Milyen értelemben nem tökéletes? Csak a 0.5-1 cm "kinyúlására" gondolsz, vagy valami egyéb?
A súlyát nem tudom még, hogy megbírja-e az Ytong simán, vagy valami erősítés kell neki. Úgy néztem, sokkal nehezebb, mint egy Ytong vagy PTH áthidaló, de persze tévedhetek is. :o)
Rasman!
375-ös Ytong falba be lehet tenni 30-as B-Rekordot? Statikailag rendben lenne? (Így maradna ~7.5 centi, amit valami hőszigetelővel kitöltve talán egálba lehetne hozni a k-értékeket.)
Köszönöm, hogy helyettem is szóltatok. Néhány kiegészítés:
Nem repedezhet meg a vakolat
A színre festett házra szereljük a redőnyt, így az nem sérül, nem koszolódik
Pontosak az illesztések a párkányhoz a kávához
Bármikor szerelhető a redőnyszekrénybe a redőny, akár egy év múlva is(ha elfogy a pénz)
- a gurtni vezetéséhez nem kell kifúrni az ablaktokot.
- a redönytengely terhelését átveszi a kiöntött beton, és nem az ablakot/ablaktokot terheli
- nagyon egyszerű beszerelni, nem kell áthidalózni, herratektázni, stb.
- teherbíró
- nagyon egyszerűen szerelhető a tokban a redőny
Bár nem engem kérdeztél:
-valamivel talán olcsóbb,
-igazodik a (tégla)fal vastagságához, így nem kell a 20x20-as tokkal bajmolódni,
-a k-értéke szintén a téglához igazodik, hőhíddal sincs gondod.
Lehet, hogy ritkán előforduló problémák, de mi van, ha pont nálad fordul ez elő?! A Baltavári Kft-nek nincs különösebb szüksége arra,hogy növekedjen a forgalom. Van melójuk bőven, ezért nem voltak a Construmán. A fő szempont azomban az, hogy utólagosan lehessen javítani a redőnyöket.
Kösz a választ, de hogy őszinte legyek, ezek elég ritkán előforduló problémák - ezektől én még bátran merném vakolatba rakni a síneket! Egyszer kipróbálhatná a B.vári Kft, hátha még növekedne is ettől a forgalom egy kissé...
Gyanítom, hogy a sofa bontja a vakolatot is, ha egyszer gond lesz.
Elromolhat pár dolog. Pl. legutoljára motoros redőnynél a villanyszerelő nem vágta le a vezetékeket, hanem begyűrte a tokba. Egy alkalmas pillanatban az egész rátekeredett a redőnyre és szétszakadt a redőnypalást. Esetleg beköltözik a tokba egy kis pókocska, épít magának egy sárfészket és a redőny nem mozdul meg. De ha nem használod a redőnyt egy jó darabig, akkor a portól, ami belemegy is akadozhat.
Azt én sem tudom, hogy oldja meg a sofa, de eddig egyszer szereltünk sofa redőnyszekrénybe redőnyt, és többet nem vállalunk, mert nagyon macerás.
Azt nem értem, hogy akkor a Sofa hogy oldja meg. Az áthidaló funkción kívül azonos az elvük.
Engem is zavar az a 2.5 cm, viszont cserébe a gurtni jobb helyen van.
Milyen utólagos redőnyjavításra gondolsz? Mi megy tönkre egy redőnyön általában? Szüleim redőnyei 30 évig voltak a helyükön mindenféle javítás nélkül! A gurtnicserét valószínűleg nem zavarja, ha nem látszik ki a sín...
Helló Csoki74!
A B-Rekordnak a lefutója(vezetősinje) nem vakolható, mert akkor nem lehetne utólag javítani a redőnyt. A lefutó mérete 25×45 mm, tehát nem takarja el teljesen a nyílászárót, és bármilyen színre lehet festeni.
Igen, lehetséges az aluredőnyt mobil szúnyoghálóval kombinálni. Ha konkrétan érdekel keress meg az Ímél címemen, tudok küldeni árajánlatot és prospektust.
Van vonalban valaki aki dolgoztatott mar Gredicsekkel? Ok tuntek a legszimpatikusabbaknak a Construman, az araik is jok es nem utolso sorban 5 ev garanciat vallalnak Alulux redonyikre. Ezen kivul van meg Roma es Heroal termekeket forgalmazo a szoba joheto cegek kozott, nem tudom van-e koztuk minosegi kulonbseg.
Közben írtam nekik, és egy héten belül megjött a Katalógus. Tehét nagyon korrektek voltak. Jött árlista is, én vészesebbre gondoltam, azt hittem több lesz, de most erőssen gondolkodom, hogy ez kerül beszerelésre.
Még azt akarom megkérdezni majd tőlük, hogy vajon íves ablakhoz csinálnak-e ilyen zsalus redőnytokot.
Mondjuk jó lett volna, ha látom őket a Construmán, de nem votlak kint. Legalábbis én nem találtam meg őket...
B-rekord
2003-ban raktuk fel. Áprilisban a kőműves feltette az áthidalót, kiöntötte betonnal. Novemberben B.. emberei felszerelték a szunyoghálót és a redőnyt (előtte én kivéstem a két nyílást!). A redőnyszereléshez bepucolt fal kell (akár dryvitos is!), és párkány legyen fent!
Az árra nem emlékszem, szla valahol... De az interneten fax cím is van. Mondd meg nekik, hogy pl. 38-as falra lesz, 150-es nyílásra 190 cm áthidaló, 3 nap múlva küldik az árajánlatot.
Kedves érdeklődők!
Szerény cégem a Baltavári Kft. Kelet-Magyarországi képviselője. Ha kérsz katalógust, írj az ímél címemre és küldök. Árakat is tudok írni. Árajánlathoz tudnom kell az ablak(ajtó) méretét(szélesség×magasság) és a fal vastagságát(B-Rekord-hoz).