utolsó LAN pont és a garázs között sok fal, födém van. Van Ethernet Over Power aminek tudok a hátrányait. 2017 óta így üzemel a rendszer ahogy van. Persze azóta van egy új AP amit remote tudok resetelni. A sok kliens is elszívja a jelent az Arduino elől pl
Amikor én vettem a konnektorokat, valami 2ezerre jöttek ki kuponnal, és ha van stabil wifi szinte 0ms-os késéssel kapcsol. Borzasztó megbízhatóak, én a helyedben ebben is gondolkodnék. Az egyszerű dolgoktól nincsenek jobbak.
Illetve, egy sima routert is be lehetne üzemelni AP-nek LAN kábellel megtoldva oda lehet vinni ahová akarod. 2021 van, bárhol tudunk stabil wifi kapcsolatot létre hozni, nem is túl nagy költség. Megfelelő hosszúságú LAN kábel, router AP üzemmódra állítva, komolyan egy 2e forintos használt TP LINK 841 is megteszi, illetve áram hozzá. Ennek bőven 10e forinton belül kell maradnia, még egy TP LINK 1043-al is, akár. Ez az irány esetleg?
az időkapcsoló amiatt lett beiktatva mert Access Point a padlástérben van, az Arduino vagyis a képen a doboz a garázsban. Sokszor volt olyan, ha dolgoztam vele akkor később a Wifi jele miatt nem lehetett bekapcsolni. Emiatt van a rendszer éjjel kikapcsolva. Min. 1 órára, de lehet akár többre is. Fórumtárs kiszámította a Gardena fejek kapacitását, így, ha -1 vagy - több óra alatt nincs áram alatt a rendszer akkor még nagyobb képtelenség a 8 köbös fogyás
Tehát nekem a Wifi kapcsoló nem jó.
Marad majd a kamerás megfigyelés és majd ha tudok menni új relé kártya direkt táppal.
Nem akarok hülyeséget belekotyogni, de én már régen használok wifis konnektort, amit időzíteni lehet, bármikor ki-be kapcsolhatod. Több időintervallumot tudsz beállítani egy hétre előre. Méri a feszültséget, a fogyasztott áramot. Linkelném..
Köszi a leírást, erről az esetről nem hallottam. Nem direkt kapja a tápot, csak a board
Marad a jobb megoldásnak a külső táp.
Tegyük fel, hogy bebolondult a relé kártya és bekapcsolgat magától.
Kérdések:
1. miért csak este 10 meg hajnali 4 között? Napközben ott voltunk kint és sosem kapcsolt be.
2. leírtam, hogy van időkapcsoló ami éjjelre 1 de lehet 3 órára kikapcsol mindent. Akkor még irreálisabb a 8 köb elfogyása, hiszem levezetted a fejek vízkibocsátási képességeit
Nem tudom kiiktatni, mert
1. külföldön élek, nem tudok mindig a szüleimhez menni
2. nem akarok időkapcsoló sem rendszeres, sem periodikus üzemet. Pont az Arduino amiatt lett, hogy akkor kapcsoljam be amikor én akarom
Egyet tudok aki gondozza a kertet meg nyírni. Ráengedi a vizet én meg a kamerát felvétellel.
ez mint jelent? Programozva mint valami automatikát? Mert ilyen eszköz nincs.
Tettem egy próbát, amikor is direkt a szelepek elé tettem egy Gardena digitális almérőt. Ahol bő 15 perc alatt 150 L ment el.
Ami még fontos lehet, hogy az Arduino és így a mágnes szelepek betáplálása időkapcsolóval van ellátva. Egyik emlékezetem szerint 0:30 és 3:30 között nincs áram alatt, másik szerint 3:00 és 4:15 között. De ezt szombaton megnézetem
szerintem sem, de egy nagyon fontos tény kimaradt. Az Arduiono Board WiFi-vel kommunikál és az antenna olyan helyen van (padláson), hogy néha kimarad a jel. Emiatt van ez időkapcsoló ami min. 1 órát, de lehet többet is áramtalanít mindent. Majd hajnali 3:30 áramot kap, azaz napi reset. Tehát a 400 perc lehet csak 340 vagy annál is kevesebb. Ha feltételezzük azt, hogy valahogyan bekapcsol.
itt egy fotó, a 4 db piros X a 4 db Gardena Zoommaxx
A kérés az, hogy ezt a kicsit több mint 200 négyzetméter területet csak csak egyik zóna, vagy mindkettő egy időben 22:00 és 4:30 között szombat-vasárnap is 8 köb meg vasárnap-hétfő ugyan ebben az időszakba megint 8 köböt el tud-e locsolni?
2 hete fúrták a kutat. 32 méter mélyen találtak, 6 m a nyugvó szint.
A tervem egy egyszerű elvezetés kb 40 méterre, néhány helyre vételi lehetőséggel (konnektor) ahonnan slaggal, vagy szórófejjel locsolunk.
A szivattyú Pedrollo JSWm2AX lesz. Jelenleg egy Prima 1-es megy de ölég gyengusz.
A gerincvezeték 32 KPE cső legyen, vagy elég a 25-ös is? Bejáró alatt 32-es van átvezetve. Később elképzelhető egy komolyabb szórófejes kiépítés ha lesz "kedvünk" hozzá.
Megjegyzem szombat-vasárnap nyitva voltak a zónák, de napközben nem volt jele a fogyasztásnak, csak 22:00 és hajnali 5:00 között az óra 8 - 8 köbméterrel többet mutatott.
Ma reggelre már nem, de el lett tegnap délután zárva a 2 zóna.