Úgy éreztem, szükség van még itt egy új fórumra amely egyik legkedveltebb gyümölcsünkkel a nemes és még nagyobb hírnévre hivatott igazi Magyar csemegeszőlővel foglalkozik.
Ugye hogy ugye?? ;-)) Igen.. Ez a cucc jól működik!! Ebben a hónapban állok én is neki .. Egy új Német fajtát szaporítok fel kicsit... Teljesen rezisztens és korai borszőlő fajta, csodás tulajdonságai vannak!!
Előfizető vagyok Én is!A címlap alapján nagyon lelkesen vetettem bele magam a cikkbe! Nem kommentálom! Röviden annyi: szomorú vagyok és csalódott! Mást vártam!
Helló nagyon tetszik a fajta szinte hihetetlen hogy ilyen is terem !! szeretnék kérni belőlle ha lehet oltanák itthon is ilyet köszönöm előre is ! cserébe tudok ajánlani piros sasszlát szép nagyon !!
A Halhólyag, ami házikertekben is több helyen országszerte fennmaradt, kisebb bogyójú, (nagyon)késői érésű, 130 szinonim névvel (amelyek között gyakran sok más fajtával átfedések vannak...).
Piros kecskecsöcsű, túlterhelve már éretlenül elrothad, optimális terheléssel akár februárig is eltartható (padlás/pince/spájz) Rosa Menna di Vacca (Piros kecskecsöcsű).
Igen, ez így van. A SZIE Genetikai Tanszékének vizsgálatai alapján még több fajta esetében is azonosításra kerültek a valós szülők (és nem azok, akik eddig a papírforma szerint voltak) :)
Jelenleg egy szőlőfajta esetében a DNS-ujjlenyomat azonosítás (7-8 primer alapján), igazából már "könnyed" rutinvizsgálatnak számít. Bárki kérhet ilyen típusú fajta-azonosítást, nem egy horror összeg.
Ezzel egyértelműen lehet azonosítani egy fajtát az év bármely szakában, persze ne feledkezzünk meg a klasszikus ampelográfiai bélyegek figyelembe vételéről sem, a kettő együtt a biztos!
A darázs egy külön téma. Tavaly januárban tartósan -10 alatt volt a hőmérséklet és nálam -19 volt a leghidegebb. Szerintem ez sok lehetett nekik, jócskán megritkulhattak, mert egész évben alig lehetett őket látni, míg előző évben zacskózni kellett a fürtöket ellenük. Most decemberben és januárban a leghidegebb (nálam) csak -5 volt, ezért szerintem invázió várható darázsból és mindenféle rovarból, továbbá (sajnos) a gombák is szépen áttelelhetnek.
Kedvenc időtöltésem a leszüretelt szőlők között sétálgatni, nézelődni és a kint felejtett szőlőfürtökből kóstolgatni. A küllemre kicsit furcsa szőlőszemek kitűnő ízt és aromát is tartalmaznak. Idén új ízre leltem. Teljesen az érett csipkebogyó ízt éreztem töppedt Saszla és Zalagyöngye szőlőknél. Nem tudom, hogy mi okozhatja? Apropó, ki hogyan védekezik, ha szedéskor véletlenül rajtafelejti a tőkén a fürtöt? A fedőknek hagytam- Édesapám. Annyira jajgatott, hogy nem volt szívem levenni- Apóssom.