Keresés

Részletes keresés

Cs_ Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1719
Ez valóban igaz :), a lakásoknál a hasznos teher alpértéke: 1,5kN/m2
Előzmény: Törölt nick (1718)
Cs_ Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1717

150 kilogramm/m2. Létezhet, hogy ennyi a födém teherbírása. egy tetőtérben nem szoktak előfordúlni koncentrált terhek vagy nagyobb megoszló terhek.

 

 

A kilo az kilo

Előzmény: drlazi (1714)
C.C.Viki Creative Commons License 2005.12.03 0 0 1716
Szia!

Köszi itt is, olvastam a másik topikot is! Holnap felhívlak a tel.számért, ha nem felejtem el:-)

Viki
Előzmény: orca75 (1715)
orca75 Creative Commons License 2005.12.03 0 0 1715

Szia!

Irtam neked a Hacsek által nyitott topicba.

Ha még mindig segitségre szorulnál hivj. Telefonszámomat ott megtalálod.

Én mertem ajánlani a barátaimnak is a tervezőmet és nem csalódtak sem benne.

Előzmény: C.C.Viki (1713)
drlazi Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1714

Sziasztok!

 

A kérdésem az lenne, hogy mekkora terhelést bír el kilogrammban az az aljzat, amelynek 1.5 kilonewton/m2 a terhelhetősége?

Egyáltalán létezik-e, hogy ennyi a teherbírása a tetőtéri lakásunk, - amely idén épült - padlójának? (Az építtető valami olyat gagyogott, hogy a kilo mást jelent a statikában. Létezhet ez?)

C.C.Viki Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1713
Axióma,
Köszi az ötleteket, emésztem:-)
Most akkor kinek könyörögjek itt, hogy a konkrét elképzeléseinket vesse papírra ill "archicad-elje meg" és engedélyeztesse??:-))
Hát frankó tervezőt sikerült kerítenetek nektek is... Egyet baromira nem értek: eddig ahány embert megkérdeztünk, hogy ajánlaná-e a saját tervezőjét, senki nem tette! Mindenki elégedetlen velök, mert nem hajlandók komolyan venni a megbízást, állandóan noszogatni kell őket és fikázzák a megrendelő elképzeléseit, jó esezben hajlandók kompromisszumokra.
Kár, hogy nem lettem építész, legalább csak addig, amíg a saját házamat megtervezem:-) Aztán az ügyfeleket hülyének nézni nekem is menne:-)))

Viki
Előzmény: Axióma (1712)
Axióma Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1712

Huha, na ez nem lesz egy egyszeru menet.

Ugyanis ha van valami terv, amit az egyik csinalt, es atvinned mashoz, az jogi (szerzoi jogi!) problemakat okoz. Egyszeruen az egyik szellemi termeket a masik nem hasznalhatja...

Tehat - azon kivul hogy nyilvan ki kell fizetned a regi tervezot is legalabbis valamilyen szinten - tobb dolog kozul valaszthatsz (nem mindegy pl. hogy a tervezo meg "csak" a helyisegek stb. merete/alakja szinten tartott, vagy mar kiviteli tervig gondolkodva van statikai stb. tervezes is benne).

Egyik, hogy elfelejted a tervezot, kezded elolrol masnal, esetleg mint otlet megtartod az elrendezest olyan formaban amennyire a fejedben megmaradt (nem a felkesz rajzrol), ebbe szerintem (de erosen csak szerintem!) nem kothet bele senki.

Masik, hogy szerzel engedelyt az elozo tervezotol, hogy masvalaki gondolja tovabb az o rajzat (errol kell papir is, ha barhol megjelenik az eredeti neve!).

Harmadik, hogy a komolytalan tervezo bead valamit az onkorira amit engedelyeznek, es ha azon csak kis (nem ep.eng.koteles) modositasokat szeretnetek, akkor a kiviteli tervet (amibol tenylegesen dolgozni fognak, neked ez a fontos) megcsinalja valaki teljesen mas. Azt hiszem ez se problemas jogilag, bar nem vagyok 100% biztos benne. (Mi egyebkent ezt csinaltuk, foleg hogy a tervbeadas elott derult ki, hogy igazabol egy csomo dolgot beirt mashogy mint ahogy megbeszeltuk es mar "hatarido" utan - igy is eppen hogy buktuk az AFA-visszat - a kesz, kotott peldanyokat adta at mikor kiderult... raadasul lebukott, hogy nem tudta kezelni a tervezoprogramot, ugyhogy reszben ezert lett ilyen, vagy pl. a homlokzat es az alaprajzi jelolesek nem stimmeltek pl. ablak vizszintes vagy fuggoleges nyujtott...)

Ha jol ertem akkor olyan tervezo kellene, aki a kesz dolgokban max. kicsit valtoztat, es vegigviszi az eljarast, a sebesseg most nem egetveroen fontos. Az eljarast altalaban a helyi tervezok szoktak igazan gyorsabban venni, es attol fuggoen, hogy mennyire extra a terv, biztosan talalsz ott is. De mint mondtam a topicon is vannak tervezok... meg lattam masik topicban is kaptal tippet.

Azt azert hozzateszem, minel extrabb a haz annal nehezebben fogsz olyat talalni, aki azt muveszileg is latja es lenyeges hozzanyulas nelkul sajatjakent hajlando is lesz alairni... 

Előzmény: C.C.Viki (1711)
C.C.Viki Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1711
Axioma,

Köszi a választ! Speckó helyzetben vagyunk, mert a jelenlegi tervezőnk a jelek szerint komolytalan... Lassan kész az igényeinknek megfelelő ház és olyan tervező kéne, aki befejezi és végig is viszi a dolgát. Azért kéne még ma (csak kapcsolatfelvétel miatt), hogy megnyugodjunk :-)

Viki
Előzmény: Axióma (1710)
Axióma Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1710
Szerintem tedd sorba a szempontjaidat: muveszi terformalas, gyorsan beadhato terv, tapasztaltsag (nem dobja vissza a hatosag, vagy praktikus is lesz a haz, vagy milyen elonyere gondoltal), olcsosag... ezekbol barmely haromban van szerintem ellentmondas. Egyebkent a forumon is vannak epitesz tervezok, meg a neten is ra tudsz keresni (pl. lathatod a mar elkeszult hazak fotoit).
Amugy a tervezes meg egyszeru esetben sem par het, ugyhogy nem vilagos a "meg ma" jelentosege.
Előzmény: C.C.Viki (1709)
C.C.Viki Creative Commons License 2005.12.02 0 0 1709
Sziasztok!

Tapasztalt építkezők segítségét kérném, nagyon gyorsan! Még ma:-))))))
Tudna valaki ajánlani viszonylag jó építészt, tehát tapasztalt (nem kezdő profiként érzékeli magát a világban:-) nem túlvállalós, nyitott és érdekli a megrendelő elképzelése és nem csak a pénzszerzés hajtja. Inkább a szakmai kihívás és alkotás öröme:-)
Előre is köszi a választ!

Viki
vz55 Creative Commons License 2005.11.19 0 0 1708
Üdv. mindenkinek. Az új hőtechnikai szabályzat rendelete ezévben várható, ami 20-30 %-kal szigorúbb lesz, de a hatálybalépése több hónap múlva esedékes. Nézzétek az OLÉH honlapját!
hétszínvirág Creative Commons License 2005.10.27 0 0 1704

Eladó harmonikaajtó! Fehér, kétszárnyú, 18 ablakkal. Méret:  155cm*210cm. Vadonatúj, egyedileg gyártattuk, 55ezer forintba került, csak aztán megváltoztak a felújítási tervek, és a nyakunkon maradt. Jóval olcsóbban is szívesen megszabadulnánk tőle! :( A márkáját sajnos nem tudom, de utánanézek, ha valakit érdekel!

jarokelo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1703

Pont az a lényeg, hogy nem a falazattal kell kezdeni. Ha egy terevzötöl a téglára kérdezel és nem a saját élettered megtervezését várod töle és ö ebbe belemegy, akkor biztos lehetsz abban, hogy nem vele kell terveztetni.

A tervezö választás nehéz, kérj referenciákat, kérdezz ismerösöket, az biztos, ha valaki a tervezést egy müszaki engedélyezési eljárásnak tekinti, akkor az nem igazi tervezö. Ha a tervezö esetleg a saját életmódod, szokásaid, stb. után kezd érdeklödni és még vannak tetszö referenciai, akkor valószínü, hogy jó helyen vagy.

Előzmény: fozi (1701)
Lacivill Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1702

Az *tong biztos, hogy jó épitőanyag, de szerintem a magyar kivitelezők zőme nemigazán ismeri a csínját binját a rendszernek.

Nézz ki egy épülő lakóparkba, és meglátod, hogy kb minden 20-50. ház épül *tongból. Sokkal könnyebb elszúrni mint a téglarendszert.

A legtöbb ember korszerű hőszigetelt téglából építekzik, 30-38-44 cm-esből.

De szerintem kidobott pénz. Inkább szendvicsszerkezetű főfalrendszert érdemes építtetni ami nem sokkal kerül többe mint a szokványos, de nyáron sokkal jobban viselkedik.

Előzmény: fozi (1701)
fozi Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1701
Szia! Sajnos eddig ahany tervezovel beszeltunk, annyi fele valaszt kaptunk. Igy meg azt sem tudtuk eldonteni, hogy kivel terveztessunk.
Egyik eskuszik az ytongra, a masik azt mondja, hogy tegla...
Előzmény: jarokelo (1700)
jarokelo Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1700
Minden ház más, ezek a kérdések mindig egyedileg mérlegelendök. Erre van többek között a tervezö. Nála kell kezdeni, no meg ott, hogy hogyan szeretnétek élni a jövendö házban. Azt tapasztalom, hogy ezzel a kérdéssel birkóznak meg az emberek a legnehezebben. A müszaki kérdésekre a tervezönek kötelessége egyértelmü és megnyugtató választ adni, ez tervezés része. Nincsenek általános válaszok, minthogy a ti életetek sem általános, a házatok se legyen az.
Előzmény: fozi (1699)
fozi Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1699
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek, hogy tudna- e kozuletek valaki segiteni nekunk?
Epitkezni szeretnenk, de nem tudjuk, hogy "hol kezdjuk"?
Tegla? Ytong? Dryvit? Hoszigetelo vakolat?
Ha esetleg vannak tapasztalataitok es megosztanatok velunk, annak nagyon orulnenk.
Igazabol azt sem tudjuk, hogy erdemes- e generalkivitelezo ceget hivni, vagy jobb ha kulon kulon szakembereket ill. mestereket hivunk? Meg azt sem tudjuk, hogy kb. mennnyi a korrekt negyzetmeter ar hazepitesnel.
Elore is koszonjuk a segitsegeteket!!!
kentaura Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1698
Azt ajánlanám, hogy jelentsd be az APEH-nál az esetet+a fogyasztóvédelemnél is.
Előzmény: naiv-ember (1694)
kentaura Creative Commons License 2005.06.05 0 0 1697
A konyhád fala valószínűleg vagy külső fal, vagy talajjal érintkező fal, vagy fűtetlen helyiséggel érintkező fal, ezért téli időszakban a pára lecspódik rajta, ez okozza a nedvesedést. Az igazi megoldás az lenne, ha a külső oldalon le tudnád szigetelni a falat. Ha ez nem jöhet szóba, akkor a belső oldalon kell ezt megtenned, ami pl 4 cm nútféderes XPS teljes felületű felragasztásával, vagy egy belső oldali előtét gipszkarton fal mögött elhelyezett PÁRAZÁRÓ FÓLIA!!!! alatti hőszigeteléssel lehetséges. Ha nem jó a párazáró fólia, a karton mögötti szigetelésből vízzel telített szivacs lesz. Ha nem teljes felületű az XPS ragasztása illetve nem nútféderes, mögötte fog nedvesedni és penészesedni a fal.
Előzmény: kíváncsi64 (1696)
kíváncsi64 Creative Commons License 2005.03.13 0 0 1696
Jó reggelt mindenkinek! Nekem is falnedvesedés ügyben van kérdésem. Nemrég újíttattuk fel a lakást (százéves pesti bérház), és már néhány hét elteltével megjelentek a nedvesedés foltok a konyhában a falon. Azóta eltelt pár hónap, és már teljesen penészes lett az új bútor, no meg nedvesek a szekrényben tárolt holmik is. Kitüremkedett itt-ott a salétrom is. Érdekes, hogy a fal másik oldala nem látszik vizesnek... Mitől lehet ez, és miként lehetne védekezni ellene? Az ablaktáblák között is állandó a páralecsapódás.
lordrolee Creative Commons License 2004.11.30 0 0 1695
Feltehetőleg előtte nem tájékozódott eléggé a munkával kapcsolatban. A mai világban már létfontosságú kérdés, hogy egy adott témáról az ember a legtöbbet megtudja minden aspektusban.
Van is elég sok ezzel foglalkozó portál a világhálón amiket érdemes nézegetni, mert rengeteg info van bennük cégekről, még adott témán belül is több cég van feltüntetve, ráadásul az egész ország területéről vannak cégek ezen a portálon.

a portál címe: www.mekkelek.hu

Mekk Elek több mint 50 kategóriában tud szakembert, forgalmazót, gyártót ajánlani, legyen szó akár felújításról, akár új hát, lakás építéséről. Érdemes ellátogatni oda, nekem is nagy segítségemre volt, hogy kiválaszthassam hogy kivel akarom a munkát csináltatni.
Előzmény: naiv-ember (1694)
naiv-ember Creative Commons License 2004.10.29 0 0 1694
Okulásul küldöm a következőket mindenkinek:

2004. augusztus 23-án megbíztam egy enyingi céget, hogy cserélje ki az ablakaimat műanyagra. Felvett tőlem 30 % előleget és 2004. szeptember 10-re vállalta a munkát. Ezzel szemben - csak többszöri noszogatásomra – 2004. szeptember 29-én kezdte el a munkát, de csak az ablakot rakta be, a párkányt és a takarólécezést nem csinálta meg. Ezenkívül a régi ablakot sem szállította el, holott megbeszéltük.

A megállapodott összeget viszont felvette azzal, hogy nemsokára visszajön és befejezi. Ez azóta sem történt meg és kérésem (valamint megállapodásunk) ellenére számlát sem adott.

Valahányszor beszélek vele, csak ígérgetést kapok, feltéve ha véletlenül felveszi a telefont (ha a saját számomról hívom, akkor nem veszi fel), de még sosem tartotta be.

Ráadásul közben az is kiderült, hogy a cégnek nincs is működési engedélye.

Tehát ha valaki jót akar magának elkerüli őket messzire, NEHOgy úgy járjon, mint én!!!!!!!

 

ABLAK-THERM KFT Cím: 8130 Enying, Dózsa Gy. út 50.

Veizienekker Norbert

Tel: 70/204-6013, 20/918-1532
Ildi65 Creative Commons License 2004.06.21 0 0 1693
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni? sűrgősen szükségünk lenne olyan olcsón dolgozó emberekre, akik földmunkákat tudnának végezni, csatornabekötéshez.
Köszi!

holló Creative Commons License 2004.06.20 0 0 1692
Szeretnék egy 13 méter széles telket beépíteni. Van elképzelésünk a megvalósításhoz, de keresek a neten olyan tartalmat, amely arról szól, hogy miként lehet viszonylag nagyobb házat felépíteni egy ilyen keskeny telekre. Tudsz, tudtok segíteni?
Előzmény: KM (1674)
Gazi Creative Commons License 2004.06.12 0 0 1691
Sziasztok!

Szeretnék egy parasztházat a házam elé építeni.
Azt szeretném ha olyan lenne, mint a régiek.
2-3 sor tégla alapnak majd valami bontott téglából
fal,gerendás tető,régi fajta ablakok (amiben rács van), padló,Kb 36nm lenne az egész,a fa részeket új anyagból akarom a többi lehet bontott is.
A kérdésem az lenne, hogy adnak e rá engedélyt?(7 m széles a telek) a másik mennyi lenne hozzá az anyag?????
Ja és hol lehet hozzá venni malacorrot?

susok Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1690
Huhh, köszi...:-)
Dióhéj Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1689
az elejét,meg a végét én irtam csak véletlenül közémásoltam a regényt..:)
Előzmény: Dióhéj (1688)
Dióhéj Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1688
Ezt találtTéglagyártás
A téglák gyártására közönséges homokos, vasoxidot és meszet tartalmazó, tehát nem t?zálló agyagot alkalmaznak. A homok soványító anyagul szükséges, mert különben a kövér agyagból készített téglák térfogata szárítás- és égetéskor nagyon megkisebbedik s a téglák könnyen meg is repednek. A tégla az agyag vastartalma és az égetés foka szerint vörös-sárga, s?t egészen vörös-barna szinü szokott lenni, de az oly vasas anyag, melyben sok mész van, er?s égetéskor világos sárga szinüvé lesz. Ez a szin tehát annak a jele, hogy a meszes tégla igen jól van égetve s azért az építész meg is követeli, hogy p. a k?bányai meszes agyagból készített tégla fehérre legyen égetve. Mész nélküli vasas agyag pedig füstölg? lángban szürke-fekete lesz és ilyenkor szén is rakódik le likacsaiban, mely feketére festi (l. Füstölt téglák). Kisebb gyárakban az agyagot kés?n ?sszel ássák és télen át a leveg?n kiterítve, kifagyasztják. Az agyag ez által meglazul és könnyebben feldolgozhatóvá lesz. Nagyobb gyárakban ezt az eljárást már nem alkalmazhatják, hanem a frissen ásott agyagot mekanikai eszközökkel közvetlenül dolgozzák fel. E célra leginkább hengerm?veket alkalmaznak, hogy könnyen beáztatható legyen. Oly agyagot, melyben a már említett ártalmas anyagok (mészk?, kavics) el?fordulnak, körülményesebben kell el?készíteni, ha jó téglát akarunk bel?le nyerni. Ezt vagy sima hengerek között aprítják annyira, hogy az összezúzott kövek már nem árthatnak vagy - és ez a jobb eljárás - a köveket teljesen eltávolítják. Ezt alaposan iszapolással érik el, olyképen, hogy az agyagot híg péppé áztatják, s miután a durvább kövek leülepedtek, esetleg még csatornákon bocsátják át, melyeken a durvább homok is leülepszik. A finom agyagiszapot gödrökbe gyüjtik, melyekben, miután a viz a földbe szivárgott, a s?rü pép visszamarad. Ez az eljárás a legdrágább és azért leginkább csak cserép- és finomabb téglaáruk gyártására használják. Más eljárás szerint a kavicsos agyagpépet s?rü vasrácsozaton keresztül préselik, mely a köveket visszatartja. A rákosi téglagyárban alkalmazták el?ször az u. n. Siemon és Rost-féle szeparátort a kövek eltávolítására. Ez dezintegrátor, mely a nyirkos agyagot összemorzsolja, de a köveket nem aprítja. Az aprított anyag tölcséralaku szitára kerül, mely az agyagot és a köveket elválasztja. Az ilyképen aprított és szitált agyag igen gyorsan felázik vagy közvetlenül az u. n. szárazon sajtolt téglák el?állítására is alkalmazható. Az egyik vagy másik módon el?készített agyagot ezután gödrökben áztatják. Ha az agyagot soványítani kell vagy ha többféle agyagot (p. kövérebbet és soványabbat) akarnak összekeverni, kell? arányban rétegenkint teszik az anyagokat a gödörbe és áztatás után tapossák, mig a pép egyformává nem lett. Állandó gyárakban nyitott v. boltozatos kemencéket használnak. Ezekben is a rostélyok fölé csatornákat építenek és ezekre rakják a téglákat. Egy egyszerü, szakaszosan m?köd? kemencék helyett most leginkább a Hoffmann-féle körkemencéket alkalmazzák, melyekben folytonosan ég a t?zam, nemtom jo e.:
Előzmény: susok (1687)
susok Creative Commons License 2004.06.10 0 0 1687
Sziasztok!

Tudna valaki abban segiteni, hogy milyen is az un. rákosi tégla? Annyit tudok, hogy vastagok a ház falai, békebeli tégla a múlt század 30-as 40-es éveiből.
Tudna valaki bővebbet és szakmaibbat irni róla, illetve, hogy jó-e.

Előre is köszi.

susok

viktor a takarító Creative Commons License 2004.05.25 0 0 1686
A 12 millió csak a munkadíj?
...mert ha a komplett kulcsrakész ár anyaggal együtt, akkor valami nagyon nincs rendben vele...
Előzmény: lurdesz (1685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!