Sziasztok! C180Kompressor 2006-os (futás:300000km) kigyulladt mai napon az autó különböző hibaüzeneteket dobált, majd az akkumulátor hibáját jelezte, néhány óra múlva újraindítás után megszűntek a problémák, majd kb 50km megtétele után a motor gázadásra rángatni kezdett és kigyulladt a CHECK ENGINE. A szomszéd nagyon egyszerű OBD-je az 1. henger kopogásos égés-t olvasott ki hibának! Mire számítsak? Nagy a baj?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ma délután az autóm ami 350 d bleutec motorral van szerelve, kiírta, hogy tankoljak adblue-t, mert 800 km múlva nem lehet elindítani a motort és kigyulladt a motor engine sárga lámpa. Ok furcsa volt mert 4 hónapja tankoltam tele, de ok, ha kéri, nem gond. 8 liter ment bele és tele a tartály, ami 25 literes. Vagyis nem volt indokolt a tankolás. A probléma nem szűnt meg. Ötlet? Köszönöm!
Egy W169 A160 benzines 2011-es 5 ajtósom van, a mellékelt navigációs fejegységgel. Az lenne a kérdésem, hogy a navigációt tudom valahogy frissíteni? Még jó 10 éves Európa térképem van hozzá, ami kicsit idejét múlt. Illetve valaki meg tudná mondani, hogy a gyári helyeken milyen típusú hangszórók találhatóak?
Ne hidd! Még így is több mint fél órát kínlódtam vele. A könyv mindig visszautal különböző oldalakra, hogy ott találod a leírást, aztán onnan megint egy másik oldalra.
Kedves urak, Van esetleg itt valaki Bp. III. kerületéből / dolgozik valaki a környéken, aki rendelkezik újabb (2014-15<) Mercivel? 10 percre szeretném igénybe venni az idejét és az autója OBD csatiját a lentebb írt iCarsoft tesztelése miatt (a gyártó javaslata alapján egy fiatalabb autó "beolvasásával" ki szeretném zárni a CAN kommunikáció hibáját a kütyüben.)
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni :)
Hah, ez jó :D Most levelezek a supporttal, meglepően kedvesek (káeurópai tapasztalatokkal a puttonyban ugye... :)) Szóval meglátom, mit tudunk kihozni belőle - ha nem megy, akkor eladom, és veszek valami bluetooth-os kis gyöszt. Itthonra nekem a StarDiag kb. olyan, mintha vennék egy Heidelberg nyomdagépet az irodai dolgaimhoz, szóval azt elengedném :D
Neheny evvel ezelott nekem is volt, sok hulyeseget irogatott. Akkor telt be a pohar, mikor tetoablak vezerlo hibat irt egy autora, amoin nem volt tetoablak. Na masnap ment is fel a hirdetes, es vettem StarDiag-ot :-)
Manuálisan meg tudom adni természetesen, úgy próbálkoztam.
Írtam közben a supportnak tegnap, és mára valaszoltak is, hogy rögzítsek az eszközzel egy log-ot a problémáról. Ennek a mikéntjét ki kell fundáljam, de az pozitív, hogy ilyen gyorsan válaszoltak.
YT videókon azért ennél sokkal többet "lát", konkrétan minden beépített rendszert olvas. Szerintem ez azért otthonra nem az egypálcás temus adapter... (Sajnos más autón nem tudom kipróbálni most.)
Érdeklődöm, hogy van-e köztetek olyan, aki behatóbban ismeri az iCarsoft MB V2 diagnosztikát?
Pár hónapja vettem egyet, vadonat újan, közben frissítettem is a legújabb SW-re, de olyan hibákba futok bele, hogy nem olvassa be az alvázszámot (elvileg tudnia kéne), és a diagnosztikában a vezérlőegységeknél csak a sebességváltó vezérlőt és a motorvezérlőt látja, minden másra azt írja, hogy "nincs beszerelve" - miközben vannak még a kocsiban (parkradar, légzsák, stb.):
Előre is köszönöm, ha van ötletetek, hogyan tovább...