A GPS-szel szerelt hatosok nem különböznek az MPS-től. Viszont ez igy semmire nem jó, mivel csak egy kijelző. A gyári rendszerhez a kábelköteg is kell és a dvd meghajtó is. Talán még az antenna is. Szóval ezt arra tudod max igy használni, hogy beleraksz egy 7 colos tabletet a kijelző helyére...
Keresek egy Mazda 6 MPS-hez (2006 -os) komplett motort. esetleg váltót is. Ha van tudomásotok egy még nem szét berhelt darabról akkor kérem jelezzétek felém privátba! Köszönöm!
Van egy 2005-ös Mazda 6-osom, sima, nem MPS, viszont van hozzá egy MPS-ből kikapott középkonzol/navigációs kijelzőm. A kérdésem azt, hogy ezt be lehet szerelni nem MPS szériájú Mazda 6-osba is, vagy csak MPS-sel működik? Illetve, hogy csak akkor működik, ha van hozzá az az extra DVD lejátszó rész, amit a kesztyűtartóba szoktak szerelni, vagy az csak a régi, CD-s navigáció miatt szükséges? Egyáltalá érdemes foglalkozni ezzel a kijelzővel, vagy inkább okosítsak be valahogy egy tabletet a helyére? Minden tippet nagyon megköszönök olyanoktól, akik már végigjárták ezt a "szereljünk használható kijelzőt a kocsinkba" kálváriát, mert elég tanácstalan vagyok...
A helyzet az, hogy nem kezdtek el felfelé menni az árak, mert gyakorlatilag az mps-ek tartják az árukat, 3 millió körül. A 2,5 millióért és az alatt feltett modelleket senkinek sem ajánlom, mert nyilván azok azért kerülnek annyiba, mert a tulaj meg akar szabadulni tőle esetleg nem volt úgy szervizelve, és mondanom se kell ha egy mps nincs rendszeresen karbantartva akkor utána az ember ingét gatyáját ráköltheti. (Jártam így) Úgyhogy ezzel csak vigyázat. Amúgy meg a sok extra tulajdonság miatt tartja jobban az árát,mint a többi Mazda6-os társa, de aki vezetett mpst az tudja igazán miről beszélek.
Jól látom, hogy felfele indultak az MPS árak? 1-2 éve még úgy emlékszem 2,5 millió körül lehetett kapni, kb. egy árban volt a sima benzinesekkel, ma már 3M fölött vannak az MPS-ek, a sima benzinesek meg bőven 2 alatt.
Sosem mértem gyorsulást, az nem az én "világom". A teljesítmény padon mérve ( minden pad más ) 293LE 410NM.
Bírja nem esik szét, de érezhető a különbség, főleg nagy sebességnél ..... olyan 220-tól "dinamikusabban" megy. Jó... nem egy 500LE kell hasonlítani:-)
Ha azt mondom, hogy az M3 BMW nem tud bántani.......... jó.... kell a BMW mögötti szélárnyék:-), akkor pariban GPS szerint 268Km/h a vége:-)
130.000Ft, és ha úgy használod ahogy kell ( hidegen nem bántod, folyamatos meghajtás esetén 3 perc alapjárati ketyegés) kérsz egy picivel nagyobb lapátot ( már ami elfér a házban), tölts egy másik programot a gyári computerre, iktasd ki azaz ne iktasd ki, hanem "csapd be" membrános szelepet a turbónál ( ami elengedi a turbónyomást) úgy, hogy a diesel mazdáét szereld rá és alakítsd át állíthatóvá, hogy a töltőnyomást ne tudja elengedni és egy pici ideig túltöltést biztosítson. Nem lesz káros semmire.
M5 vagy M6-s ( már nem emlékszem) kb 50-60mm menettel és kell egy menetes szár toldó is, meg azt hiszem CO-val is pöttyintettünk:-)
Ezután jön a szívás. Meleg motornál állítgatni, hogy pont a legjobb időben engedje el a túltöltést.
Még egy két pici trükk és egész jó lesz a verda.
Nagyjából ennyi.
Ha a motor kész, megállni is tudsz:-)) Mert a gyári fék "kaki" :-)
Sziasztok.Mazda 6 mps autómba nem tud esetleg valaki turbót ami jó is és nem annyiba kerül mint az autó :) ?Esetleg ha kapna egy más fajta turbót pl. garrett akkor az mivel járna,vagy megoldható e?itt arra gondolok hogy bele kell e nyúlni az agyába,ha igen akkor ki tudna ebben segíteni? L3M713700D számú Borgwarner turbó ment szét,amit gyárilag kapott. Felújított turbókban annyira nem hiszek esetleg ha van valakinek tapasztalata róla azt szívesen meghallgatnám,de más turbó installálásáról is elfogadnák tanácsokat és tapasztalatokat. :) A segítséget előre is köszönöm.
Nem szerencsés az 5W30. Ezt akkor szokták mondani, ha "lóg" a motor bele:-) A gyári 0w40. Nyáron ha nagyon taposod mindig, akkor 0w50 és váltóolaj sűrűbbre cserélése is ajánlott, mivel nincs olajhűtő és a diffi zajossá válik, mivel felhígul a gyári váltóolaj. Szeptemberben vissza az egész:-)
Veresegyház. Ki kell menni, meg kell nézni. Garantálom, hogy nem fog megviccelni, hanem megmondja az igazat. Ha nagy a baj azt is, ha kisebb azt is. Nem fog lehúzni.
Egy kérdésem lenne bár tuti ezerszer téma volt:)....2007-es 6mps hez (123.000km) Mazda Original Oil Ultra 5w30 olaj jo választás volna e???Válaszokat előre is köszönöm:)
Köszönöm gyors válaszodat. Itthon ahogy nézem 4db eladó van belőle. A legolcsóbb 2.5milla amibe 100ezer km-t hazudtak bele és pont kereskedő árul, utána pedig majd 1 millióval követi a többi. Vajon miért? :) Ahogy néztem sógoréknál sincs sokkal több eladó, összesen 5db, 8ezer eurotól 14-ig. Tehát ott sem olcsóbb, talán csak a remény, hogy több pénz volt szervízre :)
Jövő héten megpróbálok megnézni 1-2 autót, hogy legyen összehasonlítási alapom.
Egyébként nem zavar ha megnézik a kocsit, ezelőtt egy utolsó generációs celicám volt, azelőtt meg egy jó hangos civicem :)
Szia Attis. Kérdéseidre válaszolva. Ha hosszabb utakra tervezel és normális autópályás utazó tempóval mész 140 körül akkor 9-10 liter/100 km ki fogsz jönni. Szerviz igényt tekintve nem szerviz igényesebb, mint bármelyik turbós autó ha odafigyelsz rá akkor nem lesz gond.(indulás, leállítás, olajcsere 10.000 km-enként stb) Alkatrészt tekintve sok minden csak gyáriba van hozzá de ezek inkább karosszéria elemekre értendők amúgy kopó alkatrészek minőségi után gyártótba elérhető áron vannak bármikor bárdiéknál és unixnál stb... Ha japán autód volt mondanom se kell, hogy elektronikailag semmi hiba nem jelentkezik csak beülsz és mész. Kényelem szempontjából sincs vele gond hosszabb utakon 4 ember és a csomagok is bőven elférnek. Akár külföld is. A beszerzést tekintve Magyarországon nem szokott fent lenni sok példány max 5-6 darab, de én azt javaslom ha veszel akkor magánszemélytől inkább a kereskedőket kerüld el messziről. Külföldről nem tudok nyilatkozni, de ha olcsóbban is van mire kimész megnézed hazahozod reg adó, forgalomba helyezés stb nagyjából ott vagy mintha itthon vetted volna. Örülök ha tudtam segíteni.
Jah azt még elfelejtettem, hogy a teljesítménye bámulatos, és semmiképp ne vegyél ilyen ha autót ha nem szereted ha az utakon nagyon megnézik:)
Biztos voltak már itt ilyen kérdések, csak sajna lusta vagyok visszaolvasni és reményeim szerint lesz aki válaszol nekem.
Második autót szeretnék vásárolni és egyre jobban töröm a fejem egy mps beszerzésén. A kérdésem arra irányul, hogy mire érdemes figyelni ezeknél az autóknál, milyen típus hibái vannak?
Az autót hosszabb (200km+), vidéki utakra használnám, mennyire kényelmes ezt akár 4 személlyel kivitelezni, mennyire büntet a futómű a magyar utakért?
Éves szinten milyen szervizelési költségekkel lehet számolni (kb évi 12-15ezer km)?
Eddig japán autóim voltak és mindig sikerült kifogni az éppkézláb példányokat amikre gyakorlatilag nem kellett semmit sem költeni, az mps magyar felhozatalából vajon mennyire sikerülhet költségmentest beszerezni?
Bocsánat ha kicsit sokat kérdeztem, mazda szűz vagyok még, a válaszokat nagyon szépen köszönöm amennyiben érkeznek.
Az a helyzet, hogy ez egy Otto motor, mely az összes benzines autóban duruzsol. Bármelyik autó szerelő megtudja csinálni, csak kényelmesebb a Suzuki, Opel, tucatautókat javítgatni.
A legtöbb azért "tart", az ilyen jellegű autóktól, mert túl tele van a motor és sok mindent le kell bontani, hogy egyáltalán a hiba keresése elindulhasson. Ezután jön az alkatrész beszerzési nehézségre való hivatkozás ( ami már nem igaz ) és az ügyfél sem szívesen vár X napot az autójára.
Írd le, mennyi az a km távolság amennyit autóznál és ajánlok embert.
Tudnatok ajanlani valami jo szerelot aki latot mar mps kozelrol! lehetoleg ne szalon szervizt /pl.Mirai/ mert oda nem viszem. 1 hete szivarog az olaj es egy picit fustol s.o.s meg kell nezetnem. elore is koszi. mps forever :-D
Nem szeretnélek megsérteni, de annyi butaságot írtál:-) és még általánosítasz is a szervizekkel kapcsolatban.
Mitől is rángathat egy motor? Gyújtás, levegő, tüzelőanyag esetleg valamelyik vezeték érintkezési hibája a kábelezésnél.
A "szétégett" dugattyú egyértelműen a nem megfelelő ütemben, vagy nem megfelelő mennyiségű üzemanyag beáramlása miatt történik. ( injektor)
Ha a szelepfészek ennyire rövid idő alatt elkokszosodik, az csak a TE hibád, mert nem foglalkoztál körültekintően a motorral az elmúlt évek során. (olajfogyasztás, megfelelő üzemanyag, jó minőségű motorolaj, stb )
Amit kiolvastak a computerből az nem gyújtás, hanem gyulladás volt. Csak azt mondja meg a gyári lekérdező, hogy melyik henger és mi a hiba. Ezeket az adatokat úgy számolja ki, hogy a motor főtengely végén lévő jeladó érzékeli a robbanásokat és amikor nem megfelelő vagy nem jó időpontban történik ez a művelet eltárolja mint hibakódot.
De azt nem mondja meg, hogy pontosan mit cserélj. Ezért van a szakember, aki végig "zongorázza" a lehetőségeket.
Tudod ez az a szakma, ahol szép lehetsz, de okos nem:-)
A 900LE-g terhelhető. :-) Ezt leírta valaki:-) Húúúú, most akkor sokkal jobb lesz az autód? :-) megmosolyogtató, mert nincs az a hajtáslánc amivel ezt a talajra tudnád tenni folyamatosan. Lehet, de csak 1x :-)
Ideális szerintem a 290-300LE és a 400-420Nm. Folyamatosan szélsőségesen is használható, kuplung, váltó, féltengely nem károsodik.
Ne higgy a "versenydumának", mert egy autógyárban nem hülye mérnökök vannak:-)
150ekm után 1500km/1 l olaj? Az lóf....sz. Az én MPS-ben 493ekm van:-) El tudod képzelni, hogy mi mindenen vagyok túl:-) 3. motor, sokadik agycsapágyak, lengőkarok, váltó, stb, stb
( a légzsákok a féltengely és a kipufogó gyári) :-)
Ne nyomd és nem fogja enni. Ha nyomod, akkor áldozz rá:-)
Motor ki, szét-össze, tegyél bele mindent, ha azt szeretnéd, hogy jó legyen.
Nagy titok nincs. Egy nagy teljesítményű motor, több tulaj "lába" alatt kap eleget. Nem tudod a múltját.
Komolyan mondom.
Itt most már, ha nem nyúlsz komolyan bele, akkor apránként költöd rá a pénzt, és sok bosszúságod lesz. Meg kell adni ami jár neki. Azt sem szereti a kábelköteg, ha sokszor ki-be jár a motor.
Biztos " fiatal" vagy, de adok egy tippet.
A régi Zsigulisok vágni fogják:-)
Kartergázcső egyik vége ledugóz, a másik végére egy 0,5l-s vizes palack az oldalára egy 20mm átmérőjű lukat vágsz, hogy a gáz távozni tudjon. Így nem megy a motorba az olaj és azt is meglátod, hogyha nyomod neki (durván, hogy a turbó melózzon) 3.-4.-5-ben egy 30-40km-n keresztül mennyi olaj lesz a flakonban.
Utána próbáld ki egy új tiszta flakonnal, hogy normálisan közlekedsz.
Látni fogod a különbséget. Ha sok az olaj a flakonban, akkor ez máskor a motorba kerül ezért tökéletlen lesz az égés, kokszosodni fognak a szelepek, nem tudja a beáramló üzemanyag a tökéletes hűtést leadni a szelepeknek és előbb utóbb kiég.
Sziasztok. A segítségeteket kérném, ha valaki tud valamit a problémámra akkor szívesen várom. Az MPS-emben 160.000. km van és azt vettem észre hogy eszi az olajat durván./1500 kmenként 1 liter/ . A szerelőm tanácsára a turbóval kezdtük a dolgot amelynek közép része kicserélésre került, de sajnos ezt követően is eszi. Az autó alatt nincsen olajfolyás, és a kipufogó gáz sem kékes színű. Lenne valakinek valami ötlete hogyan tovább?Várom az ötletelést