Keresés

Részletes keresés

tangerine Creative Commons License 2006.11.17 0 0 158
Hi mindenki!

Zavarban vagyok a sok porszívótípussal, kellene egy kis felvilágosítás. :)

Van különbség a "száraz-nedves" és a "vizes" porszívók között?
Tudnék venni egy Kärcher A2004-es száraz-nedves porszívót jó áron. Ebbe lehet porzsákot is tenni. Sajnos az nem derül ki a leírásából, hogy lehet-e úgy használni, hogy porzsákot nem teszek bele, csak vizet, és normál porszívóként használom a lakásban.
Szóval meg fogja szűrni a benne lévő víz a port? Vagy ez csak arra jó, hogy a kifolyt vizet felszívassam, és ha normál porszívóként akarom használni, akkor mindenképpen kell bele a porzsák?
vinczu Creative Commons License 2006.11.16 0 0 157

a 74-es hozzászólásnál kezdődik a téma, állítolag egy tákolmány, egyebként a vizes porszívókról annyit, hogy ott bizony állandóan cserélni kell a vizet, különben belerohad

A hepa filter elméletileg a 0.3 mikron méretig a részecskék 99,97%-át kiszűri, és lám milyen érdekes dolgot találtam az aquafilter szakvéleményében, egész pontosan a 3.1 pontban lévő zárójeles dologra gondolok

Előzmény: tom-y (156)
tom-y Creative Commons License 2006.11.16 0 0 156
Sziaszok!Porszívó vásárlás előtt állok.Reklámozzák a tv-ben a Rovus vizes készüléket.Vett valaki ilyet?Milyen minőségű?Köszi!
Miki69 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 155

A vizes porszívók nagyon sok plusz macerát jelentenek. Nálunk két gyerek mellett minden nap elő kell kapni a gépet mert szétszórtak valamit. Ha vizes porszívó lenne, állandóan azt kéne pucolgatni. Mert ugye a trutyis víz nem panghat a tartályban. Persze a legolcsóbb kategória a porzsákos rendszernél sem a legjobb. Valami teszt kéne a porzsákok szűrőképességére. Nincs valahol ilyen?
Előzmény: pongracz13 (152)
vinczu Creative Commons License 2006.11.13 0 0 154
Teaway Creative Commons License 2006.11.13 0 0 153
A DeLonghi vizesét már én is szédszedtem a boltban. 3 fő részből áll: talp, tartály, motor. Szérszedése: fül hátrahajt, motor le, tartály le, víz kiönt. Ennyi.
Előzmény: pongracz13 (152)
pongracz13 Creative Commons License 2006.11.13 0 0 152
Sziasztok! Szerintetek porzsákos vagy porzsák nélküli porszívót érdemes venni. A Corában az eladó azt mondta, érdemesebb a zsákosnál maradni. Vajon miért? Érdekelne még a DeLonghi vizese is, de elég macerásnak tűnik. Jól látom?
Teaway Creative Commons License 2006.11.07 0 0 151

"Aztán egymás mellé tettük a kettőt. A gyanú beigazolódott: nem csak a külső gyanúsan hasonló, de belülről a két szerkezet teljesen tökéletesen megegyezik, és a szűrők is csereszabatosak. Vagyis alighanem ugyanarról a gyártósorról kerülnek le"

Ez azért van, mert a két cégnek közös múltja van: cégtörténet

Előzmény: mephisoft (147)
mephisoft Creative Commons License 2006.11.07 0 0 150
Igen, ZO6352.
Előzmény: Teaway (149)
Teaway Creative Commons License 2006.11.06 0 0 149
Ez melyik? ZO6352?
Előzmény: mephisoft (146)
mephisoft Creative Commons License 2006.11.06 0 0 148
A 'veszélyességi leírást' sikerült letöltenem, de nem sikerült bejutnom a Web lapra...

A leírás szerint tűzveszélyes. Nincs olyan veszély, hogy befújom a porszívóba, és az egész fölgyullad-fölrobban?
Előzmény: Törölt nick (108)
mephisoft Creative Commons License 2006.11.06 0 0 147
Még annyit, hogy én is megnéztem a híres Lux Royal porszívót a szomszédomnál. Azt el kell ismernem, hogy masszívnak néz ki, de ugyanakkor őskori szörnyeteg benyomását kelti - különösen az én high-tech csilivili szerkentyűm mellett. A fogó része, a teleszkópja és csatlakozások kifejezetten gagyisztikusak.

Ehhez még OFF adalék: Ugyanez a szomszédom megvette a Lux Royal levegő szűrőjét is, szintén 200e (vagy csak 160?) körüli áron. Én is megvettem az Electrolux hasonló szerkentyűjét (akciósan 69eFt). Aztán egymás mellé tettük a kettőt. A gyanú beigazolódott: nem csak a külső gyanúsan hasonló, de belülről a két szerkezet teljesen tökéletesen megegyezik, és a szűrők is csereszabatosak. Vagyis alighanem ugyanarról a gyártósorról kerülnek le, csak az egyikért normál árat kérnek a boltban, a másikkal pedig az ügynökök szemérmetlenül kopasztanak. Ezt én már aljasságnak is nevezném. (Pl. amikor az aszthmás-allergiás gyerekéért aggódó szülőket beszélnek rá ilyenre, akik akkor is megveszik, ha igazából nem engedhetnének meg maguknak ilyen kiadásokat.)

Ugyanakkor ezt nem ajánlom senkinek: miután folyamatosan ment egy hétig, a szűrőben alig gyűlt össze egy kis por, az ágy alatt pedig ránézésre semmivel sem gyűlt össze kevesebb, mint korábban. De az is lehet, hogy pechem van, és hibás a ketyere: egyrészt túlságosan is erős ózón szagot áraszt, másrészt általában elég halk - lehet mellette aludni, bár egyrtelműen hallatszik -, de néha kicsit felerősödik a hangja. Szerintem nem mecahnikus jellegű a hang, hanem mintha egy trafó zúgna ... Jövő héten viszem a szervízbe, meglátjuk mi lesz belőle - majd tudósítok.
Előzmény: mephisoft (146)
mephisoft Creative Commons License 2006.11.06 0 0 146
Nos, már több mint egy hónapja megvan a porszívó, és mivel privát levélben rákérdezett valaki a dologra, gondoltam itt is megosztom az eddigi tapasztalataimat...

(Az Electrolux Oxy 3 motoros fejű változatáról van szó, elvben 120e körül van az ára, de gyakorlatban mindig akciós, így 80e.)

A porszívó továbbra is minden bekapcsoláskor kicsit büdös. A dologra nem találtam jobb magyarázatot, mint hogy a porzsákban vígan tenyészek a poratkák, és minden egyéb ami beszívott porban megtalálható, és ezeknek a szaga (atka-kaka-szag) jön ki - de ez nem jelenti azt, hogy a porból bármi is kijutna. Megerősíti ezt az is, hogy bár sokat használom, nem volt vele problémám, azaz nem kapott el torokfájás, pedig poratka-allergiás vagyok.

Ugyanakkor a porszívó nagyon jól tisztít, a motoros-forgókefés fejnek köszönhetően sokkal gyorsabban és alaposabban tisztítja a szőnyegeket, mint bármi, amivel eddig próbálkoztam. Egy szomszédomnak Lux Royal porszívója van (a csak ügynökhálózaton keresztül forgalmazott kétszáz-valahány ezer forintos szörnyeteg), ő is kipróbálta a miénket, és azt mondta, a miénk jobb: jobban tisztítja a szönyeget, és könnyebben is kezelhető. (Igaz, neki nincs hozzá forgókefés feje - de attól még drágább lenne.)

A rojtos végű szőnyegeket nagyon szereti a motoros kefe: megeszi őket. - Szóval erre vigyázni kell, mert se a kefének, se rojtnak nem tesz jót, és pár perc kiesést is jelent a munkából amíg kicibálom a rojtot és cafatait a fejből. Nekünk két ilyen szőnyegünk van, nagyon vigyázva kelll őket porszívóznom. Fontolgatom, hogy valahogy eltűntessem (levágjam) a rojtokat. (Tud valaki szőnyeg-szegőt ajánlani?)

A porzsák ugyan drága, de a kapacitása hatalmas.
Előzmény: mephisoft (97)
Teaway Creative Commons License 2006.11.04 0 0 145
hmm...nemtom, hogy mit kéne ott látnom? :/
Előzmény: vinczu (144)
vinczu Creative Commons License 2006.11.03 0 0 144
Előzmény: vinczu (138)
Teaway Creative Commons License 2006.11.03 0 0 143

azt se tudom:(

Fix-o-moll tartós ajtó és ablakszigetelő a neve. 4mm x 9mm x 10m-es tekercsben van.

Előzmény: vinczu (142)
vinczu Creative Commons License 2006.11.02 0 0 142
de akko maga a tömítés mennyi?
Előzmény: Teaway (141)
Teaway Creative Commons License 2006.11.02 0 0 141
Fogalmam se nincsen, saját kezűleg cseréltem.
Előzmény: vinczu (140)
vinczu Creative Commons License 2006.11.02 0 0 140
és az LG-be mennyiért vesztegetnek egy tömítéscserét?
Előzmény: Teaway (139)
Teaway Creative Commons License 2006.11.02 0 0 139
Na, tömítés cserélve, kitisztítva, összerakva. Jobb, mint újkorában. :)
Előzmény: Teaway (133)
vinczu Creative Commons License 2006.11.01 0 0 138
az igaz, de a 8033 es a 8035 saját oldalán ott van, tehát gondolom ez alap
Előzmény: Teaway (137)
Teaway Creative Commons License 2006.11.01 0 0 137
Az elég gagyi táblázat. Pl. csak a 8031-re mondja az elektroszatikus szűrést, pedig a 8033 és 8035-ön is van :(
Előzmény: vinczu (134)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 136
Az zavar némely porszívónál, hogy a gégecső csatlakozás nem a porszívó tetején van elforgatható kvitelben, hanem az oldalán, ami miatt sutább a kezelése. Korábbi Philips porszívómnál a tetején volt elforgatható kivitelben. Utána nehézkesnek bizonyolt a Samsung SC7060-as az oldalán történő kivezetéssel.
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.11.01 0 0 135

Én is atól tartok a porzsák nélküli porszívóknál, hogy hogy idővel a szűrők sem örökéletűek, veszítenek a hatásosságukból. Példa rá a Samsung SC7060 porkamrája, amibe kb. 3 hónapja új szűrőgarniturát tettem (eredetit). Azt vettem észre, hogy a kazetta idővel vetemedik. Nem tömít normálisan. Emiatt a motorvédőszűrőn egy filcréteg keletkezik, ami új korában nem fordult elő.

Ezek a szűrőcserék meg szerintem elég költségesek, egy olcsóbb porszívó ára.

Nem tudni, hogy a Panasonicnál mennyibe kerül egy szűrőgarnitura. A fent nevezett Samsungnál kazettával együtt 7 ezer Ft-ot is kitesz, nem beszélve a postaköltségről és hogy nem kapható mindig minden, csak megrendelésre van néha.

Azért még maradnék a papírporszák mellett.

vinczu Creative Commons License 2006.11.01 0 0 134

igen, közben én is kinéztem ezt az MC-E8033 Panasonic-ot, nekem most is egy pana textilporzsákos van, és hibátlan cucc (megveszi vki?)

Közben azt is láttam, hogy kijött az MC-E8035, de ugy látom, az egyetlen különbség, hogy a 35-ben a szívófej, "3 az 1-ben Turbina", ami jól hangzik, akármi is legyen.

A különbség viszont 4 rugó, hmmm

8033 és 8035 összehanonlitás, pedig itt

Teaway Creative Commons License 2006.11.01 0 0 133

Ha most kéne vennem, már nem ezt az LG-t venném, hanem a linkelt Panasonicot.  A motorkamra tömítése pocsék, ott is fúj, ahol nem kéne (már cseréltem, de úgy látszik, megint kell).

Sajnos úgy vettem észre, hogy nem elég a portartályt kiönteni, a szűrőt is szükséges mosni.

Előzmény: Zsolti2003 (129)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 132
Még visszatérve a Samsung SC7060 tipusra, a kombinált padlókeféje kissé esetlen. Vannak pózok, mikor nem akar beállni a padlóra, mikor netán felemeled a szívófejet. Gyenge még a rugós kábelfeltekerője is. A teleítettséget kijelző LED meg nem tölti be azt a funkciót, amit be kéne töltenie. Jót nem tudok írni...
Előzmény: Lacivill (130)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 131

A csőkioldásoknál levő billenytűs zárban egy primitív műanyag lapocska van, ami a toldásnál levő műanyagból van kialakítva. Ez a műanyag öntvény adja a rugóerőt. Eleinte kemény, de idővel, főleg, ha valaki cseréli a toldatokat, elgyengül, mivel elfárad az anyag és idővel letörik. A Média Márkban találkoztam már olyan bemutató példánnyal, amelynél már ez a rész nem működött. Kb. egy év után kezd elgyengülni. Két helyen van ilyen billenytűs zár: A "twisternél" és a fém toldócsőnél. Mivel leggyakrabban az ember a "twisternél" cseréli a kefe feltéteket, ott szokott leghamarabb tönkre menni. Az alkatrész árusító HQ Video Elektronik Kft-nél is ezt a "twistert" veszik leginkább a gyenge billentyűz zár miatt. Eleinte keményen működik, mintha egy igen erős rugó lenne benne.

Mivel az ember a fém töldócsövet is leveszi alkalomadtán, idővel ott is tönkremegy ez a kiodó billenytűzár. Nekem ennél a résznél 3 év után adta fel magát.

Erre a porszívóra vonatkozóan pedig a hozzászólásokban leírtam a véleményemet. Persze ezeket mind be is tudom mutatni. Ha valaki akarja, egy jelképes összegért oda is adom az egész szerkezetet.

Előzmény: Lacivill (130)
Lacivill Creative Commons License 2006.10.31 0 0 130
Egy ismerösöm több mint egy éve használja a 7060-at a legnagyobb megelégedéssel, a satu*nban én is megtapogattam, és nem tünik gyengének.......
Előzmény: Zsolti2003 (129)
Zsolti2003 Creative Commons License 2006.10.30 0 0 129

Megnézem a boltban azt az LG porszívót, amilyet Te is vettél. Szimpatizálok még az AEG AE 4586-tal, ami most akcióban kapható. Esetlek a Miele, de nem akarok túl sokat költenia porszívóra.

A tiédben elegendő csak kiönteni a portartályt? Vagy még a szűrőt időnként ki is kell mosni? Mennyire stabil kivitel? Nem akarok befaragnia mint a Samsung SC7060 tipussal.

Előzmény: Teaway (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!