Nem tudom mennyire pofátlan dolog, de én is kb 4 hónapja partner híján nem járok squasholni, így én is szívesen csatlakoznék - kb 2 évet játszottam előtte heti 1-2 alkalommal. Esélyes ez? :)
A legolcsóbb pálya mostanában a BME sportközpontban van, 1250 egy pálya/óra, bár kicsit lassúak a pályák, nagyon felpattan a labda. Az én kedvenc klubom a Rózsadomb Fallabda Club, ott jók a pályák és bérlettel 1600-2000 egy óra pályadíj a kedvezőbb időszakokban. Amúgy olyan 2000-2500 Ft szokott lenni máshol.
Mivel:
Én már elég sok ütőt kipróbáltam és az a tapasztalatom, hogy nem érdemes olcsót venni nagy áruházakban, mert sérülésveszélyesek, vagy rövid időn belül le fogod cserélni, ha kicsit többet játszol, mert rájössz, hogy miért olcsó... Érdemes beruházni hosszú távon egy 15-20 ezres ütőre. Én már 4 éve játszom edzőkkel, versenyzem stb., sok márkát kipróbáltam és nekem a Harrow Spark ütő jött be a legjobban (enyhén fejnehéz, 135g húrozva), de próbáltam a Vaport és a Turbót is és azok is elképesztően jók. Amúgy ár érték arányban szerintem mindenképp a Harrow a legjobb squash márka.
Amúgy erről kevés szó esik a fórumokon, de a cipő is legalább olyan fontos a squashban, mint az ütő. A vastag és puha talpú teremcipő kíméli az ízületeket és kényelmesebb játék közben. A legjobbak talán az Asic cipők 30e kötül, de a Harrow is elég jó és sokkal olcsóbb: kb 20k.
nem reklám, mert privát vagyok, de meglepően kultúrált volt.
Karórás beléptető, az ár hétvégén tényleg, annyi, a hétközbeni árás a honlapon más árat takar, félreérthető, ha megyek, előtte rákérdezek. Szauna az öltözőben...
Bankkártyát is elfogadnak.
Tusoló, öltöző rendben, Petőfi/Szabadság hídtól nem messze, én ajánlom. És nagyon baráti az ár.
Szia! Figyelmedbe ajánlanám ezt a termet 1111 Budapest Bertalan Lajos utca 4-6. Egész nyáron akciós a pályabérlés és a bérletek is 50 és 20% kedvezménnyel bérelhető 6:30-15:30 1250 Ft/ óra 16:30-23:30 1400 Ft/ óra hétvégén egész nap féláron 1250 Ft/óra www.bmefitness.hu foglalás 1 463 1320
1111 Budapest Bertalan Lajos utca 4-6. Egész nyáron akciós a pályabérlés és a bérletek is 50 és 20% kedvezménnyel bérelhető 6:30-15:30 1250 Ft/ óra 16:30-23:30 1400 Ft/ óra hétvégén egész nap féláron 1250 Ft/óra www.bmefitness.hu foglalás 1 463 1320
Decathlonban választottam próba után, egy Head-del összehasonlítva - talán pont azzal amit itt lentebb linkeltek. Teszt alatt egész kellemes volt, de mintha a teszt ütőnek puhább lett volna a húrozása. Az ütő amúgy húrok nélkül 160 gramm, ami azért nem egy vészes súly, főleg, hogy 2 m vagyok, közel 100 kiló. Viszont a húrok iszony vastagnak tűnnek, a gyári feszítés ajánlás rajta 11-13 kg. A súlypontja 35.5 +- 1cm - ami nekem igazán semmit nem mond - ez fejnehéz lenne?
Eddig kölcsön ütőkkel játszottam, volt köztük alumínium is, ami gondolom még nehezebb ennél - de nem fájt a csuklóm, most viszont fájogat. A kemény húrozástól lehet ez? Van esélye, hogy idővel felpuhul, vagy célszerűbb áthúrozni? Ha igen, van vmilyen tuti hely Pesten?
eladó sorba került egy Technifibre Dynergy Tour 125 kikckstep squash ütő. Ashaway PowerNick 18 húrral. 1 évet használtam, szinte végig fejszalaggal, gyakorlatilag hibátlan.
A mintája alapján a legújabb szériához tartozik, de a tömege miatt, és mert nem nagyon szerepel sehol, valószínűleg egy alsókategóriás ütő. 8000-15000 Ft közé tippelem. Az lenne a legegyszerűbb, ha megtudnád, hol vették, és megnézéd az árát :)
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Szülinapomra kaptam egy squash ütőt, kétszer használtam, de sajnos nem igazán fogott meg. Szeretném eladni (tok is van hozzá), de nem igazán értek hozzá... ebben szeretném kérni a segítségeteket. Amit ránézésre lehet tudni róla: Head squash microgel pwr ütő /narancssárga-fekete-fehér színű/ SoftAc Tm A konyhai mérlegem szerint pontosan 175 g Nézegettem a neten, de nem igazán tudtam belőni, hogy pontosan melyik lehet. Köszönöm, ha segítetek! Szép napot!
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Szülinapomra kaptam egy squash ütőt, kétszer használtam, de sajnos nem igazán fogott meg. Szeretném eladni (tok is van hozzá), de nem igazán értek hozzá... ebben szeretném kérni a segítségeteket. Amit ránézésre lehet tudni róla: Head squash microgel pwr ütő /narancssárga-fekete-fehér színű/ SoftAc Tm A konyhai mérlegem szerint pontosan 175 g Nézegettem a neten, de nem igazán tudtam belőni, hogy pontosan melyik lehet. Köszönöm, ha segítetek! Szép napot!
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Szülinapomra kaptam egy squash ütőt, kétszer használtam, de sajnos nem igazán fogott meg. Szeretném eladni (tokkal együtt), de nem igazán értek hozzá... ebben szeretném kérni a segítségeteket. Amit ránézésre lehet tudni róla: Head squash microgel pwr ütő /narancssárga-fekete-fehér színű/ SoftAc Tm A konyhai mérlegem szerint pontosan 175 g Nézegettem a neten, de nem igazán tudtam belőni, hogy pontosan melyik lehet. Köszönöm, ha segítetek! Szép napot!
Jól játszó, haladó fallabda partnert keresek kortól, nemtől függetlenül, elsősorban 3. kerület vagy Budakalász környékén, reggeli vagy napközbeni időpontokra. Nem vagyok profi, de elég jól megy. Tel.: 06-30-9-777-107 Email: travelsystem@t-online.hu. Simonovits István
Nagyon sokat számít a technika, hogy hogyan ütöd a labdát. Sajna, ha már sok éve játszol, és rosszul rögzült, nehéz átállni a jóra.
Ettől függetlenü, igen, ha nem vagy egy Popeye-alkarú izomkolosszus, akkor lehet, hogy a 160g-os nehéz lehet neked. Én is égekig játszottam 160-assal, és már szerintem az ínhüvelygulladás határán járhattam amikor lecseréltem. Ugye, minél jobban megy a játék, annál gyorsabb a labda, és az ütő mozgatásához relatíve több energia kell. Ezért érdemes egy jobb, könnyebb ütőre beruházni. Nekem a 120-as lett az ideális, de vigyázni kell, mert minél könnyebb, annál kisebb a lendülete is, tehát nagyobb erővel kell megütni ugyanahhoz a labda-sebességhez. Tehát nehezebb célozni a könnyebbel, mint a nehezebbel, ez a kompromisszum. Persze a húrozás, súlypont is számít. Ha támadóbban akarsz játszani, akkor fejnehezet vegyél, ha defenzívebben, akkor közép-súlyozásút.
érdemes lenne kipróbálni az ütőt, erre van lehetőség azokban a klubokban, ahol játszol, és ütőket is árusítanak. de lakva ismerni meg az ütőt... én nemrég vettem egy head-et 115 grammosat, de rájöttem, hogy nekem túl könnyű. a mostani 130 grammos wilsonom már hozzám nőtt, de ezek is talán csak pszichés dolgok, mert a másik wilsonom a kezembe sem szívesen veszem, pedig az 135 grammos, tehát nincs igazán különbség, egy széria is, mégis, ég és föld érzésben... mindenképpen érdemes egy új ütő felé indullni, ha megfogannt a gondolat, tartalék ütő amúgyis jó, ha van. nem nagy veszteséggel el is tudod adni, ha nem válik be, és ha ügyes vagy...
Tudna valaki olyan oldal(aka)t mondani, ahol a squash ütők tulajdonságainak a jelentőségét elmagyarázzák? Elsősorban a súlypont szerepe érdekelne, de szívesen olvasnék valami összefoglaló munkát is.
Tremészetesen azt is ugyanúgy köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és leírja.
vennék egy Tecnifibre Dynergy Tour 125 squash ütőt. Ha 2 ütőt rendel az ember, akkor ütőnként 15% kedvezményt lehet kapni, így az egyébként is baráti 19.800 forint helyett 16.830 forintért lehetne megvenni.
Segítséget sazeretnék kérni. Heti 2x játszom egy-egy órát egy kb 8-9 éves Unsquashable ütővel és most elérkezettnek érzem eghy új vásárlását. De itt jön a képbe a milyet? Érdemes drágább ütőt venni? Nem vagyok egy pro. Meg a szempontokat sem tudom mit vegyek figyelembe?
Igazából a Head Microgel ütőkkel szemeztem. Ezekről tudna valaki valamit mondani? Vagy felesleges számomra egy ilyen drága ütőt venni?