Keresés

Részletes keresés

carl solomon Creative Commons License 2009.03.18 0 0 448
Na, úgy azért érthető.
Előzmény: ganesa13 (446)
barka Creative Commons License 2009.03.18 0 0 447

"Engem abszolút nem izgat Székelyföld autonómiája, sőt."

 

Ez a baj, hogy téged - és még sokakat sajnos - nem érdekelnek az olyan fontos magyar ügyek, mint pl. az autonómia. Én a helyedben sírnék, és nagyon szégyellném magam.

 

"A többi viszont egyre inkább rendben van/lesz és ez a lényeg, számomra."

 

Mi van rendben?!

Áltasd csak magad tovább, így legalább nem kell gondolkoznod.

Romániában semmi sincs rendben a magyar kisebbséget illetően. Még egy nyomorult, önálló egyeteme sincs a 1.5 millió magyarnak! Illetve ami van, azt is nagy kínkeservekkel Tőkés érte el, de a Bolyait még mindig nem kapta vissza az erdélyi magyarság! És ez a lényeg, ezeket kell szóvá tenni mindenhol és ezekért kell küzdeni, amíg vissza nem adják!

 

Előzmény: carl solomon (433)
ganesa13 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 446
Fele-fele.
Előzmény: carl solomon (443)
barka Creative Commons License 2009.03.18 0 0 445

Basescu, igazi bizánci-balkáni stílusban ismét hazudozik, "jó" román politikushoz illően magyarázza a bizonyítványt, miközben támadja a magyar köztársasági elnököt. Bravó!... :((

 

http://index.hu/kulfold/2009/03/17/basescu_solyom_nem_tartja_tiszteletben_a_roman_alkotmanyt/

 

Le a román elnyomással!

Le, ezzel a sunyi, bizánci tipusú román demokráciával!

Le a soviniszta és magyarellenes román politikával!

 

 

Állományjavító Creative Commons License 2009.03.18 0 0 444
..
Előzmény: ganesa13 (442)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.18 0 0 443
Empirikusan vagy racionálisan?
Előzmény: ganesa13 (442)
ganesa13 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 442
Mindent lehet. De azt állítani, hogy az erdélyi, magyar többségű megyék elmaradottak volnának, főleg romániai viszonylatban, enyhén szólva, meglepő.
Előzmény: carl solomon (441)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.17 0 0 441
Ravasz kérdés, megfingatja az ismeretelméletben járatlant, hiszen tényleg egy vaskos dilemma, hogy az általad firtatott tudás vajon empirikusan-e avagy racionálisan (vegytisztán, figyeltem!) szerezhető-e meg.
Felezni lehet?
Előzmény: ganesa13 (440)
ganesa13 Creative Commons License 2009.03.17 0 0 440

inkább azon iparkodnának, hogy ne a harkovi rész legyen románia egyik legelmaradottabb vidéke

 

Ezt olvastad valahol, vagy a saját kútfejedből merítetted?

Előzmény: carl solomon (433)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.17 0 0 439
Öreg, nekem erősen úgy tűnik, hogy ott, pár árnyékszékelyt kivéve sokkal normálisabb emberek élnek, mint itt. Képzeld, nekik még Orbán sem kellett!
Ismerősöm mesélte, hogy Kolozsváron a Bulgakovból úgy baszták ki a hatvannégyvármegyés szarkeverőket, mint macskát a hóra.
Szóval ha kedveled azt az országot, akkor könyörgök: ne segíts nekik! Te ne.
Előzmény: Törölt nick (435)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.17 0 0 438
Blabla. Dógozni kell. Röhej, hogy erre a románok már rájöttek, mi még nem.
Te és a hozzád hasonlóan gondolkodók még mindig a köldöküket bámulva révednek el valamiféle tán sohasem volt dicső nagyságba, miközben a környékünkön szinte már mindenki röhög rajtunk. Kicsit olyan vagy, mint a félimpotens, amikor adja az érzékit. Lehet ilyesmit csinálni, csak ugye ha az emberfia évtizedekig nem bizonyít (mert vagy tán egészen az inkább :-)), akkor előbb-utóbb fetrengve kiröhögik. Nem kéne abbahaggyad már ezt a balfasz kérkedést?
Előzmény: Törölt nick (434)
Dua Creative Commons License 2009.03.17 0 0 437
Mindig tehetségesebb politikusaik voltak, mint nekünk.
Előzmény: rece fice (431)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2009.03.17 0 0 436
a román testvéreitek. neylonkák ők is, csak más nyelvet beszélnek.
Előzmény: Törölt nick (425)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.17 0 0 433
Engem abszolút nem izgat Székelyföld autonómiája, sőt.
A többi viszont egyre inkább rendben van/lesz és ez a lényeg, számomra. A székelyek meg követelőzzenek, bár ha e helyett inkább azon iparkodnának, hogy ne a harkovi rész legyen románia egyik legelmaradottabb vidéke annak nagyobb haszna lenne.
De mondom, ő dolguk.
Előzmény: Törölt nick (432)
rece fice Creative Commons License 2009.03.17 0 0 431
Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit
L88

Átlagban minden tíz évben egyszer.

George Jonas, kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munka etikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jónás, negatív példaként, a világ összes államai közül, Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a Balkán háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét Bulgáriát, és ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől, Bulgáriától.

2. Semmibe vette az Osztrák Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a Szövetséges hatalmaknak nagyobb esélye van a győzelemhez, titkos szerződést kötött az Antant hatalmakkal, és 1916 - ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az Antant hatalmakkal kötött szövetségeset és békét kötött a Központi hatalmakkal (Bukarestben)

4. Megszegte a bukaresti békét és a Monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot.

5. Elárulta a Szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára által, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért, 1940 - ben visszaadta Erdélyt Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a Tengely hatalmakat, átállt a Szövetségesekhez és ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.
Jonas szerint, Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.

(George Jonas: "Beethoven's Mask" ("Beethoven álarca") c. könyve 2005 - ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

Kaslik Péter, cambridge, Ontario, Kanada
barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 430

A pofátlanságnak is van határa, de nem a román politikusoknál. Itt éppen az a Popa nevezetű demokrata-liberális(!?) román politikus vagdalkozik, akinek pártja éppen szellemi irtóhadjáratot vezet a magyarság ellen. Tőkéséknek meg az a dolga, hogy rámutassanak az ilyen egyértelműen soviniszta és magyarellenes román hatalmi húzásokra. Tehát Tőkésék nagyon is jól teszik, ha felszólalnak a magyarság érdekében, mert egyszerűen felháborító, hogy egy EU-s tagállamban ennyire brutálisan, szinte diktatórikus módszerekkel, még mindig lehet kisebbségellenes politikát folytatni.

 

"Támadják Tőkést és Sógort

 

Ultranacionalistának nevezte Tőkés László és Sógor Csaba Európai Parlamentben tett némely nyilatkozatait Nicolae Vlad Popa demokrata-liberális EP-képviselő sepsiszentgyörgyi kampány-sajtótájékoztatóján.

 

A brassói politikus újabb mandátumra pályázik, és a Kovászna, illetve Hargita megyei románok képviseletét is vállalná, irodát nyitott a háromszéki megyeközpontban, és mint kiderült, számít a román közösség szavazataira. Kifejtette, Tőkés és Sógor hetente felveti az EP-ben az Erdély-kérdést, beszédeik ártanak Románia megítélésének. „Nem lehet a mai Európában olyan kérdéseket előásni, mint a területi autonómia, hiszen ilyesmi már nem létezik" — fejtette ki. Éppen ezért az egyensúly jegyében tartja fontosnak az itteni románok képviseletét — hangsúlyozta, és leszögezte, nem mond igazat, aki azt állítja, nem éri hátrányos megkülönböztetés a két, többségében magyarok lakta megyében élő románságot.

 

Farkas Réka

Háromszék"

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=49232

 

barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 429
"Támadják Tőkést és SógortUltranacionalistának nevezte Tőkés László és Sógor Csaba Európai Parlamentben tett némely nyilatkozatait Nicolae Vlad Popa demokrata-liberális EP-képviselő sepsiszentgyörgyi kampány-sajtótájékoztatóján.

A brassói politikus újabb mandátumra pályázik, és a Kovászna, illetve Hargita megyei románok képviseletét is vállalná, irodát nyitott a háromszéki megyeközpontban, és mint kiderült, számít a román közösség szavazataira. Kifejtette, Tőkés és Sógor hetente felveti az EP-ben az Erdély-kérdést, beszédeik ártanak Románia megítélésének. „Nem lehet a mai Európában olyan kérdéseket előásni, mint a területi autF>http://erdely.ma/autF> 

barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 428

Megelőztél, de azért beírom, mert én is szerettem volna erről hírt adni.

 

Ma hallottam a Duna-tv híradójában, hogy egyes román lapokban olyan cikkek jelentek meg, amelyek elítélik a román hatóságok Sólyom Lászlóval szembeni, meglehetősen primitív akadékoskodásait. Ez becsületükre legyen mondva.

Ezzel együtt semmi okunk nincs az ujjongásra, mivel Romániában továbbra sem biztosítják a magyar közösség megmaradási feltételeit, azaz a kisebbségi jogok törvények biztosította garanciáját...

 

Előzmény: carl solomon (427)
carl solomon Creative Commons License 2009.03.16 0 0 427
Höhö, ez így jó is, a Noua Dreapta megtalálja a maga párját a kurucinfósokban, semmi baj, amék pusztul kész haszon. :-)

Na, de itt egy kis válogatás a román lapokból, amiből kitűnik, hogy lassan már ők is normálisabbak, európaiabbak, mint mi:

Sólyom Lászlót összetévesztették Isten ostorával
Szerencsétlennek és kínosnak minősítette hétfőn a román sajtó a helyi hatóságoknak azt a döntését, hogy nem adtak leszállási engedélyt Sólyom László magyar köztársasági elnök repülőgépének március 15-én Marosvásárhelyen. Bukarest úgy reagált a látogatás hírére, mint egy posztszovjet diktatúra, feledve, hogy „a XXI. században vagyunk”.
MTI| 2009. március 16.| 15 komment

A hétfői mérvadó bukaresti lapok zöme kommentárt is szentelt a magyar államfő látogatásának. Az Evenimentul Zilei című napilap úgy véli: a román hatóságok – „feledve, hogy a XXI. században vagyunk” – összetévesztették Sólyom Lászlót „Isten ostorával”, és egy banális fordítási hiba miatt minősítették úgy, hogy látogatására nem a megfelelő időpontban kerít sort. A lap megjegyzi: senki sem annyira naiv, hogy azt képzelje, a magyar politikusok nem álmodnak még mindig Nagy-Magyarország újraegyesítéséről.

A román hatóságok azonban nevetségessé váltak – főleg az Európai Unió többi tagállama vezetőinek a szemében – azzal, hogy a magyar revizionizmus ellen „karóval küzdenek”. A szerző szerint az ilyen brutális magatartás teszi lehetővé, hogy a magyarok életben tartsák Nagy-Magyarország álmukat, abban reménykedve, hogy eljön majd a megvalósításához kedvező politikai légkör.

Az Adevarul című napilap kommentárjában kínos ürügynek nevezte a román félnek azt a kifogását, amely szerint Sólyom katonai repülőgéppel érkezett volna Romániába. Semmi szokatlan nem volt a magyar államfő kérésében – írja a lap –, hiszen általában minden államfő repülőgépe katonai gépnek számít. A lap szerint Bukarest sértődötten és mereven válaszolt, ahogy a volt Szovjetunió térségének egyes önkényuralmi rendszerei szoktak.

Az újság szerint a román álláspontban nyoma sem volt a civilizált, EU- és NATO-tagállamokra jellemző fesztelenségnek és derűnek, amellyel ez utóbbiak általában rendezni szokták a kényes történelmi kérdéseket – olvasható az Adevarulban.

A Cotidianul című napilap szerint a román hatóságoknak ismét sikerült okot adniuk a romániai magyaroknak arra, hogy áldozatként tüntessék fel magukat. A lap szerint az önkormányzat szónak a szó szerinti román fordítása (autoguvernare) valóban szemtelenség, de más diplomáciai utak is alkalmasak lettek volna e provokáció elleni tiltakozásra.

A lap kommentátora Göncz Kinga magyar külügyminiszter nyilatkozatára utalva – amely szerint a történésekben szerepet játszhat a romániai elnökválasztási kampány is – elképzelhetőnek tartja, hogy nem a román külügy, hanem az elnöki hivatal áll az ügy mögött.

Traian Basescu államfő kétélű fegyvert forgat, amikor román nacionalista szavazatok megszerzésének reményében nacionalista témával lázít, hiszen ez egyrészt elvonja a figyelmet a gazdasági válságról, másrészt pedig „szegénységből táplálkozó etnikai konfliktusokat” szülhet Romániában. A lap szerint hasznosabb lett volna, ha a román államfő magyar kollégájával együtt utazik Székelyföldre, és ott a helyszínen intéz üzenetet a romániai magyarokhoz.

A Gandul című napilap cikkírója is szerencsésebbnek tartotta volna, ha Basescu is a Székelyföldre utazik. A cikkíró megjegyzi, hogy Sólyom egy szót sem ejtett a területi autonómiáról, így a román hatóságok azt a látszatot keltették, hogy aránytalan választ adtak a híresztelésekre. Ezzel ők maguk kreáltak valós ügyet a területi autonómiából, amelyet eddig csak a magyar vezetők fújtak fel szavazatszerzés érdekében – olvasható a Gandulban.
Előzmény: Törölt nick (425)
óvárutca Creative Commons License 2009.03.16 0 0 426

Mocskos románok! A Kárpátoktól ide lószar sem volt az övék vagy ősi román...

És egy nagy francot ők az urak Kolozsváron!

De jó volt látni a tömeget Székelykeresztúron és Sepsiszentgyörgyön is, és láthattuk, hogy ez a terület magyar!!

Brassó környékén viszont már más a helyzet, ott románok is élnek, de az előbb említett helyeken nem, vagy csak betelepítve, és kevessebben, mint magyarok!

Előzmény: Törölt nick (425)
barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 424

Nagyon szórakozik velem a technika ördöge. Ha ez sem sikerül, feladom... :)

 

Na, valami ilyesmire gondoltam, amikor a magyar politikusok megalkuvó és következetlen politikáját említettem...

 

"Csakhogy Basescu már készül az idei elnökválasztásra, és szüksége van az időközben a parlamentből kibukott nagyromániás választók szavazatára is

 

De nemcsak az övékére, hanem az RMDSZ ingadozó politikájából egyre jobban kiábránduló székelyekére is. Az utóbbi időkben a román elnök többször is megfordult a székelyek között, és ez nem véletlen. A tét, hogy tudatosítsa az RMDSZ-ből kiábrándultak számára: bizhatnak benne, törődik velük, még akkor is, ha egyértelműen kiáll az ország integritása mellett."

 

Forrás: http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=49383

 

Persze ez sem megoldás, de nagyon jól szemlélteti, hogy ki a nevető harmadik. Én azért azt tanácsolnám a magyaroknak, hogy ennek ellenére se szavazzanak Basesura, mert ravaszabb ez az ember 77 rókánál, és a „magyar kérdésben” egy követ fúj a többi román politikussal...

 

barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 423
Hát valami itt nagy>Na erre g>"Csakhogy Basescu már készül az idei elnökválasztásra, és szüksége van az időközben a parlamentből kibukott nagyromániás választók szavazatára is.

De nemcsak az övékére, hanem az RMDSZ ingadozó politikájából egyre jobban kiábránduló székelyekére is. Az utóbbi időkben a román elnök többször is megfordult a székelyek között, és ez nem véletlen. A tét, hogy tudatosítsa az RMDSZ-ből kiábrándultak számára: bizhatnak benne, törődik velük, még akkor is, ha egyértelműen kiáll az ország integritása mellett."
http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=49383Persze az sem megoldás, hogy most dacból Basescura szavazunk, de a helyzet nagyegy követ fúj a többi román politikussal...

Előzmény: barka (422)
barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 422

"Csakhogy Basescu már készül az idei elnökválasztásra, és szüksége van az időközben a parlamentből kibukott nagyromániás választók szavazatára is.

De nemcsak az övékére, hanem Forrás:

barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 421

Ja, és még egy nagyon fontos dolog, amit majd' elfelejtettem...

 

Az anyaországi- és az erdélyi magyar politikusoknak is, félre kellene tenniük a kicsinyes, megalkuvó politizálásukat és igenis, az EU-ban és a világ minden fórumán tiltakozniuk kéne mind a románok, mind a szlovákok hazugságai ellen, miszerint ezekben az országokban meg van oldva a kisebbségi kérdés.

 

Hát nincs megoldva, még közelről sem! Sőt, ebben a két országban (persze a többiek is megérik a pénzüket) egyre fokozódik a kisebbségekkel szembeni ellenségeskedés, ami egyszerűen tűrhetetlen egy EU tagországban. Az erdélyi- és az anyaországi politikusok játszi könnyedséggel, adatok tömkelegével (sajnos van belőlük bőven) tudnák bizonyítani a tényszerű igazukat és nekem mint magyarnak nagyon szomorú azt látnom, hogy a magyar politikusok se itt, se Erdélyben egyáltalán nincsenek e vonatkozásban a helyzet magaslatán - és most nagyon finoman fejeztem ki magam...

 

Le a román elnyomással!

Le a soviniszta, magyarellenes román politikával!

   

barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 420

Erre csak azt tudom válaszolni, amit korábban már a 378-as hsz-emben is kifejtettem. Sajnos mi magyarok, ha már egy kicsit is jobban megy a sorsunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ettől kezdve már csak jobb lehet. Ez életveszélyes hozzáállás, különösen a román politikával kapcsolatban.

 

Észre kellene már venni - elsősorban az erdélyi magyar szellemi elitnek -,  hogy a román politikát, a román elit gondolatvilágát az évszázadok óta beléjük táplált magyarellenesség határozza meg. Ez a szellemiség annyira mélyen gyökerezik a román vezető rétegben, hogy maguktól talán már nem is képesek ezt a gyűlölködő világképet elhagyni. Ezért segíteni kellene nekik. Szerintem igen hasznos lenne pl. egy felvilágosító munka megszervezése is (rádióban, tv-ben, újságokban, stb.), amelyet nagyon kitartóan és szívósan kellene végezni mindaddig, amíg  egy kissé oszlik a román fejekben az a hazugságtömeg, amivel évszázadok óta tömik őket. Lásd: tegnapi román széljobb tüntetés a 40 ezer ártatlan románról és a 300 fölégetett és kifosztott román faluról, stb...

Emellett természetesen egy határozott magyar politikai program is kellene, határozott célokkal, amelyet természetesen az anyaország is támogat. Szerintem csak így lehet eredményeket elérni a román politikával szembe, különben minden marad a régiben, azaz az egyhelyben topogás...

 

Előzmény: alias78 (417)
barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 419

Kérdés, hogy a román rendőrség megtalálja-e, és ha igen, kellő mértékben megbünteti-e a tetteseket?...

 

Előzmény: rece fice (416)
barka Creative Commons License 2009.03.16 0 0 418

Csáky Pálnak, az MKP elnökének az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharccal kapcsolatban volt egy nagyon jó gondolata, amit ide is betennék.

Azt mondta, hogy azért, mert a szlovákoknak vagy a románoknak akkor nem teljesültek maradéktalanul a követeléseik, nem jelenti azt, hogy az akkori sérelmeiket most, 161 évvel később "visszabosszulhatják" a magyarokon.

 

Ezzel tökéletesen egyet lehet érteni és jó lenne, ha a román kormány is magáévá tudná tenni ezt a felfogást...

 

alias78 Creative Commons License 2009.03.15 0 0 417
Ami most történik, az azért riasztó, mert mostanáig úgy tűnt, hogy Románia kinőtte ezeket a dolgokat.
A 90-es évek elején minden március 15-e nagyon "izgalmas" volt. Már napokkal hamarabb elkezdődött a cirkusz a sajtóban, a televízióban, riogatták a jó népet, nacionalista szervezetek nyilatkoztak és fenyegetőztek, fájt nekik a magyar zászló, a magyar himnusz, a székely himnusz, tüntetni akartak pont március 15-én, és pont ott, ahol a megemlékezéseket tartották.
Aztán szép lassan elcsitultak ezek a dolgok. Már több mint 10-12 éve senki és semmi nem zavarta meg az ünnepet, ünneplőket. Normalizálódott a helyzet.

Sólyom László sem elöször jön Erdélybe márcis 15-én. Eddig senkinek semmi gondja nem volt vele. Nem csomagolta össze Erdélyt, s vitte magával, mikor visszament.
Előzmény: barka (415)
rece fice Creative Commons License 2009.03.15 0 0 416
Március 14-én este fél tíz tájban megvertek egy magyar fiatalt az egyik erdélyi faluban, a Szilágy megyei Sarmaságban – tudósított a Magyar Nemzet Online egyik olvasója.

Róbert egy születésnapi buliról sétált haza, és közben zenét hallgatott fülhallgatóval. Nem beszélt magyarul az utcán, nem volt nála zászló, kokárda, Kossuth-címeres nyaklánc, Nagy-Magyarországra utaló jelképek vagy bármi, ami provokáló hatással lett volna más etnikum tagjaira – számolt be a történtekrõl az MNO egyik olvasója.

A beszámoló szerint Robi nem figyelt különösképpen a vele szemben közlekedõ 5-6 tagú fiatal bandára, ám nagy valószínûség szerint ez a román társaság ismerte õt, mert megállították „Ba ungurule!” (Hé, magyar!) megszólítással, tehát tudták róla, hogy magyar. Ám ahelyett, hogy megengedték volna, Robi bármilyen nyelven is megszólaljon és megkérdezze, mi is a gond vele, vagy mi dolga neki velük, elkezdték ütni-verni a fiatalembert, majd távoztak.

Róbert feljelentést tett, ám semmilyen helyi újságnak nem szólt az esetrõl, mivel nem kívánt újságban szerepelni. A kis faluban a románok aránya nagyon alacsony, csupán 10-15 százalék, a magyaroké pedig körülbelül 70 százalék. Tekintettel arra, hogy március 15-e elõestéje volt, és hogy milyen megszólítással kezdték ütlegelni a fiatalembert, valószínûsíthetjük e barbár cselekedet igazi okát – írja az olvasó.

http://www.hunsor.se/hirfigyelo

Aranybulla 1222-A.D. - "Una eademque libertas",
mert "egy és ugyanaz a szabadság" és illet mindenkit.
Előzmény: barka (415)
barka Creative Commons License 2009.03.15 0 0 415

Tüntetett Kolozsváron a magyarok ellen a szélsőséges román csürhe (Új Jobboldal).

Az egyik szónok elképesztő hazugságokkal traktálta a hallgatóságot a magyarok egykori "rémtetteiről", akik - többek között - kifosztottak és fölperzseltek 300 román falut és legyilkoltak 40 ezer ártatlan románt.

A szónoklatok után a "Székelyföld a románoké", és a "Románia a románoké" jelmondatokat ordibálva elvonultak...

  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!