Pár éve én is etetem a madarakat, tavaly kezdtem komolyabban odafigyelni rájuk. Több féle madaram is volt, cinegék, gerlék, nagy fakopáncs, tengelic, és egy alkalommal az ablak előtti kis kerítésen egy karvaly is, akit végül nem sikerült lefotóznom, mert mire értementem a gépért, tovább állt :)
A héten raktam ki az etetőbe napraforgót, jönnek is a cinegék, mint az őrült.
A gondom annyi, hogy rengeteg a környéken a veréb, és csapatostól jönnek, elzavarják a többi madarat. Csak napraforgót raktam ki eddig, tavaly vegyes magokat is, de a verebek addig voltak az etetőn, míg volt belőlük. Tudok ez ellen tenni valamit?? Nem lenne velük gond, ha nem 40-50 darab jönne egyszerre. Így csak napraforgót merek kirakni, abból nem nagyon fogyasztanak, csak kiszórják a földre, és egy idő után továbbállnak. Szeretnék más madarakat is megfigyelni, de így nagyon nehéz... a cinegék küzdenek, de más madarak nem jöttek még a közelbe sem.
Hozzánk az idén nagyon sokat jöttek ,hangosan csettegett ,hogy itt van,vannak.:) Még az ablak melletti farészt is jól megkopogtatták , azt hittem bedugják a fejüket.:)
Közben látom, hogy nem publikus az emil címem, így biztos jó könnyű felvenni velem a kapcsolatot :) Leírom az oldal címét, remélem nem számít reklámnak. Ez csak a madarak érdeke:)