Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Több lehetőség is van. Az első, hogy a tárcsázási paraméterek közt letiltod az automatikus disconnectet. Második, hogy felteszel valami olyan programot, ami "folyamatos" kapcsolatot tart fenn (pl. ICQ). Harmadik, hogy nyitva hagyod a levelezőt, és beállitod, hogy 5 percenként "nézzen rá" a postafiókodra.
(Az utóbbi kettő jobb megoldás, mert ez a szolgáltató oldali "kilövésektől" is véd viszonylag)
Sziasztok.
Nem tudom hol kellene megkérdezni ezért itt kezdek.
Az a problémám, hogy ha 5-10 percre itthagyom a gépet netezés közben, akkor megszakad a kapcsolatom, indíthatom újra.(Ami ugye Matávnál nem olcsó dolog) Hogyan tudnám ezt mondjuk fél órára kitolni?
Előre is köszi.
Szevasztok!
Hátha találkozott valaki már ezzel a problémával.
Egy ismerősömnek NT-je van (én nem értek hozzá), s betelepült hozzá egy program, ami kb. óránkként elindítja az explorert és behív valamilyen sex oldalt. Néztük a taskokat, de semmi olyan nem futott (legalábbis a listában nem szerepelt) ami gyanús lett volna, ill. mindent kilőttünk, ami engedte magát, de nem segített. A tűzfal program is csak azt érzékeli, hogy az explorer ki akar menni, de hogy az explorert mi indítja, nem tudjuk.
Elég idegesítő, úgyhogy ha valaki találkozott ilyen problémával, és tudja a megoldást, plíz írja meg.
Köszi, Traxy
Semelyik másik topicba nem fért be a következő kérdés ide se ..de azért megkérdem:
A win 98-ban hogyan lehet csinálni képernyőkimélő programot,amin azt értem ,hogy van egy exe fájlpm amit szeretnég beteni..de ha átnevezem scr-nek akkor az nem jó..más ötletem pedig nem volt..
Sziasztok!!!
Van egy elég égető problémám! Most fennt figyel a gépemen a Win98Se mellett a 2000 és a XP is! A gond az, hogy az utóbbi kettő alatt sz@r a hang. Elvileg minden rendben van, sehol semmi hibajelzés, de a hang "brekeg". SB PCI 128-as kártyám van, mindkét OS alá letöltöttem a legfrissebb drivereket, és mégis. Egyszer jó a hang, de általában kuruttyol! Mi a fenét tudnék csinálni, mert már kezdem feladni! Ja, a lökött 2000 leosztotta a 11 -es IRQt a videokártyának, a hangkártyának és az USB-nek is! Miért??? 98 alatt mindegyik más IRQ-t használ (BIOS-ban is!). Ja, a fent említett gond ME alatt is jelentkezik. Most a kártya a rossz, vagy ennyire rosszak a WDM driverek? Segítsetek légyszíves, fontos lenne!!! Köszönöm előre is! E-mailben is jöhet a válasz! (ha nem jelenne meg: goorsz@sac.hu)
Hát izé... nem egyszerű. 1.) Esetleg az alaplapi chipkészlet driverei hiányoznak, 2.) talán túl sok ilyen-olyan kártyát tettél be, amik az IRQ-megosztásokon összebalhéznak, 3.) vagy a directX szarakszik.
Segítséget kérek! Játékok közben rövid (?!), 10-20 másodperces akadozások vannak. Megakad, aztán megy tovább, de rohadt idegesítő! Főleg mert új P4-es gép, normális hardverrel, legális (!) Windows Milleniummal. Cak játék közben jelentkezik (vagy csak akkor vesszük észre...) és általában a bekapcsolás utáni első 20-30 perc még probléma-mentes. (Lehet, hogy valami melegedés lenne???!!)
A problémás eszközöknél van négy sor "problémás eszköz", de sajnos nekem kínaiul van: Eszköz: Holder for PCI IRQ Steering, PNP eszközazonosító: ACPI\*PNP0C0F\00000003 ...5,6,7 Hibakód: 22
Tud valaki segíteni?!! Nagyon hálás lennék az eredményes segítőnek!!!
Szerintem valahol van egy "shortcut", ami egy floppy-n lévő állományra mutat (desktopon, a network connections-ben, stb.) valszeg bent volt egy lemez valamikor, s egy azon lévő állományra hivatkozik - a lemez meg most nyilván nincs bent. Szerintem ilyen shortcut-ra kellene rákeresne!
ACPI allitasi lehetoseget nem talaltam BIOS-ban.
Viszont ugy tunik, a halo kartya csinalja. Ha ki van tiltva, vagy a kabelmodem lekapcsolva akkor siman leall, nem akar ujra indulni.
by
Van valami otlet arrol, Windows ME-t miert nem lehet leallitani? Egyszer mar szivtam vele, es nem emlexem mitol lett jo.
Hala a teremtonek vincsim dobott egy hatast, igy uj HDD es ujra kell telepiteni mindent.
Leallas helyett mindig ujra indul. Kezzel kell leloni a gepet, mielott elkezdene bootolni.
Windows Me. magyar.
Alaplap Gigabyte 440BX.
Celeron proci.
Matrox G200 video.
Kti ethernet.
Adaptec 2940U SCSI.
SB128PCI hang.
koszi, ha valakinek van otlete
udv: minarik
Szolgáltatásként egyetlen extra van az alapértelmezett cuccoson kívül, mégpedig a VNC, el nem tudom képzelni hogy az okokzza ugyanis a többi gépen is szolgálatásként fut és ott nincs ilyen hibaüzi. Az Explorer verzióváltását azt hiszem megcsinálom, és akkor majd jelentkezem hogy maradt-e az OLE hiba. SP6-ot nem lehet felpakolni, mert nem kompatibilis néhány létfontosságú meglévő appliccal.
Hát, más ötletem pedig nincs. Esetleg a Windows XP topicba írogató TRf-nek írd meg mailben a gondot, vagy hívd át ide, ő láthatóan sokkal mélyebben ismeri a rendszert, mint én.
Kedves pancho !
Kösz hogy Te válaszoltál.Kikapcsoltam a Noton Antivírusban az induláskor történő floppyellenőrzést.... de ...de...
MÉG MINDÍG KERREEEEEEG !!!!!! Sőt, ha a filekezelőt, a vezérlőpultot, vagy az Internet Explorert (5.5) indítom, AKKOR IS ! (Win'95 - különben jól fut -)
Ezt nem lesz könnyű megfogni, ha jól sejtem. A hiba ugyanis valami olyasmit jelent, hogy van a gépen olyan programod, amelyik az OLE rendszeren keresztül kommunikál egy másik progival. (Illetve próbálkozik vele, de kilépéskor "elfelejti" zárni az OLE servert). Namost ennek a meghivott programnak néhány példánya van rezidensként a gépedben... Meg kellene találnod, hogy melyik progi hivja meg...
A problémám a Windows NT-vel a következő: shutdownkor egy OLEChannelWnd nevezetű hiba jelenik meg azzal, hogy nem tud bezárni vmit. Azt nem tudom, hogy mit nem tud bezárni, mikor nincsen futó applic, de sebaj. Választhatok tehát a Bezár/Várakozik/Mégse közül. Rákattintok a Bezár gombra ahogy kell, de sajna ismét előjön ugyanez a hiba. Többszöri Bezárás hatására (rekord eddig 9) végre sikerül... csakhogy nem shutdownol hanem ismét megjelenik a bejelentkező ablak...
A gép fontosabb paraméterei:
- Windows NT 4.0
- 64 MB mem
- sp5
- IE 4.0
Akinek van jókis 5lete az jó lenne ha megosztaná velem, mert lassan belekergetem magam az őrületbe.
Megosztással nem hiszem, hogy menni fog, inkább csinálj egy ftpszervert a gépeden. Azt utána ip alapján akárhonnan elérheted, és az illetéktelenek ellen a jelszavas bejelentkezés is megóv.
Outlook 5 problemam volna. Nem tarolja el a jelszot, igy nem tudom automatikusan lekerdezni a leveleimet. A programon belul elmeletileg be van allitva, de a regisztribe nem turtam bele.
elore is kosz.