Keresés

Részletes keresés

egyvev Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1168

Bocs, tényleg utoljára erről a témáról, mert a fórum nemcsak erről szól, de ha jól értem, az említett üzlet, ahol te is dolgoztál, új vezetőt kapott. A bolt előtte is nagyon rosszul működött (ahogy ezt olvashattuk korábbi bejegyzésekben is), gondolom én ezért volt a vezetőváltás is. A te véleményed alapján rossz embereket cseréltek le, és ezért működik továbbra is szarul minden?

A korábbi vezető emberileg jobb volt, csak a boltot vezette rosszul? 

Ha egy bolt eredményei rosszak (említettétek a leltárat), akkor gondolom azért érthető a felsőbb vezetés azon reakciója, hogy megpróbál lépéseket tenni, és változtatni néhány dolgon?  A tulajdonos (vagy az őt képviselő vezetők) nyilván nem fogják sokáig hagyni, hogy kifolyik a kezükből a pénz!!! Most persze felejtsük el, hogy a tulajdonos itt a kizsákmányoló német akárki, de mint tulajdonost megilleti az a jog, hogy tegyen ezek ellen.

Előzmény: Babucika70 (1166)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1167
Hát erről beszélek, ezért mentem a bíróságra. A Pennynél attól sem riadnak vissza, megfenyegetnek, alaptalanúl rágalmaznak. A jogász hívott fel és megfenyegetett, hogy jól vigyázzak hogy mit csinálok mert ha bíróságra megyek akkor már nem lesz velem elnéző. A területis dettó, fenyeget zsarol és hazudik. Ki akarta kényszeríteni a közös megegyezést de nem írtam alá. olyan dolgok vannak a jegyzőkönyvben ami nem is igaz.
Előzmény: egyvev (1165)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1166
Építő kritikát akarsz? Ahhoz le kell szállni a földre. Nem azzal kellett volna kezdenie a kedves területisnek és az okos boltvezetőnek, hogy na majd én megmutatom stílusban nekiáll dirigálni hanem el kellett volna kezdeni gondolkodni azon, hogy mi lehet a hiba.Körbenézni ,hogy mi volt eddig és mit kéne változtatni. Ja és nem éppen azokat kellett volna maga mellett tartania aki szétlopja a boltot és lenyúlja a munkatársait. Ha esetleg valami nem úgy működik ahogy kell akkor meg kell mutatni a dolgozóknak, hogy mit és hogyan kell csinálni. Tudod az a vezető az igazi vezető aki nem csak dirigál és fenyeget hanem az aki tudja tanítani és szervezni a csapatát, vezetni őket. Rendszert kell csinálni a káoszból. Miért van az hogy ő erre nem képes???? Mert nem jó vezető. Nem csak a kis szarkeverővel kéne foglakozni, ismeretlenül véleményt mondani másra.
Előzmény: egyvev (1159)
egyvev Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1165
Tudom, hogy most azt fogjátok mondani, hogy ismét az irodista beszél belőlem, de a rendkívüli felmondásnak általában nagyon alapos indoka kell, hogy legyen. A mi cégünknél is vannak cifra dolgok, én 12 éve vagyok itt, de nem nagyon tudok róla, hogy valaki is rendkívülivel ment volna el.  Nálunk legalábbis a munkaügyisek nagyon tartanak a rendkívülitől, mert csak csak igazán indokolt esetben állja meg a helyét, ha esetleg bíróságra kerül a dolog.
Előzmény: Babucika70 (1164)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1164

Rendkívüli felmondást kaptam egy szabálytalan próbavásárlás miatt. Azt is azért csinálták mert tudták hogy másba nem tudnak belekötni. Szóval dolgoztam mint egy barom, de szólni mertem és ezért bosszút álltak.

Előzmény: egyvev (1161)
54 30 016 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1163

Egyvev, erre én már nem mondok semmit :) :)

egy vezetőnek nem a hatalommal kell visszaélni!!
Látom csak az irodai papírig látsz, ennél a cégnél munka van, de hiába magyarázná bárki, nem hiszem eljutna odáig...

Neked is elmondom/leírom tündérkém, hogy nem lennék/lettem volna ennél a cégnél vezető!

Lehet hogy én sem vagyok egyszerű eset, de te...

Babucika70 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1162
Szerintem igenis a vezetőn múlik, hogy milyen az üzlet. Ismerek jó vezetőt és vele szeretem dolgozni. Viszont a többi azt hiszi neki mindent lehet, a dolgozókkal is és a vásárlókkal is úgy beszél mint a kutyával. Volt, hogy én kértem elnézést a vásárlótól a műszakvezető és a boltvezető viselkedése miatt. Szóval el lehetne gondolkodni azon, hogy miért csúszik le az üzlet. Én mindig is ügyfelekkel és vásárlókkal dolgoztam tudom, hogyan kell viselkedni velük. Alap dolog az, hogy az üzletvezető odafigyel a viselkedésére, a dolgozóit és a vásárlókat is emberként kezeli.
Előzmény: pennycilin (1155)
egyvev Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1161

Ne haragudj, lehet, hogy korábban már említetted, de téged miért is rúgtak ki? Miért kell kiállnod a jogaidért?

Előzmény: Babucika70 (1158)
54 30 016 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1160

Jajj csillagom még annyit,

nem tudom melyik micimackós pizsidbe álmodtad azt hogy én a boltvezetői posztot akartam, mert nem! Nekem elég volt a pénztárosi állás is, de azt nem tagadom, hogy műszakvezető lettem volna.
Senki nem gondolta hogy 1-2év után a csúcson leszek, de rögzízsd a bubódba hogy maximum műszakvezető lettem volna, de a pénzárosi poszt is bőven elegendő.
Nem vagyok hatalommániás mint egyesek,aki ezen töri magát...

Igen lehet hogy kinyitottam  a szám, kellemetlen dolog az igazsággal szembesűlni?, de már nem a kőkorban vagyunk, látom imádod a diktatúrát. :) Semmi gond nincs a karrieristákkal,de akkor minek család?
Nemhogy örülne kmét1?
Minek? Az üres hűtőnek? A fejetlenségnek? Van még abban az üzletben 1-2 értékes ember csak közlöm veled!

De lehet jobban jársz ha leveszed a kucsmát a fejedről és akkor talán látsz is valamit a dolgokból!

egyvev Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1159

Ha isten ne adj' belőled lett volna megbízott vezető, és kaptál volna "hatalmat", vajon te mit csinálnál?

Annyira szapulod azt az üzletet, és a megbízott vezetőt, de építő kritikát még nem hallottam tőled. Ha ilyen emberekkel kell dolgoznia, mint például te is vagy, nem csoda, hogy lassan jönnek csak az eredmények? Szélmalomharcot kell folytatnia nap mint nap azokkal, akikkel elvileg közösen tolja a szekeret? Hm.......????

Fura, hogy aki folyton lázad, panaszkodik, azok közül senkinek nem tűnik fel, hogy a folyton panaszkodó, lázadozó embereket sehol sem szeretik. Ha esetleg munkaidőben a munkáddal foglalkoznál, és csak arra koncentrálnál, esetleg megpróbálnál a kollektíva érdekében tevékenykedni, talán nem itt tartanátok. Esetleg a főnökeid is jobban becsülnének, számítanának rád, és esetleg lenne lehetőséged előrelépni. Nem feltétlenül a Penny-nél, de ezek a dolgok máshol is így mennek.

Előzmény: 54 30 016 (1157)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1158

Jaj de természetes az ,hogy valakit csak úgy kirúgnak azért mert szólni mer a jogaiért. Nekem nem az. Én nem siránkozom továbblépek, DE megadom ami jár. Azaz igenis ki fogok állni a jogaimért. Nem vagyok sem mártir sem hírhajhász, csak egy ember. Semmi mást nem akarok csak azt, hogy úgy is kezeljenek. Elhiszem, hogy nem csak engem rúgtak ki, de ha olyan igazságtalan volt akkor miért nem csinált semmit? Te honnan tudod ,hogy nekem nincs gyerekem?? Nekem is van kettő. Ez most min változtat? jogtalan az jogtalan... Tulajdonképpen mi a lényege annak amit írtál???? Fogjam be a pofámat mert nekem van férjem????

Előzmény: pennycilin (1155)
54 30 016 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1157

pennycilin, drága tündérkém!

Igazából a második hozzászólásod nem teljesen tiszta számomra de majd megvilágosodik! Annyi tény hogy a munkája miatt kell szeretni egy dolgozót és nem külseje miatt, ebbe szerintem egyetértünk! Azzal sincs semmi gond ha megvan a vezetői rangsor, de azzal már igen ha egy kis tollvonásból vezető vagy megbízott vezető lessz ( itt senki nem több egy tollvonásig) és kiskirálynak vagy kiskirály lánynak hiszi magát!

pennycilin Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1156
az elmult 10 évben csaknem 12 területi veztő volt a főnőköm. egy valamire biztosan rájöttem h a pennyinek nem tetszenek az olyan főnökök akik csak tyutyujgatni tudják a dolgozókat, mint a frissen kikelt kiscsibéket ahelyett h határozottan lépnének fel, s megköveteljék normálisan amit kell. nem kell állatnak nézni a dolgozót, de be kell látni h ha túlon túl emberséges és barátiasan viselkedik egy dolgozóval( legyen az vezető), a dolgozóval elszalad a ló és úgy beszél területisével mint ha a seggéből húzták volna ki. Nem is egyszer volt részem ilyen beszélgetést végig hallgatni, pedig nem volt még csak huszonéves. Természetesen és sem viselem el h állatnak nézzen a főnök csak azért ő "nagyobb" de ha betartaná mindenki a beosztásoknak megfelelő kulturált viselkedést jobb körülmények lennének. Az a baj mindenkinek h az új TV. nem olyan mint a régi?? Hála istennek. Épp itt volt az ideje. Az előzővel sem volt igazán semmi bajom, csak gusztustalan ha különbséget teszünk a műszakvezetők között! Csak azért mert az egyiknek nagyobb a mellbősége, meg csinosabb, neki nem kell elvégeznie a kötelező feladatokat. Engem a munkámért szeressenek és becsüljenek ne a külsőmért.
Ha egy vezető visszaél azzal h neki mindent szabad amit a többi vezetőnek nem, akkor az is ugyan olyan mint területisek általánosításánál::: FELFELE NYAL, LEFELE TAPOS. Vagyis a dolgozók között is vannak olyanok akik nem különbek a főnökeiknél.
pennycilin Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1155
Babucika!
Úgy csinálsz mintha csak téged rugtak volna ki egyik napról a másikra. Nem rég egy 2 gyerekes anyát rugta ki aki ráadásul egyedül neveli a gyermekeit, mégsem siránkozik mint te hanem tovább lépett. Nincs lehetetlen, csak tehetetlenség. Ami a megbízott üzletveztőt illeti a 16-os ba, nekem sem tetszene h szarból várat kellene építenem. A 16-os üzlet 2005-ig nagyon sokszor volt hónapokon keresztül prémiumos üzlet, pedig ba...-nia sem kellett érte h megmaradjon az állása. A munkája érdeme volt. 2005 óta az az üzlet folyamatosan csak a lejtőn csúszik lefele, mert több ember vezette már azt az üzletet mint az összes pennybe együttvéve. Lehet h nem a vezetőkkel van baj???

54 30 016!!
Ha a vezetői székbe vágytál miért nem kerültél oda?? A mai napig vannak vezetőbeosztásban olyan személyek akik egyszerű mezei diákként dolgoztak , és rohadt sok év telt el mire megmászták a létra fokait. Te mit gondolsz h ha dolgozol 1-2 évet már a legfelső fokon találod magad? annak h nem lett tiéd az a szék, lehet h kevés idő telt el, vagy voltak hibáid ami nem kifizetődő: nagyon jár a szád, főleg amikor valakinek a magánéletéről van szó! Gusztustalan valakit elítélni csak azért mert karrierista és nem családias. Nem h örülne KMÉT 1, hogy van aki megcsinálja helyettük a szart. Még egy 2 órás akcióváltást sem képesek normálisan megcsinálni!

Vajon mi az oka ha a régi törzsvásárlók több mint 70%-a átjár Kmét 2-be??? Szerintem az h fogkefét kéne osztogatni kmét 1-en, mert amilyen a stílus ott az hányingert keltő. Én is beszéltem már csúnyán vásárlóval, de nem mindegy h azt mondom h mennyen a büdös picsába, vagy megkérem h ha egy mód van rá akkor legyenszíves másik üzletben vásárolni. de ha leribancozik legfeljebb jót mosolygok a kasszában , megköszönöm h nem maradt unalmas szürke a napom a viselkedésétől. Higgyétek el h az ilyen vásárló még az ajtóban elgondolkodik azon h kár volt időt pazarolnia arra h bunkóskodik mert csak magát égeti le a többi vásárló előtt. Ha egy eladó viszonozza a vásárló bunkó stílust az erkölcsileg és értelmileg sem gazdagabb mint egy alpári tajparaszt.
pm68 Creative Commons License 2010.01.14 0 0 1154
Abban igazad van,hogy a vezetőnek is meg kell felelni a felsőbb vezetőnek és így tovább,de egy jó vezető szem előtt tartja a kollégái érdekeit is és segít felhívni a figyelmet arra ha már teljesíthetetlen dolgokat várnak el tőle és a dolgozóitól.A pennynél az a baj,hogy a legtöbb vezető felfelé nyal,lefelé tapos.A másik dolog,nem szabadna egy irodai munkával összehasonlítani azt amit a pennynél és más kereskedelemnél végeznek a dolgozók.Én mindkettőt csináltam és többet kerestem az irodában mit most a kereskedelemben.Tudom,most azt kérdezed akkor miért hagytam ott?Mert van aki kereskedőnek született és szereti csinálni és bízik abban, hogy van olyan hely, ahol ezt megbecsülik és tudod azoknak az agyon hajszolt dolgozóknak,akiknek más munkát javasolsz, nagyon sok erőt ad ám egy-két kedves vevő,aki észre veszi,hogy mit tesz érte néhány "elégedetlenkedő"eladó.Sajnos ezt sokan csak akkor tudják meg,ha saját bőrükön tapasztalják.Vagy még akkor sem.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1153
Biztos vagyok benne, hogy a jogiosztály nem sokat tesz a dolgozók érdekében, maximum ígérni tud, de figyelemfelkeltésnek mindenképp jó, már csak azért is, hogy egy kicsit felkavarjuk az álló vízet.
Előzmény: Babucika70 (1150)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1152

Mostanság egyre rosszabb. Tudják, hogy mindenki nagyon félti a helyét mert most nagyon nehéz állást találni. Ez a legaljasabb dolog, kihasználni az emberek félelmét, tehetelenségét. Mert ugye a családját mindenki szerené eltartani.  Azt hiszi sok okos hogy csak a lusta emberek siránkoznak. csak egy hónapot kellene itt dolgozniuk és megértenék hogy aki a Pennyit túléli az bármilyen munkát képes megcsinálni...

Előzmény: gardiosa (1148)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1151
Itt nem azzal van a baj hogy dolgozni kell. Ha esetleg nem tünt fel mindenhol dolgozni kell. Mármint az átlagembernek. DE!!! Nem mindegy milyen körülmények között. Tudod ahhoz, hogy boltvezető legyen valaki bizonyos fokú tapasztalat kell, legalábbis papíron néhány évnek meg kell lenni. Nem a tudás számít a cégnél. Aki jó boltvezető volt azt áthelyezték nehogymá a dolgozókkal jó viszonyban legyen. Na ilyen a penny üzletpolitikája. Aki az újak közül tehetséges lenne annak esélyt sem adnak, itt csak az érvényesül aki eltapossa a másikat, lop,csal hazudik és persze nyal a területisnek. Ennyit a lehetőségekről.
Előzmény: egyvev (1145)
Babucika70 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1150
A Penny jogiosztályára gondoltál? Hát tőlük sem kell semmi jóra számítani. Kb olyan a stílusuk mint a területi vezetőé. A munkaügyi felügyelőség az igazi.
Előzmény: Törölt nick (1144)
54 30 016 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1149

Egyvev!!

Szerintem abba egyetérthetünk hogy nincs tökéletes munkahely, és nem is lessz!
Ebbe a pennys ügybe kívülálo nem lát/láthat be.
Aki ott dolgozik, vagy dolgozott az tudja miről van szó!

Hangsúlyoznám hogy itt nem feltétlen a túlóra miatt van zúgolódás, hanem a vezetés miatt! Jó boltvezetővel akibe van emberség azzal lehet dolgozni!

Talán azért nem ülönk a boltvezető székébe mert nem volt rá lehetőség, vagy akkor csak a magam nevében beszélek.
És egyszer sem biztos hogy egy ilyen szervezetlen cégnél túljelentkezés lenne a boltvezetői beosztásba!

De előnyben a nyalósok, a piócák, a spicclik, és a pincsik, akik erre törekednek, néhánynak be is jön.
DE VANNAK ÜGYES BOLTVEZETŐK!! :) csak sajnos őket szugerálják...

gardiosa Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1148
Sziasztok! Elöször is szerintem senki nem azért ir erre az oldalra,hogy a másik helyesirását elemeze. Én már nem állok a penny alkalmazásába nem tagadom mint vezetö jöttem el saját döntés alapján sok mindent megéltem és tapasztaltam az évek alatt,hogy a cég,hogy használja ki a dolgozoit aláza meg öket és veszi semmibe az ö jogaikat. Vannak olyan dolgozok akik kiálnak az igazukért és becsülöm is öket ezért van erejük harcolni és remélem nyernek is. Egy pár esetet leirok ami remélem mindenkinek elgondolkodtato: Elég sok boltba a renszerétállás ota hiányzik pénz ez nálunk is elöfordult amit a központba probáltunk megkeresni vagyis én mivel a Tv sok segitséget nem adott néha odabiccentette"hogy állsz". A másik ha felsöbb vezetö elvisz a boltbol értékesebb holmit másik üzletbe nem veszi észre hogy üres dobozt visz el csak késöbb és akkor jönnek a rágalmazások hát számomra furcsa. Igen senkinek nincs bebetonozva a széke. Remélem egyszer a németek ugy tesznek látogatást egyszer hogy nem jelentik be elöre,hogy lássák hogy is folynak itt a dolgok nálunk.
Előzmény: egyvev (1145)
egyvev Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1147

Én persze nem azt mondom, hogy a Penny-nél nincs jobb munkahely a világon. DE!!! Ha valakinek nem tetszenek az adott viszonyok, akkor nem kell ott dolgozni, nem kell megvárni, hogy kitegyék onnan az ember szűrét, hanem keresni kell másik munkahelyet.

Nálunk az irodában is vannak akiknek semmi nem elég jó, az ilyen ember az örök elégedetlenkedő, akinek soha semmi nem lesz megfelelő, bárhol dolgozik is. Ha kétszer annyit keresne is, akkor is zúgolódna valamiért, ha van szemüvege azért, ha nincs azért. Csak az ilyen emberektől kíméljetek meg!!!!

egyvev Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1146

Nekem is, mint mindenkinek, akinek vannak főnökei, tudomásul kell vennünk, hogy a főnök az főnök, a vezető az vezető, neki is van felettese, sőt valószínűleg még az ő felettesének is van felettese. Őket felülről és alulról is éri a nyomás, és így kellene mindenkinek megfelelniük. Tőlük is számon kérnek dolgokat, nekik is vannak feladataik, amiket teljesíteni kell, és legtöbb esetben ők sem "csak" 8 órát dolgoznak. 

Aki ezt nem tudja elfogadni, az lehet egyéni vállalkozó, akkor tuti senki nem fog beledumálni az életébe, senki nem mondja majd meg mennyit és mennyiért dolgozzon.

egyvev Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1145

Ne haragudj, de ezt már nem tudom szó nélkül hagyni!!!!

Nem vagyok nyelvtan tanár, de a mondataid hemzsegnek a helyesírási hibáktól. Ez persze mit sem változtat azon a tényen, hogy amit írsz, az úgy ahogy van hülyeség. Ha te és még pár hasonló társad, akik annyira tudjátok kritizálni az említett üzlet vezetőjét, olyan nagyon okosak vagytok, miért nem ti vezetitek azt, vagy  valamelyik másik Penny üzletet? Vagy más kereskedelmi lánc üzletét? Szabad verseny van, lehet pályázni bárhová, és megmutatni mit tudtok, nem a szátokat jártatni fölöslegesen.

Félreértés ne essék, nem Penny alkalmazott vagyok, és nem ismerem az itt említett egyik szereplőt sem, csak mint vevő és mint olvasó nem értem a folyton elégedetlenkedőket. Nehogy azt higgyétek, hogy máshol kolbászból van a kerítés. Én irodai alkalmazott vagyok, de itt sem 8 órát dolgoznak az emberek, pedig elhihetitek, hogy nem milliókat keresünk mi sem. Sajnos ma egy-két állami vállalattól eltekintve (ahol du. 4 órakor kiesik a toll az emberek kezéből és hazamennek) szinte mindenhol természetesnek veszik az ingyen túlórát.

Az irodában is vannak néha betegek, szabadságon lévők, akiknek a munkáját pótolni kell a többieknek. Itt is vannak terhesek, akiknek teszem azt nem esik jól reggeltől estig egy íróasztal mellett ülni egy helyben, ........ stb, mégsem nyitunk erről ország világ színe előtt fórumot!

Előzmény: aspirint vegyél be (1142)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1144

Szia Borzi73!!

Ha, valóban felmodtál, miért nem rántottad magaddal,(munkaügy,jogiosztály), neked úgyis mindegy, ő meg hagy tudja meg, hogy az ő széke sincs bebetonozva!!

Előzmény: borzi73 (1143)
borzi73 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1143
Sziasztok :)A mi vezetőnk sem külömb senki nem dolgozik csak Ő:))) Állandóan megaláz benünket a vevők előtt:(Napi 8 órában a mosdó használata nem áll rendelkezésünkre. Én ezért mondtam fel :(
aspirint vegyél be Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1142
dolgoztam én is a 16ba volt "szerencsém" a megbízott vezetővel "dolgozni" nem tudom, de olyan mint egy dáma!
Semmivel sem külömb mint bárki, és nem értem mért jó amit csinál! mert amik itt lelettek írva azok igazak.
nem a pozícióját kellene félteni hanem rendberakni a boltot
mert az özlet minden csak nem üzlet, nevetsége de amint látom nem csak enyéni vélemény!!
aspirint vegyél be Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1141
sztem nem mondta senki hogy perver vagy???
de ha ilyeneket gondolsz magadról akk nem szóltam :D
54 30 016 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1140

Sikerülni fog pm68! Remélem nekünk is!!

drukkolok 1000-el!! :)

54 30 016 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1139
Csajszika tudom hogy önszántadból vagy ott és mentél oda!
Elhiszem hogy szereted, megmondom az őszintét én is szerettem...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!