Keresés

Részletes keresés

uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1090

A pdf-ben tényleg 5 hónap van, a honlapon viszont csak 4 volt. Így emlékszem...

Előzmény: uhu20 (1089)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1089

Plusz a számlanyitáskor is ezt az infót kaptam.

Előzmény: uhu20 (1088)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1088

Nem. Én is júniusban (júni végén) nyitottam és 4 hónapról volt szó. Egy hónapja beszéltem a call centerükkel és megerősítették, hogy akkor okt. végéig bezárólag jön a pénz.

A vicc, hogy még annyi sem jön az emailjeimre, hogy "hamarosan válaszolunk".

Előzmény: tangerine (1086)
tangerine Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1087

Szóval rám (és minden 06.01-08.31. között belépő tagra) ez a rész vonatkozik:

I. „15 000 forintot jóváírunk a bankszámlájára” számlavezetési akció 2011. június 1-től
2011. augusztus 31-ig

3. Új munkabéres ügyfelek részére
Az akcióban részt vehetnek azok a lakossági ügyfelek, akik az Erste Banknál forint bankszámlával
rendelkeznek és az akcióhoz való csatlakozás tárgyhónapját megelőző három hónapban egyszer sem
érkezett bármely forint bankszámlára min. 60.000 Ft egyösszegű munkabér- vagy nyugdíjjóváírás.
Az akcióban való részvételi szándékot a bankszámla tulajdonosának jelezni szükséges bankfiókban
személyesen vagy TeleBankon keresztül PIN kóddal történő beazonosítás után. A nyilatkozattétel
feltétele az akcióban való részvételnek.
Az akció részletei:
Ha az arra jogosult ügyfél a Banknál vezetett lakossági forint bankszámláján az akcióhoz való
csatlakozást követő négy hónapon belül legalább min. 60 000 Ft egyösszegű munkabér
jóváírás legalább három vagy nyugdíjjóváírás legalább két egymást követő hónapban teljesül,
úgy a Számlatulajdonosnak az Erste Banknál vezetett lakossági forint bankszámláján 15 000 Ftot
írunk jóvá az akcióhoz való csatlakozást követő 5. hónap végén

Arra nem emléxem, hogy akkor is tényleg ez volt-e a feltétel, de nem hiszem, hogy senki nem venné észre, hogy ha átírták. Szerintem nem mernék megtenni.

Előzmény: tangerine (1086)
tangerine Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1086

Igen. Pont ezen agyaltam, nekem se jött. Tegnap fel is hívtam őket, és azt mondták, hogy decemberben kapjuk. Csak meregettem a szemem, gondoltam bemegyek személyesen. Aztán megnéztem a hirdetményekben ( http://erstebank.hu/file/LBBH_m13_20111004.pdf ), és kiderült, hogy nekem 5 hónap a határidő, mert én június közepén nyitottam a számlát, és a júniusi fizetésem ment először rá (júli 10-én). Később kevesebb hónapra változott az akció.

Szóval az 5 hónap miatt nekem nov. 30-áig kell, hogy megkapjam, ha nem, dec 1-én megyek be személyesen asztalt borogatni.

Előzmény: uhu20 (1085)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1085

Részt vett valaki a topikbók az erste 15e ft-os akciójában? Én igen, a 4 hónap lejárt, pénz semmi, a reklamációmra meg egyelőre nem válaszolnak.

Fizettek már valakinek?

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1084

Csak egy javaslat : a bankneveket érdemes lenne linkesíteni, mint a lekotes.hu-n.

Ott rögtön a feltételekre mutat a link.

Előzmény: jokamat (1063)
agassino1 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1080

köszi  írtam is a fórumra brőkernet ügyben------jelenleg melyik a legjobb kamat  3 vagy max 6hónapra ? melyik banknál ?

Előzmény: Törölt nick (1071)
Daniel Jackson Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1079

A polidilis témákat a jövőben a Polidiliben kéretik megvitatni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1077

Ez melyik bank ?

Előzmény: xoxoten (1076)
xoxoten Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1076

a görög magánembereknek kifizetik az államkötvényeiket a lejáratkor 100%ban vagy nem?

Előzmény: xoxoten (1073)
Daniel Jackson Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1074

Légy szíves ne írj úgy, mintha egy hongkongi spammer lennél. Másrészt ne floodolj: válaszd ki, hol akarsz kérdezni.

Előzmény: xoxoten (1073)
tangerine Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1072

Elvileg ezért van az EBKM kitalálva, mert azzal objektíven össze lehet hasonlítani az ajánlatokat. Szóval mindig azt kell nézni, és ha jól tudom kötelező kiírni.

Tehát: kamat - átverés = EBKM

Az igaz, hogy még ez sem mutatja ki azt, hogy ha feltöröd menet közben, akkor mínuszos lesz a buli, ami azért egy klasszikus betétlekötésnél nem jellemző. Én legalábbis még eddig nem láttam ilyet.

Más, de hasonló, erről jutott eszembe (újsághirdetés):

"Redőnyszerelés 50% kedvezménnyel. 20% kedvezmény az anyagból, 30% kedvezmény a munkadíból."

Ügyes. :)

Előzmény: xoxoten (1070)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 1071
Előzmény: agassino1 (1068)
xoxoten Creative Commons License 2011.10.23 0 0 1070

ezek után én magam, el se fogom olvasni ennek a köcsög banknak semmilyen ajánlatát, mert ha jónak tűnik az ajánlata, mindig kétségeim támadnak, hogy valójában átverés. ha nem olvasom el nem lesz dilemma sem

Előzmény: karoly.ignac (1069)
karoly.ignac Creative Commons License 2011.10.23 0 0 1069

A semmirekellő PSZÁF-nek kéne deffiniálnia hogy mi az bankbetét, és milyen feltételeknek kell megfeleljen a pénzügyi konstrukció, hogy bankbetétként lehessen hírdetni. Ha akarnák, egyből rend lenne...

Előzmény: tangerine (1066)
agassino1 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1068

brókernetes károsultakat keresek..pertársnak...kérem jelezzék ha van ilyen--köszönöm

xoxoten Creative Commons License 2011.10.22 0 0 1067

mocsodékok

Előzmény: asztalosgabor (1064)
tangerine Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1066

"betétlekötési díj"

Szerintem kellene még szedni papírkitöltési díjat, számítógép bekapcsolási díjat, meg felmosási díjat ha valaki sáros lábbal megy be esetleg.

tangerine Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1065

Ez nem semmi!

Ha meg netán hirtelen kell a lóvé és fel kell törni, akkor nem hogy a kamat ugrik, de még csökken is a berakott pénz.

asztalosgabor Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1064

Az ilyeneket még szűrjétek ki:

BAnco Poporale 2 hónapos viva italia:

Egyéb megjegyzés: A betétlekötési díj a lekötendő összeg 0,75%-a, melynek megfizetése a lekötési megbízás megadásakor, annak teljesítése előtt esedékes. A betét lekötése nem megújuló.

9,5%-os kamat 2 hónapra az 1,58%-ot jelent. Ebből levonnak 0,75%-ot, így marad 0,83%, ami 5%-os EMKB-et jelent.

(sajnos ez legális, pedig nagy átbaszás)

Előzmény: jokamat (1063)
jokamat Creative Commons License 2011.10.21 0 0 1063

Én fejlesztem a www.jokamat.hu-t.
Köszönöm az elismerést és a javaslatokat. Az osztott betéteket eltávolítottuk a listákból, mert valóban félrevezető volt. Amennyiben esetleg bújkál még valahol egy-egy, akár itt, akár a honlapon bejelenthető.
Várjuk továbbra is az észrevételeket és igyekszünk meg is fogadni ezeket.
Remélem, hogy a jokamat.hu mindenkinek hasznos információkkal szolgál befektetési döntéseihez.

Üdvözlettel: Fülöp Zoltán

Előzmény: karoly.ignac (1061)
_medvegyev Creative Commons License 2011.10.20 0 0 1062

Én nem mertem, meg kell a zsé a CHF-es lakásokra...

Előzmény: karoly.ignac (1058)
karoly.ignac Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1061

Igen, nagyon jó kezdeményezés ez az oldal, jó munka! Én még annyival egészíteném ki, hogy lehessen egyszerű klikkeléssel szűrni

az ajánlatok között, az előttem hozzászóló pedig már meg is mondta, hogy mi lenne a legfontosabb szűrési feltétel:

egyszerű (tehát nem betétpáros illetve befalappal kombinát betét),  fiz kamatozású (tahát a kamat nem külső eseményektől függ, mint EUR/HUF árfolyam, infláció stb) bankbetétek melyek igénybevételének nincsenek tőkefeltételei (tehát nem kell mellé venned még ugyanannyi más pénzügyi terméket).

Az oldal persze már most jobban használható, mint a pszáf-es.

Te fejleszted?

üdv

KI

Előzmény: gyikarcok (1059)
pgyafi Creative Commons License 2011.10.19 0 0 1060

Volt már pár ilyen kezdeményezés, nemtom, mi lett velük.

Az a gond ezekkel, hogy nem szakember írja össze a dolgokat.  Ott van pl. mindjárt az elején, Erste 10.53% Ugye ez csak részben igaz, mert csak a betét egyik részére ad ennyi kamatot, e mellett kötelező egy hosszabb - rosszabb betétbe is pénzt tenni. A kettő együtt máris nem 10,53%.

Annak lenne értelme, ha a tiszta betéteket szednék össze.

Előzmény: gyikarcok (1059)
gyikarcok Creative Commons License 2011.10.18 0 0 1059

Elindult egy új kamatos oldal a www.jokamat.hu. Egyszerűen meg lehet találni rajta a legjobb kamatot akár forintról, akár euroról van szó. A legjobb az, hogy a kisebb bankok és takarékszövetkezetek ajánlatai is fent vannak, akik még normális konstrukciókat dolgoznak ki, és magasabb kamatot adnak mint az agyonreklámozott nagybankok.

Előzmény: Farkas7 (1057)
karoly.ignac Creative Commons License 2011.10.18 0 0 1058

vett valaki BTel-t?

Farkas7 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 1057

Felejtsd el a befektetési alapokat, a befektetési termékkel kombinált betétet meg nagy ívben kerüld.

Tipikusan rövid futamidőre adnak kecsegtető betéti kamatot, amely mellé hasonló nagyságrendben kell befektetési jegyet venned. A bibi általában az, hogy az ajánlott betét rövid távra szól, a befalap ambe be akarnak kényszeríteni pedig nem "támogatja" a rövid futamidejű befektetést. Általában a betét lejártakor még nem férsz hozzá bünti nélkül a befalapban tárolt pénzedhez.

Anélkül, hogy elolvasnám az OTPs tájékoztatót valószínűnek tartom, hogy ott is ez a szitu.

7-8% körül vannak a "rendes" akció bankbetétek, kevés apróbetűs szöveggel. Válaszd ki a szimpatikusat (nálad a futamidő dönt) és pakold abba a pénzt. (Erste, Magnet, stb ezek szoktak jók lenni akciós kamat terén)

Ha likviden akarod tartani a pénzt, akkor az AXA-t lehet ajánlani, régebben látra egész jó kamatot adtak, most kevesebb, de még mindig több mint a semmi amit máshol látra kapsz.

Befektetési alapoktól tartsd magad távol, plána ha semennyire vagy csak nagyon felületesen érted a működésüket.

KI

Előzmény: Strictlynight (1051)
xoxoten Creative Commons License 2011.10.18 0 0 1056

Amúgy a befeketetési alap, mint banki termék, egy elavult konstrukció, sokkal jobbak vannak sokkal kisebb költséggel és nagyobb haszon lehetőségével és nem kell hozzá jobban érteni és foglakozni vele mint az alappal. Súlyos tévedés azt hinni, hogy az alappal nem kell foglakoznio. Hogy veszek egyet és várok és több lesz belőle. áááááá Jobban kell érteni hozzá mint a részvényezéshez. máshol réges rég leszerepelt, csalódtak benmne a kicsik. Annyiban volt vele szerencsénk, hogy nem terjedt el annyira mint máshol, ebből adódóan kevesebb kárt okozott. Azért még próbálkoznak vele itt keleten. Nonszen, ha ilyen magas betéti kamat mellet valaki standard alapokat vesz. (pénzpiaci kötvény vegyes ingatlan)A részvény és egyéb kockázatos alapok, meg nem is hasonlitható a betéthez.

Előzmény: Strictlynight (1055)
Strictlynight Creative Commons License 2011.10.18 0 0 1055

Kösz kösz xoxoten!

Ezért is volt gyanús jól hangzik meg minden, de annyira nem, hogy megérje kockáztatni, amikor másik 3 banknál alig kevesebb kamattal biztosabban azt kapom, amit akarok és kb amit igértek...Már ha egy bank be is tartja azt, amit igér (persze ez csak magyarországon van így nyilván Németben nem tudnák a lakosságot így sz-patni...)

Előzmény: xoxoten (1054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!