Keresés

Részletes keresés

Wireman Creative Commons License 2007.09.06 0 0 284

Az a kérdés sztem, kötődik-e a mérőóra átíratás a használatbavételihez.

 

Engem is érdekelne, mennyibe kerül a víz, fűtés köbmétere vagy mije, mert legalább valamennyire kalkulálni tudnánk az összeget.

sélli Creative Commons License 2007.09.06 0 0 283
Nem tudom, várom én is... más egyebekkel együtt! Van valami hír ELMÜ, fűtés, víz stb számla ügyben??? Brilliáns lenne, ha már legalább ELMÜ számlát tudnánk fizetni... arról nem beszélve, hogy mivel lassan indul a fűtés szezon azt sem tudom mennyivel kalkuláljak.
Előzmény: Wireman (282)
Wireman Creative Commons License 2007.09.06 0 0 282
Sziasztok, szerintetek mikor fog befutni az eddig összegyűlt rezsiszámla? Ha meglesz a használatbavételi, vagy akár holnap is? :)
Wireman Creative Commons License 2007.08.30 0 0 281

Én annyit tudok amit 08.07-én beírtam. Nem túl biztató.

A Reaxnál kellene fellépnünk, hogy lépjék már meg az engedélyhez hiányzó dolgokat. Bár az önkormányzati illetékes hölgy sem könnyű eset...

brekidown Creative Commons License 2007.08.30 0 0 280

Használatbavételi engedélyről tudtok valamit? Polgármesteri hivatal telefonon már nem ad felvilágosítást (eddig is csak annyit mondtak, hogy folyamatban van), csak személyesen. Nem jár valaki a Béke tér felé?

 

A bejárati ajtót egyébként valamennyire én is "csapkodom", különben nem csukódik be. Folyamatosan igérgetik, hogy be fogják állítani.

 

Dr Huso huso Creative Commons License 2007.08.27 0 0 279

A garázst nem tudom javítják-e, mert ott ritkán járok. A lépcsőházat javítják, azt láttam.

 

A beázáson kívül van nékem egy másik vesszőparipám, a redőny. Az egész ugye onnan indul, hogy az utca felöli loggiákra volt valami "elhúzható falamellás árnyékoló szerkezet" ígérve. (Lehet hogy nem egészen pontosan ez volt a megnevezése, de akit érdekel, az megnézheti az adás-vételi szerződése mellékletét képező műszaki leírásban.) Ilyen elhúzható akármi ugye nem készült. Reklamáltam, és erre azt a választ kaptam, hogy a "lakók kérésére marad el". Hogy mi van? Én vagyok a lakó, és éppen most kérem, nem??? Vagy volt valami titkos lakógyűlés vagy aláírásgyűjtés ahol döntöttek erről, és én kimaradtam? Erre azt a bővebb választ kaptam, hogy a lakók többsége azért nem kéri, mert nem lenne teljesen elhúzható, kinyitható a szerkezet, hanem 4 táblából állna, és csak a 2 középsőt lehetne a két szélső mögé betolni. No, mondom olyat nyilván én sem akarok, ami a nyitott állapotban is félig csukott, de szerencsére a XXI. században ennek a problémának a műszaki megoldása is rendelkezésre áll, úgy hívják hogy: redőny. Szóval kértem két redőnyt az utcai frontra - a falamellás elhúzhatatlan izék helyett.

 

A dolog hónapok óta ott áll, hogy a kérés jogosságát szóban elismerték, kértem hogy írják le - na, hát azt nem. Viszont ígérgetik, hogy majd szerelnek valami minta redőnyt, egy minta lakásba, azt megnézhetem majd, ha tetszik, akkor szerelnek nekünk is olyat, vagy ha nem tetszik, akkor meg megkapom az árát. Állítólag. Bármikor kérdezem, mindig ugyanazt mondják, hogy majd szerelik a mintát, stb. - hónapok óta.

 

Valaki kért még rajtam kívül falamellás elhúzható biszbasz pótlót? És ha igen, akkor jutottatok valamire? Esetleg valakinek sikerült visszaszámoltatni a lakás árából? (Nem, én nem azt akarom, én tényleg redőnyt akarok - csak érdekel.)

Előzmény: vizalako (278)
vizalako Creative Commons License 2007.08.27 0 0 278
Hát én még nem tapasztaltam, hogy javítanák a szigetelést. A garázs minden esőzés után elázik. Azt mondták, hogy nagyon komolyan kell a szigetelést javítani, pótolni, de egyenlőre még nem szánták rá magukat a garázsban.
Dr Huso huso Creative Commons License 2007.08.27 0 0 277

Böcsületükre legyen mondva: javítják az alább leírt hibát. Kívülről szigetelnek, belülről glettelnek. A következő zuhénál meglátjuk, hogy hogyan sikerült...

 

Nálam a helyzet változatnal, a lakás augusztus 20-án újra beázott - csak hogy sajnáljatok egy kicsit...

Előzmény: Dr Huso huso (276)
Dr Huso huso Creative Commons License 2007.08.17 0 0 276

Igen, nálunk van víz. Ott is ahol nem kellene, ugyanis a falból jön, nem a csapból : (

 

Tudom hogy egyéni szoc problem, de eső után nedvesedik a falam. Viszont azért jó egy ilyen fórum, mert egyrészt kiengedhetem a gőzt a fejemből, és nem csapom agyon az első szembe jövő vizást, másrészt hátha mégsem annyira egyéni a problémám, és sorstársa találok. Mert pl. a D lépcsőházban a 0 és -1 szintek között hasonlóképpen vizes volt a fal az utolsó zuhé után. Le is fényképeztem, csatolom. Ezen kívül most olvasom, hogy a garázs is beázott, de rendesen. Úgy érzem ezen házon több lyuk van mint egy ementáli sajton. Javaslom a Viza apartmanház elnevezést Vizes apartmanházra esetleg Vizi apartmanházra változtatni.

 

A problémára korrekt műszaki magyarázatot is kaptam. Íme: a lakásnak a 2. ütemmel határos fala ázik el eső után. Ez egy beton fal, amit ugye úgy készítenek, hogy szép nagy zsalutáblák közé öntik a folyékony betont. A beton piszkosul nehéz, ezért a zsalutáblákat nem elég a széleken összefogni, mert akkor "kihasasodnának", ezért k.b. méterenként összefogják szép nagy csavarokkal. A csavarok műanyag hengerekben vannak, hogy ne száradjanak bele a betonba. Amikor a beton megszilárdul, akkor a zsalutáblákat leszedik, és a csavarok helyén ott maradnak a műanyag hengerecskék, mint lyukak a beton falban. (Ilyeneket a 2 ütem beton falaiban bőven láthattok.) Ezeket lyukakat általában valami vízre táguló cuccal kitömik, de az én lakásomban elfelejtették. Értitek ELFELEJTETTÉK!!!? Csak rávakoltak. Az 1 és a 2 ütem egymással érintkező falai még nincsenek összedolgozva, így befolyik a két fal közé a víz, összegyűlik mint egy zacskóban, és mint egy lyukas zacskóból befolyik a lakásunkba. Van megoldási javaslat is: majd elkészül  2. ütem, és utána kifestik a lakásunkat... Addig minden esőnél legyünk otthon, törölgessük fel a bejövő vizet, mert tönkre megy a padlónk is, vagy esetleg elázik a szekrény alja... Hát, köszönöm!

 

Gondolom a lépcsőházban is ugyanez a probléma, vagy hasonló. Nem tudom a képen mennyire jön majd át, nem a vakolatlepergés a lényeg, hanem hogy a fal legalább 1 méter magasságig vizes (kicsit sötétebb mint a kép felső egyharmadában).

D lépcsőház lejárata a pincébe

Kérem, ha hasonlót láttok írjatok! Egyrészt kiváncsi vagyok, másrészt hátha többen többre jutunk.

Előzmény: Wireman (275)
Wireman Creative Commons License 2007.08.14 0 0 275
Help! Nálatok van víz? Itt semmi.
vizalako Creative Commons License 2007.08.13 0 0 274

Múlt hétvégén a REAX Viza Apartmanház több helyen beázott a -1-es szinten. Egyes gépjárművekre órákon át csöpögött a víz. Kérem, jelezzétek a REAX felé minél többen, mert egyáltalán nem veszik a lakókat komolyan.

 

 

Wireman Creative Commons License 2007.08.10 0 0 272

Szerintem első körben próbáljunk meg toleránsak lenni egymáshoz. (No itt nem a szemétre gondolok.)

A gyerekesek eltűrik a bulikat vagy az erkélyről/udvarról beszűrődő cigifüstöt, más meg a gyereksírást, kajabálást. Van aki mindkettőt.

sélli Creative Commons License 2007.08.10 0 0 271

Sajnos azt kell mondanom,  hogy kezdek nem csodálkozni az ilyen megnyilvánulásokon :( Miért is várnék kultúráltabb megnyilvánulást, mikor az emberek arra nem képesek pl, hogy a szemetet lezárt zacskóba tegyék be a szeméttárolóba... A szemét tárolónk a következőképp nézett ki valamelyik nap: a kedves igen-okos kultúráltatlan állatja (bocsánat, de erre nem tudok már mást mondani) a dinnyehéjtól kezdve az üres műanyagpalackig -amiből még folyt némi tea-, félig megrágott McDonaldsos szendvicsig stb fogta és 'csak úgy zacskó nélkül durr bele benyeszte  a többi szemét közé a kidobandó dolgait. Most komolyan, normális dolog ez??? Hadd ne mondjam, hogy a rohadó szétfolyt gyümölcsnek milyen kellemes bukéja van pár nap után. Van még hová fejlődni...

 

Ja és még egy dolog: nem akarom a gyermekeseket bántani, (akinek nem inge...) de kezd kissé terhessé válni, hogy egyes lakók az erkélyen/konyhában: ahonnan simán áthallatszik minden nyitott ablaknál ugye stb nevelik a csemetéjüket. Értsd: a gyerkőc konkrétan két órán keresztül torkaszakadtából történő üvöltés és hisztéria után sem kap még egy irgumburgumot vagy '"hagyd már abba fiam/lányom'-ot sem.. nem az én kölköm, nem nekem kell nevelni, de iszonyat zavaró egy idő után. Már ott tartottam, hogy megkérdezem h kér-e egy pohár vizet, hogy a hisztis kölke fejére öntse vagy mégis mit szándékozik tenni. Ja mindez csak és kizárólag egyetlen okból zavart: a gyerek úgy üvöltött, hogy a zárt ablakon keresztül, miközben ment a tv is hallottam...

Előzmény: nagyfiu76 (270)
nagyfiu76 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 270
Épp most láttam az erkélyemről, hogy egy anyuka letolta a kislánya bugyiját és a kertünk közepére pisiltette vagy kakiltatta, pontosan nem tudom, annyira jól nem látok.
Ezt azért nem kéne, most komolyan. Nincs az a gyerek, aki ne bírná ki, amíg felérnek a saját lakásukig, nem csecsemő volt, hanem saját lábán közlekedő gyerek.
vizalako Creative Commons License 2007.08.09 0 0 269
Kedves Lakók,

 

Ha zavarják a II. ütem munkásai, munkálatai - mint engem- (pl.: vasárnap reggel 7-től téglát fúrnak vagy sittet lapátolnak), akkor panasszal az alábbi címre kell fordulni:

Budapest Főváros XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal

Építésügyi Osztály

1139 Budapest, Béke tér 1.

452-41-15

Központi szám:

452-41-00

 

Minél többen írunk, annál nagyobb az esély, hogy tesznek valamit az önkormányzatnál.

 

Ha nem elégedett a ház üzemeltetésével (pl.: büdös van a lépcsőházban), akkor panaszát az alábbi személyek részére jutassa el

 

Én is náluk "futom a köreimet", de nagyon keményen elhárítanak minden kifogást, felelősséget.

 

 

Kovács Katalin

 

REAX-IKV Kft.

igazgató

1133 Budapest, Gogol u. 15.

kovacs.katalin@t-online.hu

270-29-22

 

 

Ruszin Attila

 

REAX-IKV Kft.

kijelölt közös képviselő

1133 Budapest, Gogol u. 15.

Tel: 06-20-265-1590

270-29-22

 

 

Gubijev Zoltán

 

REAX-VIZA Kft.

igazgató, vezérigazgató

1133 Budapest, Gogol u. 15.

Titkársága: Bitvai Viola

reax@reax.hu

270-29-22

Egyéb elérhetőség:

ertekesites@reax.hu

 

 

 

Lakcím bejelentéssel kapcsolatos információk az önkormányzat által:

 

A lakásba való bejelentkezés feltétele az Építésügyi Osztály által kiadott jogerős  használatbavételi engedély. Ha az engedély már rendelkezésükre áll akkor a bejelentkezéshez a következő iratok szükségesek:

 - Lakcímjelentő lap (ingyenes nyomtatvány, bármelyik okmányirodában beszerezhető);

- Érvényes személyazonosságot igazoló okmány (személyigazolvány, útlevél, új típusú vezetői engedély);

- Magántulajdon esetén ügyvéd által ellenjegyzett, szárazbélyegzővel ellátott eredeti adásvételi szerződés vagy tulajdonlap, új építésű lakásnál jogerős használatbavételi engedély bemutatása;
- Személyi számot és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya).

A lakcímjelentőt - ha nem saját tulajdonú, illetve Önnek kiutalt lakásba szeretne bejelentkezni - a szállásadónak is alá kell írnia.

 

Wireman Creative Commons License 2007.08.07 0 0 268

Én itt a fórumon azt tapasztalom, elég nagy az érdeklődés a lakógyűlésre vagy összeröffre.

Egyébként ha megvárjuk a használatbavételit ugye, akkor nem tudunk fellépni azért sem, hogy tegyen a Reax annak a megszerzésérét is kicsit aktívabban.

Azt az infót hallotta vki az önkormányzattól, hogy egy elég nagy összeget nem fizetett be a Reax a területrendezésért, és addig nem adják ki a hasznbavételit, míg nem fizet. Illetve  több engedély hiányzik még. Úgy érzem, még erre elég sokáig várhatunk.

 

Mi rendszeresen kapjuk a leveleket már régóta, eddig négy postással taliztam, ebből egy csomagos, egy helyettesítő. Ti kértetek átirányítást? Én még annak idején, amikor még postaládák sem voltak, beszéltem az egyik postással, nem tom, volt-e ennek hatása.

t67 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 267

lehet nem hivatalos lakógyülést is tartani, csak nagy valószínűséggel nem lesz túl nagy az érdeklődés erre. A levelezési címnek én is ezt adtam meg, de folyamatosan küldik vissza a leveleimet a feladónak. Nem tudom, valaki látott-e már postást? lehet, hogy nincsenek kiírva anevek a kaputelefonra és emiatt már be sem jön.

 

A kertben lévő szemét eltakarítására folyamatosan bombázom a Reaxot, de egyelőre csak igérik, hogy rendet raknak. A kertben most már szépen megtelepedett a parlagfű is. Lehet, hogy kellene tartanunk egy írtást, mert, kellemetlen lesz virágzáskor.

 

A kukatárolókat is valahogy szellőztetni kellene, mert néha elviselhetetlen a szag a földszinten.

Előzmény: Wireman (266)
Wireman Creative Commons License 2007.08.03 0 0 266

t67,

attól még nemhivatalosan tarthatunk lakógyűlést, hogy megosszuk az infókat és elkezdjünk intézkedni.

 

Egyébként a levelezési címed attól függetlenül már lehet a Viza házé, hogy nem vagy még ide bejelentkezve. Nekünk már hónapok óta ide jönnek a levelek. A postánál meg kértünk átirányítást a régi címről (persze nem ingyen van).

t67 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 265

Az első lakógyűlés időpontját szerintem mi, a lakók kell meghatározzuk, természetesen, miután lesz használatbavételi engedély a házra, mert addig ugyebár nem is létezünk hivatalosan ezen a címe. ezért nem kapom meg a postáimat, mind a régi lakásom címére érkezik minden.

A lakógyűlés majd el fogja dönteni, hogy nem a Reax fogja kezelni a házat, mind , ahogyan ez az összes többi Reaxos háznál is történt(ez a 150-160 forint/m2 közös költség irreaálisan magas  a nyújtott szolgáltatásokért, ami most kb. 80 forintból megúszható négyzetméterenként).

A zajongások esetében én már nem is figyelek oda a tízperces ajtócsapkodásra, de, mikor valaki még este tízenegykor is teljes torokból ordít, az már felháborító. kÖzösen kell lépnünk az ilyenek megszüntetésére, mert egyesek azt hiszik, hogy csak ők laknak ebben a házban.

Mára ennyi.

Előzmény: sélli (264)
sélli Creative Commons License 2007.07.31 0 0 264

Na, akkor MOST megnyugodtam, hogy nem én vagyok túl érzékeny a lépcsőházból beszűrődő folyamatos ajtócsapkodás-, családiélet-élés-, barátokfogadása és szórakoztatása 10 percen keresztül emelt hangnemben című műsortól. Á, mondok nem szólok. De ezek szerint nem. Kezdek síkidegbajt kapni és nem igazán értem, hogy miért kell ordenáré módon üvöltözni. a LÉPCSŐHÁZBAN ami kong mint az őrült és konkrétan az egész ház hallja...

A szemétszag ügyben szintén egyet kell értenem, mert megértem, hogy hetente egyszer viszik el a szemetet és nyár is van ,és meleg is, de kezd brutál méreteket ölteni a dolog. Reggel kinyitottam a bejárati ajtót, és már az első emelet is úszik a szagfelhőben.

A kert szerintem meg azért szemetes, mert a II. ütemből a szél átfújja a cuccot, nem?

 

Tud valaki valamit az első lakógyűlés időpontjáról? Ma beszéltem Reaxékkal, és Ruszin úrral is de szokás szerint nem tudják.

 

Előzmény: t67 (263)
t67 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 263

sziasztok

 

 

engem több dolog zavar :

 

- nagyon sokáig ( kb 2 percig) hideg a melegvíz

- a keretünk időről, időre szemetes. A családdal már néhányszor összeszedtük a szemetet a kertünkből, de aszt hiszem le fogunk állni ezzel a jó szokással. Végül is a közös kültséget erre is fizetjük.

- néhány napja iszonyatos szemétszag van az egész lépcsőházban

- a vietnámiak most már nagyon túlzásba viszik az ordibálást a B lépcsőházban, ami az egész udvarban rettenetesen visszhangzik. Azt hiszem, ha nem próbálnak meg alkalmazkodni, kénytelen leszek az önkormányzatnál csendháborítás miatt eljárást kezdeményezni.

- a Párkány utcai gyorsulási versennyel kapcsolatosan támogatom a fekvő rendőrök telepítését.

 

 

Előzmény: Donszili (262)
Donszili Creative Commons License 2007.07.22 0 0 262

Kedves Lakótársak!

 

Nagyon zavar, hogy minden este a Párkány utcai oldalon túráztatják valami faszok az autóikat. Egyébként már az sem tetszik, hogy az autósok nagyrésze valami gyorsítópályának használja ezt a szakaszt.

 

Kezdeményezni fogom az önkormányzatnál, hogy rakjanak le erre a szakaszra 3-4 fekvő rendőrt (nemtom a másik oldalon a Vizánál van-e hasonló problémája valakinek?), de ha más nem én fogok valami kib.ott akadályt kitenni az utcára.

 

Mit szóltok ezen problémafelvetéshez???

 

(Ja, használatbavételije még mindig nincs a háznak, személyesen az önkormányzatnál mondták nekem, de persze folyamatban van!)

 

Üdv mindenkinek

 

SZG

 

bondie Creative Commons License 2007.07.12 0 0 261

Sziasztok,

nem tudtok a használatbavételiről semmit?

Én annyit hallottam, hogy a garázzsal voltak fenntartásai az önkormnak, de már kijavították a hibákat...

 

Egy kellemes dolgot fedeztünk fel a lakásban. Sajna nem zárhat jól a WC-ventillátor, és a felettünk levő lakásból folyamatosan szivárog vissza a cigifüst. Inkább nem írok hozzá jelzőt. Más is tapasztalt ilyet?

Jaffa_hu Creative Commons License 2007.07.05 0 0 260

Egy kollegám albérletet keres a Viza apartmanházban. kb 50 m2

 

Alábbi e-mailen vagy telefonon szívesen fogad ajánlatokat:

 

 

20/930-2691

Gabor_MiklosKUKAChotmail.com

 

dégyézé Creative Commons License 2007.06.24 0 0 259
Rosszul adtam meg a linket.
A helyes lnk: http://vizahaz.uw.hu/kotber/index.php
Előzmény: dégyézé (257)
dudorka26 Creative Commons License 2007.06.24 0 0 258
Kedves Fórumlakók! :)

Nagyon irigylünk Benneteket, hogy a Viza Ház lakói lehettek! :)
A környéket bejárva úgy döntöttünk, hogy szeretnénk mi is a lakóközösséghez tartozni.
Ehhez kérjük a segítségeteket!
Keresünk a házban egy 40-50m2-es emeleti, világos, erkélyes lakást.
Mi a Belvárosban élünk, ami sok szempontból nagyon előnyös, viszont most már vágyunk egy kis nyugalomra, ezért szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy amennyiben tud a fent említett paraméterekkel eladó lakásról, azt írja meg nekünk akár privátban is. E-mail: keresek.dudorka@gmail.com

Előre is mindent köszi! :)
Üdv.
dégyézé Creative Commons License 2007.06.22 0 0 257
16 tárolót törtek fel, köztük az enyémet is :((
Nem vittek el semmit.
Szerintem biztonsági óvintézkedéseket kellene bevezetnünk, hisz lehet, hogy ez tesztelés volt.
A lépcsőházak ajtait napközben csukva kéne tartani, este 10 után zárni.
A tárolók közös ajtait is zárral ellátni, amihez a tárolók tulajainak van csak kulcsuk.

Más: 2 hete van telefonom, T Online adsl-vonalam és T Home iptv-m. Egyelőre minden rendben.

Más: Csináltam egy kötbért számoló programot (egyelőre az emberi hülyeség ellen nincs felvértezve, tehát értelmesen kell kitölteni). Valószínű most már inkább a 2. ütem leendő lakói fogják használni nem sok örömmel: http://vizahaz.uw.hu/kotber/
Előzmény: sélli (256)
sélli Creative Commons License 2007.06.22 0 0 256

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:

 

TEGNAPRA VIRRADÓRA AZ A- , B- ÉS C- LÉPCSŐHÁZAKBAN FELTÖRTÉK A TÁROLÓKAT!!! Rendőrségi feljelentés  és ujjlemhyomat vétel megvolt, aki esetleg még nem tud róla vagy nem vette észre nézze meg, hogy hiányzik-e valamije. Jelen tudomás szerint: nem vittek el semmit, csak feltörték.

 

Íme az eredménye annak, hogy a lépcsőház ajtaját soha senki nem zárja be...!!! Én ma a B-be kiteszek egy papírt, hogy este 9 után zárjuk kulcsra a bejárati ajtót. Szerintem a többi lépcsőházba is tegyétek ki...

Wireman Creative Commons License 2007.06.18 0 0 255

Sziasztok,

nem tud valaki valamit a használatbavételiről? Megvan már? Érdekes, hogy elsőre csak átmenetileg kaptunk ugye lakcímet az önkormtól, de az A-nál már kitettek múlt héten egy lakcímtáblát.

Aki átvette már a tárolóját, használja is? Biciklit vagy értékesebb dolgot is benne hagytok?

 

Huso Huso,

nem irigyellek! Kijavították már a falat?

 

sélli,

úgy látom, lett Tévéd, gratula! ;)

John Reed Creative Commons License 2007.06.17 0 0 254

Eladó egy 33m2-es lakás valamint egy biciklitároló a Viza apartmanház II. ütemében! A lakás az 5. emeleten van a 2-es lépcsőházban.

Akit érdekel, hívjon: 06-20-313-49-68

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!