Tudod, akiket kinn lehetett látni a Margitszigeten, bizony lehet rájuk férne egy kis idő a börtönben. Nem hinném, hogy azok az arcok "hasznos tagjai" lennének a társadalomnak, sokat veszítenénk velük, ha pár hónapra kiesnének a "munkahelyükről". :))
Támaszd alá azt, hogy a kriminalizáció miért jobb, mint a legalizáció a társadalom szempontjából, közegészségügyileg, gazdaságilag, jogilag és egyénileg, a jelenlegi fogyasztási statisztikákból kiindulva.
NEm az a lényeg, hogy hány került börtönbe, hanem az, hogy van rá esély, hogy oda kerülsz. Érted kikapsz egy vaskalapos fatökű bírót, aki veled akar példát statuállni, és már kapsz egy szép kis büntit.
Ha meg pont én kerülök dutyiba, akkor az nem vígasztal, hogy előttem nem sokan voltak benn.
Leültetni nem sokat, de az esetek 80%-ában az eljárás fogyasztásért, fogyasztó ellen irányult. Ha jól emlékszem ez négy vagy ötezer főt jelent, de utána lehet nézni a neten.
Ha pedig elkaptak, akkor ott lóg a fejed felett, hogy fél évig kéthetente járnod kell elterelésre, amit igazolnod kell, ha elhagyod a várost, ahol laksz azt igazolnod kell a felügyelődnél, ha a hat hónap alatt elkapnak másodszor is, akkor pedig fuccs az elterelésnek, jön a vádemelés.
Ez azért nem az a korlátlan szabadság. És nemcsak 14 éves gyerekekről van szó, hanem 20-30 éves felnőttekről is. A kettőt minimum külön kell választani, hogy a felnőttek jogait ne a gyerekek védelmére hivatkozva korlátozzák.
Ezt egy másik kendermagos topicba írtam, de szerintem itt is megállja a helyét.
"Gyerekek, itt most nem arról van szó, hogya füvezés egészséges-e vagy káros, vagy egyikse. Itt arról van szó, hogy ha elszívsz, egy füves cigit, akkor ne kapjál 2 évet érte. Senki nem mondja, hogy "Gyere haver szívjál füvet, mert ez kurva jó". Itt annyit mondanak, hogy "Ha szívtál, akkor legalább a zsaruk ne vigyenek be."
Képzeld el, hogy a gyerek 16-17 éves, elmegy bulizni egy haverjához, és ott valakinél van egy ganja. A fiad/lányod kíváncsi, minden tiltás ellenére kipróbálja. A gyereked is beáll a sorba, és ő is elkezd pöfékelni. Ekkor, kopogás hallatszik. A rendőrség az, mivel a szomszéd Mari néni kihívta a zsarukat mert, hogy hangos a zene. Rendőrök jönnek, megérzi ka fűnek a szagát, megtalálják a csikkeket. A gyereked, és a haverjai mennek az örszobára, eljárás indul ellenük stb...
És lehet, hogy a gyerek további élete megy tönkre, csak azért mert egyszer kipróbálta."
Addig nem próbálkozom (feleslegesen minek), amíg le nem írod, hogy egyetértesz azzal, hogy legalizálni kellene a drogokat, ha ez a társadalom javára válna.
Figyi, hányszor kell még elmondanom, hogy nem a fogyasztót büntetném? A terjesztés és a legalizálás elleni fellépést támogatom még ennél keményebben is!
No, akkor innen induljunk ki. Aki több éven keresztül, rendszeresen fogyasztja, annak bizonyára oka is van rá. Ti meg a bármilyen okot akarjátok börtönnel meg pofonokkal orvosolni. Naccerű!
De az mégsem ugyanaz, mintha minden butikban lehetne kapni. És a terjesztő tisztában van vele, hogy kockázatos dolgot művel. Azért a rendőrség is dolgozik, szerencsére!!! ;))