Keresés

Részletes keresés

ganki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 10
Szia Pataporc!
Nekünk 3 kerekű babakocsink van (ABC Design Novus3 ). A használati utasításra rá van írva nagybetűkkel: Figyelem! Nem sporteszköz! Magyarán nem futásra való.
Ennek ellenére nagyon jól bírja eddig a strapát. Felfújható nagy kereke van, nem ráz olyan nagyon. Azért én a nagy árkok előtt lelassítok vele, és egy betonozott bicikliúton szoktunk futni. És kb. 6:30, maximum 6-os ezrekkel lehet toligálva futni.

Szoptatás:
Én mindig szoptatás után megyek futni. Egyrészt könnyebb a mellnek, másrészt nem izgulok, hogy "lejár az időm". Most vettem egy sportmelltartót, amit csak javasolni tudok, mert nagyon jól tart. De egyébként inkább azt vettem észre, hogy a könnyű tempó, kevés futástól még több tejem is van.
Előzmény: pataporc (7)
ganki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 9
Sziasztok!
Timi, nagyon jó ötlet volt ez a topik. Fel is vettem a kedvencek közé. :-)

Igazából én sem merem magára hagyni a gyereket. Olyat már csináltam, hogy babakocsival futottam és Emma elaludt, leállítottam egy szánkózódomb aljában a kocsit és én meg fel-le rohangáltam a dombon. És közben árgus szemmel figyeltem, ki jár arrafelé, nehogy ellopja a gyereket. :-( Azért nem voltam nyugodt.

A tájfutó edzőnőm csinálta, hogy a gyereket a babakocsival leállította a sportpálya füvén, ő meg körözött a tanítványaival a salakon. A gyerek meg szépen elvolt. Innen vettem az ötletet.

Viszont fogjunk össze. Én szívesen vállalok gyerkőcmegőrzést. Ha jön a jobb idő, kimehetünk a szigetre, ott a Mac, vagy ott van a közelben egy szuper játszótér is (majd későbbre). Sőt! Timi, azt tudod, hogy anyukám ott lakik a Népfürdő u. 19/b-ben? Sokat megyünk hozzá, így lehet ezzel is kombinálni.
pataporc Creative Commons License 2006.02.06 0 0 8
Opp, becsatlakoznek... :)
Előzmény: pataporc (7)
pataporc Creative Commons License 2006.02.06 0 0 7

Sziasztok!

En is becsatlakoznak, nekem egy keteves lanyom van es identol futok ujra (khm. eloszor :)) rendszeresen.

En is kivancsi volnek, a futas megszervezesen kivul egyebekre is:

- szoptatas alatt nem tett be a tejnek a futas nalatok?

- bevalt valakinek is a futo-babakocsi (egyaltalan, van olyan terep, ahol a gyerek nem kap agyrazkodast? :))? En meg csak olyat lattam, hogy valaki nagy svunggal vett ilyet, de olyat, aki hasznalta is volna... nos, olyat egyet sem ismerek. :) (nekem nem volt)

szilvi-019 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 6

Én amikor terhes lettem,szinte első dolgom volt,hogy vettem egy 3 kerekű kocsit,hogy majd így futunk.A baba utálja a babakocsit,még sétálni sem akar csak karban :-)

Kocsi áll a lépcsőházban,valaki vigyáz a gyerekekre(3-ra is kell),mama fut.Nem mindig lehet előre tervezni...

andixka Creative Commons License 2006.02.05 0 0 5

A futás elkezdése sem egyszerű, bár edzéstervekkel már el vagyok halmozva. A gyerkőc kérdése a gond, pláne mivel abszolút senkire nem tudom bízni. Még az itthoni elliptikusozás is néha csak 2-3 részletben jön össze. :-(

Este egyébként nálunk apa fut munka után, de ez különben is etetési idő, tehát az én feladatom. A több baba-mama meg nem rossz, de ez szvsz csak melegebb időben (márc. végétől?) kivitelezhető, nem?

Előzmény: BTimea (4)
BTimea Creative Commons License 2006.02.05 0 0 4
Igen, ezt én is így gondolom. Nekem leginkább az vált be, hogy valakire rábízom a gyermeket (leggyakrabban a férjem az "áldozat"), és akkor csak magamra és a futásra figyelek. Viszont arra gondoltam, hátha össze lehetne fogni, és nem mindig a férjeket/apukákat igénybe venni (annál is inkább, mert ők azért többnyire késő délután, este érnek rá, amikor már nyűgösebbek a gyerekek) és hátha tudnánk felváltva vigyázni a gyerekekre.
Ha maga a futás elkezdése nehéz, ahhoz rengeteg tanácsot találsz akár a FB topicon, akár a BSI honlapján, de én is szívesen segítek.
Előzmény: andixka (3)
andixka Creative Commons License 2006.02.05 0 0 3

Szia!

Azt a felvetést én is olvastam. Ember (+egy FB barátnőm :-) )már úgyis megkérdezte, hogy miért nem kezdek futni én is. Azt sem tudom, hogy kéne nekiállni, de sajna babakocsi sem alkalmas rá. Ganki felvetése (MAC füvére a gyerek) azért elgondolkodtatott. Amíg el van nyugiban, jó (feltéve, hogy nem sírós), de mi lesz, ha mászik?

Előzmény: BTimea (-)
BTimea Creative Commons License 2006.02.05 0 0 2
Hú de gyors vagy. Bár tudnék futni ilyen szélvész sebesen :-)
Előzmény: sneci (0)
BTimea Creative Commons License 2006.02.05 0 0 1
Szóval, egyszer én is megpróbáltam egy sportpálya szélén elhelyezni az épp aktuális babámat, miközben elkezdtem körözni, de az a lett vége, hogy igazából nem tudtam rendesen futni. A túlsó oldalon mindig hallani véltem a sírását, vagy attól féltem, hogy elviszi valaki. Vagy futok, vagy babázok, a kettő egyszerre, egyidejűleg nem megy. Épp az a jó a futásban, hogy teljesen ki lehet kapcsolódni egy időre, és nem kell a babával foglalkozni.
Persze, azért ez nagyon gyerek- (és anyuka)függő, de nekem legalábbis nemigen ment ez a kombináció.
sneci Creative Commons License 2006.02.05 0 0 0
Eddig 0 km-t futottam így.:)
Előzmény: BTimea (-)
BTimea Creative Commons License 2006.02.05 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Mivel jelenleg leginkább két dolog foglalkoztat, a futás és a gyereknevelés, Ganki Futóbolod topicban tett felvetése nyomán gondoltam, legyen ez a topic egy metszete (közös halmaza) a már meglevő futásos és babás topicoknak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!