faceliftes e39 már nem csinálja.
ellenben furcsa dolog történt ma.Több hónapi kihagyás után ma beűltem az autómba és azzal mentem dolgozni. Arra lettem figyelmes, hogy mindkét B oszlopból (vagy ajtókból) ütemes nyekergő, vagy inkább kopogó hang jön. Útba esett a M3 box kft, hát bementem, gondoltam hátha tudják mi lehet az.Szerencsémre ismerik a hibát, amit egy spéci ragasztószalag ( az ajtó tetején, a kereten) elhelyezésével meg lehet szüntetni. Sajnos éppen elfogyott nekik is, de 2 hét múlva lesz és akkor felragasztjuk. Hááát őszintén szólva elég szkeptikus vagyok, nekem inkább úgy tűnik, hogy mindkét oszlopban vagy az ajtókban kezdett el kogoni valami... De legyen nekik igazuk....
Rossz hűtőt keresek E38 E39 modelleké teljesen jó. Mivel szétbontom, így vissza nem tudom adni, ha valakinek van felelsleges ne tartsa magában és gondoljon rám. Át akarom alakítani, ezért a rossz (folyós) teljesen tökéletes a célra.
szüxégem lenne Ausztria navi CD-re, lehetőleg friss kiadásra. Amennyiben volna valakinek és letudja másolni ( persze nem kérném ingyen) vagy eladná, az legyen kedves és jelezze
úgy saccolom kb ez az a táv, amin a 28 pont bemelegszik. most nyáron legalábbis. nagyon meglepődtem többször is, hogy amikor elindulok a klauzál tértől nagyjából a zsinagógánál már középen áll a mutató. több nap állás után is.
Tudom, még messze van a fűtési idény, de éjjel vezettem és fáztam. Kint 13 fokot mutatott a mérő. A benti hőfokot 22 és 23 fokra állítottam és a ventillátort kiisé "felcsavartam". Vártam, hogy tóduljon a meleg levegő, de csak a kellemesen langyos jött. Valamit rosszul csináltam, vagy ennyire gyengusz a fűtése? Igaz, januárban vettem a kocsit és már nem emlkészem, hogy akkor, hogy működött, de a -20 C-ban a kellemesen langyos is forrónak tűnhetett. A középső légbeömlőt is elcsavartam a piros irányába.
Tegnap volt szerencsém pár órát Rhantossal tölteni és ahogy az egyik helyen várakoztunk beszédbe elegyedtem egy 728IA tulajával. Na, ekkor döbbentem rá, hogy mit is tudnak ezek a mocik, hiszen nekem is 28i van csak ugye kissebb kaszni és nem autómata.
Szóval, a srácnak egy 1996-os 728IA, osztrák rendszámmal. 6 éve van nála az autó - most jön a döbbenet, számomra - és 440 000 Km van benne. A motorhoz most kellet nem rég hozzá nyúlni komolyabban, az is szelepszár szimering csere volt, ráadásul említette, hogy ahol csinálták - Klagenfurt - volt egy szintén 728- as
600 000Km-el. Említettem, hogy nekem is 28-as moci dübörög, viszont nekem "csak" 140 000 Km van benne, erre Ő azt mondta: az még bejáratós.
Ekkor mosoly ült a szám szélére: hol vagyok én még a 440 000 Km-től:-))
Nem rég lett cserélve a fékem elöl (tárcsa+betét) és tegnap voltam túl egy olajcserén+szűrők cseréjén. Viszont jól esne ha egy újabb extrával bővülne a kocsim. Gondolkoztam ezen a hátsó rolón én is, de inkább más extrára gyűjtögetek, ráadásul szintén fóliás az autóm:-)))
köszi! az megfizethető ár, de annál több pénz, hogy a prioritás-listán hirtelen előrébb tudjam hozni ;-). Nem azért mondom, mert alkudozni akarnék, hanem csak a fontossági sorrend miatt azok között amikre esedékes költeni mostanában. Tudod, első a fék (az muszáj télen-nyáron), a futómű tájékán is körbe kell nézni, mert nagyok a kerekek, plusz a krómos díszlécek, stb. Roló nélkül még bírnom kell egy darabig :-), talán télen nem halálos, főleg, hogy fóliázva van za kocsi. De a lelkemnek jólesne egy újabb extra :-)))...
Igen az index dolog ismerős, nekem sem kattogott és nem jelzett vissza, de kívűl villogott. Monjduk ha minden elment a műszerfalról akkor más gond van, szokásos táp és test ellenörzés....másik óraegység, :-(
Nem terepjáró ez vazze:)))) Nem erre a vízmagasságra tervezték:)))
Ma egy 528i ben volt egy olyan, hogy minden elment a műszerfalról, index nem kattogott, nem jelzett vissza, de kint működött minden, csak bent nem volt róla visszajelzés. Leállításkor pedig világított a féklámpa.
Sajnos csak telefonos helpdesket tartottam, így nem tudom mi lett a vége. Nincs valami ötlet?
Ez nagyon jól hangzik, hogy csak ennyi a szivattyú:))))
megakirály vagy! vazz tudtod nélkül segítettél, mivel a kályhára is megy BUS vezeték, kimentem, levettem a doblemezboritást, kihúztam a stekkert belőle, és lám VAN minden!! klima, multikormány, órácska stb stb!! köszi!!
Vazz a vizes kalandomban megállt a viz a webastó tetejében a stekkernél és gondolom jól rövidrezárta a BUS vezetéket. Hogy lehet ilyen fasz helyre tenni azt a kályhát......
De már rájöttem mi a közös a rádióban meg a klimában meg a multikormányban, az a köcsög I-BUS ami a műszerfallal köti össze. Reseteltem vagy 20 percet, de semmi, modicolni kell mese nincs :-((
Rhantos: érdeklődésképpen: mit kóstál az elektromos hátsó roló, ill kell-e vmi extra a beszereléséhez?
MÁS: szükségem lenne faceliftes hátsó díszlécekre, krómos, PDC nélküli, használt, jó állapotú. Esetleg valakinek elfekvőben, vagy találkozott vki valamerre ilyennel??
25k teeee :-) Webastónál vedd meg a gyárit. Van egy állófűtés fórum, ott van egy csajszi, ott dolgozik, ő mondott nekem árat annó. Na majd visszakeresem az elérhetőséget.
Még mindig nincs multikormányom meg stb, hétvégén testpontok ellenörzése, tegnap egész este kutattam a wds-ben mi lehet közös pont a három nem működő dologban, van egykét tippem, ha nem jutok semmire akkor tudsz valakit aki modicol nekem?
Hibajelenség pont ez volt igen, reggel pont a februári -17 fokokban autó beindítása után csak fuvatot pár másodpercet és azonnal leállt. Mivel diagolni nem tudtam, webastonál sem akarták mert ők nem tudták mivel nincs közvetlen diag kivezetése ezért csak modicolni lehetett volna, vagy kiveszem és akkor közvetlen webasto diaggal. Na én kivettem, darabokra is szedtem és kitakarítottam, minden szart leellenőriztem és a legvégén próbáltam ki a keringető szivattyúját és lám meg se moccan, és égett bakelit szaga volt. csere, összerak, és nem volt gond a télen, persze -17 se volt már utána....
Én még nem néztem meg, de a MoDic azt írja, hogy rossz, és a kályha is kikapcsol a bekapcsolás után egyből. Csak az bosszant, hogy a doblemez mögött van, és ami a legrosszabb, hogy a másik oldalon van a szélvédőmosó szivattyúja, ami a mai nappal szintén megadta magát:(((
Akarok majd feltenni, csak ami van, azon még a 4:3-as navi van, az új 16:9-essel még nincs képem. A kocsi meg éppen nem túl tiszta belül, így nem akarok fotózni. Amint lesz időm, megteszem!
Meg volt dögölve teljesen ja. Csere után ment tökéletesen. Nyomni kell rá egy 12V-ot a stekkerére ha nem forog akkor csere, el sem engedi indítani a kályhát ha rossz.
Valahogy úgyrémlik a vezető oldalon lábtérben van egy nagyobb test pont nem? A helyzet az hogy tegnap a nagy esőben úsztam kicsit, de ma délutánig semmi gondja nem volt.
Vagy valami központi test. Testpontokat nem árt átnézni.
Rookie
Merész volt a Gabi, egyik ügyfél állítása szerint hasonló nagyságú vizen kelt át lassan egy 520iA-val, hát most csúnyán csattog a motor, valszeg hajtókar elhajlás esete forog fenn, remélhetőleg a főtengely megúszta.
Az tuti, hogy vizet szívott, mert a levegőszűrő, mint egy szivacs.
Urak, elektromos gondom van. Ma délután arra lettem figyelmes hogy az alap reverse rádiómon eltünt az óra, de a rádió működik.
Evvel együtt nem működik:
- klíma - vezérlő panel megy, levegőt fuj, klímagombon ég a led de se a ventit se a kompresszort nem kapcsolja be.
- multikormány gombjai egyáltalán nem,
- és nem kattog az index a műszerfalon, nem is jelez vissza de kívűl működik.
Minden más oké.
Összes biztit átnéztem, kesztyűtartóban és hátul is, minden jó. Sajnos wds-em épp kölcsönben van valakinél nemtom átnézni. Valami központi táp szünt meg.
Minap egy passatos rodeózott, elég keményen a gyereke meg az első ülésen a műszerfalra volt dölve. Elképzeltem egy csatanásnál, hogy a gyerek mitkap a légzsáktol. brrrrrrrrr
Amúgy én is ki vagyok akadva, mikor (pedig nem járok olyan nagyon lassan ám) kielőz meggondolatlanul egy kanyar előtt valaki (mivel ott van egyedül esélye, és márpedig neki gyorsabban kell mennie mindenkinél, hiszen neki 1.6-os benzines kemény japcsi spórgépe van) és amikor benézek a hátsó ülésre bármilyen gyerekülés nélkül ott ül két kicsi gyerek. Szal nem hiszem, hogy ez normális volna...
Sosem nyomom úgy a gázt, ahogy szoktam, ha gyerek van az autóban.
Most, hétvégén Cserkeszőlőn voltunk baráti társasággal és nálam is ült hátul (gyerek ülsében) egy 4 éves gyerkőc. Természetesen betartottam (nagyjából) a km/h-t, azért hozzá tenném, az is közrejátszott, hogy úton-útfélen trafipaxba botlottam.
Haza felé egy Omegás igen veszélyesen előzgetett és a km/h-t sem nagyon tartotta be, ami nem is lett volna nagy baj, de mikor megelőzött, akkor láttam, hogy hátul neki is ül gyerek (azt nem láttam, hogy mennyi). Ha magára nem is, de legalább a gyerekére (vagy ha nem az övé, akkor a máséra meg pláne) gondolhatna.
Lehet, hogy én vagyok egy kicsit elfogult abban, ha gyerek van a kocsiban, akkor lassabban menjünk.
Na igen, nehéz döntések ezek, nálam az ok 31éves és 50kg és nagyon imádom :-)) Vannak döntések amit meg kell hozni, mert ügye az életből csak egy van, egyetlenegy........ Épp e36-okat nézegetek, olyanom még úgysem volt.
Hétvégén, kölcsönbe volt nálam haver M5öse. Tudjátok hányan áltak mellém gyorsulgatni. És a poén az, hogy max 200le kocsik. De autópályán is puposkodtak páran. Viszont még én is meglepődtem, hogy MPower gomb után hogy megindultam 160rol. Óra szerint 280ig vittem, de baszki tovább nem mertem, pedig ment volna bőven.
Nekem is sír a szívem. Pedig én még azt sem mondhatom el, hogy azért, mert másra költöm. Hála a 25%-os EVA-nak, és még sorolhatnám, de nem teszem, mert akkor megint politikába fullad a fórum.
Mégegy költségkímélő megoldás a kis-átmérő-problémádra: ültesd rá! :-))
:-))) viszont lehet úgy alakul csatlakozom hozzád, mire összeáll autóm lehet mehet hasznaltauto.hu-ra, házvásárlás meg miegyebek miatt, és megint más fog vele jóljárni.....fenébe :-(
Okés, észben van, csak most jött négy alpina felgen, meg ez a lökös (már úgy nagyjából fent is van), meg egy doboz alkatrész, meg mostmár nyaralni is kéne :-) De mailban értekezhetnénk hogy mi lenne az elképzelés...
pont olyan van a felnin most amit vettem, mellégurítva a mostanihoz jóval kisebb :-(( Pont ezért dobom le, kell sajnos a 235/45 magassága. De azért köszi.
Nekem van négy Dunlop SP Sport9000-em, 2db még felnit sem látott, 2db ment kb 1500km-t (a miliméteres rovátka még megvan, tehát 98%-os), viszont 225/45 17. Ha érdekel dobj mailt.
Én a minap egy sötétített Mitsubishi galant-t ettem meg a kombi E46-tal. Még el is bambultam egy kicsit, de a kis traktor olyat tolt, hogy így is megettem. Aztán mögöttem dudált a fickó, gondolom nem bírt veszíteni... :-))
ismeretlenekkel én se nagyon szoktam, de mivel egy jó hangulatú találkozó után indultunk haza, egy kis bohóckodásnak nem volt rossz... (vörösvári út, 3 sáv, nyílegyenes - mondjuk ez utóbb eszembe is jutott: a különbség már úgy is szembeötlő volt, hogy egyet sem kanyarodtunk :))) )
Múltkor egy Fordos kezdett el velem hülyéskedni a Szerémi úton, nem mentem bele semmibe, hagytam, hadd cibálja az oroszlán bajszát a kisegér... :-)))
Nem elhanyagolható részlet, hogy nála hátul ült a kismama és gyerekülésben a pici baba, így aki ilyen helyzetben nem tudja tűrtőztetni magát, az nem igazán jogsi-képes... :-(
tegnap este egy mini streetracingbe csöppentem (na jó, több lámpás gyorsulás...)
az egyik ismerősöm nagyon nagyra volt a t-akárhányas volvojával és úgy gondolta, majd megmutatja.... hát alázás nem volt (utólag megnéztem és papíron nagyjából ugyanazt tudja a két gép), de igen jóleső érzés volt hallani, ahogy mögöttem csikorgatta a kerekeit, én meg szép csenben elhúztam mellette :)))
ezután próbáljon meg valaki érveket felhozni az elsőkerékhajtás mellett ;)) (természetesen 150+ LE kategóriában)
a hirdetés szövege sztem magáért beszél. ugy hogy ültem benne, és láttam elöben is, sztem cseppet sem tulzó. mit kivánjak? szerencsét vagy szerencsétlenséget az eladáshoz? :) gondolom szived fáj, agyad szurkol :SS
természetesen lehet a tiéd, legalábbis felölem, tekintve h te reagáltál elsöre a hsz-hez, és hogy nekem már van körben M-paketttem :))) (mondjuk E34-re, én azzal tolom ..:P) az öregnek van E39-e de mivel öt nem érdekli ez, és most eladó a gép, azért linkeltem be, mert tudom h ti is mindenki rá vagytok kattanva az M-es cuccokra. (akárcsak én :)) szoval sok sikert kivánok hozzá, remélem összejön ! a jösz nekem vmivel-t akár el is fogadhatom, :) mondjuk egy söröcske formájában :PPP
Igen rémlik, törtem is az agyam mi van ott a mogyoródi sarkán a xiv. kerben. Fejegység nem különösképp izgat, lökös érdekelne csak, feltéve ha djzolko nem tart rá igényt (ha nem és összejön akkor jövök neki valamivel :-). Persze kérdéses a lécek, ködlámpa stb apróságok még hozzá.
Sajnos bekövetkezett, hivatalosan is meghirdettem a gyönyörűségemet. Kérlek nézzétek meg a linket, ha hasznos észrevételetek, tanácsotok van az eladással/hirdetéssel kapcsolatban, szívesen veszem!
Nem tudom, hogy Te voltál-e, de volt vmi Laci asszem....... :-) Emlékeim szerint elég abba a LL01es is, de a gyári 5W-30as rendelkezik LL04el természetesen.
előleget vagy foglalót kér, vagy valami más mesével csal ki pénzt, azután eltűnik.
el sem képzelnéd mennyien fizetnek ki nem is kevés pénzt, akár látatlanban is, egy nagyon jó vétel reményében. és egy 99es 30d-ért 2 misi egész jónak (lenne) mondható...
simán lehet, hogy a most "menő" internetes átverés/lehúzás egy példányát találtad meg. legalábbis kisértetiesen hasonlít a bevett technikára (családi okok, alacsony ár, lopott kép, stb...)
Ezt az 530i-t sokáig nézegettem és sokat gondolkoztam, hogy lecserélem a mostani 528-at erre, azonban, a manuál klíma és az autómata váltó "lebeszélt" róla.
ez annyira jól felszerelt, hogy csak tévedés lehet az automata klíma hiánya. Amikor rendelte a Fritz és ikszelte az extrákat kifogyott a toll, vagy a rendelésnél a fax lehagyta a sort. :-)))
Egyébként az automata klíma az autóban egyébként is vicc egy épület automata klímához képest. Szerintem a pl. multikormány százszor fontosabb extra. Az E34-ben manuális klímám volt, soha semmi bajom nem volt vele, attól meg nem esett le a gyűrű a kezemről, hogy a ventikapcsolót néha másik állásba helyeztem.
A beállított hőfok az automata klímánál sem eredményez nagy változást, főleg szeretem a vezető oldalon 16, a másik oldalon 32 fok párosítást, ahol a newrich vállalkozó azt hiszi, hogy neki jó hideg lesz, a zasszony meg majd megfől a levében, elfelejtve, hogy az egész autó beltere nagyjából 4 légköbméter. :-)))
a következő E39-em hasonló 530 lesz, világos (lehetőleg világosszürke, de üsse kő, lehet vaj) bőrbelsővel, fekete vagy nagyon sötét kék vagy zöld külsővel, és manuálváltóval :-)))
(Most más kereskedés áruéja mint régebben, akkor óbudán volt)
Még nem, de tervezem, hogy feltöltöm az e39.hu-n a galériámat, mert azért lassan autóformája lesz a kocsimnak :-))), csak valakinél hagytam a digicamemet :-(
Ellenben fajtalankodásra kényszerített a pohártartó, mert nekem ott van jobb oldalt az utólagos telefontartó bumsztli....
Ami nem is lenne baj, mert végül is be tudtam erőltetni mellette, igen ám de kihagytam a az anyaként funkcionáló szerelési segédanyagot, így a pohártartó most meg nem jön ki.
Hogy kell leszedni a telefontartót...?
Csak ez a megoldás, de nem akarom roncsolni, mert amúgy a régi telefonomhoz pont jó, és néha azt is használom éjszakai beszélgetésekre, és így legalább ahhoz nem kell töltő :-)))
Azért annyira nem rossz az. Igaz én 30eFt-ért gyártom mostmár sorozatban.
Igaz az is, hogy nem mindent hoz, pl érdekes módon az E34 EDC1.2.3 vezérőt nem tudja olvasni (525tds), de az E39-et ami HDK-s (újabb verzió) azt már igen. Lámpamodult megint csak olvas, meg sokmindent. A liveDATA E38-on teljesen okésan ment mind motorvezérlő mind autómata váltó esetében, akár Botsinkai 750es-én akár Jolet-én, igaz a motorvezérlőt nem tudja a 750-nél, de minden mást igen.
A gyárival persze nem fogja felvenni a versenyt, de az ára sem az a potom XXX-milla ugye. Arra, hogy tudd mi a gond ha megáll a verda, szerintem nagyon megfelel, pl a BOSCH KTS550 nem igazán szereti a BMW légzsákhibát olvasni/törölni, ezzel meg megy rendesen....
Amúgy érdekelne a haverod milyen magyar cuccost is használ diagra ami perfekt, mert én még nem láttam olyat élőben, ami a gyárin kívül tényleg mindent korrekten olvasott/logolt/törölt...
Lemezt küldöm még a héten, holnap eljutok póstára.
Egy fillért sem adnék érte, egy pöcs. Crackelt progi nagyon bajos, közel sem tud annyit mint a "gyári" de szerény véleményem szerint az se nagy bumm. Mikor behalt a jeladós csúcsom csak annyit röfögött hogy error... de hogy mi azt már nem irta. Haverom tök általános obd diagja egyböl MAGYARUL kiköpte hogy jeladós csúcs hiba, meg az airbagre hogy foglaltság jelző hiba és tényleg az volt. Na azzóta nekem már valamelyik fiók alján pihen a cs interface.
Egy közönséges általános obd diag interface gyorsabban és kimerítőbben nyomja a live datát, logol, stb stb, sőt van már bmw-hez való bővített utasításkészlet.