Keresés

Részletes keresés

csabiga Creative Commons License 2009.11.29 0 0 5394
Kedves Barátaink!

Szeretettel várunk benneteket december 03.-án csütörtökön a Memphis klubba (Szeged Plaza) este 8-ra a Colorado Country Band és a Szeged Linedance Klub közös évzáró country partijára. Ne hagyd ki az év utolsó country kocsmáját!

Colorado C.B. SZ.L.K
Csibito Creative Commons License 2009.11.23 0 0 5393

 

 Köszönöm a megerősítést, kollegina! :) Azért az sem piskóta, ahogy a Riverside-féle Sweet home Alabama felhangzik, a Canadian Stomp automatice beindul. Vagy a Country Walking a Highway 40 Blues-ra, és még sorolhatnám... De ezt úgyis csak azok tudják, akik rendszeresen járnak ugyanazzal a bandával. Másképp nem nagyon megy. Lásd Oklahoma-féle szivatós végződések... :P

Előzmény: countrygirl (5392)
countrygirl Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5392

Csibitoval egyetértve: kreativitásunkat ügyesen használva lehet az együttesek által húzottt muzsikára táncolni... DE az együtteseknek is szabad ötletet meríteni a linedancesektől! Számos példát tudnék mondani: Blue Timer's, Oklahoma (nagyon ügyesen - bár nem biztos, hogy volt benne szándékoltság - pont a kötelező tánc zenéjét hozták az OLCF-re, így azt mindenki egységesen táncolta és nagyon örültünk neki), valamint nem utolsó sorban a szegedi Colorado, akikkel már szinte rendszeresen egyeztetünk (Alan Jackson-számok... szerencsére ők is szeretik!;)).

 

Ja, és el kell, hogy mondjam.. - akik ismernek, tudják mennyit jelent nekem - a Colordo eljátszotta a novemberi bulijukon a Midinight in Montgomery-t...:))))))))))

(linedancesek: Neon Moon például nagyon jól táncolható rá) 

Előzmény: Csibito (5390)
countrygirl Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5391

Sziasztok!

 

Látom, ismét van élet...:) ráadásul hozzám közelálló témában...:))

 

Matyi, az OLCF-en (Országos Linedance Country Fesztivál) mi (Szeged Linedance Klub) olyan mixet vittünk SZÁNDÉKOSAN, ami NEM az eredeti zenéket tartalmazta, pont azért, hogy megmutassuk, mennyire univerzálisak a linedance-koreográfiák.

 

Amikor anno Szegeden elkezdtem a linedance-tanítást, akkor 1 CD-ből építkeztünk a tanítások alkalmával, viszont a Riverside-együttes rendszeresen  "túráztatott" bennünket, azaz már a legelső fellépéskor arra voltunk "kényszerítve", hogy improvizáljunk, a meglévő 3-4 táncunkat ráhúzzuk a másfél órás koncert adott zenéjére. Így linedance-ügyileg (úgy értem, ha azt egy szakavatott linedancer nézi) elég unalmas lehetett a műsorunk, viszont akiknek "átjött", az érdeklődött, csatlakozott és így bővül a tagjaink és a tanult táncok sora is.

 

Természetesen a mai napig van úgy, hogy a koncertek során kétszer (néha háromszor) is eltáncolunk egy táncot, de a kétórás koncert alatt ez nem gondolnám, hogy akkora gáz lenne.

 

Ahogy látod/láttátok tavaly is, idén is, megoldottuk a táncolást Gárdonyban is. Természetesen úgy mutat(na) ez szépen, ha  mindenki ugyanazt táncolná, de vannak olyan táncok, amelyeket néhány klub esetleg nem tud, így akkor ők mást táncolnak. Ennek ellenére mutatós és jó a dolog, mert - mivel már elég sokan vagyunk - a külön csoportokban is van jónéhány táncos és a linedancerek is eldönthetik szabadon, melyik csapat táncához kívánnak csatlakozni (klubbeli hovatartozástól függetlenül).

 

CD kontra élőzene...

Mindkettőnek megvan a maga szépsége. Élőzenénél  spontaneitás varázsa és MAGA AZ ÉLŐ ZENE ("nincs is szebb, amikor a steel hangjára jóleső borzongás fut végig a gerinceden";)) a meghatározó, valamint az, hogy csapatkovácsoló ereje van annak, hogy mire mit táncoljunk (kire kell figyelni, ki mutatja az első lépéseket, a "bekiabálással töténő indítás", stb.).

A CD-s zenét inkább akkor érdemes használni, amikor mix-eket állítunk össze, egy történetet vagy csak bemutató jelleggel táncolunk, illetve - természetesen - a tanításoknál a klubnapokon. Nem hinném, hogy ez nem népszerűsítené a műfajt és a country-együtteseket, mivel sokszor találkoztunk azzal, hogy először CD-s bemutatóval "megfogtuk" a szervezőt, majd kérte a nagyobb koncertet is...

(De volt már fordítva is: táncoltunk koncerten, majd később hívtak önálló produkcióval is...)

 

Üdv.

Cg.

Előzmény: inch (5388)
Csibito Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5390

 

 Értem én... Az a helyzet, hogy olyan sz.r helyzetben vagyunk itt az Alföldön mi, táncosok, hogy minden csapatra jut 1 zenekar. Nem panaszkodok, dicsekszem! :D A fiúk meg ügyesek, tudjuk használni a feldolgozásaikat is.

 Lényeg, hogy valóban adott zenére adott tánc dukál, de élünk a "művészi szabadság" adta jogkörrel, és használjuk a fantáziánkat. Én személy szerint épp ezért nagyrészt olyan táncokat tanítok a többieknek, amiket a koncerteken hasznosítani tudunk. Rengeteg az olyan koreográfia, ami csak arra a zenére passzol, amire kitalálták, de az ellenkező pólust is megtaláljuk. Példának okáért a Texas Stomp meg a Foot Boogie a Bojtorján-, meg a Fonográf dalok nagy részére jól illik.

 

Gondolkodj nyugodtan hangosan, nem zavar! ;)

 

 

Előzmény: inch (5388)
cowboyup Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5389
Minden countrykedvelőt nagy szeretettel várunk november 28-án szombaton 19h-tól a Williams Village Country Clubba ahol a szegedi Buffalo Express lesz az est vendége.
Asztalfoglalás: 06-30-9323472
Cím: 1044 Bp. Kisfaludy utca 16.
inch Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5388

Magával az állítással egyet tudok érteni. Szerintem is jobb élő zenére táncolni.

Csupáncsak arra próbáltam meg utalni (talán nem jött át), hogy tudtommal (és mea culpa ha rosszúl tudom, mivel a line-dance-et nem úzőm) a táncok fix koerográfiák fix zenére. Ergó a zenekarnak a feldolgozásnál ragaszkodnia kell az eredetihez. Azért ez egy erős kötöttséget jelent.

 

De nem állt szándékomban követ dobálni az állóvízbe, csak "hangosan" gondolkodtam.  :-)

 

keep it zene :-D

Előzmény: Csibito (5384)
Csibito Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5387

 

Köszönöm! ;)

Előzmény: PETYUS (5385)
perszy Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5386
Ha valakinek nem lenne meg:

http://www.pcbonto.hu/portal/Budapest/LP_lemezek/Konnyuzene_magyar/Nemzetkozi_Country_Talalkozo_Koncert_fel_4ee40ab971fb990c_616962_817886.html
PETYUS Creative Commons License 2009.11.18 0 0 5385
Más műfajban muzsikáló muzsikusként csak annyit fűznék hozzá, hogy én jobban szeretek talp alá muzsikálni mint "csak úgy". ;O)
Előzmény: Csibito (5384)
Csibito Creative Commons License 2009.11.18 0 0 5384

 

 "meg ugye cd-re úgyanúgy lehet táncolni"

 

 Elkötelezett linedance-esként csak annyit fűznék hozzá, hogy én jobban szeretek élő zenére táncolni, mint CD-re... Valahogy nem ugyanaz a "feeling"; arról nem is beszélve, hogy a közvetlen kontakt a zenekar tagjaival mindenki kedvét javítja.

Előzmény: inch (5383)
inch Creative Commons License 2009.11.10 0 0 5383

Szétforgácsolódva.

A bluegrassisták nagy szerencséje hogy annó a Bajai együttes karizmatikus vezetője elkezdte az Abaligeti fesztivált szervezni, és sikerűlt neki összerántani egy országos egyesületre való közösséget. És az évenként megrendezett fesztivál össze is tartja (és még bővití is) a bandát.

5 év kellet ahhoz hogy ne csak évi egy buli, hanem egyéb rendezvény is legyen ebben a körben (Gödön tavasszal rendszeresen workshop, Nyíregyházán fesztivál és most meg egy workshop)

(és még ide sorolom halkan a havonta megrendezésre kerülő akusztikus klubbot is, aminek azért korábbra nyúlik a történelme, de hasonló körökből is táplálkozik).

 

Ha country zenekar fronton is beindulna valami... Nem szeretném a line-dance klubbok tevékenységét kisebbíteni, mert hatalmas eredmény hogy van már line-dance élet magyarországon, de a zenekarok létében ez csak egy kicsi pluszt jelent kötötsége miatt. (meg ugye cd-re úgyanúgy lehet táncolni) Persze ezt a line-t (vonalat :D) is lehetne erősíteni, ha lenne aki csinálná/irányítaná/felválalná. Ez is lehet egy kiút az állóvízből.

 

Na ennyit a hangos gondolkodásról. Kibicnek könnyű :D.

 

by Matthew Inch

Előzmény: kamuzenész (5382)
kamuzenész Creative Commons License 2009.11.09 0 0 5382
Lehet hogy több a bluegrass zenész és a tábőr ami az egészet övezi, de én akkor is a szememnek és a fülemnek hiszek.Anno hangositottam a rosewelt téren a100 tagú cigányzenekart,ezután Arató disco volt. A disco után betettem néhány ütős country nótát, a népek nem akartak hazamenni.Volt még egy az europarkban is , ott felálltak táncolni. Azt kérték vegyem fel nekik a zenét mert tetszik a muzsika.Igazából azt sajnálom hogy nagyon egyoldalú a megitélése ennek a zenének. Mindenki egyből a 100 folk ra gondol ha countryról van szó és lefelé fordítja a hüvlykujját.Mivel a bluegrass megmarad a klubmüfajnál,kivéve Gárdonyt, nem nagyon lesz előre lépés a nagyérdemű közönség felé. Hol vannak az igazi kantristák?
inch Creative Commons License 2009.11.06 0 0 5381

Lelkes bluegrassista több is van budapesten. Hiába, azért különbözik a két műfaj :-).

De én drukkolok neked. Soha ne add fel.

by Matthew Inch

Előzmény: kamuzenész (5380)
kamuzenész Creative Commons License 2009.11.05 0 0 5380
Itt az ősz és menetrendszerűen feloszlott ez a zenekarkezdemény is.Vajon terem még lelkes kantrista budapesten akivel lehet zörögni ,vagy ez is reménytelen? Igazából one man band- et is csinálhatnék,de hát ez nem az igazi.Jó kis montgomery gentry t james ottót, keith andersonos,miranda lambertes muzsikát.Ez azért közelebb van az europid fülhöz mint a többi .Csak csendben reménykedem.
picking man Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5379

Male Svatonovice egy kis cseh falu. Az évente tartandó vörksoppon kb 150 zenész jön össze. A második este koncertet is adnak az oktatók. A 150 "tanuló" mellé még eljön 350 helybéli ember és  szuper teltházat alkotva élvezi a sokszor nem rövid, ámde felejthetetlen élmény nyújtó bulit. Aztán három "kocsmában" hajnalig bluegrass-bluegrass-bluegrass.  Nos, ilyen nem hiszem, hogy lesz itt Nyíregyházán, de hogy felejthetetlen lesz az tuti! Gondolom country workshop is van, bár erről nincsenek információk.

Ezúton jelzem, hogy november 20-21-22-én bluegrass workshop (nem csak bluegrass zenészeknek) Nyíregyházán! Oktató zenekar: Kreni! Bővebb információ és jelentkezés a www.vazze.hu fórumában, a "Nyíregyháza workshop 2009" topicban.

Stms Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5378
emberek voltak... na, szép vagyok.
Előzmény: Stms (5377)
Stms Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5377
Északra szerintem műfajfüggetlenül létezik a kulturált élőzene hallgatás. A hétvégén Beppe Gambettán 50-60 emberek voltak (ezzel telt ház az adott helyeken). Mindez nem Prágában, hanem Tábor, és egy 5000 fős kisváros Prága mellett. Az emberek elmennek koncertre. Mert van koncert (szervezés), jó helyek (klubok, művházak, korrekt kocsmák), jó koncertek (zenészek) vannak. Nálnk ez a három ritkán van meg egyszerre egy helyen.

S így lehet mutogatni körbe egymásra. De tenni is lehet...
Előzmény: ptolgyes (5375)
ptolgyes Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5376
mandolosa -> mandolinosa, csak nem tudok írni... :)
Előzmény: ptolgyes (5375)
ptolgyes Creative Commons License 2009.10.29 0 0 5375

Szerintem a szlovák és cseh társadalom az elmúlt évtizedekben sokkal jobban el lett ültetve a country és bluegrass kultúra, mint nálunk.

Náluk zenekarok foglalkoznak azzal, hogy a saját nyelvükre lefordítanak híres darabokat, írnak újakat, és nem ragadnak le az Ohio-nál. Ott a gyerekek abban nőnek fel, hogy apa meg anya ilyeket hallgat, ne adj isten művel, így könnyebben nyúlnak ezekhez a műfajokhoz, amikor elkezdenek tanulni zenélni. Az eredménye meg pl. a Nyíregyházára 2 hét múlva érkező cseh Křeni zenekar 18 (bár lehet most már 19) éves mandolosa, aki úgy játszik, hogy ihajj, többek közt mert kisgyerek kora óta foglalkozik vele.

 

Nálunk a legtöbb valamire való country zenekar leragad ott, hogy próbál eljátszani pár slágert, amit nálunk senki nem ismer, esetleg játsza a régi nagy magyar klasszikusokat (Fonográf, Bojtorján, stb.), ami még lehetne elég, de nem érzem a közösségalkozás erejét a műfaj körül, kivéve talán az utóbbi években virágzó line dance csapatok esetében. Amúgy zeneileg szerintem nem vagyunk lemaradva, bluesban, rockban, jazzben vagyunk olyan szinten, mint a csehek, csak nálunk pont country-val nem nagyon akarnak foglalkozni a zenészpalánták - dehát honnan is tanulhatnák meg, hogy miért jó az?

 

Bluegrass-ben pár lelkes embernek köszönhetően elindult itthon valami 6-7 éve, ami miatt a műfaj a korábbi kb. nulláról elmozdulva igyekszik az embereket megismertetni a zenével, egy kis friss vért csábít át máshonnan. Vannak fesztiválok, bulik, klubok, workshopok, mindehhez pedig egy összetartó banda, akiknek nem áll anyagi érdekében, hogy a másikat fúrva bekerüljön valahova. Nem mondom azt, hogy pár év múlva mi leszünk Európa bluegrass központja, de 1-2 generáció múlva esetleg felzárkózhatunk a műfaj európai nagyjai mellé. Talán ez hiányzik a country-nak is...

 

Na ennyit a mai észosztásról... :)

Előzmény: kamuzenész (5374)
kamuzenész Creative Commons License 2009.10.28 0 0 5374
Bocs hogy beleköhögök, de tényleg lehet valami probléma a hazai zenészeknél. Nem egy szlovák zenekar jól megél a new countryból külföldön.Oda van téve a zene nem vendéglátó szinten hanem emberesen. Az unott pofával csak vendéglátózni lehet.Csináltam pár éviig én is, elég volt!Smile,smile.
bluetime Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5373
És vajon itthon tolná a manager a projektet, vagy külföldön? Nem mindegy...itthon nem tudom mit meg hova lehetne tolni, de a külföld se eccerű... Nahát, mit hagytál ki....
Előzmény: ptolgyes (5371)
picking man Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5372
Ha beleszólhatok, szerintem csak rossz helyen keresgélsz. Bár tény, hogy country énekest és hegedűst, pláne hölgyet, nehezen fogsz találni. De talán nem reménytelen. Én mindenesetre szorítok neked.
Előzmény: kamuzenész (5369)
ptolgyes Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5371
Tegnap felhívott egy úriember, hogy egy neves gitárostól kapta meg a számomat és tagokat keresnek egy induló country projecthez, amit meghallgatna valami menedzser és ha jó, akkor tolná. Úgy tűnik valami country élet csak van akkor itthon. Persze nem vállaltam el... :-)
Stms Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5370
"Lassan elérjük azt is hogy azért fizetnek ha nem pendítesz meg egy hangot sem."

Jaja, nekem is mondta a főnököm a múltkor, hogy rakjam el prostituált gyorsan a hangszert, mert nem azért fizetnek hogy zenéljek...
Előzmény: kamuzenész (5369)
kamuzenész Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5369
Sájze!
Ahogy monnya a magyar.Már kezdtem optimista lenni, úgy látszik ez a műfaj is kezd belterjes lenni mint a többi.Annak idején egy bandával ki mit tudot nyertünk. Az ori végig turnéztatta volna velünk az országot ingyen! A jogdijjaknál meg röhögő görcsöt kaptam az évi 250 ft -tól.Ma már nem álmodom ilyesmin.Igazából most kezdem megérteni azokat akik unott pofával ,legalább is ez látszik a szinpadon, ledarálják a produkcót és szaladnak a pénztárhoz.Igazából én szeretek muzsikálni .de herótom van a lagzis, a 60 as 70 es 80 as lerágott csontoktól.Ezért kötöttem ki a countrynál. Szerintem egy produkció nem az énekestől ,bár ez is fontos, lesz hiteles hanem az összkép,hangzás , és a dinamikától.Pesten tulképpen mindegy hogy ki zörög már nem érdekel senkit sem. mindenhonnan ömlik a zene, hol ilyen hol olyan. Lassan elérjük azt is hogy azért fizetnek ha nem pendítesz meg egy hangot sem. Sájze!
bluetime Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5368
Sok sikert kívánok!
Előzmény: kamuzenész (5366)
ptolgyes Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5367
Szerintem énekest alapból nehéz találni, főképp egy olyan műfajba, ami nem annyi ember kedvence, mint pl. a rock. Hiteles frontember nélkül egy olyan produkciónak nekifogni, ami egyértelműen az anyagiakat célozza be, minimum kétséges kimenetelű. Valahogy egy olyan érzésem is van, hogy csak úgy a semmiből egy profi énekes nem ugrik bele egy olyan dologba, ami nem hoz pénzt azonnal... Márpedig new countryban egy repertoárt felépíteni azért nem pár próba, főképp korrektül megcsinálva. Dehát azért vagyok ezzel könnyen, mert véletlenül se fognék bele egy country csapatba (se) komolyból... :-)
Előzmény: kamuzenész (5366)
kamuzenész Creative Commons License 2009.10.22 0 0 5366
Sziasztok!
Én egy zenész vagyok a sok közül aki imádja a newcountryt.Lassan három éve próbálok összehozni egy zenekart de sosem sikerül,mert mindig a vége előtt elfogy a lendület meg a kitartás.Krónikus énekesnő és hegedűs hiány van ,vagy ilyen jól megfizetik aki tud valamit?Nem tudom,pedig ez a legutóbbi zenekar egész dögösen megszólalt ahogy kell.Lehet hogy valamit rosszul csinálok? Pedig ingyenes, fűtött, majdnem teljesen felszerelt próbaterem van.A dalok amiket tanultunk táncolhatóak,hangulatosak. Gázsit csak kész produkciúért fizetnek ha fizetnek,de hát a fentiek miatt is ott még nem tartottunk.Kiváncsi vagyok másoknak is van ilyen problémája ,vagy tényleg halálra van itélve ez a zene?
Septimus Severus Creative Commons License 2009.10.02 0 0 5365
Johnny Cash a király.

http://www.youtube.com/watch?v=i79X9jTAfEM

Remember the Alamo (Emlékezz az Alamói csatára)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!