Keresés

Részletes keresés

Hazel OConnor Creative Commons License 1999.08.20 0 0 7
Halihó!
Rendszeresen járok Ljubljanába és megerősíthetem SZPEPE adatait. Annyit tennék hozzá, hogy több útvonalat is kipróbáltam (Horvátországon át, Rédicsen keresztül illetve Ausztrián át) és a leggyorsabb és legkevésbe stresszes út Ausztrián keresztül vezet, bár ez a legdrágább is. Mintegy 6-6.5 óra arra az út Ljubljanáig az M1-es, Bécs, Graz, Maribor, Ljubljana útvonalon. Erre kell fizetni még az M1-esért és az osztrák matricáért is valamint a határtól Mariborig az autópálya díj 110 SIT. Jó pihenést.
nils Creative Commons License 1999.08.18 0 0 6
Hali!
Gyönyörű környék a Júlia-Alpok "bejáratánál" a Bledi-tó vidéke, kiépített turistaparadicsom; mellette kb. 15 km-re és néhány száz méterrel feljebb a Bohinji (? - kb így írják)-tó, egyik sarkában a Slap Savicával (? - kb így írják), a Száva egyik forrásával; innen gyönyörű - bár kisgyereknek igen kemény (sőt SzVSz lehetetlen) turistaút vezet fel a Triglav tövéhez, 8 apró, és iható vizű tó mellett.
Koper felé menet útba esik a Skociani barlang, nagyszerű cseppkövekkel és a világ legmélyebb barlangi szurdokvölgyével. Hát ilyen látvány nincs máshol - ez tuti!
SZPEPE Creative Commons License 1999.08.18 0 0 5
Szasztok !
Az elmult egy honapban ketszer is jartam a Lendva-Maribor-Ljubjana-Celje-Koper utvonalon.

No szoval a benzin 95-os az 110.60 SIT-be kerul MINDENHOL! Tudniillik szabott arak vannak. Autopalya van jelenleg Maribor es Sempeter kozott. Ez Celje utan van. Ez a szakasz ket darabban fizetendo. Osszesen kb 500 SIT. Onnet egy eleg yo kis kanyargos szakasz Ljubljanaig. Onnet megint palya van egeszen Razdtro-ig. Ez cetlis rendszeru. Szoval Ljubjananal kapsz egy cetlit, amit kilepeskor leadsz. Ez 490 SIT. Onnet egy jo kis szerpentin vezet Koper (Capodistria) fele.
Furodni Izolan a legjobb. Ott van egy jo kis strand, ami nem kerul semmibe. Ha a varos szelen allsz meg akkor a parkolas is ingyen van. Kb 10 perc seta a strand. Egyebkent 100 SIT/ora.
Amit ajanlok megnezni az Piran (Pirano). A varosba nem lehet behajtani. A parkolas 90 SIT/ora. A varos nagyon gyonyoru. A toronyba a belepo 100 SIT/fo.
A kaja kb annyi mint nalunk. Koperben egy ketszemelyes kajaert 1700 SIT-et fizettem vendegloben a tengerparton.
Tovabbi kerdesekre privatban valaszolok.

SZPEPE

HBB Creative Commons License 1999.08.18 0 0 4
Főleg vadvizi jártasságom van arrafelé, gondolom ez az összesen kétéves gyermekeiddel nem tart komoly érdeklődésre számot.
Egyébként általánosságban nagyon szép ország, normális (európai) emberekkel, kicsit húzósabb árakkal. A rendőrökkel jó vigyázni.
Cibetcica Creative Commons License 1999.08.18 0 0 3
T. tjman!

Volt szerencsém arra járni kb. 6 éve.
Rédicsnél mentünk át a határon. Lendva az első város. Van a benzinkut környékén egy utazási iroda, ide feltétlen menj be, tuti térképeket kapsz. Mindenki tud magyarul és az emberek végtelenül barátságosak. Az utak kivállóak mindenhol (bár nálunk is ilyen lenne).
Árakba nem vagyok naprakész. Hogy gondoltátok (apartman, kemping, hegyek, tengerpart)?

Cc

jeegynullas Creative Commons License 1999.08.18 0 0 2
Segiteni nem tok, de ha visszajottok meselhetnel majd milyen volt!

Kellemes nyaralodast!

tjman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1
Nana h mindketto az. De ha este m1unk akkor alszanak jol.

jeegynullas Creative Commons License 1999.08.18 0 0 0
A null pont 5 eves gyerkoc nem nagy teher egy ilyen uton?
tjman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

2 apro gyermekkel (1.5,0.5 evesek) mennek szloveniaba. Minden info erdekel. Utak, arak, emberek.

//tjman

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!