Keresés

Részletes keresés

Törp Creative Commons License 2001.09.10 0 0 124
Küldtem Neked egy emilt.

K.

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 123
Merre Törpöm merre?

lehet, hogy nincs is am messze :))))

Előzmény: Törp (122)
Törp Creative Commons License 2001.09.10 0 0 122
Lehet, hogy ez a patika egy kicsit messze (kb 80 km) lesz Neked. :o))

K.

Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 121
De jo, Koszi!
Azt is ird majd meg, hogy hol vetted, mert a nyugatinal ugy neztek ram, mintha lila elefantot kertem volna....
Előzmény: Törp (120)
Törp Creative Commons License 2001.09.10 0 0 120
Szia Trilla!

Nekem van, ha hazaérek megnézem a nevét és majd elküldöm emilben. Jó? 7 db van benne és kb 4 eFt körül volt az ára.

Kati

Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 119
A felkeszules jegyeben....
Mar a radioban is hallottam reklamozni azt a bizonyos, Spock altal is ajanlott tesztet, amivel a fogantatashoz epp idealis napot lehet elcsipni.

Allitolag a nagyobb patikakban lehet kapni.
Gyakorlatilag meg nem talaltam.
Ha ajrtok patikaban kerdezzetek raaaaa, en meg majd megyek...

Koszi
Trill

Baranka1 Creative Commons License 2001.09.10 0 0 118
A 27. hét közepét tapossuk :-) Még csak :-( De teherbeeséskor tünetmentes voltam, bár nem tudom, számít-e.

cicó: hú, Maternát kéne szednem ? :-))

Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.09 0 0 117
Haat anelkul nenezen megy :)
Előzmény: cicó (115)
mzsperx Creative Commons License 2001.09.09 0 0 116
cicó, minden bizonnyal.. ;-)
Előzmény: cicó (115)
cicó Creative Commons License 2001.09.08 0 0 115
Sziasztok!
Nekem van egy nagy fiam és egy pici lányom, 36 éves vagyok el kellett döntenem magamban, hogy ha akarok még harmadik gyereket ebben a korban már nem cicizhetek sokáig...:-)Úgyhogy néhány hete eldöntöttem és azért éppen most (ezt a történetet néhányan már ismerik) mert mind a két gyermekem október huszadika körül fogant (júli 11 és 12 a szülinapjuk, 21 percen múlott, hogy nem ugyanaz)az első egy hónapos a második fél éves próbálkozás után jött össze.Fixa ideám, hogy csak ebben a hónapban tudok teherbe esni és nem akarok újabb évet várni.Tehát tudományos kísérlet indul, összejön-e harmadszor is? :-))
Nálam a felkészülés a terhesvitamin szedésének elkezdéséből áll, slussz.
Azoknak a táborába tartozom akiknek meggyőződése, hogy ezzel csak használhat születendő gyermekének és én hiszek a Czeizelnek is.Úgy gondolom, hogy ezzel is adok neki egy esélyt arra, hogy teljesen egészségesen jöjjön a világra.Az, hogy esetleg emiatt nagy súllyal születik szerintem huszadrangú dolog...bár a lányom folyamatos Materna szedés után is 3,75-el született,nem egy lepkesúly de nem is olyan nagy szerintem ahhoz képest, hogy ezzel riogatják az embert...manapság szinte átlagnak számít.
Amit pletykaszinten hallottam, hogy a benne lévő E vitamin segíti a teherbeesést...lehet, hogy így van, lehet, hogy nem...
Én leginkább attól féltem, hogy megnöveli az étvágyamat, de érdekes módon az egyéb vitaminkészítményekkel ellentétben nem így van.Sőt nálam három éve és most is "mellékhatásként" az jelentkezett, hogy állandóan szexelnék... :-))))
Vagy talán ez is a felkészülés része? :-))
üdv.cicó
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.07 0 0 114
Baranka1 Nagyon sajnálom, eddig nem derült ki számomra, hogy éppen terhes vagy. Hanyadik hónapban vagy? Biztosan nem olvastam el rendesen a topic korábbi hozzászólásait. Nagyon drukkolok neked, vigyázz magadra, amennyire csak tudsz. Ha nem akarsz semmilyen gyógyszert szedni(megértem), talán próbálj ki valamilyen étrendi változást, teát vagy homeopátiás szert. Bízz benne, szuggeráld, hogy nem lesz rosszabb!
Baranka1 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 113
Nos, mivel én most terhes vagyok, akkor jobbnak kéne lennie... de nem az... Viszont biztos vagyok benne, hogy nem is ettől van, hanem a "nyugodt" körülményeinktől... :-(( Csak abban bízom, hogy nem akar tovább romlani, ez még alig észrevehető. Csakhát tudom...
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 112
Baranka1 Igen, remélem én is, hogy hamar megfogan a pici. Anyukám példája ezt mutatja, hogy jó esélyem van.A betegségünkkel kapcs. volt doki aki azt mondta, hogy a terhesség alatt OK lesz, de utána nagyobb az esélye a kiújulásnak. Lehet, hogy nálad most ez történt? Igen, igazán nem az zavart engem sem, hogy véres, hanem az, hogy naponta 10-szer kellet WC-re mennemés így nehéz dolgozni járni, meg egyáltalán az egész életem egy rettegés.

mzsperx! A munkáltató ne tartson vissza a gyerekvállalásban, az ő szempontja is fontos, de a tied sokkal inkább. Hülyén hangzik, de a fogyó társadalmunknak sokkal nagyobb szolgálat, hogy szülsz, mintha dolgoznál. Nekem is volt egy kolléganőm, aki 2-3 hónap után férjhez ment, majd kb. a nászéjszakán terhes lett. Először persze orrolt rá a főnöke, de belenyugodott, aztán ő is örült a babának. Én 7 hónapja eljöttem betegállományba (előre szóltam, hogy ez lesz, nem rúgtak ki!), hogy nagyobb eséllyel meggyógyuljak és kisbabám lehessen. Most az egész cég drukkol, hogy mikor leszek már terhes. Pedig még tanulmányi szerződésem is van. Igazán korrektek, nem?! Bocs, ha hosszú voltam.

mzsperx Creative Commons License 2001.09.06 0 0 111
lehet, hogy egy hónapot halasztunk :-(((
a párom aggódik, mert a családtervezőben azt mondták, ha nem várunk három hónapot, akkor nő a vetélés esélye. még nem is tudom, mi legyen, de a kedvére akarok tenni.
mzs
Baranka1 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 110
Csissz: akkor az én colitisem a kivétel. :-) Tünetmenetesen kezdtem, most meg... De nem túl vészes, vér pl. sehol. De akkor sem kellemes. Szerintem is nyugodtan lehet ettől 3 baba, de jó, ha tünetmentes vagy épp. De ha jól tudom, van gyógyszer, amit lehet szedni alatta is. Majd az első után eldöntitek. Arra meg talán nem kell sokat várni. Hogy én milyen szerencsés voltam! 2* is elsőre! :-)
mzsperx Creative Commons License 2001.09.05 0 0 109
ezeket tudom (hogy nem rughat ki...), de nagyon jóban vagyunk, és úgy érzem, hogy evvel átverem. igazából ez ilyen leki kérdés, hiszen rám alapoz most mindent, én meg már most a kezdetkor a lelécelést fontolgatom... de mit tehetnék?
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 108
Mzs:

Csak hogy tudjál róla: 1992 XXII tv 90§
A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt
Ennek a paragrafusnak a d pontja szerint:
terhesség, szülést követő 3 hónap, illetve a szülési szabadság

Piglet

Ducika Creative Commons License 2001.09.05 0 0 107
Szia!
Kibírják valahogy :o)
Én még próbaidős voltam, mikor kiderült, hogy babát várok. Amikor véglegesítettek, vártam két hónapot és utána szóltam. Nem evett meg és ki nem rúghatott. De nem is volt olyan vészes a helyzet. Ezután még 4 hónapig dolgoztam és visszavárnak...

Ducika

Előzmény: mzsperx (105)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.05 0 0 106
Hat....
eloszor is, 3 honapig a probaido alatt kirughat anelkul hogy indokolna.
ha meglesz a baba a pocakban, akkor varsz, amig nem kezdenek gyanakodni.
Akkor odamesz a fonokhoz es elmondod neki, hogy szeretsz itt lenni, es maradnal, amig nem szulsz, es utanna mihamarabb visszajonnel. Ez kicsi hazugsag ugyan, de nem szamit.
Ha O akkor azt mondja, hogy ez igy nem jo, meg igy nem akar, akkor aznap elmesz a dokidhoz es felveteted magad veszelyeztetettnek.
Akkor ki nem rughat, vagyis az ellatasod, tappenz bztositva, viszont ilyen elozmeny utan nem hiszem, hogy szivesen visszamennel...

megis, nem rughat ki, amikor visszamesz, 3 ev mulva, akkor meg vagy kellesz vagy nem. Ha nem akkor 1 honapig szinten nem rughat ki, addig kereshetsz mast.

Ennyi osszefoglalva. Nem tul kecseegteto, mi?

trilla

Előzmény: mzsperx (105)
mzsperx Creative Commons License 2001.09.05 0 0 105
ide is beillesztem, hátha van jó ötletetek...

kicsit ki vagyok borulva. most álltam munkába, a főnököm már most azzal nyaggat, hogy ugy nem megyek el szülni egyhamar, meg hoyg majd adagolja a fogamzásgátlót. ez egy nagyon jó hely, szívesen dolgozok itt, és hosszabban (tehát a gyed után is) szeretnék itt dologzni. most mit tegyek? ha megkérdezi, nem nagyon tudok neki hazudni (nem vagyok olyan...) ha meg meglesz a gyerkőc a pociban, hogyan mondom el, anélkül, hogy ne balhézzunk össze? help!

mzsperx Creative Commons License 2001.09.04 0 0 104
ma voltunk a családtervezőben, kitűzték az esélyes időpontokat, megnézték a leleteket, más nem történt... ha nem jön össze három hónappig, akkor újra jelentkezni kell, ha igen, akkor meg azért :-) mi ez utóbbira hajtunk ;-)
mzs
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 103

Baranka1! Igen, sajnos ez a hivatalos álláspont és a saját véleményem is összecseng vele: csak tünetmentes lehetek. Több orvos is azt mondta, hogy a terhesség alatt valahogyan mindig jobbra fordul még azoknak az állapota is, akik elég betegek. Talán a szervezet ösztönösen védekezik. Pl. én nagyon vashiányos állapotba szoktam kerülni a véres széklet miatt, ami ugye a terhességnél még súlyosabb! Bizakodom, hogy én is tünetmentesen fogom átvészelni azt a 9 hónapot, majd a következő 9-et. Nem akarunk megállni egy babánál, eredetileg 3 a terv, de az utóbbi időben inkább lebeszélni akartak a dokik. A háziorvos egyenesen azt mondta, hogy nem vállalhatom, mert úgyis cukorbeteg lesz. A genetikus és a belgyógyász szerint semmi köze a két betegségnek egymáshoz! Bár már jönne az első!
RKata Creative Commons License 2001.09.04 0 0 102
Sziasztok!

Új vagyok itt, ebben a topicban, mivel eddig nem volt okom errejárni. :o) A nyár elején viszont elhatároztuk a párommal, hogy "nekilátunk" az első babának (akit szeretnénk, ha majd még egy követne, neve mindenesetre már van :o)). Első lépésként 2 hete abbahagytam a tablettát, másodikként pedig megszereztem a Czeizel-féle alapítvány (nem tudom, mi a pontos nevük) elérhetőségét. Kicsit (nagyon :o)) ideges vagyok az egésztől, ugyanis elmúltam 32 éves, és bár tudom, hogy születtek első babák már nálam idősebb anyukáktól, ráadásul (tudtommal) egészséges vagyok és a családban sincs tudomásom örökölhető megbetegedésről, mégis - úgymond - aggaszt a korom.
Az orvosom azt mondta, ebben a korban még nincs szükség semmiféle extra vizsgálatra, de én azért kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is, van-e köztetek, aki hasonló cipőben jár (járt annak idején), mint most én? Valóban nem jár sokkal nagyobb kockázattal 33 évesen szülni, mint 23 évesen?
Olvasgattam a hozzászólásokat, de abból nem derült ki számomra egyértelműen, hogy mi a vélemény a Czeizel-programról. Segítetek? (Macsekok, kertes ház nálunk is tényező.)

Köszi előre is a válaszokat

Kata

Csernik Creative Commons License 2001.09.04 0 0 101
Az az igazság, hogy ebben az országban mindent úgy kell külön kérni, és kiharcolni magadnak.

Én meg 1997-ben a babám halála után kértem a körzetitől beutalót rubeola vizsgálatra, le is vették a vért az SZTK-ban, és képzeld el, nekem kellett kémcsőben elvinnem valami virologiai osztályra a világ másik végére. Közben rázogatnom kellett. Aztán el is keveredett az eredményem, valamikor 2 hónap után utanajárásokkal, megtalálták és kiderült, hogy 10-15 éve átestem egy fertőzésen. Úgyhogy a babám szívfejlődési rendellenessége, nem rubeola fertőzés miatt alakult ki.
Manapsag remelem már nem így csinálják az SZTK-kban.
A második alkalommal nemrég csináltak ilyet az általad nagyrabecsült családtervezőben.

Előzmény: Törölt nick (99)
Baranka1 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 100
Üdv errefele! Nagy drukk Nektek is!

Trilla! Ha tudni akarok valamit, én is a körzetitől kérek beutalót! :-)) Azzal jóban vagyok, és eddig még nem is mondott nemet... A terhesrendelésen nem nézték pl. a vasat. Pedig ugye alap nem? Hát a dokim is írt egy beutalót, és kettőt adtam le :-)

Előzmény: Csernik (98)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 99
Szia!
A csaladtervezo ugy menjen el a francba ahogy vannak!
Pardon. Ha visszaolvasol, megtudod, miert vagyok kiakadva rajuk. Semmit nem mondtak.

Irtam, olvastad mi tortent, de hogy sem vervetel, sem semmi vizsgalat, sem egy pszichologus, ami mind ment volna a szegeny babam boncolasi jegyzokonyve nelkul... szoval, en elmentem a korzeti orvosomhoz es mondtam neki mult penteken, hogy lyan ren vettek vert, mar hianyzik :) es ha mar megszurnak, egy laza toxoplazmat es rubeolat nezzunk mar idoben... es megcsinalja.

a csaladtervezo meg hogy varjak meg egy evet... pfffh

amugy jo hogy itt vagy! nekem kulonosen, sajnos

Előzmény: Csernik (98)
Csernik Creative Commons License 2001.09.04 0 0 98
Sziasztok,

Rubeola, toxoplazma védettséget, ill. fertőzöttséget néznek a CSaládtervezőben is. Egyébként más egyébb fertőzöttséget is a méhnyakból vett váladék alapján.
Mi is voltunk, ha másra nem is de erre jó volt.

Bocs, magamról nem mondtam még semmit.
Új vagyok itt.

A harmadik terhességet tervezzük a férjemmel.

Az elsőből született egy kislányunk, aki 3 és fél hónapos korában meghalt szívfejlődési rendellenesség miatt.
A másodikből egy kisfiúnk, aki már 3 éves elmúlt, és hálaistennek makk egészséges.
Most jöttem vissza dolgozni, remélem befogadtok,
és drukkolhatunk együtt.

Előzmény: rollller (95)
Baranka1 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 97
Nos, köszönöm, de én is úgy tudom, ez nem gyógyítható, együtt kell élni vele. És minél tovább fenntartani a tünetmentes állapotot. Nekem az az 1*-i vizsgálat, 40 cm is sok(k) volt. A fájdalom miatt nem csinálták tovább. De 2 havonta?! Minek?! Nálam erőst pszichés hatás érvényesül, mostanában jelentkezett újra, nem véletlenül. De nem szedek rá semmit. Remélem elmúlik, de legalábbis nem romlik...
Neked is jobbulást! Remélem semmi zűr nem lesz...
Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 96
Kösz mindenkinek a megnyugtatást, azt hittem mindenkit szűrnek ezekre a betegségekre.

Kedves Baranka1!
A crohn egy olyan betegség, amiből nem lehet meggyógyulni (hivatalos verzió szerint, ezzel a pszichológusok és a természetgyógyászok esetleg vitatkoznak)és egyfajta hajlamot jelent a bélrendszer megbetegedéseire. Nekem 2 éve a vastagbelem beteg: gyulladás, fekély, vér, hasmenés stb. Én soha nem engedtem a vizsgálatot altatás nélkül megcsinálni, mindig kaptam valamilyen koktélt vénásan, így nem sokat éreztem. Kb. 2 havonta nem is lehetne kibírni! Sokféle gyógyszert szedtem én is, ismerem a Salazopirint, de azóta állítólag modernebb a Salofalk, Pentasa, Imuran, + sok szteroid tartalmút is kaptam. A Salofalk a terhesség első 2-3 hónapjában ellenjavallt, az Imuran tudtommal mehet, de én allergiás vagyok rá. Most egy nagyon különleges gyógyszert szedek, ez nem gond terhesen sem. Komoly kihatással van az állapotra a lelki egyensúly is. Ha rászánnád magad, hogy meggyógyítsanak, szívesen megadnám a dokim számát, nagyon lekiismeretes ember. Jobbulást mindenesetre!

rollller Creative Commons License 2001.09.03 0 0 95
rubeola ellen nem neznek, sot, az mar boven keso, ha eppen gyereket szeretnel azonnal, vagy mar terhes vagy, mert az oltassal min. felevig nem eshetsz teherbe, mert veszelyes a babara.
nekem szerencsem volt, mert a dokim meg akkor kerdezett ra, amikor meg fel se merult a babagondolat, es akkor kaptam az oltast is, mert vedettseg az nem volt, tehat akinel veszely lehet a rubeola, az mielobb probalja megnezetni (laszlo kh. lazambulancia beutaloval), bar nagyon bonyolult, oltast meg csak a gyerekorvostol lehet megkapni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!