Ez már nem jumper-es változat. Fix -30 - +70°C a görbéje.
Az a vicc, hogy a vezeték amire kötöttem kb. 2 méter és csak ennek az eszköznek a jelei futnak rajta.
PT100 van benne. Annak jónak kellene lennie.
Van 8db DS18S20 hőmérőm is. Csillagba kötve... Mindenféle veetéken... És annál nem tapasztaltam eddig pontatlanságot.
Persze feltehetném a költői kérdést... :-)
Mi is a pontos hömérséklet mérés ? Mert ugye minden hőmérő más-más... Csak azonosakat lehet összehasonlítani, de ott is lehetnek 2-3%-os vagy nagyobb eltérések mert a gyártás során mindig lesz a szennyező anyagok miatt eltérés.
Az, hogy az én esetemben 10 °C az eltérés az viszont már baj. Oké korrekcióval helyre hozható mert +70°C a garázsban úgysem fogok remélhetőleg mérni.
Jaja, volt szerencsem tapasztalni ezt is, de a GIRA KNX kapcsolokban levo homero sem tul pontos. Pont most tervezem hogy csinalok 1-1 admin funkciot ami a korrekciot allitja a homerokhoz es ezzel fogom finomhangolni a futest.
Sajnos az analóg mérés sose volt híres a pontosságról. Bár ha 20-30 DS chippet felfűzöl egy csokorba ott is van sokszor 4-5 eltérés a két legnagyobb között.
Nekem ennek a kulteri verzioja van, jumperrel allithato hogy mit jelentsen a 0 es a 10V, de gyakorlatilag teljesen hasznalhatatlan. Nem sikerult meg koszonoviszonyba se hozni a mert ertekeket a valos homerseklettel.
Ez a TGS2600 chipre épül, amiben viszont egy fűtő elem van. Ennek két hátránya is van: a) ha ugyanabba a fali dobozba hőmérőt is akarsz, az fals értéket fog mondani, b) 50mA a fogyasztása, amit hivatalosan a 1-wire extension már nem fog tudni táplálni (max 50mA).
Nekem van két egyedi 1W-es hőmérséklet és páraérzékelőm, és egy SED Tronic.
A cél az, hogy összehozzak egy olyan NYÁK-ot, amin a lehető legtöbb érzékelő van, akár két egységként is. A levegő minősége érdekelne még. A SED Tronic esetén jelzett százalékos fényezővel nem tudok mit kezdeni... :)
Áram mérős MDT KNX relék vannak nálam. Most jutottam el oda, hogy az árammérős részével is játsszak egy kicsit. Rögtön le is döbbentem: a split klímák standby állapotban olyan 12.5W körül fogyasztanak.
Ez normális érték vagy a mérési módszer rossz? A többi mért eszközöm (karácsonyi világítás, hűtő, stb) hihető fogyasztási értékeket produkál. A klíma standby-t viszont egy kicsit sokallom...
Loxone v9-ben nem találok a blokkok között szellőztetést, pedig elvileg van "room ventilation controller" a loxone-ban. Most néztem, hogy már van 10-es verzió is, esetleg frissítenem kellene és abban már megtalálom?
Esetleg valakinek ötlet,hogy milyen fűtőbetétet érdemes hmv tartályba tenni? A gyári 25e-esben van termosztát,ami nekem Loxone szabályzás miatt nem lenne fontos...