Ma ahogy hazaértem a munkából behúztam a kéziféket, ami reccsent egyet aztán elég könnyen jár azóta... és nem is igazán fog. Mit gondoltok mi lehet? A bowden szakadhatott el? Remélem csak ennyi lehet, holnap elviszem egy szerelőhöz. Szerintetek mennyibe fog fájni?
A Loctite -nak van olyan rögzítő pasztája ami hézagpótlásra tökéletes (pár tized mm -ig) meg leht "szorítani" vele ilyen kotyogásokat anélkül, hogy véglegesen beállna a dolog.
Azaz utána is mozog (nem ragasztja össze) de nem fóg lógni!
A nevét ne kérdezd, mert nem jutott eszembe, de dolgoztunk már ilyennel és jónak bizonyult.....
Bármelyik opel szervízben, a szett hétezer egynéhányszáz forint, a javítás kijön egy huszasból!
Érdemes velük javíttatni, van benne rutinjuk.....
Egyébként egy fránya kis műanyag persely szokott megkopni, azt cserélik egy minőségibbre (sajna az eredeti szériahibás volt), de ehhez nagyon szét kell borítani az alját, hogy hozzá lehessen férni!
Inkább ne a motor egye, mert akkor jó esélyed van hogy hengerfejes.
De nem kell megijedni, valószínűleg valamely cső csatlakozásnál enged, vagy valami kicsi hajszálrepedés a a műanyag hűtőn is elegendő.
Sajnos itt olyan kevés víz megy el, hogy hamar el is párolog ezért nehéz észrevenni.
De a szivárgás helyén a fagyálló hagy nyomot, szóval keresgélj figyelmesen.....)))
A kiegyenlítő tarályon van jelzés a max. szintnél!
Egyébként majdnem biztos jel lehet, ha a kiegyenlítőtartályban a hűtővíz olajos, olaj pöttyök úszkálnak rajta. Na ekkor lehet kezdeni aggódni.....(((((
A bal oldali tükröm 90 km/h felett, illetve úthibáknál kicsit mozog, állóhelyzetben stabilnak tűnik viszont gőzöm sincs hol lehetne rajta valamit is meghúzni, valakinek van ötlete?
Egyébként a februári szívműtét ( szelep szorulás ) óta semmi gond nincs az autóval ( kop-kop). Fogyasztás vegyesben 6.5 , Z14XE-nél sztem elfogadható, időnként rakom bele a spurit is, bár lehet csak mentális hatásai vannak.
Ha jobban megnézed van rajta jelöltés fél fölött valahol. Ha jól rémlik rá is van írva (cold)-szóval a szint hideg motornál max addig lehet.
Lehet hogy valamelyik cső csatlakozásnál szivárog érdemes átnézni hátha meglátod a nyomát. Meg az sem mind1 mennyi idő alatt ment le a szint mert ha 1 nap alatt az problémás de ha mondjuk 1 év alatt akkor nem gáz.
egy kérdésem lenne: corsa c-ben (1000res) a hütövíz a táguló tartályban vagy mi a csuda a pontos neve abban meddig szokott lenni a víz? mert nekem épp csak az alján van egy pici...:S eheti a vizet a kocsim? ez minek az elözetes jele?
Bár nem nagyon értek a benzineshez de úgy tudom h a 60le változat az sima központi injektoros a SE 82le és hengerenkénti injektor. Mind 2 8 szelepes elvileg. Szóval a motortömb szerintem azonos.
Szörnyen kopog az enyém is. Kb. 1 éve cseréltettem benne a jobboldali stabilizátort, amitől kicsit jobb lett, de rossz úton utálatos hangja van, most egyetlen megoldás, ha az AC/DC-t csutkára tekerem :)
Komolyra fordítva:
- próbáltam megtalálni a kormányműnek azt a részét, amit írsz, hogy megmozgatva érezhetően lötyög, de sajnos műszakilag teljesen hülye vagyok, így nem sikerült megállapítanom. Miről lehet tudni, hogy nem a lengéscsillapító, vagy a toronycsapágy (?) miatt kopog a futóművem?
- meg tudod adni a pontos megnevezését a javító szettnek - esetleg cikkszámát? Még a stabilizátor csere előtt a gyöngyösi Opel szervíz 70e Ft körüli összegről beszélt valami perselyezésről, úgyhogy olcsóbb megoldást választanék.
- hány km-t mentél, amióta cseréltétek, és azóta mik a tapasztalataid?
Picit OFF, de ezért nem akartam új topic-ot nyitni.
Szeretném megkérdezni, hogy Corsa B esetén milyen alkatrészekben különbözik a C14NZ és a C14SE motorok? Átalakítható egyik a másikká? Az egész blokkban nem különböznek, ugye? Milyen költségekkel jár(hat)?
Nah a probléma megoldva :) Lebontottuk a teljes lököst, kicsit jobban féltem tőle, de semmi ördöngösség nem volt benne, adja magát az egész... de azért jó, ha van egy plusz ember segítség gyanánt.
Hi!Kinyitod a géptetőt,és a sárvédőperem mellett vannak(13-as racsnis v csillagkulcs) Én crovával csináltam,főleg az ajtózsanérnál(ott csak a legfelsőt) És még a hűtőrácsnál a lámpához közelebbi 2 csavart(8-as kulcs asszem)Hogy az is engedjen kicsit.
Soha nem csináltam még ilyet viszont érzek magamban annyi műszaki vénát, hogy ki tudjam venni. Ha ezt egy kicsit részletesebben kifejtenéd megköszönném :) mondjuk, ha a 2-es megoldási javaslatodat nézzük.
Akkor pontosan hol is találom ezeket a csavarokat? a színre fújt csavarokról írtál? az ajtópántnál egyetlen egy ilyet találtam, viszont volt másik kettő fém színű érdekes fejjel sztem annak a meglazításához nincs is szerszámom...
Szia! Szerintem 2 módszer van a kiszedésre. 1.lökhárító megbontása után a lámpa kibuktatása 2.az első sárvédő rögzítőcsavarjait kitekerni felül és az ajtópántoknál lévő felsőt. utána könnyen kijött nekem is(véleményem szerint egyszerübb is). Üdv.
Már hetek óta próbálok rájönni, de egyszerűen nem sikerül... Valaki meg tudná nekem mondani, hogyan tudom kiszedni a lámpaburát a Corsámból? Projektoros lámpám van és a helyzetjelzőm(beloldal a refi alatt) kiégett. Ha felnyitom a motorháztetőt akkor kézzel nem férek hozzá ezért gondoltam kiveszem a búrát és akkor majd talán sikerül, de ez se egy könnyű feladat. A sima H7-es izzó apró ügyeskedéssel még megy, de most ezét szervizbe márpedig nem fogom vinni az autót. Ennek az égőnek pontosan mi lehet a típusa szerintetek?
Ameddig jutottam. Felül két csavart kicsavaroztam aztán éreztem hogy még vmi fogja így felemeltem az autót és láttam, hogy még lentről is fogja egy csavar, nah azt némi ügyeskedéssel kicsavaroztam. A lámpabura ekkor már szépen lötyögött a helyén, de a lökhárító felfogja még a lámpabúra peremét és egyszerűen nem tudom kiemelni a helyéről. Le kellene szednem a komplett elejét az autónak? de még is hogy? Tud vki nekem segíteni?