Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 253
Gndolom azt tudod, hogy fázisai vannak a sérvnek aszerint hogy mennyire sérült a fibrotikus gyűrű. Eszerint vannak olyan állapotok amikor simán helyre lehet rakni, és olyanok amikor már télleg csak a szike segit. Csak az a baj hogy az emberek nem tudják hogy van választási lehetőségük.

Ne gondolj ugy a csontkovácsokra, mint valami képzetlen, lapátkezű erőbajnokokra! Ha annyi esze van mint egy normál embernek akkor megmondja, hogy sorry de ezen nem tudok segiteni és elküld máshová. De mondom: számos olyan probléma van amin az orvostudomáyn képtelen segiteni, mert helytelenül áll hozzá a gerinchez! Persze ez nem minden orvosra igaz, tisztelet a kivételnek!!!
De ők sem bujhatnak ki a bőrükből. Külföldön jobban elismerik, hiszen az egyetemen 4 évig képzik őket.

Adept

Előzmény: Sfakutya (252)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 252
Sejtettem, hogy közel állsz a dologhoz. Én, mint beteg őszintén megmondom, hogy tartok tőle. Én valóban úgy érzem, hogy bizonyos esetekben komoly bajt tud okozni a csontkovács.
Gondolj bele: mit tud csinálni a csontkovács egy kialakult gerincsérv esetén? " Helyre rakni " úgysem tudja, de sérülést okozhat.
Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 251
Hi-hi!! Ez a beugrató kérdés. Ha azt mondom igen, akkor leültetnek kuruzslásért, mivel magyarországon az orvosok elintézték hogy csak orvosi diplomával lehet kiropraktikát végezni.

Maradjunk annyiban hogy értek hozzá...:)))

Adept

Előzmény: Sfakutya (250)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 250
Te is csontkovács vagy?
Előzmény: Törölt nick (249)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 249
Szó sincs ilyesmiről. Ezt a magyar orvosok szeretik hiresztelni. De tudni kell hogy amerikában és néhány nyugateurópai orvosiegyetemen van kiropraktőr képzés.
Svájcban volt egy konferencia ahol a műhibákat vizsgálták (4végtagi, 2végtagi bénulás, törés stb) meg és sokkal kevesebb a műhiba a kiropraktőrök között mint a sebészeknél (néhány ezrelék). Nagyon ritka a baleset!!

A tapasztalatok azt mutatják hogy sok olyan esetet meg lehet oldani manuálterápival (lumbágó, isiász, lumbális, thorakális, cervikális, belszervi problémák, porckorong sérv bizonyos állapotai), amit a sebészek rögtön műtenek, vagy esetleg nem is tudnak vele mit kezdeni.

Adept

Előzmény: Sfakutya (246)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 248
A rheuma orvos indokolt esetben évente beutalhat un. nappali kórházba. Pl Hévíz, Balf, stb. Én a Gellért fürdőbe kaptam a beutalót, ahova három héten keresztül minden nap bejártam, és ott tartották a gyógytornát, az elektromos kezeléseket, masszirozást, úszást.
Előzmény: Gagarin (247)
Gagarin Creative Commons License 2001.09.16 0 0 247
Igen, olvastam, de abból nem derült ki, hogy milyen kezelésre jártál...
Tényleg: Milyen kezelésre? Mi van a Gellértben? Miért pont oda mentél?
Nekem az ötödik kerületi szakrendelőben zajló tornát és fizikoterápiát kellne látogatnom, de ha ezek is olyanok ott, mit a rendelő többi szekciója, akkor inkább keresek valami másik helyet. Van egyébként privát gyógytornászom, aki talp- és hátmasszázst is csinál, na, az nagyon jó, mert legalább személyreszabott, és hát lelkileg is sokat jelent, hogy van, aki bíztatgat.
Előzmény: Sfakutya (245)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 246
Adept
Én attól félnék, hogy a csontkovács valami olyat csinálna, aminek visszafordíthatatlan következménye lenne. Elismerem, hogy kisebb izületi ficamot helyre tud állítani, de komolyabb baj esetén kárt okozhat.
Előzmény: Törölt nick (243)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 245
Gagarin

Én a 237 hozzászólásomban írtam le a történetemet . Tehát többször is jártam kezelésre.

Előzmény: Gagarin (244)
Gagarin Creative Commons License 2001.09.16 0 0 244
Hát kösz, ettől függetlenül eléggé horrorisztikusan hangzik. Veled csinálták/ják már? Vagy csak hallottad, hogy milyen?
Lejjebb (234) elmeséltem röviden a történetemet.
Szóval, velem az a legnagyobb baj, hogy nekem a műtét után - legnagyobb fájdalmam elmúlt ugyan - de rövidesen új sérvem, új fájdalmam keletkezett, ráadásul van egy műtéti szövetesedésem is. Vagyis a műtét után egy hónapig gyönyörűen gyógyultam, azután visszaestem a közvetlen műtét utáni állapotba, s most már két hónapja változatlan (rossz) az állapotom. Némi túlzással (?), és dühhel azt mondom, hogy nyomorultul érzem magamat, és a legnagyobb baj, hogy tök elkeseredett vagyok, mert mások, akiket műtöttek, ilyenkor már szaladgálnak!
Előzmény: Sfakutya (240)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 243
Mitől félsz?
Előzmény: Sfakutya (242)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 242
Megoszlanak a vélemények. Én - mint már írtam - félek tőle, de van aki rendszeresen járt már csontkovácshoz.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.16 0 0 241
ne haragudjatok, hogy nem olvastam végig az egészet.
Volt már szó a kiropraktikáról(manuálterápia, yumeiho, csontkovácsolás)???

Adept

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.16 0 0 240
Gagarin

Nem tudom, hogy csak az elektromos kezeléseknek van-e elegendő hatása, de a komplex kezeléshez ez is hozzá tartozik. Gyógytorna, úszás, ultrahang kezelés, iontoforézis. Az együttes hatás nagyszerű.
Az elektromos kezeléskor nem beléd vezetik az áramot, nem kell tartani tőle. Egyébként mi bajod?

Előzmény: Gagarin (239)
Gagarin Creative Commons License 2001.09.15 0 0 239
Van valakinek valami tapasztalata a fizikoterápiás kezelésekről? (Iontoforézis, meg ilyesmik...)
Engem utókezelésre küldenek oda, de hát valahogy nem hangzik túl szimpatikusan egy ilyen villanyt/belém/vezetnek-dolog...

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.07 0 0 238
Tom 911

Ugyan nem engem kérdeztél, de mivel engem is nyaki gerinccel operáltak és nekem is van protrusio ( lsd 233. hozzászólást ) ezért írok neked.
Az, hogy protruziód van , még nem jelenti, hogy meg kell operálni. Milyen panaszaid vannak? Elviselhetetlen fájdalom? Izomelhalás? Ha ilyen panaszaid nincsenek, akkor ne gondolj műtétre.
Én egyébként mindig is műtét-párti voltam, többször volt térdműtétem és ezért mindig azt gondoltam, hogy csak a műtét az, ami gyors segítséget eredményez.
A csontkinövésem miatt- ami nyomta a gerincvelőt - életmentő műtét volt a nyaki gericműtétem, azt muszáj volt megcsinálni. Nem tudom, hogy JoeBlack-nek milyen volt műtét után, de nekem nagyon hosszú ideig - 6 hét - nagyon erős fájdalmam volt. A műtét után hat héttel a fájdalom miatt MR vizsgálatot végeztek, ahol kimutatták a három protruziót. Valószínű, hogy ez kezdte az azóta már 6 éve tartó panaszaimat okozni.
Két évvel a műtétem után, újra erős fájdalmam volt, hónapokig délutánonként már csak Schanz-gallérban tudtam lenni. Akkor elmentem először a Honvéd idegsebészetre, ahol műtétet javasoltak, majd elmentem az Amerikai úti idegsebészetre, ahol eredetileg operáltak . Az operáló orvosom dr.B. azt mondta, hogy még várjunk és elmagyarázta, hogy ha nem muszáj , akkor jobb nem operálni, mert ha egy porckorongot operálnak, akkor - annak ellenére, hogy távtartóval megoldják a hiányzó korong pótlását - az operált porckorong alatti és feletti porckorong is nagyobb megterhelésnek lesz kitéve és évek múlva azok fokozott megterhelés miatti tönkremenetele várható.
Én akkor ettől nagyon megijedtem és elhatároztam, hogy amit lehet megteszek annak érdekében, hogy ne kelljen a porckorongomat operálni.
Egyik kolleganőm férjét is nyaki porckorongsérvvel megoperáltak és sok-sok év óta csak Schanz-gallérban tud létezni. Természetesen van amikor nem viseli. És neki is kimutattak azóta újabb nyakisérvet.
Én a Gellértben nappali kórházban voltam két tavasszal is és az ottani 3 hetes kezelés mindig csodákat művelt. Mostanában csak otthon tornázok, de jövő héten beiratkozom egy közeli művelődési házban tartandó gerinctornára.

Előzmény: Tom911 (237)
Tom911 Creative Commons License 2001.09.07 0 0 237
JoeBlack!

6 hozzászólással ezelőtt dobtam egy linket, ami a nyaki sérv műtéti megoldásával kapcsolatos kérdéseimre válasz egy idegsebész dokitól.
Kíváncsi lennék, neked milyen módszerrel végezték a műtétet? Mik voltak az eredeti tünetek, és mi maradt meg (ha maradt)? Teljesen megszűnt a gyöki érintettség? Mennyire mobilis a nyakad? Hány éves vagy?
Előre is köszi.

Nekem amúgy C V-VI protrúzióm van.

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.06 0 0 236
Sziasztok!

Tavaly októberben műtöttek nyaki porckorongsérvvel. Azóta jól vagyok, a számítógéphez Schanz gallért használok, ajánlom mindenkinek. Nem szabad elkeseredni, ez nem halálos betegség! Kisebb fájdalmai vannak, de nem elviselhetetlenek.
Engem az Amerikai úton két év szenvedés után Nyáry professzor műtött. Mire odakerültem, idegileg kivoltam, de kár volt, mert ettől volt minden bajom.
Kezdem visszanyerni önmagam.

Gagarin Creative Commons License 2001.09.06 0 0 235
Üdvözletem mindenkinek, új vagyok itt.

Június 20-án műtöttek lumbális sérvvel. A történetem úgy 15 évvel ezelőtt kezdődött - talán egy fáról való hátraesés indította el a bajokat - de soha nem gondoltam, hogy ezért vagyok érzékeny az időváltozásra, vagy néha-néha ezért nem tudok rendesen hajolgatni.
Az első súlyosabb tünet két évvel ezelőtt jelentkezett, mikoris már járni sem tudtam 8-10 napon kersztül. A nyár közepén hosszúnyelű esernyővel közlekedtem, és arra próbáltam támaszkodni. Iszonyatos volt, de elmúlt.
Az idén nyáron aztán megint elkezdődött, és családom unszolására elmentem mindenféle vizsgálatokra. (Nem részletezem, de jellemző, hogy az V.kerületi szakrendelő reumatológiájára három héttel későbbre adtak egy időpontot, az ortopédián pedig, ahová bejutottam végre, egy Dr.Bársony nevű főorvos röntgenképekkel a kezében, konkrét rákérdezésemre is azt felelte, hogy semmiképp nem lehet porckorongsérvem.) Később aztán eljutottam MR-re, ahol kiderült, hogy baromi nagy kitüremkedésem van, ami nyomja is az ideget, visszacsinálni nem lehet, úgyhogy műteni kell.
Szóval, két és fél hónapja megműtöttek, hamar talpra álltam, rohamosan gyógyultam (persze jártam gyógytornászhoz), és egészen lelkes lettem, de három hete megint nagyon rossz; fáj a derekam, görbén tartom magamat, fáradok, reggelre elgémberedek, ilyesmik. Kontroll kimutatta, hogy van most egy ugyanolyan sérvem (mitől???), szerencsére nem nyom semmit, viszont műtéti szövetesedésem is van, ami újabb rizikófaktor.

Na, ennyi az én történetem, bocs, ha hosszú voltam.

Sfakutya Creative Commons License 2001.09.05 0 0 234
Nekem öt éve operálták a nyaki gerincemet. Akkor már volt enyhe pockorong sérvem, de nem amiatt operáltak. Volt egy csontkinövésem ( jóindulatú csontdaganat ) amit úgy távolítottak el, hogy a nyakcsigolya ívét eltávolították. Azóta a III-IV, az V-VI, VI-VII csigolya között is MRI-vel kimutatott protruzio van, mely nyomja a kilépő gyököket. Nagyon erős fájdalmat szokott néha okozni, de vannak jobb időszakok is.
Neked mi bajod?
Előzmény: Sfakutya (233)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.05 0 0 233
Tom 911

Neked is a nyaki porckorongoddal van gondod? Milyen állapotban vagy?

Előzmény: Tom911 (231)
Sfakutya Creative Commons License 2001.09.05 0 0 232
Én is érzem az esőt. Mintha kést forgatnának a gerincemben. Az a szerencse, hogy már van akkora tapasztalatom, hogy tudom, hogy ez a fájdalom megint csak átmeneti. Leszek újra jobb állapotban, ha az eső, a front elmúlik. Csak az a baj, hogy most ősszel pár naponta változik az idő, hol esik, hol fúj a szél.
Előzmény: Thomas (230)
Tom911 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 231
Sziasztok,

Mivel nem vagyok egészen biztos a netikett, és egyéb netes jogi dolgokban, ezért most csak a linket illesztem be, de gondolom sokakat érint a téma.
Itt idegsebésznek feltett, műtétre, illetve Dr. Kiem módszerére vonatkozó kérdés-válasz található, szerintem nagyon korrekt.

http://www.pro-patiente.hu/pp/qa/0108-2/909.html

Továbbra is várom olyan betegek jelentkezését, akik túlvannak ilyen jellegű (porckorong eltávolítással járó fúziós) műtéten, érdekelnének a tapasztalatok. Én még mindig egy lépéssel a műtét előtt szaladok, csak nem tudom még meddig...

Tom

Thomas Creative Commons License 2001.09.05 0 0 230
Itt a hidegfront és senkinek nem fáj?
figyu Creative Commons License 2001.08.05 0 0 229
Hello Lego:-)))

Heviz egesz jo! Egy testnevelo baratombol ott faragtak ujra embert:-))) De tenyleg! Egeszen ki volt mar akadva, hogy o, aki egesz eleteben sportolt, dolgozott stb, nem tud rendesen megmozdulni, mert minden faj... N+1 honapot vart a beutalora, mert ot meg nem mutottek, de aztan sikerult lejutnia.

Azt mondta, hogy valami hihetetlen kezelessorozatot produkaltak. Reggel 6-7 ebreszto, 7-8 reggeli, 8-12 delelotti kezelesek, 12-13 ebed+pihi, 13-15delutani kezelesek, 15-18 uszas es vizibalett:-), 18-19 vacsi, aztan mindenki olyan volt mint egy hulla, beesetek az agyba es alvas reggelig... Es ezt csinalta 2-3 hetig:-) Mikor hazajott, mintha kicsereltek volna. En Balfon voltam, az sem piskota - bar ott Sopron mellett igazan a nemet/osztrak turistak jatszanak foszerepet. Azert vannak magyarok is:-)

Csak kitartas! Ha megmutottek, es ugy tunik jobb lett - akkor jobb is lesz! CSAK vigyazni kell magadra! HA lehet... Semmi hajolgatas, ha valami leesett, hat leesett! Majd szepen ovatosan leguggolunk erte! Nem kell rohangalni, amikor setalni is lehet! HA lehet uszni - haton - akkor uszni kell minden nap! Meg garinctornat csinalni! Azt is lehet kombinalni pl: H-SZe-P uszas, K-CS-SZo gerinctorna vasarnap pihi:-) Az otthoni agyat, szekeket, iroasztalt, stb. amennyire lehet at kell alakitani! Agybetet csere!!! Legyen egyenes a hatad, ha fexel rajta! Meg kell magasitani az agy labat, hogy ne a padlorol kelljen feltornazni magadat, ha fel akarsz kelni:-) Szek, iroasztal magassagat ossze kell hangolni! HA teheted vegyel "terdelos" szeket es valtakozva hasznald a rendes szekkel. Stb, stb, stb. Szoval at kell alakitani kicsit az eleted, de nem veszes:-))) Csak semmi letargia meg depresszio - mert az a lexarabb, ha elhagyod magad es azon sirankozol, hogy te milyen szerencsetlen vagy:-))) EN IS:-))) De nem adom fel, amig forog egy kerek... :-)))

Ennyit mara! Elore a napi betevo uszasadagert:-))) Jobbulast minden sorstarsnak:-)))

Udv: figyu

Előzmény: lego2093 (228)
lego2093 Creative Commons License 2001.08.03 0 0 228
Sziasztok!

Rila lánya vagyok.Elnézést de valami volt a géppel ezért nem tudtunk irni.
Szóval ,ott hagytuk abba hogy ugye menni kell a Honvéd idegsebészetre.Az orvos megnézte és sajna ő is csak a mütétett tudta javasolni.Mivel a fájdalmain változatlanok voltam megtőrtént a mütét.Kedden.Nagyon féltem de nagyobb volt az előtte lévő fájdalmam.
A mütét kb mindennel együtt 70perc volt.Már kiszedték a csővet is belőlem,tegnap óta járkálhatók is.Nincsenek azok az iszonyatos fájdalmaim nem zsibbad a lábszárám.Most már csak erősődnőm kell.Állitolag kapok beutalot Hévizre is.Mi a véleményetek az ottani kezelésekről?
Mindenkinek jó egézséget kivánok és várom a hozzászolásokat.

Sziasztok Rila(lánya)

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.26 0 0 227
Rila, kitartást, és jobbulást kívánok neked..

kedves mindenki!
nekem egyenlőre nincs komoly gondom, lekopogom gyorsan, csak annyi, hogy borzasztóan kattog és ropog a nyakam... akkorákat tud, hogy mások hallják. és muszáj kikattintanom, mert merevnek érzem időnként.. tudja valaki, mi ez? és hogy elmenjek-e orvshoz vele? köszi a segítséget..

dM

Előzmény: lego2093 (225)
Sfakutya Creative Commons License 2001.07.26 0 0 226
Szia Rila!
Nagy szerencse kell ahhoz, hogy milyen orvoshoz kerül az ember. Én úgy érzem, hogy mindig szerencsésen kerültem orvoshoz és azt is meg kell mondanom, hogy soha nem a pénz tette meg a hatását. Nekem nem csak a gerincemmel, hanem többször a térdemmel is probléma volt, eddig tíz alkalommal operáltak. CT-t hatszor , MR-t ötször csináltak rólam. És egy-egy hétnél soha nem kellett többet várnom. Minden alkalommal az orvos aki vizsgált, először Rtg-t csináltatott a rendelőben ( az ortopéd orvos a térdemről, az ideggyógyász a gerincemről ) , majd utána beutalót adott vagy a MÁV kórházba, vagy a Kistarcsai kórházba ) .
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak neked a Honvéd idegsebészeten. Bízom benne, hogy jó híred lesz. De ha akarsz több véleményt, akkor tudom ajánlani az én orvosomat is.
Előzmény: lego2093 (225)
lego2093 Creative Commons License 2001.07.25 0 0 225
Szia Sfakutya!!

Kőszi a gyors és megértő válaszodatt.Nekem annyi a bajom hogy tőbb mint valoszinü hogy az Orfi-ban csak rontottak az állapotomon és az is a hogy nem akarta senki válallniezt az Mr vizsgálati dijjat.
Mindenki csak találgatott senki nem mondta hogy van ez a fajta vizsgálat.Nem tudom a vizsgálati árakat de azt hallotam hogy egy MR állitolag 200.000.-forint és sajna nekik nincs erre pénzük.Holott ha ez kiderült volna hamarabb talán mára már ujra tudnék menni,ülnni,és nem lettek volna ilyen iszonyatos fájdalmam.Arrol nem beszélve hogy mi "Hála" pénzt dobáltam ki feleslegessen.Pl:a mentős is csak közalkamazott, és ha van hálapénz akkor van orvos gyors MR van gyogytornász,és hadd ne soroljam.Biztos érted mi a gondom.Azt nem is akarom megint leirni mennyire félek,igaz ez a félelem mindig is benne van az ember fia,lány-ában.
Jogos a kérdés:honnan lett a beutalo MR-re? Tehát ugye mint irtam már az Orfi kidobott mert letelt a 14-os kezelés.Mindegy hogy gyogyult vagy vagy még rosszabb az állapotod..Haza jőttem de már az nap jőtt az Orfi-ból 1másik osztályrol 1másik doktornő.Na és ŐŐŐŐ.Szoval valhol mégis csak az Orfi-nak köszönhetem hogy eddig is eljutottunk,főleg most a nagy nyári szbadságok ideje alatt.
Nem szeretném senkinek a kedvét elvenni az Orfi-tól mert velem ez történt attol még másnak lehet Csucs".A lányomnak ott adták vissza az életét.Ez nem ide tartozik de van ott azért még jó és becsületes orvos akit szem rebbenés nélkül mernék ajánlani.De ez az osztály szörnyü.

Ennyi igérem holnap jelentkezem addig is minden jot.Gyógyuljatok meg Sziasztok Rila

Sfakutya Creative Commons License 2001.07.25 0 0 224
Szia Rila!

Meg tudom érteni a jelenlegi lelkiállapotodat. Nagyon nehéz ilyenkor vígasztalni, de ne essél teljesen kétségbe. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy holnap mit fognak mondani. Feltétlenül írd meg. Egyébként nem 100%, hogy egyből műteni akarnak.
Ha viszont megoperálnak, akkor ne egyből arra gondolj, hogy munkanélküli, vagy rokkant leszel. Ha műteni kell, akkor nagy a valószínűsége, hogy sokkal jobban leszel.
Azt egyébként már én is írtam neked e-mail-ben, hogy a CT nem tudja kimutatni a porckorong rendellenességét, erre csak az MR alkalmas. Ezért ne szídd az ORFI-t, legfeljebb azért szídhatod őket, mert nem küldtek eddig MR-re.

Előzmény: lego2093 (223)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!